• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 50 / 54 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.25. 5:00

//off: Annyit írnék még, hogy ne kelljen sok reag váltást csinálni: Ha a lény volt a hajón, vagy ő maga okozta a hajó megfeneklését, akkor újabb gondolatolvasást csinálok. Ha kell, időmágiával kitolom a varázslat hosszát, hogy tovább lássak. Ha ez így megfelel, akkor légy szíves mond meg, hogy mennyi pszi és mana pontom maradt. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.25. 20:25

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
É - Ynev, Erogow királyság Hesseby kikötővárostól nem messze, Névtelen sziget.
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Black Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*A hajóra felérve tapasztaljátok, hogy a matrózon kívül aki épp az ebédet készíti, egy lélek sincs a hajón.

Mi is kapunk ebédet?

- Természetesen igen. De szerintem előtte kéne valami forró ital előtte.

*Mondja a kapitány. Amíg ruháitokat lehámozzátok magatokról a matróz kifeszít egy kötelet, hogy legyen mire felaggatni a ruhákat. Majd az egyik deszkát felemelve egy titkos rekeszből elővarázsol egy bádog kannát, még négy tányért, négy poharat, egy másik kannát, egy szűrőt és egy mini “kályha félét”. A pici fém kockát a kályha mellé teszi és néhány izzó faszenet tesz bele. Ted ekkor ér vissza a hajókunyhó másik végéből kezében egy sötétzöld üveggel és egy közepes méretű fa dobozzal. Amíg ti felaggattátok ruháitokat a kötélre ők kisebb fajta boszorkánykonyhásdit játszva először vizet forraltak a kannában majd különböző füvek keverékét forrázták le vele. A poharakba szétosztott teát végül a zöld palack tartalmával öntik fel.

- Ez majd felmelegít és távol tartja a betegségeket.

//Gyógynövényes tea rummal//

*Hálásan veszitek át az italt. Most, hogy száraz ruhába bújtatok és a tea belülről is melegít bódító nyugalom és álmosság árad szét bennetek. Ez Max-on látszik meg a legjobban. Alig, hogy felhajtotta már kényelembe is helyezi magát az egyik gyékényen és szemét pihenteti meg ti magatokon erőt véve felkészültök a kikérdezésre. Míg Ybon meditál nem is zavarjátok. Fior és Magnus a kunyhó két átellenes oldalán a falnak vetet háttal várakozik, szemük a megkötözött manóra szegeződik. Miközben Shanna a Max-tók kapott kockákkal játszik. Lehet jövőjét próbálja meg kiolvasni a kidobott számokból mer igen kitartóan és rendületlenül dobál. Végül a meditációnak vége és mindenkit a manó köré szólít.

- Mi a f*** van?

*Kiált fel Max. Úgy fest egy kicsit csak elbóbiskolt és Ybon most felriasztotta. Még ha egy kicsit morgolódva is de azért csatlakozik a kikérdezéshez és ülő helyzetbe helyezi a manót, hogy a varázsló megnézhesse él e még és, hogy a gondolat olvasás során ne kelljen Oktop fölött görnyedjen. Miután megbizonyosodtatok, hogy a manó életben van és meditációs ülésbe helyezkedve Ybon hozzá is látott a rituáléhoz. Lélegzet visszafojtva várakoztok, Shanna ha tudatában lett volna annak, hogy tekintetében a mohó kíváncsiság csillog most áldta volna a szerencséjét, hogy senki se kémleli őt. Mindenki csak a magisztert és a manót figyelte.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2016.02.25. 21:14-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.25. 20:25

//Pm mindenki//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.25. 23:36

Ybon Gar

*Ki nyitom a szemem, ahogy kirévedek az összpontosításból. Körbenézek, és egy kicsit még várok. Nem azért, hogy a feszültséget fokozzam, hanem mert még félig kába vagyok a meditáció miatt. Majd megszólalok, és szavaimból a csalódottságot lehet kivenni.

- Sikerült a lény elméjébe belenéznem. Ám sajnos nem csak, hogy semmi köze nem volt a hajóhoz, de még nem is érdekelte, a közelébe se ment. Így ezzel nem jutunk semmire. Igaz, dalnok barátunk, kérted, hogy nézzük meg az életét, de jelen pillanatban nincs hozzá hangulatom. Elég sokat kellett már használnom az erőmet, és még nincs vége. Ezért engedelmetekkel én befejeztem a dolgomat ezzel a lénnyel. Ha nektek nincs egyéb kívánságotok, akkor a mondó vagyok, hogy végezzünk a szerencsétlennel.

Ha nincs egyéb kérés

*Visszatérek a meditációs körhöz, és feltöltöm energiával a testemet. Jó érzéssel tölt el, hogy újra telítődtem, de kissé azért kezdek fáradni.
Miután végeztem, megnézem mi újság van a ruhámmal. Remélhetőleg hamar megszárad. Míg várakozunk, megkeresem Shannát, és megkérem, hogy jöjjön velem. Keresek egy nyugodt helyet, ahol csendben beszélhetünk.

*Nagy levegőt veszek, és belekezdek.

- Őszinte leszek hozzád. Hihetetlenül vonzódom hozzád, és nem tudom, hogy te miképp gondolsz rám. Viszont jelen pillanatban az életünk is függhet tőle, hogy mennyire tudok a feladatra összpontosítani. Ezért szeretnélek megkérni, hogy míg itt vagyunk a szigeten úgy tekints rám, mint harcos társadra. Én is ekképpen teszem. Persze, ha eddig is így gondoltál rám, akkor elnézésedet kérem, hogy most ezzel zaklattalak.

*Ezután csendben várom a válaszát.

*Miután megszáradt a ruhám, átveszem, és megkérdezem a többieket, hogy indulhatunk e.

//off: 8 pszi pontot használtam el a meditációnál.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.02.28. 7:16

Shanna "Halszálka" Elkins

Unalmamban jobb híján a kockákkal szórakoztatom magam. <Két lék, négy fókavadász, hat medve.>

Keserűen, egy mély sóhajjal fogadom az eredménytelenséget. <Szegény manó... Nem annyira ártatlan, ahogy Magnus elmondta, de akkor is, ez most mégsem vigasztal...>

- Szóval semmi köze a hajóhoz... - morgom halkan magamnak, miközben lassan összefonom a karjaimat a mellkasom előtt. - Akkor nincs értelme tovább cécózni a szerencsétlennel. - a térdeimre hajtom a fejemet, egy darabon így maradok. <Csóri...> - Gyorsan végezzetek vele. - állok fel a helyemről, hogy szívjak egy kis friss levegőt, Maxnak visszanyújtom a kockákat, mielőtt távoznék.

<Ha egyszer letelepedek, lesz egy halam, akit Oktopnak nevezek majd el.> A jövőmről a fejemben már számtalanszor átformált képet alakítgatom, mialatt a legénység tagjai felé bambulok. A gondolatmenetem Ybon szakítja meg.

Követem őt, bárhová is vezet. A vallomása sejthető volt, mégis meglepett, szótlanul, tágra nyílt szemekkel tekintek rá. <Én?> Egy kevéske ideig eltart, amíg kapcsolok.

- Biztos vagy benne? - kedvesen elmosolyodom - Részemről is valami hasonlót érzek irántad, azt hiszem. - röviden hallgatok, nem vagyok biztos magamban és a mondandómban, nem tudom, mit szabad és mit nem - Érdekes vagy. Jó értelemben persze. - leheletnyivel közelebb lépek hozzá - Megegyeztünk, ameddig a szigeten vagyunk, a harcostársam leszel. - bólintok beleegyezően. Ha közelebb enged, óvatosan átölelem.

\\Off: a karakterem bizonytalan, meddig menjen el és mit ne csináljon inkább, ezért folyamatosan követem a magiszter reakcióit. (Lélektan 4)\\

A beszélgetés után

A megszáradt öltözetemet átveszem, próbálok valakitől egy tükröt szerezni, hogy megigazítsam az arcomat. Ezt követően körmölök pár sort a naplómba, majd készen állok az indulásra.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.02.28. 19:34

Max

Miután felültetem a manót, két lépést hátra teszek helyet adva a mágusnak, hogy tegye, amit tenni kell.

Mereven állok ott várva a végkifejletet. A hátamon végig fut a hideg. Megrázkódva rázom le magamról, majd az övemhez nyúlok leakasztva a kulacsom. Nagy kortyokban fogyasztom a boromat majd miután végeztem visszarakom a helyére.

Mikor Shanna oda jön hozzám visszaadni a kockát egy nagy vigyorral elveszem tőle.

- Legközelebbre meg is mutatom hogyan kell játszani velük. Egyedül unalmas...

A varázsló beszámolója egyáltalán nem lep meg. Elég együgyű lénynek látszott, aki csak szimplán éli az életét a szigeten. Persze nagy hatalommal is bír, mint később kiderült.

- Én nem hiszem, hogy végeznünk kéne a manóval... Mind addig míg meg nem támadtuk barátságosnak tűnt. Ki ne védené meg magát, ha a jó indulatának ellenére megtámadják?! - Szólalok fel magabiztosan, mikor a varászló kimondj a halálos ítéletét. - Ahogy mondtad nem volt köze a hajóhoz. Nem áll az utunkban, csak rosszkor volt rossz helyen. Más megoldást is találhatunk...
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.28. 22:20

Ybon Gar

Még az emlékolvasásnál

- Én nem hiszem, hogy végeznünk kéne a manóval... Mind addig míg meg nem támadtuk barátságosnak tűnt. Ki ne védené meg magát, ha a jó indulatának ellenére megtámadják?! - Szólalok fel magabiztosan, mikor a varászló kimondj a halálos ítéletét. - Ahogy mondtad nem volt köze a hajóhoz. Nem áll az utunkban, csak rosszkor volt rossz helyen. Más megoldást is találhatunk...

*Meglepődök Max-on. Az a tipikus parancsra várónak gondoltam. Ha azt mondják neki, hogy öljön, nem érez lelkifurdalást. Ezek szerint még sem így van. Talán kevésbé vagyok jó emberismerő, mint ahogy gondoltam magamról. Egy kicsit töprengek, majd elgondolkozó arckifejezéssel reagálok.

- Képes vagyok elfeledtetni vele a történteket. Nem is fog emlékezni ránk. Sőt, még hamis emlékeket is tudok bele plántálni. Ám ez annyira kivenné az erőt belőlem, hogy a mai napon képtelen lennék veletek tartani a hajóra. Tehát, ha ezt választjuk, akkor egy napot várnunk kell. -*Ekkor Max-ra nézek, jelezvén, hogy neki intézem főleg a következő mondanivalómat. – Azért azt tudnotok kell, hogy ez a lény elég bosszúálló fajta. Tehát, ha nem tüntetjük el az emlékeit, és életben hagyjuk, elég nagy az esélye, hogy gondunk lesz még később vele. Ezért a mondó vagyok, hogy jól gondoljuk meg. Magam részéről nem akartam megtámadni, de jelen pillanatban Magnussal értek egyet, szerintem nem kellene életben hagyni.

*A mondanivalóm után türelmesen várok a többiek válaszára.

Shannával való beszélgetésnél

*Energia robbanásként hat rám Shanna szavai. Ezek szerint több vagyok nála, mint csapattag. Egy kicsit furán is érzem magam, de megpróbálok nem sokat mutatni most ezekből az érzésekből. Mikor át akar ölelni, nem ellenkezem, sőt jól is esik. Gyengéden átkarolom, és csak annyit mondok neki.

- Köszönöm, hogy megértesz… társam.

PM:KM
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.03.01. 11:22

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pyr.sz. 3700
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Ybon nyilatkozatát követve hallgatásba merültök Max szavát leszámítva. Még a két ellenlábas is elhallgat. Végül Magnus töri meg újra a szót.

- Akkor még is mit keres egy kopár szigeten egy ilyen arany éhes szörnyeteg?

*Nos Magnus a lény kivégzése mellet van. Fior még gondolkozik, a többségi mellet fog állást foglalni.

//Lehet érvelni egyik vagy másik oldalt mellet de kérek mindenit, hogy tegyen közzé egy egyértelmű szavazatot off-ban.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.03.03. 9:27

Ybon Gar

- Akkor még is mit keres egy kopár szigeten egy ilyen arany éhes szörnyeteg?

*Magnus szavai után elkezd recsegni a fogaskerék a fejemben. Egy picit csendben morfondírozok, végül döntésre jutottam. Határozottan szólalok meg.

- Igazad van Magnus. Úgy döntöttem, hogy újra megpróbálok az elméjének titkai közt kutatni. Így viszont nem leszek képes a hajónak neki indulni, mert ez ki fog merítni. Csak holnap leszek alkalmas rá.

*Ha senki nem akar benne megakadályozni, vagy lebeszélni, újra a lény gondolataiba kezdek kutatni.

//off: gondolatolvasás. 80-as E, 60 MP varázslás idő 1 szegmens. 5 percig kutatok az elméjében. Azt akarom megtudni, hogy miért van itt.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.03.04. 10:17

A megbeszélésen Ybon legújabb ötletére értetlenül, felvont szemöldökkel nézek. <Most már végképp nem értem.> Értetlenségemnek hangot is adok.

- Nem értem… Mégis mire megyünk ezzel az egésszel? Ha valóban kimerülsz és az emlékeit sem tudod átírni, akkor továbbra is így fogjuk tartani, leütve ezt a szerencsétlent? Ha hagyjuk, hogy felébredjen, Magnus is megmondta, bosszúálló fajta. Mivel az emlékeit akarod átkutatni, arra már nem lesz energiád, legalább is a mai napon semmiképpen, hogy kiegészítsd azokat. Ha bosszút akar venni rajtunk, ösztönösen nekünk fog rontani, ahogy ti sem tennétek máshogy. Nem tudom mire képes víz nélkül, ez tény. Mégis, ha minden jól alakulna, mivel húzhatunk hasznot belőle? Le merném fogadni, hogy semmi érdemre valót nem csinált még az életében, csak a szigeten téblábolt unottan, pancsolt a tóban, és a többi, és a többi. Felőlem életben hagyhatjuk, csak ezt az egészet átgondolatlannak érzem, ködös ez az egész. Csupán értelmét nem látom, mit tudnánk vele kezdeni. Magunkkal vinnénk a hajóra, vagy mi?

A mondandóm elhadarásának végén már a testem is feszülten áll, kissé felhúz a tétlenség, enyhén indulatossá válok.

Ybonnal való beszélgetésnél

- Én köszönöm, hogy megértesz. - mélyebbre fúrom magamat a karjaiban. <Mintha valamit elfelejtettem volna...> Gondolkodok el egy halvány pillanatra, miközben továbbra is élvezem az alkalmat, hogy tiszta szívből átölelnek.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.03.05. 21:01

Pyr.sz. 3700

*Ybon Shanna kidagadásával mit sem törődve merül újra a lény szellemébe. Fior eleddig viszonylatos unalmat tettetve támaszkodott ám most enyhe érdeklődés ül ki arcára és úgy hajol előrébb ültében.

- Az lehet de a kocsmai szóbeszédek szerint ezek a lények mint a szarkák úgy gyüjtögetik a csecsebecséket. De itt a vándormadarakon kívül senki sem jár.

*Mondta Fior és azzal felhajtotta teájának maradékát.

- A sziget egyetlen járható útvonalán él. Akármiért is van itt jobb ha most tudjuk meg akkor is ha e miatt elhalasztjuk a hajó megközelítését.

*Mondta Magnus majd maga is csendben várta míg a varázsló befejezi az újabb alámerülést.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.03.05. 21:01

//pm Thor//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.03.07. 20:00

Ybon Gar

- Nem értem… Mégis mire megyünk ezzel az egésszel? Ha valóban kimerülsz és az emlékeit sem tudod átírni, akkor továbbra is így fogjuk tartani, leütve ezt a szerencsétlent? Ha hagyjuk, hogy felébredjen, Magnus is megmondta, bosszúálló fajta. Mivel az emlékeit akarod átkutatni, arra már nem lesz energiád, legalább is a mai napon semmiképpen, hogy kiegészítsd azokat. Ha bosszút akar venni rajtunk, ösztönösen nekünk fog rontani, ahogy ti sem tennétek máshogy. Nem tudom mire képes víz nélkül, ez tény. Mégis, ha minden jól alakulna, mivel húzhatunk hasznot belőle? Le merném fogadni, hogy semmi érdemre valót nem csinált még az életében, csak a szigeten téblábolt unottan, pancsolt a tóban, és a többi, és a többi. Felőlem életben hagyhatjuk, csak ezt az egészet átgondolatlannak érzem, ködös ez az egész. Csupán értelmét nem látom, mit tudnánk vele kezdeni. Magunkkal vinnénk a hajóra, vagy mi?

- A sziget egyetlen járható útvonalán él. Akármiért is van itt jobb ha most tudjuk meg akkor is ha e miatt elhalasztjuk a hajó megközelítését.

*Csendben végig hallgatom mindkettőjüket, majd megszólalok.

- Úgy vélem jobb, ha megtudjuk mi is folyik a szigeten. Lehet, hogy nem véletlenül feneklett meg ott a hajó. Amondó vagyok, hogy nem oszt, nem szoroz, hogy ma, vagy holnap nézünk rá a hajóra. Tudom Shanna, hogy már a kincsek közt szeretnél kutatni, de hidd el, néha jobb az óvatosság. -*Szavaim kedvesek, és nem tanító célzatúak.

*Max felé fordulok.

- Max, kérlek figyelj oda a kis bestiára míg meditálok. Nehogy meglepetés érjen minket.

*Ezután az elméjét fürkészem.

//off: Kedves KM, hogy ne kelljen rám várniuk a többieknek, még kétszer 5 percet tudok gondolatot olvasni, amit meg is teszek. Ezután kifulladtam. Folytatom tovább az eddigieket.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.03.08. 15:00

//PM Thor.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.03.08. 16:21

<Óvatosan... Úgysem történne semmi...> Feltűnésmentesen szemet forgatok, rendesen idegesít már a tétlenség. Mivel az idegesség csak ront a helyzeten (meg amúgy is, a szépségnek is árt), arannyal teli kincses ládákat és drága ékszereket képzelek magam elé, hogy megnyugodjak.

- Csak nyugodtan, ha valóban holnap indulunk, akkor időnk, mint a tenger. - erőltetek egy halvány mosolyt az arcomra.
Mivel rengeteg időnk van még, kényelembe helyezem magam, így várom az agyturkálás eredményét, egy kevéssé megnyugodni is sikeredik a szép gondolatok révén.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 50 / 54 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján