• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 118 / 180 • 1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.27. 12:40

Vellir

A kezemben lévő pakli csak pereg, csak pereg.

-Már nem azért, de ha meglátogatnánk egy "Szentély"-t, és felkeresnénk Krad egyházát. Szerintem kisebb feltűnést keltenénk ott. Nem hiszem, hogy nagyon felismernek titeket a környékbeliek.-mutatok Naklosra, Eligorra és Saginorra- Kérdéseinket feltehetnénk a Krad papoknak is akik Naklossnak szíves örömest válaszolnának. Ami meg a bűnbarlangokat illeti, ott minden réteg minden kasztjából találni embert aki szeret áldozni az Úrnőm-nek. Ezek az emberek, könnyen kifecsegnek ilyen jellegű információt. Sőt, ha jól keverjük a kártyát -arcomon egy kis csalfa mosoly jelenik meg- több is csöppenhet az ölünkbe egyszerű híreknél. Ami meg előny a részemről az az, hogy csak egy ember tudja a városba, hogy ki vagyok. Mindenki más aki ismer, csak Falinként ismer. Gyorsan kellene megtenni az első lépéseket, mert ha apánk, adja Szerencsénk -egy kört rajzolok a szívem felé- még él ki tudja milyen állapotban van.

Tekintetemmel végigmérem testvéreimen, majd Saginoron megáll.

-Másrészt, a barlangon keresztül észrevétlenül tudnánk a városba vagy a városból jutni.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.01.27. 16:29

Információgyűjtés

Egyeztetés

Nakloss, Eligor

A város vezetőségénél, és környékén próbáltok információt keresni. A tartomány úrhoz, a megfelelő úton kihallgatást kértek.

//off: Kérlek Pelso és Gorodak, dobjatok mind ketten IQ és karizma próbát, K10-el, a képzettségeket majd figyelembe veszem. Kérdésem lenne. Bizonyos információ pénzbe kerül, kérlek jelezzétek, hogy amit felírok, azt rá szánjátok e az információ szerzésénél?
1: 1 ezüst
2: 1 arany

Miután válaszoltatok, és dobtatok, az infót PM-ben küldöm el. Természetesen, ha nem sikeres a dobás, akkor a pénz sem fog levonásra kerülni, hisz nem tudtatok jó helyen érdeklődni, de ezt majd úgy is jelzem.//

Una, Saginor

A város polgárai közt szimatoltok körbe, és kérdezősködtök.

//off: Kérlek Hugilee és Kieron, dobjatok mind ketten IQ és karizma próbát, K10-el, a képzettségeket majd figyelembe veszem. Kérdésem lenne. Bizonyos információ pénzbe kerül, kérlek jelezzétek, hogy amit felírok, azt rá szánjátok e az információ szerzésénél?
1: 2 ezüst
2: 1 arany

Miután válaszoltatok, és dobtatok, az infót PM-ben küldöm el. Természetesen, ha nem sikeres a dobás, akkor a pénz sem fog levonásra kerülni, hisz nem tudtatok jó helyen érdeklődni, de ezt majd úgy is jelzem.//

Vellir

Az alvilág sötét bugyrában nézel körül, és keresel információt.

//off: Kérlek Paga, dobj IQ és karizma próbát, K10-el, a képzettségeket majd figyelembe veszem. Kérdésem lenne. Bizonyos információ pénzbe kerül, kérlek jelezd, hogy amit felírok, azt rá szánod e az információ szerzésénél?
1: 5 arany
2: 15 arany

Miután válaszoltál, és dobtál, az infót PM-ben küldöm el. Természetesen, ha nem sikeres a dobás, akkor a pénz sem fog levonásra kerülni, hisz nem tudtál jó helyen érdeklődni, de ezt majd úgy is jelzem.//

PM: Paga

//off: Az információgyűjtést most nem szerep-játékozzuk le, ám a tartomány úrral való eszmecserét majd igen. Fogok majd rendes reagot írni, ami után meg tudjátok beszélni, hogy mit is találtatok.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.27. 18:16

Saginor

<IQ (18) 12, siker. Karizma (10) 7, siker.>

Szerintem tegyünk bele 1 aranyat, ketten összedobjuk Unával. Ennyi talán megold egy-két félős/kapzsi/stb. nyelvet is.
Viszont figyelek a hazugokra és az esetleges besúgókra is azért, amennyire csak lehet.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.27. 18:40

Una Finteon

Igen . Kifizetem a pénz nem számít ! A hazugokra én is figyelek ( amulett) .

