<... Meg persze szerinted nekem arra lesz is pénzem mi? Harmincöt rézből meg amit a lóra félreraktam ötven rézből. He he he. Miért vagyok mindig ilyen csóró utazás után. ...>
- Pompás. Én is erre gondoltam.
<... Legfeljebb éhenhalok. Legalább a kaja benne van a szállás árába. ...>
<... Ja meg kéne meleg ruhát is venni. Na de miből. Mindegy. Majd csak lesz valami. ...>
- Te is szóljál ha látsz valami nekem való melót. Ja és nem a masszőrködésre gondoltam egy piroslámpás házban.
*gondterhelt mosoly ül ki arcára. Elmélázik valamin.*
- Szóval most kurvának vagy bártáncosnőnek nézel.
<... persze. megfelelően megdolgozni érte. mi! ...>
*kicsit elkomorodik az arca, majd sértődötten arrébbfekszik*
- Csak ezt tudod kinézni belőlem?
- Kössz az ötletet. *mondja egy kicsit gúnyosabb hangnemben, majd a másik oldalára fordul és mereven nézi az ablakot.*
<... még ha rá is vetemednék sem lenne hozzá megfelelő ruhám. ...>
<... hát. most nem látok más kiutat az utcárakerülés helyett. ...>
- Legyen igazad.
<... Ha majd kidobnak az utcára lesz mire gondolni félholtan. Majd arra gondolok hogy az öledben fekszem. Miért nem tartom viccesnek?...>
KM esemény Helyszín: Erion, az Ezüst Unikornis fogadóban Időpont: egy kora nyári fagyos estén Résztvevők: Neela (Quiasse Limenel Umassyras), Sab’dagham Ryen
* -Hogy tudok-e segíteni a munkakeresésben? nos utánnafogoknézni hölgyem...
Elsiet, aztán néhány perc múlva kopogtatnak az ajtótokon. Egy szobalány az, terítéket hoz fel 2 személyre és egy kancsóban amit kértetek (bocs elfelejtettem). Azzal ő is elmegy, majd ismét néhány perc múlva megjelenik a fogadós a két tánérral, lerakja elétek, jó étvágyat kíván, és távozik. Magának az ételnek remek illata van és a kinézete is étvágygerjesztő. Szép nagy, még meleg adagokat kaptatok, így leültök enni amíg ki nem hűl... Közben odalentről a készülődés hangjai hallatszanak, egy kevés csikorgás és mintha időnkéntkósza dallamok is eljutnának hozzátok. *