• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

AD&D megbeszélős

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 1 / 21 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 21

AD&D megbeszélős

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.27. 14:35

Itt lehet beszélgetni. :)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

Re: AD&D megbeszélős

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.28. 18:51

Nah ledobtam a 20 sorozatot. :) Összesen 2 db 18-as tulajdonság jött ki 120 dobásból. 8)

A lényeg, hogy a 3. sorozatot választom:
17
18
15
14
15
9

Nem ebben a sorrendben valszeg. A HP-t a kaszt kiválasztása után még kidobom majd, csak sikerüljön döntenem. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.28. 20:37

Éreztem én hogy kell ennyi.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.31. 6:34

Üdv!

Semmi sürgeség, csupán érdeklődni szeretnék, hogy van-e előrelépés a játékosok, karakterek terén? Feküdjek-e neki a karakter végleges összerakásának?
Con, végül benne vagy az ADnD-ben?

Az egyre kristályosabb ötleteim közül ezek maradtak meg:
Minotaurusz Mágus - Nem egy kellemes társasági lény, hanem inkább a "Vigyázz Minotaurusz!" táblákkal körberakott barlangban molyolós fajta, akit szintén kitúrtak az elszaporodó drow-k. Ezért kénytelen volt bemenni a városba, hogy a többi (egyébként általa lenézett és útált) néppel együtt tudjanak fellépni a drow-k ellen és visszakapja a barlangját.

Napelf Harcos (Cavalier Kit) - Elf lovag, fényes páncél, dicsőség és becsület, meg ilyesmik. Chormanthor erdei csarnokainak felszabadítására érkezett. Vagy a helyi elf közösségből vagy valami távolabbi helyről küldték egy csapat részeként.

Napelf Tolvaj (Assassin vagy Bounty Hunter Kit) - Chormanthor-ból kiszorult elf népesség tagja. A drow-k takitikáját és módszereit átvéve a behatolós, levadászós rajtaütésekben vesz részt a "szabadcsapatok" részeként.

Leginkább a Minotaurusz Mágus foglalkoztat, viszont ehhez lenne még néhány kérdésem:
Az első az, hogy lehetek-e minotaurusz?
A másik, hogy lehetek-e mágus? :)
Mennyi és milyen varázslatom lehet? Castor, Te adod meg, hogy miket sikerült összegyűjteni? Vagy én válogassak valamilyen rendszer szerint?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.31. 8:18

Lehetsz minotaurusz, de arra készülj fel hogy egy emberlakta városban a viszonyulás alapból ellenséges, lévén a "vadon élő" fajtársaid a baltás emberevő gyilkos kategóriába vannak sorolva.
Ez nem azt jelenti, hogy szükségszerű belépőként végig kell verjed minden falu kaszára-kapára kapott parasztságát ha feltűnsz a határban, sem azt, hogy rögtön rád veti magát a helyi milícia ahogy megjelensz a kapuban. Ha így mesélném olyan öngerjesztő spirálba kerülnénk, hogy másról sem szólna a mese csak hogy lincselési kísérleteket versz vissza, és egyre nagyobb tömegek akarnak megölni, a folyamatos önvédelmi gyilkosságokért. Hosszú távon ez félre vissza a mesét. Fantasy világ, de minimum ideiglenesen szabadlábon lévő bűnözőként fognak rád tekinteni, elképzelhető hogy nem fognak kiszolgálni (vagy akkor felárakkal, hogy csak nézel) vagy nem állnak szóba veled, míg nem szerzel egy kis pozitív hírnevet.

Varázslatok kiválasztása:
Lehetsz mágus, de a faj leírása korlátozza a maximum szintjét ugye tudod? Maximum 8. szinted lehet mágusként.
Induló varázslatok:
-3+Intelligencia módosító db 1. szintű
-Szint x 2 db bármilyen egyéb szintű varázslat, aminek az elvarázsolására képes lennél
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.31. 10:25

Igen, a szintkorlátozást megnéztem. A 90 000 TP-ből éppen 8.szintű mágus tudok lenni. Még 45 000 TP kellene a 9. szinthez. Nem tudom hogyan tervezted a szintlépéseket, azonban az eddigi fórumos tapasztalatok alapján a kaland azon a szinten folyik le, amelyiken kezdtük, ha 7-8.szintű az indulás.
A minotaurusz mágus, mint "vérengző vadállat, aki tudóskodik" ötletem számomra érdekes kísérlet, mintsem ténylegesen fejlődőképes koncepció. Ezért köszönöm a kipróbálás lehetőségét a "maximális erővel", amit ebből az ötletből ki lehet hozni. ;) :)

Az emberek és egyéb alapvetően játékos fajok reakciója egyértelmű. Annyi volt a kérdéses, hogy mennyire fog arról szólni a dolog, hogy lépten-nyomon önvédelemből öldösök. Amire már meg is adtad előrelátóan a választ. 8) :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.31. 13:10

Castor de Vinter írta:
-3+Intelligencia módosító db 1. szintű

Ezt úgy értem, hogy úgy kell számolni ahogy a D&D 3.-ban van írva. (Tehát ha 18-as az IQ akkor 4+3) Ugyanis AD&D-ben nincs minden tulajdonságnak külön módosítója, de gondolom leesett, hogy mit akarok. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.31. 13:20

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Semmi sürgeség, csupán érdeklődni szeretnék, hogy van-e előrelépés a játékosok, karakterek terén? Feküdjek-e neki a karakter végleges összerakásának?
Con, végül benne vagy az ADnD-ben?

Feküdj neki nyugodtan, ha egyedül leszel, én akkor is mesélek.
Con pár reaggal ezelőtt azt írta jön, csak Myneának van hidegrázása az AD&D-től sajnos. :(

Azt a haverodat nem érdekli a téma, akivel az egyik szolnoki talin, (olyan 2011 decemberében) mikor a szládos mesét játszottuk és én meséltem, te meg valami ütőgép szamuráj voltál és ő is ott volt?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.31. 14:17

IQ módosító: Azért jó, hogy mondtad, mert nem esett le. :) A magam részéről gyorsan ráasszociáltam a Bónusznyelvek pontértékére. :D ... Mondjuk onnantól nem nagyon van jelentősége, hogy minimum 1 db 1.szintűm lehet, amit én választok ki, így a MEDZSIKMISSZÁJJ-t ordítozhatom. 8) :lol:

A Szolnokon jelenlévő srácnak (Kalidar) írok, hogy akar-e jönni. ;)
Az igazság az, hogy az OM-ből eléggé kiszeretett anno, mikor pont a tali miatt próbált majd' két hónapon keresztül élő regisztrációhoz jutni, de nem jött össze valamiért.

Myneának hátha alábbhagy a hidegrázása, mikor látja, hogy milyen kedélyes kis csapat jön itt össze megint. :) ... Minotaurusz mágus meg ilyen aranylelkek... :D

Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.31. 16:34

"... Mondjuk onnantól nem nagyon van jelentősége, hogy minimum 1 db 1.szintűm lehet, amit én választok ki, így a MEDZSIKMISSZÁJJ-t ordítozhatom. 8) :lol: "

Merthogy?

Van valami a fajleírásban ami korlátozza?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.31. 17:06

Nincs korlátozás. Csupán, ha a KM válogatja a varázslatokat, akkor lehet, hogy nem választod be a Varázslövedéket éppen és akkor nem tudok medzsikmisszájjozni. :)
Tehát ez annyit tesz, hogy a Varázslövedéket biztos beválasztom és azon felül már csak "érdekes kiegészítő lehetőségeket" válogatok az 1. szintű listából, ami már nem annyira lényeges, hogy 4 féle másik varázslatot ismerek vagy 6 féle másik varázslatot ismerek.

Közben, mint látható, Kalidar is regelt újra. Azt írta, hogy jön ő is szívesen AD&D-zni.

A karim nagyjából kész, még a varázslatok meg tekercsek kiválogatása van hátra, amire nem tudom ma vállalkozni már, így a többit felteszem, hogy meg tudd nézni okés-e, a varikat meg majd feltolom pluszba.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2015.05.31. 18:00

No, én is itten vagyok. A jány nem megbékélős, úgyhogy ennyien maradtunk, ő a dndt nem szeresse.
Nekem viszont még halvány fikarcnyi ötletem sincs hogy vajh milyen karit gyártsak (meg merem kockáztatni könyvem sincs hozzá). Vmi spec cucc a szabálykönyv? mert nekem csak régi dnd-m van
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.05.31. 18:31

Üdv
Most hogy túlestem a regisztráláson és Con volt oly kedves hogy írásképessé varázsolt jelezném hogy valóban érdekelne ad@d ha még tényleg beférek.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 89
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.05.31. 18:34

Ez még az 1996-os 2. kiadású "Revised Player's Handbook"

Amikor még THAC0 és AC csapott össze 20-tól -10-ig és a mai szerepjátékos népek számára már-már erőn felüli kivonás műveletet kellett tudni alkalmazni ezen a skálán. 8) :lol:

Ha könyvhiány lépne fel a player's handbook-ot és a mindenféle kaszthoz meg fajhoz meglévő handbookjaimat angolul - valamint a magyar játékosok könyvének első 93 oldalát, ami majdnem mindent tartalmaz a karialkotáshoz - tudom "kölcsönadni" egy e-mail cím esetén. ;)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.05.31. 18:42

Con Larrodan írta:No, én is itten vagyok. A jány nem megbékélős, úgyhogy ennyien maradtunk, ő a dndt nem szeresse.
Nekem viszont még halvány fikarcnyi ötletem sincs hogy vajh milyen karit gyártsak (meg merem kockáztatni könyvem sincs hozzá). Vmi spec cucc a szabálykönyv? mert nekem csak régi dnd-m van

Itt is van egy, bár ez nem oldal scannelt, hanem rendes elektronikus doksi:

http://www.orbisrpg.co.uk/Planescape/pl ... ndbook.pdf
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 1 / 21 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 21

Vissza: Castor AD&D kalandjai