• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 173 / 180 • 1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.01.29. 14:26

Pendegús

A kocsmában.

*A boromat és a kellemes időjárást élvezve iszogatom az italom amit a déleltőfolyamán balga módon elvesztettek azok akik leültek velem kártyázni. Nem voltam valami jó játékosok még csak csalnom sem kellet, legalább volt annyi szök, hogy ne játszák ell minden vagyonukat így hagytak nekem időt lazitani.

<... Hmmmm... Kinek is kell ma etürnöm a lábát?... Hmm... Ja már meg is van valami vádor kobzos, hogy is hívják, hogy is-hogy is? Caligula! ez az... A barma még nem is tudja kinek a lányával kezdet ki a napokban, vagy felesége..., esetleg mindkettő?... Mindegy is maga kereste a bajdt...>

*Mikor Kasparov megjelenik melletemt rögtön felpatanok megadva a kellő tiszteletet felé és le is ülök ahogy int, hogy foglaljak helyet. Mikor mellékes dolgokról kezd el beszélgetni velem bele megyek a játékba de már setem, hogy új és fontos megbízést kapok. Akármilyen közvetlen is a lényegtelen ügyeket mint "Caligulá-é" írásban kapom meg, ez most valami komolynak igékkezik. Mikor végre elmodja az uticélt sejtésem beigazolódik.

- Értettem. Megbeszélés helye és idelye?

*Hiába vagyunk a klán törzshelyén kérdéseimet inkább nem it teszem fel.

A megbeszélésen

*Köszöntöm társaimat a megbeszélésre érve ám medenki előt a főnököt. Majd helyet foglalva hallgatom végig a tájékoztatót. Nem veszem magamhoz a szót és a költő pénzhez sem nyúlok. Lathan kérdésere csendben várom a választ hisz az ő jelenléte tovább erősíti bennem a sejtést, hogy fontos feladatot kapunk. További kérdéseit is jogosank érezem meg is várom rájuk a választ.

-Toroni menlevelet kapunk?
-Azon kívól, hogy a kikőtőben rabszolgákkal üzletelhetünk kiterjed még bármilyen egyébb mozgásra Torno területén?

*Választ csendben várom.

A hajón.

- Köszönöm, hogy itt vagytok. Mikor is volt közös küldetésünk? Egy éve talán, mikor azt az asziszi fickót megátkozták, és meg kellett találnunk a boszorkánymestert. Emlékezetes ügy volt.
Nos, most itt vagyunk. És örülök neki, hogy veletek kell íj messzire menni. Toronba kell hajóznunk. -*És ekkor kicsit Venarnra nézek, de nem mondom ki, mire is gondolok, szerintem tudja, hisz félelf.

- Bármikor leülök veled egy kis tere - ferére csak kurjancs és már ott is vagyok. Kellemesebb társaság vagy mint a matrózok akik még csak játszani sem tudnak.

*Azzal megrázom a kezemben a kockákat amikkel nem is olyan rég még a matrózokkal játszottam.

//
- Mond mit szeretnél csak nem a nosztalgia mita hívtál mieneket.
Ezt a modatot javítotom.
//
- Szóval, miről lenne szó?

- Engedelmetekkel Toronban ha kell, én beszélnék, hisz oda valósi vagyok. Igaz, az emberekhez ti jobban értetek, de tudjátok, az ottaniak nem igazán szeretik a külhoniakat, és a ti kiejtésetek egyértelműen árulkodó lenne. Viszont, ha egy toronival vagytok együtt, akkor jobban elfogadnak majd titeket. Remélem minden a terv szerint alakul, és hamar tulajdonunkban lesz a tárgy.

- Rám számíthatsz. Szívesen játszom a jólfizetet testőr szerepét. -*Azzal az oldalamon függő kardomra csapok.*- Asszem jól is áll ez a szerep.

//PM Thor//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2017.01.30. 22:43-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.01.30. 17:14

Venarn

//off:
Kinézete: jellegtelen, bár cserzett, megviselt arcú férfi, általában némi borosta borítja az állát. 30 éves, de öregebbnek látszik. 180 centi magas, vékony, inas alkatú. Mozgása mindig óvatos, már-már paranoid feszültséggel teli. Haja nagyon sötét barna, a szeme szürke, tekintete hideg, nyugtalanító.
Ruházata erős fekete bőrkabát- és nadrág, egyszerű, földszínű vászoning, erős gyalogcsizma, ami sosem csap zajt. Oldalán rövidkard és vadászkés, hátán teli puzdra és a hosszúíja. Látszik, hogy utóbbi a legfontosabb neki, mert egyedül ez finom, szépen faragott kidolgozású (erdőben motozó állatokat ábrázol).

Az erdőben:

Kifejezetten aggaszt, hogy ez a nő ilyen közel tudott jönni hozzám úgy, hogy láthatólag még csak nem is nagyon akart rejtőzni. Pár feszült másodpercig rajta tartom a felhúzott íjat, mintha azt fontolgatnám, érdemes-e elengedni valakit, aki ilyen veszélyes lehet rám. Végül persze leengedem, és végighallgatom a mondandóját, válaszul biccentek egyet. Az eget elnézve már nem állok neki a vadászat befejezésének sem, visszamegyek a városba.