Próbák: siker, siker
IQ: 4
Karizma: 2
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.01.27. 19:37

Nakloss Finteon

A Pénzt az információ gyűjtéshez állom. 3; 4 aranyig! Mivel nemesi körökben vagyunk így max felmegyek 6 ig, de azt csak akkor ha tényleg olyasmit hallok, vagy tud ami meg ér annyit csak úgy nem adok ki ennyi pénzt olyan infóért aminek nem biztos , hogy hasznát veszem, de pl egy tervrajzért, ami a várról van, azért szívesen. :D vagy ehhez hasonló horderővel bíró információért. :D
Udvari etikett: 2

IQ 12: Dobás: 6
Karizma: 12 Dobás:12

// :S remélem kapok valamire pluszt, különben, lehet bukós lesz... :S nem tudom, hogy hozzá kell e adni vagy alá kell e dobni de az hiszem én minden esetben bajba vagyok. ha ha. //

A hivatalos kérelmet a meghallgatáshoz testvéreimmel együtt írom meg még aznap este a megbeszélés végén, hogy amit a papíra vetek azt mindenki tudja, és hogy olyan üzenetet küldjünk amely tükrözi a tiszteletet és a fontosságát annak is amiért a meghallgatást kérem, magamnak vagy magunknak, ahogy Saginor dönt!

Eligornak örülök, hogy védi a hátamat, de , hogy velem tart e vagy az árnyékból figyel rá hagyom, és ha az árnyékból követ akkor úgy teszek mint általában amikor egyedül voltam testőrként vagy a magam utamon, mintha csak én lennék !

< Úgy érzem a holnap esti találkozó igen tartalmas lesz, ha sok mindent sikerül megtudnunk és, bizony a nemes úrfi, nagy bajban lesz tettéért, nem tudhatta és még nem is tudja kiknek az papjával húzott ujjat! :) >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.28. 10:43

Vellir

Részemről kifizetem a 15 aranyat, de ha lehet akkor inkább úgy oldanám meg a kifizetés dolgot, hogy egy bűnbarlangba nem az én, hanem az informátorom malmára hajtom a vizet. Vagy ha kell álldást is adok Noir kegyéből, hogy hitelesebb legyen az üzlet.
dobások: IQ: 3,6 Ügy.: 2,8 Kar.:5,1 Érz.:9,8 (több képzettségre is dobtam 2X-er is hátha kell)
Az információk amire szükségem lenne: A lázongás fogjainak a neve, egészségi állapota ha ezt meg lehet tudni; A plusz adóztatás és a lázongás a tartományban milyen víszhangot vert?; Mennyire befolyásolható még egy lázongásra a lakosság?; A keleti régiókon vívott csatározást csak pénzben, vagy seregben is támogatja a nemes?; A börtönőrök kikből áll és ki az aki nem szinpatizál a nemessel és ki az aki megvesztegethető lehet?; A börtön és a nemesi ház tervrajza, valamint a kiszáradt kút pontos helye.
Ha kell nevelőapámat is felkeresem, ha még él, hogy tőle is kérjek némi segítséget. A legvégső esetben még a panteoni érdekeltségemet is bevetem. Elmegyek ha van Krad szentély és az ottani könyvtárba, ha nincs akkor csak van a városi könyvtárban egy Krad pap. Illetve Kyel templomát is meglátogatom, hogy szigorú titoktartásukat kihasználva a kikérdezzem véleményüket is. Vajon jogos lenne ilyenkor Uwel egyházát is belekeverni...? Ez majd a jövő zenéje lesz... ha lesz.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.28. 19:05

Eligor Finteon

- Egyet értek apánkat a lehető leghamarabb ki kell hozni a tömlöcből. Szívesen elkísérem Nakloss-t a nemes udvarába. Legalább lesz alkalmam felmérni a terepet az esetleges "B" terv érdekében. Ám! Mindnyájatok bele egyezését kérem, hogy mikor Nakloss és Én Altemor di Calendir elé járulunk atyánk életéért cserébe ha kell felajánlhat-un bármit a család nevében.

*Tekintetem végig hordozom mindenkin. Utoljára Saginor-ra tekintek és várom a bele egyezését. Bele egyezés esetén biccentek.

- Jól van. Holnap akkor Nakloss-al együtt felkeressük a nagyurat és kihallgatást kérünk tőle. Út közben a szemem végig nyitva tartom és felmérem a terepet az esetleges tartalék tervek érdekében. De apánk egészsége érdekében én továbbra is a tárgyalás mellet vagyok. Nem bírná ki az esetleges hajtó vadászatot vagy bujdosást.

PM. KM
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.01.28. 20:53

Mindenki

//off: Lehet nem írtam le érthetően, ezért elnézést, de nem d20-as rendszert használunk, hanem visszatérünk a k10-es tulajdonság próbához. Tehát mindig k10-el dobjátok a tulajdonságpróbákat. Aki d20-al dobott, annak én dobtam most ki a próbát. Légyszíves ne felejtsétek a pénzt levonni a karakterlapról, és nekem elküldeni. Mindenki vonjon le 20 rezet, mely az étkezést állja a városban.//

PM: Mindenki

*Késő délután ér haza az utolsó a családból. Messze van innen a város. Gyalog jó három óra, és a hó miatt akár négy óra is lehet. Lóval másfél óra lenne az út, de a tél miatt két és fél órára is kitolódhat az idő. Édesanyátok meleg húslevessel, majd sülttel vár benneteket. Arcán most már nem, fájdalom, hanem a remény olvasható le. Una a kisfiával játszik, mely mosolyt csal mindannyiótok arcára. Lassan leszáll a nap, az asztalon gyertyák biztosítják a világosságot, mikor is egy inas kíséretében egy futár kér belépést a házba. Hideg szél süvít be hozzátok, és mikor becsukják az ajtót, mindenki megrázza magát a jeges huzattól. Az idegen egy levelet hozott, rajta a tartomány úr pecsétjével. A futár szálást és élelmet kér éjszakára. Édesanyátok azonnal intézkedik, és a másik házban elszállásoltatja. Kicsit később finom kalácsot szel fel nektek anyátok, leteszi elétek az asztalra, majd csendben szólal meg.

- Reménykedem benne, hogy sikerül apátokat kihozni a börtönből. És tudnotok kell, bárhogy is döntötök, és bármi is történjen, apátok és én nagyon szeretünk titeket.

*Ekkor elsírja magát, majd csak pár perc múlva nyugszik le, valamelyikkőtöket átkarolva.

//off: Most vitassátok meg, ki mit tudott meg, illetve beszéljétek át, it is csináltok. Én addig nem írok, míg elhatározásra nem juttok.//

Levél

„A nagy Hős, ki egymaga szembe szállt Uruhwata vérre szomjazó zsoldosai ellen. Ki életét kockáztatta egy nemes ember életéért, és kiről dalnokok tucatjai mesélnek hősi éneket. Nakloss Finteon, ereni nemes részére.

Jómagam megtudtam, hogy Eren egyik hős nemese kihallgatást kér tőlem. Mi sem áll messzebb gondolataimtól, minthogy megtagadjam e ízig, vérig Ereni nemes kérését. És mi sem álljon tőlem messzebb, hogy hozzád nem méltón fogadjalak. Parancsba adtam, hogy ökröt, disznót, és tucatnyi csirkét vágjanak le a tiszteletedre rendezett vigasságon, melyet holnap tartok, és melyen te magad leszel a díszvendég. Így méltón üdvözöllek téged. Várlak hát holnap, csatlósaiddal együtt.

Altemor di Calendir tartomány úr,
Eligor vil Dimalto, tiszteletre méltó királyunk kegyeltje

Kelt Az úr 3680. évének skorpiók havának, evir napján
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.28. 22:52

Una Finteon

Eligor: „…atyánk életéért cserébe ha kell felajánlhat-un bármit a család nevében..”

-Mire gondolsz? Mi az a bármi? Mert például Impiuszról szó sem lehet! Szóval pontosítsunk kicsit . – majd somolygós cinkos hangon kérdem – Megint mi jár abban a „tök”fejedben édes öcsém? – a tökfej becézést, még kicsi korában aggattam rá, mikor egy csínytevése rosszul sült el, s a boltos, el akarta verni, mert biztosra vette, hogy csak is ő lehetett a ludas. Úgy tudtam csak kimenteni, hogy azt mondtam a boltosnak, - ennek a gyereknek olyan tök feje van még kettőig sem tud számolni, hát hogy csinálhatta volna ő ? A boltos elhitte a tökfej meg rajta ragadt. Ha huncutságon törte a fejét nem úszta meg a – Már megint mi jár abban a tök fejedben?! – intést.

Amikor megérkezik a futár, alaposan megnézem magamnak miféle alak és mielőtt meglátná Impiuszt , beküldöm a gyereket a másik szobába.

Mikor felolvassuk a levelet, félig hangosan csak úgy magam elé megismétlem:
- és a csatlósaidat …
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.29. 9:40

Vellir

A városból kifele a déli kapun keresztül távozok. Gondosan ügyelek, hogy ne kövessenek még ha ez jó plusz egy-kettő órába is kerűl. Haza érve kicsit átfagyva, de szemembe reményteli ragyogás közepette, ölelem át anyánkat.

-Bíztató híreim vannak anyám. Részleteket majd később mondok.

Homlokon csókolom és fél mosollyal a szám szélén elindulok az asztal felé. Bólintok testvéreimnek és ha Impiusz az utamba kerűl, begsimogatom a fejét. Gondolom én érkezek utoljára, mert rengeteget időztem és kerűltem is. Eszek egy jókora tál levest cipóval. Ha maradt a cipóból akkor egy pár falatka hússal egyetembe bekebelezem feneketlennek tűnő bendőmbe.
Amikor a futár érkezik, a kemence árnyékába húzódva a bal felkaromhoz mormolok egy szót, majd eggyé válok a homájjal.
(Rejt.: 40)
/A bírtokon kívül nem kell tudnia senkinek, hogy én is a család tagja vagyok/

Amint kilépett a családi házból a futár, ismét elmosmolom azt a szót és előjövök a kandalló árnyékából.

-Ügyeljünk arra, hogy miénk legyen a lépéselőny.

A levél elolvasása után, körbe nézek a többieken, mint egy kíváncsi kisfiú, azt remélve, hogy elöbb ők közlik a megyzerzett információjukat.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.29. 10:14

Una Finteon

Ahogy a futár tisztes távolban tudhtaó az ajtótól, az ingem ujjából elveszek egy pergament és kiteszem az asztalra ( a város térképe http://kepfeltoltes.hu/150128/Elesron_t ... es.hu_.png ) , majd egy üres lapot és egy írószert előveszek, s felrajzolom , ahogyan megtudtuk a városi hierarchiát http://kepfeltoltes.hu/150128/Hiearchia ... es.hu_.png közben hallgatom a többieket.
Amikor majd rám, ránk kerül a sor a beszámolókban akkor elmondom, hogy :
-Megtudtuk, hogy mióta a tanácsos, és a felesége itt vannak, azóta a város fellendülőben van, mindenki kedveli őket. Már lassan 10 éve segítik az uraságot döntéseiben.
Viszont a városi egyház főatyája, Krahul Dein, nem kedveli a tanácsos feleségét, mert soha nem jár istentiszteletre. Vajon miért nem ?
Aztán ott a kovács is, aki egyébként törpe. Az inasától megtudtuk, hogy talán egy hónappal ezelőtt a tanácsos felkérte, hogy tanítsa meg neki a fémbe való írást. Állítólag a törpék tökéjre fejlesztették ezt a tudást, és a kovács is ismeri. Nos kerek100 aranyért elárulta a titkot.

Itt elgondolkodva Saginorra nézek:
- Mi olyan különleges ebben? Mit tud csinálni, ha ismeri ezt a technikát?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.29. 16:07

Saginor

- Reménykedem benne, hogy sikerül apátokat kihozni a börtönből. És tudnotok kell, bárhogy is döntötök, és bármi is történjen, apátok és én nagyon szeretünk titeket.

Ezt hallván kissé elkomorodom, és azt mondom anyánknak:
Ne mondj ilyeneket, kérlek, ez nagyon úgy hangzik, mintha már a legrosszabra készülnél! Kimászunk ebből is, mint a többi nehézségből. Hangom nem feddő vagy számonkérő, sokkal inkább biztató.

Utoljára Saginor-ra tekintek és várom a bele egyezését. Bele egyezés esetén biccentek.

Itt egy helyeslő bólintással nyugtázom Eligor szavait.
Mindnyájatok bele egyezését kérem, hogy mikor Nakloss és Én Altemor di Calendir elé járulunk atyánk életéért cserébe ha kell felajánlhat-un bármit a család nevében.

Azonban ennek hallatán én is kérdezni készülök, mikor Una megelőz - így csak kérdőn tekintek testvérünkre, mit is ért ez alatt.

Una beszámolója után már nekem sem maradt sok érdemi mondanivalóm (közben somolygok kicsit az "... és csatlósaidat..." mormolás hallatán), így a feltételezéseimet osztom meg:
Nem tudom, mire jó ez a fémre való írás, miért olyan fontos ehhez a törpe technika és mi ér rajta ennyi pénzt, hiszen erre bármelyik képzett ötvös képes. Ha találgatnom kellene mégis, azt mondanám, a tanácsos rúnajeleket akar vésni. Azoknak ugyanis szilárd, erős hordozóra van szükségük - minél nemesebb anyag, annál jobb bizonyos esetekben. De figyelmeztetlek, ez csak az én ismereteim szerinti lehetőség, sok más is előfordulhat.
A következőket csak akkor mondom, ha nincs rajtunk kívül más a szobában, nem akarok pánikot kelteni.
Azt érdekesnek tartom, hogy egy köztiszteletben álló tanácsos köztiszteletben álló felesége nem jár templomba. Az ilyesmire jó okkal vetemedik csak az ember. Mondjuk ha magamféle, netán boszorkány vagy ehhez hasonló, mely esetekben könnyen balul üthet ki a dolog.
Ha viszont ilyesféle személy ez a nő, akkor a fémre írt rúnák is valószínűbbek. És ez esetben elég nagy problémával állhat szemben a város - és talán mi is.

Ha az derül ki Naklossék holnapi látogatásából, hogy a tanácsosnak köze van a letartóztatásokhoz (meg úgy egyáltalán, a kíméltlen adókhoz), azt hiszem, a nőt kellene alaposan szemügyre vennünk majd.

De most kérlek, öcséim, mondjátok el ti is mire jutottatok a kérdezősködéssel!

//off: Thor, a tanácsos lakhelye nincs a város térképén. Ez véltelenül maradt le vagy nem tudjuk, hol lakik/nem itt lakik, hanem a báró(?) udvarában?//

PM: Thor

//off: edit: egy apróságot hozzátennék, Thorral való konzultálás után, nem akarok új reagot írni emiatt: //

Mikor a rúnákról és a nemes anyagokról beszélek, kicsit elgondolkozom, aztán azt mondom:
Hmm, igen, eszembe is jutott valami: hallottam, hogy a legmagsabban képzett rúnamágusok, ha új, erős tárgyakat hoznak létre, nagy hasznát vehetik a hasonló technikáknak. Ráadásul az ilyen írás, ha minden igaz, elsajátítható sokéves ötvösi gyakorlat nélkül is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kieron 2015.01.29. 18:16-kor.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.01.29. 16:21

//off: Nem véletlenül maradt le, ám elfelejtettem írni, hogy a nemesi udvarházban lakik a tanácsos, kedves nejével.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.29. 22:33

Eligor Finteon

//Off.
Hugilee
Kérhetném, hogy ne egészítsd ki az előtörténetemet a hozzájárulásom nélkül. Tudom, hogy semmiségnek és karakter színesítésnek szántad a ““Tök” fejedben” részhez. Ám több ellenvetésem is lenne.
1. A véleményemet nem kérted ki vele kapcsolatban.
2. Tanyavilágban élünk. A legközelebbi bolt is csak a városban van. Ám mint önellátó paraszti család csak a vásárok alkalmával járnánk a városban, hogy olyasmit vegyük amit mi nem készítünk. Tehát 7-dik élet évem előtt még bolt közelében sem járhattam. Nem, hogy benne.//

Hugilee írta
-Mire gondolsz? Mi az a bármi? Mert például Impiuszról szó sem lehet! Szóval pontosítsunk kicsit . – majd somolygós cinkos hangon kérdem – Megint mi jár abban a „tök”fejedben édes öcsém?

*A kérdés hatására elsőre értetlenül pislogok csak vissza.

<... Hmmm????...>

- Mi az itt tán én vagyok az egyetlen kinek hűsége a Kettős hold országainak királyaié? Az Erv népé és azon belül annak vezetőié? Itt tán én vagyok az egyetlen ki látja, hogy Altemor di Calendir eljárása apánkkal szemben lázadásért igen kegyesnek mondható ha még életben van? Tán én vagyok az egyetlen aki a törvényes utat látva tudja, hogy apánk szabadságáért öreg napjaira nem nagy ár ha valamelyikünk bevállal néhány évet egy tömlöcben vagy beállunk az uraság szolgálatába mint fegyveresek?

*Arcomon a hitetlenség jelei láthatók.

- Azt hittem ezt magad is látod Una. Hisz apánk egészsége érdekében minden olyan cselekedettet kerülnünk kell ami apánk vagy a család törvényen kívül kerüléséhez vezetne.

Másnap a követek érkezése után.

*A városból vissza térve a kemence mellé telepedek le melegedni. Ha Una gyermeke oda jönne hozzám akkor mesélek neki egy bolondos történetet amíg a többiek is vissza térnek.

Thor írta

*Ekkor elsírja magát, majd csak pár perc múlva nyugszik le, valamelyikőtöket átkarolva.

*Mikor látom, hogy anyák könnycseppeket kezd hullatni fel állok a kandalló mellől és csitítólag átkarolom. Mikor már nagyjából megnyugodott lehelek még egy csókot a homlokára.

- Mindent megteszünk ami tőlünk telik. De most szerintem pihenj le egy kicsit a nagy izgalomra.

*Azzal gyengéden a szobája felé tessékelem. Majd mikor már úton van, hogy lepihenjen vissza térek a többiekhez. Mikor a levelet kibontva felolvassa testvérem a levelet már újra a kandalló mellet álldogálok és pogácsát majszolok gondolataimba merülve.

<... Vellir,Vellir,... Ha tudnád menyire feleslegesen rejtőzködsz, tuti nem jutnál szóhoz… Hmm… Ha bárkit érdekelne, hogy itt vagyunk már tegnap tudomást szerezhetett róla, hogy mind itt vagyunk… Ráadásul most is figyelhetnek minket ha lenne bárki aki úgy vélné, hogy veszélyesek vagyunk… Akikkel számolni kell… Hmm… Milyen fura gondolat abból kiindulni, hogy számontartanak minket itt és el kell bújni az árgus szemek elől nehogy lelepleződjön álnok tervünk amit apánk kiváltása érdekében szövögetünk… Hmm… Vicces...>

*Sokáig nem is szólok semmit a levél felmondása után. Csak Saginor szavai után szólalok meg.

- A nő lehet, hogy csak nem a Városunkat védelmező isten híve. Magam sem látogatok olyan isten templomában akinek tanait nem tartom követendőnek. Képmutatás lenne meg szerintem az istenek se vennék jó néven ha egyik nap az egyik másik nap a másiknak áldoznék.

*Elveszek néhány pogácsát a kosárkából a kemence mellől és az ablakhoz sétálok ahonnan láthatom azt a házat ahol az anyánk a követett szállásolta el. Az ablaknyíláson kitekintve a házat figyelem.

- Azt magam sem tudom minek kell a tanácsosnak a törpétől vásárolt tudás. Ám ha csak nincs a közelben egy varázsló akkor ennek semmi jelentősége sincs.

*Még mindig a házat figyelem az ablakon keresztül miközben beszélek.

- A tanácsos amúgy a főatyával együttes erővel győzte meg Altemor di Calendir, hogy ne végezze ki a felkelés résztvevőit. Még ha mind a ketten és a város teljes vezetősége egyet értett annak leverésében. A városi kancellár is sokallta a kivetet adókat mivel az meghaladta a király által kért különadót. Ezt meg is írta a királynak az ősszel miután aggályait a Tartomány urával is megosztotta. Remélhetőleg mostanra a levél célba ért a királyi udvarban.

*Bekapom az egyik pogácsámat és elfordulok az ablaktól majd a többiek felé fordulok.

- Ám ez szerintem a mi esetünkben nem nagyon számít. A kérdés az, hogy hajlandó e Altemor di Calendir meghallgatni kérésünk apánk szabadon bocsátásával kapcsolatban.

//Off.
Azért ügye tudjátok nem kötelező arra menni amerre a "segítő kész" KM ajánlja?//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.01.29. 23:32

Nakloss Finteon

Házba belépve , felolvadás gyanánt oda sétálok a kandallóhoz, s közben köszöntöm testvéreim!

Anyámat is megölelem mikor már kicsit felmelegedtem.

- Ne izgulj minden rendben lesz! Valahogy megváltjuk apánk életét. -

Majd leülök enni a testvéreimmel és csendben végig hallgatom a beszámolókat...

- Nos én is nagyjából csak ennyit tudok, a hierarchiát, és hogy ők támogatták a lázadás leverését, de nem azért mert nem értetek vele egyet, szerintem mellé álltak volna más esetben és erről sem ártana meggyőződnünk, mert lehet, hogy ők meg a nemes ellen terveznek valamit, hisz összetartanak. Vagy, ha a főatya nem is, ez a városi kancellár gyanús nekem!
Lehet az üzletei útjában van a nemes és fordítva. -

A futárt illőn köszöntöm. Udvari etikett 1 es. :D
Majd átveszem a levelet.

Miután elment a másik házba, felolvasom a tartalmát, hogy azt jól hallja mindenki !

Majd várom a többiek véleményét.

Utána megszólalok.

- Nos a levelet illetően nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ki akarja gúnyolni rangom amit szereztem, vagy tényleg tisztel tetteim miatt. Így arra kérem egyikőtök, ki ért hozzá közületek testvéreim, hogy mikor ott vagyunk, alaposan vizsgáljátok meg jellemét. -

Majd fel sóhajtok.

- A kiváltást illetően pedig majd én felajánlom a szolgálataim a nemesnek apánkért cserébe. Így ti nyugodtan körbeszaglászhattok a háttérben a nemes és a többiek után, anélkül, hogy meg lenne kötve a kezetek! Természetesen ha bent leszek, majd segítek mindenben amiben tudok!
Mit gondoltok erről? -

Saginorra nézek !

- Egyébként Én magam szívesen beszélnék személyesen magával a kancellárral is meg a főatyával is a városban lévő dolgokról, hogy ők hogy látják a dolgokat. Hátha elszólják magukat, ha úgy teszünk mintha az ő oldalukon állna valamelyikünk! Mit gondolsz erről Saginor? Megpróbálhatnánk beférkőzni a bizalmukba, hogy a mi oldalunkra billentsük a mérleg nyelvét, ha a sors úgy hozza... ?
Ha mást nem is nyerünk belőle, legalább szemel tudjuk tartani, úgymond, a város vezetőit... Jómagam vállalom a nemest, ha egyetértetek a tervvel. hm ??? -

Közben pedig végig nézek a testvéreimen.

/javítva hugilee által /
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2015.01.30. 9:46-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 118 / 180 • 1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján