• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 178 / 180 • 1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.04.25. 5:23

Nos Pendeguz örülsz , hogy nem vették észre, h észlelted öket, így higgadtan sétálsz az utcáig, be fordulsz .
Összesen két lakot számoltál és ugy 10 15 lépés távolságra lemardva követnek nha 20 25 , attól függgöen hogyan szeded a lábaid,
Fejben mér végig is gondoltad és tested automatikusan halad és lasan gyorsitja fel csak egy kicsit a lépteid így a forduló elött mér jó távolság van köztetek , de nem tul feltünö senkinek sem.
A forduló után már számolsz is !
A másodpercek lelassultak percekké, a lábaid a forduló után néhány lépéssel már maguktól szaladnak, jobbra fordulsz hirtelen és két házra már be is ugrasz egy ki ugróba.
Lálegzeted akaratodal és tested kontrolásával gyorsan visssza hozod a zihálásból a csendes lélegzéshez.
Szíverésed is le lassul ahogy a a másodpercek is ujra....
Nem is vársz sokat , míg a követöid is fel bukkanak két embernek tünö alakot látsz mindketten csukláyval takarják el magukat és bör ruházatott hordhatnak a nadrágjukból itélve, ugy 180 magasal lehetnek !
Kicsit tetesebb alakok és valószinü rovid kard vn az oldalukon !

Magadban még meg is örülsz és egy mosolyt is elengedsz !
Ugy tünik valakinek a verö legényei vagy ki tudja, bárkik is voltak , tudod magadban , hogy ilyen amatörök nem lehetnek azok akik titeket keresnének.
Még csak felsem tünt neki valószinüleg, hogy a k9vetkezö utca fordulója után már leshetnek utánad !

Elhaladtukkal egyböl lépsz és csandben eliszkolsz míg ök még a te utcádon vannak, vissza is fordulsz és el is indulsz a fogadó felé !
Még egyszer meg álz fáluton, hogy körbe néz kicsit két utca között, hogy nem e köveznek, de boldogan nyugtázod, hogy ezek csunyán beégték , bárkik és bárkinek is dolgozznak, már elveszettek ! !

Felnézel az égre és az aranyhalvány nap sugarai már fel is hívják figyelmed, hogy bízony hamarosan napnyugta, így megszaporázod a lépteid , már nem sok van hátra míkorra a fogadóhóz érsz !

Meg nyugszol , hogy idöben hagy ,// nincs világ vége ! :) //

Még körbe nézel egyszer vársz egy kicsit a sikátorokban, majd nyugtázod, hogy nincs mitöl tartsatok vagy legalábbis ezektöl tuti nem !
Oldalra lépsz ketött utolsó hátra tekintés.

( Senki sehol ! )

Belépsz a fogadóba és az a kelemes meleg fogad fel is mász a lépcsön , a bárban már csak egy asztal van 4 matrozzal és a kocsmárossal !

Felmész a lépcsön , az odáig tartó rövid utadon pedig senki még csak rád sem hederit !

Lathan és Venarn ti türelmesen és csendesen vártok a szóbában !

Egyszer csak Lathan töri meg a csendet ugy másfél órával sötétedés elött !

// - Remélem mihamarabb megjön Pendeguz, mert már közeledik a napnyugta. ÉS abban is reménykedek, hogy nem történt vele semmi. - //

Elbeszélgettek pár pecet és már egy ideje ujra csenbe burkolozva ültök ,
mikor Lathan hólloja mozgást észlel !

S eddig nem jelzett, az utca meg a frodulók eddig üresek voltak ! Senki sehol, csak aztan pár távozó vendget láttátok az utcán senki mást !

A hólló károg párat , ti pedig egymásra néztek majd ovatosan ki néztek az abalakon !
De senkit nem vettek észre elsöre, majd mivel ti direct keresitek a bajt így észre is vesztek egy árnyékot mely idöröl idöre el tünik majd fel és pár alakalom után aggasztó kezd válni !
Na ez vajon meg ki lehet !
Már épp szólalni akartok, hog mi legyen mikor az árnyék ujra feltünik és nagyobb lesz majd az alak feje és teste tünik ki a kis utcáből !
Mintha valami hatalmas kö eset volna le rókatok le, mikor látjátok hogy Pendeuz az a palátták mögött látva halványan a sötét szobából még egész jól láttok is és még takarásban is vagytok !

Pendeguz te már épp kopogni készülsz az ajtón , még egyszer meg álsz sohajtsz eggyett, jó kis moka volt ! és egy kis mosolyal az arcodon kopogod le a jelet !

Lathan és Vernarn
ti nyugodtan hátra dölve várjátok Pendeguzt, hogy felérjen. addig is kicsit az utcákat nézitek , hisz furcsáljátok, hogy mint egy tolvaj osont be a fogadóba !
De senkit sem látták és semmi gyanusat, sem észleltek !
LAthan a hóllót is felröpteted hogy korbe nézen, de semmi ! nem add jelzést , csak repked a hely körül ketött mielött vissza száll a helyére a kis háztetön.!

Kopogást hallotók a megadott jelben !
Venarn már teszi is vissza a nyilat, mikor Pendeguz nyitbe anélkül , hogy szólna egy szót is !

Valamiért mindenki elmosolyodik eg kicsit !
Pendeuz becsuklya az ajtót maga mögött !
és közelebb lép hzzátok, még ugy 35 percetek lehet a napnyugtig, a sötétig !

Hamarosan találka !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2017.05.03. 18:52-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.04.27. 17:36

Lathan Mordak

*A hollónak újra parancsba adom, hogy figyelje a környéket, és jelezzen, ha jön valaki. De most ne károgjon, hanem repüljön be az ablakon.
Örömmel látom Pendegúz érkezését. És kissé türelmetlenül kérdezem meg tőle, hogy miért jött ilyen későn.

- Történt valami, amiért ennyire kiszámoltad?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.04.28. 2:23

Pendegúz

*Mitán belépek biccentek a többieknek.

- Városnézés során úgy döntöt két helyi verőlegény, hogy alaposabban megnézmagának. Rövidkaddal voltak felszerelve. A fegyverüket nem rejtegették szerintem nem az a sújcsoport akiktől tartanunk kéne így gondolom csak kiakartak rabolni.

*Beszéd közben kényelembe helyezem magam.

- Nem akartam a városőrséggel összetűzésbe kerülni így ahelyet, hogy kaldérle hánytam volna őket mint ahogy othon tettem volna csak leráztam a díszes társaságot. Nem okozott nagy nehézséget de azért biztosra mentem, hogy nem követnek e. Töbször is körbe néztem és magamban tértem csak vissza.

*Ezt követőn Venarn-nal megbeszélem röviden az ő megfigyeléseit a várossal kapcsolatban és összeálítunk egy röktönzött haladási útvonalat a városkapuig valamint azt, hogy baj esetén merre érdemes letérni a megbeszélt útrol, hogy rajta ütés esetén könnyen letudjuk rázni a támadóink vagy követőink. A beszélgetésbe Lathan-t is bevonom, hogy neki milyen észrevételei vannak. Ezt leszámítva várom a látogatónkat.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.04.28. 2:24

//Off. Legközelebb csak vasárnap este fogok tudni csak írni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.04.28. 17:16

Venarn

Szisszenve fújom ki a levegőt, mikor csak Pendegúz az, aki "ránktöri" az ajtót. Ez a várakozás kezd az idegeimre menni. A követőkrő lszóló hír sem dobja fel a napom, de némileg megnyugtat, hogy a jelek szerint nincs közük hozzánk.

Elmondom Pendegúznak is, hogy találtam némi anyagot, amivel csinálhatunk tüzet, ráadásul feltűnésmentesen meg is vehetjük. Előadom, hogy miket, merrre láttam, hol lehet elbújni vagy levágni az utat, esetleg csapdákat állítani.

Aztán most már én is csak várom Tast.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.03. 16:59

Hali

Bocsánat a késésért és köszönöm mindenkinek a türelmét !
Tudom, sok sok nap eltelt, de remélem azért még szívesen játszotok ... :D
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.03. 18:44

Már együtt vagytok a szobában , minednki örül, hogy Pendeguz ugyensen és ovatosan le rázta magáról a kvetöit és Vernanr is igen jól felkészült hogy ha kell akkor felgyujtson vlamit a városban, elterelés szempontjából .
Ami igazán jó hír, hiszen soha nem tudhatja az ember !
Lathan türelmesen várt és a holló is készenlében van !

Hamarosan nap nyugta az ég csodás ponpában játszodik ahogy látjátok !
Igen jól néz ki ahogy a felhök a sárgás és arany szineinek szívárványában játszodik !

Mindenki türelmesen vár !

Már teljesen sötét van az égen és csak a hold fényének és a hold megvilágototta felhök miatt igen csak jól látni !
Még a csilagokat is látni !
Már jó ideje vártak talán már 2 órája is vártok , és még mindig senki sehol az utcák is kihaltak teljesen !

Már kezdtek kicsit türelmetlenek lenni hiszen a találkát azt nap nyugta utáánra raktátok és nem éjfélre! Ami kicsit fura, de kicsit vártok, hiszen, ki tudja talán próbálja lerázni követöit, hiszen mondta , hogy követik!
Lathan te körbe nézel a hollodal, és azt az utasitást adod neki, hogy repüljön fel az égbe és jöjön vissza ha lát valakit az utcákon...
10 perc ulva vissz is tér a hollod az ablakra leszál majd ujra fel és a szemközti házfölött repül körbe körbe.

Gyorsan fel is készültük, de semmi és senki sehol !
Vártok kicsit majd egy alakot vesztek észre a tetön szembe veletek , inen messziröl embernek tünik.
Int a kezével!

pszi üzenet LAthannak : - Meg jöttem kérlek kapjátok el a kötelet ! -

Majd megpróbál át dobni egy kötelet !

Vernan könnyen elkapja a kötelet és gyorsan rögziti is az ágyhoz !
Tas viszonylg hamar felmészik rajta, intha csak valami lépcsön jött volna fel !

Az elsö dolog ami feltünik nektek , hogy ruhája csurom vér ! S ahogy felmészik gyorsan be is csuklya az ablakot maga után !

Tas sötét köpenyén rengeteg szakadás van , és igen piszkos a homoktól és a vértöl, ami jobban szemet szur, hogy bal odala csurom vér nem ömlik belöle a vér ami furcsa, de látni hogy szivárog, már akinek van gyogyitása vagy herbalizmusa,
és egy kard van a hátán becsavarva egy fekete rongyal.

Köszönt titeket iledelmesen, mintha nem is érezné a fájdalmat, ami pedig biztos , hogy van !
Rátok mosolyog, és biccent mindenki felé !

- Bocsánatt a késésért kicsit tovább tartott mint azt gondoltam ! Egy kissebb bonyodalomba botlottunk kifele menet az utcákon!
Néha hiába a felkészülés, van hogy rosszul sülnek el a dolgok !
Sajnos a társaimat elkapták, de nem élve ! -

Itt kicsit büszkén ki huzza magát !
Le akasztja a kardot a hátárol és az ágyra teszi !

- Nos, csak az hordja magánál akinek erös a pszi pajzsa , különben hallgathatod öt egész uton ami néha kicsit idegesitö...
De mondjuk megértem szegényt, én is ilyen lennék ha be lettem volna zárva egy szobába ki tudja meddig ! -

Tas toroni nyleven beszél veletek és igen anyanyeévi szinten mondja a dolgokat.

Majd Körbe néz a szobában,:
- szerintem jobb ha holnap indultok tudok egy kereskedöt aki harcosokat keres.
Krinil nek hivják, es ember. Borral kersekedik. holnap indul délben. ha gondoljátok! -

- Most mennem kell, nem akarom rátok hozni öket ! Figyeljetek a hátatokra ! -

Tas arcán látni a fájdalmat, de nem a sebek mik fálynak neki hanem társai elvesztése !
Sebei mintha nem is lenének ott ! pedig még az arcén is folyik a vér a vágásból mely a bal szemén keresztül metszi ketté fejét , ugyan szemét megkimélve !
Ezt is csak akkor vetétek észre mikor körbe nézett a szobában és rátok emelte a tekintetétt !

- Nyugi, nem fognak követni titeket, ha rajtam mulik, még ugy is le kell ronom a tartozásom feljük. Ha a kereskedövel mentek akkor 2 hét mulva találkozunk, mivel megállnak toron után nem sokkal egy nagyobb pihenöre , addig szinte nem is fogtok meg állni városban ! -

- Hamarosan mennem kell , tudok még valamiben segiteni, mert ha nem megyek, hogy ha még is követtek , akkor most csapdámba csalhatom öket ! -
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.05.06. 17:28

//off: Elnézést kérek, de lehet, hogy csak hétfőn tudok írni. :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.06. 21:44

// Rendben akkor, remélem mindenki ujra itt hétfötöl ! Szép hétvégét kivánok mindenkinek ! Sziasztok hamarosan ! //
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.08. 15:14

//
Hali.
Akkor remélem mindenki még szívesen játszik és hamarosan folytathatjuk ! Remélem mindenkinek jól tel az anyák napja és a hétvége ! Akkor hamarosan ! Sziasztok !!!
//
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.05.08. 15:51

//off: Bocsánat, hogy megkésve, csak az utóbbi pár napom intenzív kalandírással, majd meséléssel telt, máson nem volt időm gondolkoni. //

Venarn

Kicsit felenged bennem a feszültség, mikor Lathan jelez, hogy húzzuk fel a vendéget - csak hogy ismét tetőfokára hág, mikor meglátom, hogy tiszta vér. Gyorsan berántjuk (persze ügyelve, nehogy nagyobb bajt okozzunk), aztán kinézek az ablakon és jól megnézem a környéket, hogy van-e valaki a nyomában akár az utcán, akár a tetőkön vagy hasonló trükkös helyeken.

<Észlelés: tul.: 17, dobás 1, siker. / Veszélyérzék 82%, dobás 24, siker vagy ha összeadós ellendobás, akkor 106. / Rejtőzés 83%, dobás 55, siker vagy ha összeadós ellendobás, akkor 138.>

Aztán jól becsukom a spalettát, majd mikor elmondja, hoyg megtámadták, megkérdezem:

- Minddel végeztetek? Hányan voltak? Kik voltak, zsoldosfélék vagy inkább fejvadászoknak tűntek? Szó nélkül nektek mentek vagy követelték előbb a kardot?

Aztán mikor a kereskedőről beszél, a társaimhoz fordulok:

- Mit szóltok, használjuk ki Tas kapcsolatát vagy maradjunk a saját tervünknél?

Ha a kapcsolat mellett döntenek, akkor Tasnak mondom:

- Hogyan és hol tudunk kapcsolataba lépni vele?

Ha a magunk trükkjével, többet nem kérdezek Tastól, elköszönünk tőle, majd vetek egy kétkedő pillantást a kardra. Ha a tolvaj távozott, LAthannak mondom:

- Legjobb lesz akkor, ha ez nálad van. Te tudod legjobban kordában tartani.
Aztán ha közeleg a reggel, összesedünk elegendő holmit a füstöléshet és elindítjuk a tervet a kapunál.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.08. 18:35

Venarn

Körbe nézel , de nem látsz senkit , sehol, ugy hogy gyorsan be is csukod a palettákat, de a gyanu nem hagy lankadni így inkább ujra kinézel és elsö kérdésedet Tasnak a palettának szemben teszed fel, majd szembe fordulsz vele és örömmel nyugtázod, hogy nincs senki az utcákon vagy a tetön !

Tas

- Kifele menet bele botlottunk egy örség váltásba, aminek nem akkor kellet volna zajlania, ami még nem is lett volna nagy baj, öket viszonylag gyorsan legyöztük, de mikor a tervnek megfelelöen akartunk tovább eltünni a mellék utcékon már várt ránk egy csapat!
Szerintem fejvadászok voltak és nem kevesen, a társaimmal kivédtük az elsö hullámokat, de tudtuk, hogy ha maradunk mind ott fogunk maradni, így ök fedeztek engem míg én eltudtam iszkolni, de cserébe az életükkel fizettek.
Engem az egyyikük követett , és muszály volt felvennem vele a harcot, hogy aztán eltnhessek a csatornákban !
De kemény ellenfélnek bízonyult, majdnem ott maradtam, mint azt látjátok ! -

