• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 40 / 54 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.17. 22:44

A kifosztásra váró hajóval kapcsolatban akkor az első információ.

A neve : Táltos
A hajót egy bálnavadász hajó találta meg miközben épp visszafelé tartott az északi vizekről. A kapitány már be is jegyeztette a maga nevére a hajót. Valamint mióta kikötött a kocsmákban is csak erről büszkélkedik. Ti is így hallottatok róla.

Az elbeszélése alapján elhagyatottan hánykolódott a tengeren. Mikor a fedélzetre lépet mindent lekötve talált mintha a legénység viharra felkészítve hagyta volna magára a hajót. Az összes lejárat is le volt zárva de esze ágában sem volt feltörni őket mivel "ártó" jeleket látott rajtuk. Már meg is állapodott Dreina és Antoh papjaival, hogy mikor el ül a vihar elűzik az ártó szellemeket a hajóról. Csak azt az egyet nem érti, hogy lehet olyan balszerencsés, hogy a vontatókötél pont a kikötőhöz ilyen közel szakadt el. Pedig az ide út nagy részén tiszta időben tudta vontatni a hajót. De leginkább arról beszélt, hogy majd mihez fog kezdeni az új hajóval.

Ám ez már titeket már nem nagyon érdekelt.

Az eset egy kicsit fúrta a kíváncsiságotok így azért még is csak utánajártatok annak a hajónak. Már csak azért is mivel a kapitány elmondása szerint Erigow-i lobogó van rajta. Első körben az épp használatban lévő könyvekben nem találtátok meg a hajót ám ösztönötökre hallgatva nem adtátok fel és a kikötői levéltárban őrzött naplókba is belenéztetek. A hajóról háromszáz évvel ezelőtt találtatok egyetlen bejegyzést.

A hajó nevén és a kifutás időpontján kívül a következők olvashatók.
A kapitány neve (ezt még nem találtam ki) A neve mellé oda van írva, hogy magiszter.
Úti cél ismeretlen.
Várható érkezés, ismeretlen.
Hajó első útja. Avatva (itt az indulás időpontjához képest 1 hónappal korábbi dátum van írva.)
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.18. 19:18

Aki még nem adta le a karakterét az vasárnapig adja le.
A határidő egyre közeledik.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.18. 20:51

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy nemes lovag, s e nemes lovag számtalan csatát megvívott életében, mind győzedelmesen lépett ki a ringből, csatamezőről. S egyszer egy király bérelte fel kardját, hogy vívjon meg érte, hogy vessen véget az ezer éves háborúnak. S a lovag tudta, érezte, hogy ez lesz az utolsó harc. Azon a napon mikor utoljára vette fel vértjét, utoljára fogta kézbe kardját, egy hullócsillag esett alá az égből.
-Apa, meséld tovább!
-Pszt! – intett csendre édesapám.
Kirohant, hogy megnézze mi a baj, de előtte elrejtett engem az ágy alatti menedéklyukba. Csupán segítség és halál kiáltásokat hallottam, nem értettem mi történik. Miért nem mesél tovább senki és miért kell nekem itt kuksolnom, míg mindenki más kint van?
Mikor felébredtem, egy karavánnal együtt tartottam valahová. Megijedtem, s sikoltozni kezdtem, de a mellettem haladó öregember gyorsan elfojtotta bennem ezt az érzést.
-Meg akarsz halni, fiú? Sikolts tovább és elvágom a torkod!
Hát így tettem, azontúl minden mozdulatom azon múlt, az öreg megengedi-e vagy sem. Mesternek hívtam, ő meg pedig taknyosnak hívott engem. Magához vett, felnevelt, kitanított, én pedig a legjobb robbantószakértővé váltam mire végre elpatkolt az öreg.
Ekkor kezdődött az életem. Végre nem kellett a göthös árnyékában éljek, s nem kellett meghunyászkodnom senkinek. Munkáját azzal köszöntem meg, hogy miközben elföldelték, egy bombát rejtettem a koporsójába, ami egy hatalmasat durrant, a fél gyásznépet magával víve. Micsoda nap volt az. Szabadságom napja.
Habár taknyos voltam még akkor is sokak szemében, öregebb voltam mint hinnék. Már rég elmúltam 20, miközben kölyöknek néztem sokan. Amit ki is használtam ahogy tudtam. Hamarosan hozzácsapódtam egy bandához, amely értékelte képességeimet, s ahol tovább tanulhattam és csiszolhattam tudományomat. Sok kincstárat kiraboltam velük, dolgoztunk felkérésre, dolgoztunk heccből és dolgoztunk saját zsákmányért. Később rájöttem, sokkal több pénz van a kincsekben mint mások gondolnák, és mind ott pihennek valahol a világban, arra várva, hogy megleljem őket s jópénzért tovább menjenek valami ökörhöz, kitudja milyen átkot a gyűjtő fejére tűzve.
Azóta is a testvériség tagja vagyok, együtt, egymásért, egyedül, magunkért dolgozunk. Legalábbis ez lett a mottónk. Vannak „központjaink”, ahol bujkálunk és néhány besúgónk gyűjt nekünk munkát, de nem mindenki foglalkozik ezekkel az ócska melókkal. Sokunk, főleg az öregebben magunk kapcsolatai révén szerzünk munkát, de részesedésért, bárki segít bárkinek. A pénz szent, a testvériségben így nincs hazugság, nincs ármánykodás, és nincs gyilkosság. Bérencek vagyunk, az utca söpredéke, s mivel ez az utolsó mencsvárunk, senki sem meri kockáztatni. Talán ezért is nőtt hirtelen ilyen nagyra. Csatlakozni bárki csatlakozhat, de távozni csak egy halott tud. Beszélni pedig csak élve lehet, de előbb távozol, mintsem köpj a testvéredről vagy a testvériségről.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.18. 21:01

Nekem egy másik kérdésem lenne Black Cathez....nekem mégis milyen ferde gondolataid vannak a férfiakról? Egy hét éves lányt megerőszakolni...Tudom hogy undorítóak vagyunk és megdugunk mindent ami mozog, de ez azért durva...O.O Legalább mondanád hogy 10-13 éves közötti lányról van szó, az már legalább vérzik ...XD
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2015.12.18. 21:13

14 éves volt, dicsak!
Edit: szép kislány volt, és a hajléktalanok szerintem sok mindenre képesek, amit nem gondolnál (elég, ha pár hírt elolvasol a napokból)
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Hozzászólás: 57
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.18. 22:09

jólvan má more XD ha 14 éves úgy rendben van :D vedd úgy hogy nem szóltam xD
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.19. 16:38

Sirak!

Ezek szerint a karaktered nem tud semmit a családjáról? Egyébként tetszik az előtörténet.

Black Cat, Sirak!

Ti már ismertétek egymást, mikor Sirak karaktere, és az én karakterem együtt kezdett kalandozni? Mert akkor meg is van az összemesélés. És Paga Sker-rel én meg már jóban voltunk, és így szépen összeállt a banda. :)
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.19. 17:39

Hali!
Amúgy Sirak karaktere és az én karakterem köjzött sok átfedés van (legendaism, kyr nyelv), így az sem kizárt, hogy már tőbb közös kalandba volt részünk. Hárman (Shirak, Thor meg én) rendkívűl jó kombók vagyunk/voltunk/lehetünk. A pap irányt tud mutatni, a szerencsevadász megszerzi, a varálzsló kifűrkészi. E hármashoz egy fő csapódik egy nő személyében (csak nehogy kavarás legyen belőle :-D ), jól hangzik. Már tényleg csak egy izomagy hiányozna a partyból.

Csak azt kellene megoldani, hogy egy éve ismerjük egymást. Ha minden igaz négyen leszünk plusz kettő kisérővel. Ha a KM is és ti is beleegyeztek, akkor a kisérők lennének a csapat "úgymond tankjai", mi meg besegítünk nekik a harcban.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.19. 18:04

Jahh... Black Cat!
Nekem is tetszett a sztorid, és a karakterem minden féle képpen elolvassa a naplód, ha lehetőeége van rá. Onnantól kezdve, ha nem is teljes biztonságban, de egyfajta nemesi gondoskodálsban részesíti a karim a tiédet. Segít amiben tud, pláne, ha érdekei is fűzik hozzá.
:-D
Sirak karakterével a legendák tanúlmányozásával, Thor karakterével az elménk csiszolásával tölthetjük az időt, kupáin ürítése mellett.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.20. 10:02

Aki még nem adta le a karakterlapját az adja le ma, hogy tudjam értékelni az ünnepek előt.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.20. 15:31

Ja, nagyjából ez azt jelenti, hogy nem sokat tudok a szüleimről, de az ő történetük nem kergetett tovább az életem során, volt más problémám is. Egyébként pontosan nem tettem időrendbe a dolgot, szóval nem tudom hogy kit ismertem meg előbb és kit később, bár szerintem ez nem sokat számít.
Black Cat, ha van valami ötleted hogy a többiekkel hogy futottál össze a múltban, szívesen hallgatunk. Nekem idáig terjedt a fantáziám, plusz, nem az én karakteremről van szó :D
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2015.12.20. 15:43

Pelso, küldtem neked szerelmeslevelet. ^^
Thor, szerintem ismerhettük egymást, a könnyebbségekért, te és Paga karaktere szintén egymást. Ezzel meg is van, hogy jött össze a banda. ^^
Paga, részemről beleegyezek, és akár már egy éve is ismerhetjük egymást. A naplómat probléma nélkül tárva nyitva hagyom az ágyamon, simán beleolvashatott bárki. Akkor a te karaktered ismeri egy az egyben az előtörténetemet. (feltételezem, ha a KM is megengedi) Amúgy, mit értesz érdekek alatt? :D

Edit: Sirak, ha mindenkinek megfelel az, amit Thornak leírtam, akkor gondolom úgy :)
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.20. 17:11

Érdek = hirnév, pénz, plusz kapcsolatok, mani, hatalom, kicsapongás, stex, testi örömök ( :-D ),... ja és lóvé, elismerés.

Hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Nem baj ha külön-külön jönnek, de jobban szeretem, ha mind egyszerre hullik az ölembe.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.20. 18:31

Ezt mind egy naplóból? XD Nem becsülöd túl a dolgot? :D
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Black Cat » 2015.12.20. 18:46

Ha már lúd, legyen is kövér... Végül is.
Sirak, sok vagy kevés? :D A napló nyilván folytatódik, nem fogok 2 évnyi bejegyzést írni. :D
Black Cat
Ms. Csipilla
Ms. Csipilla

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 40 / 54 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján