Szerintem a varázslás "gyönyöreit" fokozza majd még az első alkalom, amikor ténylegesen megpróbál Misil varázsolni valamit.
Egy példa a varázslásra/gyógyításra: Egy 1.szintű "gyenge ork" hadonászik a kardjával és az véletlenül beleakad Balin lábikrájába. Ork TB-je karddal: 35 Balin VB-je: 45 Támadódobás: 96+15=111 (A nyílt 1d100-as dobás azt jelenti, hogy 96 és felette újra dobhatsz és hozzáadhatod.) Végeredmény: 101, ezt megnézzük az egykezes vágófegyver táblázaton, a Láncing oszlopban, mert Balinon az van. Az eredmény: 10A
Ekkor Balin levon a Hp-iból 10-et, majd a Kritikus Vágás táblázaton dob az ork -20-szal 1d100-at. (Ez már nem nyít dobás.) Mondjuk az eredmény 30-20=10. A táblázat vonatkozó része: 06-20: Enyhe lábikra sérülés. 1Ép sebzés körönként.
A fentiek alapján, amíg meg nem gyógyítják Balin lábikra sebét, addig 1 Ép-t veszít körönként. Alap esetben meghalt, csak még nem tud róla, mert annak az esélye, hogy képzetlenül ellássuk kevesebb, mint 0. Két lehetőségünk van: Barhelm "váltópénzei" között keresünk valamit, ami hátha gyógyítja a vérzést. Értsd.: Gyógynövényt kenünk rá. A MERP-ben ez az egyik legjobb és legáltalánosabb módszer. Ezért nagyon fontos kaszt a Kósza! (A pap is, mert ő is kap bónuszt gyógynövénykeresésre a kósza mellett, de a kószának még az észlelése is jól fejlődik, mivel nem nagyon kell neki varázslatoskodni.)
Ha mégis gyógyító varázslatokra bízzuk Balin-t: Egyrészt majd meg kell gyógyítani a folyamatosan növögető (1 Ép/kör) Hp veszteséget, de az értelemszerűen várhat, amíg magát a folyamatos vesztést meg nem állítottuk. Misil rálapoz A Vér Útja varázslatlistájára: 1. szintű (1 Erőpontba kerül) Alvasztás I: Csökkenti a körönkénti vérveszteséget 1-gyel. Jelen esetben ez elegendő is a "teljes gyógyuláshoz" //azért idézőjel, mert az eddig felgyűlt Hp-k nem ugranak vissza maxra, csak nem vérzik tovább //, azonban ezzel egy óráig nem szabad aktívan mozogni. 2. szintű (2 Erőpontba kerül) Sebgyógyítás I: Ugyan az, mint az előző, de azonnali és "maradandó" a vérveszteség csökkenés, akkor is, ha Balin rögtön örömtáncra perdül, hogy mégsem halt meg az összeszenvedett karakter egy lábikra-vérzésben.
Válasszuk a Sebgyógyítás I-et. Zárójelben két dolog szerepel: K - Közcélú varázslat: elvileg az alany beleegyezik és nincs mentődobás, de ha nagyon makacskodni akar a törpe, hogy "ez csak karcolás", akkor dobhat mágiaellenállást. KT5 - Kockázati tényező, hogy a Gonosz valamilyen méretű szolgája felfigyelt a varázslat létrejöttére és ingerenciát kap, hogy "odanézzen". (A varázslat után ezt is levezetem.)
Hatóterület: 1 célpont Időtartam: Állandó Hatótávolság: érintés
A varázslat sikeres elmondásához dobni kell az alapmágia TB-re, akkor is, ha nem támadó a varázslat, mert ekkor csak az számít van-e kudarc. A varázslatot max. 4 körig lehet előkészíteni. Ettől függően jár egy módosító a varázslat dobásra. 0 kör: -30 1 kör: -15 2 kör: +0 3 kör: +10 4 kör: +20
Tehát, ha Misil azonnal be akar avatkozni, akkor a sérülés körőben meg kell érintenie Balint és -30-cal dob egy alapmágia TB-t. Misil alapmágia TB-je: 10 0 kör előkészítés: -30 Érintés: +30 Kapcsolat varázslatnál a célpont láncinget visel: -10
Alapmágia dobás: 1d100+0 (nyitott dobás) A 235.o.-on lévő táblázatban megnézzük a Láncing oszlopot, mert Balinon, mint "célponton" az van. Ha 16-ot vagy kisebbet sikerül dobni, akkor bukta van. A 2 erőpont elveszett és nem jön létre a varázslat. Ha 17 vagy több a dobás, akkor a vérzés elállt. A táblázatban látható +/- és 0 módosítók az ellenállás dobáshoz jönnének, ha Balin nem szeretne mégse meggyógyulni.
Ha Kudarc, akkor meg kell vizsgálni, hogy a varázslót érte-e negatív hatás emiatt? Elkezdett vonzódni a Sötét Oldalhoz vagy sem? Meg ilyenek, de ebbe most nem mennék bele, így is hosszú lesz ez.
Akár sikerült, akár nem a varázslat, most jön a KT5 esélye!
Kockázati tényező: Minden varázslatnak, még a legenyhébbnek is, van esélye, hogy "Szauron odanéz". A korszaktól függően vannak módosítók: Korai Harmadkor: -15 Közép Harmadkor: +0 Késő Harmadkor: +25 Negyedkor: -25
Mi alapvetően a Késő Harmadkorban játszunk, amikor az Egy Gyűrű ismét felbukkant, de talán még kiimádkozhatunk Castorból egy már-már Késői, de még-még Közép Harmadkort, amikor +0-ba dobható a "Szauron odanéz" esély.
Tehát a kockázati tényező egy eccerű Sebgyógyítás I-nél: KT: 5 Korszak: +0
Nyitott dobás: 1d100+5 Ha ez több, mint 100, akkor "odanéznek". Ennek pontos negatív hatásaira is lehet dobni egy vidámat, de ezt szintén egy következő belelendülésnél írnám tovább, ha nem gond.
Összefoglalva: Amíg minden sikerül, addig nincs gond, de nem hülyeségből mond olyanokat Gandalf, hogy "talán megkockáztatok még egy kis fényt", mert egy fényvarázzsal be lehet tenni a "titikos küldetésnek".
A +2-es varázslatfokozó: Alapból minden "két pihenés közötti" időszakban (gyakorlatilag naponta) a max Erőpont-ot lehet elvarázsolni. Misil esetében ez 10 pont. (A Karakterek topicban lévő karakterlapján hibásan szerepel a 15, mert az a 100-feletti IT-ből fakadt. Ezt visszaadtátok, így már csak a 99-es IT-hez tartozó 10 jár.) Naponta 10 szintnyi varázslatot tud elmondani alapból, különböző felosztásban. A varázslatfokozó ezt annyival tolja ki, hogy naponta 2-szer azt mondhatja 1-1 db varázslatra, hogy ezt most a varázslatfokozó terhére mondta el. Ekkor nem csökkennek Erőpontjai az adott varázslat elmondásáért. Viszont csak olyanra mondhatja ezt, amit egyébként el tudna nyomni. Pl.: 10 Erőponton van, amikor elnyomja a Sebgyógyítás I-et, ami 2 Erőpontba kerül. Ekkor két választása van: 1, Erőpontból varázsol: 10-ről 8-ra csökken erőpontjai száma. 2, Varázslatfokozóból varázsol: 10 marad Erőpontjai száma, de már csak 1 "ingyen" varázslatra van lehetősége aznap.
Huhh, remélem tudtam segíteni. Kérlek inkább kérdezzetek bele, hogy mi nem világos még, mert nem tudom miről kellene a témában részletesebben beszélnünk még?
postfarm, mert elveszett volna a MERP varázslás között
Castor
Kaptam Tőled valami felvételt valamilyen körbe, de még nem jöttem rá, hogy pontosan hová.
Az élőszavas SW-vel ugyan az a "gondom", mint régen: továbbra sincs headset-em és nem szoktam "telefonon játszani". Maga az SW (ha D6-os) érdekelne, de csak ezért nem vennék felszerelést. Fórumos forma esetén mindenképpen érdekel.
Látom Castor tudod már hogy mi lett volna a reakcióm
De köszi, így most már értem, a változásokat átvezettük.
Köszi Quator, ez így több mint részletes volt, ám legalább így kb megvan De asszem részemről, majd begurítok a kockákkal aztán megmondjátok mi lett a vége, mert hogy ezt magamtól végigvezessem... ez minden csak nem eccerű Jól böfiztem az elején, mindenre van egy táblázat. Még szerencse hogy nem én mesélek
ui: csak hogy ne kelljen keresgélni:
hang és fény útja 6 - a hatalom a növények felett 6 helyett hatalom a növények felett 4 - a védelmek 4 helyett a lélek nyugodalma 6 - az észlelés mestersége 6 helyett
Castor de Vinter írta:Lehet róla szó de d20-as rendszerben.
d20-as rendszerben (űr-DnD ) is érdekel a fórumos verzió, de így azért nem mindenképpen.
Ez annyit tesz, hogy a végső döntéshez szeretném megkérdezni, hogy hol és kikkel játszanánk d20 SW-t fórumon?
(Meg lehet nem árt tudni, hogy milyen típusú meséről lenne szó? Mert a jedikazistenkirályokistenítsükajediketmertők mindentjedijediejdie... típusú virtuális agyfaszt nem bírom hosszú távon. Bár úgy rémlik régebbi SW meséidből, hogy Te se voltál ez a jedi/sith/Force fanatikus. )
Hát eddig lennél te...a modul háttere az lenne hogy egy leselejtezés előtt álló takarító droid vagy, akit a jedi templom klozetjába zártak 30 éve, hogy takarítsa a perem alatt, de most kaptál egy kommunikációs modult, meg egy olyan kis nagyfeszültségű ívhúzót és el kell mondd Yodának mi a véleményed a jedikről... :D:D
Komolyra fordítva, nem tudom, hányan lennétek. Con, Mynea esetleg ti benne lennétek?
Nekem tetszik a háttérsztori! ... Mondjuk hozzá tartozik az igazsághoz, hogy az swdecay "aranykorában" volt egy takarítórobot karakterem, ami kutyának képzelte magát.
Szintén komolyabbra fordítva: Benne vagyok az Sw d20-ban. Ha körvonalazódik a csapat meg a kiindulás, akkor igyekszem valami érdemi ötlettel is előállni majd.
No bocsánat a hosszas "szülésért". Csak tisztábban kellett lássam a mágia működését ahhoz, hogy eldönthessem milyen spell-t tolhatok el egyáltalán. Köszi a segítséget!!!
"Mert jobb a sötétben úrnak lenni, mint hamis alázat köntösét viselni a fényben..." Kísértések
Nem gond, majd óriálevélben tömörítve elküldöm a pdf gyűjteményem, majdnem mindent leszedtem hozzá. Ha játszottatok már a D&D 3. vagy 3.5. kiadásával akkor ismeritek a rendszert mert ugyanaz. Akkor benne lennétek egy ilyenben te is meg Mynea is?
Mynea biztos nem, nem szereti egyáltalán az sw-t, nekem még so-so. Viszont max ennyit tudok vállalni mint most, kb heti 1 reag, és májusban 3 hétig úgysem leszünk, mert megyünk japánba.
Elnézést a némaságért de fogászati problémákkal kínlódok 3. napja, nem igazán vagyok most olyan állapotban hogy vezessem a mesét. Természetesen nincs elfelejtve, amint végre rendbe jön a gyökér kezelt fogam, viszem tovább, csak most én kérnék egy kis szünetet, kínom van. Köszi.