• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 123 / 180 • 1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.02.23. 1:44

Nakloss Finteon.

Miközben a katonával sétálok az istálló felé.
Körbe nézek,majd rá.

-Mond, tudod, hogy mi történt itt pontosan, s mi történt apámmal? -

Ha nem akar válaszolni nem erőltetem.

- Miután megjött az emberem váltanék vele néhány szót, és utána megköszönném ha átadnál még egy utolsó üzentet az uradnak! -
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.02.23. 20:28

Eligor

*Ahogy látom közeledni testvérem és az őrt kilépek takarásból, hogy jól lássanak az istálló bejárata környékén. Egyenlőre nem szólok csak várakozom és pásztázom a belső udvart.

<... akkor nem megyünk egyenlőre vissza...>
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.24. 16:59

//off: Kieron nem írt, ám lehet megint a gépe küszködik. Ezért egyelőre njk státuszban lesz. Másik dolog. Én csak észlelés, egészség és asztrál próbákat dobom ki nektek automatikusan, esetleg még az akaraterő próbát és IQ-t. De minden más alkalommal nektek kell jelezni. Gorodak esetében is például, mikor meg akarta győzni a nemest. Természetesen örülök, ha szövegben is megpróbáltok meggyőzni egy njk-t, vagy jk-t, és ha jól írjátok, akkor még pluszt is kaptok a próbánál. Kicsit betegeskedek, ezért elnézést, ha nem annyira mesélős a reag.//

Una Finteon

//off: Észre vétel helyes, tehát ebben a körben kettő helyett háromszor lőhetsz 2k6-os sebzésűt. A javítással nincs gond, ha csak helyesírási. A fegyver lista szerint a nyílpuska 5 szegmenses, még is a leírásban azt írja, hogy körönként 1/2/3 lövés. Ezért én úgy veszem alapul, hogy a meghatározottak szerint lőhetsz egy körben, de még marad 5 szegmens időd. De te is így értelmezted. A távolság miatt csak egy támadást tudsz a kör végén bevinni. A pusztítás lőfegyverekre nem működik sajnos. Nem dobtál lopakodást, így az sikertelen. Egyébként elég jól értelmezhetően írtad le a harcértékeket. :) //

1. kör

*Meglátva a barmokat nem habozol. Becélzod a legelöl haladót, és hátba lövöd. A fickó felüvölt a hirtelen jött fájdalomtól, és fél térdre esve, előre borul, mire a lámpás kiesik a kezéből, mely azonnal elalszik. A többi riadtan emeli védekezésre a fegyverét, ám a láthatatlan ragadozó megint lecsap. Az egyiknek a mellkasába fúródik az acél hegy, míg a másikat hasba lövöd. Mind a kettő a fájdalomtól hörögve esik össze a hóban. A maradék négy meglepő önuralmat mutatva, vagy a teljes vakságnak köszönhetően nem futnak el, hanem riadtan próbálnak valamit is észrevenni.
A nyílpuskád hangtalanul esik a hóba, majd fegyvert rántva indulsz a megmaradtak felé.

folyt. köv.

Vellir Finteon

1. kör

*Hamar az ajtónál teremsz, majd látva, hogy befelé nyílik, kézzel kinyitod. Egy kisebb kamrába jutsz, melynek másik oldalán egy nyitott ajtó ad rálátást a kinti dolgokra. Vaskos bundában lévő férfiak rövidkarddal a kezükben. Ám látod, hogy az egyik fél térden szenved, majd pár pillanat múlva kettő is eldől. Úgy tűnik nem várt sokat Una, de te sem fogsz. Célzásra emeled a fegyvered, és útjára engeded a halált. A hideg levegőt kettéhasítva, a hozzád közelebb állónak a nyakába fúródik. A fickó gurgulázva a földre esik, és ott vonaglik tovább. Ekkor jobbról meglátod a testvéredet, amint két karddal a kezében közeledik.

folyt. köv.

Una és Vellir Finteon

*A maradék három halálsápadtan dobja el a fegyvereit, és felemelt kézzel reménykednek a kegyelemben. Ekkora ér oda Una, és az egyiket tarkón vágja a kard markolatával, mire az elájulva esik össze. A talpon maradt két fickó, remegő lábakkal várja az ítéletet, miközben hebegve, habogva könyörögnek az életükért.

- Legyenek irgalmasok nagy urak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2015.02.24. 17:06-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.24. 17:00

Nakloss Finteon

*A katona először mintha gondolkodna mit is mondjon, majd megszólal:

- Amit tudok nagy uram, hogy az apja fellázította a várost, és ezért börtönbe vetette a tartomány úr. Majd pár nappal később megpróbált megszökni, nem sikerült, és azt a parancsot adta ki az úr, hogy vakíttassák meg.

*Ezután csendben marad. Ám mivel nem értesz az emberi lélekhez, így nem tudod, hogy most csak el akar hallgatni valamit, vagy sem. Ekkor felfigyelsz Eligorra, amint az istállónál várakozik felfegyverkezve.

Nakloss és Eligor Finteon

*Hideg szél fúj végig az istálló előtt, ám a katona a kérésnek engedelmeskedve kicsit messzebb meg áll, és megvárja, míg ketten megbeszélitek, amit szükségesnek láttok.

PM: Pelso
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.24. 19:39

//off: Bocs, hogy kicsúsztam a határidőből! Nem a géppel van baj, csak nem volt igazából értelmes hozzáfűznivalóm a történésekhez, nem akartam "szemetelni" a topicba. Aztán kissé egybemosódtak a napok. :/
Mi legyen, ha máskor is van olyan eset, hogy nincs mit mondanom? Írjak ettől függetlenül vmit offban, hogy "lapítok, de figyelek azért!" ? //

Saginor

Miután rájöttem, mi lehet az oka, hogy a mentális üzenet falba ütközik, kicsit várok és pár perc múlva megismétlem, ugyanazt fogom mondani, amit korábban próbáltam.

Időközben küldök Eligornak is egy üzenetet pszivel:
Banditák a birtokon, hazaút is veszélyes lehet.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.02.25. 7:42

Eligor.

*Várom, hogy testvérem oda lépjen hozzám. Mikor oda lép közelebb hajolok hozzá és halkan, hogy csak mi halljuk egymás szavát megszólalok.

- Mi történt oda bent? Már is beleegyezett volna?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.25. 15:25

//off: Elnézést kéreg Paga Sker--től, mert benéztem a reagját. Tehát nem nyakon lőtte Vellir a rablót, hanem lábon, így nem halt meg. Kieron: Igen légyszíves vagy off-ban, vagy másképpen írj, mert lehet, hogy e miatt fogunk várni. köszi.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.02.26. 11:24

Una Finteon

//off: köszi Thor. Írtam én lopózást csak elfelejtettem bemásolni és amúgy sem dobtam meg, nagyon nem he he he //

Látva , hogy a hátulsó alak lábonlőve eldől, konstatálom, hogy megérkezett Vellir.
Amikor a maradék kettő megadja magát , kicsit csalódottan morgok csak magamban.
„..piszokszerencsés disznók…”

Elteszem kardjaimat , nyakon ragadom azt , amelyik közelebb áll ájult társához és úgy mozdítom, hogy megérezze hol van . Aztán rámordulok :
- Fogjátok a haverotokat és induljatok…..( ha és valószinűleg elmennének , akkor sokatsejtető bársonyos hangon , amiből kihallatszik , hogy mosolygok, de ez nekik egy fájdalmas jövő ígéretét adja…) ….nem arra.

Vellirre nézek és intek a fejemmel az istálló felé, kérdve, hogy szerinte is jó ötlet e.
Aztán körülnézek a fetrengőkön, hogy él e még valamelyik . A lábonlőtt fickó még talán elég strammnak tűnik, úgyhogy
// Vellir reagjától függően //
vagy szólok testvéremnek:

- Rúgdosd fel azt is , szökdécseljen a többivel! Még a végén megfagy itt nekem.

Vagy magam lépek oda hozzá felrángatom és szólok neki :

-Gyerünk! Szökkenj a haverjaid után bicebóca! Még megfagysz itt nekem.
Nem akarom halálra ijeszteni őket ezért csak gondolatban teszem hozzá:

„ …és akkor hol marad az élvezet ugye…te mocsok „

Mielőtt elindulunk, átnézem a halottak és haldoklók felszerelését, hátha találok pénzt vagy térképet, parancsot vagy akármit. A nyilaimat is visszaveszem. És a nyílpuskát összeszedem a hóból.
Mindeközben azért számítok rá, hogy bármelyik marhának eszébe juthat rámtámadni egy eldugott tőrrel vagy hasonló, és őszintén szólva várom is , hogy megtegyék, mert abban a pillanatban kínok közt szenvedtetem ki .

Ha beérünk az istállóba , mivel mindketten jól látunk, nem fogok fényt csinálni.
Megmotozom mindhármat , jó alaposan elsősorban fegyvert , másodsorban valami írást, talán parancsot kaptak bár kötve hiszem, hogy tudnak olvasni, pénzt , értéktárgyakat ( gyűrű, nyaklánc )
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.02.26. 23:16

Vellir

Mikor észreveszem, hogy Uma közéjük ront, inkább maradok az ajtóba. A nyílpuskámat visszaveszem a kezembe és beleillesztek egy vesszőt.

-Az istálló megfelelő hely lesz nekik.-mondom hangosan- Jobb ha elöttem mennek, nehogy próbálkozzanak valamivel... Na iparkodjatok, mielött még nagyobb rendetlenséget csinálunk veletek! Közben elregélhetitek, hogy mi okotok volt ilyen meggondolatlan cselekedetre. De most az érdekel, hogy kik és honnan vagytok, hanyan jöttetek, na meg, hogy miért kell nektek a nemesúr pénze?

Az istálló felé folyamatosan koncentrálok a környezetre, hátha van még 1-2 idegen. Az épületbe érve egy lámpás közelébe megyek. Ha találok valami pokróc félét azt magamra terítem, majd az abszolút látás megszűntetésére koncentrálok(8 pszip.). Az aurámat magamon hagyom, had legyek számukra egy élő árnyék.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.27. 15:17

//off: Most nincs több hozzáfűznivalóm a történésekhez, várom a fejleményeket, reakciókat, mehet tovább a sztori. De azért itt vagyok és figyelek. :) //

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.27. 15:41

//off: ok-ok, csak még Gorodakra várunk.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.28. 12:56

//off: Gorodak szolt, hogy technikai okok miatt nem tudott írni, de elméletileg ma estig fog írni. Ezért kérem türelmeteket. Így én holnap este fogok írni.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.02.28. 19:15

Una Finteon

Ahogy bevittük őket az istállóba és megkötöztük, mielőtt Vejjir nekikezdene a vallatásnak, intek neki, hogy várjon .
- Tartsd szemmel őket , amíg beszólok a házba! Egy perc és itt vagyunk.

Még nem veszem le a látást , ezért óvatosan megyek ki és át a házba, azon a hátsó ajtón, amin kijöttem . Ha bennt vagyok a házban elsőre körbenézek, hogy látok e gyanúsat. Ha meglátom testvéremet , akkor megszólítom.
-Idebenn minden rendben van?
Ha igen a válasz és gondolom helyzetjelezntést kérés a következő lépés, akkor így folytatom:
-Nyolcan voltak. Egyet elöl, kettőt hátul kaptam el és négyet elve hagytam. Azokat bevittük az istállóba. Gondoltam kikérdezhetnénk őket, hogy honnan támadt az a remek ötletük, hogy betörjenek hozzánk.
Átjösz velem?

Ha és gondolom igen, akkor óvatosan körülkémlelve visszaosonok testvéremmel az istállóba.
Ha átértünk , megkérem Vejjirt, hogy menjen vissza a házba , vigyázni anyánkra és Impiuszra . ( ezt olyan halkan, hogy senki más ne halhassa csak ő)
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.03.01. 18:17

//off: Nem írt Gorodak, így ne haragudj Pelso, de most egy kört várnod kell. Ha a következő reag váltásnál sem ír Gorodak, akkor njk. Ám azért várok még, mert jelezte, hogy technikai problémái vannak, ráadásul nem tudom, hogy mit akart.//

Una és Vellir Finteon

*Hamar vörössé festi a vér a havat. Közelebb érve látjátok, hogy akit hátba lőtt Una, az aránylag elég jó állapotban van. Viszont a mellbe lőtt, és a hasba lőtt hamar ki fog szenvedni, ha nem segítetek rajta, ami valószínű nem fog megtörténni. Akit karddal leütött, az csak ájult. Viszont a lábon lőtt vonyítva szenved a hóban. Vellir hamar meglátod, hogy a fickó jobb combcsontját törte a nyílvessződ, segítség nélkül nem lesz képes megmozdulni. Ám Una unszolására a két talpon lévő azonnal a nyögés irányába indulnak, és felsegítik a társukat. Hörögve kapaszkodik a társaiba, mikor felemelik. Látszik, hogy minden mozdulat komoly fájdalommal jár neki.
Nagyot kiállt a hátba lőtt fickó, ahogy Una kitépi belőle az acélhegyet. A rabló megrázza magát, majd fájdalommal a hangjában megkérdezi.

- Mi lesz a többiekkel?

*A választól függetlenül megragadja az ájult társát, bár sok idő volt, míg a sötétben rálelt, majd felemeli.

*Una közben megvizsgálod a haldoklókat. Ahogy kihúzod az egyikből az acélhegyet, az megragadja a kezed, és bár nem lát téged, azért homályos tekintettel rád néz, majd egyre gyengülő szorítása végül elereszt. A másik nem mozdul, de ahogy kihúzod a mellkasából a lövedéket, érzed, hogy még lélegzik.
Gyorsan átkutatod őket, de nem találsz túl sok használható dolgot.
Végül elindultok az istálló felé. Vellir kérdésére egyelőre egyik sem válaszol, inkább csak lehajtott fejjel próbálják társaikat cipelni.

*Az istállóhoz érve kinyitjátok a deszkákból összeszögelt ajtaját, majd beléptek rajta. Kissé büdös van idebent, ám melegebb is. Vellir hamar keresel valami fényforrást, majd egy lámpát találva, meggyújtod, és egy pokrócot magadra terítesz. Ekkorra teszik le a két harcképtelent, mire a törött lábú feljajdul, majd elájul a fájdalomtól. A három talpon maradt csendben veszi tudomásul helyzetüket, majd ahogy Vellirre néznek, mindegyik szeme kikerekedik, és falfehér lesz az arcuk. Azonnal térdre borulnak, és remegő hangon kezdenek az életükért rimánkodni.

- Nagyhatalmú mágus, én nem akartam! Legyen irgalmas, ne átkozzon meg.
- Engem se, én sem akartam.
- És én sem. Neeee, kérem ne átkozzon meg.

*Vellir, mit sem törődve a könyörgésükkel, komoly koncentrációba kezdesz, és lassan kezded elveszteni különleges látásodat. Kiráz a hideg, ahogy újra a szemeddel látsz, ám még is valahogy jobban érzed most magad.

*Uma, te is most figyelsz fel Vellir különleges képességére, amint a sötétségnek parancsolva, körbe veszi őt.

*Kicsit később ott hagyod őket, és Vellirnek szólsz, hogy mindjárt visszajössz. Kilépve az istállóból elindulsz a ház felé, de valami nem tetszik neked. Körbe tekintesz, és ekkor veszed észre, hogy az inasok háza előtt lelőtt bandita nincs sehol. Hamar körbe tekintesz, és észreveszed, hogy a nyomok a ti házatok felé vezetnek.

PM: Hugilee

Saginor Finteon

*Hamar megoldották a problémát a testvéreid. Nem tudod kik támadhattak meg titeket, de hamar kideríted. Viszont eszedbe jut, hogy a várban lévő két testvéredre is leselkedhetnek banditák, így az elme erejével üzensz nekik. Mély koncentrációba kezdesz, de ekkor rossz érzés kerít a hatalmába.(sikeres veszélyérzék) Abba hagyod a koncentrációt, és ebben a pillanatban rúgja be a hátsó ajtót egy alak. Vaskos bunda fedi a testét, kezében rövidkardot szorongat. Homlokán a bőr felhasítva, arcára fagyva a saját vére. Vicsorítva rohan neked.

//off: Mivel sikeres volt a próbád, nincs meglepetés köre az ellenfélnek. Kérlek dobj KÉ-t. Ha 1 szegmens cselekszel, tiéd a kezdeményezés.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.03.01. 19:26

//off: Ha jól értem, ez a támadás még Una érkezte előtt következik be, így ebben a sorrendben reagláok.//

Saginor

Amint beteszi a lábát a fickó, egy gúnyosan felvont szemöldöktől kísérve kieresztem az aurámból a korábban elraktározott varázslatot. Ha esetleg nem hat rá, akkor beleeresztem a korábban bekészített kábítómérges nyilat.

<A szemöldökvonás a kioldó mozdulatom a 4. fokú Tapasztalati mágiához. Az Izzó idegek 3. szintűként hat a fickóra, mivel nem tudom megérinteni.
Nem tudom, jól értem-e a szabályt, de ha van bekészített nyilam, akkor elvileg 1 szegmens alatt lőhetek. Így ha nem esik össze a fickó, akkor tudok még rá lőni KÉ nélkül?

Lövés CÉ: 49+22=71, sebzés: 4, a méreg 3. szintű azonnal ható kábító.
Ha KÉ is kell a lövéshez: 33+9=41 >

Ha valamelyik módszer kiüti, akkor odaugrom hozzá és (vigyázva az öntudatlan vagy utolsó trükkökre) leütöm a nyílpuska tusával.

Mikor Una megérkezik (ezeket csak akkor mondom, ha addigra ártalmatlanná tettem a támadót):

- Egyet kihagytatok, húgom. - intek a fickó felé egy fanyar mosollyal. - A kikérdezésüket örömest kézbe veszem, csak megvárom, míg ideér Vellir, nehogy újabb meglepetések érjék a házunkat. Aztán csatlakozom hozzád odakint.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 123 / 180 • 1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján