• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 120 / 180 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.02. 18:19

Saginor

Én itthon maradok, egyrészt mert semmi affinitásom nincs az udvari dolgokhoz, másrészt pedig a korábban kifejtett okból.
Segítek Unának rendezkedni meg őrködni - meg persze kicsit megnyugtatni anyánkat.

Annyit még megkérdezek a fiúktól este:
Van-e valamelyikteknek képessége a mágia érzékelésére? Ha igen, fürkésszetek kicsit körbe befelé menet! Főleg arra lennék kíváncsi, hogy a tanácsos meg a neje képes-e ilyesmire, de más varázstudók jelenlétét sem lenne rossz ismerni.

Ha valami fontos kérdés merül fel, amihez mi (is) kellünk, üzenjetek mentálisan!
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.02.02. 20:31

Vellir

Hirtelen, gondolatmeneteimbôl eszmélve az asztalra csapok. Nem hangosan, csak olyan leesett a tantusz jelzéssel.

-Figyeljetek! Ha muszáj oldalt választanunk, akkor én mindenképpen a nemes oldalát válsztanám. Csak egy apró köztudott tényt nem vettünk számításba. Méghozzá azt, hogy a becses urunkat nem más, mint az Örökifjú hercegünk nevezte ki a posztjára. Ha nem így cselekszünk akkor Eligort árúljuk el azaz a hazánkat. Nekem nincs sok kedvem életem hátralevô részét rettegésben tölteni, mert tudom kikkel lesz dolgunk. Volt szerencsém a herceg palotájában is dolgoznom. Viszont ami a futárt illeti, biztos, hogy van módrzer az emlékei összezavarására.-megejtek egy gúnyos mosolyt Saginorfelé
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.02.03. 1:24

Eligor.

*A beszélgetést csendben hallgatom. Miközben fél szemem az ablakon van és azon keresztül azt a házat nézem ahol a futárok vannak elszállásolva.

- Szerintem elég ha csak az már felvázolt tervre koncentrálunk és a börtönre. A ki kivel, mit és miért csinál észrevétlen kiderítése túl sokáig tart. Szerintem már boldog boldogtalan tudja, hogy itt vagyunk és szimatolunk azok közül akit egyáltalán érdekel ez.

*Leveszem a tekintetem az ablakról.

- Holnap alaposan szemügyre veszünk minden sarkot és személyét a tárgyalás során. A lényeges és lényegtelennek ítélt részleteket is megosztjuk veled.

*Mondom Saginor-nak. Majd az ajtó felé veszem az irányt. Kimegyek az istállóhoz, hogy megnézem a lovakat. Út közben útba ejtem a futárok szállásául szolgáló házat és észrevételen bele hallagatok a beszélgetésükbe.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.03. 18:38

Saginor

Még hozzáteszek egy apróságot a megfigyelendő dolgokhoz, mielőtt Eligor távozik:
Egy hevenyészett alaprajz mellett nézzétek meg azt is, mekkora hely van az ajtók alja és a padló vagy küszöbök közt! Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de később még jól jöhet!

//off: Valakinek van még valami ötlete, mondandója? Vagy mondhatjuk, hogy ennyi volt a megbeszélés és átlépünk holnapra, a tárgyaláshoz? Ha mehetünk másnapra, akkor: //

Jó éjt kívánok mindenkinek, aki még a szobában maradt, majd gondolataimba merülve távozom pihenni.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.03. 20:05

//off: Tehát Eligor és Nakloss mennek a meghívásra, a többiek maradnak. Aki marad, az legyen szíves írja le, mit fog csinálni.//

Nakloss és Eligor Finteon

*Kora délután elindultok a nemes háza felé. Mind a ketten az etikettnek megfelelően öltözve, borotválkozva. A futár már délelőtt visszaindult urához, így kíséret nélkül haladtok célotok felé. Hideg szél fújja végig az utat, mire lovaitok kissé sértődötten felhorkannak, amiért kihoztátok őket a jó meleg istállóból. Ám titeket sem a lovak sértődöttsége, sem a hideg nem tud eltántorítani a célotoktól, miszerint kihozzátok apátokat a tömlöcből. Az út egyhangúan, és unalmasan telik. Fehérség borítja be a tájat, és csak a havas faágakon ugráló varjak ráznak ki benneteket az egyhangúságból. Látjátok, amint kettő közülük egy dión marakodnak, és addig küszködnek, míg kiesik a csőrükből, és a hóba esve eltűnik. A két hoppon marad madár egy ideig az eltűnt dió irányába néznek, majd hangosan KÁR-ogva odébb repülnek.

*Jó két óra lovaglás után meglátjátok a nemesi házat, melyet a lemenő nap sugarai érik. A falai körül árok van ásva, melyben víz biztosítja a védelmet a betolakodókkal szemben. Ám most teljesen be van fagyva a teteje. A kapu tárva, mely előtt széles függő híd biztosítja az áthaladást a befagyott tó felett. Csak az egyik bástyán láttok megfigyelőket.
Átérve a hídon, és belépve a kapun azonnal megpillantjátok a sürgő, forgó cseléd népet, és a katonákat. A fegyveresek vaskos prémbe bújva védekeznek a hideg ellen. Oldalukon hosszú kard, és látni pár íjászt is, akiknek fegyvere a tűztől nem messze van lerakva. Nincs sok katona, talán tízet, ha láttok.
Az udvar nem nagy, és az is tele van most kocsikkal, és lovakkal. Sietve lép elétek egy katona, a befagyott földön. Tisztelettudóan meghajol Nakloss előtt, és érdeklődik, hogy kit jelenthet be. Mikor megtudja ki érkezett, azonnal parancsokat kezd osztogatni, mire többen megjelennek, hogy segítsenek, illetve elvezessék a lovakat, és sietve rohannak a bejárat felé, hogy szóljanak, megérkezett Nakloss Finteon.

*Vaskos, kétszárnyas ajtó nyílik meg előttetek, mire egy előterembe értek. Szembe egy díszesen faragott ajtó áll, melytől zene hangja szivárog ki. E mellett jobbra is, és balra is csukott ajtó látható. Díszes kocsi kerék lóg a mennyezetről, és rajta gyertyák adják a fényt. Ablaknak híján szükség is van rá. A teremben rengeteg katona pakolászik. Fegyvereket, és vaskos ruhákat rendezgetnek, amit egy írnokszerű próbál irányítani. Ám nincs sok időtök nézelődni, mert hamar elétek toppan egy komornyik, és mézes mázos üdvözlés közt, meghajolva köszönt titeket.

- Légy üdvözölve nemes uram, Altemor di Calendir tartomány úr házában. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen hős érkezett hozzánk. Engedje meg nekem a megtiszteltetést, hogy én jelezhessem érkeztét.

*Ezzel meghajolva mutatja az utat. A díszesen faragott ajtó felé mentek, és jó néhány katona mellett is elhaladtok, kik tisztelettudóan fejet hajtanak a nemes úr előtt. Ám éppen hogy pár lépést tesztek meg, mikor két katona is Eligor útjába áll.

- A fegyvereket itt kell hagynod zsoldos! – Mondja az egyik határozottan.

*Egyértelmű, hogy Naklosstól nem kérik a fegyvert. Ő nemes, neki elő joga, hogy fegyverrel lépjen a tartomány úr elé, de más ezt nem teheti meg.

Nemesi udvar kívülről:

http://kepfeltoltes.hu/150203/Tartom_ny ... es.hu_.png

//off: A kép annyit változik, hogy sem hegy, sem tenger nincs mögötte. Mind a kettőtöktől kérek próbákat, azzal kapcsolatban, hogy mit figyeltek meg.//

PM: Pelso
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.02.05. 17:16

Vellír

Az esti órákban otthon a felszereléseimet ellenőrzöm. Ha kell a nyílpuskámon ideget cserélek, de semmi hangos tevékenységet nem teszek, amivel bárki állmát megzavarnám. Dolgaim végeztével összepakolok és én is nyugogóra térek.
Reggel, mikor már mindenki felkellt, folytatom az este elkezdett dolgaimat. Most a hangosabb (m.pl.; tőr élezés, patron kilövő szerkezet szétszedése, olajozása, összerakása, stb...), miután ezekkel is végeztem, készíttetem magamnak szalonnából és tojásból reggelit. Mire az elkészűl felöltözök, kimegyek az istálóba, figyelve, hogy ha a futár még a birtokunkon van akkor ne vegyen észre. Az istálóba kicsit megtornáztatom magamat, figyelve arra, nehogy meghúzzam vagy megrántsam magam valmelyik végtagom (Ü:6) . Miután végeztem a bemelegítéssel visszamegyek a házba és megreggelizek. Ha útközben találkozok a család valamelyik napszámosával, rákérdezeh, hogy a futár kérdezősködött-e rólunk. A reggeli végeztével előveszem a térképeket, tervrajzokat és próbálom tanúlmányozni azokat. Még a délelött folyamán újra felvetem, hogy sok időt tudnánk megtakarítani ha a városban szállnánk megy egy-két napra. Minden esetre ebéd után bemegyek a városba, mert nem ártana tudni apánk hogylétéről.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.05. 18:41

Saginor

Amíg Eligor és Nakloss a városban tárgyal, összekészülődünk Unával egy esetleges hirtelen távozásra. Figyelem a környéket, amennyire lehet, az esetleges váratlan és nemkívánt látogatokra.
Vellirrel én is átnézem a térképeket és más tervrajzokat, mentális gyakorlatokkal megjegyzem őket.
A városba költözéshez:
Ez attól függ, mi lesz a tárgyalás eredménye és hogy utána mit teszünk. Ha veszélyesebb lesz a helyzet, akkor valakinek itt kell maradnia, hogy óvja a családot.

Ezen kívül beszélgetek anyánkkal is, "hétköznapibb" dolgokról: hogy telt az év itthon, mik történtek. És mesélek én is a távoli vidékekről, a messzi földek híreiről.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.02.05. 23:49

Eligor

*Szótlanul követem a csendes zsoldos szerepét. Szememmel alaposan szemügyre veszek mindent a környezetemben. Mikor a fegyveresek kéri a fegyvereim, megragadom az övem csatját. Kicsatolom és leakasztom a fegyverövem amihez hozzá van erősítve a kardom, két tőröm és a késem. Majd ugyan azzal a szótlansággal adom át neki az egészet.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.02.06. 0:10

Una Finteon

Még lefekvés előtt , halkan , csendben beszélgetek anyánkkal, s elmondom neki, hogy mindent megteszünk atyánkért, de végső esetben úgy is alakulhatnak a dolgok, hogy menekülni kell. Ezért másnap úgy gondolom, hogy nagy sütés főzést kéne csinálni, sült húst, sajtot, és kenyeret készíteni az útra. A lányt is szeretném magunkkal vinni, mert még túl fiatal, hogy magára hagyjuk, másrészt, mert jól jön majd Impiusz és anyánk mellé segítségnek. Ha van egy megbízható kocsis a háznál, aki már régen szolgál a családnak, akkor őt is elvinném.

// remélhetőleg nincs felesége, családja, akiket nem szívesen hagyna itt, de ha van és szintén megbízható, akkor ő is jöhet//

Azt, hogy kit viszünk és majd merre távozunk , azt Saginorral is egyeztetem. Korán kelünk, anyámmal , és míg a konyhában sül, fő minden, és a füstölőben is készül a sajt és a hús , addig együtt összekészítjük a legfontosabb dolgokat. Ruhákat, fegyvereket , és a félretett pénztartalékot, gyógyító eszközöket. Előkészítjük a kocsit

// feltételezem, hogy van egy kocsi a háznál , ha nem zárt, akkor ponyvás, vagy ponyvát készítünk rá //

Amikor mindennel megvagyunk, felkészítem a lovakat , felszerszámozom, és a saját ruhámat , felszerelésemet is összerakom. Estére teljes felszerelésben várom a fejleményeket.
Természetesen a házban nincs rajtam a meleg inkognóm. Impiusznál gyerekméretű kicsi kard és egy apró tőr elrejtve a csizmájában, minden eshetőségre felkészülve.
Egész nap folyamán, fokozottan figyelem a személyzetet, és a környéket. Számítok hívatlan látogatókra.
Minden mozgolódást természetesen akkor kezdek meg, miután , jó korán a futárt útnak indítottuk.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.02.06. 0:38

Nakloss Finteon

Nos, mikor a szolga testvérem fegyverét kéri, csak ránézek Eligorra, hogy hogyan fogadja, s mikor látom, hogy nem zavarja magam is nyugodtabb leszek.

< Nálam van elég fegyver kettőnknek is, de remélem békésen és jó hangulatba fog történni minden! >

Az udvari etikettnek megfelelően köszöntök mindenkit aki köszönt, vagy bólintással.

Miután Eligor leadta a fegyverét, békésen tovább haladunk.
Igyekszem nemeshez illően viselkedni, habár tudásom ezzel kapcsolatban kicsit szegényes!
Udvari etikett : 2 es

A teremben és a bemenetel közben az őrséget azok éberségét és fegyverzetét veszem szemügyre, mennyire jó minőségűek a fegyvereik, mint amilyen hobbi féle... De az őrség viselkedését és körültekintését egészen a megérkezésem óta figyelem.
A nemesek fegyverzetét is szemügyre veszem, miközben körbeviszem a tekintetem a teremben.

Mikor a nemeshez érünk, az udvari etikettnek megfelelően üdvözlöm, és a beszélgetés kezdeményezését ráhagyom, hiszen most a kedvébe próbálok majd járni, hogy a sok ember kiket ide hívott, élvezzék a napot, de nem feledkezem meg célunkról, ám ezt személyesen óhajtom megbeszélni vele!
Így szívesen mesélek bármiről amit kérdez és örömmel teszek meg bármit, ami nem rangon aluli, ha kéri, de ez kérésitől függ, ha a látogatásom okát kérdezi, igyekszem az udvari etikettnek megfelelően megkérni, hogy hagy beszélhessek vele, személyesen.

/átfésülte: Hugi/
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.06. 11:38

Nakloss és Eligor Finteon

*Kitárják előttetek a díszes faajtót, mire az illatok és a zene kavalkádja lesz úrrá rajtatok. Finom sültek, illatos borok és füstölők indítják be a nyálműködéseteket, és e mellett ereni muzsikusok adják a kellemes zenét. Hosszú „U” alakú asztal terül elétek, melyet teljesen körbe ülnek, talán csak egy-két hely maradt üresen. A terem nagynak mondható. A plafon jó 6 méter magasan van. Szarvas agancsokból összeállított csillár lóg le, amin megszámlálhatatlanul sok gyertya ég. E mellett a falakon fáklyák adnak még fényt. Kevés a díszítés, és az is inkább fegyverek, pajzsok, melyek a nemes úr címerét viselik. A meleget két hatalmas kandalló ontja magából, ely a terem két oldalán látható, e mellett több ajtó is nyílik e teremből. A helyiség közepén a jó nép ropja. Ám ekkor trombitaszó állítja le a zenét, és mindenki felétek néz. A komornyik kinézetű alak előrébb lép, és hangosan bejelent titeket.

- Nakloss Finteon, ereni nemes, Estios di O’Vorn uraság megmentője.

*Az eddig táncoló tömeg tisztelettudóan utat nyit nektek, egészen a tartomány úr asztaláig. Az etikettnek megfelelően elindultok, elől Nakloss, és utána Eligor. Hamar megpillantjátok azokat, akik után érdeklődtetek.

*A főszéken egy 50 éveit is túllépő férfi ül. Haja hosszú őszes, mely leengedve a válláig ér, és ezüstből készült, férfi fejdísz tartja, hogy ne lógjon az arcába. Sötét barna felső ruházatán, fekete prém palást láttok. Ujjain pecsétűrűje, és több smaragd és rubin köves gyűrűk sorakoznak. Nyakában tartomány úri címeres medál lóg, mely egészen a hasa közepéig ér, és sárgás csillogása arra következtet, hogy aranyból készítették, és hogy ő a tartomány úr.

*Jobbra tőle, egy sötét bordó ruhában, és szürkés prémes köpenyben felesége foglal helyet. Hosszú, befont haja sötét barna színű, arca szép, és nem rég léphette át a 30—as éveit. Ékszerekben nem marad el urától. Díszes zafír fejpánt, drágaköves gyűrűk, és egy gyémánttal kirakott nyaklánc ékesíti a szépséget.

*Közvetlen mellette fiúk foglal helyet. Arca nagyon hasonló apjához. Díszes sötét barna ruhát visel, ám ékszert egyáltalán nem láttok rajta. Barnás haja kissé kócosan viselt.

*A fiútól jobbra egy sötétkék csuhás alak ül. Hosszú őszes haja és bajszos szakálla van. Az arcszőrzete egészen a hasáig ér. Talán már hetven éves is lehet. Mellkasán arany és ezüst karika jól ismert egybefonódása, kyel szimbóluma.

*A tartomány úrtól balra, egy vékony testalkatú férfi ül. Ruházata fekete, és barna egyvelege, melyen barna prémes köpeny van. Nyakában a városi bíró címeres ezüst medálja lóg. Más ékszert nem láttok nála. Hosszú, őszes haja varkocsba kötve, melyet egy bőr pánt fogja. Úgy egy korú lehet a tartomány úrral.

*A városi bírótól balra egy pocakos férfi ül. Kopaszra nyírt fején barna színű bundás sapka díszeleg. Ruházata sötétzöld színű, és barna bundás köpenyt visel. Tokás fejének köszönhetően nehéz megállapítani mennyi idős lehet, talán 50 éves.

*A középen ülő tartomány úr feláll, és kedves hangon üdvözöl téged Nakloss. Közben meglátjátok a díszes markolatú lovagi kardot, mely az oldalán lóg.

- Légy üdvözölve szerény hajlékomban ereni hős. Kérlek, gyere, és ülj mellém, had élvezhessem társaságodat. Ritkán jár udvaromban ily nemes, ki nem csak a nomádok démona, hanem az asszony szívek elrablója. Kedvesem is annyit kérdezősködött rólad, hogy már kezdtem gyanakodni.

*Erre felnevetnek az emberek, és a tőle jobbra ülő kedvese elpirulva legyint férje felé. Így körbe nézve a város gazdagabbjai ülnek a többi székeken. E közben helyet csinálnak a nemes úr és a felesége közt, majd egy díszes széket raknak oda.
Pár perc múlva már újra zajlik a lakoma. Nakloss alig kapsz levegőt a sok kérdések örvénye közt, miközben Eligor messzebb, de az asztalnál kapsz helyet.
Kis idő múlva Nakloss, sikerül jelezned a nemes úrnak, hogy céllal érkeztél, és aki már sejtett volna mindent, udvariasan kiment téged és magát a lakomából, és pár perc múlva már egy csendes folyosón sétáltok, ahonnan egy szobába invitál.

Eligor

*Ha utánuk mész, a folyosóra nyíló ajtó előtt két őr áll. Láncinget viselnek, acél sisakot, és oldalukon hosszú kard lóg. Amikor oda érsz, a két katona jelezve szándékukat, az ajtó elé állnak, hogy utadba legyenek, majd a fejüket ingatják, hogy nem mehetsz tovább.

Nakloss

*A szoba három kényelmes fotelből, egy kerek asztalból, és pár olajlámpásból áll, melyek a falakon lógnak. Az üveg ablakok előtt spaletta van becsukva. Az asztalon két ezüst kupa, és ezüst kancsó díszeleg. A kancsóban vörös bor. A nemes önt mind a két pohárba, majd az egyiket feléd nyújtja.

- Tudom miért jöttél. - *Szólal meg, miközben leül az egyik kényelmes alkalmatosságra. – De mielőtt elmondanád meg kell értened mi is történik. Apád lázadást akart szítani, mert nehéz idők járnak a tartományra. Nem csak erre. Hallottam hírét, hogy más uraságoknál is felütött az elégedetlenség hangulata. Ott a lázadókat már kivégezték. Tudod jól, hogy háborúban állunk a tőlünk nyugatra lévő törzsekkel. Fiaink adják életüket azért, hogy ne tudjanak betörni a barbár népek. Tudod jól, ha sikerülne nekik, gyermekeinket koncolnák fel, asszonyainkat erőszakolnák meg, és vasláncra verve vinnék száz számra erenieket rabszolgának. Katonák esnek el nap mint nap, hogy mi békében élhessünk. Mit gondolsz, mit szólnának hozzá, ha megtudnák, hogy a nép kit védenek, lusták többet dolgozni azért, hogy ők élelemhez juthassanak . És vajon, hogy védelmezne az éhes, vagy fegyvertelen katona. Ezért mielőtt bármit is mondanál, ezt tartsd szemed előtt.

*Ezután iszik a kupából, és figyelmesen várja mondandódat.

PM: Pelso, Gorodak
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2015.02.06. 11:50-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.06. 11:39

Una, Vellir és Saginor Finteon

*A futár már nagyon korán elment, így nyugodtan neki kezdhettek dolgaitoknak. Édes anyátok egyáltalán ne ellenkezik, sőt mintha tisztában lenne vele, hogy bizony előfordulhat, végleg el kell hagyniuk az otthonukat. Így sokat pakolásztok, és persze a szolgák, inasok is segítenek.
Mikor a kocsit veszitek szemügyre, hamar rájöttök, hogy a térdig érő hóban nem vennétek hasznát. Viszont málhás ló van bőven, így könnyen tudtok pakolászni.
Una fia boldogan rohangál körülöttetek, mely néha még bosszantó is.

*Késő délután van, a konyha asztalnál ültök, és a térképet veszitek szemügyre, hogy ha kell, merre induljatok el. Északra és délre is vannak városok. Ám lehet, még messzebbre kell gondolnotok. Vellir még nem érkezett vissza a városból. Kint már sötét van. Borzas ugatása töri meg egy pillanatra csendet, de hamar abba is hagyja. Anyátok csóválja a fejét, mert mindig csak baj van azzal a kutyával. Túl eleven, szófogadatlan.

PM: Una

Vellir Finteon

*Későn indultál vissza a városból így jól tudod, hogy sötétedés után érsz haza. Próbálod siettetni a lovad, de sajnos ilyen magas hóban ő sem képes a vágtára. Így beletörődve az éjszakai lovaglásba, nem kínzod tovább a lovad.
A kutya ugatása jelzi, hogy már közel vagy. Mivel felhő takarja az eget, teljes sötétség honol a környéken, így lámpással vagy kénytelen menni.

PM: Paga
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.02.06. 20:35

Una Finteon

Borzas ugatására felkapom a fejem.
Anyám legyintésére, felemelem az ujjam jelezve, hogy maradjanak csendben.
Fülelek, majd halkan mondom:
Túl hirtelen hallgatott el. Ilyen havas, hideg időben, csakis idegent, vagy valami fenevadat jelezhet. Minek jönne ki a meleg házából egy mókus miatt?!
Testvéreimre nézek sokatmondón, s intek, anyámnak, hogy vigye Impiuszt és a lányt a legbelső szobába, vagy kamrába, attól függően melyik van beljebb, vagy melyiket lehet elzárni. Közben eloltom a lámpát (gyertyát) már nyúlok is a fegyveremhez. Egyik kardomat már a kezemben tartom, a másik még szabad.
- Saginor, mit szólsz, ha én kimegyek a hátsó ajtón ( ha van, vagy hátul az ablakon ) körülnézni?
Ha beleegyezik ( egyeznek) akkor hátraosonok és óvatosan , hallgatózva kimegyek a házból, megkeresni kik a betolakodók.
Amint kilépek a házból a másik kardomat is kézbe veszem, és felkészülök a támadásra , hogy bárhonnan érhet, de remélem, hogy én látom meg őket hamarabb.

// dobások:
Lopózás 20% : 17
Nyomolvasás 4. fok
Ügyesség : 1
Gyorsaság: 5 //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2015.02.06. 22:48-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.06. 21:32

Saginor

A kutya hirtelen hallgatása nekem is gyanús, de nem az én érzékeimet edzette sok csata, így lemaradok Una mögött a "riasztással".
A gyertyaoltást megakadályozom és halkan mondom:
Ha van kint valaki, ne hívjuk fel a figyelmét, hogy észrevettük! És a kiszűrődő fény nehezíti a dolgát is. Vigyázz kint, Una! Ha találkozol egy behatolóval, tedd harcképtelenné, aztán beszélgetünk vele! Ha baj van, üzenj mentálisan!

Mikor a család biztos helyre vonul, kézbe veszem a nyílpuskámat, beletárazom az egyik kábítóméreggel preparált nyilat. Úgy helyezkedem, hogy ha valaki valamiképp betörné a spalettákat vagy bejönne az ajtón, ne lehessen mögöttem. Kiélezem minden érzékemet, hátha szükség lesz rájuk.

<Veszélyérzék (85) 48, megvan.>

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.02.06. 21:45

Vellir

Saginornak egy mentális üzenetet kűldök (pszi üzenet 1pszi p.):

~6-8 iegen van a bírtokon~

A lámpást amivel eddig világítottam eloltom. Leszálok a lovamról. Szememet lehunyva, tudatom csápjait kiterjesztem a körülöttem levő világra (abszolút látás 8 pszi p.) Leveszem a kabátomat és a kötelem végéhez kötöm amiről csak annyit tekerek le, hogy a sötét anyagot a földön húzza a ló. Előveszem a parfűmös, pumpás üvegcsémet, amibe rendhagyó módon én erős savat töltöttem. Ráteszem a permetező szerkezetet, majd a lovamat az istáló irányába indítom. Keresek egy nagyobb ágat amit még le tudok törni. Elmormolok egy szót, mitől beleolvadok a sötétbe, majd a hátasom farára csapok, hogy riadtan indúljon az istálóba. A faágba belekapaszkodva letöröm azt és közben elhaló hangot hallatok, -Aaahh...- és elkezdek futni a ház felé. (Ha az istáló a háztól jobbra van, akkor balra, ha balra van, akkor jobra teszek egy kis ívet). (Kihasználnám a helyismeret előnyeit, a lovam és a kabátom okozta figyelemelterelést és a tökéletes látásomat.) Ha akad valaki aki egyedűl oson és az utamba van, azt a már a zsebemből elővett vasököllel küldöm meg, lehetőleg hátulró vagy félhátulról. Az ellenfelem fejére célzok. (Nem tudom van-e ilyen, de ha meg lehet oldani, hogy roham, de meglepetésként érkezik a támadás, akkor azt alkalmaznám, ha nem akkor csak a meglepetés erejét használnám ki.)

Ü:5 I:6 Gy:2 rejt:05 lop:32

Ké.:50+4=54
Té.:95+95=190 (+módositók ha van)
Vé.:180 (+módositók ha van)
Sp.:9 +8 (orvtámadással) (ha eltalálom a fejét leütés esélye 2X-es)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 120 / 180 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján