• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

AD&D megbeszélős

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 4 / 21 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21

Re: AD&D megbeszélős

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2015.06.02. 9:34

170 cm es 60 kilos paladinommal majd tökéletesen elégedett vagyok. Castor ezekkel a dobásokkal egyébént max picit elhizottat lehet kidobni a normális határain belül van az érték,

Egyébként Lathander harcos hívőjeként felirhatok e egy sunbladet? +2es fegyver némi extrával:

Sun Blade: This sword is the size of a bastard sword. However, its enchantment
enables the sun blade to be wielded as if it were a short sword with respect to
encumbrance, weight, speed factor, and ease of use (i.e., the weapon appears to all
viewers to be a bastard sword, and inflicts bastard sword damage, but the wielder feels
and reacts as if the weapon were a short sword). Any individual able to use either a
bastard sword or a short sword with proficiency is proficient in the use of a sun blade.
In normal combat, the glowing golden blade of the weapon is equal to a +2 sword.
Against evil creatures, its bonus is +4. Against Negative Energy Plane creatures or those
drawing power from that plane (such as certain undead), the sword inflicts double
damage.
Furthermore, the blade has a special sunray power. Once a day, upon command, the
blade can be swung vigorously above the head, and it will shed a bright yellow radiance
that is like full daylight. The radiance begins shining in a 10-foot radius around the
sword-wielder, spreading outward at 5 feet per round for 10 rounds thereafter, creating a
globe of light with a 60-foot radius. When the swinging stops, the radiance fades to a dim
glow that persists for another turn before disappearing entirely. All sun blades are of
good alignment.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.02. 9:37

Rendben.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.06.02. 9:57

Egyébként az ember-törpe magasság dobást szerintem felcserélték.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 89
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2015.06.02. 11:19

Segítség!
A Proficiency résznél elakadtam. Addig eljutottam hogy Weapon prof. -ból jelenleg van 6 db slotom de nem szeretném elaprózni viszont nem sepializálhatok mert pala. Mi a fenére költsem? Nem találtam a könyvben stílusokat csak a kétfegyveres harcot az meg nem igazán érdekel. Kardos +pajzsos kombóra illetve a kétkezesre lennék kíváncsi.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2015.06.02. 13:42

Quator ar Zaraquer írta:Ez még az 1996-os 2. kiadású "Revised Player's Handbook"

Amikor még THAC0 és AC csapott össze 20-tól -10-ig és a mai szerepjátékos népek számára már-már erőn felüli kivonás műveletet kellett tudni alkalmazni ezen a skálán. 8) :lol:

Ha könyvhiány lépne fel a player's handbook-ot és a mindenféle kaszthoz meg fajhoz meglévő handbookjaimat angolul - valamint a magyar játékosok könyvének első 93 oldalát, ami majdnem mindent tartalmaz a karialkotáshoz - tudom "kölcsönadni" egy e-mail cím esetén. ;)

Uff, végül csak bejelentkeznék a dologra, a cím a szokásos :) Köszi! ^^
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.02. 15:10

Kyarra írta:Segítség!
A Proficiency résznél elakadtam. Addig eljutottam hogy Weapon prof. -ból jelenleg van 6 db slotom de nem szeretném elaprózni viszont nem sepializálhatok mert pala. Mi a fenére költsem? Nem találtam a könyvben stílusokat csak a kétfegyveres harcot az meg nem igazán érdekel. Kardos +pajzsos kombóra illetve a kétkezesre lennék kíváncsi.

A kardos pajzsos kombó AD&D-ben azt jelenti hogy a pajzs AC-je hozzáadódik a védelmedhez. A kétkezes kombó meg azt jelenti hogy sebezhetsz a legnagyobb sebzéskocájú fegyverrel és ezért milyen jó már neked... Ennyi. Viszlát feat-es-idők. 8) A további pontjaidból Fegyveres jártasságot vehetsz, pl: csatabárd, lándzsa, pallos, stb.
Valószinűleg tartom hogy a Sunblade-det az életben nem akarod majd letenni, de elképelhető hogy a későbbiekben szeretnéd lecserélni egy nagyobb hatalmúra. Pl: találsz egy szent bosszúálló kétkezest, jó lenne érteni hozzá. Vagy éppen egy varázs-aurás csatabárdot ami jobb mint a sunblade-d.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.02. 23:04

Kyarra!

A karaktered könnyű teher alatt van, ami azt jelenti hogy harmadával csökken a sebességed, csak 8 lesz.
(A plate armor-od önmagában 50 font, amivel megnyerted ezt a díjat, amihez jön 5 fontnyi ruha, meg a hátizsákodban is van ez-meg az.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.06.03. 6:52

Ha minden jól megy napközben elkészül az én karim is.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 89
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2015.06.03. 10:26

Olyan 58-60 pound alatt lehet a karakteren armor 50 + small shild 3 + a hátizsák minden tartalmával együtt is.
Viszont a 47-48 táblázat szerint az nem 8 hanem 10 sebesség + reménykedem hogy lesz amikor a maciról tudok majd harcolni.
Táblás kockázós harcok lesznek hogy erre szükséged van?

A medvének hányszor dobhatok hit dice-t? vagy hogy állapítsam meg a hp-ját?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2015.06.03. 10:50

A magasságot kicsit fentebb tolnám 66-ról mondjuk 75-re, a súlyt 168-ról 185-re, a secondary skillt meg a hajózósról inkább Hunterre cserélném, ha nem gond.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.03. 11:11

Kyarra írta:Olyan 58-60 pound alatt lehet a karakteren armor 50 + small shild 3 + a hátizsák minden tartalmával együtt is.
Viszont a 47-48 táblázat szerint az nem 8 hanem 10 sebesség + reménykedem hogy lesz amikor a maciról tudok majd harcolni.
Táblás kockázós harcok lesznek hogy erre szükséged van?

Igen mert a 48-as a 47-esnek egy finomított opcionális szabályváltozata, de mi az alap 47-es táblát használjuk.
Annyiból van jelentősége, hogy ha fontossá válik hogy egy körben mekkora távolságra érsz el. Ez relatíve fontos szokott lenni a harcban. Eléred-e még ebben a körben a varázslót mielőtt ellövi a spellt, be tudsz-e jutni a várba mielőtt leengedik a rácsot, felhúzzák a hidat, le tudsz-e hagyni üldöző csapatot, stb. Szóval, igen viszonylag fontos adat.

Persze, hogy lesznek nyílt terepek ahol lehetséges harc, de épületekbe, barlangokba, egyéb belső terekbe nem biztos hogy mindenáron akarod/tudod majd vinni a hű macit.

Kyarra írta:A medvének hányszor dobhatok hit dice-t? vagy hogy állapítsam meg a hp-ját?

Neki is dobjál hússzor.

A "Cave" változat statisztikáit használd.
http://www.lomion.de/cmm/bear.php
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2015.06.03. 11:20

Nekem úgy tűnik az a pontos adat. illetve nem volt kikötve hogy mely opc szabályt használjuk melyiket nem.
Akkor ragaszkodsz hozzá hogy 8at írjak fel?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.03. 11:26

Tényleg nem volt nem volt kikötve, -elnézést de nem káptalan a fejem-, és nem kötöttem ki előre minden lehetséges szabály változót ami egy karakteralkotásnál szóba jöhet. A te esetedben jött elő a kérdés, és közöltem hogy az alap 47-eset használjuk.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.06.03. 11:37

Ja, mielőtt el nem felejtem: mivel úgy néz ki lesz hátasról fojtatott harc, természetesen a hátasok sebességét is vizsgálni kell a megterheltségük alapján.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2015.06.03. 11:48

Átcserélhetném a wis 14 et STr 13-at megtehetem még ugye? Nincs kedvem megterhelésekkel bajlódni.
Nem tudom mennyi egy barlangi medve ereje, de úgy tippelem van 19 legalább ha nem 20. A Dnd-s könyvem szerint 27. Sajnos az adnd-s nem irja a statjait.
a 18as erejű bárki 335 poundot bír el és nincs semmilyen módon megterhelve ergó szerintem a kérdés nem igazán releváns. Főképp hogy a karakterem + minden pakkja + maci vértje együtt nem éri el ennek a felét.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 4 / 21 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21

Vissza: Castor AD&D kalandjai