A megbeszélésen:

A társalgás nem az erősségem, nem is nagyon érdekelnek az időjárásról meg a lányokról és hasonlókról szóló körmondatok. Csendben hallgatom, mit is kellene csinálni, mikor már rátér a lényegre. A többiek kérdéseihez csak 1-2 apróbb dolgot teszek hozzá:

- Hogy néz ki a kard?
Thorin, jól sejtem, egy törpe?
Mit értesz azon, hogy rafinált? Számíthatunk tőle trükkökre, valami átverésre vagy csapdára?

Az élő fém hallatán eléggé elcsodálkozom, azt hittem eddig, hogy csak valami mesebeli dolog. Remélem, azért nem akar túl sokat majd beszélgetni unalmában...
Lindigass... hát, volt a szüleinek egy humorérzéke. Talán érdemes lenne megismerkedni velük.

Indulás előtt kicsit frissítem az álcázó készletemet, nehogy pont Toronban legyen benne hiány.

A hajóúton:

Nem igazán élvezem, hogy ennyi emberrel vagyok összezárva, főleg, hogy rabszolgavadászok. Ezekben még annyira sem lehet bízni, mint a többi emberben. Általában a kabinban vagy a fedélzet egy csendesebb sarkában tanyázom, figyelve a hullámokat vagy a delfineket.

A varázslónál:

A féloldalas nézés után:
- A füleim miatt ne aggaszd magad, elrejtem őket. Ha valaki nem akar mindenáron ingujjra vetkőztetni, nem lesz gond. A beszédem egész jó állítólag, tőmondatokkal talán nem fogok lebukni, ha mágis meg kell szólalni. Eseleg a 2 hét alatt kicsit gyakorolhatnánk a kiejtést, addig sem kell ezeknek a csótányoknak a sómarta pofáját bámulnom.
De még mielőtt bármit is csinálnánk, mesélj egy keveset erről az élő fémről! Különös neve van, nem szeretném, ha magától leszúrna út közben vagy ilyesimi.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.01.30. 20:17

Pendegus:

Jól selyteted tényleg valami komoly volt, de még örülsz is neki régen volt már ,hogy nemcsak valami csip csup ügyet kellet elintézni !

-Ne légy már olyan hivatalos Pendegus -

MAjd felnevet....
- Holnap reggel a megbeszélésen elmondok mindent ! JA Caligulát nem meg ülni kel csak alaposan megleckéztetni.... . -Jó mulatást !
S vigyorodik el közben ....

Lethan Mordak

A LAborban :
-A Élő fém tud komunikálni, ha figyelsz rá a érzelmek közvetitése utján, és ha jül tudom talán a pszi utján is..
Csak nagyon kevesek képesek ezt a fémet formálni
Thron Nagyapja készitette a kardot, és a nagy háboruban Orwella ellen tünt el, sokáig tartott mig utána jártunk hová került a kard!
A fém keménysége vetekedik az abittal, ha nem keményebb annál !
Azt is hallotam , hogy ha a barátd a fegyver akor olyan mint ha lenne egy lusz szemed ami 360 fokban lát körülötted !
De kérdezd meg Throint, bíztosan többet tud róla !

A kocsmai megbeszélésen !

- Nos Jellal választott ki téged az utra és nekem csak azt mondta , hogy jó oka volt rá !
Magam pedig az életemet is rá bíynám így nem kérdüjeleztem meg döntését !
Annyit tudok, hogy egy Kyr nemesi családban volt a kard és ők joban vannak sok olyan alakkal akik a sötétség erö után vágyakozni mint te barátom!-

- Ha közel jártok a gyürü segitségével tudsz jelezni Jellalnak és ö majd üzen THorinnak !

Mutat a klán gyürüjére !

-Így pontos helyet is tudtok majd adni. Hol akartok találkozni vele a térlép alaőján, így pedig nem kockáztatjuk egy esetleges rajtaütés esélyét átadáskor...
Tehát csak rajtatok fog mulni, illetve Tason !

- Pontosan ezért nem megy veletek Tas sem hátha követik vagy elkapják ! Így mindenképpen idöt nyertek majd ! -

- A megbzélés helyét és idejét nem tudom , a városban találkozok majd Tassal érkezésetek után 2 nappal! De majd Tas megtaláltiteket, ne keresétek. Száljatok meg a fekete lobogo fogadoban vagy Jelezetek Tasnak ó a 21 es a klánban !

- Menlevelet Lindigass tol fogtok majd kapni!
Nem máshova nem fog kiterjedni az ö csapatának tagjai lesztek, ugy hogy ha lehet ne hozzátok kelemetlen helyzetbe, amugy pedig, eltáv mindenkinek jár néha... pl... Család látogatás....

Mosolyodik el majd iszik egy naogyot a kupájából !

Fhu , de kiszáradtam...

Majd megissza a maradékot is a kupbából !

-- Akkor sok sikert nektek, bocsásatok meg, de most mennem kell, az én csapatom már vár rám !
Tudjátok, nem csak ti mentek küldetésre ma ! -

- Adron Vígyázzon rátok, Toron meg Morgena! -

Majd fel áll az asztaltól és biccent felétek, majd kimegy a hátcsó ajtón az istálló felé !
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2017.01.30. 20:46-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.01.30. 20:37

// Igen hajót váltotatok. A Toroni hajó a második ! //

Pendeguz

Kérlek dobj szerencsét a kockázásra a matrozokkal!

A AMtrozok láthatóan élvezik a játékot és nem is rosszak benne ! Míg a hajón vagy ltod, hogy igen össze szokott csapatról van szó.... Több matrozon látsz sebhelyet a fejükön karukon , ahogy etovlásokat is !
A hajon járva látod, hogy igen össze szokott csaptaról van szó !
Együtt dolgoznak mintha csak egy nagy szervezetlennének egy szervezetben !

Mindenki Bojon k 100 al.

A kabinban érzitek ahogy a hullámok ringatják a hajót a megbeszéléseteken !

Majd halljátok Lethan Hollojának károgását !

Lethan Gyorsan megnézed ki az, de csak egy matroz! Nem tünik ugy hogy bármi veszély lenne !

Kinyitjátok az ajtót :

A matróz biccnent ! - Lindigass küldött, hogy a vacsora naplementekor lesz ha ez önöknek is megfelel?!

A válasz után biccent és elmegy !

Ez után senki nem zavar titeket, ha még akartok csinálni valamit vagy megbeszélni dolgokat !
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.01.30. 23:18

Pendegús

A kocsmában a főnökkel.

-Ne légy már olyan hivatalos Pendegus -

MAjd felnevet....
- Holnap reggel a megbeszélésen elmondok mindent ! JA Caligulát nem meg ülni kel csak alaposan megleckéztetni.... . -Jó mulatást !
S vigyorodik el közben ....

*Biccentek és magam is elvigyorodok.

- Caligulának csak a lábát akarom eltörni. Amíg pengetni tud csak nem hal éhen a csepürágója.

A kocsmai megbeszélésen.

- Menlevelet Lindigass tol fogtok majd kapni!
Nem máshova nem fog kiterjedni az ö csapatának tagjai lesztek, ugy hogy ha lehet ne hozzátok kelemetlen helyzetbe, amugy pedig, eltáv mindenkinek jár néha... pl... Család látogatás....

- Értem akkor a várost elhagyva rejtve kell közlekednünk kerülve a városokat és várakat nehogy lebukjunk.

*Részemről akkor minden fontosat tudok, szóval útra kész vagyok.

A hajón.

//Próbadobás, szerencsejáték 3fok, matrózok
Dobás: ???????
A próbákat D10 vagy D20-szal dobujk? Én a D20 mellet vagyok tujaldonság próbáknál ha alá dobunk és D10 ha ellen próba keretében a dobás hozzá adódik a tulajdonáság értékéhze. Ahogyy az nállam lenni szokot ha én mesélek.
D20-ra dobok azért addig is.
Ügyesség 15+1 Dobás 1 Siker
Inteligencika 13+1 Dobás 11 Siker
D10 ha ellenpróbára gondoltál
Ügyesség 15+1 Dobás 7 =23
Inteligencika 13+1 Dobás 6=20
Mindkét tulajdonságra dobtam de mivel kickázom így az ügyesség az elsődleges.

Ha jól dobtam akkor jó, ha nem akkor írj.//

*Tiszteségesen játszok nem csalok csak ha látom, hogy ők is.

Lindigass küldött, hogy a vacsora naplementekor lesz ha ez önöknek is megfelel?!

*Egy biccentéssel jelzem beleegyezésem.

//K 100 Dobás: 80//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.01.31. 12:40

Lathan Mordak

Még a megbeszélésen Kasparovval

Kaszparov

- Nos Jellal választott ki téged az utra és nekem csak azt mondta , hogy jó oka volt rá !
Magam pedig az életemet is rá bíynám így nem kérdüjeleztem meg döntését !
Annyit tudok, hogy egy Kyr nemesi családban volt a kard és ők joban vannak sok olyan alakkal akik a sötétség erö után vágyakozni mint te barátom!-

*Válaszára bólintok, és rögtön magyarázkodásba kezdek, mert rájöttem, még mindig neheztelek amiatt, hogy mennem kell.

- Nem azért kérdeztem, mert nem kívánom elvállalni a küldetést, csak a felkészülés miatt fontos, hogy mi várható. -* És újra biccentek.

*A két erszényt magamhoz veszem.

Kaszparov

- Adron Vígyázzon rátok, Toron meg Morgena! -

Tisztelettudóan előre hajlok: - Téged is kísérjen szerencse utadon!

Még indulás előtt a szobámban megnézem, hogy mit rejt a 30 aranyat érő erszény.

A hajón

Pendegús

- Rám számíthatsz. Szívesen játszom a jólfizetet testőr szerepét. -*Azzal az oldalamon függő kardomra csapok.*- Asszem jól is áll ez a szerep.

*Biccentek felé: - Megtisztelsz vele. - Azt hiszem, a nemes urak irigykednének rám, ha tudnák ki a testőröm. -*Mondom mosolyogva.

Vernarn

- A füleim miatt ne aggaszd magad, elrejtem őket. Ha valaki nem akar mindenáron ingujjra vetkőztetni, nem lesz gond. A beszédem egész jó állítólag, tőmondatokkal talán nem fogok lebukni, ha mágis meg kell szólalni. Eseleg a 2 hét alatt kicsit gyakorolhatnánk a kiejtést, addig sem kell ezeknek a csótányoknak a sómarta pofáját bámulnom.

- Rendben. Nem gond, ha meg kell szólalnotok, ha én is ott vagyok. Ellenkező esetben könnyen belétek köthetnek. -*Majd egy kicsit elgondolkodom. –Rendben. Holnap délelőtt kezdhetjük a gyakorlást. -*Pendegús felé fordulok. –Esetleg, ha van kedved, csatlakozz holnap te is.

Vernarn

De még mielőtt bármit is csinálnánk, mesélj egy keveset erről az élő fémről! Különös neve van, nem szeretném, ha magától leszúrna út közben vagy ilyesimi.

- Nos, jó magam sem tudok sokat róla. Ami bizonyos, saját tudata, lelke van a fémnek. Képes érzéseket sugallni élőknek. Sőt, ha pszi használó az illető, akkor beszélgetni is tudnak. Fogalmam sincs milyen intelligenciával rendelkezik, ám ,ha például kardot készítenek a fémből, mint jelen esetben, akkor igen hasznos tárgy tud lenni. Viszont el kell fogattani magát vele az embernek, ellenkező esetben gátolni fogja minden cselekedetben. Hüvelybe ragadt kard, harcközben balszerencsés félre siklás. Ám, ha a tulajdonossal jó viszonyt ápol, egy tökéletes kardvívóvá válhat még egy ügyetlen apród is. Vagy akár még én is.
Legjobb tudomásom szerint nem képes magától végezni velünk. Ja, és úgy tudom, Thorin nagyapja készítette a fegyvert.

*A varjú károgása kiszakít a társalgásból, ám szerencsére csak a vacsora miatt szóltak. Jó magam is bólintok a tengerésznek.

*Vissza térve a beszélgetésre.

- Úgy tűnik egy toroni nemesi család tulajdonában volt a kard, és most vissza szerezték, hogy régi tulajdonosához kerüljön. Ez nem jó hír. A kyrek eléggé büszke népség. Már csak e miatt is számíthatunk nem várt vendégekre. Biztos felbérel a nemes pár fejvadászt, vagy a sajátjait küldi, még ha nem is olyan fontos neki az a kard. Ezért is érdemes lenne pár dolgot megtanulnunk az út során a rabszolga kereskedéssel, nehogy feltűnőek legyünk. És talán míg Tassra várunk a fogadóban, Vernarn, lehet neked addig körbe kellene szimatolni a városban, hogy megtudjuk, merre tudunk titokban elmenni. Illetve hol tudunk beszerezni mindent a hosszú útra, és térkép sem ártana a környékről.

//off: k100 dobás: 21//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.02.01. 17:27

Venarn

//off: k100 dobás: 67.

Gorodak, ezekre elfelejtettél válaszolni:
- Hogy néz ki a kard?
Thorin, jól sejtem, egy törpe?
Mit értesz azon, hogy rafinált? Számíthatunk tőle trükkökre, valami átverésre vagy csapdára?

//

Viszont el kell fogattani magát vele az embernek, ellenkező esetben gátolni fogja minden cselekedetben.

- Ez csak a harcra vontakozik, vagy a világ, a (mondjuk így) sors eseményeit is tudja befolyásolni? Például mentálisan üzen az ellenségünknek.

- Lindigass küldött, hogy a vacsora naplementekor lesz ha ez önöknek is megfelel?!

Válaszul csak megrántom a vállam. Úgy látom, ezeknek nem tűnt fel, hogy nem érdekel a társaságuk. Mondjuk talán még van remény, és nem kell velük enni meg tartalmatlan udvariaskodást folytatni.

Ezért is érdemes lenne pár dolgot megtanulnunk az út során a rabszolga kereskedéssel, nehogy feltűnőek legyünk.

- Ettől a "munkától" hánynom kell. Csendben maradok és kocogok mögöttetek a klán érdekében, de az biztos, hogy előbb fogom a tengerbe szórni Lindigass meg a bandája hulláit, mint hogy ilyesmibe ártsam magam.

Vernarn, lehet neked addig körbe kellene szimatolni a városban,

- Rendben. Ha a helyiek nem érnek fel klánunk főorgyilkosával osonásban, akkor nem lesz gond. Gondolkodom egy olyan terven, amivel egy viszonylag könnyen lenyomozható irányba elindulunk látványosan, ám valójában szépen eltűnünk a balfenéken. Kétlem, hogy sokáig átverné a fejvadászokat, de fél-egy nap előny is sokat számíthat.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.02.02. 0:54

// HAli akkor ha mindenkinek megfelel , akkor proba dobás d 20 al, nekem ok, ha mindenkinek megfelel
És akkor d 10 az ellen probánál ahogy Pelso Írta ! //

Pendeguz:

NYertél egy kicsit , 25 rezet...
Nem játszottak nagy tételben sem . Föleg csak a moka miatt játszottak.

Venarn: // Upsz! Bocsi... :( //
//
- A kard egy lovagi kard, csak Törpékre méretezve! Igen Throin egy törpe!
Mivel ö fog kifizetni titeket, jobb ha megszámolod a pénzt, ki tudja hátha más is van az erszényben !
Általában megbizható, de néhaérdekesen intézi az ügyeit így jobb félni mint megjedni, jobb az ovatosság ! //

Miután mindent megbeeszéltetek, már majdnem ideje is volt menni, meg persze a kis nyelv gyakorlás után
!

Mikor kiértek a fedélzetre a friss tengeri levegö csapja meg az orrotokat és a hatalmas tenger, Bal oldalt látni a kék holdat ahogy ezüstbe boritja a háborgó vízet,
Ragyogása szinte viágossá varázolja a sötétséget a tengerröl vissza tükrözö képével.
Bal oldalt Pedig egy kis szigetett és egy közeledö vihart látni !
Hatalmas fekete felegekkel és villámokkal !

Át érve a kapitány Írodájához, ami a kormány alatt helyezkedik el !
Az ajtó elött egy őr áll, ahogy mindig is !
Mikor meglát titeket biccent felétek és félre is áll , hogy nyissa az ajtót neketek !

Mikor közel értek már érezni a frissen sült hus és züldtségek incsiklandó izeit !

Belépve egy kör alaku aztalt láttok ami 4 före van meg teritve! Lindigass épp a sarokban gyujtja ujra az egyik lámpást. Mivel az egyik a bal sarokban ki aludt.

A lámpásoknak köszönhetöen, a helység körben világitott és fényes...

A helység koppotas fái sokat mesélhetének valószinüleg!

Meghalja ahogy beléptek.

- Üdvözlöm önöket uraim , kérem foglaljanak helyet és vegyen amiból csak jól esik! -

Majd oda fordul a marozhoz!

- Míg a vedégek távoznak senki nem léphet be vagy jöhet közelebb az ajtóhoz 3 om lépésnél ! -

A katona bolint majd becsukja az ajtót !
Halljátok ahogy lép hármat ay ajtó cskása utáán !

A helységben , tengeri ételtöl kezdve szárotott husukon melyek ujra lettek sütve, hogy jobb izük legyen , finom gyümölcskön kezdve minden van !

- Kérem Uraim. - Int a kezével a székekre

- Remélem szeretik a bort -

S elö vesz egy üveggel a hátso easztalról melyen temérdek térkép és papír hever egy árva tintával és tolal együtt!
Ahogy az asztalhoz léptek , látjátok, hogy minden tányéron egy tekercs hever, kivéve egyen !
Mindenkinek tölt majd magának is majd leül.

- Akkor Igyunk a nyugodalamas utra Toronig ! -

Majd felemeli kupáját jelképesen , majd iszik !

- Nos a tekercsek a menleveleik és, hogy hívatalosan nekem dolgoznak ! Mindegyik el van látva az alá írásommal és pecsétemmel !
Remélem tisztába vannak vele, hogy ha rossz helyen hadják el az a fejembe kerül majd !
Ugyancsak kérem önöket, hogy ha már nincsen szükségük rá égessék el ! -

- Lenne még valami amiben segithetek régi barátom KAsparov barátainak ?? -
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2017.02.02. 1:04

Miközben Jó izüen vacsoráztok azt veszitek észre hogy az asztalon pár dolog jóbban mozog mint ahogy kéni illetve a helyó is jobban imbolyog.
Ezt onan is észre vettétek , hogy indigass pohara lesett az asztalról ,amikor véletlen rossz helyre tette vissza , meg pár alma is az asztalon úgy dömtött, hogy körbenéz az asztal különbözö ponzjain !

// Dobjatok egészség próbát... Kivéve ha van hajózás vagy uszás képzetségetek ! //

- Azt hiszem elért minket a vihar ! Ha van kedvük itt maradhatnak velem , de ha jobban érzik magukat a szállásukon természetesen megértem ! -

Ha mentek vagy a vacsora után ha mentek !

A vihar még mindig tart bár úgy látszik a közepétöl mér távol vagytok !

Bár még így is hallani a hatalmas villámlásokat és azoknak hangjait !

// Mindenki dobjon észlelés prbóbát ! //
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.02.02. 9:59

Lathan Mordak

Még a megbeszélésen.

Vernarn
- Ez csak a harcra vontakozik, vagy a világ, a (mondjuk így) sors eseményeit is tudja befolyásolni? Például mentálisan üzen az ellenségünknek.

- Erről nincs tudomásom, tehát előfordulhat. Ezért is reménykedjünk benne, hogy a kard nem kedveli a kyr nemest. Viszont erről jut eszembe. Hosszú még az út, így ha gondoljátok, szívesen felvértezem az elméteket az érzelem és a tudat terén. Nem végtelen a hatalmam, de arra jó, hogy kisebb hatalmú boszorkányok, vagy rosszindulatú kóklerek ellen megvédjen. Nem szeretném, ha akaratotokon kívül cselekednétek.

Vernarn
- Ettől a "munkától" hánynom kell. Csendben maradok és kocogok mögöttetek a klán érdekében, de az biztos, hogy előbb fogom a tengerbe szórni Lindigass meg a bandája hulláit, mint hogy ilyesmibe ártsam magam.

- Régóta ismerlek már, de nem tudtam, hogy a rabszolga kereskedelem iránt ilyen megvetéssel gondolsz. Ne felejtsd el, hogy sok közöttük bűnt követett el, és végül nem a nyakukra tették a kötelet, hanem a lábaikra a bilincset. Ám azt én is megvetem, amelyik szabad embereket rabol, hogy rabszolgaként túl adjon rajtuk. Ám jelen esetben a küldetés miatt muszáj kicsit türtőztetned magad, hisz Lindigass menlevele nélkül még a partra sem tehetjük a lábunkat.

Vernarn
Gondolkodom egy olyan terven, amivel egy viszonylag könnyen lenyomozható irányba elindulunk látványosan, ám valójában szépen eltűnünk a balfenéken. Kétlem, hogy sokáig átverné a fejvadászokat, de fél-egy nap előny is sokat számíthat.

- Egy próbát mindenképpen megér. Az egy nap előny, akár a küldetés sikerét is jelentheti. Még valami. A pénz nálam van. Maradjon nálam, vagy adjam nektek? Csak a tolvajok miatt kérdem, én csak akkor venném észre, hogy eltűnt, mikor fizetni szeretnék vele. -*És egy „ez van” arckifejezést ejtek.

A vacsora felé menet.

*A fedélzetre érve nagyot szippantok a tengeri levegőből, és érzem, ahogy ereimből újra kezd előtörni a kalandvágy. Kezdek örülni, hogy kiszakadtam a labor „fogságából”

<Talán túl sokat voltam falak között. Ideje volt már kimozdulnom.>

*Végül teljesen eltűnt a komor hangulatom, és hosszú hónapok óta újra szabadnak érzem magam a kísérleteim terhei alól. Viszont a vihar láttán kissé elkomorodok. Nem tartozom a hajós népek közé, és nincs kedvem a tengerbe esni. Igaz tudok úszni, de a tenger tele van veszélyes lényekkel, amikkel nincs kedvem együtt lubickolni.

A vacsorán

*Belépve az etikettnek megfelelően üdvözlöm a kapitányt, //off: Udvari etikett:1// Majd ahogy hellyel kínál, leülök az asztalhoz.
Mikor a menlevelet átveszem, megnyugtatólag annyit fűzök hozzá: - Ne féljen kapitány uram, nem fogunk vissza élni a nevével.

Lindigass
- Lenne még valami amiben segithetek régi barátom KAsparov barátainak ?? –

- Nekem teljesen megfelel, hogy épségben partra visz minket. Ami viszont aggaszt, az a kint közeledő vihar. Én nem értek hozzá, ezért kérem, nyugtasson meg, hogy a hajó könnyedén megfog birkózni vele.

*Mikor a hajó bele kerül a viharba, kissé feszülten megkapaszkodok az asztalba.

Lindigass
- Azt hiszem elért minket a vihar ! Ha van kedvük itt maradhatnak velem , de ha jobban érzik magukat a szállásukon természetesen megértem ! -

*Emlékezve Vernarn megjegyzésére, miszerint előbb dobja vízbe az egész hajó legénységét, beleértve a kapitányt is, minthogy velük legyen, ezért eszerint válaszolok: - Jó magam inkább visszatérnék a kabinomba, ha nem sértem meg vele kapitány úr.

*Bár egyáltalán nincs kedvem vihar idején a fedélzetre menné, de nagyobb veszély forrásnak érzem a félelf indulatát. Így kilépve a fedélzetre, amiben lehet belekapaszkodom, és próbálok a hajó közepén haladni a lejáratig.

//off: Észlelés:14 dobás 13//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.02.04. 18:49

//off: Bocsi, kicsit sűrű hétvégém van, hétfőn tudok majd írni. :( //

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.02.05. 23:01

Pendegús

A kabinban.

Vernarn

Thor
- Erről nincs tudomásom, tehát előfordulhat. Ezért is reménykedjünk benne, hogy a kard nem kedveli a kyr nemest. Viszont erről jut eszembe. Hosszú még az út, így ha gondoljátok, szívesen felvértezem az elméteket az érzelem és a tudat terén. Nem végtelen a hatalmam, de arra jó, hogy kisebb hatalmú boszorkányok, vagy rosszindulatú kóklerek ellen megvédjen. Nem szeretném, ha akaratotokon kívül cselekednétek.

*Elgondolkozok a javaslaton.

-Hmm... Benne vagyok. Jó ötlet amúgy is piszkálta már koponyámat belülről ez a gond. A vacsora után akár meg is ejthetjük.

" Vernarn
- Ettől a "munkától" hánynom kell. Csendben maradok és kocogok mögöttetek a klán érdekében, de az biztos, hogy előbb fogom a tengerbe szórni Lindigass meg a bandája hulláit, mint hogy ilyesmibe ártsam magam."

Thor
- Régóta ismerlek már, de nem tudtam, hogy a rabszolga kereskedelem iránt ilyen megvetéssel gondolsz. Ne felejtsd el, hogy sok közöttük bűnt követett el, és végül nem a nyakukra tették a kötelet, hanem a lábaikra a bilincset. Ám azt én is megvetem, amelyik szabad embereket rabol, hogy rabszolgaként túl adjon rajtuk. Ám jelen esetben a küldetés miatt muszáj kicsit türtőztetned magad, hisz Lindigass menlevele nélkül még a partra sem tehetjük a lábunkat.

- Én máshonnan indulnék neki. A főnök valószínű nem véletlenül válaszotta Lindigass hajóját egy "pártatlanab" mezei kereskedőhajóval szemben. Én megbízom a döntésében, te talán nem?

*Teszem fel a lényegében költőinek szánt kérdést. Így miután Vernarn arckifejezését megszemléltem, torpanás nélkül fojtatom.

- Amúgy is amíg ezeken a sómarta arcú alakokon múlik, hogy átérünk e egyben a tenger túlpartjára és nem leszünk hal eledel, én bitosan nem szólok roluk egy rosz szótsem. Még csak nem is gondolok, elég bajunk lesz Toronban külhoniként nem szaporitanám a gondjainkat még ezzel is.

A kapitány kabinjában, éthezőjében.

*A felkínált hejet egy biccentéssel elfogadom és helyet foglalok, majd a menlevelemet azonnal el is teszem miután vetettem rá egy pillantást. Ha nem is oly illemtudóan mint Lathan ám halgatagon fogyasztom a vacsorát.

Lingidass
- Nos a tekercsek a menleveleik és, hogy hívatalosan nekem dolgoznak ! Mindegyik el van látva az alá írásommal és pecsétemmel !
Remélem tisztába vannak vele, hogy ha rossz helyen hadják el az a fejembe kerül majd !
Ugyancsak kérem önöket, hogy ha már nincsen szükségük rá égessék el ! -

- Ez csak természetes.

Lingidass
- Lenne még valami amiben segithetek régi barátom KAsparov barátainak ??

*Lathan felé pollantok hát ha van valami amit szeretne kérdezni. Szavaihoz nem is teszek hozzá semit.

Thor
- Jó magam inkább visszatérnék a kabinomba, ha nem sértem meg vele kapitány úr.

*A vacsorát megköszönöm és a többiek társaságában magam is távozok.

//Van úszás és hajózás képzettségem szóval nem dobok.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2017.02.06. 17:49

Venarn

A pénz és a pszpajzsok kérdésére Lathannak:

- A pénzből nekem elég, ha ételre meg szállásra adsz 2-3 aranyat. A töbi legyen nálad, a fontosabb tárgyalásokat úgyis te intézed.

- A mentális védelemnek örülnék, ki tudja mit vetnek be majd ellenünk.

Pendegúsnak:

Én megbízom a döntésében, te talán nem?

- Ne próbálgasd a lojalitásomat, azzal csak a türelmemet teszed próbára! De nyugalom, amíg nem akarnak az üzletbe belerángatni, nem érdekelnek.

A vacsorán:

Mikor a kapitány a 3 lépéses parancsot kiadja, nehezen állok meg egy cinikus vigyort. Ezek még egymásban sem bíznak - és rájuk bízzam magam egy rossz szó nélkül? A széket némi nyugtalan fészkelődéssel foglalom el, magamban szinte várom a csapdát, legyen az háló vagy mérgezett étel.

Én még egy valamit kérdezek a többiek után:
- A menlevél milyen kasztúnak* minősít minket? A feltűnésmentes viselkedés miatt kérdem.
Megnézem a levelet, hogy kiféle-miféle is vagyok annak alapján, aztán zsebrerakom. Az óvatosságra való utalásra biccentek.
A vihar kitörésekor pedig én is távozom, a rosszalkodó gyomrom okán. Ha a kapitány nyugtalanító választ ad a viharral kapcsolatban, akkor a kabinban összeszedek pár alapvető fontosságú holmit (kaja, fegyverek, pokróc, kötél, elsősegély) és becsomagolom egy vízhatlanított vászonba, jó szorosan lekötve. Biztos, ami biztos, hátha sikerül elérnem, ha el akarunk süllyedni.

//off:
* - Gorodak, itt a toroni társadalmi kasztokra gondolok.

Úszásom van, így nekem valószínűleg akkor nincs tengeri betegségem (bármit is mondtam a kapitánynak). Észlelés próba: tulajdonság 17, dobás 17, megvan.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2017.02.06. 19:46

Pendegús

//
- A menlevél milyen kasztúnak* minősít minket? A feltűnésmentes viselkedés miatt kérdem.

Már majdnem hozzászoltam volna ehez a kérdéshez, hogy kizárásos alapon Navor - már ha jól emlékszem a kasztra- , ám ekkor eszembejutott, hogy a karakterem nem tud semmit Toronról. Így lenne egy gyors kérdésem Kireon-hoz.

A karakterednek van kúltúra képzettsége toron-ra? Mert ha nem akkor ugyan úgy nem tud a kasztokról semmit mint az én karakterem.

Viszont a lényeg. Egy kicsit változtatnék a karakterem tevékenységén a vacsora alat. Köszönöm.//

A vacsora alat.

*Csendben eszek ám mivel nincs udvari etikettem így némi csámcsogás és egy - egy büfögés be - be csúszik. Az étkészletetet meg csak esetlenül használom. Leginkább kézzel eszek.

Lingidass
- Lenne még valami amiben segithetek régi barátom KAsparov barátainak ??

*Ha senki sem tesz fel kérdéseket akkor rövid hallgatás után megszólalok Lathan-t követően.

- Én nem tudok sokat Toron-ról. Tharr-ról már hallotam már egys-mást mivel templomaik megfordulnak a D-i parton. Az országról viszont nem tudok sokat. Hálás lennék minden fontos tudnivalóért.

*Ha a menlevél átanulmányozása során bele bukkanok a társadalmi kasztott megnevező részbe akkor arra is rákérdezek, hogy az a rész mit jelent.

Még a kabinban.

Venarn
- Ne próbálgasd a lojalitásomat, azzal csak a türelmemet teszed próbára! De nyugalom, amíg nem akarnak az üzletbe belerángatni, nem érdekelnek.

- Azért csak óvatosan az önérzettel, ha Toron-ban is ilyen könnyű lesz kihozni téged a béketűrésből akkor nagy bajban leszünk. És ott nem lesz ilyen segítőkész társaságunk mint itt.

*Azzal megeresztek Venarn felé egy félmosolyt és egy kacsintást. Jelezve ezzel, hogy cukkoltam az imént.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2017.02.07. 18:42

Lathan Morda

Még a vacsora előtt a megbeszélésen

Pendeguz
-Hmm... Benne vagyok. Jó ötlet amúgy is piszkálta már koponyámat belülről ez a gond. A vacsora után akár meg is ejthetjük.

- Türelem barátom, ez nem megy olyan gyorsa. Fel kell rá készülnöm, ráadásul este már fáradt leszek hozzá. Holnap felkészülök rá, és elkezdjük a meditációt. De ez több napba fog telni, hisz komoly munka egy elme védelmét teljesen felépíteni. A kettőtök elméjét körülbelül négy nap alatt tudom felvértezni.

Vernarn
- A pénzből nekem elég, ha ételre meg szállásra adsz 2-3 aranyat. A töbi legyen nálad, a fontosabb tárgyalásokat úgyis te intézed.

- Jó.-* Bólintok feléjük, majd kiszórom az asztalra az ezüstöt tartalmazó érméket. Ezután kiszámolok 40-40 ezüstöt mind a kettőnek, majd a maradék 20-at vissza rakom az erszénybe.

- Nos, ezzel meg is volnánk. Viszont azt meg kell beszélnünk, hogy milyen szerepet töltünk be Lindigass hajóján, illetve, hogy egymással milyen kapcsolatban vagyunk. Pendeguz, te a testőr szerepét fogod játszani. Jó magam a kapitány varázslója lennék. Vernarn, te milyen szerepet vállalsz, ha esetleg szükséges bizonyos kérdések után választ adni?

A vacsora után, kint a fedélzeten.

*Míg azzal foglalatoskodom, hogy megkapaszkodjak valamiben, fura érzés tőr rám. Az ösztöneimre hallgatva elsuttogok egy szót, majd meglepetten tapasztalom az eredményt. Nem késlekedem, először a társaimhoz lépek, és figyelmeztetően kiáltok feléjük, hogy a vihart túl kiáltsam.

- Készüljetek fel, amire csak lehetséges. Ez nem természetes vihar, mágiát érzek belőle!

*És már sietek is a kapitányhoz vissza, hogy neki is szóljak.

- Lindigass kapitány, a vihar mágiát sugároz! Szólj a matrózoknak, hogy készüljenek fel az esetleges harcra!

*Igaz, nem vagyok biztos benne, hogy megtámadnak, de nem árt óvatosnak lenni.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 173 / 180 • 1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján