• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sool Testvér kalandjai

Ahol a kalandok valósággá válnak.

Moderátorok: Dorio Racchini, Admin

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 4 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Sool Testvér kalandjai

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.03.24. 10:17

Játékos: Sool Testvér
Időpont: Psz. 3691.
Helyszín: Erion – Szórakozónegyed – A Kör

*- Hálás köszönet, Guv. Azért is, hogy Orcát rendelkezésemre bocsátottad, rendkívül jó választás volt. Tehetséges és helyén az esze.*

A dicséretre Orca hamiskásan elmosolyodik, Barvol pedig elismerően aprót biccent.

- Örülök testvér, ha segíthettem a fiúval!

Majd Guvval elfordultok és halkabban folytatjátok kettőtök dolgát.

- És kérdezősködtem egy kicsit neked erről a Muszat akr-Haib-ról is, ha esetleg kell valami plusz információ.

*- Ne csigázz Testvér! Csupa fül vagyok.*

Guv lassan a márvány pult másik széle felé húz, hogy kissé távolabb kerüljetek Orcáéktól, majd úgy folytatja.

- Érdekes történet a mi Muszatunk feltűnésének históriája - Guv halkan beszél, érezhető, hogy olyan információkat oszt meg veled, amit nem biztos, hogy így kiadhatna - A véletlennek is köszönhetem, hogy megtudtam ezeket az információkat. Előző éjszaka elhívtak a Testvériségtől, hogy segítsek egy adás-vételnél. Egy nagy szekérrel jöttek, egy hajcsár, egy kufár és négy fegyveres. Minden rendben zajlott, nem is érdekelt volna a történet, ha tegnap nem látom meg azt a rajzot, amit mutattál nekem. Az egyik fegyveresben felismertem a leányzót, akit a vázlatra felvittél. Ha nem kerülök hozzá közel és véletlenségből nem igazítja meg a fejkendőjét, arra sem jöttem volna rá, hogy a gyengébbik nemből származik az illető, nem hogy az lenne az, akit egy órácskával azelőtt mutatnak meg nekem papíroson.

Guv kissé távolba révedő tekintettel meséli ezt neked, majd hamarosan rá is jössz miért.

- Ha láttad volna Sool... Hihetetlen szép az a leány - kis szünetet tart, majd rád fut a tekintete, és úgy folytatja - Ne nézz így rám! Éjszaka volt tudom, és csak egy pillanat, de az ilyet minden férfi ember érzi és tudja. De nem is ez a lényeg. Dolgunk végeztével elbeszélgettem az öreg Rafival. Jó barátom és ő tud mindenféle fontosabb üzletről amiben a Testvériség érdekelt. Az a következőket is ő mesélte.

Itt Guv részletesebben beszámol neked Muszat feltűnéséről. A történet szerint régebben egy Marra Con Davol álnévre hallgató Toronból származó üzletember biztosította az Örömnegyed kábítószer-forgalmának jelentős részét. Az ő neve egyet jelentett akkoriban a minőséggel és a könyörtelenséggel. Mindenki rettegte a nevét, majd egy évtizedig birtokolta a negyed drogbárójának címét. Majd felfoghatatlan és értelmezhetetlen hirtelenséggel tűnt el először csak a nyilvánosság elől, majd nemsokára a piacról is elkerült. A legtöbben ekkor azt hitték, hogy újra nyílt verseny lesz ebben a szektorban és megint minden drogkereskedő egyelően részesedhet a nagy egészből. De amilyen gyorsan eltűnt a Toroni, olyan gyorsan tört fel az ismeretlenség homályából a rejtélyes Muszat, aki pár hónap leforgása alatt átvette a toroni egész érdekeltségi körét, majd a következő hónapokban tovább is építette azt. Rengeteg monda és legenda kering az ő általa behozott szerekről, arról, hogy mi köze volt a toroni eltűnéséhez, illetve saját felemelkedéséről és kultuszáról. Egy zárkózott, agresszív, könyörtelen és brutális emberről van szó. Históriákat te is hallottál legendás tárgyalási szokásairól, vallatásokról, kínzásokról, gyilkosságokról, bestiális viselkedésről. Zaidáról csak annyi információt tudott Guv megosztani veled, hogy a legtöbb árucserénél ami Muszat és a Testvériség között zajlik ott szokott lenni.

A legközelebbi ilyen találkozó pedig holnap éjszaka esedékes.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2015.03.24. 11:23

SOOL

Nincs meglepődve a kábítószerhistórián, a gazdagon díszített hercegi törvényasztalok mögött megálmodott törvények az utcán általában tíz másik, rendkívül kegyetlen törvényt szülnek.

< Ebben a közegben csak a legvadabbak, legkönyörtelenebbek maradnak a felszínen, ezt Muszat személyisége a holdak fényénél is világosabban mutatja...

Az Árny...! >

Zaida emlékei szép vihart kavarnak odabent a fejében, nyelnie kell, hogy kiszáradt torka ne legyen árulója.

< Immáron karnyújtásnyira van, csak hagynom kell, hogy az események kellő sodrást vegyenek fel. Ha soha nem hallottam volna Hassab nevét, akkor is beszédem volna vele. >

- Testvér... Ott kell lennem holnap éjszaka. Muszat neve egybefonódott Hassabéval. A lány... Nagyon fontos része a kirakósunknak. Akkora darab, hogy hiánya ordítana a nagy képben.
Hol és mikor?

Reméli, hogy hangja és tekintete kellő magabiztossággal bír, s nem kell győzködnie Guvot.

Miután a beszélgetés lezajlott, finoman elnézést kér,felmarja a zsákot és a táskát, majd Orcát magával vonva feltrappol a lépcsőn, a szobájába. Kifeszíti az állványra a tintába - szénbe - festékbe dermesztett információkat, s a fiút is hasonló tettre bíztatja, ha akad sajátja.

- Itt az ideje, hogy komolyabban is tervezzünk. A tegnap este nagyon jól sikerült... Ügyes vagy.
Ha a szerencse mellénk áll, akkor még ma megejtjük a besurranást. Komoly testőrség és éber, szervezett figyelőszolgálat várja, hogy hibázzunk.

Hassabnak még a pipázóban is akadt embere, szóval ma más, óvatosabb megközelítést igényel a helyzet. Kora este környékén várható mindkét napon, hogy elhagyja a rezidenciát, akkor fogunk mozdulni.
Ekkor viszi magával a testőrség javát.
Hallgatom, szerinted hogy lesz célszerű a bejutás. Ne fogd vissza magad, lehet, hogy a legvadabb ötlet lesz célravezető.

Közben a jegyzeteket kiveszi a táskából, s szekrényébe teszi.

- Holnap éjjel is szükségem lesz éles szemeidre - csak a szemeidre, mégis veszélyes vizekre viszlek majd magammal...

Amíg Orca beszél, egy másik állványon próbálja Hassab házának környékét, s annak utcáit vázolni.
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.03.27. 11:12

*- Testvér... Ott kell lennem holnap éjszaka. Muszat neve egybefonódott Hassabéval. A lány... Nagyon fontos része a kirakósunknak. Akkora darab, hogy hiánya ordítana a nagy képben. Hol és mikor?*

Az utolsó mondatra olyan hirtelen kapja fel a fejét Guv, hogy hallod ahogy belerándul a nyaka, hallod a csigolyák roppanását.

- Ott akarsz lenni? - kérdezi tőled, és olyan képet vág, mintha ez a kérés szinte teljesen abszurd lenne - Sool... Ilyen üzleteknél nem lehetnek ott külsősök. Nem tudom, hogy miként tudnánk megoldani. Ennyire fontos?

Amikor látja elszántságod, nem kérdez többet. Kissé mintha magába roskadna, de ezt nem sokáig érzed rajta, majd mintha kissé lemondóan mondaná - Meglátom, mit tudok intézni Sool.

Majd magára kanyarítja úti köpenyét, elköszön tőletek, és sietősen távozik. Guv furcsa viselkedése, az Orca és te kérdő tekinteted vonja maga után. Mielőtt magadhoz hívnád Orcát, Barvol lép oda hozzád és a távozót figyelve halkan a füledbe súg - Mostanában sok a gondja. A vezetőségnek is megingott a Guv-ba vetett hite. És ez a kérésed, hááát nem jön neki épp jókor. Reméljük, hogy jók a számításaid Sool. Lehet, hogy meg kellene ossz még egy-két infot vele, hogy bizhasson a terved sikerességében.

Fenn az emeleten előszedtek minden jegyzetet és rajzot, ami a tegnapi napon gyűjtött információkat tartalmazzák és beleássátok magatokat a részletekbe. Elmondasz minden egyéb kiegészítő emléket, amit eddig nem osztottál meg Orcával, aki szintén szolgáltat neked egy kis meglepetést.

- Tegnap még visszaosontam Hassab utcájába - majd gyorsan hozzáfűzi, megelőzendő esetleges fedésed - Nyugi, nem voltam feltűnő, és még egy álköpenyt is használtam. A legegyszerűbb, ha valahogy az emeleti ablakon tudnánk bejutni. Egyszerű zárak vannak, semmi rács, és nem sok mozgást féltem felfedezni az emeleten. Ha igaz, amit mondasz és tényleg jelentős kísérettel szokott otthonából távozni, akkor simaliba lesz - vigyorog rád. - Egyedüli kérdés, hogy miképpen jutunk fel az emeleti ablakokhoz, főleg annak tudatában, hogy nem messze van az a fránya pipázó is. Elég forgalmassá teszi az utcát. Mintha egy szajhával akarnánk hálni, de fizetni nem szeretnénk. Lehet a házat hátulról kellene megközelítenünk. Akkor ma éjszaka oda megyünk? Másnap milyen feladatom lenne?
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2015.03.27. 13:16

SOOL

* - Ennyire fontos?
- Nagyon fontos. A legfontosabb.

A Testvér válasza nem nyugtatja meg túlságosan.

Kérdő tekintete kíséri Guvot, míg az távolodik, s mestere a fülébe súg.

- Világos, Barvol. Megoldom.

Orcát illő kézjellel inti némi türelemre, majd Guv után lendül.
Megpróbálja finoman, csupán érintése jelzésével megállítani, mielőtt kiérne az utcára.

- Guv... Guv... Találkozzunk egy óra múltán Szamárban, úgy érzem jót tenne, ha beszélnénk. Több van már a kezemben, mint gondolnád - kacsint rá.

\\ Fontosnak érzem megkérdezni, hogy eddig milyen volt a viszonyunk Guv - val. Jelenlegi álláspontom szerint megéri akár segíteni is az összekötőnek, ha mondhatni baráti (semlegesen felüli) a kapcsolat. \\

Végigvárja a fiú mondanivalóját, mintegy tiszteletet adván neki.

- Értékelem önállóságod, Orca. Ám vedd számításba, hogy minden magánjellegű döntésed befolyásolhatja tervünk sikerét. Hassabnak több szeme van, mint gondolnád. Meglehet, biztos vagy abban, hogy szem szúrt ki senki, én a tegnap este tapasztalatai után nem lennék ilyen magabiztos a helyedben.

Mielőtt még kioktatásnak venné a fiú, gyorsan hozzáteszi:

- Ne vedd magadra, jól csináltad. Ám óvatosnak kell lenned, nagyon óvatosnak. Nehezen viselném, ha egy ekkora tehetség vére a lelkemen száradna.

Az utca hevenyészett alaprajzára sandít.

- Nos. Habár rezidencia az utcára néz, a belső őrség valószínűleg megosztott figyelemmer bír az utcafronton kívül itt, itt és itt - mutat ujjával a hátsó és a két oldalirány felé.

- Bolondok lennének, ha nem így tennék, márpedig ezek aztán nem bolondok.
Ha szeretnénk figyelmüket egy oldalra összpontosítani, - koppint az utcafrontra - ahhoz némi elterelésre lesz figyelmünk. Mondjuk... Apró, gyorsan oltható tűzre. Vagy valami nagyobb csoportosulásra a ház előtt. Mondjuk egy csetepaté... Volt ivó a környéken elég... Hmm.

Szekrényéhez lépve jegyzeteit lapozgatja, hátha szembejön valami, amivel könnyen manipulálhat a későbbiekben.

< Nem lesz nagy mutatvány az utcára csődíteni néhány ivótársaságot, ha a meglepetés és a pillanat ereje kezemben van. Már csak ki kell fundálnom, mi bírhat oly' értékkel, mi említés szintjén nagy érzelmeket generál Ibara népében, ám könnyen csillapszik a későbbiekben.>

Elnyomja a gondolatot, kidolgozását a későbbiekre hagyja. Most földhözragadtabb kérdést pendít meg.

- Gondolom, mászol, mint macska a függönyön. Nekem akadhatnak ezzel gondjaim... Megfelelő felszerelés nélkül mondhatni esélytelen, hogy felhúzzam magam az emeletig. Reményeim szerint a megfelelő darabok biztosítását rádbízhatom.

Közben papírost, tollat és tintát készít elő és megembereli magát, hogy kicsit se remegjen keze.

< Remélem, Zaida nem tépi le azonnal a fejem és át tudom neki adni legalább ezt. >

Bajtárs,

Nyomornegyed elfeledett emléke Igaz Éneddel együtt a Körben vár.
Szükségünk lesz egymásra.

Sool

Miközben ír, hangosan tovább elmélkedik, hogy a múlt ne vethessen árnyakat friss gondolataira.

- Kora estére már a birtok környékét kell figyelnünk. Ahogy Hassab távozik, mi lépünk. Nem lesz sok időnk, rendkívül feszített tempóban és terv szerint cselekedjük meg, mit meg kell.
Már nagyjából összeállt a fejemben, még az apróságok szorulnak csiszolgatásra.

Összehajtja a papírt, asztalára teszi.

Áttúrja a zsákot, homokszín darabok után kutatva. A szebb ékszereket külön kupacba teszi, a jobban sikerült hamisítványokat is melléjük halmozza.

< Nem árt, ha legalább az első pillantások rossz helyre rendszereznek minket >

- Nehogy azt hidd, hogy szőrszálhasogató vagyok. Egyszerűen tudom, hogy grandiózus színjátékomban minden apró hiba gyanakvásra késztetheti a dzsadot. Márpedig tervem szerint szövetségessé tesszük hamarosan...

Ezért van szükség mindenre kiterjedő tervezésre. Ez különböztet meg minket az odakint részegen pengével hadonászó barbár néptől, Testvérem.
Holnapra... Holnapra, ha kegyes a Sors, birtokomban lesz egy helyszín és egy időpont. A feladatod a helyszín felmérése lesz. Biztos lábakon kell majd állnom azon az éjen, nem bízhatok semmit a véletlenre. Erre még később visszatérünk, most figyeljünk az előttünk álló feladatra.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.03.31. 10:20

//Off: Guv-val kifejezetten jó barátságot ápoltok. Elég sokat segített neked korábban is, karriered alakulásában is tevékenyen részt vett. Elismered, de látod hibáit is. Kissé szertelen, duhaj és nagyszájú.//

Guv hálás mosollyal pillant vissza rád, határozottan bólint, majd int egyet és elindul a dolgára.

Orca feszülten összpontosít amikor hozzábeszélsz, magyarázol. Minden mondatod után hangosan hümmög, és úgy fixírozza a papírt amikre rajzoltál.

*-Ha szeretnénk figyelmüket egy oldalra összpontosítani, - koppint az utcafrontra - ahhoz némi elterelésre lesz figyelmünk. Mondjuk... Apró, gyorsan oltható tűzre. Vagy valami nagyobb csoportosulásra a ház előtt. Mondjuk egy csetepaté... Volt ivó a környéken elég... Hmm.*

- Sool! Ez ugye egy erősen dzsadok lakta terület nem? Ahogy a tegnapi pipázó, úgy biztos a helyi ivók nagyközönségének inkább bronz a bőre. Nagy balhét is tudnánk csinálni... - lassan, hamískás mosollyal tekint fel rád - Mit szólnál, ha Ahme-Ramun nevét dobnánk be?

*

*- Gondolom, mászol, mint macska a függönyön. Nekem akadhatnak ezzel gondjaim... Megfelelő felszerelés nélkül mondhatni esélytelen, hogy felhúzzam magam az emeletig. Reményeim szerint a megfelelő darabok biztosítását rád bízhatom.*

- Ez csak természetes, emiatt ne izgulj Sool! Ezek nekem majd mindig össze vannak készítve. Vagy melóhoz, vagy meneküléshez - kacsint rád. - Felszerelésem nem fog aggodalomra okot adni. Olyan profi, mint én.

- GOndolom hogy feszített a tempó Sool, de azt meg kell említsem neked, hogy elsőre én nem szoktam végre hajtani a teljes akciót - itt nagyon erősen megnyomja a két szót - Először még benn is csak körül nézek, persze így csak én szoktam... Nem kell... - a végén majdnem teljesen sutyorgássá halkítja a hangját, úgy meglepődik saját magán, és az előző fél mondatán és inkább a fejét is elfordítja.

A további utasításokra már inkább csak bólint és helyesel, nem nagyon fűz hozzá kommentárt. A ruhák pakolásában ő is segédkezik, egy-egy ékszer után látod, ahogy villámgyorsan tapintja, és mintha magában rangsorolná, értékelné fel őket.

*- Nehogy azt hidd, hogy szőrszálhasogató vagyok. Egyszerűen tudom, hogy grandiózus színjátékomban minden apró hiba gyanakvásra késztetheti a dzsadot. Márpedig tervem szerint szövetségessé tesszük hamarosan...*

- A részletek, igen, azok a fránya részletek.

Mikor újra a másnapot említed, kissé megakad dolga végeztében, majd szinte érzed a levegőben az óvatosságot, és a körülményességet ahogy megkérdezi tőled.

- Veszélyes dologról van szó? Az előbb firkantott cetlinek is köze van hozzá? - sanda pillantása a papírost követi.
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2015.04.01. 22:10

SOOL

Egy pillanatra elkalandozik a fiú szemeiben.

*- Mit szólnál, ha Ahme-Ramun nevét dobnánk be?
- Szeretem, ahogy gondolkozol, Orca. De hogy uszítasz dzsadot ibarai torkának? Nem sok amund rohangál errefelé.

Lehúnyja szemét és elképzeli, ahogy csuklyát húz fejébe, s elmegy a piacra és hogy két vázányit vegyen valami gyúlékonyabb olajból.
Miután locspocsolt kicsit az olajból a környéken,
a vázákat a kiszemelt egymáshoz közel eső ivók előtt hagyva meggyújtja őket, majd sebtiben bekiabál az ajtókon, hogy :

< - Az amundok elözönlötték a negyedet! Ahme-Ramun! Fegyverbe! >

Azok meg kirohannak és vannak elég részegek ahhoz, hogy mindenáron keressék a bajt.

< Ez még csiszolásra szorul. >

Besétál az egyik kocsmába. Csuklya a fején, nem foglalkozik vele senki, van ideje kiszúrni a leginkább elázott, hőzöngeni vágyó, zubogó vérű dzsadot.

< Talán elég két embert motiválni összesen, hmm.
Talán elég lenne egy üzenet is... Ha nagyon részeg, könnyen feltüzelheti magát.

"Ahme-Ramun eljött. A Nagy Isten színe előtt fogd az embereket és csatakiáltással jelezzétek, hogy készen álltok a harcra!"

Két ilyen levél nem követhető vissza, ha valaki nyomozgatni kezd... Szakrális tényt állít és egy utasítást. Ideális párosításnak tűnik. >

- Azt hiszem, van egy tervem. - mondja bizonyossággal. - Ahhoz is írni kell. Meg tudod nekem fejből mutatni a Hassabhoz legközelebb eső ivókat az utcákon? - mutat a tervrajzra.

Próbálja maga is bekarikázni a helyszíneket, hol lehettek azok, amik tényleg közel voltak.. Kettőjük emlékei összetehetik a legpontosabb képet.

* Először még benn is csak körül nézek, persze így csak én szoktam... Nem kell... - a végén majdnem teljesen sutyorgássá halkítja a hangját, úgy meglepődik saját magán, és az előző fél mondatán és inkább a fejét is elfordítja.

- Ha mondani szeretnél valamit, mondd ki, Orca Testvér. Szeretnék veled dolgozni hosszabb távon, így elvárom, hogy beszélj rendesen és őszintén, ha valamit szeretnél. Igyekszem magam is így tenni.
Mondd, csak mondd.

Holnap... Nos, ha már itt tartunk, őszinte leszek. Valami azt súgja, hogy az a cetli érheti most az aranyutat küldetésemben.
Egy réges - régi barátomat kutatom, aki igazi kemény gyerekekkel lóg.
Csak annyit kérek tőled, hogy figyeld meg a mozgást a találkozó környékén. Nem oly' vészes kaland, neked meg jó szemed van az ilyenhez.
Kellő távolságban lehetsz végig.
Ha ellenedre lenne kérésem, mondhatsz nemet. Nem befolyásolja viszonyunkat, megígérem.
Akár meg is fizethetlek, ha arra várlnál, Fiú.
Most nem a Testvérek kérnek holnapi jelenlétedre, csak én.

Arra már a Testvérek kérnek, hogy mérd fel a kocsmákat, ahonnan az utcára csődítjük a népeket.Lesd ki a legnagyobb arcú részegeket, bajkeverőket. Aztán gyere vissza.

Sok időt spórolnál nekünk, ha ezt ügyesen, gyorsan megoldanád.

Öltözz át, ha úgy kívánod
- kapja fel az Árnynak szánt üzenetet, s zsebébe süllyeszti.
- Nekem lassan jelenésem van a Szamárban. - Veszi mellényét és indulásra készíti utcai felszerelését. Ha nem ott, akkor itt találsz majd.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.04.07. 19:22

Orca mutat neked a környéken még három ívót, melyek népessége valamelyest elmarad a pipázóétól, de ugyanúgy főleg dzsadok által látogatott. A környék életszínvonala miatt, nagyjából egyívású a közönség. Közben Orca megemlíti neked, hogy van egy dzsad származású cimborája, akitől hallott Ahme-Ramun nevéről, és az ő reakciójából és vehemenciájából következtetett arra, hogy elég csak a név említése, és a dzsad ököl megszorul, a torok kiszárad, a vehemencia felhág. VItára, sőt vitákra sarkall, és bizony ittas állapotban a dzsadok akár egymásnak is mennek.

- Ugyanakkor, ha ez a verzió nem tetszik, akkor más stílus jegyre kell összpontosítani. Ezek mind kufárok, az eladás, az arany a vérükben van. Ebből is ki lehet indulni, de szerintem az előző nagyobb indulatokat tudna szülni. Báár... Lehet túl nagyot is.

Tovább matekoztok, nézitek a helyeket, a lehetőségeket, közben Orca megemlíti, hogy az üzenetek nem biztos, hogy célba érnek, még a dzsad kereskedők között is van írástudatlan.

*- Gondolom hogy feszített a tempó Sool, de azt meg kell említsem neked, hogy elsőre én nem szoktam végre hajtani a teljes akciót - itt nagyon erősen megnyomja a két szót - Először még benn is csak körül nézek, persze így csak én szoktam... Nem kell... - a végén majdnem teljesen sutyorgássá halkítja a hangját, úgy meglepődik saját magán, és az előző fél mondatán és inkább a fejét is elfordítja.

- Ha mondani szeretnél valamit, mondd ki, Orca Testvér. Szeretnék veled dolgozni hosszabb távon, így elvárom, hogy beszélj rendesen és őszintén, ha valamit szeretnél. Igyekszem magam is így tenni. Mondd, csak mondd.*

- Ha saját magam dolgozom, akkor én sosem csinálok az első alkalommal semmit. Bemegyek körbenézek és távozom, ha lehet pár minutumon belül. Megszokás, de eddig bejött. Tudod milyen szakma ez. Nem ártanak a babonák - néz rád Orca kissé szánakozva saját magán.

**

- Ha sikeres vagy a küldetésedben Sool, abból bizony én is részesülök - mondja neked Orca, talán kissé meglepően - Persze, nem a te részedből kapok - fűzi hozzá gyorsan - Barvol intézte ezt nekem. Elméletileg, most jó darabig neked dolgozom, vagy veled. Megközelítés kérdése. Barvol azt mondta, hogy bíznak benned a fejesek, és kapsz magad mellé egy csapatot. Bár ha az én vagyok, nem tudom, hogy jól jártál-e - nevet fel hangosan - De értem. Megfigyelés, követés és diszkréció. És mond csak, Testvér, ki ez a titokzatos régi cimbora?

Miután Orcával megbeszéltétek a dolgokat gyorsan magadra kapod az utcai mellényedet, közben tekinteteddel kíséred a távozó Orcát. Nem akarsz sokat tépelődni, így hamar a Szamárba indulsz.

A SzürkeSzamárban ilyen tájt nincs nagy forgalom. Pár érdekesebb küllemű figura az egyik asztalnál halkan sutyorog, pár ismerős távolabb éppen sült bárányt eszik póréhagymával és citromos új burgonyával. Mikor belépsz felnéznek biccentenek, te jó étvágyat kívánsz és mielőtt beszélgetésbe kezdenének veled határozottan a pult felé indulsz, ahol Lea már mosolyogva vár és még köszönni sincs időd, amikor megszólal.

- Szervusz Sool! Guv már vár, fenn az emeleten. Vigyek fel neked esetleg valamit?

Mikor felérsz, Guv egy oldalsó asztalnál üldögél egy másik testvérrel, Conar-ral és halkan beszélgetnek. Mikor megérkezel befejezik, mosolyogva köszönnek, majd Conar elnézésed kéri és sietősen távozik. Guv nagyot sóhajt, majd miután lekezeltek fáradtan lehuppan a székére.

- Ó barátom! Na mesélj nekem valamit. Remélem végre jó híreket kapok.

//Off: Conar egy középmagas, deres, rövidre nyírt hajú, körszakállas, kissé tagbaszakadt figura. Híres kajánságáról, illetve, hogy a munkában nem ismer kegyelmet, és állítólag máshol sem. Mende-mondák szerint nem egy felvágott torok neki köszönheti megnyílását. A testvériségen belül, viszont mindenki kedveli, sokan nehezen hiszik róla el ezeket, de rákérdezi senki nem mer. Egyébként a Testvériség egyik legjobb besurranója volt, nem kevés harctéri, vagy inkább utcai-harci tapasztalattal. Jelenleg a vezetőségben tevékenykedik//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2015.04.12. 18:41

SOOL

Ültében térdeire támaszkodik, kissé meggörnyed.

- Rendben. Ha visszatértél az ivók helyzetképével, kívánalmunk szerint alakítjuk majd a helyzetet. Tehát lassítani kívánod a behatolást egy perccel, hogy körülnézhess. Vagy.. Hívd, ahogy akarod. Remélem, nem pont ez a perc okozza majd vsztünk.

Bal kezével hajába túr.

* - És mondd csak, Testvér, ki ez a titokzatos régi cimbora?

- Egy Árny a múltamból. Az Ő az egyik legmeghatározóbb emlék, amit tisztán magam elé tudok idézni. Ha nem találom meg, azzal egy részemet sem találom meg. Ezért fontos.
Homoki szerkufárok vérét vigyázza, szóval veszélyesnek mondható
- mosolyog a Fiúra.
Örülök, hogy oldalamon tudhatlak.
Most menj, fontos dolgod van.

Megvárja, amíg Orca távozik, magára tekeri a fegyverszíjat és a tőrét a helyére teszi. Gyorsan összekapja táskáját, majd belemarkol az egyik közelebb eső üvegedénybe.

< Hét réz. Csak a Szamárig megyek, elég lesz>

A Szamárba lépve magára ölti magabiztos énjét. Tudja, hogy mit és miért csinál, léptei biztosak.
Leát látva még jó kedve is támad, minthogy a lány mindig is kedves volt vele.

*- Szervusz Sool! Guv már vár, fenn az emeleten. Vigyek fel neked esetleg valamit?
- Lea.
- hajt fejet, s lép egyet hátra üdvözlésképpen.
- Köszönöm, most csak nyugalmat szeretnénk.

Közben Lea szemeit kutatja. Kicsit közelebb hajol hozzá, szűkítve az illendő távot.

- Mondd csak... Minden rendben az öreg Guvval? Tehetek érte valamit?

Felsétálva az emeletre furcsa sejtelme támad.

< Conar, Conar, ismerem ám a neved. Remélem nincs bajban az összekötőm. Mosolyogva köszönni én is tudok, de attól még Guv itt szuszog nekem és látványosan szorong. >

- Testvér Conar! Micsoda megtiszteltetés, hogy újra láthatom.

< Conar túl gyorsan exkuzálja magát, ez már több, mint furcsa sejtés.>

Tekintetével kíséri ki a távolodó felettest.

* - Ó barátom! Na mesélj nekem valamit. Remélem végre jó híreket kapok.

- Miért, most rosszat kaptál?

Guv. Látom, hogy nem vagy jól. Te mindig ott voltál nekem, ha forró volt a talaj. Én is itt vagyok most Neked.
Nézd. Ha tervem beválik, akkor Hassab nem csak a tenyerünkből fog enni, hanem fontos szövetségest is alakíthatunk belőle. Gondold csak el, bejárat a dzsadokhoz...Kereskedelem...Információk...

A kezemben van egy csomó olyan adat, ami Hassabot ki tudja forgatni a világából. Ez még csak az első nap a küldetésben. -
mélyen Guv szemeibe néz.

- Szeretném, ha bíznál abban, amit csinálok. Ebben a pillanatban is vannak szemeim, amik a környéket kutatják Hassab háza táján.

Előtúrja rövid pipáját, tűzszerszámot és elkezdi tölteni.

- Persze Muszattal más a helyzet, őt nem lehetne így átverni. Muszatot utcapolitikai mahinációkkal lehet majd a későbbiekben félreállítani, ha megszereztük Hassabot.

Ahhoz, hogy a helyzetet a lehető leghatékonyabb módon használjuk ki, szükségem van a lányra. Nélküle nem fog menni. Ez van
. - gyújtja be a pipát.

Minden szükséges információ a fejében van arra, hogy hogyan tegyük bolonddá a kufárt. - fújja ki az édes füstöt.

- Nagyot tudunk most kaszálni és Hassabnak nem tűnik fel ebből semmi, ha minden jól megy.
Ennek szükséges kockázata a holnap este.
Azt akartam, hogy tudd, kézben tartom a helyzetet. És hogy itt vagyok Neked, Testvérem.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.04.14. 10:44

Helyszín: Erion – Örömnegyed – Szürke Szamár

- Mondd csak... Minden rendben az öreg Guvval? Tehetek érte valamit?

Lea gyönyörű mosolya egy fél pillanatra veszít őszinte erejéből, de villámgyorsan rendezi mimikáját, majd kihasználva közeledésed, ő is feléd indul kissé fejével, és úgy válaszol neked halkan.

- Nem tudunk mi sem sokat. De valahogy megváltozott. Mindig úgy gondoltuk itt a szamárban, hogy ha Guvnak bármi baja is van, akkor az alkoholba folytja majd azt, de nem így történt. Vagyis... Igazából nem tudjuk mi van vele. Nem iszik, de sokat van itt és látszik rajta, hogy valami nem stimmel. Néha nagyon durva karikák éktelenkednek a szeme alatt. Folyamatosan sugdolózva beszélget azokkal akikkel itt tárgyal - majd mikor indulsz, még a karod után nyúl és aggódó tekintettel fűzi hozzá - Egy barátra biztos szüksége van, Sool.

**

*- Ó barátom! Na mesélj nekem valamit. Remélem végre jó híreket kapok.

- Miért, most rosszat kaptál? Guv. Látom, hogy nem vagy jól. Te mindig ott voltál nekem, ha forró volt a talaj. Én is itt vagyok most Neked. Nézd. Ha tervem beválik, akkor Hassab nem csak a tenyerünkből fog enni, hanem fontos szövetségest is alakíthatunk belőle. Gondold csak el, bejárat a dzsadokhoz...Kereskedelem...Információk...

A kezemben van egy csomó olyan adat, ami Hassabot ki tudja forgatni a világából. Ez még csak az első nap a küldetésben. - mélyen Guv szemeibe néz.

- Szeretném, ha bíznál abban, amit csinálok. Ebben a pillanatban is vannak szemeim, amik a környéket kutatják Hassab háza táján.

Előtúrja rövid pipáját, tűzszerszámot és elkezdi tölteni.

- Persze Muszattal más a helyzet, őt nem lehetne így átverni. Muszatot utcapolitikai mahinációkkal lehet majd a későbbiekben félreállítani, ha megszereztük Hassabot.

Ahhoz, hogy a helyzetet a lehető leghatékonyabb módon használjuk ki, szükségem van a lányra. Nélküle nem fog menni. Ez van. - gyújtja be a pipát.

Minden szükséges információ a fejében van arra, hogy hogyan tegyük bolonddá a kufárt. - fújja ki az édes füstöt.

- Nagyot tudunk most kaszálni és Hassabnak nem tűnik fel ebből semmi, ha minden jól megy. Ennek szükséges kockázata a holnap este. Azt akartam, hogy tudd, kézben tartom a helyzetet. És hogy itt vagyok Neked, Testvérem. *

Miután Guv az elején inkább passzív hallgatónak mutatkozik, így az elején főleg te beszélsz. Közben figyeled a reakcióit, de nem látsz rajta ilyen téren semmi furát. Talán csak a feszült figyelem. Túlságosan feszült figyelem. Mikor befejezed, kissé nagyot sóhajt, majd maga elé mered és távolságtartó csendbe burkolózik. Mikor már kezdene kissé feszülté válni a hangulat, lassan, szinte vontatottan kezd el beszélni.

- Nagy rajtam a nyomás Sool! Nagyon nagy. Nem tudsz róla, de mielőtt ez az akció elkezdődött, egy nagyon nagy hibát követtem el. Félig-meddig ennek a következményeit nyögöm most is... - megint szünetet tart. Szinte érzed a benne rejtező feszültséget, ami szinte széthasítja a Guv lelkét. Nagy levegőt vesz, és mint aki egy nagy titkot készül bejelenteni egy szuszra kifacsarja magából - Tudod, hogy bízom benned Testvér, de most nem csak a te jövőd kérdéses itt sajnos. Ha ez nem jön össze, akkor nekem végem, a Testvériség elbocsát - Itt hirtelen mélyen a szemedbe néz, és lehalkítja a hangját - Az én pozíciómban tudod ez mit jelent... Annyi mindent tudok, és annyi mindenkiről... A családom is veszélyben lehet.

Lassan fújja ki a levegőt. Látod rajta, hogy kissé megkönnyebbül és már nem ragaszkodik szinte görcsösen a poharához, elengedi azt és lassan hátradől a széken.

- Örülök annak, amiket mondtál Testvér. Hassab nagy hal lehet, ezzel hamar jó pozíciót is kivívhatsz magadnak, főleg úgy hogy ebből nem csak te, hanem jóval többen is profitálhatnak. Örülök, ha így kezd összeállni benned a kép. Végig bíztam benned, de nagyon kevés infót juttattál el hozzám, és hááát, jöttek hozzám a félinformációk, hogy merre jársz, kikkel beszéltél, kik iránt érdeklődsz. Elég kusza volt nekem a történet, és féltem, hogy nem ezzel foglalkozol, vagy még rosszabb és magán utakba kezdesz.

Bár mindig rendezed a gondolataid, és nem hagyod, hogy az érzelmek kiütközzenek arcodra, de úgy gondolod, ha már ilyen őszintén beszélt veled Guv, akkor te is megengeded magadnak, hogy csalódottnak tűnj, amit persze Guv is észrevesz.

- Igen, bocsánat Sool! Tudom, ez nem épp a bizalom jelen Testvér, de kérlek, láss bele a helyzetembe. Sok múlik most ezen nekem - néz rád bűnbánóan - Természetesen minden segítséget megkapsz. Tetszik, amit így összehoztál. Viszont valamire fel kell hívjam a figyelmed - emeli fel mutatóujját.

- Ez a Muszat nem egy egyszerű kábítószer-kereskedő. Elég nagy halnak számít már most. És állítólag nem kevés alvilági kapcsolata van. Ráadásul démonokról is pusmognak vele kapcsolatban. Én ebben kevésbé hiszek, viszont érdekes, hogy milyen gyorsan, milyen magasra jutott. Mindezt úgy, hogy előtte senki nem ismerte, és nem csak itt az Örömnegyedben, de még csak Erionban sem. - fűzi hozzá kérdő tekinteted láttán. - És akkor, ma hogyan tovább Testvér?

Úgy érzed, hogy az a faj, ami mostanában kettőtök között felépült, az ezzel a beszélgetéssel végre újra ledőlt. Guv felszabadultabban beszél, de az a kajánság és az életöröm ami őt jellemezte, még mindig nem tért vissza.

//Off: Érzékelés és asztrál próbát kérnék//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.04.15. 10:13

Helyszín: Erion – Örömnegyed – Szürke Szamár

Guv nagy beismerése közben észreveszel rajta egy kis, eddig nem látott ideges mozdulat sort, és a viselkedése sem engedett arra következtetni, hogy teljes mértékben az igazsággal állt volna elő. Furcsa kettőséget érzel a mostani szituációban. Egyrészről látod, és érzed ahogy Guv lelki világa újra fellélegez, de továbbra is kézzel fogható a feszültség a hangjában. Mintha csak részben vedte volna neked fel az igazságot.

<Vagy talán kissé elferdítette?!>

*

- Akkor ma éjszaka mindenképp el akarsz jönni a találkozóra? - mielőtt megszólalnál, Guv kissé zavarosan, de maga válaszolja meg a kérdést - Persze-persze ott kell legyél, miket beszélek. Viszont ez egy tranzakció lesz. Végig egy sziguró menetrendet követünk. Minden lépésnek meg van a maga helye és ideje. Muszat nem lesz ott, de az intézője hasonló keménységű figura. Kissé talán szótlan. De a végén tudsz majd beszélni a leányzóval. Az tudod, hogy az egyik legjobb bérgyilkosa? - néz fel hirtelen rád Guv.
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2015.04.18. 20:03

SOOL

Minden igyekezetével azon van, hogy ne üljön ki az arcára, ami a fejében indult meg éppen. Lassan pislog Guvra, megtartva azt az arckifejezést, mellyel a Szamárba érkezett.

< Hazudsz bele a szemembe Testvér. Valami nagy kalamajkába keveredhettél, talán más szervezet bevonásával, talán... Áh, nem éri meg spekulációkba bocsátkoznom. Még nem.>

- Értem, Guv. Mindenemmel azon leszek, hogy ne okozzak Neked csalódást. Végülis erre valóak a barátok, nem? Hogy őszíntén elmondhasd nekik a helyzetet.

Lepöccint némi hamut a pipáról.
Aztán hagyja, hogy legalább a csalódottság elborítsa arcát néhány pillanatra, mikor világossá válik számára, hogy Guv már az első napon is követi munkáját...

- Semmi szükség bocsánatkérésre, Testvér. - vág Guv szavába, mikor a hangsúly engedi -
Tiétek, s Tiéd vagyok. Teszitek, mit tennetek kell és én is teszem, amit kell.
Ha azt akarod, hogy hiba nélkül menjen minden, akkor adj még embert. Eszeseket, akik nem fosnak be az ibaraiak környezetében.
Muszattal nem feltétlenül lesz dolgom. Nekem csak arra van szükségem, hogy beszéljek a lánnyal.

Jó nagyot szív a pipába, mert karikát akar fújni.

- Hogy hogyan tovább? - tartja lent a füstöt, majd szájából karikát formáz a levegőbe.

<Remélem, este nem valami átokverte csapdádba sétálok bele.>

- Nemsokára meglátogatjuk Hassabot. Lehet, hogy csak körülnézünk... - rákacsint a Testvérre.

< Örülök, hogy felszabadított a beszélgetésünk. Magam is sokkal - sokkal jobban érzem magam tőle. >

Kifújja a maradék füstöt is, melybe belsűrítette saját cinizmusát.

* - Azt tudod, hogy az egyik legjobb bérgyilkosa? - néz fel hirtelen rá Guv.

- Hmm, sejtettem. Az igazi túlélőkből lesznek a legjobb bérgyilkosok.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2015.04.24. 12:17

Helyszín: Erion – Örömnegyed – A Kör

Mikor visszaérsz a Körbe, nem találsz ott senkit. Teszel-veszel, intézed a Kör dolgait, ugyis úgy érzed, hogy egy kicsit el lettek hanyagolva az itteni dolgok. Bár a Kör csak egy álca, de jól működő álcának kell lennie.
Jó két órája belekezdtél már a műhely körüli munkákba, már-már kezdenél idegeskedni, mikor hirtelen felvágódik a kör ajtaja, és Orca szinte beesik rajta, Sietős mozdulattal magára vágja az ajtót, és abban minutumban leroggyan az ajtóba, és lassan háttal annak lecsúszik a tövébe. Erősen zihál, egész testében remeg. Először a ruha fekete anyaga miatt nem látod, de amikor elindulsz felé feltűnik, hogy itt-ott elszakadt, és erősen gyűrött a ruhája. Hamar realizálódik benned, hogy a közelharc jelei mutatkoznak meg így Orcán.

- Lesz egy kis gondunk Sool - lassan, kissé vontatottan szólal meg, majd mielőtt kérdezhetnél, felemeli a fejét. Kócos, izzadt haja a szemébe lóg, csatakos-mocskos arcán keresztbe a fröccsenő vér már majdnem teljesen rászáradt. Rögtön felé indulsz és a kezed nyújtva akarnád felsegíteni, amikor megpillantod a feléd nyújtott kézfejet. Ruhája teljesen szét van szaggatva jobb kezén, de eddig a rászáradt vér feketeségétől nem tűnt fel. A tenyerén keresztbe egy elég mély vágás éktelenkedik, amiből folyamatosan erősen szivárog a vér, amit a leszaggatott ruhadarabokkal próbált eddig, úgy-ahogy elszorítani. Félmosollyal a száján, szemében őszinte hálával fogadja a kezed. Lassan felsegíted, szinte alig tud talpon maradni, továbbra is úgy remeg, mint a nyárfalevél. - Köszi Sool! Hassab tud ró...

- Mi a ...?? - ennyi tud hirtelen kiszaladni belőled, amikoris, a talpra segített Orca, hirtelen megrándul, és mint egy marionett bábu összecsuklik.
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 4 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Játékhelyszínek