- A piac keleti felén lesz, csak keresétek Krilint, mindenki tudja arra fele, hogy harcosokat keres, akik nem bánnak vele menni, hosszabb utakra !
Amit nem mond el mindenkinek, hogy amugy szeret csempészni ezt azt, pontosan ezért keres jó harcosokat, ha meg is van a létszáma akkor is felfog venni titeket, ha egy kicsit felvágtok, mivel tudom, hogy ékszert fog csempészni a szomszéddos városban !
én loptam el neki,de ezt nem emlitsd neki, meg engem se !

Itt egy kis halány mosolyt ereszt meg !
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.05.08. 18:40

Lathan Mordak

*Egy kissé felengedek, mikor Tas az elmémben szólal meg, viszont látva, hogy nem volt egyszerű az útja idáig, igencsak rossz érzés kerít hatalmába. Igazából nem érdekel a törpe állapota, főleg mivel nem kér segítséget. Nem vagyok faj gyűlölő, csak egyszerűen nem érdekel a sorsa, hisz a feladatát elvégezte. Venarn kérdései után csendben várom a választ, és igazából nem is nagyon kérdezek tőle semmit ,majd egy kicsit várva szólalok meg a társam kérdése után.

Venarn
- Mit szóltok, használjuk ki Tas kapcsolatát vagy maradjunk a saját tervünknél?

- Ha Tast idáig követték, akkor mi sem vagyunk biztonságban, és lehet felfigyelnek ránk, ha csak úgy elindulunk egymagunk az útnak. Viszont, ha egy karaván felbérelt zsoldosaiként indulunk útnak, talán nem foglalkoznak velünk, hisz ez normális. Én a karaván vezetője mellett teszem le a voksomat.

*Innentől kezdve nem nagyon foglalkozok a törpével, inkább a kard felé fordítom figyelmemet. Mivel nem tudom mivel van dolgom, így csak óvatosan fogom meg, és csak a ruhán keresztül nyúlok hozzá. Majd mikor nyugodtabb lehetőségem lesz, akkor majd mágikusan is megvizsgálom, de nem most.

Mikor a törpe elmegy.

*Csendben szólok a többiekhez, mintha úgy érezném, hogy hallgatóznának.

- Semmiképpen ne menjünk a kereskedővel. Csak azért mondtam, mert abban az esetben, ha a törpét elkapják, és kivallatják, vagy esetleg mágiával kifacsarják az elméjét, egy lépéssel előttük járunk, hisz a karaván után fognak indulni. Szerintem még ma este elkellene hagyni a várost valahogy. Nem ismerjük ezt a helyet, nincsenek pártfogóink. Ha itt rajtunk ütnek, végünk van. Persze ez csak egy aggódó varázsló szavai. A ti szakértelmetek lesz most a döntő cselekedeteinkben.

Venarn
- Legjobb lesz akkor, ha ez nálad van. Te tudod legjobban kordában tartani.

*Elmosolyodok egy pillanatra, és bólintok felé. A fegyvert gondosan becsomagolom ,de egyelőre nem akarom vizsgálni, nem igazán ez az a nyugodt helyzet, amire szükségem lenne.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.05.09. 0:32

Tas.

- Nos sok sikert kivánok remélem segitettem . Most mennék is, hogy ha követtek , akkor el tudjam vinni öket az én csapdámban, remélem még lesz szerencsénk, sok sikert ! -

elöveszi az egyik kardját, hogy betakarja a fekete vérés köpenyével,
Majd megfordul és az ablakhoz sétál, kinyitja az egyik paletát és mint a villám ugrik ki a kezében az egyik kötélel és, szinte hangtalan érkezik a földre, vissza sem néz és gyorsan eltünik a szemközti sikátorokban.

PEndeguz vissza csuklya a paletát ahogy vissza huzta a kötelet !

Már csak ti vagytok a szobában a kardal !
Venarn varjuja sem jelzet még, hogy bárki itt lenne a környéken...
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.05.10. 21:11

//off: Pelsora várunk. Nem tudom mi van vele.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 178 / 180 • 1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján