• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 50 / 64 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2014.11.20. 20:20

Őő, most olvasom, hogy bakit vétettem az évszámmal :) Psz. 3704-et akartam írni. Talán a 2014 miatt lett ott is 3714... :D
A lényeg, hogy 3704 az évszám.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2014.11.25. 17:22

Sziasztok.
Úgy látom nincs igény. Azért aszt lehet tudni, hogy a helyszínre, vagy a szabályrendszerre, vagy mire nincs igény? Szeretnék nektek játékteret biztosítani, csak akkor mondjátok meg, hogy mit szeretnétek :)
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2014.12.14. 17:19

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy zajlik az élet errefelé és a fórum új külseje is kifejezetten tetszik. :) Bezony régen jártam itt (kb 2,5 éve) az akkori ZK-s csapatunk sajnos szétoszlott.

Rászil: engem mindenféle kaland szagú dolog érdekelne etk/útk szerint is. :D Bár koncepció terén valszeg nem lenne helybéli a karakterem, inkább arra sodorja az élet. Fejvadász, tolvaj, vagy valami bárd, még nem tudom pontosan, de ha elfogadsz játékosnak, hamar kitalálom. :)

ui: Ha esetleg volna kedved ZK kalandot (modult) mesélni több JK-nak, arra is előre jelentkeznék :)

Üdv
Narxes
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2014.12.19. 15:18

Rászil bácsi:
Köszönöm a lehetőséget és elnézést kérek az előröriért, nem vagyok teljesen beteg csak az utóbbi napokban ráértem. :D Amúgy biztos van benne kivetnivaló lol csak megpróbáltam elmesélni, hogy jöhet létre egy ilyen... izé. Rosszalkodó karit könnyebb megszemélyesíteni, xD tehát kérném; senki ne azonosítson egy ranagolita gorvikihoz, mert az csak egy kivetülésem lenne, illetve karakterem. :) kinek jóóóóval eltérnek a gondolatai a sajátomtól. Köszönöm! :)
A válaszok gyakoriságáról; heti kettőt tudnék biztosítani (ha már íj módon játszhatok, megadnám a módját), de lehet, hogy hármat.
ui: öööö... pedig valamit akartam.
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2014.12.19. 18:42

@Narxes
Nincs az előtörivel semmi baj, sőt... :) ízes és szép történet. És szerencsére nem tökéletes... A sors pont ezekkel a tökéletlenségekkel tud kalkulálni... :) Reményeim szerint holnap, de legkésőbb vasárnap meglesz az első reag. A heti 2-3 reag még élvezhető, rendben lesz.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2014.12.24. 11:24

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2014.12.24. 15:04

II
II
IIII
IIIIII
IIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIIIII
II

Boldog Karácsonyt! :)
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Izuron » 2014.12.24. 16:19

Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek! :)
Isa meran. Log uthil amar Weila jag! - A Sors ellensége voltál, légy most a Sors rabszolgája.
Izuron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 15
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2014.12.24. 19:12

Váo!
Tetszetős lett az új profil Con! :D

Kellemes Ünnepeket!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2014.12.25. 10:42

Castor de Vinter írta:Váo!
Tetszetős lett az új profil Con! :D

Kellemes Ünnepeket!

/pacsi
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2014.12.31. 18:49

A 15 aaz valami kerek számnak a fele, vagy háromnegyede, de lehet, hogy akárhányada és ha mondjuk egy kerek szám az jónak minősül, ak a 15nek is lehet valami köze a jóhoz... namármost... a régi szép magyar hagyomány szerint; remélem már senki sem teljesen józan :D és mielőtt elveszteném a sosem volt fonalat;...

BÚÉÉÉÉÉÉÉK

:koccint: :koccint: :koccint: :koccint: :koccint: :koccint: :koccint:

az eszelős mágus rajongóknak :D
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2014.12.31. 21:27

Boldogságos 2015-öt mindenkinek! BUÉK! :)
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2015.01.04. 13:17

A következő kérdést nem tudom feltenni a szomszédnak mert kicsit bután nézne, viszont itt biztos van aki nálam jártasabb a témában ezért itt fogom feltenni, remélve, hogy az aktív emberek néha olvassák a csevegőt is.

Az rendben van, hogy az ibarai dzsadoknál nem alakultak ki királyságok, ahelyett emirek, sejkek stb.. uralkodnak és emiatt nem biztos, hogy lovagság - legalábbis ezen az elnevezésen - taníttatik ebben a kultúrában, viszont a nemesség, nemesi neveltetés mindenképp jelen van. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető e (ha létező dolog akkor elnézést a tudatlanságomért) akár rendkívüli, vagy valami okból (pl: vallás, nép, uralkodó védelme) létrejött lovag/lovagrend. Az Ibarára vonatkozó eszmékkel, felszereléssel, megnevezéssel létezhet-e dzsad lovag karakter? Egy harcost képtelen vagyok egy lovaggal egyenrangú kaszttá alakítani, mert ha azt akarom, hogy ne legyen teljesen analfabéta, ak a harcértékei bánják, ezért érdekelne a dolog. :)

ui: Huor-ról nem tudtok valamit? Igaz, hogy közbeestek az ünnepek, de lassan két hete nem írt HM-ként és nem tudom, hogy kezdjek e aggódni.
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.01.06. 13:02

Narxes írta:A kérdésem az lenne, hogy Az Ibarára vonatkozó eszmékkel, felszereléssel, megnevezéssel létezhet-e dzsad lovag karakter?

Erre a kérdésre a választ leginkább neked mint mesélőnek kell feltöltened tartalommal hogy TE hogyan képzeled el az ibarai lovagot.
Utánanéztem és a neten lehet találni leírásokat arról hogy az Iszlám megjelenése előtt hogyan éltek és gondolkodtak az arab népek. Igaz ez a valódi, és nem egy fiktív történelem, de a dzsadokhoz nem tudok jobb alapot:

"Különben a városok lakóit meglehetős lenézéssel illették a sivatagban tanyázó arab lovagok. A városiak is őket tekintették a valódi arab nemesség és lovagiasság képviselőinek. Tökéletes, emberséges ember, ez volt társadalmi nézetük, csak sátrak alatt tanyázik. Nem irigyelték a földmivelőtől szántóföldjét, nem a nagy uraktól palotáikat. Nem óhajtottak palástot cserélni burnuszaikért. Valóságos megvetés tárgyát látják különösen a mesteremberekben. Nem szabad embernek való dolog a mesterség. A régi arab költészetben nem ritkák az oly költeményeknek, melyekben ez érzület nyilatkozik: a finom életmód közelébe jutó arab ember visszavágyakozása a sivatag szabadságába. Az igazi nemzeti ideálokért lelkesedő arabok még későbbi időkben is a sivatag törzsei közé küldik fiaikat, hogy e féktelen környezetben finomabb művelődésre tegyenek szert, mint a minőt a városi élet nyujthatna nekik.

A beduin törzseket tekintették tehát az arabság szivének. A városiak sem voltak egyebek, mint a beduinság egyes letelepedett rétegei. Törzsfáik a sivatagi arabok törzsfáihoz voltak kapcsolva. A beduin-arab magatartását egyáltalán a származáson alapuló gőgösség jellemzi. Embertársaihoz való viszonyát törzsfáiknak összemérése szerint határozza meg. Az egyenértéküség megállapítása törzsről törzsre és egyénről egyénre gondolkodásuk legfontosabb tárgyát teszi. Emlékeik csakis a körül forognak, mit tudnak a különféle törzsek őseiről, jót, rosszat. Híven őrzik az idegen törzsek származását, viselkedését megbecstelenítő vagy gyanusító adatokat. Költőik ezeket használják fel az egymással való versengésben. A beduin ember gyalázatnak tekintette leányát oly törzsbelihez adni nőül, mely törzs az övével nem volt egyenrangúnak elismerve. Ez aristokratikus életfelfogás adta meg szellemi és társadalmi életének teljes irányát. "

Nem tudom hogy ez a kép mennyire felel meg azzal mit te szeretnél a dzsad lovagokról látni, de kiindulásnak mindenesetre nem utolsó.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2015.01.07. 18:17

Én is az arabokat tekintem a dzsadság felfogásához. Nemrégiben újranéztem egyik kedvenc filmemet (ebből merítvén a kariötlet) a Mennyei királyságot. Nem vagyok oda Zöldlomb – Orlando Bloom – Legolaszért, de maga a film kiváló. A több nyelven beszélő arab nemes műveltsége és becsületessége is megvan a kaszt követelményeihez. Ábrázolása pedig; ahogy vértezetben lóhátról kopjával tör előre, - mindenképp. Bár Mágus keretek között még nem nagyon találkoztam lovag kidolgozású dzsad karakterrel (vagy csak valahogy átsiklottam fölötte) szerintem életképes lenne.
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 50 / 64 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 64

Vissza: Csevegõ