//off: Nem tudom, mi van Gorodakkal, de az a gyanúm, hogy ő már nem fog játszani. Ha hamarosan nem jelentkezik, akkor véglegesen NJK.//
*Nakloss rábólint, és így folytatjátok tovább utatokat a hóban. Hamarosan találtok egy vad csapást, és azt követite. Hosszú óra telik el, mikor egy bokor rengeteg elé értek. Hatalmasra megnőtt, szúrós, jeges kesekuszasággal. Hamar rádöbbensz, merre vagytok, és tudod jól, hogy rengeteg idő lenne áthaladni rajta. (sikertelen vadonjárás próba) Csak azért nem jutott eszedbe, mert a csapást követted. Ám míg a kis állatok elférnek a bokrok közt, ti és a lovak nem igazán. Így ismerve a helyet, visszakanyarodtok az útra, és azon mentek tovább. A szél kissé feltámadt, és jeges fuvallatta csak még kényelmetlenebbé teszi az utat hazáig. Ám nem kell a lovakat ösztökélni, úgy tűnik nekik is hiányzik az istálló, és a száraz szalma.
Hosszú, és keserves lovaglás után végre hazaértek.
PM:Pelso
//off: Engedelmetekkel élek a KM-i hatalmammal, és összekuszálom az időt. Az-az, úgy időzítem, hogy a vallatás végére érkeznek meg, hogy ne kelljen se Pelsonak, se Paga Skernek sokáig várnia.//
*Mikor Una, lefogod a férfit, az eszeveszetten el kezd rángatózni, mintha kínoznátok. Saginor akárhogy próbálod, egyszerűen nem tudod leönteni a torkán. Erre Una igen csak ideges leszel, és kétszer úgy mellkason vágod, hogy egy pillanatra azt hiszitek, hogy meghalt. Ám pár másodperccel később el kezd lélegezni. Kihasználva az alkalmat, hamar lecsusszan a torkán a nem annyira finom nedű. Nem kell sokáig várni, hamar látszik a szemén, hogy kezd hatni az ital. Saginor intesz Unának, hogy most már elengedheti, majd elkezdődik a beszélgetés.
„- Miért jöttél ide?”
- A nemes pénzéért, mi másért? Érdekel szerinted engem a jobbágyok unalmas élete. A nagy fenét. A pénz viszont ide csalogatott, mint a kaja a patkányokat. -* Ekkor el kezd jó ízűen nevetni saját magán.
„- Honnan jött az ötlet, hogy ide gyere?”
- Hát magamtól jött. Mit gondolsz? Azt hiszed, bárkinek van annyi esze a környéken, hogy eszébe jusson ez a tökéletes terv. -*Ekkor el kezd kacagni. – Az-az majdnem tökéletes terv. Nem számoltam veletek, bizony. Na de majd feláldozlak titeket Orwellának. Hátha felfigyel végre rám. Aztán miután leszáll hozzám, azonnal magamévá teszem, és utána muszáj lesz hozzám jönnie. Most nézel mi? Háh, elveszem feleségül. Tudom most mire gondolsz. Hogy ilyen lángelmét is rég láttál. -* Majd megint el kezd kacagni.
*Hamar rájöttök, hogy valami nem stimmel a fejében. Nem úgy tűnik, hogy valami háttér hatalom küldte volna ide őket.
Ám ekkor lódobogásra lesztek figyelmesek.