• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 119 / 180 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.30. 7:38

Vellir

-A templomba járás akkor kockázatos, ha mondjuk egy isten jellemével teljesen ellentétes felfogású, jellemű vagy hitü ember teszi be a lábát a szentéjbe. Példáúl egy orvellánus vagy boszorkány ha bemegy Krad házába rögtön lelepleződik. De ez még nem magyarázat arra, hogy a tanácsos felesége nem jár istentiszteletekre. Az is meglehet, hogy valami történt a múltban amiért Kradot és papjati teszi felelőssé. A fémbe való írás titka túl esik a hatáskörömön, -kicsit babrálni kezdem a bal gyűrűsujjamon levő sápadtarany pecsétgyűrűmet- de ha Saginornak igaza van akkor ez már gyanakvásra adhat okot. Itt már csak az a kérdés, hogy miért a tanácsos kérte a törpe mestert a művészete eltanulására? Át tudná adni frissenszerzett tudását? Nem elképzelhetetlen de még nem elég. Viszont, a tartomány úr halálát valaki nagyon szeretné. Sőt még fizetne is érte. A megbízó csak annyit tudunk róla, hogy egy csuhás alak, akit jellegzetes gyertya illat lengi körbe. Arcát nem mutatta. Ügyesen leplezte kilétét. Szerintem ez már egy olyan információ, amiért apánk szabadulását megválthatnánk. Csak az a kérdés, hogy kinek származna a lagnagyobb haszna a nemes halálával? És máris leszűkül a kör. Vagy tényleg boszorkány a tanácsnok neje és jól forgatja a lapokat, akár férje tudta nélkül, vagy a kancellár. De azt sem tartom kizártnak, hogy a tanácsnok egy remek bábmester. Kyel egyházfőjét és papjait olyan korlátok kötik, hogy még hazug szó sem hathatja el szájukat. Az ártó gondolat is következményekhez vezethet, ha nem az egyház vagy hívei védelmében teszik. Megszereztem a börtön tervrajzát is és mikor ezt tanúlmányoztuk kiderűlt, hogy az egyik cellába van a kiszáradt kút ami nem a városban, hanem a nemesi birtokon van.
Nos...?-húzom félmosolyra a számat- Hogy járjunk el?...
...Jah, ami a legfontosabb. Apánk hogylétéről holnap kapok választ.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.30. 19:01

Saginor

Eligornak válaszaim:

Értem semmit nem tettek ezek a királyok, amivel bármilyen hűséget kiérdemeltek volna. Kötelességünk az adó volt, azt megkapták, cserébe pedig csak egy szétszakított családot kaptunk. Mást tőlem ne várjanak - hálát végképp ne! Részemről ennyit a hazafias zászlólengetésről.

Azt természetesen nem szabhatom meg, te és Nakloss milyen szolgálatot ajánlotok fel, ez szívetek joga. De nem érzem úgy, hogy rászolgált volna erre az uraság.

A varázslós felvetéshez:
Nem kell varázslónak lenni ahhoz, hogy rúnákat írjon valaki, csak mágiahasználónak, így a tanácsnok vagy a felesége szerintem továbbra is "játékban van" ebből a szempontból.
A vallási okfejtésen (Eligorén és Vellirén is) csak elgondolkozom, aztán vállat vonok - ezek a dolgok nem az én szakterületem, valószínűleg igazuk van.

Naklossnak:

Jó ötlet, hogy ismerjük meg kicsit a szereplőket. De mielőtt oldalt választunk, tájékozódni kell, mi is konkrétan az oldalak célja, nézetei! Ne lépjünk csapdába!

Vellir hírei után:

Kezd egyre "érdekesebb" lenni a helyzet. Valahogy olyan érzésem támadt, hogy a végén bábok leszünk valami koszos intrikus kezén.
Hmm.... miféle gyertyaillat volt az, Vellir? Mondott valami közelebbit a kapcsolatod? Lehet, hogy ez fontos.

Végül pedig:

Folytassuk azt, amit már elkezdtünk: találkozzunk az úrral, próbájuk a... hmm, illendő módon kiváltani apánkat, Nakloss és Eligor ékesszólásával. Ha kell, váltságot fizetünk, de mást ne várjon egy olyan felkelésért, amit saját magának köszönhet.
Közben egy másik fronton pedig a város sötét oldalát kellene felderíteni, kiknek, mik az indítékai. Ha lesz bizonyíték a titokzatos rosszakaró ellen, az jó tárgyalási alap az előbbi törekvéshez. Én leginkább ebben tudnék résztvenni, jobban értek hozzá - meg aztán félek, az uraságok kenetteljes pöffeszkedését nem bírnám elviselni nyugalomban.

Ha ezek kudarcot vallanak, rátérünk a másodmegoldásokra.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.30. 20:52

Vellir

-És ez mind nem minden. A nemes úrunk nem csak anyagiakban, hanem ezer fővel támogatta a herceget. Ezer fő egy városból. Ez anmyit tesz, hogy csak az alap rendhenntartási létszám maradt meg plusz egy-két fő a palota- és a testőrségből. Nem csoda, hogy az a valakiost kezdi bontogatni a szárnyit. A gyergya illatról nem tudott az informátorom tőbbet mondani csak az, jogy jellegzetes. Ami szóba jöhet erről, hogy az emberúnk sokat dolgozik az "íróasztala" körűl. Tényleg Saginor...! Azt tudom, hogy bizonyos praktitákkal mérgez lehet a gyertya viaszába keverni és az egyházak szentelt gyergytákat használnak, hogy tovább égyjenek. Lehetséges e varázslatot belefoglalni a gyertyába?
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.30. 22:15

Una Finteon

"- Mi az itt tán én vagyok az egyetlen kinek hűsége a Kettős hold országainak királyaié? Az Erv népé és azon belül annak vezetőié? Itt tán én vagyok az egyetlen ki látja, hogy Altemor di Calendir eljárása apánkkal szemben lázadásért igen kegyesnek mondható ha még életben van? Tán én vagyok az egyetlen aki a törvényes utat látva tudja, hogy apánk szabadságáért öreg napjaira nem nagy ár ha valamelyikünk bevállal néhány évet egy tömlöcben vagy beállunk az uraság szolgálatába mint fegyveresek?"

Ahogy Eligor beszél, csak bólogatok , majd megvárom, hogy Kieron is befejezze mondanivalóját, s utána beszélek, nyugodt tényszerű hangon Eligorhoz :

- Drága öcsém! Lehetséges, hogy nem te vagy az egyetlen, aki szolgálná a királyt, s ahogy mondod a népet! Ne feledd ezt! A népet. Úgy gondolom, hogy Nakloss is és magam is bőven megszolgáltunk már a királynak és a népnek is ahhoz, hogy atyánkat és anyánkat ily méltatlanul kezeljék.

Azt mondod kegyes az eljárás vele szemben?!! Szerintem meg arcátlanság!
Főképp, ahogy Saginor mondta : egy olyan felkelés miatt, amit maga okozott. Amit a tartományúr tett az ellene van a király parancsának és kegyetlenség a néppel szemben! Akkor most kihez is akarsz állni ?!

Megszolgáltam a királynak és már régóta ahhoz vagyok hű, aki fizet, és csak addig ,amíg fizet vagy amíg kedvem tartja, de soha nem a népem ellen. Sosem kedveltem a politikát, intrikázást és egyéb úri játékokat, de most álljunk meg egy pillanatra!

Láttam már hatalmasságokat, akik úgy szűköltek , mint egy öleb egy ügyes kurtizán keze alatt. Azt a lehetőséget se vessük el, hogy a tanácsos , vagy a felesége tartja hatalmában az urat, s mozgatja, mint valami bábot. Talán a szerencsétlen nem is tud róla, hogy mit tesz, mert elvakult, s megy amerre vezetik, akár a moly a lángra.

Mielőtt bármerre lépnénk, összegezzük, hogy mit is tudunk , csak a tényeket és ne vessünk el egyetlen lehetőséget sem, bármilyen fura és elképzelhetetlen is számunkra!

Adott egy tartomány ahol a Király parancsát felülírva magasabb összegű adót szednek be, mint az előírt.

- A tisztes panasztételt, illetve magyarázatot megtagadva lassan éhezésbe és nyomorúságba taszítja a népet. S amikor egyetlen fegyverként lázadozni kezdenek, akkor simán börtönbe vetik őket. Élve fizikai fölényével elhallgattatja a hangadókat.

- Továbbá, adott egy báró,akiről nem is tudom mit tudunk.
- egy tanácsos ( aki fura dolgokat tanul a törpe kovácstól) és a felesége, (a nő, aki nem jár templomba) és
- egy főpap, aki ellenszenvvel viseltetik a feleség iránt.

Hiába a hierarchia, a tartományúri posztra többen is pályázhatnak, vagy! csupán az úr személye ellen van kifogás?!
Egyszóval az életére tör valaki.
Pl a báró? vagy a tanácsos ? Itt azért még több dolog is lehet.

Kinek áll érdekében, hogy a tartomány ura meghaljon?
Mit tudunk még ?

Itt segélykérően nézek körbe, hogy valaki folytassa az összegzést.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.30. 22:51

Eligor Finteon

//Van egy olyan érzésem, hogy össze fojt az idő.
Kieron és Hugilee amit Una kérdésére válaszként írtam az még az első nap esti beszélgetésnél mondtam. A többit meg ma mikor már megjártuk a várost. Ám az írásotokból úgy érzem ez nálatok nincs külön választva.
Újra olvastam a magamét is. Egy kicsit én is megkavarodtam. A mostani reag-omban jobban figyelek már a két időrész ketté választására.//

Megérkezésünk estélyén. Una és Saginor - nal fojtatott eszme csere.

//Össze vagdostam azokat a bekezdéseket amik abba a helyzetbe bele illenek szerintem. Így legalább össze tudjuk szedni gondolataink.

Hugilee
-Mire gondolsz? Mi az a bármi? Mert például Impiuszról szó sem lehet! Szóval pontosítsunk kicsit . – majd somolygós cinkos hangon kérdem – Megint mi jár abban a „tök”fejedben édes öcsém?

Kieron gondolatai. Itt még nem beszélt.
Utoljára Saginor-ra tekintek és várom a bele egyezését. Bele egyezés esetén biccentek.

Itt egy helyeslő bólintással nyugtázom Eligor szavait.

Mindnyájatok bele egyezését kérem, hogy mikor Nakloss és Én Altemor di Calendir elé járulunk atyánk életéért cserébe ha kell felajánlhat-un bármit a család nevében.

Azonban ennek hallatán én is kérdezni készülök, mikor Una megelőz - így csak kérdőn tekintek testvérünkre, mit is ért ez alatt.

Pelso
- Mi az itt tán én vagyok az egyetlen kinek hűsége a Kettős hold országainak királyaié? Az Erv népé és azon belül annak vezetőié? Itt tán én vagyok az egyetlen ki látja, hogy Altemor di Calendir eljárása apánkkal szemben lázadásért igen kegyesnek mondható ha még életben van? Tán én vagyok az egyetlen aki a törvényes utat látva tudja, hogy apánk szabadságáért öreg napjaira nem nagy ár ha valamelyikünk bevállal néhány évet egy tömlöcben vagy beállunk az uraság szolgálatába mint fegyveresek?

*Arcomon a hitetlenség jelei láthatók.

- Azt hittem ezt magad is látod Una. Hisz apánk egészsége érdekében minden olyan cselekedettet kerülnünk kell ami apánk vagy a család törvényen kívül kerüléséhez vezetne.

Kieron
Eligornak válaszaim:

Értem semmit nem tettek ezek a királyok, amivel bármilyen hűséget kiérdemeltek volna. Kötelességünk az adó volt, azt megkapták, cserébe pedig csak egy szétszakított családot kaptunk. Mást tőlem ne várjanak - hálát végképp ne! Részemről ennyit a hazafias zászlólengetésről.

Azt természetesen nem szabhatom meg, te és Nakloss milyen szolgálatot ajánlotok fel, ez szívetek joga. De nem érzem úgy, hogy rászolgált volna erre az uraság.

Hugilee
- Drága öcsém! Lehetséges, hogy nem te vagy az egyetlen, aki szolgálná a királyt, s ahogy mondod a népet! Ne feledd ezt! A népet. Úgy gondolom, hogy Nakloss is és magam is bőven megszolgáltunk már a királynak és a népnek is ahhoz, hogy atyánkat és anyánkat ily méltatlanul kezeljék.

Azt mondod kegyes az eljárás vele szemben?!! Szerintem meg arcátlanság!

Hugilee ezt a részt szerintem nem mondhatod mivel amire vissza utalsz az egy nappal később hangzik el.
Főképp, ahogy Saginor mondta : egy olyan felkelés miatt, amit maga okozott. Amit a tartományúr tett az ellene van a király parancsának és kegyetlenség a néppel szemben! Akkor most kihez is akarsz állni ?!

Ettől függetlenül visszamenőleg senki se írjon át semmit.//

*Saginor és Una szavait követően egy pillanatra elgondolkozom. Csak után válaszolok.

- Csak annyit tudunk, hogy atyánk elégedetlenkedő tömeg élére állt, hogy tiltakozzon a magas adók ellen ami lázadásba torkolt. Eddig, csak atyánkról tudjuk, hogy vétett a törvények ellen. Másról nem. Ebben a helyzetben mi csak kérhetünk. Nem követelhetünk. Una nem feledkeztem meg a csatatéren tett telteidről. Ám minden múltbeli hőstettetek csak súlyosbítja apánk tettének törvény előtti megítélését. Amúgy pont hírneved lehet az egyik oka, hogy apánk még él és “kegyes” elbírálás alá eset. Máskülönben lehet már gondolkodás nélkül kivégezték volna.

*Széttárom a kezeim. A mozdulatból érződik a helyzettel kapcsolatban érzet hatalmas kérdőjel a szívemben.

- Szét szakított család? Családunk azért van szét szakadva mert elfoglaltuk helyünket a sakktáblán. Ám az elfoglalt helyek nem a szülőföld kebelén vannak. Mind elhagytunk otthonunk és messzi földeket jártunk be. Mentségünkre csak az szól, hogy tágabb értelemben vett hazánk és népünk nem hagytuk el. Erv-ek maradtunk. A Kettős Hold országainak földjén maradtunk testvérnépek közt. Ám a családunk mind elhagytuk. Magára hagytuk anyánkat és apánkat. Küldhetünk haza bármennyi kincset. Látogathatunk haza bármily sűrűn ha időnk és kötelezettségeink engedik. Ez mit sem változtat azon, hogy mi hagytuk el őket. Mi szakadtunk szét. Nem az urak kényszerítettek rá. Mi választottuk ezt az életet.

*Egy pillanatra csendben maradok.

- Bármikor újra útra kellhetünk távoli földekre távozva szüleinktől. Távol a családunktól. Szétszakadva... Amondó vagyok ne tegyünk semmi olyat ami veszélyezteti apánk és anyánk életét mikor már nem leszünk itt, hogy vigyázunk rájuk. Hisz eddig sem voltunk itt.

*Ezt követően már nincs több hozzá szólásom az eseményekhez. Az esetleg még elhangzottakra csak biccentek majd nyugovóra térek. A megbeszéltek szerint másnap elkísérem testvérem a városba, hogy kihallgatást kérjünk.

//Szerintem további kavarodás elkerülése véget a fenti beszélgetés nyugodtan lezárhatjuk. Úgy is az információ szerzés jön utána. Meg a futáros részt követő eszmecsere.//

Másnap. A futárok érkezését követő megbeszélésen.

*Csendben hallgatom a többiek szavait miközben megeszem a maradék pogácsám.

- Nakloss a nemes levelével nincs semmi gond. Ami azt illeti még igen rövidre is fogta a fogalmazást. Nem hinném, hogy gúnyolódna. A lakomát én túlzásnak érzem, de lehet ő nem. Hisz Erenben közismert a neved a csatatereken nyújtott állhatatosságod nyomán. Szerintem gördülékenyen fognak haladni a tárgyalások. Ettől függetlenül elkísérlek, hogy támogassalak az udvarban.

*Miközben beszélek vissza sétálok a kemence mellé és egy agyagkorsóból csipkét teszek az egyik csuporba. Majd leöntöm forró vízzel amit még akkor tettem fel melegedni a tűzhelyre mikor a futárok megérkeztek. A gőzölgő csuporral a kezemben fordulok vissza testvéreimhez.

- Valóban érdekes a helyzet a városban. Ám ami még ennél is érdekesebb, hogy miért rohantok ily hamarisággal az intrikák világába. Tisztán rémlenek szavaitok ahogy megvetéssel nyilatkoztok az ármánykodó nemesekről. Most még is oldalt akartok választani a hatalmi harcukban? Ezt egy kicsit ellentmondásosnak érzem. Főleg, hogy eddig úgy tudtam célunk apánk kihozatala a tömlöcből, hogy tisztes körülmények között élhesse le életéből azt ami még hátra van neki.

*Kortyolok egyet italomból.

- Mindaz amit eddig megtudtunk annak semmi köze ahhoz, hogy kihozzuk apánkat. Érdekes valóban. Ám ha utána vetjük magunk és bele mászunk akkor azzal egy olyan játszmának a részévé tesszük a családunkat ami nem kedvez szüleink békés életének. Bogozhatjuk a szálakat. Oldalt választhatunk. Megvethetjük igaztalanul vagy joggal a nemeseket. Ám mindez mit sem változtat a tényen, hogy ha rosszul lépünk akkor céltáblát csinálunk a családunkból.

*Rövid hatásszünetet tartok miközben újra kortyolok egyet az italomból.

- Én még mindig nem látok más járható utat mint, hogy Altemor di Calendir tartomány úrral egyezkedünk apánk szabadságáért. Hisz ez az egyetlen út aminek a végén apánkat békén hagyják ha mi messzi földekre távozunk ismét. Valamint a tömlöcből való távozása esetén nem kell rögtön bujdosni és otthonát elhagynia. Amit amúgy szerintem egészsége megsínylene. Vagy ti látok esetlen más utat?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.31. 18:25

Saginor

Nem rohanunk sehová, Eligor. Csak előre gondolkodunk. Elsődleges célnak én is a tárgyalást és apánk mielőbbi kiszabadítását tettem meg. Ha szerencsénk van, némi pénzért vagy egyszeri szolgálatért elengedik. Mondjuk falnak megyek, ha ezután azt akarják, hogy kerítsük elő a báró életét fenyegető merénylőt...
Addig mást nem teszünk - a többi akkor jön, ha az egyezség valamiért kudarcba fullad. Viszont ez esetben nem akarok a nulláról indulni és megint órákat tölteni a tervekkel.

Ami pedig a céltáblát illeti, az így is rajtunk van, aki bűnbakot akar, az már tudja, ki vezette a "lázadást". Nem mondom, hogy fessük át minél nagyobbra, de lássuk be, hogy már létezik!

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.31. 22:03

Elogor.

- A céltábla valóban létezik. Ám feledhető. A parasztok hőbörgését mindig is hamar feledik. Viszont ha már alternatív terv. Én szerintem az éjszaka leszálltával teszek egy kört a nemes háza körül. Felmérni a terepet. Ha már ott járok megnézek e még valamit? Vagy esetleg valamelyikőtök velem kíván tartani?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.02.01. 7:13

Vellir

-Már ne haragúdj Eligor, de nem te voltál apánk kiválltása mellet? Nos azzal, hogy egyikünk felajánlja szolgálatait a nemesnek azzal már is oldalt választunk a hatalmi harcba. Nem tudom hogy gondoltátok, de azzal, hogy Nakloss kérdezősködöt, mostanra mindenki, akit érdekelhet, tudja. Mint ahogy azt is, hogy kinek a fia... - kis hatásszünet- ...Nem muszáj oldalt választanunk. Be is tőrhetünk a börtönbe, vagy akár ami sokkal költségesebb, le is fizethetnénk a börtönőröket. Mind megvásárolható. Ez a módszer nem törvényes, de ha találunk egy csereembert apánk helyére, akkor a városi vezetőségnek fel sem tűnne, mert nekik egy rab, egy darabszám. Szinte biztos, hogy azt sem tudjáki ki, és miért raboskodik. Amúgy meg mindannyiunknak az a legfontosabb, hogy apánk egészségben hazakerűljön, be nem hiszem, hogy kettőtökön kívül -mutatok Eligorra és Naklossra- van-e az udvari élethez valami fogalmunk. Mi így gondolkozunk kedves fivérem. Azza, hogy beszélünk a nemessel és az összeszedett morzsáinkat az ölébe szórjuk, még nem engedi el apánkat. Mint mondtam kevés a fegyveres erô a tartományban. Gyorsan kell valamit kitalálnunk és ha lehet, erre a kis idôre a városi élete kell választanunk. Nem vesztegethetünk el napi sok órát utazással...-kissé megakad a szavam a beszédem közben- ...Ööö... És mi lenne, ha -mutatok magamra- Falin ajánlaná, fel szolgálatait. Rögtön ki is derûlhetne, hogy ki kicsoda valójában.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.01. 8:48

//off: Pár apróság. Az apátok, és anyátok munka képes, tehát lehet, idősek, de fizikailag még bírják a strapát. Az-az, ha bujkálni kell, vagy egy időre elhagyni a tartományt, képesek rá. Pelso, a karaktered fáradt. Tehát ha egész este kutakodsz, és másnap nem alszol, akkor minden dobásodra mínuszt fogsz kapni. Ami még fontos, hogy Kieron karakterére felnéztek, így a szavait valamennyire isszátok. :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.01. 18:32

//off: Elnézést, Paga, ma jutott eszembe, hogy a te egyik kérdésedre nem válaszoltam! Alább pótlom.//

Azt tudom, hogy bizonyos praktitákkal mérgez lehet a gyertya viaszába keverni és az egyházak szentelt gyergytákat használnak, hogy tovább égyjenek. Lehetséges e varázslatot belefoglalni a gyertyába?

A mérgező gyertyáknál halványan, de értőn elmosolyodom.
Ebben a témában nem vagyok szakértő, de annyit tudok, hogy a varázstudók többsége varázsgyertyákat használ, hogy túlvilági teremtményeket hozzon át a mi világunkba. Ezeknek a gyertyáknak mindenképp különlegesen jó minőségűnek kell lennie, így akár az is lehet, hogy fűszerekkel vegyítik a viaszt. Ebből továbbgondolva el tudom képzelni, hogy van, aki valódi bűvgyertyákat is készít, amik varázslatokat "füstölnek".

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.02.01. 23:35

Nakloss Finteon

Végig hallgatom testvéreim gondolatit és információval.
A széken ülök és gond terhelt arcot vágok, miközben gondolataimba merülök...

Majd mikor mindenki befejezte.

-Szerintem, maradjunk az eredeti tervnél. Mi Eligor elmegyünk és beszélünk a földes úrral, ha kell fel ajánlom szolgálataim apánkért vagy ajánljuk, ahogy döntesz! -

- De Keironnak igaza van , a játszma már élkezdődőt nélkülünk, de apánk életért, be kell szálunk és én azt mondom ha már be kell szállnunk a játékba akkor használjuk fel az összes részt vevőt akik benne vannak és minddel töröljük fel a padlót, hogy a városunk újra békés legyen, de ez csak úgy kivitelezhető, hogy mindannyian valaki másnak segítünk terveikben és míg nem tudják, hogy testvérek vagyunk annál jobb nekünk.
-

Majd felsóhajtok.

- A nemes az enyém, ha kell én leszek a leghűségesebb szolgálja, míg el nem jön az idő. De többet kell meg tudnunk a táblán lévő részt vevőkről. Ez pedig csak úgy megy ha azt hiszik a barátaik a társaik vagyunk. -

- A kut vagy mit amit találtál a palotához vezető út a börtönbe. Tökéletes hely lehetne az egyeztetésre, esténként amikor már mind elfoglaltuk helyünket, hogy ha kell tudjuk segíteni egymást! Infó cserélésre, vagy ha kell ott tudunk találkozni ha a helyzet vért kivánna.-

- Arra is gondoltam, hogy csak én és Eligor mennénk, hogy azt higgyék, hogy csak két gyermeke tért vissza apánknak, így ti észrevétlenül és álnévvel tudtok, bizalmába férkőzni másnak vagy nyugodtan az árnyékba maradhattok. De ha Una jön velem csak, annak is örülök, hisz ti testvéreim jobbak vagytok az árnyékok világában mint jó magam. -

- Igazad van Eligor, először vegyük szemre mit kér a nemes, és ha olyat kért, akkor csak az én kezem és a tied lesz meg kötve míg a többiek nyugodtan elkezdhetnek a dolgok után nézni.
A futárnak meg majd elhintjük, hogy barátaim, bajtársaim fele haza tér , hisz csak engem kísértek el, és maradtak nálam vendégségbe kicsit pihenni! A futárt pedig Vallir biztos úgy veri át ahogy csak akarja, De Saginor is, úgy gondolom ! -

- Mit mondasz Sagignor, hogy legyen, hogy kezdjük meg a játékot a sakk táblán, melyen sok a kérdőjel és az ellenség. :D ? -
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.02.02. 0:14

Saginor

Kezdjük a tárgyalással! Míg az nem ért véget, nem lépünk más konkrét dolgot. Ha nem sikerül... akkor elkezdünk sakkozni.
A futárnak már nem valószínű, hogy elhinthetünk bármit is - ha kémkedni jött, egyszerűen eltársalog a ház szolgáival és megtudja, ami rólunk tudható.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.02.02. 7:42

//off: Úgy látom, hogy a vacsorára elmentek. Mindenki írja meg azt, hogy megy, vagy nem, illetve, hogy mit visz magával, milyen ruhában lesz. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.02.02. 13:02

Una Finteon

-Most van itt az ideje úgy érzem, hogy beszéljek anyánkkal is. Mit gondoltok arról, ha én itthon maradnék, és segítenék összekészíteni a hóbelevancot hogy, ha el kell menekülni, akkor azonnal tudjunk indulni. Másrészt az sem baj, ha nem mind sétálunk be a sárkány barlangjába. Még nem tudhatjuk mi a terve az úrnak. Ha veszélyessé válik a terep, csak üzentek ( itt a homlokomra mutatok ) és tudni fogok mindenről.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.02.02. 15:45

Nakloss finteon

// nén megyek ! //

Saginor felé bólintok.

Majd mikor mindenki befejezte elmegyek aludni és össze készülni holnapra!

A páncélomat kifényesítem valamennyire, vagy kikényeztettem, hogy jól mutasson!

Éjszakára, meg hagyom egy szolgálónak , hogy figyelje a kis házat ahol a futár lakik, ha esetleg elhagyja azt az éjszaka folyamán egyből keltsen fel !!!!

Másnap a nemesi ruhámat veszem fel és a sodrony ingem, fegyvereim és pajzsom. Majd köpenyt borítok, magamra és indulásra készen vagyok. A lábszár és alkar védőm is rajtam van! A nemesi ruha sötét kék melyen néhány dísz elem is van fekete vagy arany színek formájában ...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 119 / 180 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján