• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 38 / 54 • 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.09. 18:27

Mindenképp ajánlom az előtörténetek közzé tételét, mellesleg pedig nekünk szerintem egyszerű a dolgunk. Az én karim vonzza minden ami értékes, a tiedet pedig vonzza minden ami különleges. A kettő általában egyezik... :D
Eddig nekem az előtörimből annyi van meg, hogy egy kincsvadász. Néha-néha összedolgozik másokkal a komolyabb zsákmányokért, de általában egyedül dolgozik, úgy gondolom egy ilyen vadászat alkalmával ismerkedhettem meg a te kariddal, Thor. Arra gondoltam, hogy egy olyan szervezet tagja volnék, ami több országra is kiterjed, vannak központjaink, de nagyrészt mindenki a maga ura, amolyan testvériség.
Ha sikerül akkor úgy alkotom meg a karit hogy valamelyest tudjon harcolni.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.09. 21:12

Sziasztok!
A Bárd/Pap karakterem úgy nézne ki, hogy egy Erigowi kyr nemesi család harmadik szülött fia, aki a csaláldi örökségből nem sokat fog kapni, de tanúlmányaira nagyon is odafigyeltek a szülők. Számos szociális és tudományos képzettség mellet egy kevés harci képességekre is szert tett, de inkább elméleti szinten (hadvezetés).
Egy olyan kyr karakter lesz az enyém, aki nem szeretné, hogy a neve (faja) feledésbe merűljön (köszönhető neveltetésének), ezért hírnevet akar szerezni, de ahhoz pénz kell és tudás. Ha van egy kis hírnév az pénzzel jár, de pénz kell, hogy nagyobb hírnévvel örvebdeztesse meg a családot. Ez motiválja elsösorban. Mivel erigowi származású, más fajokkat nem nézi le. Tisztálban van ősei történetével, dicső és mocskos tetteivel egyaránt. Szívesen teremt kapcsolatot nem kyr fajúakkal is. (akár Narxes kariát is ő menthette ki) A nemesi származását, rangjált nem minden esetben tartja mindenek felett, de nem titkolja senki elött. Jellemét tekintve "törvényt betartó" KÁOSZ, (ha nem kell nem szegi meg, de nem áll nehezére letérni a helyes útról ha úgy hozza a sors) megpróbálja mindig a maga malmára hajtani a vizet. Ölni nem szeret, ezt ha lehet másra hagyja, de már tapadt vér a kezéhez.
Tanulmányai (élete) során rengeteget utazott, ismerkedett más kúltúrákkal.

Pelso! A kérdésedre válaszolva, az egyik tanítóm egy Alborne pap volt, aki történelmet, legenaismeretet, művészetet, pyarroni hitet és más hasonló tanokat tanított. Ő lett a mentorom (aki szintén ilyen vallási dalnok volt), így egyszerre pap is és bárd is a karakterem.

Ha vett részt a háborúban, akkor harci egyégeket zenével vezényelte, amiket szívesen fűszerezte mágiával is.

Kérdések: NJK követők lehetnek-e?; Származása és faja tekintetében a kyr (ősi) nyelv használatát a karakter sima nyelvtudástént tekinthetem-e vagy sem? (Mert arra gondoltam, hogy mi van akkor ha a család még élő nyelvként használja az erv mellet?) Ez játéktechnikailag úgy nézne ki, hogy anyanyelvi sznten komunikálok vele.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.09. 22:18

Paga, szerintem Pelso úgy értette, hogy bárd mágiát használsz, vagy felkent papit? :)
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.09. 22:23

Még is csak ide berakom az előtörténetet, aztán majd jelez a KM, hogy mi az ami nem felel meg.

Ybon Gar
10. szintű Varázsló
Ember

Dorantól nem messze, egy kis faluban láttam meg a napvilágot, egy szegény család harmadik gyermekeként. Idősebb bátyám, ki Ettis névre hallgat, 10 évvel idősebb nálam. Fiatalabb bátyám Ifar, 5 évvel hamarabb született meg, mint én.

Szüleim alkalmi munkákból tartottak el mindnyájunkat. Egy fészernek sem mondanám szerű tákolmányban éltünk. Csoda, hogy télen egyikünket sem vitte el valamelyik betegség. 5 éves lehettem, mikor Ettis katona segédnek állt. Később rájöttem, hogy így akart elmenekülni a nyomorúságból. Persze gyerekként ezt még nem úgy fogtam fel. Ettissel soha nem voltam jó viszonyban, mindig csak ugratott, és megvert. Viszont Ifar távozása nagyon rosszul érintett. Dreina egyházához került, és őszintén mondom, akkor tájt nagyon gyűlöltem az istennőt, amiért elvette tőlem a szeretett bátyámat. Később persze helyére kerültek a dolgok, és 10 évesen már én sem játéknak, vagy kalandnak fogtam fel a nyomorúságos életet, melyet a szüleimmel töltöttem.
Ettios meglepetésemre, mikor egyszer meglátogatott minket, azt ajánlotta, hogy álljak én is be zsoldosnak. Jó élet az. Nos, még a szervezettség vonzott is, de az, hogy buta ökrök mondják meg, hogy mit csinálja, az nem csábított. Igen, az eszem kifejezetten jól vágott. Pillanatok alatt megjegeztem bármit, és kifejezetten jó volt a problémamegoldó késségem.

Mehettem volna pap segédnek. Ifar biztos, hogy segített volna benne, és még komolyan el is gondolkodtam rajta, hisz a legjobb testvéremmel lehettem volna. Ám az istenben való hit nagyon távol áll tőlem. Miért szolgáljak egy olyan hatalmast, aki kérdés nélkül eldobná hívőjét, ha az nem ért egyet a tanaival. Nekem pedig rengeteg kérdésem volt Ifarhoz, mikor a hit tanairól mesélt. Szerencsére többször meglátogatott minket, és néha pár rézgarazst is adott titokban nekem. De csak a fejét csóválta, mikor folyamatosan a hit helyett kérdésekkel bombáztam Dreina tanait.

Egyszer mesélt a dorani varázslókról. Már nem is emlékszem miképpen kerültek szóba, de rögtön megfogott. Ám nem úgy, mint egy gyermeket, aki mindenféle játékos csodát lát benne, hanem éreztem, hogy én varázslónak születtem. Egy olyan léleknek, ki uralja az ismeretlen energiákat, megtalálja a választ a miértekre és a kérdésekre nem dogmákkal válaszol, hanem megoldásokkal. Tudtam, hogy én varázsló leszek. Ám mikor Ifar elmondta, hogy nem lehet csak úgy varázsló valakiből, csak pár ifjút választanak ki a Sigranomoi egyetem tanulói közül, egy világ omlott össze bennem. Még a rézpénzt is nehezen szerzi meg az ember munkával, nem hogy ezüstöt, vagy akár aranyat. És az egyetemhez valamelyikre szükségem lenne. Sokáig beletörődtem abba, hogy egy senki gyerekeként, egy senki leszek.

11 éves voltam, mikor Ifar egyik nap nagy vigyorral a képén elráncigált a faluból, hogy elmondhassa a jó hírt. Úgy hallotta, hogy a városban van egy szervezet, ami varázslókból áll. És alapítója pont azért hozta létre, hogy azok is esélyt kaphassanak, akik az orrukat fennhordott dorani magiszterek miatt esélyt sem kapnak. Ami a gond, hogy fogalma sincs, hol van a városban.

Ez engem már egyáltalán nem érdekelt. Tudtam jól, hogy a tavasz végével itt hagyom a szüleimet, és megkeresem a varázsló iskolát.
Oly erő volt bennem, hogy még szeretett ifjabb bátyámnak sem mondtam el, hisz tisztában voltam vele, hogy nem engedte volna, hogy ilyen fiatalon neki induljak.

Eljött a nap, és elindultam. Szerencsére vittem magammal elég élelmet, és a sorsnak hála az úton sem történt semmi. A városba érve már meg volt a terv, hogy miképpen találom meg a helyet. A kocsma! Ettis mindig azt mondta, hogy amit a kocsmában nem tudnak, az nem is létezik. Így a legelső ilyen helyre betévedtem, és a kocsmárostól ártatlan accal kérdeztem, hogy merre van a titkos varázsló rend. Ne feledjük, hogy csak 11 éves voltam, és nagyon naiv. a kocsmáros nagyot nevetett, amit én úgy gondoltam azért teszi, mert szerint nem vagyok varázslónak való, nem pedig mert ostobaságot kérdeztem. Mikor látta, hogy én ezt komolyan gondolom, a pultra könyökölt, és elmagyarázta hol találom. Mikor kiléptem az ajtón, hallottam a fuldoklását, amit a röhögő görcs okozhatott. Nem foglalkoztam vele.

Pontosan betartottam az utasításait, hisz mint említettem mindent megjegyzek, majd megláttam a zsákutcát, ami szekérnyi mennyiségű ürülékkel volt tele hajigálva, és legyek ezrei méltatlankodtak, amiért megzavartam őket. Ekkor döbbentem rá, hogy nagyon rosszul látom a világot. Oly erős volt a hasadás, hogy csak akkor eszméltem fel, mikor a hányinger jött rám a szagtól.

Az éjszakát az utcán töltöttem, mikor a városi őrség rám talált. Megkérdezték, hogy ki vagyok, és mit keresek itt,é s én sírva meséltem el, hogy elszöktem otthonról. A katonák elvittek a őrmesterhez, aki szégyentelennek nevezett, és hogy megtanuljam a leckét, míg a szüleim nem jönnek értem, tömlöcbe vetet. Annyi együttérzés volt benne, hogy nem a söpredék közé, hanem külön cellába parancsolt.

Egy nap telt el, mikor megjöttek értem. Tudtam, hogy a szüleim nem lehetnek, és csak reménykedni tudtam benne, hogy ne Ettis jöjjön értem. Ám egy idegen férfi állt meg a rácsok előtt, melyet az őr sebtibe ki is nyitott, és mély meghajlással arrébb kotródott. Én tátott szájjal álltam a férfi előtt, kiből fura kesernyés illatot lehetett érezni.
Magas, vékony volt. És sötét barna csuhaféleséget viselt. Belépett és megkérdezte: „- Miért akarsz varázsló lenni?” Én persze teljesen lebénultam, és csak azt tudtam mondani, hogy nem tudom. A férfi vett egy mély lélegzetet, és kifordult a cellából. Én tudtam, hogy most elrontottam mindent, és mint aki a halálos ítéletét kapta volna meg, visszaestem a szalmába, és csak annyit motyogtam magam elé: „- Mert ezt érzem legbelül.” De már csak magamban. Ám ekkor a fickó megtorpant, és mintha csak magát próbálta volna meggyőzni, kissé bólogatott a fejével, majd intett, hogy menjek vele.

Nem kell mondanom. Innentől kezdődött el az életem. Bekerültem a titokzatos rendbe, és hamar megtaláltam a helyem. Az évek alatt mestereim a csiszolatlan elmémből briliánst alkottak, és hosszas tanulmányaim után elismerően kptam meg tőlük a varázsló címet. Igaz ez nem hivatalos, és nem vagyok dorani varázsló, de minden tudás, melyet a nagy falak rejtenek, e kis csoport megtanította nekem.

Természetesen nem ingyen tette ezt. Én is a varázsló klán tagja lettem, és igen sok feladatot hajtottam végre. A legfontosabb a klán titoktartása. Hisz doran mágusai nem jó szemmel nézik, ahogy a féltett tudás általuk nem ellenőrzött kezekbe kerül. Ám a klánnak meg vannak a trükkjei, és hamis információkkal mindig tévútra csalja a vadászokat, mi pedig új otthont keresünk. Így városról városra éltem életem.

Egyszer volt, hogy egy szerelem miatt majdnem kiléptem a rendből, de végül a tudásvágy erősebbnek bizonyult.

Ynev északi részét szinte teljesen bejártam. És olyanokat is láttam, melyet a doran falai közt ülő magiszterek soha. Ám idővel kinőttem a kis klánt. Míg egyre jobban a politikába kezdett süllyedni, én a tudásomat emeltem még magasabb szintre, és mikor már nem tudtak újat tanítani, kiléptem a klánból. Nem örültek neki, de hatalmam bőven túlszárnyalta az övékét, így nem akadályoztak meg benne.

Azóta a szerelmemnek élek, a rúnának, és a magas mágiának. Ekkor ismerkedtem meg a többiekkel. Ezt a részt majd még folytatom.

Pár szó a karakterről:

Nincs varázsló botja, de bőven alkotott helyette más tárgyakat.

A jelleme halál-rend. De nem a bérgyilkos féle, hanem aki mindenben okot lát. Valaki halála csak egy ok, aminek be kellett következnie. Persze fél a haláltól, és szereti az életet, de mások halála egy út bizonyos ismeretek megszerzéséhez. És fölöslegesen nem szereti az öldöklést.

Még nem találtam ki, hogy mit keresek a városban, és miért akarom a többiekkel a hajót felkutatni.

Direkt nem írtam le, hogy mi lett a családdal és a testvéreimmel. Ez egy nyitott kapu a KM-nek, felhasználhatja, ha szeretné.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.09. 22:34

A karakterem rengeteg hátteret vett fel, köztük a mágia fogékonyság, a Kegyelt és a Pszi érzékenységet. Tehát a szakrális Lélek, Élet szféráin túl még bárdi tapasztalati mágát is használ, külön Kegy-, külön Mana pontokból.

Pelso! Erről jut eszembe: A papok paplovagok kiegészítőben Alborne egyedi fohálszai a dárd dalmágia. Kegypontból használhatok így dalmágiát?
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.10. 11:45

Foir-Sha Kryel
10. TSZ-ü Dalnok (pap/bárd)

Előtörténet

-Sha Kryel család Erigow (Enrawell ahogy a csaláld emlegetni szokta) egyik nemesi kyr csaláldja. A válros történelme során számos politikus, intrikus, stratéga és néhány kereskedő is született eme (már-már) ritka vérvonalban, köztük hirtelen haragú, de éles eszű Twill-Sha Kryel. Felegégével (Jarnyn) együt birtokukat szépen gyarapítottálk, sokat áldozva őseik kúltúrájának. Szolgálókat is szigorú szempontjaik szerint vállogattálk, míg meg nem szüllettek a gyermekek. Szülőként is sokat tettek a közösség érdekében, de már egyre inkább visszahúzódva. "A család az első" mondogatták, és a családi vagyonukból tudták is biztosítani.

Foir negyedik gyerekként harmadik fiúkémt látta meg a napvilágot 31 évvel ezelött. Az idősebbik bátyja idővel a birtok, később a város ügyeinek itézésévelkezdett kezdett foglalkozni, míg a fiatalabbik fivére a hadviselésre adta a fejét és belállt a Vörös Lovagren tagjai közé. Nővére egy befolyásos, gazdag kereskedő család asszonyává érett.

Tanúlmányit öt évesen kezdte el. Szülei nem szántak neki kitűzött sorsot, mondván hagy válassza ki azt az utat amin járni szeretne. Magán tanálrok sokasága fordúlt meg a birtokon, míg egy Derta Goril nevű Albron hitü muzsikus pap fel nem kelltette a fiú teljes érdeklődését. Mivel a szülei támogadták a legkissebb gyermekük szenvedélyét, és rengeteg tanúlás és gyakorlás után 14 évesen (családban az első) Alborne felszentelt papja lett. Csak ezt követően, talán a zene istenének segítségével tudta megszólaltatnia az öszhangzatot. Azóta is csak tanúl és gyakorol. Mikor már úgy érezte, hogy a csaláldi birtokon és az egyházi renden kívül is merheti villogtatni a tudálsát, az élet forgataga kapta magával. Ahogy teltek múltak az évek kipróbálhatta fivérei befolyásai alatt a katonai életet. Nem töltött el sok időt katonaként, de ez az idő alatt új oldalát villogtatta meg a tudásának. Hadvezetésben szerzett némi tapasztalatát kombinálta zenével, és igaz nagyon kicsi egységeket, de jól tudta vezényelni és mágikusan is támogadta az egyégeit. A katonaságot otthagyja, mert bár hosszú pórázra engedték, úgy érezte, hogy nagyon is visszafogjálk szabad szellemét. Így elindúl a világba. Eleinte negyedből negyedbe, később válrosról városra, majd Ynev birodalmait járva kamatoztatta tudálsát, és bővitette tanúlmányait. Eljutot délre is ahol az istene panteonjának a kultusza fakad, majd Új Pyarrronba töltött évei során (Ha a KM engedi betekintést nyerhetett a Godoni pszi rejtelmeibe) eléjét is és hitét is megacélozhatta. Sosem volt egyedűl, szülei mindig biztosítottak szálmára kiséretet. 27 évesen haza érve tudomást szerez apja haláláról, aki 3 éve, 64 évesen hunyt el valami leküzdhetetlen betegségbe. Ekkor döbben rá, hogy gyakorlatilag nem is hagyott még hátra nemmit a világnak. Úgy dönt, hogy akármibe is kerűljön, egyedűl fog hírnevet szerezni. Felkerekedik és kiséretével együtt elindúl ismét, de most nem olyan messzire, nehogy ne tudjálk elérni, amikor szüség lehet rá a családjának....
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.10. 18:37

Paga Sker

Thor írása helytálló volt, valóban arra voltam kíváncsi, hogy papi vagy bárd mágiát alkalmazol e. Igaz, hogy a teljesen szabadon alkotható kezdő karakter fényében amit akarsz az gond nélkül összehozható viszont tapasztalataink szerint ezzel nagyon legyengíted a karaktered. Én csak az ÚTK-val és a Bestiárium-mal rendelkezem így csak az abban szereplő szabályokat tudom követni és ellenőrizni. A mindenki által elfogadott házi szabályokon kívül.

Nem mondok most sem igent sem nemet a felvetésre, gondolkozok egy kicsit rajta.
Addik is viszont érdekelne, hogy a karaktered elsődlegesen bád vagy pap. Melyik felét tartja fontosabbnak.

Anyanyelv

Való igaz, hogy az élő Kyr lakosság Yneven az eredeti nyelvet beszéli. ám az nem összehasonlítható a 10 e évvel ezelőtt beszélt Ó Kyr-rel. Tudom, hogy a magyar is alig alig változott az elmúlt 3-9 e évben de még mi sem tudjuk egyik pillanatról a másikra megérteni a 9 e éves írott forrásunkat. De vegyük figyelembe a latin és a ma beszélt olasz nyelvet. Kisebb távolság és nagyobb szakadék. A példákat lehetne még sorolni.

Az anyanyelved az Új Kyr aminek két dialektusa van, a Toroni és az Erogow-i. És most nagylelkűen megfeledkeztem a többi Kyr vérűről aki Yneven élt. De az Ó Kyr-t felőlem tanulhatod oktatásbónusszal faji alapon.

Pszi.

Nem tudom, hogy marad e egyáltalán pontod felvenni 5 fok-on a pszít de a Godon-it nem tanulhatod meg csak azért mert pyaroni panteon egyik istenének felkent papja vagy. Az egy legbelső köröknek tanított pszí abban a városban a "mágusok" számára. Én meg külön kértem, hogy ne legyen senki valamilyen állami szervezet felé elkötelezve.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2015.12.10. 19:17-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.10. 18:55

Az előtörténeteket jó, hogy ide rakjátok ki. Aki még nem tette meg az is ide rakja ki. A karaktereket az e-mail címemre kérem, amit majd megadok annak aki nem tudja. A karaktereken nem kell feltüntetni melyik szinten mit vetetek fel, ez alól csak azok a képzettségek kivételek amik szintenként FP, HM, KEGy vagy MP-ot adnak. Ezeknél mindegyik mellé írjátok oda, hogy hányadik szinten vettétek fel. Első szinten minden karakternek csak 1db 4 fokú képzettsége lehet (kivéve a varázsló) valamint az első 5 fokú képzettség 5 Tsz-en lehet felvenni. Szeretném kérni, hogy valamilyen módon jelöljétek, hogy mely képzettségeket vettétek fel a kezdő 30-ból. Én általában erre színkódot használok, sárgával jelölöm ki.
A helyismeret, kultúra és anyanyelv 3 fokon mint az ÚTK is írja ingyenes.

Fontos kezdő 30 pontból senki nem vehet fel képzettséget 4 fokra. Kivéve a varázsló a pszít mivel azt neki kötelező.

A mágikus tárgyak kérdésre aludtam két napot.
A szokásos 100 MP-os keret.
Ebbe beletartoznak a gyógyitalok is. És igen a mágiaforgatók használhatják a saját MP készletük.
Elsődlegesen olyan tárgyakat kérjetek amiket a két mágiaforgató társatok el tud készíteni mivel ők azok akik bizalommal adnak és akiktől fogadtok el ilyen holmikat. Amit ők nem tudnak megcsinálni azt előtte kérdezzétek meg.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2015.12.10. 19:58-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.10. 19:46

Vagyon.
Nos általában nem vacakolunk ezzel mivel 10 Tsz - en a felszerelés nem gond. De a varázstárgyak miatt kérek mindenkit, hogy vegye számításba. A felszerelések árát le kell vonni a vagyonból. A varázstárgyak fejezetben fel van tüntetve egy anyag ár, azt a vagyonotokból le kell vonni. Fegyvereknél a fegyver ára.
Ha olyat kértek amit nem a két JK mágiaforgató készít ott plusz költséget számolhatok fel.

Ha nincs vagyon hátered akkor az alábbi pénzmagból kell gazdálkodni a felszerelés terén.
(3+1+3)*10=70 a
Ha van vagyon hátteretek akkor az lábi számok érvényesek.
Vagyon 1.: 36+(9*10)=126
Vagyon 2.: 75+(17*10)=245
Vagyon 3.: 300+(50*10)=700

Paga mit értesz NJK követő alatt?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.10. 20:54

NJK követő alatt szolgákat értek. Olyan "fegyverhordozó" féleségek, mint a Shadoni kalandba volt neked.

Akkor a nyelveket illetően felvettem a kezdő 30 pontból az ős-Kyr 3. fokot is. Így ha nincs ellenedre, akkor a Kyr nyelvet anyanyelvi szinten beszéle/írom. Ja és felvettem (igaz a későbbiekben) a toroni nyelvet is.

Illetve akkor ezek fényében elsősorban bárd és csak málsodsorban pap. És annyit változtatnék az előtörténetemen, hogy az öszhangzat eljbb teljesűlt, mint a pappá válás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Paga Sker 2015.12.10. 21:15-kor.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.10. 21:13

A fegyvernökök és szolgák pénzbe vannak. Az éves bérüket le kell vonni a vagyonodból.

Nyelv.
Az "ősi nyelv Kyr" még mindig ősi nyelv így azt ennek megfelelő KP-ért lehet fejleszteni. Nem tartozik a hagyományos nyelvek közé.

Ha anyanyelvként az Új Kyr-re gondoltál akkor jó.
A toroni nyelvnél viszont kérdeznem kell, hogy mit értesz alatta. Mivel a kyr vérű nemesség az Új Kyrt beszéli. A lakosság maradék része beszéli a Toroni nyelvet. Ebbe vannak a Kyr-ből származó jövevény szófordulatok de a toroni nem azonos a kyr-rel.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.10. 21:22

Ennyire nem mentem ebbe bele még sosem a nyelvek használatába....

Akkor az új-kyr és az erv lesz az anyanyelvem, de fel vettem még az ősnyelvként a kyr-t is és akkor a nyelv tudásnál akkor már csak a pyarr közös marad. Így lemondok a toroni és az asziszi nyelvről.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.10. 23:27

Ingyen anyanyelvként csak az egyik lehet. Vagy az erv vagy az Új Kyr a másikat is beszélheted de az már pontba kerül.

A nyelvekbe mi sem megyünk bele nagyon csak igyekszünk alaposak lenni és életszerűek.
Én legalább is mindenképpen.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.10. 23:34

Gondoltam!
Azért is mondtam le a toroni és az asziszi nyelvről, hogy ez így megvalósúlhasson.
Bár most számolgatok, és lehet, hogy meglesz az egyik még 2-es fokon.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.13. 19:12

Új játékos csatlakozik hozzánk.

Black cat