• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 47 / 54 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.03. 21:11

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
É - Ynev, Erogow királyság Hesseby kikötőváros, Koppány nevű matrózkocsma.
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Sirak (Magnus) Paga Sker (Fior-Sha Kryel) Black Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//Thor. Sikeres asztrál próba.
Paga Sker/ Black Cat a kabát 1 a
Paga Sker Még a városban volt alkalmad feltöltődni mágikusan.
PM. Mindenki.//

Megbeszélés a hajón.
//Mivel láthatóan nem beszéltek meg több mindent ez a rész lezárva.//
A szigeten.

*Shanna és a magát Oktop-nak nevező lény hamar megtalálták a közös hangot miközben ti kicsit hátrébb fojtott hangon tanácskoztok. Úgy látjátok rajta, hogy élvezi a társaságot.
És mondd, hány éves vagy?

- Éves? Nem tudom. A fagyos szelek északról már egynehányszor visszatértek mióta létezem, de nem tudom pontosan hányszor.
Valójában csak afféle nézelődést vágunk itt le.

- Nézelődést vágtok le? Akkor hát kerestek valakit! De biztosan nem Oktop-ot, elveszett tán egy barátotok és őt keresitek
Az a bot? Az csak egy sétabot

- Sétabot. Hmm. Sétabot. Viccesen hangzik, talán nekem is kéne egy.

*Ahogy így folyik a szó úgy veszitek észre, hogy holnap virradatig sorolná a kérdéseit ha rajta múlik. Végül Magnus cselekvésre szánja el magát és még Halszálkánál is közelebb lép és átveszi a szót.
-És mondd Okto, te mit keresel itt a világ seggében?

- Nem vagyok a világ seggében. Ahol leszúrom a botom ott van a virág közepe.
*Mondja miközben vágyakozó pillantást vet Ybon botjára.
-Hmm, ez igazán érdekes. Mondd, akarsz játszani? Van egy labdám - nyúlok a kabátom alá - ha elkapod, megmutatja a jövőt. - ezzel odadobok neki egy gránátot a kabát alól.

*Miközben hallgatja a szavaidat fejét enyhén oldalra döntve néz. Mikor a “labdáért” nyúlsz újra egyenesbe kerül a feje és mikor felé dobod beleveti magát a tóba. A labda nagyjából azon a részen ért földet ahol korábban a lény volt és a csobbanást követően nagy robaj, fényvillanás és nem csekély füstfelhő kíséretében felrobban.

//Ügye mindenkin van télikabát?//

*Egy nagyobb erejű szélroham kapaszkodik bele a hátatokba, ti meg kényszerűen engedtek finom unszolásának és egy lépést tesztek előre. Majd nem is mozdultok egy tapodtat sem. A tó hozzátok közelebbi részén a víz felszíne kezd emelkedni. A kiemelkedő víztömeg közepén meglátjátok a manót.

- Békésen fogadtalak titeket és még is gyilkos érzelmeket táplálok irántam?!

*Mialatt beszél a kiemelkedő víztömeg az ő fejformáját veszi fel és követi le arcmimikáját. Mindeközben a tavacska vizei mind Oktop felé folynak.
- Miért?

*A választ megvárja miközben a tavacska egyre határozottabban az ő formáját veszi fel a vízből kipárolgó gőzfelhőtől övezve.
- Mondjatok egy okot, hogy miért nem hajítsalak le most azonnal titeket a szigetemről?!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2016.02.03. 21:49-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.03. 21:11

//Black Cat Sikeres Lélektan próba//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.02.04. 15:54

Foir-Sha Kryel

Csak úgy cikáznak bennem a gondolatok az események kapcsán. <Ez remek… Van itt egy furcsa szerzet, erre meg háborúsdit akarnak játszani vele… Ennek nem lesz jó vége.>

- Ybon! – Szólalok meg végül ősi kyr nyelven úgy, hogy lehetőleg csak a címzett hallja. – Szüntesd vizet! Én fedez! – Majd erv nyelven a fura szerzet felé hangos, de mégis baráti hangnembe folytatom mondanivalóm.
- Oktop! Elnézésedet kérem, társam oktalan viselkedéséért. Kérlek, bocsáss meg neki, mert néha ő maga sem tudja, mit miért csinál. Amit ígérhetek az az, hogy amint visszaértünk a nagy szárazföldre, megkapja büntetését. Nem akarunk vér sem áldozni, sem ontani. Ha most békével továbbmehetünk utunkra, egyikünknek sem esik bántódása, és ha elhagyjuk a szigetet, meg is ajándékozunk nagylelkűségedért!

Nyílpuskámat továbbra is csak két kézbe fogva tartom. Nem áll szándékomba még célozni vele, de ha nincs más megoldás… akkor sem lövök… még. Illetve, ha ártó varázslatot használ, akkor a lehető legnagyobb erősítéssel semlegesítem (44E).

//off: lélektan, színészet, ékesszólás és politika képzettségeimet próbálom használni a meggyőzéshez/békítéshez. Amúgy igen a karimnak van télikabátja. Ja és még valami: amik nálam vannak egyéb felszerelések közül: 1 hálózsák; 1 pokróc, 1 lámpás; 1 kulacs bor; kréta; papír/tinta/toll; vadásztőr; övtáska; 3 üvegcse (amik üresek). A felszerelésem többi részét a kapitány otthonában hagytam. Persze mondanom se kell, hogy lant, kard, bőrvért, nyílpuska 1 tegeznyi nyílvesszővel az alap felszerelésemhez tartozik és ez is nálam van//
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.04. 17:25

Ybon Gar

Még a hajón

- Ezt most úgy mondod, hogy a halandók közt ezek a magiszterek felsőbbrendűek volnának. Csak van gyenge pontjuk.

- Bizonyos értelemben így van, ám van gyenge pontjuk. -*Itt egy pillanatra csendben maradok, mert rájövök a saját gyengémre is, de aztán folytatom. – A hiúságuk. Ha sikerül elérned náluk, hogy a közelükbe férkőzz, nő az esélyed. Egyébként nagyon nehéz végezni velük. Mágiával irányított lények védik a nagyhatalmúakat, és mellette rengeteg egyéb praktika áll készen, amire nem is gondolnánk soha. Például valaha eszedbe jutott az, hogy mire megérkezel, hogy végezz velük, ők már rég tudnak rólad, és jobb esetben csak elijesztenek, vagy megölnek, rosszabb esetben már örökre a szolgájuk leszel. Gonoszabb varázslók ilyenkor azon élik ki beteges gondolataikat, hogy olyan illetőt öletnek meg veled, akit nagyon szeretsz, és ilyenkor kettéhasad a lelked. Veszélyesek a varázslók, de megmondom őszintén egy kisebb szerencsével, és a te képességeiddel nagy esélyed van egy magiszterrel szemben.

A szigeten

Számat húzva teszem rá kezemet a kardom markolatára.

- Jobb? - Mondom lekezelően.

*Észreveszem a gúnyt Max-től, megjegyzem, de nem reagálok semmit.

- Sétabot. Hmm. Sétabot. Viccesen hangzik, talán nekem is kéne egy.

*Akaratlanul is jobban rászorítok ujjaimmal a botra, mintha azon járna az esze, hogy ez a fizetség az áthaladásért. Viszont Magnus cselekedete kissé meglep. Nem azért, mert elítélem, hanem mert váratlanul ért. Viszont a Vizi manó eszesebb lény, és sajnos ezt is vártam tőle.
Ahogy formálja a vizet, csodával átitatott félelem tőr rám. De tudom, nincs időnk elmélkedni, hisz ez itt különösen erős. Ám érzem, amíg a víz körül veszi, esélyem sincs ősmágiával hatni rá. Hisz számára az nem sima tó, hanem a hatalmának forrása. Így meg kell fosztanom a hatalmától. Ekkor Foir utasít.

<Ő ugyan arra gondolt, mint én? Többet tud, mint sejtem.>

*Szerencsére nem támad azonnal Opto, és talán a dalnok időt nyer, de igazából nem kell sok. A legendák egy ötletet adnak nekem. Mindegyik történetben egy gyenge pontjukon buktak el ezek a lények, méghozzá az akaratuk gyengeségén. Sok mindenre képesek, de könnyen elcsábulnak ajándékokon, vagy egyéb kincseken. Így itt próbálom legyőzni.

*Csak egy szót mondok, és az összes erőt, mely bennem él, a mágia feléledésére használom. Szememben csak a tisztaság látszik, sem gyűlölet, sem szeretet nem csillan most vissza róluk. És az egész energiát a lény akaratára összpontosítom egy pillanat alatt.

//off: akaratátvitel: Erősség 66+k10, Manapont 100, varázslás ideje 1 szegmens, időtartam 3 kör, célpont a vízi manó.//

*A hirtelen elvesztett energiától talán megremeg a testem, de nem törődve vele, erővel a szívemben utasítom a lényt.

- Most azonnal gyere a lábam elé! -* Reménykedve, hogy a mágia erőt vett akaratán ide jön. Ha nem ez történik, akkor nagyobb bajban vagyunk, mint gondoltam.

Ha hatott a varázs

Maxnak jelzem, hogy üsse le.

//off: A varázslás, és parancs után a 20-as SFé-s aurát magamra öltöm egy gondolattal.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2016.02.04. 23:09

Magnus

- Oktop! Elnézésedet kérem, társam oktalan viselkedéséért. Kérlek, bocsáss meg neki, mert néha ő maga sem tudja, mit miért csinál. Amit ígérhetek az az, hogy amint visszaértünk a nagy szárazföldre, megkapja büntetését. Nem akarunk vér sem áldozni, sem ontani. Ha most békével továbbmehetünk utunkra, egyikünknek sem esik bántódása...!

Először halkan magamban kezdek el kuncogni, majd egyre erősebben, hangosabban nevetek, már-már erőltetve, hogy a következő szigeten is meghalljanak.
Ekkor egy mozdulatot teszek a jobb kezemmel, mire előugrik a kés az alkarom alól, azt megragadva reakciót sem hagyva Foirnak, a vállába mélyesztem, s mint valami kampóval rántom le a földre, figyelve rá, hogy ne maradjon a kés a vállában.

Eztán hangosan felkiáltok, hogy az istenek is hallják.

-Nem azért jöttem, hogy bájcseverésszek egy hallal, vagy hogy arról halljak, milyen kiszámíthatatlan vagyok!

Ellépek a társaimtól, közelebb Oktophoz.

-Megtaláltalak, viziszörny! S milyen nagy célpontot adtál nekem, így még véletlenül sem tudlak eltéveszteni. - vigyorgok rá őszinte örömmel, mint valami eszelős.

-Na, kibököd vagy kikell belőled szedni, hogy mi történt a hajóval a túlparton?!

Felkészülök rá, hogy gyorsan kibányásszam táskámból "búvárpalackomat" az esetkor, ha el akarna árasztani.

//off: legendaismeret: 4 (információ cseppeket várnék a lényről), színészet: 3, lélektan: 2//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.02.05. 18:26

Max

A szemöldökömet húzva tér ki tekintetem abba az irányba amerről fúj a szellő. Szemeimmel keresek bármi gyanúsat. Ha észreveszek valamit arról szólok a többieknek.

A robbanás megszakítja a figyelmem és az eseményekre fordítom.

Elcsodálkozom Magnus reakcióján. Szerencsétlen lény semmilyen ellenséges viselkedést nem tanúsított. Elég lett volna magára hagyni, de akár még a segítségünkre is lehetett volna...

- Szent Pálinka! - Szentségelek hangosan, amikor meglátom a vizet felemelkedni és fejet formálni.

<Remek... Ezt nagyon nagy kár volt a fejünkre hozni!> Mérgelődök magamban.

Amikor látom, hogy leszúrja és a földre veti Foirt, egy csöppet elmosolyodom. <Nos úgy látszik te lettél megbüntetve és még a hajóig sem kellett várni...>

Ezután ismét lekonyul a szám, hiszen látom, hogy a helyzet nem éppen rózsás és ennek a Magnusnak teljesen elment az esze...

- Nos, azt hiszem ez a buli elfajult... és nekem ez már nem tetszik. - Mondom azoknak, akik körülöttem vannak és inkább hátra lépek néhányat, ahol valamivel nagyobb biztonságban érzem magam.

Amikor a magiszter előre lép és kimondja a szavait még kettőt hátra lépek.

- Ez is megőrült...

Kezemmel a homlokomról csorgó izzadságot törlöm és még csak eszembe sincs a kardomhoz nyúlni! Mit érek azzal a víz ellen?! Nagyon közel érzem magam ahhoz, hogy a tarkómmal nézzem az események maradékát...
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.02.05. 20:46

Shanna "Halszálka" Elkins

A manó bizonytalan pillantására reflexszerűen hátrakapom a fejemet, mikor eszmélek, hogy ezt nem kéne, azonnal vissza is kapom a tekintetem, ismét a manó mondandójára figyelek. A korára vonatkozó válaszát félig engedem csak a tudatomba, Ybonon jár az agyam, a beszélő halnak csak mosolygok és bólogatok. <Tényleg azt hiszi, kedvelem? Én nem kedvelek senkit... Jaj, muszáj adnom alá a lovat, nem bírom ki!>

Magnus lép elém, a cselekedete teljesen váratlanul ér. Önkéntelenül lépek előrébb, leguggolok és elsírom magam - Annyira gyűlöllek, te vén hülye, most az egyszer nem csináltam semmit és miattad meghalok! Utállak! Ybon, minden vagyonom rád hagyományozom, ha meghalnék! A rejtekhelyhez a virágágyásban ástam el a kulcsot - állok föl szipogva, mikor Magnus Foir vállába mélyeszti a kést. Így már végképp meginog benne a bizalmam, kétkedve mérem végig a férfit. \\Lélektan 4. Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy megőrült-e vagy önszántából tette-e azt, amit\\
Egyik kezemmel az övtáskám mélyére nyúlok \\PM, Pelso :)\\, a másikkal kardomért nyúlok. <Kérlek, Darton, csak ne legyek vizes... Harcolni sincs semmi kedvem...>

Ha a vízi manó lenyugodna, elvesztené az uralmát a víztömeg felett

A veszély elhárultával felbátorodva pofon verem Magnust, az idegtől könnybe lábadnak a szemeim. Görcsösen állok előtte, egyetlen szót sem tudok kinyögnyi.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.07. 13:17

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Sirak (Magnus) Paga Sker (Fior-Sha Kryel) Black Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//PM Paga Sker, Black Cat, Sirak//

*Ahogy a víztömeg fölétek tornyosul és Fior előre lépve szót emel, lassan eluralkodik a káosz. Shanna térdre rogyva sírásban tőr ki és mond is valamit de tán csak az istenek a megmondhatói, hogy rajta kívül bárki is hallotta hát még mondandójának címzettje. Mindeközben Magnus nevetésben tőr ki a pap mondókája közepe felé.

Fior
- Oktop! Elnézésedet kérem, társam oktalan viselkedéséért. Kérlek, bocsáss meg neki, mert néha ő maga sem tudja, mit miért csinál. Amit ígérhetek az az, hogy amint visszaértünk a nagy szárazföldre, megkapja büntetését. Nem akarunk vér sem áldozni, sem ontani. Ha most békével továbbmehetünk utunkra, egyikünknek sem esik bántódása, és ha elhagyjuk a szigetet, meg is ajándékozunk nagylelkűségedért!

*A kicsi manó mostanra már elveszett a szemetek elől, egyé vált az őt befogadó víztömeggel a szemetekben. Igaz a tavacska még csak egy jól megtermett mellszoborra emlékeztet.

- Szóval te vagy a vezető; és üres ígérettel altatnád lelkem!?! Legyen akkor hát úgy!

*A víztömegből kihasadva kiválik egy kar aminek a végén lassan kéz formálódva Fior felé lendül. Az események csak ekkor lódulnak meg igazán. Magnus akit csak egy lépés ha elválaszt Fior-tól ki az imént vágott elé, a kezében termő tőrt a kobzos jobb felkarjába mélyeszti nem messze annak vállától. Majd a pengét a sebben tartva akarja a földre rántani. Ám a bárd nagyfokú állóképességről és erőről tanúbizonyságot téve nem esik el. Mindösszesen csak a tőr által “mutatott” irányban néhány lépést mozdul és vérző karjához kap ahogy távozott a sebből a penge.
//Paga Sker - 7 Fp és 1 ÉP
A birkózás során a tőr további 3 Fp veszteséget okozott.//

Magnus
-Nem azért jöttem, hogy bájcseverésszek egy hallal, vagy hogy arról halljak, milyen kiszámíthatatlan vagyok!

*Kilát fel Magnus azt követően, hogy társát pár lépéssel arrébb penderítette. Közelebb is lépet volna a lényhez, talán még Fior vissza is támadott volna de ekkor közöttük vágódik a földbe a hatalmas vízkéz.

Magnus
-Megtaláltalak, viziszörny! S milyen nagy célpontot adtál nekem, így még véletlenül sem tudlak eltéveszteni. - vigyorgok rá őszinte örömmel, mint valami eszelős.

*Kiált fel miközben Shanna és a dalnok döbbenten figyelik ahogy a hatalmas víztömeg föléjük magasodik. Az alakzat egyre különösebb formát vesz fel. Az úrfi megragadására induló kacs mint egy tartó kötél indul ki hármótok közül a tó irányában ölnyi vastagon. Ahol vissza tér a testébe egy korábbi fej formáját hátra hagyó egyre csak nyúló közegbe kapcsolódik. A manó körüli vízbuborék egyre csak vékonyodik miközben a hatalmas alakzat nyakvonalától kiinduló nyúlvány segítségével fölétek magasodva halad felétek.

Magnus
-Na, kibököd vagy kikell... belőled szedni, hogy mi történt a hajóval a túlparton?!

*Szavainak utolsó kétharmadát //A három ponttól// már csak a lendület mondatja ki vele. Ahogy mindenki azt figyelitek, hogy a manó figyelmen kívül hagyva az eseményeket csak szótlanul közeleg felétek több méter magasan majd hármatokon túlhaladva egyenesen Ybon lába előtt ér földet a hullámzó csáp.

[u]Ybon és Max
[/u]
*Az előtettek kibontakozó káoszt csak távolabbról szemlélitek. Max még nem hagyja hátra társait de ha a varázsló vetne rá egy pillantást látná, hogy ez nem tartja már itt oly soká. Ybon figyelme ellenben máshova irányul. Minden erejét összegyűjtve hatalmas energiákat indít a vízimanő szelleme felé, bízva a legjobban. Látva, hogy a vízből gyúrt óriás tömeg megdermed és egyre csak vékonyodó, nyúló kaccsá alakul át a feje; hatalmas kő esik le a szívéről.

[u]Mindenki[/u].

*Ahogy földet ért a lény a harcos a biztató intést követően lesújtott és az összecsukló testet erősen megragadta. Szükség is volt rá mivel ahogy a manó eszméletét vesztette a víz hatalmas robaj kíséretében hullott vissza a talajra.

//Shirak, Paga Sker, Black Cat -1 Fp fejenként
Sikertelen Ügyesség próba.
Thor, Revoltz
Sikeres Ügyesség próba//

*A meglóduló ár hármótok alól is kirántja a talajt. Szerencsére kisebb horzsolásokkal a tenyereteken megússzátok. Ahogy lassan feltápászkodtok Shanna egyenesen Magnus elé lép és leakar keverni neki egy hatalmas pofont, de még pont időben mozdul el a csapás elől.

//Meredten néztek egymásra.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.02.08. 11:59

Shanna "Halszálka" Elkins

Egy darabon még értetlenül bámulom a csapásom elől kihajoló férfit. <Kit érdekel a manó?! Megölöm, esküszöm megölöm!>

Gondolkodás nélkül, idegből Magnusnak rugaszkodok, ütöm, verem, karmolom, saját testi épségemmel a legkevésbé sem törődök - Te idióta, tudod mennyire megijedtem? Teljesen elment az eszed?! - üvöltöm, miközben minden áron próbálok belekapni valahol - Most mért kellett őt is megsebezni, normális vagy?! Miattad már Ybon is tudja, hogy ráhagytam mindenem, új rejtekhelyet is kereshetek! Ezért most szétkaplak! Ha már ilyen hirtelen csinálsz valamit, legalább normálisan végezd el, meg is ölhettél volna! - hisztériázok teljesen elborult aggyal.

Ha Ybon ellenkezne
- Ne hazudj! - üvöltök rá.

Ha le is fognának, még ott sem fogom be a számat. Egy jódarabon még dühöngök, gyógyírért Maxhoz fordulok - Van piád? Adj valamit - lépek hozzá ökölbe szorított kezekkel, mikor már minimálisan megnyugodtam.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.02.08. 13:13

Foir-Sha Kryel

< Fáj a jobb karom. Úgy pörögnek az események, mint ahogy azt egy illúzióval kivetített történet kellős közepén lennék, De ez mind igaz. Magnus úgy cselekszik, mintha tényleg elvesztette a fejét. Egy cimbora nem támadja meg a másikat, mert az neki úgy tetszik. A Kitaszított a káoszát vetíti ki erre az emberre. Más magyarázat nem lehet a tetteire.
Az a vízi manó most már nem árthat nekünk. Ybon és Max kezelésbe vette. Shanna dühöng, meg is értem. Most magammal kell foglalkoznom utána kezelésbe veszem Magnust.>

Vizes vagyok és hideg is van, tehát először tudati energiáimmal a testhőmérsékletemen emelek egy keveset (1 pszip. 2 fok), majd Albornehoz egy dallal fohászkodom, hogy gyógyítsa be a sebemet. (15 Kegyp. 11 Fp. és 1 Ép). Mindezzel végezve nem hagyom abba a koncentrálást, fohászomat folytatom énekelve.
(PM: KM)
Úgy összesen egy pernyi énekelgetés után, teljesen meggyógyulva, szememből zöldes lángnyelvek csapódnak ki, úgy fordulok Magnus felé. Nyílpuskámat leteszem a földre, felállva kardomat előveszem és meglódulok a káoszt kirobbantó társunk felé.

-Shanna! Tisztulj onnan, ha nem akarsz bajt!- Kiáltom társnőnknek, ha nem fogják le. Hangomban semmi előkelő, vagy dallamos csengés nincs most. Csak a "halál" hangja.

Ha sikerül Magnust harcképtelenné tenni, átkutatom, és minden fegyverétől megfosztom.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2016.02.08. 16:52

Magnus

//off:
43. oldal, Thor:
//off:Igazad van Pelso, Sirak karakteréhez igazodtunk. Ebben az esetben Sirak karakterét javaslom a csapat vezetésére. :-D :fejveros: //
//

<Ez az ostoba Foir...Nekiáll sírni a mocskos életéért egy egyszerű vizimanónak...Mi a francot képzel? Ezért nem lesz lehetősége választani a zsákmányból, azt kapja, ami marad.>
// Lélektan vs Színészet próbát kérek Shanna ellen. Érdekel, hogy ez az egész csupán színjáték, vagy valós érzelmekről van-e szó. Lélektan: 2, Érzékelés/Intelligencia: 17 //

Ha valós érzelmekről van szó, az első pár ütést tűröm, aztán átkarolom Shannát. // pusztakezes harc: 3 //
- Megijesztettelek? Ne haragudj.
Majd egy pár másodperc után elengedem, remélhetően már nyugodt lelki állapotában hagyva.

Ha kamu az egész:
Felemelem a kezem, majd a tenyeremmel gyengén meglapítgatom a kobakját, s olyan mosollyan nézek rá, ami azt sugallja: "engem nem versz át, nem kell a műbalhé".

Majd Ybonhoz fordulok.
- Hé Ybon, szép volt. Szerinted ki fogjuk tudni kér- meghallom, ahogy Foir valamit mormog/énekel -dezi?

-Mit gondolsz mégis mit csinálsz?
Gondolom nem érkezik válasz.
-Hozzád beszélek, dalos pacsirta!

Ha még ekkor sem hagyja abba, közelebb lépek hozzá és mellkason rúgom (csak FP-t akarok sebezni rajta).
Elnézem még 1-2 másodpercig, hogy lássam felocsud-e, de ha még mindig próbálkozik, bele lövök a bal combjába egy föld elemű nyilat.

Ha végre nem próbálkozik semmivel, akkor leguggolok hozzá, késemet a kezemben fogva, közel az arcához, s ha egy mozdulatot tesz, átvágom a torkát.
-Mégis mire készültél? Azthitted, hogy megvárom amíg végigcsicseregsz valami átkot? Na most vagy fingod sincs, hogy ki vagyok én, nemes uram; vagy tök hülye vagy.
Tartok egy másodperc szünetet, hogy növeljem a megfélemlítés hatásfokát.
- Most van itt az ideje könyörögni a szaros életedért, kezdj hozzá.

Ha a válasz provokáló, a kés végig szalad Foir nyakán. Ha nem, akkor még folyatom a beszélgetést.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2016.02.08. 20:23-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.08. 19:53

//PM Paga Sker//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.02.08. 21:20

Ybon Gar

*Érzem a testemből kiáramló energiát, a szívem heves dobogását, a távolinak tűnő Magnus kiáltásait, de ezek mind elhalványulnak, tudatom most csak a lényre összpontosul. Az egész csak pár pillanat alatt történik, de még is örökkévalóságnak tűnik az idő. Ám mikor látom, ahogy a manó parancsomnak engedelmeskedik, az adrenalin, mint kábítószer zsibbaszt el. Ám a víztömeggel nem számoltam. A hideg hullám erőteljesen oldalba vág, és csak az istenek a megmondhatói, hogy miért nem sodrott magával. Prüszkölve támaszkodom két kézzel a botra, és közben rémülten szemlélem a visszatóduló vizet, félve, hogy a lény a tóba visszaúszott. Ám mikor látom, hogy a csurom vizes Max keményen állja a sarat, és a kezében tartja az ájult manót, a lelkem mélyéről jövő boldogság ül ki az arcomra, és odalépve hozzá, megveregetem a vállát, és bólintok felé.

- Ez az Max, elkaptuk!

*Ha észrevettem, hogy nagyon megijedt, nem adok hangot neki.

*Ekkor még nem érzem, hogy fáznék, valószínű a feszültség még fűt. A többiekre nézek, és meglepetten látom, ahogy Shanna a vízből kitörve Magnusnak ugrik, és hogy Foir körül véres a tó vize. Azonnal visszatér a pillanatnyi amnéziám okozta feledés, és lepereg előttem, hogy mi is történt még pár pillanat előtt. A dalnokra nézek, és várom, hogy üvöltve ront a szerencsevadásznak, de nem történik semmi. Megkönnyebbülök, és így a méregkeverő hisztizésére is csak mosolygok. Magnus majd megoldja. Max felé fordulok.

- Barátom, meg kellene kötözni ezt…-* Mutatok a kezében ájultan lógó teremtményre. – A száját és a szemét is be kellene kötni, és a tótól távolabb kellene vinni, majd később még szükségünk lehet rá.

*Ekkor meghallom az áhítat énekét. Egy kicsit magával ragad, hisz közben érzem a mana áramlását, mely körülötte örvénylik. Talán most ráz először ki a hideg, és végig nézek magamon, majd fintorral az arcomon csavarom ki egy kicsit a ruhámból a vizet.
*Egy kis idő múlva talán Shanna is megbékül. Direkt nem foglalkozok most vele, mert ennél sokkal fontosabb dolgunk is van. Magnus cselekedetével kapcsolatban is ráérünk még vitatkozni.

- Hé Ybon, szép volt. Szerinted ki fogjuk tudni kér- meghallom, ahogy Foir valamit mormog/énekel -dezi?

*Éppen válaszolnék, mikor látom, hogy már nem is velem foglalkozik.

Gondolom nem érkezik válasz.

Ha még ekkor sem hagyja abba, közelebb lépek hozzá és mellkason rúgom (csak FP-t akarok sebezni rajta).

*Szilárdan állok a helyemen, miközben figyelem kettőjüket. Tudom, miért történik mind ez, és reménykedve abban, hogy nem ontják ki egymás vérét, nem szólok közbe...egyelőre.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.02.10. 0:00

Max

<Elképesztő... azt tette, amit mondott neki. Szó nélkül a lába elé kuporodott...>

Lassan előre lépek a ámulattól. Karom erőt vesz és akkora erővel sújtok le a lényre, amekkorával csak tudok.
Az összeesett lényt nyakánál foga emelem fel, hogy megbizonyosodjak róla, hogy egy ideig még nem nyitja ki a szemeit.

Ybon örvendezésére emelem fel a tekintetem a lényről.

- Ez az Max, elkaptuk!

- El... - Mondom rekedten és a földre dobom a lényt. A torkom köszörülve nyúlok az övemre fűzött kulacshoz és jól meghúzom. Az arcomon lecsorgott bort letörlöm és tekintetem én is fruskára meg az idiótára fordítom. Kelletlen arcot vágva a kulacsra tekintek.

- Fenékig! - Mormogom az orrom alatt más megoldást nem látva, hogy ezt a jelenetet elviseljem.

- Barátom, meg kellene kötözni ezt…-* Mutatok a kezében ájultan lógó teremtményre. – A száját és a szemét is be kellene kötni, és a tótól távolabb kellene vinni, majd később még szükségünk lehet rá.

- Lehet, nem ártana... Tudsz varázsolni kötelet is talán? - Kérdek vissza viccesen.

- Az egyikük meg fog halni! - Bökök az orrommal a két jómadárra majd a varászlóval ellenkező irányban a földre köpök. - Csináljunk valamit? - Kérdem Ybontól, de hangomból érződik, hogy nincs kedvem és nem is érdekel mi történik velük.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.02.10. 20:15

Pyr.sz. 3700

Magnus, Shanna

*Shanna kirohanását szó nélkül, némi együttérző megbánással az arcán tűri Magnus, ezúttal nem tér ki a mellkasát érő ütések elől. Viszont mikor Ybon-nal és végrendelettel kapcsolatos részhez ér a “hiszti”, vállára teszi a kezét és egy kicsit hátrébb tolva magától az “engem nem versz át nem kell a műbalhé” arckifejezést veszi fel.

Shanna
-Ha már ilyen hirtelen csinálsz valamit, legalább normálisan végezd el, meg is ölhettél volna!

*Ezeket a szavakat már a szerencsevadásztól távolodva mondja, miközben magában még mindig morgolódik. A pufogással már mit sem törődve szól Magnus Ybon hoz ám ekkor tudatosul benne, hogy Fior Shanna hangoskodásától takarva istenét dicsőítő dalocskát énekel. Amitől egészséges bizalmatlanság támad benne.

Magnus, Fior

Magnus

*Ezek a szavak zökkentik vissza Foir-t a valóságba, tovább énekelve figyeli ahogy Magnus felé fordul.

Magnus

*Sérült vállát elengedve a mindez idáig az ölében nyugvó nyílpuskára fonódnak és társára szegezi aki ép indult volna már felé. Kettejük között körülbelül négy lépésnyi a távolság //kb2-3m// amit az iménti víztömeg öntött közéjük.

//Paga Sker
Sikeres szerencse próba
Sikeres Akaraterő, Érzékelés próba
Sikeres intelligencia próba
Sirak
Sikeres intelligencia próba
Sikertelen szerencse próba
Paga Sker
Gyógyítás:
1 Ép; 11Fp= 15 E 15s
Abszolút látás:
8 pszip. 1kör, azaz 10s
Lényidézés:
8 Mp 1kör, azaz 10s
Láthatatlanság:
6 Mp 1s
Össz. idő:
15+3+10+3+10+3+6=50s azaz egy percen belül (akkor rosszul számoltam ki az előbb fejben)
Kegyp.-ből:15; Mp-ből:14-et költök, és mivel a bárd varázslatokhoz csak koncentráció szükséges, nem szükséges se mormolnom, se varázsjeleket rónom a kezemmel (lásd: Bárd mágia 241. oldal jobb felső sarok harmadik bekezdés). Ezért amikor a gyógyítás létrejön, az énekel összekötött fohászomat csak leplezésként szánom a továbbiakban. Tehát nem összevonom, hanem szépen egyesével hajtom végbe a koncentrációkat(varázslatokat), így Magnusnak nem feltétlenül merül fel a gondolat, hogy megátkoznám, mivel nem is szeret Fior átkokat használni, mert tudja, hogy nincs akkora hatalma, hogy erős átkot hozzon létre.

Még valami: Ha az abszulút látásom már aktív, de nem fejeztem be a másik két varázslatot, és úgy közelít felém fenyegetően, akkor elötte én próbálom meg a nyílpuskával lelőni Magnust. És ha ez következik be, akkor nem folyamodok a tervem megvalósítására.

Sirak
Amint írtam, az első kört védekezéssel töltöm, igyekszem kiismerni az ellenfelem, majd a második kört egy óvatlan pillanatában azzal kezdem, hogy a bal karomon tárggyal egy földnyilat lövök a lábába.
Eztán közelebb lépek hozzá, az alkarvédőmet használva arra, hogy lecsúsztassam a kardját, a kardforgató kezét próbálom megvágni. Ha lehet a belső részén, de ha nem látom lehetségesnek, akkor csak bárhol.

Jelenleg patthelyzet van.
Paga Csak az első kettő varázslatot tudtad végrehajtani.
Sirak Egyenlőre nem támadtad le.
//

Ybon, Shanna, Max

Shanna
Van piád? Adj valamit

*Ti épp a Oktop lekötözésének problémáját boncolgattátok mikor ezzel a felkiáltással érkezik közétek Shanna miközben Magnus Fior-hoz fordulva ráförmed. Max még nem akasztotta vissza kulacsát az övére így nemes egyszerűséggel átnyújtja.

Max
- Az egyikük meg fog halni!
*Bökök az orrommal a két jómadárra majd a varászlóval ellenkező irányban a földre köpök.
- Csináljunk valamit?

*Feszülten követitek a kibontakozó eseményeket.

//JK - JK harc van.
Paga Sker és Sirak a teljes reag-ot pm-ben küldjétek majd át. Utólag közzéteszem.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 47 / 54 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján