• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 115 / 180 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.20. 22:45

RÉszletes előtörténetet egyenlőre csak a KM nek küldenék, hogy ne legyen kavarodás , ha valami nem megfelelő, de Úgy gondolom, hogy egy összetartó szerető család legyünk, akik ugyan elszakadtak egymástől, de a vér mégis összeköt minket.
A karakterem eleve legidősebb nővérként anyánkkal együtt, ha ő épp el volt foglalva az aktuális kakilógéppel a szaladgálós kis seggetekre ő figyelt az udvaron, az erdőben vagy a szántón. Nyilván ő kellett néha , hogy összeszedjen és este a dézsában tisztracsutakoljon titeket, amikor még kis porbafingók voltatok :))) természetesen tette ezt azzal a meggyőződéssel, hogy ti vagytok az egyetlen olyan lények, akikért ezt megtenné. Az idegen gyerekekre az a szabály vonatkozott, amit sokszor hangoztatott, ha kicsit elege volt a sok visongásból: " minden kölköt ki kéne nyírni 6 éves kor alatt! " :))) Néha egy nevelő tasli is elsülhetett, de csak ha veszélytől óvott meg és csak módjával és úgy, hogy ne fájjon. Amikor az 5 éves kis tesó elveszett, akkor ő épp otthon ellette a tehenet és ezt nagyon bánta is. ...na ez máris többre sikerült, mint szerettem volna:))
Mivel úgy hiszem, hogy mind tudunk írni és olvasni , ezért gondolom, hogy az idők folyamán nyomon tudtuk követni egymás előmenetelét, ha mindenki írt haza a szüleinknek, akkor ha másképp nem, de rajtuk keresztül tudhatunk minden fontosat. Úna a karakterem , valószínüleg büszke is mindőtökre , ha abban amit csináltok jók vagytok. Ez így hog ytetszik?
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.20. 22:50

ÉS mi a családnevünk?
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.21. 0:23

Ez nem rossz ötlet, csak szegény szülők szempontjából lenne rémálom: "Hogy hova lettek a gyerekek? Hát elmentek kalandozni. Igen, mind az öt!" :D

Nem vagyok ellene a szép nagy testvéri pereputtynak, csak akkor majd szvsz "titkokat kellene cserélnünk", testvérekként valószínűleg tudnánk egy s más olyat egymásról, amit senki sem. Ez segítene elkerülni az esetleges fölös konfliktusokat is. Lehetünk unokatesók is vagy ilyesmi. De az összetartást mindenképp támogatom én is.

Mit gondoltok, legyünk már eleve egy csapat (vagy legalábbis 2-3 ember együtt kalandozzon-e) vagy mindenki járt a maga útján és most a hazahívó szó elér ott, ahol épp vagyunk (fogadó, bordély, sárkány szája stb.) és otthon találkozunk x év után újra?

A vezérség egy érdekes kérdés, az én karakterem szvsz nem igazán alkalmas rá (mondjuk a követésre sem nagyon), így én inkább csak akkor vállalnám, ha más nem jelentkezik.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.01.21. 4:31

HA a km engedi , nekem lesz egy kissé muja ám nagy erejű ikerbátyám, aki inkább túrja a földet, mint hogy kalandozzon . Ezzel biztosítva a szülők nyugdíja :)

Mi az az szvsz ???

Támogatnám az ötletet, hogy ne csak most, hanem mondjuk évente legalább egyszer összegyűljünk otthon, így már megismerhettük, megszokhattuk egymás furcsaságait , különlegességeit.....
vagy van jobb ötlet?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.21. 16:09

HugiLee írta:Mi az az szvsz ???

Támogatnám az ötletet, hogy ne csak most, hanem mondjuk évente legalább egyszer összegyűljünk otthon, így már megismerhettük, megszokhattuk egymás furcsaságait , különlegességeit.....
vagy van jobb ötlet?

Az szvsz annyit tesz: "szerény véleményem szerint". :)

Ezt az éves találkozót én is jó ötletnek tartom.

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.01.21. 16:14

Egyelőre nem lesz njk bátyó. A szülők nyugdíját egy magatok is tudjátok biztosítani, ha kell, hisz brutál sok pénzt össze tudtok lopkodni :)
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.01.21. 17:10

Keresztnévvel kapcsolatban: itt egy pár lehetőség,ha valakinek tetszik valamelyik akkor lehet az, nekem mindegy...:

Akrim; Altemor; Derat; Eligor; Enika; Eraman; Estios; Gangwel; Impius; Krachul; MAlor; NArim; Nichen; Nirkin; Noodel; Pilie; Purg; Quirin; Radaconte; Radogin; Rever; Rhennel; Ribal; Sahzar; Saun; Senimoro; Shanil; Tagrid; Twyllin; Vilminus; Wik; Wolkum; Ybon....

Persze lehet , hogy évente haza látogattunk, de azt inkább, jobb ötletnek tartanám., hogy van egy nap minden évben amikor aki tud az haza látogat, aki pedig nem az küld egy levelet, hogy merre járt és mi történt vele, vagy valamit küld, hogy csáááá még élek ám... :D Így mindenki tudja , hogy a másik jól van ha pedig addig a napig nem jönne semmi az illetőtől vagy nincs ott akkor mindenki tudja, hogy lehet bajban van ! Ehhez mit szóltok ?

Ja amugy nekem a Gangwel tetszik a nevek közül, de rátok bizom a választást... :)
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.21. 17:42

A vezető személyét illetőleg Hugilee én még úgy is leszavazom, hogy esetleg te legyél az, hogy írtad és olvasta, hogy nem neked kéne annak lenni.
Az ok igen egyszerű. Annak kéne lennie a csapat vezetőjének aki képes akár rögtön a KM után írni és kellő rendszerességgel nézi ehhez az oldalt. Ugyan is meglátásom szerint a csapat egészének a csapat vezetőjének írását közel olyan fontosnak kell tartsa mint a KM írását. Követni a vezetőt és nem tőle függetlenül cselekedni kedve szerint.
Tehát ha olyan vállalja aki nem tud a KM után rögtön írni és mindenki a vezető szavára vár akkor ki fogunk csúszni a játék ritmusából. Ám az se jó ha mindenki kedve szerint írogat és figyelmen kívül hagyja a csapat vezetőjét mivel abból csak káosz lesz.

Így tehát a csapat vezetője kérdésben az a kérdés ki tud ilyen sűrűn írni.

Mivel neki kéne akkor a legidősebbnek lenni és utána besorakozni a többinek korban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2015.01.21. 20:29-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.21. 17:45

NJK báty.

Az NJK báty ötletét én támogatom. Bár nem abban a formában, hogy valamelyikünk iker testvére legyen.

Tudom, hogy időzőjelben keresünk annyit, hogy haza küldött apanázzsal jól éljenek ám akkor a föld nincs művelve.

Még ha nem vér szerinti gyermek is akkor is kell melléjük valaki aki gondoskodik a jólétükről.
Hiszen tanyán élnek. Falun. Én meg nem tudom ti hogy vagytok de szerintem ilyen környékre nem hordják ki a kereskedők az élelmet, hogy pénzért megvegyék azok akik megtermelik azt. Sőt a kereskedők falura járnak le az élelemért a városok számára.

Tehát aki falun nem termeli meg magának a betevő falatot az szegény ember. Nincstelen és koldus.
Hát még egy tanyán. Ahol még szomszéd sem nagyon akad legfeljebb pár kilométerrel arrébb.

Az éves találkozóval nem értek egyet mivel Ynev nagy. Sac-ra Eren nagyobb mint Magyarország. Ráadásul lóval vagy gyalog jövünk megyünk. Az meg nem két nap. Az én karakterem ideje nagy részét Erenen kívül tölti. Így csak bizonyos időközönként tud haza látogatni, ha ép erre vetette a dolga.

Természetesen a kaland kezdetét megelőző hetekben tértem haza hosszú távol létemről egy rövidebb időre.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.01.21. 21:05

A vezetőnek nem feltétlenül kell szvsz a legidősebbnek lennie, ez a képesség inkább jellem és karizma (nem a játéktechnikai értékre gondolok, hanem úgy általában) függyvénye, mintsem életkoré. Meg a vezetni szándékozott embereké. Szóval ha valakinek nincs súlyos nagytestvér-komplexusa vagy hasonlója, szvsz hallgathat nyugodtan a fiatalabbra is.

A szülők megélhetését és a birtok művelését segítheti, ha napszámosokat foglalkoztatnak. Ha rendesen meggazdagították őket kalandor csemetéik, nagygazdákká lettek, akkor ez bőven belefér szerintem.

Beleférhet az éves találkozó is (vagy legalább üzenethagyás), ha nem mindenképp otthon találkoznak, hanem valami központi helyen, pl. a jó örreg Erionban. És ha van elég pénzük, a távolságok sem jelentenek akadályt, a térkapukon át mondhatni csak egy lépés a hazaút.

Én tudok akár napi rendszerességgel is fórumot nézni, írni. Csak nem tudom, mennyire lenne a karakterem alkalmas a vezetésre (nem egy könnyű ember).

Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.01.21. 21:15

Az én nevem Vellir lesz. Családnévre írtam, hogy Finteon, de ha nem tetszik nektek lehet más is.

Erenben az a lenagyobb kiválltság egy szülőnek, ha a gyermeke híres katonává válik, mivel Eren egy katonabirodalom. Az hogy egy család minde gyermeke katonává (vagy kalandozóvá) válik majdnem, hogy mindennapos. Amúgy szerintem is küldhetünk haza annyi pénzt, hogy a szüleink (kik lehetnek úgy 62-70 évesek) ha máshogy nem is, de munkások sehítségével karban tarthatjáka bírtokot, amíg valamelyikünk meg nem állapodik.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.01.21. 21:19

A szüleitek nem szegények. Földműveléssel foglalkoznak, de most már napszámosokat, szolgákat alkalmaznak. Így nem szükséges a plusz testvér, és én nem is akarok. Természetesen a szülőknek az a legjobb, ha ott vagytok, de beletörődtek, hogy gyermekeik a szabadság megszállottai. :D

Ne feledjétek a pénteki határidőt.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.21. 21:40

Szerintem is 56-65 éveseknek kell, hogy legyenek a szülők.

A napszámos tartás elfogadható alternatíva számomra is.
Megjegyzendő nem is a pénz küldéssel volt bajom csak nem tartottam életszerűnek, hogy két öregember vidéken egyedül egy tanyán élve pénzért vásárol élelmiszert.

Eren.
Az igaz, hogy Eren Poroszország és Észak Kórea mágusbeli megfelelője. Ahol a hadsereg minden. A hadseregé a döntő szó és a legnagyobb tisztelet. Ám az én meglátásom szerint a földművelő és kézműves rétegben még ha nagy tisztesség is ha katona van a családban. Szerintem az még attól nem vált ki feltétel nélküli tiszteletet.

Keiron.
Nyugodtan lehetsz a csapat vezetője ha tudsz sűrűn írni.
A karaktered lehet alkalmas vezetésre. Szerintem nem is lényeg, hogy hadvezetésed és taktikád legyen. A lényeg, hogy egy valaki legyen aki ki mondja az utolsó szót és irányt mutat.

A vezetőnek nem kell feltétlen idősebnek lenni ám az a gyakoribb meglátásom szerint, hogy az idősebb-re hallgatnak a fiatalabbak. Így én amondó vagyok a te karaktered legyen a legidősebb.
Szerintem 38 - 40 éves. vagy 30 - 35 éves
Mindenki más legyen fiatalabb.

UI.:
Esetleg más akit érdekel a "csapat vezető" poszt és tud sűrűn írni?
Vagy javaslat a személyére?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.01.21. 23:43

Szerintem meg szavazunk arról , hogy ki legyen a vezető, mindenki küldjön pm et a km- nek és aki a legtöbb szavazatot kapja az legyen...
Gondolom mindenki szavazhat magára is!
Legalább is szerintem ez nem gond... Kivéve ha mindenki magára szavaz ! he he....

Finteon is jól hangzik mint család név.
Az én nevem Nakloss!

Még annyi, hogy bári is lesz a vezető, mindenki fogadja el és ha nem muszáj ne tegyünk neki keresztbe!

A találkozást illetően, meg nekem igazából mindegy, de azért gondolom mindenki néha haza látogatott vagy üzent ha mást nem...
Mondjuk az én karim talán 2 szer járhatott otthon a többit külföldi vagy belföldi szolgálattal töltötte! :D
Még azt is el tudom képzelni hogy néha össze sodort minket a szél egy egy közös kalandra, vagy segítettünk egymásnak, valamiben hiszen elég sokoldalú a csapat és mindenki elért egy jó kis pozíciót ahol van és a kapcsolatok néha jól jönnek !
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.01.22. 7:58

Szerintem felesleges a pm-en szavazni titkosan.

Nyiltan ide elég ha ki írjuk, hogy igen vagy nem.

Nekem meg felel ha Keiron lesz a csapat vezető.

Ui.: Akinek szintén jò az íja ki az oldalra. Akinek nem az íja ki kit szeretne hejette.
A magam nem vágyok még egy ojan játékra ahol a csapatvezetőn kívül csak egy JK veszi komojan valamint tudomásul, hogy van egy vezetője a csapatnak.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 115 / 180 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján