• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új kaland, avagy Játékos kerestetik

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
208 hozzászólás • Oldal: 14 / 14 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Re: Új kaland, avagy Játékos kerestetik

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.01.29. 5:37

Most vettem észre, hogy az előzőt rossz helyre írtam. Van ennek külön topik is úgyhogy ide tettem.

Egy kalandot szeretnék meghirdetni. UTK szabályai szerint és hetente lenne a körváltás, de ha gyorsabbak vagytok én is igyekszem hamarabb válaszolni.

A helyszín tütütüdű Glamekvas városa. Nem nagyon jön a szátokra mi? Ezért is hívják sokan inkább a Halál Völgyének. Úgy meg olyan ijesztő. Akkor mi legyen? Döntsétek el ti.
Egy egy gazdag tengerparti városról van szó a Quiron tenger partján. Nagyon különleges város több okból is.
Egyből a kinézete és a fekvése. Egy kis lesüllyedt részen helyezkedik el a város. Kitűnően alkalmas a bányászatra és ezt igyekszik is kihasználni. A legfőbb bányászerőt a bűnözők szolgáltatják. A lesüllyedt rész és a tengerparti fekvés miatt veszélyes helyen van a város amit egy kalandos életű gnóm kalóz(Glamekvas Tiqverti) oldott meg a XIV zászlóháború előtt. Ez pedig a város következő nagy látványossága a zsilip. Persze a megépülte után jobban hozzáértők többször is javítottak rajta mire elnyerte mai mivoltát.
A harmadik ok, hogy a város már nagyon régóta Darton hívők szent helye. Eredetileg ezért is hívták a Halál Völgyének és mert jó pár évig nagy volt a bűnözés és sok kalóz tartotta uralma alatt a várost. Viszont a temetők békéje akkor is háborítatlan maradt. Bizony hisz Nyugodni Térő Szent Rekrakh egyik csontját őrzik a helyi Darton templomban. Ez pedig elég nagy dolog, hogy sok fanatikus hívő és pap jöjjön ide imádkozni.
Viszont mióta a kalózokat és bűnözőket visszaverték körülbelül hetven- nyolcvan éve a városban azóta mások szemében is egyre szívesebben látogatott hely. Kalandozók, unatkozó nemesek, kereskedők vagy csak egyéb egyszerű világlátók. Mindenki találhat okot eljönni ide ha más nem a gyönyörű látvány miatt.

A városban hat vallási rendház/templom található meg. Darton mindkét egyháza akik közt állandó a konfliktus, de fegyveres összecsapásra még nem került sor, Antoh egyháza, Albourne, egyháza, Dreina egyháza akik amúgy valóban komoly befolyásra is tettek szert a városban az elmúlt tíz-húsz évben és Ellana egyháza. Ezeken kívül a várostól négy-öt napnyira található egy Krad kolostor, de ők elzárkóznak a külvilágtól.
Vannak varázsló iskolák is ami komoly támogatásokat élvez. Persze még nem olyan neves és nem is olyan felszerelt mint más híresebb iskolák viszont nagyon jó oktatók vannak és a diákok szinte bármit tanulhatnak.
Darton lovagjainak van rendháza csak. Ők adják a város nehéz vértes védelmét a városőrségen kívül.
Amúgy zsoldosokból sincs hiány a városban. Könnyen lehet az ilyen iskolákba bekerülni.

A közbiztonság átlag feletti hisz a múlt nem ismételheti meg önmagát. Az árak olcsók. Több fogadó is várja a szórakozni vágyókat. Ellana és Albourne egyháza szintén ezt a célt szolgálja, de sok egyéb lehetőséget is tartogat a város. Aréna nincs viszont a Részeg kakas fogadó híres a bunyós estjeiről amiken gyakran még városőrök is megjelennek kipróbálni magukat.
A hivatalos nyelv az erv, de sokan megértik és beszélik az asziszt is.

Azt hiszem mindent elmondtam, de ha van kérdés tessék csak feltenni. Azt, hogy ki mi okból jelent meg a városban nem kötöm ki. Annyi előnyt adok, hogy aki helyi karaktert hoz annak adok meg ismerősöket meg néhány olyan dolgot amit csak az tudhat aki tényleg helyi.(Pld városba érkezett Uwel paplovag nem fogja tudni, hogy Gretan kereskedő áfiumot is árul titokban, de a helyi tolvaj talán igen.) Minimum három főtől már indítom a kalandot és a max az öt fő. Remélem felkeltettem valakinek a figyelmét. Ja és igen egy hely már foglalt. :wink:
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 82
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: ancalagon » 2016.07.21. 8:45

1.szintű zöldfülű harcművész keres kalandot Ynev veszélyekkel teli vidékein. Előtörténet és a karakterlap az előtörténetek fórumban. Kérem az elérhető és szabad hellyel rendelkező, avagy szabad helyet létrehozni tudó HM-eket vessenek rá egy pillantást és írják meg véleményüket. Köszönettel: ancalagon (Rinzai Ako)
ancalagon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3
Karakter: Rinzai Ako
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nozar-thin » 2016.09.01. 16:14

Mivel gihike eltűnt és én unatkozom, így kiírok egy kalandot, hátha mások is szeretnék kiélni gyakói írói vénájukat. A jogi dolgokat még át kell rágnom, de ez legyen a legkisebb baj.

A kaland induló helyszíne pedig az erioni Kancsal Goblin fogadó, mely kevés és kétes hírnevét és még kevesebb bevételét a szegénynegyedben szedegeti össze. Bár gyakran táncol el a felszámolás határára, most azon ritka esetek egyikét éli meg, amikor elő kell venni az eddig fölöslegesnek tartott székeket és asztalokat a pincéből, mert a kötelező razziákon túl más vendég is betoppan és néha rendelni is mer az egyébként pocsék választékból. És ez nem az istenek adománya, egyetlen égbeli entitás sem követi tekintetével a hely sorsát, sokkal inkább világi vagy sokkal inkább alvilági hatalmak jelzik ki indirekt szándékukat. Az üresen szolgáló Hírfal megtelt ajánlatokkal és a következő hetek alkalmával mind az étel, mind pedig az ital ingyenessé válik az érkezők számára, akik nem átallják letépni maguknak a jobb megbízásokat, cserébe a mogorva tekintető fogadós nem átallja kicsavartatni érte a kezüket, már csak a rend megtartása érdekében. A feladatok egyszerűek, kevés argó ismeretével is gyorsan dekódolható a lényege, persze a kényesebb dolgok nem kerülnek papírra, ehhez fel kell keresni az ott tanyázó megbízók egyikét. Sajnos a kalandorok megérkezésére már a legtöbb feladat elfogyott, csak pár fityeg még a falon, abból is az egyetlen, ami rendesen fizet az az elmaradt adó behajtása (amit gyorsan ki lehet találni, hogy védelmi pénz szedése) egy alig 4 napra lévő faluból. A fizetség ezüstben van, a kötelező kereten túl beszedett mennyiség zsebre tehető. Eddig semmi, ami felkeltené az érdeklődést, de akinek fennakad a gondolati szűrőjén, hogy vajon miként maradhatott meg és kérdésekkel is átallja ezen szándékát foganatosítani, megtudhat egy és más kifejezetten kényelmetlen részletet...

Spoiler: show
Gondolom senkit nem lep meg, de nem az a feladat, hogy mennyi aranyat tudtok kiverni szegény, fegyvertelen parasztokból, úgyhogy készüljetek fel harcokra. Ja és aki azt hiszi, hogy a lényeket kinézheti a Bestiből, az csúnyán csalódni fog :D

3 főtől látom értelmét elkezdeni, felső limitet nem akarok egyelőre megszabni, de a gyors haladás miatt, ha túl magasra emelkedik, akkor csoportosítani foglak titeket. Szint: 1-3, de a lényeg inkább azon van, hogy hasonló szinten legyenek a játékosok. Reagkörök, maximum 1 hét, de az utolsó játékos írása után nem sokkal fel fog tűnni a mesélői záró írás, én örülnék a 2-4 napnak. ÚTK rendszerű.

Kérdés-kéréssel lehet bombázni PM-ben.
Nozar-thin
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 50
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2018.01.04. 10:44

Nem tűntem el. Fenti kalandomat még mindig hirdetném. Három ember ha összejön akkor akár indulhat is játék. Remélem idén már összejön a megfelelő mennyiségű játékos és egyszerre.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Masterposi » 2018.01.14. 14:04

gihike írta:Nem tűntem el. Fenti kalandomat még mindig hirdetném. Három ember ha összejön akkor akár indulhat is játék. Remélem idén már összejön a megfelelő mennyiségű játékos és egyszerre.

Én szívesen játszanék, de nekem csak ETK-m van meg a M.A.G.U.S-ból (na meg a d20-as Könyv :) , de az UTK-t csak névről ismerem. Nincs meg és sohasem játszottam vele Mókust.
Masterposi
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 35
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2018.01.15. 19:09

Mivel az njk-k és a kalandok már utk-ra vannak írva és én magabiztosabban mozgok ebben a rendszerben inkább maradnék is így. Ha ennek ellenére mégis megpróbálkoznál a rendszerrel akkor küldhetek könyvet és nyugodtan kérdezhetsz. Segítek a karakteralkotásban is ha szeretnéd. A tapasztalat amúgy is az számomra, hogy rendszerekkel játék közben lehet a legjobban megismerkedni.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Masterposi » 2018.01.19. 14:54

gihike írta:Mivel az njk-k és a kalandok már utk-ra vannak írva és én magabiztosabban mozgok ebben a rendszerben inkább maradnék is így. Ha ennek ellenére mégis megpróbálkoznál a rendszerrel akkor küldhetek könyvet és nyugodtan kérdezhetsz. Segítek a karakteralkotásban is ha szeretnéd. A tapasztalat amúgy is az számomra, hogy rendszerekkel játék közben lehet a legjobban megismerkedni.

Nem hiszem hogy olyan égetően nagy különbség lenne a két rendszer között. Egyébként részemről más akadálya nincs a részvételemnek :D
Masterposi
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Justvan » 2018.01.22. 21:34

Üdvözletem kalandozók!

Röviden rólam:
Nagyjából egy hónapja foglalkozom a játékkal, bár már előtte is hallottam róla. Eredeti célom az volt, hogy néhány barátommal együtt elkezdhessünk játszani, de sajnos nincs a társaságban olyan aki ismerné a játékot, így mesélő híján (én mondjuk úgy belebuktam így tapasztalat nélkül) ez meghiúsult (remélhetőleg csupán egy időre).

Szerencsémre, vagy talán mert itt kaland szagot éreztem, pont most, pont ezt a weboldalt, és pont ezt a topicot sikerült megnyitnom, ahol amint kiderült, tényleg várhat engem is egy kaland!
Szóval hogyha még nem késő, szívesen csatlakoznék hozzátok. Nem árulok zsákba macskát, teljesen kezdő vagyok, és a helyszín is ismeretlen, mivel mi Pyarront néztük ki magunknak játéktérként, és csak annak olvastam még utána bővebben. Biztos hogy lesz szükségem segítségre, de igyekszem majd minél önállóbb, és szorgalmasabb lenni! Persze, csak ha a 0. küldetésem célt ér, és jelentkezésem elfogadtatik. :D
Justvan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Masterposi » 2018.01.24. 22:50

Üdv!
Nem hiszem hogy gihike tiltakozna az ellen,
hogy részt vegyél a kalandjában, ha elindul,
de a döntő szó ebben az övé.
Masterposi
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2018.01.25. 0:58

Persze, hogy el vagy fogadva. Vagytok már ketten. Még egy ember és el is kezdem. A városról meg természetes, hogy nem tudsz semmit, hisz saját. Ha bármi kérdésed van róla vagy bármiről akkor nyugodtan tedd fel. Azt, is megteheted, hogy külhoni vagy és valamiért ide kellett jönnöd a városba, azt is, hogy ide születtél(ez esetben ismeretségeket is kapsz és olyan infókat amiket csak helyiek ismerhetnek.) Az pedig, hogy kezdő vagy a játékban egyáltalán nem zavar valahonnan el kell kezdeni és remélem sikerül megszerettetnem majd veled a szerepjátszás világát. :D
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Justvan » 2018.01.25. 9:30

Rendben, köszönöm szépen, akkor írok is privátban, hogy megbeszélhessük a részleteket :D
Justvan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2018.01.30. 9:12

Sziasztok!

Örömmel olvastam, hogy mégis forog a Föld. :D
Nem mertem rögtön írni, hátha akad valami jobb jelentkező, de most már megkérdezném... jobb híján lehetnék a harmadik?
Leginkább csak hétvégente (vagy kétheti egy reaggal) volnék szalonképes érdemi reaggal saja... de pörgősebb résznél talán sűrűbben is.
Érdekelne a kaland. Kedves KM elfogadnál így is?

Van pár kari ötletem. :)
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2018.01.31. 2:53

Remek!
Ezek szerint csak sikerülni fog elindítani a kalandomat. Amint a három karakter elkészül igyekszem mihamarabb kezdeni is a játékot. Addig is ha valaki még szeretne jönni természetesen megteheti.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése
208 hozzászólás • Oldal: 14 / 14 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Vissza: Csevegõ