• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 139 / 180 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.06.03. 12:49

Elkészítettem a karaktert, adtam is neki dekás skillt, de látom, közben Sirak beelőzött ezzel. Úgyhogy akkor valami más irányba terelem - mondjuk nem tudom hirtelen, mit fogok kezdeni cirka félmillió nujennel. :D

Sirak: ha a világ még a feje tetjén áll, akkor nincsenek még kiberverek, nincs Mátrix, nincs igazából valódi mágia sem. Ezek 2030-40 körül érték el azt a szintet, amit a könyv tárgyal (és amiből a karaktereket alkotjuk), akkorra pedig már minden többé kevésbé beállt a kerékvágásba. Ezért, ha a te ötleteidet vesszük alapul, én a második érát támogatom.
És azt is, hogy ha együtt dolgozunk, ismerjük a többiek képességeit, hajlandóságait.
Szerintem az utcai szamurájnak kell amúgy magára vállalnia a munka megtervezésének fő részét...

Szvsz ez nem "kaszt" kérdése, hanem képzettségeké. Én akár egy dekás terveit is követem, ha ért a tervezéshez és tudja, hogy szálljon szembe az ellenséges taktikával, hogy cselezze ki a biztonsági intézkedéseket (vagyis van ezekhez képzettsége).
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.06.03. 15:03

Kieron: jogos. De amugy (ahogy én értelmeztem a leirást), az utcai szamuráj olyan mint egy öntörvényű lovag, ami azt jelenti, h jártasnak kell lennie a "hadvezetésben". A könyv legalábbis külön kitér rá, h gyakran ők tervezik meg az akciokat. Természetesen egy jo vezető/tervező odafigyel a csapatának hozzászolásaira/ötleteire, sőt el is várja ezt tőlük. A többinek meg tudni kéne mikor érdemes hozzászolni a témához.
Félmillio nujent költs kiberverekre. Meg jármüre és fegyverekre. Gyorsitott reflexeket stb...Mellesleg egy dekássághoz nem elég azseton/felszerelés, kell a skill is.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.06.03. 15:06

Sirak, a stílusodat nézve jobban eltudnálak képzelni Troll bandatagnak, mint dekásnak. :)

A tréfát félretéve. Ahogy Kieron is írta, a 3. kiadásban leírt világ van most. Vannak országok, cégek, stb. Nem lepődik meg senki a meta humánokon, és a mágián sem.

A csapat hátterén ne törjétek a fejeteket, mivel azt előző hétre kértem. És mivel nem találtatok ki semmit, így marad az én koncepcióm. az U.C.A.S. zsoldosai voltatok. Többször megmentettétek egymás életét, így kialakult a bajtársiasság. Teljesen megbíztok egymásban, és még az életeteket is veszélyeztetnétek, csak hogy a másikat megmentsétek. Később a szabadság vágy győzött, és leszereltetek. Ám együtt maradtatok mint csapat, és árnyvadászként éltek.

Most a karakteralkotással foglalkozzatok, és légy szíves hétvégére csináljátok meg.

Gorodak, válassz a kettő közül, és ne azt írd, hogy jó mid a kettő.

Paranoiás megfigyelő
asztrális megfigyelő

Van e olyan, aki nem tudja megcsinálni hétvégére a karaktert?

A csapatvezetést majd megoldjuk.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.06.03. 16:23

Nem érten mi a baj a stilusommal. Direkt fogalmazol nyersen, igy minden félreértést elkerülök, legalábbis igyekszem vele.

A te verziod nekem tul bugyuta, ezért irtam meg az enyémet. Bocs, hogy ha ezzel alád teszek, de legalább ennyit kapjak már meg, ha már mindenki elküldött a picsába a karakterkoncepciommal. (mellesleg nem is,tudtam h volt határideje a háttértörténet kidolgozásának.)
Szivesen bocsátanám szavazásra a háttértörténeteinket viszont. De akár össze is keverhetnénk őket:

U.C.A.S. zsoldosai voltunk, ott pedig valamilyen különleges egységet alkottunk. Azonban egy rajtaütéssel puccsot követtek el a kormány ellen, a lojálisabbakat megölték a harcok során, mi viszont csak zsoldosok vagyunk, de tudtuk, ha meglátnak minket katonai ruhában, megölnek vagy elfognak. Nekünk egyik sem kellett, és mikor egyértelműen vesztésre álltunk, megpattantunk mindenestül. Ezután mind külön-külön zsoldosként tengettük életünket, persze barátok és munkatársak vagyunk, nem köt minket össze más, úgyhogy mindenki ment a maga útján, persze a kontakt megmaradt, kinél gyakrabban, kinél ritkábban.
Eztán valaki úgy tűnik komolyabban utánunk nézett, mert mindenkit egyenként bérelt fel, nem tudtunk egymásról, csak hogy egy csapattal kell dolgozni. Aztán a találkozónál persze nagy meglepettség meg minden, a főnök meg persze elégedett volt a munkánkkal. És mivel ilyen faszán megoldottuk a missziót, felötlött valakinél, miért ne társulnánk és szereznénk komolyabb munkákat ahelyett, hogy mindenki magában piti melókat vállal. (Akár lehet az is hogy a régi csapatból ketten eddig is együtt dolgoztak, és ők ajánlották fel a többieknek ezt.) Erre mindenki rábólintott, és akkor nagyjából itt vagyunk. Megfelelhetjük azzal, hogy már 1 éve ténykedünk így, ezért van az a kicsi hírnév.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.06.03. 17:58

Sirak!

Először is kösz, hogy nem olvasod végig a reagomat.

Másodszor adtam egy időpontot, hogy addig találjátok ki a csapat koncepciót, és a mini háttér sztorit. Egy egész hetet kaptatok rá, hogy megírjátok, nem tettétek, így maradt a "bugyuta" verzió.

Az pedig, hogy nem teszel eleget a kérésemnek, azt mutatja, hogy nem fogadod el azt, hogy én vagyok a KM, és bizonyos dolgokban nincs jogod dönteni.

Nem érdekel mit gondolsz. Vagy elfogadod, hogy én vagyok a KM, és elfogadod a döntéseimet, vagy nem játszol. Ezzel a reagoddal egyébként nagyon felhúztál!

Egyébként én elég normális időpontokat adok, és ennél többet nem engedhetek.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.06.03. 20:57

Örömmel nyugtázom hogy megtartod a tanácsaimat.

Mellesleg szerintem a szabályoknál fontosabb az élvezet. Ha nem értesz egyet, szólj. Tudom, pöcsfejek vagyunk mind és most utálni fogsz emiatt...de...kicsit legyél rugalmasabb. Nagyon jól tudod, hogy én rendesen írok ha írok és beleteszem magam ha játszok, mert szeretem. Jó lenne, ha mindenkit úgy kezelnél, ahogy azt megérdemli és nem mindenkit ugyanúgy. Néha kell, hogy kicsit különbözően kezeljük az embereket.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.06.04. 1:58

A fenti beszélgetéshez én csak annyit fűznék hozzá ezen a felületen, hogy én csapat előtörténet megalkotásnál teljes mértékben megfelel számomra a KM által írt másfél sor. Igazat megvallva nem is vagyok annyira benn az SR világába, hogy bármi bonyolultabbal álljak elő. Mivel a többiek sem írtak semmit, gondolom ezzel ők is így vannak.

Tehát a volt katona vonal jó nekem és nem is kívánok eltávolodni tőle.

Viszont akkor a fontosabb részek.

A karakterem 24 órán belül teljes lesz.
Csak a kíberverek terén lenne kérdésem.
Van valaki rajtam kívül aki tervezi beépített rádió alkalmazását vagy a csapat kommunikációt inkább klasszikus külső rádióvevő alkalmazásával oldjuk majd meg?
A felszerelés listám szempontjából nem mindegy.

A másik.
A fegyvereknél van a fegyverkapcsolat. Ahol azt írja a könyv, hogy a fegyverre erősített célzó berendezés nem kapcsolható össze a fegyverkapcsolattal.
Az optikai nagyításnál még csak - csak értem. Viszont az elektromos rendszerek esetén ez csak szerintem értelmetlen?
Tehát a KM állásfoglalását kérném, hogy fegyver kapcsolattal csatlakozhatok e elektromos nagyító rendszerre?

Álca ruha.
Egy korábbi játékunk során valamikor az "őskorban" engedted nekem egy optikai álca öltözék használatát.
Mivel ez nincs a hagyományos SR felszerelés listán (őszinte csalódottságomra) , úgy fest rá férne egy enyhe technológiai frissítés a szabálykönyvere, így kérdezném a KM-et, hogy ezt esetleg most is használhatom e?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.06.04. 8:18

Pelso:
Szeretném, ha maradnánk a könyv szabályainál, mert még nekem is bele kell jönnöm, Paga sem ismeri a rendszert. Ez úgy is egy kísérleti kaland, majd utána bôvítünk. Egyénként Kieronnak megvannak a kiegészítôk. Na ott van tápolási lehetôség. :) Így most hagyjuk a optikai kabátot.

Sirak:

Nincs kedvem tovább vitatkozni. Döntsd el, hogy elfogadod a döntéseimet, vagy sem. Mert, ha nem, akkor a kaland is csak a vitatkozás színhelye lesz. Ahhoz pedig nincs kedvem, és inkább nem mesélek neked.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.06.04. 11:22

Tényleg nem értem mire ez a kiakadás. Miben változik igy a kaland, hogy kiegészitettem picit a háttértörténetet?
Ugy érzem ez már csak akaratoskodás, és ha igy van, akkor inkább ne is mesélj nekem.

Amugyis ugyérzem már engedtem eleget. Ha semmi sem lesz ugy ahogy szeretném, minek játszanék? Ha meg magadnak mesélsz kalandot, irj novellákat!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.06.04. 13:25

Pelso:

Nekem lesz beépített rádióm és frekvenciaszkennerem. De mivel lesz mágikus kari is, mindenképp kell külső rádió is.

Az elektromos nagyítós gubanc logikailag talán értelmetlen, de vizsgáld meg kicsit matek szempontjából! Ha összeadod a fegyverkapcsolattal, a legdurvább célszámokból is sétagaloppot csinál és megöli a kihívást. Szerintem ez az oka, hogy nem vonható össze a kettő.

Létezik olyan álcatechnológia, amit említesz, az Ember és Gép című kiegészítőben. Mikrokamerákkal vezérelhető (és igény szerint kibernetikusan iránítható) optikai felület helyezthető ruhákra, járművekre stb., baromi drágán. De sajna nem alapkönyves, így most bukta. :(
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.06.04. 14:10

Sirak PM
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.06.04. 15:05

Ó azt én nagyon is tudom, hogy csökkenti a célszámot. Azért is kérdeztem, hogy betű szerint tartunk be egy elavult szabály könyvet vagy módosítunk rajta egy leheletnyit.

A KM-től a választ megkaptam.

Akkor ezek szerint akkor kell rádióadó vevő is. Nyugta.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.06.04. 15:10

Pelso: Én úgy tudom, hogy a beépített rádiókapcsolattal többféle frekvenciát is eltudsz érni, így neked nincs szükséged plusz rádió adó-vevőre.

A másikkal kapcsolatban egyetértek Kieronnal, miszerint túl táp lenne, csak még nem néztem át a rendszert ez irányában, ezért nem szeretnék a könyvtől eltérni.

Kieron, köszi a karaktert, majd átnézem. Sirak nem játszik, így jöhetsz a dekás verzióval.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.06.04. 18:46

Hát köszönöm szépen a lehetőséget a játékhoz, köszönöm mindenki kedvességét és köszönöm a türelmet és megértést.
Köszönöm, hogy volt lehetőségem azzal játszani amivel akartam, ahogy mindenki másnak is, köszönöm, hogy mindenki figyelmesen elolvasta a reagjaimat és kaptam rájuk érdemi választ is.

De legfőképpen azt köszönöm, hogy nekem már nem kell menekülnöm a világ elől mint nektek, már nincs hová.

Ui: Kérnék egy őszinte szavazást arról, hogy a háttértörténetemet a bandáról ki fogadta volna el és ki nem. (Ostoba bizonygatás csupán, de engem megnyugtatna a tény, hogy valóban a csapat nagy része leszarja vagy nem tetszik neki, vagy pedig Thornak van képzelgése, valamint Pelso elfogult.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.06.04. 22:58

Sirak!

Meglátásom szerint (igaz nem ismerem szinte semennyire ezt a világot) nem egy karakter köré kell igazítani az összes többit, hanem a meglévőkhöz a mesét. Ez a KM szerepköre. Tudtommal minden játék alapkönyve kitér arra, hogy a KM-nek mindig igaza van. Ezt szerintem te többször is figyelmen kívűl hagytad. Emellett még megkérdőjelezted a játék kikötéseit. Az, hogy nekem meik verzió nyerte el a tetszésemet, arra nem szeretnék voksolni, mert nem tudom mi történik az SR világában. Sőt, továbbmegyek. Nekem ahogy a te verziódat feltüntetted úgy jőtt le, hogy ennek csak így kellet történnie és, ez nagyon erőltetett. Ez egy játék. Miért nem tudsz a játék szabájain belűl maradni? " A rózsaszín hem lesz lila, ha sárgát keversz bele!" Inkább alkalmazkodj. Ha meg ilyen téren nem tudsz, akkor meg sajnállak, de öszintén.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 139 / 180 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján