• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 43 / 54 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.03. 22:18

A KM pont ennek a tisztázására hagyott számotokra néhány hét megbeszélési időt.
Nekem eddig azt volt a gyanúm, hogy sirak karaktere fogja ezt a posztot betölteni mivel az előtörténetek összehangolása során mindenki felé igazította a karakter múltját.

De a részemről mindegy is. Felőlem témánként cserélődhet is hogy mikor ki mondja ki az utolsó szót. A lényeg, hogy hangolódjatok össze.

Egy fontos szabály.
Mindenkinek az általam közzétett reag-ot követő három napban van lehetősége írni. Aki nem ír az automatikusan NJK státuszba kerül. Három egymást követő bejelentés nélküli NJK státusz a játékból való kiesést von maga után.

Aki tudja, hogy valami miatt nem fog tudni írni az küldjön pm-et, hogy ne várja rá feleslegesen.

Akinek szeretne még valamit változtatni a karakterén az kérem még most jelentse be nekem pm vagy e-mail formájában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2016.01.03. 22:34-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.03. 22:21

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
É - Ynev, Erogow királyság Hesseby kikötőváros, Koppány nevű matrózkocsma.
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz () Sirak (Rannien) Paga Sker(Fior-Sha Kryel) Blek Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mindenki

Napszállta után dideregve tértetek be egyesével a kocsmába. A felerősödő É-i szelek egyikőtöket sem tántorított el a találkozótól, hiszen most találkoztok a hajóskapitánnyal aki elvisz titeket a szigetre. Na meg a kocsmában kiváló forralt bort szolgáltak fel így hamar meg is feledkeztetek a kinti hidegekről.
A kapitány a megbeszélt időre meg is érkezett és hamar nekiláttok megbeszélni a fontos dolgokat. Az indulás időpontját, hogy mi mindent visztek magatokkal meg az eddig összegyűjtött információkat. Az első két kör itallal hamar végeztek így kikéritek a harmadikat is.
Éjközép előtt valamivel meg is állapodtatok minden fontosban és a kapitány asztalt bont, mivel még van egy kis elintéznivalója. Ti még a helyeteken maradtok, hogy elfogyasszátok italotokat. Már épp újra beszélgetésbe merültetek volna mikor dulakodásra lesztek figyelmesek a kocsma közepe táján. A kapitányotok valami nézeteltérése támadhatott egy kisebb csapat matrózzal mivel egynek ép most kevert le egy hatalmasat. Ám az egy a hét ellen nem tűnik nektek biztatónak a számára.
A matróz az ütéstől hátratántorodva fel lökött két embert és egymásba kapaszkodva zuhantak rá egy vidáman iszogató asztal társaságra akik ezt nem vették jó néven.

//Nincs fegyver senkinél. A fegyvereket a bejárat mellettik ruhatárnál le kellet adni mindenkinek.
Természetesen a bunyóból nem maradattok ki. Láthatólag hamar szétfog terjedni a kocsmában.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2016.01.04. 17:35

Ybon Gar

//off:Igazad van Pelso, Sirak karakteréhez igazodtunk. Ebben az esetben Sirak karakterét javaslom a csapat vezetésére. :-D :fejveros: //

Kinézet:

45 éves férfi. A hatalmához képest elég fiatal, de ez a sok megpróbáltatásnak, és kalandozásnak köszönheti.
1.80 m magas, átlagos testalkatú. Rövid, sötét barna haja a divatnak megfelelően fésült. Jó képű férfi (karizma:15)Kalandozáskor barna bőrnadrágot, vajszínű vászoninget, bőrmellényt, és bőr- csuklás köpenyt visel. Tehát nem a megszokott csuhás fajta. Ez a sok utazás miatt van. Kezében egy sötétbarna, kétméteres, rúnákkal telerótt botot tart. Oldaltarisznyájában hordja a pénzét, és pár személyes holmiját.

http://kepfeltoltes.hu/160103/Ybon_Gar_ ... es.hu_.jpg

A kocsma felé

*Lassan léptetek a lóval, hisz a mágiának köszönhetően nincs miért sietni. A környéket, és később az utcát/utcákat figyelem. Persze nem úgy, mint egy fejvadász. A természet szépségét csodálom, a városban pedig az építészetet. (építészet 1-es) Ha valaki mellett elhaladok, és figyel rám, akkor kedélyesen köszönök. Talán fel is tűnhet neki, hogy a hideghez képest milyen jó kedvem van.

//off: Nem tudom milyen messziről érkezett a karakterem, így, ha közelből, akkor persze ezt nem csinálom meg. Hő aura 3-as erősség +30 c fok, 1 nap időtartam. A lóra is, ha engeded, és magamra is. Ez 124 MP. Meditációs formulával nyertem vissza a pszit, ami plusz 10 MP. Így jelen pillanatban maxon van a mana, - 14 pszipont az aktuálisból. Elméletileg befelé nem hat az aura, de mivel a körülöttem lévő levegőt 30 fokkal melegíti, így nem fázom.//

A kocsmánál

*A lovat bevezetem az istállóba, és ha találok ott istállós fiút, akkor megkérem, hogy nyergelje le, és adok neki 10 rezet. Abban az esetben, ha nem, akkor kikötöm és megsimogatom az orránál, és ott hagyom. Majd a kocsmából kiküldök valakit.

*Az ajtón belépve a mágiát megszüntetem, hisz nincs kedven meggyulladni. Majd, mikor kérik tőlem a botot a döbbenettől megállok. //off: Gondolom kérik//

- Egy varázslónak az a legnagyobb sértés, ha el akarják venni tőle a botját. Ügye te nem akarsz egy varázslót megsérteni? -*Nézek rá kérdően.

//off: A választól függően folytatom. a karizmám 15, van diplomáciám, még ha csak 1-es, az esetleges meggyőzéshez. A dobás 3//

Ha nem kérték el, vagy meggyőztem.

*Beljebb lépve körbe nézek. Ha van ismerős arc, akkor először hozzá lépek, és méltón üdvözlöm. Majd a pulthoz lépek, és meleg ételt, és forralt bort kérek, és ha nem volt kint istállós fiú, akkor jelzem, hogy a lovamat nyergelje le. Majd visszatérek, és leülök az asztalhoz. Kedélyesen elbeszélgetek a többiekkel, és nagy élvezettel mesélem el, hogy kutatásaim a hegyi zuzmóval kapcsolatban igen jó irányba halad. Már tudom, ha túl sokat eszik az ember belőle, komoly hasi görcsöket okoz, de tökéletesen alkalmazható hideg okozta köhögésre, ha megfelelő módon mézszerű anyagot készítünk belőle. Természetesen észre sem veszem, hogy esetleg a többieket mennyire nem érdekli ez a tény.
Ám mikor megérkezik Shanna, csendben maradok, és a torkomat köszörülve a forralt bor után nézek, és persze titkon meglesem az alakját.

*A kapitánnyal való beszélgetést türelmesen hallgatom. Nem szólok közbe, és megvárom, míg a többiek kérdezősködnek. Végül én is érdeklődöm, hogy hallott e valamit a táltos nevű hajóról. Itt figyelem, hogy nem e hallgat el előlünk valamit.

//off: lélektan 3, érzékelés: 14, int: 18 dobás: 2//

*Amint a kapitány felállt, én végig nézek csapaton, és annyit próbálnék mondani:

- A jeleket csak bízzátok rám…

*Ám ekkor megtörténik, amit én nagyon rühellek. Miért nem lehet nyugodtan meginni a bort, és csendben, békében el lenni? Nagy levegőt veszek, majd félve a jövőtől, az-az a repkedő tárgyaktól, egy gondolattal megidézem a bőrkarkötőm erejét.

//off: 1 perc, 20-as SFÉ//

*A többiekre nézek, és egyértelmű arckifejezéssel, és mozdulattal jelzem nekik, övéké a terep.

//off: Egyáltalán nem akarok harcolni, ám folyamatosan figyelem a helyzetet, és ha kell, segítek a többieknek. Természetesen, ha megtámadnak, akkor a botom erejét fogom használni.//

//off: Kérdés a KM-től. Miben egyeztünk meg a kapitánnyal a hajón talált dolgokkal kapcsolatban?//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.04. 20:12

//Az egyességgel kapcsolatos kérdésekre majd akkor válaszolok ha mindenki leírta a maga kérdését.

Viszont emlékeztetnék mindenkit, hogy kb 6 oldallal korábban megemlítettem, hogy mind a városban tartózkodtok egy ideje és időbe telt az információk és egy hajó, belevaló kapitányostul való felkutatása. Tehát mindenkinek van szállása a városban.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2016.01.04. 23:23

Magnus

//Vagyis nem most érkeztünk, és már napok óta tervezzük a kirándulást. Nem most találkozunk először, azonban a kocsmába nem egyszerre kell megérkezzünk, így gondolom Thor volt az első, s én volnék a második. //

Az időhöz vagyok öltözve, jó vastag ruházat van rajtam, s gyalog érkezem a kocsmába a megbeszélt időpontra (kb.).

Fegyvert nem viszek magammal, a szállásomon tárolok minden hasonlót, kivéve az alkaromnál lévő rugós bicskát. Amúgy se könnyű kiszúrni, reményeim szerint minden gond nélkül besétálok vele.

Ybon, ahogy lenni szokott, túlbuzgóskodik, mikor meglátom azon elmélkedem, vajon hány órája ül már itt. Na de gyorsan túl lépek ezen, s leülök mellé.
Meghallgatom a baromságát a füveiről, igazán csodálatos, teljesen leköt, mintha csak azt hallgatnám, ahogy valaki a körmét csikorgatja egy táblán.
Ezt a felettébb kellemes beszélgetést alkohollal igyekszem kibírni, s már majdnem hívővé válok, mire meglátom a következő érkezőt, akinek erőteljesen integetek, hogy siessen.

Az idő hátralevő részében igyekszem minél jobban elkerülni a kirándulás témáját, nem akarom hogy mindenki rajtunk csámcsogjon. Habár felér egy kínzással, akkor is inkább tovább vallatom a varázslót a virágairól inkább.

De szerencsére nem kell sokáig hallgatnom a sületlenségét, mert felbukkan a kapitány, akivel nagy boldogságomra mindent meg tudunk beszélni.

- A jeleket csak bízzátok rám…

-Miféle jelekre gondolsz, azokra melyeket a barátaid rónak, vagy azokra, hogy egy csapat senkiházi kiszúrta magának a kapitányunkat, hogy legyen miből kifizetni a mai vedelést?

Megfogom a kupámat, és fejbe dobom vele azt, amelyik kóstolgatja a kapitányt.

KÉ: 6+56=62
CÉ: 89+60=149
Sebzés: (Ezt rád bízza a könyv)

-Oi, te vizi patkány! -indulok meg a 7 idióta felé, olyan bátran, mintha egy sereg lenne mögöttem. - Anyád nem tanított meg, hogy ne szarj oda ahol eszel?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2016.01.05. 14:58-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.05. 0:40

Foir-Sha Kryel

A találkozálsig felkészülök. Amit csak tudok illetve tudni lehet a helyi szokásokról, legendákról és történetekről azt az elmém felszínére hozom. A találkozóra "köznapi" (szolid nemesi ruházat prémkabáttal) ruházatomba jelenek meg még a megbeszélt idő elött 2-3 órával (persze ha lehet). Elintézek mindent (asztalfoglaláls, vacsora renelés, stb...). Ha lehet, esti fellépést is lebeszélem a beszélgetés utáni időtől. Ybon beszámolóját "mély élvezettel hallgatom végig. Sőt még vissza is kérdezek arra a zuzmóra. :-) (Amúgy valójában egyátalán nem érdekel a dolog, de az igen, hogy szociálisan, ha máshogy nem is de feloldódjon mágiatudó barátom.) A kapitánnyal való beszélgetés közben minden fontos informálciót megjegyzek. Ha kell jegyzetelek is. A legyénységről érdeklődök és a szokásaikról. Nem sokat voltam hajó úton ezért megpróbálok szociálisan hozzájuk edződni (ha mást nem is, kocsmadalokat játszhatok nekik). Amikor a beszélgetésnek vége, és készülünk a következő kör kiürítéséhez, mikor a rendbontáls elkezdődik. A jelenetet ami ki készűl bontakozni, még az elején le kellene állítani. Gyorsan zsebrevágom a jegyzeteimet.

-Ha ki tudjátok hozni a kapitányt, akkor legyetek szívesek.

Nézek a társaimra majd előveszem a lantomat és, mint ha ez lenne a legtermészetesebb dolog, és el kezdek játszani rajta persze mindezt énekkel kisérve. A nyakamban lévő medál meg arany fényben kezd tündökölni. (Távolság dala 2x 3 Kegyp. Félelem dala 6E = 12 Kegyp.össz: 18 Kegyp. éneklés 4.fok, zenélés 4.fok össz: 10E)

A10 kiválasztot célpont közűl 6 azok a matrózok, aki a kapitány álltal megütött férfivel voltak, a maradék 4, meg a hozzám legközelebb levő ismeretlenek.

Amit tudni szeretnék: Hány tagú lesz a személyzet? Mekkora hajóval megyünk? Meddig fog tartani az út? Kik lehetnek a másik kapitány mellet még érdekeltek? Mikor is indulunk? Van-e fegyverzet a hajón és ha igen mekkora?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Paga Sker 2016.01.05. 11:25-kor.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.05. 0:52

A kérdéseimet úgy teszem fel, hogy ne legyen egyértelmű külső füleknek persze, ha olyan szituációban vagyunk, hogy tényleg csöndben és választékosan kell beszélni.
(Ha másban nem is, ebbe (meg egy pár bologban) remek vagyok.) Vagy mi...:-)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.01.05. 21:05

Shanna "Halszálka" Elkins

Hosszadalmasan fonogatom a hajamat mielőtt még elindulnék otthonról, nem vagyok hajlandó kilépni az utcára, míg kifogástalanná nem varázsolom a külsőmet. A barátaim számára jól megszokott, de vékony öltözetem veszem fel, ezért sietős léptekkel haladok a megbeszélt helyre, nem szeretnék megfagyni. Ábrándozva húzom össze magamon nem létező kabátom. <Jó lenne, ha lenne kabátom, ha lenne, biztos meleg lenne. Meg színes is. Igen.> A kocsmához szinte futólépésben érkezem, zokszó nélkül átadom csupasz fegyvereimet.
- Vicces lenne, ha megvágnád vele magad. - motyogom - Na szia! - köszönök el az úriembertől immár jóval harsányabban.

Amint közelebb érek az asztalunkhoz, Ybon, a csodabogarunk menten elhallgat. - Jaj nemár, megöltem a hangulatot? Állj... Gyanúsak vagytok ti nekem, rólam pletykálkodtatok, mi? - nézek rajtuk végig csúnyán. A meleg étel és a még annál is melegebb ital végül teljesen kiveri a fejemből a gyanút.
- Valaki vehetne nekem egy meleg kabátot - dobom fel zseniális ötletem, amit nagyjából három másodperccel ezelőtt találtam ki. Hosszasan ecsetelgetem, milyen kabátot képzeltem el magamnak, mely "véletlenül" kisértetiesen hasonlít arra, melyet éppen a kyr visel magán. - Azta Foir, milyen szép a kabátod! - boci szemekkel nézek rá.

Már majdnem nekikezdtem az álomházam leírásának, mikor a kapitány beállít és közénk ül. Mindenképpen kifaggatom arról, hogy a hajón talált hasznos cumókkal mit kezdhetünk, lelkem mélyén reménykedve, egy kanyit sem akar belőle. Nem mintha egy vassal is hozzá szándékozom járulni. Külön lakrészt is szeretnék magamnak a hajón, ha nem sikerül egyből, minden módszerrel és erőmmel azon vagyok, hogy kiköveteljem magamnak.

Mikor a kapitány távozik az asztalunktól, hagyom, hogy a többiek dobják fel a témákat. Lassacskán az elhanyagolhatatlan buli is kitör a kocsmában. Sírva nevetek fel, amikor Magnus fejbedobja a matrózt a kupával.
Felállok az asztaltól, könnyes szemeim törölgetem, vigyázva, hogy el ne kenjem a fekete festéket. Ahogy elnézem, egy ütős haditerv kidolgozására nem lesz időnk.
- Oké, viccet félretéve, én amondó vagyok, hogy segítsünk a kapitánynak, aztán harácsoljuk le egy kicsit a védelemért. Tuti, hogy működni fog! Gyerünk, induljatok, na! - sürgetem társaimat.
Gyors pillantást vetek az övtáskámban lapuló apró tűkre. Nem várok sokat a barátaimra, ha sokat tétováznak, otthagyom őket, a hozzám legközelebbi matróz felé indulok. <Remélem nem esik a nyakamba egy szék, egy asztal, netán valami kő.>
- Hé! - kiáltok oda a kapitány ellenfelének, remélve, hogy felfigyelt rám. Ha igen, ha nem, úgy verem ököllel pofán, hogy megszédüljön, majd próbálom ágyékon taposni.
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2016.01.06. 6:21

Max
Kicsit késve, gyalog közelítem meg a kocsmát, korgó gyomromat próbálom csitítani <shh... nem sokára... mindjárt ott vagyunk>. Miután leadtam a kardom az ajtót majdnem feltépve lépek be a kocsmába. Látom már a kapitányt és a többieket is az egyik asztalnál, akiket mostanában ismertem meg. Viszont én célirányosan a pulthoz megyek.

- Kérek valami sültet, csirkét, ha lehet és krumplit mellé! De jó sokat! Ahhoz az asztalhoz hozd. - Mutatok az asztalra, ahol a többiek vannak. - Most pedig egy nagy kancsó borra és egy kupára lenne szükségem! De tüstént! És ne hagyd, hogy üres kancsó legyen előttem.

Jó pár rezet a pultra borítok, hogy fedezzem az estémet. Amint megkapom a kancsóm oda ülök a többiekhez.
- Szép napot! - Mondom mikor odaérek az asztalhoz letéve a kancsóm és a kupám egy üres szék elé, s szinte még le sem ülök már panaszkodom - Olyan éhes vagyok, szerintem egy lovat is felfalnék nyergestül... Remélem nem kell itt sokat várnom...

Kitöltöm a borom majd jó nagyot kortyolok belőle.

- Remélem nem maradtam le sok mindenről. - Mondom érdeklődve a kupámból felnézve.

A kapitányt és a többieket hallgatva tovább iszom és jó ízűen eszek, amint kihozták a tálamat.

Amikor a bunyó kitör felpattanok a székemből örömbe.

- Wohoo!!

Felkapva a széket rendesen a padlónak vágom, akár többször is ha kell, hogy letörjön legalább az egyik lába. Azt felkapva vetem be magam a buliba! (kocsmai verekedés: 2)
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.08. 0:02

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Sirak (Magnus) Paga Sker(Fior-Sha Kryel) Blek Cat(Shanna Elkins)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ybon Gar
//Nos mivel a város egy közeli vagy távoli részéről gyalogoltál ide - belátásod szerint - így van lehetőséged átszámolni a mannapont mennyiségét amit elköltöttél.//

*A kocsmába belépve tapasztaltad, hogy elsőnek érkeztél. Ahogy becsuktad magad mögött az ajtót bal kezed felől mogorván rád mordultak, hogy

- A fegyvereket le kell ám adni ha itt akarsz inni.

*A mogorva és egyben határozott szavak hallatán úgy érzed, hogy a botodra célzott hisz nincs is nálad más “fegyver”. Illő választ is adsz a felszólításra. A java negyvenes éveiben járó de még jó erőben lévő ajtónálló lapát tenyérnyi kezeit védekezőn emeli fel. Ahogy most megnézed magadnak az alkarjai láttán amik közel olyan vastagok mint a derekad, enyhe szellőként megcsap a gondolat, hogy talán még is leadod a botod hiszen csapás távolságra vagy tőle.

- Jóvan na, nem kell mindjá az istenekért kiáltani. Beljebb mehet.

*Mondja azt követően, hogy azért még előtte szemeivel alaposan végigmért magának. Egy rövid pillanatra mintha enyhe kételkedést véltél volna látni a tekintetében.

Magnus
*Ahogy beléptél a kocsmába bal kéz felől mogorván hang szólít fel arra, ad le a fegyvereid. Mikor mondod, hogy nincs nálad fegyver a csizmádra mutat. A hang tulajdonosa egy majd két méter magas született törpe “óriás”. Lapát kezek és olyan alkarok mint a te derekad.

- Még ott sem maradt korábbról egy kés?!

*A szíved egy pillanatra torkodba ugrott ekkor. Nem is csoda hisz nem várta meg míg válaszolsz. Maga ellenőrizte le, és még mielőtt egy szót is szólhattál volna már gyorsan át is vizsgált, de úgy néz ki ma a szerencse csillagod fen ragyoghat a felhők felet mivel nem akadt rá a fegyveredre.

- Beljebb mehetsz.

*Azzal a csapatból másodikként megérkezve csatlakozol Ybon-hoz.

Kryel
//A reag írás sorrendjét tiszteletben tartjuk így nem tudsz 2 órával korábban érkezni. Valamint fellépést sem tudtál megbeszélni a kocsmában.
Mivel nem írtad, hogy fegyverrel vagy fegyver nélkül érkezel így fegyverrel érkeztél.//

*Az ajtón belépve bal kéz felől egy mogorva hang szólít fel arra, hogy ad le a fegyvereid. Ahogy tekinteted találkozik nagydarab kidobó testének látványával és a fegyveredet kérő kezével ami ránézésre gond nélkül összetudná roppantani a koponyádat ellenkezés nélkül nyújtod át az oldaladon függő kardot. Majd harmadikként lépsz az asztalhoz.

Shanna

*A kocsmába belépve torok köszörülést hallasz bal kéz felől. Egy majd két méter magas, java negyvenes éveiben járó igazi Toldi alkatú ajtónálló testőr áll. Széles mellkas vastag karok és lábak.
- Asszonyom ha kérhetném… khm... átadná a fegyverét?... khm... Ha kérhetném.

*Mondja miután összeszedte magát a látványod okozta sokból. Miután kedélyesen elköszöntél tőle negyedikként lépsz az asztalhoz.

Max
*A gyomrod boldogan kordul meg ahogy a sarkon befordulva meglátod a kocsma cégérét. A gondolataidat, hogy lehet egy matróz kocsma cégérére valami vallási vezetőt festeni épp imádság vezetése közben Shanna látványa rángat vissza. Ugyan is ő pont ekkor lépet be az ivóba. Lépteidet megszaporázva magad is belépsz. Tőled balra egy kész hegyomlás álldogál és láthatóan nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy veled foglalkozzon és ne társadat figyelje ahogy az aszalok között közelíti meg az asztalotok.

- Fegyvet…

*Mondaná ám te már a kezébe is nyomod a leoldod kardod ezzel belefojtva a szót.

- Várjon!

*Állít meg és a kezed benyom egy számozott bilétát. Ezzel utolsóként érkezel az asztalotokhoz miután megrendelted a vacsorádat.

[u]Mindenki[/u]
//Aki adott le fegyvert az egy számozott bilétát kapott.//
*Ybon- t hogy “érdeklődő” társasága van le sem lehet lőni és csak akkor hallgat a moháiról mikor a borából iszik. Max kései érkezése és bór utánpótlása épp időben érkezett, hogy kiszáradt torkának segedelmére siessen. Nem sokkal később az asztalra került a következő kör ital és a megrendelt étellel megrakott tálcák.

*Ybon zavartalanul fojtatja előadását örömmel fogadva néhány közbekérdezést és azokat még nagyobb örömmel válaszolja meg. Ám mit sem törődik azzal, hogy Shanna Kryel-el elkezd incselkedni. Nem kellet soká győzködni a kobzosok útját járó nemest.

//Blak Cat sikeres karizma próba
Paga Sker sikeretelen karizma próba
Ha gondoljátok szánhattok pár sort arra hogy gazdát cserél a szőrme de ha nem az is jó a részemről//

*A kapitány nemsokkal ezt követően érkezett és őt is egy tisztességes ital utánpótlás követett. Lemaradását derekasan dolgozta le miközben egyezettetek mindent amit a hajóról tudtok. Ő maga sem tud többet a hajóról többet mint ti. Ami azt illeti ti még többet. Ő abban bízik, hogy valami értékes és könnyen tovább adható rakomány van a hajón mint kelmék és illatszerek. A zsákmányból egyenlő részt kér de az első választás jogát átengedi nektek.

- Mivel az enyém a hajó és az én embereim fognak rakodni így az egyenlő rész megillet, de mivel ti biztosítjátok nekem megfelel az utolsó választás joga is.

//Thor.: Igazat mond. Láthatóan nem titkol el semmit. //

*A fontosabb témák megbeszélését követően láthatóan kezdené tereli a témát, hogy Shanna -nak bókolhasson ám Kryel kérdései megakasztják. Egy rövid ideig nem válaszol rájuk csak továbbfűzi a beszélgetést, hogy kiszedje az összes kérdést a bárdból amit az fel kíván tenni neki. De azért olyan soká nem hallgatja a kérdéseit.

- Hát azt hallom, hogy nem ért a hajózáshoz. A hajó tiszta időben látszódnak a kikötőből. Lehet, hogy viharos a tenger de ekkorát nem köll kerülni. Az út során jobban teszik ha fedélközben maradnak. Az embereinek úgy is csak útban lennének.

*Shanna közbevetésére is csak kérdőn néz vissza.

- Nincsenek a hajón kabinok. Az egész egy nagy raktér. Csak a fedélzeten van egy kis kunyhószerű felépítmény ahol függőágyban alszunk. De az út legfeljebb egy nap.

*Mosolyog kedvesen Shanna-ra. Majd mereven Kryel szemébe néz és úgy beszél tovább.

- Kétárbocos a hajóm, nagy raktérrel, pont annyi személyzettel amennyi szükséges és a feladathoz megfelelően felszerelve. Rajtunk kívül meg érdekelt mindenki aki elég őrült ahhoz, hogy ilyen időben kihajózzon. De ha nem bíznak bennem akkor nyugodtan keressenek valaki mást helyettem.

*Itt Magnus-ra néz kérdőn.

- Én nem fecsegtem senkinek a tervtől, remélem önök sem... //Itt a helyes válasz, hogy : "nem, nem beszéltünk róra másnak". // ...Akkor igyunk az egyességre.

*Még egy rövid ideig tárgyaltok, és meg állapodtok az indulás napjában, azzal a kapitány elköszönt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2016.01.08. 1:04-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.08. 0:43

//off: Na nem azért, de Shanna-nak most tényleg, hanyas a karizmája?

Nem mintha nem válnék meg a szörme felöltömtől, de azért nem hiszem, hogy ennyi elég, hogy ez bekövetkezzen. Lehet, hogy elvesztettem a kaizma próbát, be nem vagyok hülye... Meggyőzhet, hogy kell neki egy kabár, és, hogy azt én vegyem meg, de nem hiszem, hogy vagyok olyan ostoba, hogy akár ilyen esetben is, de magam kárára tegyek.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.08. 0:54

Pyr.sz. 3700
Thor(Ybon Gar) rovoltz (Max) Sirak (Magnus) Paga Sker(Fior-Sha Kryel) Blek Cat(Shanna Elkins)

//A tulajdonság próbákat én dobom helyettetek. D20-al
A harci köröket eredetileg meg akartam hagyni számotokra.
Viszont ha azt is én dobom mindenki helyet akkor kérek mindenkit, hogy a lehető legpontosabban írja le, hogy mit akar csinálni.

Kérek mindenkit, hogy szavazzon igen vagy nemmel, hogy a harci körökben szeretne vagy nem szeretne élni a kocka dobás jogával.//

0 kör
*Yban és Kryel nyugodtan ülnek tovább és még a lant is előkerül mintha csak egy kaland történet előadására készülnének a piactéren. Shanna és Max szinte egyszerre állnak fel az asztaltól de a harcos magával viszi az egyik méretes boros korsót. Ezzel egy időben Magnus a kupáját hozzávágja az egyik matrózhoz. Az agyag pohár pillanatok alatt megtette a 15 m távolságot és hangos csattanással tört darabokra az egyik fején. Kapitányotok támadója még pár pillanatig pislogott értelmetlenül maga elé majd vérző fejjel dőlt el.

*Akik a kapitányra támadtak egy pillanatra megtorpantak és jó néhányuk felétek nézet. De a pillanatnyi mozdulatlanság nem tart soká, a másik asztaltársaság akinek neki eset a matróz akit a kapitányotok megütött már egy emberként pattan fel és lökik el magugtol azt a három szerencsétlen akik nekik estek. Láthatóan nem csak azt akarják elkalapálni akik rájuk zuhantak hanem azt is aki rájuk lökte őket.

//A kapitány 15 m-re van tőletek.
Thor az aurád aktív
Sirak. A dobás talált.
Paga Sker A varázslatod az 1 körben fog hatni. Most még csak előveted a hangszered és behangoltad.
Blak Cat Harc a következő körben. Jelenleg törsz előre az asztalok között.
revoltz Sajnos nem székeken ültetek hanem padokon. De gondolom a 2 l -es agyag korsó is megteszi.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2016.01.08. 0:54

//PM. Paga Sker//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2016.01.08. 18:46

Shanna "Halszálka" Elkins

\\Paga, 20-as a karizmám.\
Az ajtónál álló hegyomlás alakot egy picit szemre veszem, legyen egy jó napja, a cédulát pedig kedves, széles mosollyal veszem el a kezéből. Az asztalnál különösebb erőfeszítés nélkül is sikerül meggyőznöm a dalnokot.
<Ajj, túl könnyű, túl túl könnyű…>
Felnevetek, amikor Fior/Foir (?) átnyújtja nekem a kabátját.
- Háhá, bevetted! – a kabátot magamra próbálom, igazgatom egy picit, majd mosolyogva visszanyújtom neki, közelebb hajolok hozzá. – Nem kérem. Azért egyet ha vennél, tényleg megköszönném. – lehelem halkan a nagyvonalú kyr fülébe, hogy mások ne hallják.
A kapitány szavait puffogva nyugtázom, inkább nem is fűzök hozzá semmit, amikor megemlíti az osztozkodás arányát, elhúzom a számat. <Jó, Halszálka, inkább ne is mondj semmit.>
\\Pelso, akkor nekem dobálhatod. A cselekedetem változatlan a következő körben – ütöm és rúgom a hozzám legközelebbit. Amúgy most mért vagyok átkeresztelve?... :(\
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2016.01.09. 11:12

Foir-Sha Kryel

//off: Black Cat jogos a kérdés a nevemmel kapcsolatban. A válasz: Foir. 2 reaggal ezelött csak elírtam. Bocsi.

Shanna még a kabátos témájára regálva:

Egy pillanatra kérdőn nézek Shannára, majd egy kaján mosoly kiséretében megszólalok.

- El is kérték az álrát.- közben nyújtom felé a levett ruhadarabomat.

Miután visszavettem a kabátom a fülembe súgott szavakra reagálva:
- Ha bebizonyitod, hogy érdemes vagy rá, már másnap veszek neked egy ilyen kabátot.

A csetepaténál:
Hangolás közben úgy helyezkedek, hogy viszonylag tálvol essek a bunyótól. Ránehezedek az asztalra, majd a bal lábamat ráteszem a hozzá tartozó padra. A jobb lábammal tarom a testsúlyom úgy 50-60% -át, a baléra csak kb. 5-10%-ot. A súlyom maradéka az asztalra kerül. Úgy fordulok, hogy lássam a kocsmai aktivitásokat. Ha valaki fenyegetően közeledne felém (lélektan 4. fok), akkor a bal lábammal lökök egyet a padon, had essen el benne és utána a siker fügvényébe rugok is egyet belé (pusztakezes harc 1. fok).

Amint elhejezkedtem és behangoltam, az elöbb említett dalmágiát használom.

//off: Ha változtathatok, akkor nem kegypontból, hanem Mp-ből hozom létre a félelem dalát./
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 43 / 54 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján