Első gondolatra; erigowi egyházuk építgetésének javára munkálkodó és tapasztalatszerzésre bocsátott Kyel pap lenne. Ezt a karit gyógyító támogatásnak szánnám, aki meg tudja védeni magát ha kell. Elsősorban Kyel teremtő, mosolygó arcának aspektusával lenne beállítva. Szörnyű rendben létezne mint illik tőle, viszont a közhittel ellentétben kicsit enyhítenék a büszkeségén, komorságán.
Ha soknak találjátok a vallásos karit, a másik ötletem egy természetbarát, amolyan vadász -féle erdőjáró, helyi számszeríjász lesz.
Két tősgyökeres kráni: Quator, Kiaan, és egy bohóc(: vagyis én), talán ijesztő a kalandorok számára, pedig nem harapunk. Én is jobban örülnék a telt háznak.
Nos... átgondolva a dolgot, jobban hajlok a B tervemre. Kyel megkötései elég szörnyűek; semmi pia, semmi nő, csak a keserű igazság vááá... Azt hiszem a vadász csávó jobban bennem van. Borvirágos orrú sniper. persze 1. Tsz-ű suttyónál még nem alakult ki. Ez az ami 1/1-ben is menni fog.
A Kyel-pap leírását mindig kicsit furcsának találtam, mert nem azt írja, hogy "no sex", hanem csak azt, hogy "tilos nővel hálni".
Node komolyabbra fordítva: Engem nem zavar a sok HIT-man. Annyit alakult a molekula, hogy a Sogron-pap ötletem mégis az ordani féle felé hajlik, mert ők alapból ezt a felfedező témát élik. Illetve a számszeríjászra tekintettel az Arel-pap még jobban hátra került a rangsorban. ... Holg meg előrébb, mert senki sem tüntetett még ellene.
Összegezve az ötletek fejemben meglévő "kidolgozottsága" a következő: Holg (őt nem részletezem tovább) Gewin G'Doon (a Ranil-paplovag) Abasziszi falanxharcos (a középkorú veterán a Karnelian-birtokokról, Antoh hitűként jobban viselhető, mint egy nagykirály párti) Sogron-pap (az "eredeti" kíváncsi felfedező aspektusú) Arel-pap (tud lőni)
Majd annyit kérnék a kedves KM-től és a játékostársaktól is, hogy azt írjátok meg nekem, mivel ne legyek a fentiek közül, mert zavarná a felhőtlen szórakozást?
Cserébe az én véleményem: Krad-paplovag: szerintem ideális egy kalandozócsapatba! (Még az is felvillant az agyamban, hogy a leírásuk alapján csapatostul mászkálnak és legyünk mind Krad-paplovagok. )
Kyel-pap: ebben az keltette fel az érdeklődésemet, hogy egy "nem túl komor" Kyel-papról lenne szó és kíváncsi lettem, hogy ez mennyire tudhat laza lenni.
Erigowi számszeríjász: A természetszerető lőman is kedves a szívemnek, mert szeretem a bóklászást, meg a természetet jómagam is. (Itt villant fel egy másik koncepió lehetőség is, hogy legyünk az erigowi csapat: Krad-paplovag + számszeríjász + talpas? /esetleg udvari ork talpas?/ vagy embervadász? )
Aztán ezek a felvillanások tényleg csupán felvillanások egyenlőre.
Határozottan szimpatikusak a felvillanások, a három Krad - Lovag ugye önző módon nagyon is tetszik, az erigowi brigád meg egyszerűen "jól hangzik". Egyik kari sem lenne kényelmetlen számomra, mostazonnal Holgra szavazok.
Narxes:
Részemről tiszteletbeli kráni vagy. Inkább bohócölő, mint bohóc...
Legyünk tesók? Én megvagyok az előtörténettel, sztereotíp nemesi hátteret álmodtam az almasörimádó Aranykörösnek.
Quatorhoz akkor intéznék hasonló kérdést, amikor már kiderült, hogy Holg - e , vagy nem. (-e)
Mindenesetre én határozottan támogatom az említett erigowi felállást.
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"
Kyel pap laza: Zsivány fény csillan szemében amint bűnös módon fejben levetkőztet egy szemrevaló fehérnépet, hogy aztán napokig csak vezekeljen. Nem tudom. Talán az egyik leg nehezebb kaszt. Ezért is vetettem el, kényelmetlen egy szobrot megszemélyesíteni.
Quator, ha engem kérdezel, avval légy amivel szeretnél, illetve ami legjobban szórakoztat. Ha nincs a háziszabályok közt valami narxesölő új kaszt, ak már nekem oké
A Krad lovagos ötlet is tetszett, de az utóbbi is (talán még jobban)
Öhmm... nem vagyok benne biztos, hogy teljesen "átjött" Holg karaktere az általam eddig írtakból, ezért egy kis kifejtés a félreértések elkerülése végett:
Holg egy 6-os IQ-jú, Káosz-Halál jellemű gyilkológép, akit sütivel meg fagyival lehet "kordában tartani". (Illetve fél a szép lányoktól. ) Vagy keleti barbárok nevelték. Vagy toroni gladiátoristálló. (A második esetben Tharr kegyeltje, bár ez az "ismeretség" egyoldalú lenne. )
Tetszik ez a Holg. De ez esetben volna nekem is egy Theokoles szerű félalbínó pirosszemű kráni gladim ami odateleportálódna. Ugyan nem beszéli az anyanyelvét sem 3 fokon, de simán befejel egy várfalat.
A magam részéről köszönöm a támogatásotokat! Jó volt komolyan eljátszani Holg gondolatával,azonban ahogy írtam is, szerintem ő már sok lenne az egyébként "jó" csapatba. Így inkább a "Holg light" verzión gondolkodom el jobban, hátha összejön karakterileg a "jó gyilkológép" paradoxon. Ezt a már emlegetett udvari ork talpasból próbálom összehozni. Kiegészítő ötletnek meg marad egyenlőre a pap/paplovag vonal és az embervadász. Ezeket is igyekszem átgondolni.
Még egyszer köszi a disputát! Szerintem azért már így is sokat haladtunk a csapat kialakulásában.
Nem akarok belerondítani az elképzeléseitekbe, de vegyétek figyelembe hogy északon az orkokat nem igazán kedvelik, még ha idomított kutya fajták is. Ha ragaszkodsz hozzá Q akkor be fogom tudni mesélni, de szíves fogadtatásnak nem fog örvendeni a karakter.
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...." "Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak." - Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Tudtommal az udvari orkokat Északon "különös tisztelet" övezi a kitartásukért és hűségükért. Ez abból a történetből fakad, amikor egy udvari orkok által őrzött nemest az ő különítményük mentett meg és védett meg támadóktól.
Persze Holg nem a fenti "jóságos szörny" kategória lett volna. Viszont az udvari ork talpas nekem pont a fenti pozitív megítélés miatt tetszene. Ha tényleg csak idomított kutya státuszúnak képzeljük el őket, akkor hanyagolom, mert ez az én világképembe nem fér bele az Északi Szövetségben.
Mondjuk Erigowot amolyan mindenre nyitott, ideális kalandozó helyszínnek képzeltem mindig. Talán csak a toroni kasztokat veti ki, mint ősellenséget. Lehet ott kyrvérűtől kezdve udvari ork is, ha nem a Háromfejű szimbólumával hadonászik. Simán el tudok képzelni szabad udvariork kalandozót, sőt azt hiszem több helyen elfogadott mint az elfek, félelfek. Bár Erigowot mondom amolyan mindenesnek képzeltem.
Ez az „idomított kutya” elképzelés leginkább toronra lenne érvényes, viszont minden kyr nemes udvar testőrkapitányának legkedvesebb vágya egy udvariork csapattal rendelkezni. Pontosan a megbízhatóságuk miatt: büszkén, dalolva ugranak akár a halál torkába is ügyükért, urukért, becsületükért. Nem hiába kapnak sinpietor rangot, még ha csak osborok is.
Igaz ez csak az én elképzelésem, a Szövetségben annyira nem vagyok otthon fajügyileg.