Bernard
Én nem vagyok biztos benne, hogy nekünk túl egészséges és hasznos lenne csak úgy a nyakunkba venni ezt a cécót a tünde őrizgetésével. Az ismeretlenbe történő újabb fejesugráshoz pedig nem biztos, hogy eléggé fel vagyunk szerelve. Szóvá is teszem:
- Mielőtt ebbe belevágnánk, ne felejtsétek el, hogy a megbízó csak a szobor visszaszerzéséért fizet, illetve az infókért ajánlott bónuszt! Ezeket megszereztük. Ha mindenképp szeretnétek folytatni a szálak felgombolyítását, én nem vagyok ellene, de előbb tudjuk meg, érdekli-e egyáltalán a megbízónkat - és esetleg tekintené-e ezt újabb melónak! Ti is láttátok, milyen gyors ez a fickó, valószínűleg van még ez-az a tarsolyában, így ha nem muszáj, feleslegesen nem cipelném át a fél kerületen.
Ha a többiek egyetértenek, kapcsolatba lépek Karl-al (vagy a törpével, ha van rá mód), és megtudakolom tőle, hogy érdekli-e a megbízót a bűnös személyes megjelenése (gyors választ várok, tekintettel arra, hogy a tündét is várja a kliense). Ha igen, akkor visszük, ha nem, akkor mondom a többieknek, hogy nem kell és hagyjuk szerintem itt.