*Jah, és a karakterekkel szemben van valami kikötés (a fentiek mellett)?
Úgymint fegyverzet, kaszt, vagy ilyenek. A szervezők írhatnának néha ebbe a topicba is!
Üdv:
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Elkészítettem a szabályzatot, értéktáblázatot, satöbbit, Limenellel most konzultálunk a finomításokról. Kasztbéli megkötések nincsenek, de fontos tudni pár dolgot: mágia használata tilos. Lőfegyverek, íjak használata tilos. Pszi használata tilos. Ezt még finomítani fogjuk, valószínűleg psziből bzonyos diszciplinák engedélyezve lesznek. De minden bizonnyal a belső idő, és a pszi lökés meg hasonlók tilosak lesznek továbbra is. Türeleem! Hamarosan kész, és akkor már tényleg lehet leadni a karikat!
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Az asziszi típusú viadalokat emberek vívják emberek ellen, a klasszikus, egy az egy elleni felállásban. Akadhat persze kivétel is, amikor egy viador
egyszerre másik kettővel küzd, az azonban a kivételek közé tartozik.
Fontos elmondani, hogy a viadal szigorúan meghatározott pontrendszer alapján működik. Minden egyes viadornak a felszerelését, és harci tapasztalatát pontozzák, majd a harcosokat így egy sorrendbe teszik. Minden viador neve mellett fel van tüntetve a pontértéke is. Csak azok a viadorok harcolhatnak egymással, akiknek 10 pontnyi a különbségük. Elenkező esetben csak akkor lehet harc, hogyha az alacsonyabb pontszámú gladiátor hívja ki a nagyobb pontszámút. Ha amaz elfogadja a kihívást, akkor az erénába léphetnek. Fontos még megemlíteni azt, hogy azon kívül, hogy a fegyverzet, páncélzat pontokhoz van kötve, a megnyert viadalok is pontokat érnek. Egyes viadalokban ezen kívül a mérgek használatát is engedélyezik, bár ez a ponttáblázatban súlyos plusszpontokat jelent. A varázstárgyak is hasonlóképp bírálandók el, bár az útolsó két dolog csak kívételes alkalmakkor, kívételes helyeken engedett meg. A viadal az Ifini arénában fog folyni. Kör alakú, magas falakkal körbevett a porond, melynél rendkívűl erős, és rugalmas padlózatra van szórva a homok. Az aréna alatt különféle speciális emelők kapnak helyet, amelyek olykor vadállatokat, és rémes bestiákat szálltanak a küzdőtérre...
A következőkben a ponttáblázatokat fogjuk részletezni:
TAPASZTALAT:
győzelem száma - Pont
1 - 1
2 - 3
3 - 6
4 - 10
5 - 15
6 - 21
7 - 28
8 - 36
9 - 45
10 - 55
11+ - 10 pont minden újabb győzelem után
FEGVYERZET:
pontszám - csoport neve : példák
0 - puszta ököl: puszta kéz, vasököl
4 - ostorok, korbácsok: ostror, korbács
8 - bénító eszközök: bola, dobóháló
8 - kicsi szúró/vágófegyverek: kés, hajítótőr, hajítóbárd
12 - fa zúzófegyverek: rövid, hosszú, és furkósbot
12 - rövid zúzó/vágófegyverek: vadásztőr, rövidkard
16 - egykezes zúzófegyverek: tollas buzogány, harci kalapács
16 - közepes szúró/vágófegyverek: szablya, handzsár, tőrkard
22 - hosszú zúzó/vágófegyverek: hosszúkard, lovagkard, csatabárd
22 - rövid szálfegyverek: szigony lándzsa
30 - kékezes fegyverek: pallos, alabárd
A viadalokban tilos nyilat használni, így íjász karaktert nem ajánlunk. Hasonlóképp nem ajánlunk mágia, vagy pszi használót sem, mivel mindkét tudás használata TILOS. A Pszi diszciplinák közül csupán a képességnöveés, a fájdalomcsillapítás használható. Ezeken a megkötéseken kíül bármilyen kaszt indítható a viadalon, így a JK-k realitás érzékére bízzuk, kiket is indítanak rajta. ( valljuk be, nem egészen okos dolog Birodalmi Fejvadászt indíani a viadalon, ahogyan papot sem.) Fajbéli megkötések nincsenek, ezt is a JK-k realitásérzékére bízzuk. Több NJK is lesz a viadorok között, pusztán sorsolás kérdése, ki kivel küzd meg. természetesen a JK-k és az NJK-k aránya attól fgg, mekkora jelentkezés lesz a rendezvényre. A karakterek 4. tapasztalati szintűek legyenek, és 126 pontból legyen meg a 9 képesség. Minden egyes mérkőzés után tapasztalati pontot is fogunk osztani, így lehetőség nyílik a fejlődésre is. Nem elképzelhetetlen ezáltal, ha valaki a viadal végére több tapasztalati szintet lép. De ez persze a jelentkezők számától is függ. A jelentkezők bármikor leadhatják a karakterlapokat nekem, vagy Limenelnek. Ketten fogunk mesélni, így egyszerre 2 harc fog folyni. A jelentkezőktől részletes leírást kérünk a vértezetről, fegyverzetről és a megjelenésről, és rövidebb előtörténetet is! A karakterek ETK-s rendszer szerint készüjenek, de lehe alkalmazni a HBG megfelelő részeit is. Azonban nem minden részét engedjük meg, de ezt majd az aktuális helyzetben elbíráljuk!
A játék menete:
Minden egyes játékosnak ki kell számítani a pontjait. Ez alapján felállítjuk a ponttáblzatot, ahol az összes szereplő fel esz tüntetve. Ezután mindenki megjelöli, ki az, akivel küzdeni szeretne. Nem szabad feledni, csak 10 pontos különbségből lehet kihívni, máskülönben a kevesebb ponttal rendelkező tudja csak kihívni a nála nagyobb ponttal rendelkezőt. A kihívások alapján felállítunk egy időrendi beosztást, mely meghatározza majd, kik milyen sorrendben, mikor küzdenek meg. Ez addig megy, amíg egyvalaki nem marad. Kiesni kétféleképp lehet: meghalni, avagy a közönség kegyét elvesztve távozni az arénából. Ez egy többnapos gladiátor rendezvény alatt fog történni Ifinben, így a tornának győztesnek is kel lennie. Mindenre a kulcsszó: közönség. A gladiátornak a tömegek kegyét kell keresnie, különbe hamar az arénán kívül találja magát. A közöönség nem kedveli a gyors viadalokat. Látványosnak kell lennie, és mindig a nép akarata szerint kell, hogy történjenek az események. Ha a lelátókon ülők halált akarnak látni, akkor a gladiátornak meg kel adnia, amit akarnak ha azonban a földön lévőt nem akarják holtan látni, akkor a gladiátor el fogja engedni. Ha valaki elveszti a közönség támogatását, az arénamester nem teszi be a programba, így veszít. Ez áll azokra is, akik csalnak. Amikor a harc kezdődik, mindkét fél egy széles kört tesz a homokon. Felmutatja fegyverét, és vértjét is megcsillogtatja. A közönség szereti a látványos vérteket, és a díszesnél díszesebb efgyvereket. Pusztán a megjelenéssel is óriásit lehet szakítani. A tornát az nyeri, aki az arénában marad. Akit a közönség utasít ki maga közül, vagy az arénában leli halálát, az vesztesnek minősül. A győztes földöntúli fogadtatásban részesül, hatalmas pénzmenyiséget és hírnevet szerez magnak a gladiátoro világában. Még egy fontos megjegyzés: Ifinben SOHA se lépnek fel rabszolgák. Mindenki aki részt vesz az önszántából jön el, és nem kényszerből.
Reméljük mindenki nagy örömét leli majd ebben a játékben. A karakterlapokat innentől lehet leadni, a JK-knak sok sikert kívánunk!
Üdvözlettel:
Limenel & Tysson
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Igen, már lehet készíteni. Lehet ajánlgatni akárkinek ezt a viadalt, mivel ez nem olyan bonyolult, hogy keezdők ne tudjanak benne részt venni. Viszont ha egy kihívás megtörtént, és beosztjuk, mikor ki jön, akkor a megbeszélt időpontokban a JK-nak illik majd megjelennie... teszem azt két gladiátor összecsap, és egy hétvégét jelölünk meg, akkor illik szombaton elkezdeni, hogy hétfőn, kedden be lehessen az adott viadalt fejezni.
Úgy hallottam, Con Larrodan kalandjában van még hely számomra is, amennyiben így van jelentkeznék, készítettem egy 4. szintű karit, minden kész van hozzá, csak épp azt nem tudom, hogy e-mailben küldjem el neki a karilapot, vagy pm-ben.
Meridiannak:
Nem lesz törölve olyankor a viadal természetesen. Legfeljebb halasztódik. Abszolút rugalmasan kezeljük majd az időbeosztást, így még aki esetleg csak hétvégeken, vagycsak hétköznap tud netezni, az is tudna jönni.
Kérdem én, van még, aki jönne? Eddig nem vagyunk túl sokan... úgy lenne érdekes, ha öszejönne egy 10-15 Jk, és úgy elég érdekes lenne...
Aki jön, küldjön pm-et, vagy keressen fel msn-n. Nem tudom, lehet-e Limenelt zargatni ilyen ügyekben, de azt monda, ő is fog mesélni természetesen.
Biztosan van még 1-2 hely Connál ne aggódj. Hölgyeményeknek amúgyis mindig van hely. Tudomásom szerint Con gépe meghalt. Nem tudom, hogy mikor lesz megint üzemképes. Addig légy türelemmel. Biztosan nemsokára jön.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."