-Én? Nem kerüllek! Csak tudod láttam valamit és azt hiszem ez elég volt ahhoz hogy rájöjjek, kit választottál. Én nem hibáztatlak! Amit az erdőben mondtam azt komolyan gondoltam. Ha úgy érzed Shanil mellett boldogabban fogod eltölteni az életed, mint mellettem ám legyen! Lehet igazad van, lehet azt hiszed mellettem az életed csupa unalom lenne és tökély. Nos el kell hogy mondjam, hogy most, ahogy beszélgettem Lestossal megtudtam pár dolgot és azt hiszem az elkövetkező életem sem lesz valami izgalommentes. Fejvadászklánokkal és Istenekkel, Papjaikkal és esetleg akár még démonokkal is össze fog hozni a sors. Mind-mind rajtam fog múlni és nem lesz könnyű. Lehet hogy el kell válnunk majd egymástól. Nem tudom, nem is akarlak téged mostmár meggyőzni. Nyugodj meg, nem süllyedtél le a szememben sehová, ugyanaz a barát maradtál mint voltál. Ugynúgy kockára tenném az életem érted mint egy nappal ezelőtt. És ez Shanilra is érvényes. Nincs neki bűne, csak szerelmes. Szrelmes, vagy nem, vonzódik hozzád ahogy én is és te is őhozzá. Így kezdődik egy nagy szerelem. Mostmár beláttam, hogy hiba volt összekuszálnom a gondolataidat ott a tisztáson a ligetben. Rájöhettem volna, hogy semmi esélyem, neked már elfoglalt a szíved és nem énvelem. Kérlek bocsáss meg, sajnálom.
Fejét lehajtja és a kezében maradt fegyverének a pengéjét kezdi el az újjaival simogatni. A sötét pengéngére egyszer csak egy könny hull alá. Pont a közepén tátongó lyukba, egyenesen a közepébe...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
*Végighallgatja a férfit, aztán úgy fordul, hogy szembe álljon vele. Megfogja a két vállát, és keresi a szemkontaktust. Határozott, de kedves hangon szólal meg.* - Ne mondd ezt. Tudtam, hogy félreértettél. És az én hibám volt. Shanil közelében nem tudok normálisan gondolkozni. Valahogy mindig megbabonáz. Kezdek rájönni, hogy ez nem szerelem, csak testi vágy. És átértékeltem magamban a dolgokat. Fontosabbnak bizonyultál számomra, mint a szimpla szex Shanillal.
<... Na jó. Nem is volt az olyan szimpla. ...>
- És nehogy kimerj hagyni egy olyan veszélyes dologból. Eddig azért nem kérdeztem a múltadról, mert nem akartalak azzal terhelni, hogy esetleg számodra kellemetlen dolgokat hozz elő magadból. Ha veszélyben vagy, akkor nekem is ott a helyem. És akármit hallottál, vagy láttál, nem vagyok szerelmes Shanilba. Erre a Trishával történt beszélgetésből jöttem rá. Szeretlek te buta.
*Azzal a nyakábaborul a félelfnek, és magáhozöleli, ahogy a kevéske erejéből tellik.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
* Mikor Minu lemarad és melléje érnek enyhe bizalomgerjesztő mosolyt csal arcára Joe. * - Remélem minden rendben van szép hölgyem!
* Amint látja, hogy a lány nem miatta lassított, hanem Flamm társaságát keresi, lekonyul arcáról a mosoly.* - Na látod Brakwak, ilyenek a nők! Meglepőek és kiszámíthatatlanok! Na, de mindegy is! A lényeg az, hogy jó az idő, jó a társaság és, hogy egy jónak induló kalandban vehetünk részt. Barátom nagyon örülök, hogy úgy döntöttél velem tartasz! Ennél nagyobb örömet nem is tudtál volna nekem szerezni! Te egy igazi jó barát vagy!* Ezután barátian vállon veregeti a az orkot * *Miközben beszél csak a lányra tud gondolni: < Na hát ilyen nincs! Ez a nőszemély teljesen váratlan dolgokkal lep meg. Eddig Shanil, ha ő ép nincs akkor meg Flamm kegyeit keresi. Figyelj oda Joe be ne hálózzon téged is!!! Úgy látom abból semmi jó nem származik.> Ezután kissé egykedvűen folytatja tovább útját*
A nő közeledésére kicsit meglepődik, de aztán ő is megöleli barátját. <Na neeem! Ennyi nem lesz elég...> -Jólvan Minu! Én is szeretlek csak már magam sem rudom,hogy érdemes-e úgyszeretnem téged, mint ahogy azt Shanil teszi. Tudod hányszor tagadtam már meg magamtól a szerelmet? Tudod hány lánynak kellett nemet mondanom? Nem nagyképűségből mondom, de ettől bíztatóbb kilátásokkal rendelkező lány is akart a barátnőm lenni. Ez a szerelem, mi még nem is biztos, hogy igazán szerelem, ennek nem lenne nehéz most még ellenállni. Neked is megkönnyíteném a dolgod, hisz egyszerűbben választhatál, és nekem sem kellene téveszméket hajkuráznom.
Utóbbi szavakat már úgy mondja hogy a lány vállát fogja és szemtől szemben állnak egymással, így kissé le is maradnak a többiektől. -Nah mennyünk mert le fogunk maradózni rendesen...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
*Abszolút meglepi Flamm mondókája, de miután beleképzeli magát az ő helyzetébe és gondolkodásmódjába, megérti azt. Látszik rajta, hogy egy kicsit lehervad.* - Nem hiszem, hogy úgy szeretsz, mint Shanil. Vagy neked csak a testem kell? Akkor félreismertelek volna, és nem hiszem hogy így volt. Ha tényleg nem akarsz velem lenni, akkor mondd azt, de ne gyere azzal a szöveggel, hogy megakarod könnyíteni a dolgomat. Ha téveszme vagyok, akkor nem akarom megnehezíteni a dolgodat.
*Küszködik a sírással, de erőt vesz magán és a csapat után indul. Elkezd futni.* <... Tényleg ennyi lennék neki? Bár lehet, hogy igaza van. Minek várjon egy ilyen hülye picsára. Más biztosan nem játszik az érzelmeivel. De azért tőle elvártam volna, hogy a szemembe mondja. Azt hiszem már sosem találom meg a párom. Mindig magányos leszek, és csak arra leszek jó, hogy jól meghúzzanak. ...>
-Kicsit félreérted. Én nem csak a testedet kívánom! Kívántam... Nemtudom, az biztos hogy a kapcsolatunkról még majd beszélnünk kell egyszer. Valamikor, de nem most! Most koncentráljunk a feladatunkra, hogy minnél hamarabb végezzünk vele és nyithassunk egy új felé.
Nem Minu mellett állapodik meg, hanem Lestosnál. Most nincs kedve a szerelemmel foglalkozni. Jobban érdekli most a múltja és a jövője. A klánka, a kardjai és a rémálma. Reméli, hogy Lestos megszólítja, mert különben az egész út unalmasan fogneki eltelni, csöndesen...
*Mikor beéri a többieket, Trisha társaságát keresi. Felzárkózik hozzá és megint szóba elegyedik vele úgy, hogy a többiek ne hallják.* - Odamentem hozzá, és kiöntöttem neki a szívemet. Erre ő szépen finoman lekoptatott. Miért szívom meg mindig a pasikkal? Nem akarok mégegyszer szerelmes lenni. Ha legközelebb azt látod rajtam, hogy készülök beleszeretni valakibe, rugdosd ki belőlem az érzést. Mégegyszer nem hagyom egy férfinak sem, hogy összetörje a szívem.
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek
Időpont: reggel
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
- Nincs min szomorkodnod... Úrnőnk az átlagosnál picit hevesebb érzelemvilággal áldott meg, de hidd el, ez erény, és nem átok. A pasikkal meg ne törődj egy ideig. Számtalanszor hittem már, hogy vége a világnak, ha egy kis forradás keletkezik a szívemen... testvérként tanácsolom neked, hogy várj. Had érjünk Lighanba, addig ne hagyd, hogy az érzelmeiddal sodródj tovább. Shanilnak is el kell gondolkoznia pár dolgon. Flamm.... nos neki is kell egy kis idő még. Észre vetted, hogy félelf? Szokatlanul emberi vagy húgom... na látod? Már húgomnak is szólítalak, annyira hasonlítassz ránk. Szokatlanul heves vagy annak ellenére... de fölösleges ezen bíbelődni. Flammnak idő kell, ez nem étséges. Biztos vagyok benne, hogy ha rendet tesz a fejében, akkor téged választ majd. Ez az idő tökéletes arra, hogy összeismerkedj Joeval. Azt mondtad, nem ismered, de vonzódsz hozzá... ne közelíts testtel, hanem csupán próbáld kiismerni.
* Lestos eközben hátrahúzódik Flammal*
- Nagyon... felzaklattad azt a lányt. Nem akarom az okát firtatni, de úgysejtem valami van köztetek. Nos, csak tanáccsal tudok szolgálni: ne hagyd, hogy az érzelmeid vezessenek.
* Késöbb lestos egy régi legenda ismertetésébe kezd bele, mely a messzi Niaréről szól. Elmesli a Sárkányisten mibenlétéről szóló legendákat, majd próbál párhuzamot vonni a kard eredete köré.
- Persze ez mind találgatás. Időtöltésnek nem rossz, de mindazonáltal túl sok a ha. Egyébbként mellékesen mondom, de a tudásanyagom felelevenítésével már magam sse hiszem, hogy a kardod Niarei lenne.
*Érdesen felkacag, amjd fejét megrázva lépked tovább.*
*Már késő délután van, mire felsejlik az előörs alakja. A sötétköpenyes öreg kedélyesen integet. Lestos előrébbsiet, és pár méterre állva odakiállt neki:*
- Mi történt Arakan? A folyó még nem itt van...
- ne aggódj, semmi komoly. Csupán megleptek minket páran a bozótosból. Úgy hittük jobb, ha megvárunk titeket. A Shanil nevezetű és az Embervadász kissé előrébb táborozott le. Van arrafele egy szikla... furcsa, olyan tekős formája van. annak a tövében vannak Innen jó a rálátás. Azt javaslom, maradjunk itt, mivel innen könyebb védeni egy esetleges támadást. Elvégre ha egyik csapatunkkal töörténi valami, a másik még idejében segítségére siethet. Majd ügyelek a folyamatos kapcsolattartásra.
* A csapat kicsit megfáradva tábort is ver. Brakwak Lestos pár szavára a kis domb körüli bozótosba megy, majd nagyobb köveket hoz a tábor közepére. Egy simább sziklán mindenki leteszi a felszerelését, majd a hozott kövektből tűzhely készül el. Gyújtósnak a bokorból nyes az ork fát. trisha egyik övtáskájából tűzszerszámot vesz elő, és belobbantja azt. Hamarosan beesteledik. Aa teknős alakú szikla körülről nem lárszik mozgolódás. Arakan megmutatja a holttesteket, melyet a bozótba vonszoltak. Furcsa, mintha azok egymás fegyverétől estek volna el. Fűréses kardnyomok sebei szaggatták fel a testüket...pont olyanok, amilyenek a támadóké voltak. Arakan lepihen a nagyobb kőre, majd transzba merül. Lestos éberen vigyázza a tábor nyugalmát. Trisha Minu közelségét keresi, élénken figyeli, mi is történik körülötte. Brakwak kisebb felfedező utat tesz a környéken. Késöbb több tüzifával érkezik vissza, és egy jól megtermett szárnyassal a kezében. Sebtiben nyársat tákol össze, majd a nagy részét sütni hagyja. Ő maga nyersen szaggatja szét a madár nekiseő részét. Társai undorát látva grimaszos mosolyra húzódik, majd kissé félrehúzódik.*
*Jól esik Minunak, hogy Trisha mellette van. Leül vele egy félreeső helyen és a combjára teszi a fejét.* - Te miért nem tisztázod az érzelmeidet a lovaggal? Ha magadban eldöntötted, hogy szereted, akkor mondd el neki is. Neked talán több szerencséd lesz az őszinteséggel, mint nekem.
Hú. Segítesz keverni antibébi kotyvalékot? Nagyon régen csináltam már. Félek, hogy Shanil felcsinált. Nincs valami sok kedvem szülősdit játszani.
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek
Időpont: reggel
- Tudod, Lestos más eset... kítűnő barát, emelett finom úriember... számtalanszor entett már meg, és sokszor fellángolt már köztünk a szerelem. De tudod... a baátságunk ezidáig értékesebb volt mint a szerelem... tudod, amikor láttuk, hogy Radogint mennyire emészti a szerelem lángja, eldöntöttük, hogy csak akkor kezdünk egymással, ha vége lesz. Az érzelmek nagyon magával tudják ragadni az embert. Féltünk, nem tudnánk teljesíteni ezt a célt, ha így egymásba habarodunk. Jelenleg elvonó kúrán vagyunk.
*A lány göngyözően felkacag.*
- Ellana szolgáját.... Radogin szerelmét kértük meg, hogy segítsen véget vetni a szerelemnek köztünk. Több-kevesebb sikerrel bár, de sikerült neki. Attól félek, részemről újból fellángolt. Ezért is... kerüljük egymás tekintetét. Félünk tetteink következményétől. Ki tudja... ha valaki nagyon erős érzéseket táplál valaki iránt, akár saját életét is feladja érte... teszem azt, ha elkapják valamelyikőnket a toroniak, könnyűszerrel húzhatnak ki belőlünk infókat...nem kell más csupán, csak egy kis érzelmi terror. Ismerem őket... nagyon jól értenek hozzá. Tuod, mi nem épltük be... ellenállóként....gerillaként ha úgy tetszik..úgy tartaak számon kettőnket a toroniak. Radogin a kapocs. Őt is veszélybe sodornánk vele. Révén az egész felkelést. Érted már, mért nem lehet most?
* Miután megérkeznek az éjszakai szálláshelyre ő is megnézi a toroni hullákat. <Hmmm.. hányan is vannak? Milyen felszerelésük is van?> *Ha több napi élelmet talál náluk és a táborozáshoz szükséges felszereléseket. Pl: tűzszerszám, nagyobb mennyiségű víz, vagy tömlő, akkor arra a következtetésre jut, hogy ez egy önálló „likvidáló” csapat volt, ha nincsenek ilyen dolgok náluk akkor az jut az eszébe, hogy a férgek egy nagyobb csapat előőrse lehetett és fel kell készülni egy támadás kivédésére. Persze, ha a második verzió jeleit tapasztalja akkor társaival közli a lesújtó híreket.* * A hullák átnézése után segít Brakwaknak a tábor berendezésében. Köveket hord, tűzifát szed. Miután befejezte munkáját és az ork is előkészítette a vacsorát, letelepszik a tűz mellé leveszi a medve bundát és mezítelen felsőtestét megmelengeti a tűz közelében. Miután elkészült a sült, vág belőle pár darabot és á közelében beszélgető nők felé nyújtja.* - Szép hölgyeim! Bocsánat, hogy megzavarom a beszélgetést, de a meleg sültnél finomabb nincs is a világon. Jó étvágyat!
* Miután a papnők elveszik a felajánlott ételt, vissza fordul a tűz felé és magának is vág egy darabot, amit a tűz mellett ülve el is fogyaszt. Szép lassan próbál enni, több- kevesebb sikerrel. Sajnos még nem tudta teljesen elfelejteni az orkok közt töltött időt, de megpróbál emberhez méltóan viselkedni. < Hmmm… nyugodtak lehetünk, ha valami gond van az ork úgy is jelzi azt.> *Azért rápillant a félre húzódott Brakwakra és egy enyhe bólintással jelzi neki, hogy legyen résen.*
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek, tábor
Időpont: este
- örülök ork uram, hogy segítessz. Láttad már a halottakat? Úgysejtem nem lesz zavartalan az éjszakánk. Úgy néz ki, egy előörs lehetett csupán. Láttad a felszerelésük? Semmi élelem, semmi víz... bár sikeresen elfedték a nyomaikat. Arakan azt mondta, sikerült mágiával megbolondítania őket, így egymással végeztek. Úgy sejti, elég veszélyesek lehettek volna.
* Azzal hátratekint a Flamm közelébe ücsörgő fekete figurára, aki elmélyülten meditál.*
- Bízom a képességeidben, ork. Úgysejtem jó hasznát vesszük majd éles érzékeidnek.
* Az ork a férfi mondandójának lényegét kiérti, majd bólint egyet, és a bozótos felé indúl. Futva átnézi a hullákat ő is. Nem talál náluk, csak fegyvereket, és pár ezüstöt. Joe figyelmét korábban ez elkerülhette, de ő észreveszi ezt is. Mután végez, Joe felé hajítja a pénzt, egy kurjantás kíséretében, mely azt hivatott jelezni, hogy ez már az övé. Utána a beljebb csörtet az ágas-bogas bokrok közé, és eltűnik mindenki szeme elől.*
* Trisha mindeközben kedélyesen felkacag*
- Hogy segítek-e elkészíteni a főzetet? Természetesen. A mester kítűnően értett a különféle gyógynövényekhez, és magam is egyik..hm...nem akarok kérkedni, de magam is eme titkok nagy tudója vagyok. Ha kell valami, amiben segíthetek, teszemazt, ír kéne valamire, bátran szólj mint most is. No most... a gyerek fogantatásához ugyebár testi kontaktus szükségeltetik. Ha az a bizonyos férfi...hogy is fejezzem magam ki...betalál, akkor csak egy módja van kivédeni a megtermékenyítés szakaszát: olyan mérget kell innod, amely a férfiúi örökítőanyagot semlegesíti. Nem mondhatnám, hogy jártas vagyok az elkészítésében, de tudom, hogy hogyan készíthetsz ilyet. Amire szükséged van: vérfű, és aranyvirág. Továbbá szükségünk van egy kevés fűzfa nedvre is, amibe a növények olajait fel tudjuk oldani. A folyóparton bizonyára találunk majd egy kis füzest, és ott el tudjuk készíteni. Vérfű és aranyvirág elég gyakori ezeken a tájakon, így azzal sok gondunk nem lesz. Ki az, aki miatt félsz, hogy teherbe esel? Ha nem túl intim a kérdés, persze....
* A dobott ezüstérméket elkapja és enyhe mosoly mellett a következőket mondja az orknak:*
- Na, te hullarablók gyöngye, meg lesz a pénzed nálam! * Elteszi az érméket. Az ork távozása után felkel a tűz mellől a lovaghoz megy és halkan beszélni kezd.* - Krad lovagja! Ha lehetne egy megjegyzésem én attól tartok, hogy az éjszaka támadás érhet bennünket. Tudom, én csak egy ork barát vagyok az ön szemében, de ha elfogad tőlem egy jó tanácsot, akkor senkit nem enged el egyedül a táborból és felkészülünk a védekezésre. Tudom, Brakwak elment egyedül, de ő nagyobb biztonságban mozog, ha nem kíséri senki. Esetleg hasznos információval is tud szolgálni az ellenségről. Én a mondó vagyok, hogy jobb félni, mint megijjedni. Tudja egy pár erdei rajtaütést átéltem az orkok között eltöltött idő alatt. Persze ön biztos jobban tudja ezt nálam! * Miután mondandóját befejezte, visszatér a tűz mellé, Leül, fegyvereit és pajzsát kéz közelben elhelyezve figyeli a lobogó tűz színpompás színeit. Közben elég gyakran a szemeivel végig pásztázza a körülöttük lévő erdőt , árnyakat és más természet ellenes mozgásokat figyelve.*
- Köszönöm, hogy segítesz. Több módszert is ismerek, de tényleg ez a leghatásosabb. Elugrom az erdőbe pár hozzávalóért. Amúgy sem hiszem, hogy tudnék aludni.
*Azzal magához veszi a tőrét, és amíg Joe a lovaggal beszél, kisétál a táborból. Nem gond neki az éjszaka a természetet járni. Rendkívüli látására támaszkodva füveket gyüjt.*
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek, tábor
Időpont: este
-Téveszmékben élsz fiam, ha azt hiszed, hogy öhm... mellőzni foglak téged azért, mert orkok közt éltél egy ideig. Szerintem rendkívül izgalmas dolog lehetett, hiszen rengeteg dolgot lehet tőlük tanulni. Ha egyszer lesz időd rá, akkor pár papíros társaságában leülhetnénk, és elmesélhetnéd, mi is történt veled ott. Nagyon komolyan mondom, hogy kimondottan érdekel, milyen szerveződési szintekben élnek az orkok. És igen, tudom, hogy támadás közeledik. Láttad a holtakat? nem vittek magukkal számontevő felszerelést... úgy néz ki felderítők voltak. Brakwakot én küldtem el, hogy vigyázzon bennünket a kozótok felől. Arra szeretnélek kérni harcos, hogy vigyázz a tábor mező felőli oldalára. Én majd figyelem a sziklára néző részét. Trishának légy szíves szólj, hogy legyen ő is készenlétben. Arakan most üzenget a többieknek, ha minden igaz. Az Embervadász és Shanil készen áll. Szólj Minunak...látom most akar elmenni, hogy ne távolodjon nagyon el. Nem akarnám azzal megsérteni, hogy visszatartsam, hiszen gondolom tud magára vigyázni, de még jómagamnak is veszélyes lenne egyedül kószálnom ezeken a vidékeken.
*Arakan mindeközben békésen meditál tovább. Arca néha meg-megrándul. Késöbb grimaszos, ráncos arc bontakozik ki a csupa béke vonalak mögött.
<... Sötét Terem. Hangok szólnak. Kavarognak, mindannyiuk villámdörgésként hangzik Arakan fejében. A leghangosabb öblös hangon a most megjelent gyengébb tudat felé dördül:
- Küldetésed pengeélen táncol! Arra vagy hivatott, hogy megöld az Ikert, és nem arra, hogy hagyd, hogy rájöjjön ki is vagy! Az alacsonyabb beosztású mesterek máris kezdik pedzegetni a dolgot. Radikális beavatkozást követel meg! Nem hagyhatjuk, hogy a császárt bármiről is informálják a hozzá hűek! Szánalmas bolond... ha tudná mi történik körülötte se tudná kontrollálni! Törj be az Iker agyába, és táplálj bele hamis emlékeket! Leplezd el jól a mágiád! Használd az amulettet! Tégy róla, hogy visszajusson a holtteste a küldöncöknak! Úgy kell látszania mindennek, hogy nem közülünk való vagy! Jek' Tjar... Kyria élni fog, ezt sose feledd!
Arakan elmélye folyamatosan zuhanni kezd, a hangok hirtelen hatalmas kavalkáddá változnak....és ő csak zuhan-zuhan... majd megérkezik a tábor nyugalmába...>