• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 109 / 180 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.12.18. 23:24

Marko Lestarn

Jobb kezemet a szent szimbólumomat tartva, a pajzsos balt hárításra emelve maradok még egy pár szívdobbanásnyi időre.
< Rossz döntést hoztam. Hallgatnom kellett volna Clash-re!? Most itt fekszik Domvik egyik híve ártatlanúl, csak mert elvakított a buzgóságom.>
Ezek a gondolatok zökkentenek vissza a valóságba. Bal kezemet leengedem. Hagyom, hogy a pajzs kicsússzon és a földre hulljon. Letérdelek a zsoldos mellé, közben fohászkodom az úrhoz, hogy nem érkezzek megint későn. Amint a földön fekvő harcoshoz érek kezemben a szimbólumommal, nem a sebesüléseket nézem, hanem a "Kézrátétel" (6 kegyp. 2 kör) litániáját mormolom. <Most nem adom fel olyan könnyen. Ez az ember a kezünk álltal nem végezheti!!!>
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.12.18. 23:42

//off: Pelso mérges lesz :D hahahahahhahhhaahhahahhahahahaahhahaahhahaahahahahhhaahhahahaahhaahhaahah//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.12.19. 19:38

Lovag Perl Lawarin Solec

//Off KM.:
OK. Akkor engem is ez zavart csak meg. Keveset voltam gép közleben mostanában.

Off. Sirak.
Igen. Jól mondod. Dühös lettem. :grrr: :morci://

:lol:

*Látva, hogy embereim jól vannak, megindulok vissza a tisztásra. Mikor látom, hogy Nagilla Ves Erhan készül elvágni Clash köteleit, hangosan és parancsolón kiáltok fel. Hangom “mély és dörgő”.

- Nagilla Ves Erhan lovag! Nem adtam engedélyt a fogoly elengedésére! Tegye el a tört és lépjen hátrébb!

*Ahogy a parancsnak megfelelően elteszi a tőrét és hátrébb lép biccentek. Mikor újra megszólalok hangom már enyhébb de még mindig határozott.

- Őrizze a foglyot!

*Azzal az ismeretlen alak felé fordulok.

- Jerardo Monter igaz?!

*Kérdem és egy biccentéssel nyugtázom, bólintását vagy válaszát, hogy jól mondtam a nevét.

- Figyelmem hamarosan az öné.

*Mondom miközben oda lépek Mikar mellé, hogy megnézzem milyen állapotban van. Ha életben van és meglett gyógyítva akkor megkérdem tőle, hogy van valamint megveregetem a vállát és közben azt mondom, hogy “- Derék katona. Pihenjen.” Viszont ha halott akkor Szilem fölé Domvik jelét rajzolom és a következőket mondom “Derék katona volt. Domvik mutason utat a lelkének.”

*Azzal Jerardo Monter felé fordulok.

- Szerintem menjünk a tűz mellé megmelegedni és amíg hallgatjuk a tűz ropogását bemutatkozhat. Esetleg azt is elmondhatná melyik tartományból jött? Van e tudomása arról, hogy hadi állapot van a tartományban? Valamint mikor járt utoljára a Király vagy a Fő Atya oltalmát élvező városban?

//Akkor szerintem az alábbi mondatod itt a tűz mellet hangzik el.
Jerardo Monter a nevem, az Egyetlen egyházának megbízásából üldöztem a szörnyet, amit a taleiosz visszaűzött a poklok mélyére. Hosszú ideje nyomában voltam, sajnálom, hogy végül a ti károtokon sikerült csak megszabadulni tőle.
//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2014.12.19. 20:01

//off: Rendben, nekem jó lesz a tűz mellet is, ott legalább meleg is van. :)
Még annyit, hogy mindig, mindekit tegezni fog a karakterem a játékban. Nem tiszteletlenségből, csak nem szeretek magázódni. Valahogy számomra ez nem illik bele a hangulatba.//

Jerardo Monter

A tűz mellé invitálást elfogadom, de láthatóan továbbra is az óriás köti le a figyelmemet. Aztán válaszolok a lovagnak:
Messze délről származom, a Felföldről, bár már rég láttam utoljára az otthonomat. Azokat a teremtményeket üldözöm, melyek fenyegetik Domvik népének lelkét. Feketemágusokat, kísérteteket, démonokat. Akárcsak Lestarn lovag, inkvizítor vagyok magam is. (itt, ha valaki igazolást kér, megint megmutatom a boszorkányvadász kasztmedélomat, amit a paplovag már láthatott és "hitelesített")Ezek a szörnyek nem tenyésznek Őfelsége vagy a Főatya fényében, így magam sem gyakorta járok az ő városaikban. Talán fél éve láthattam utoljára magas falakat, azóta ezt a arkast üldöztem árkon-bokron át.
Annak hallottam hírét, hogy itt hadiállapot van, de nem foglalkozhattam vele, ez nem érinti az én munkámat. A farkasember annál inkább - és nagytermetű társatok is, akivel igen szeretnék szót váltani. Furcsa érzetek rezegnek felőle, amiket még sosem tapasztaltam.

A szavaim talán némileg kihívónak tűnhetnek tömörségük miatt, de a hangomon nem érződik semmi ilyesmi, pusztán a tényszerű "felsorolás".
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.12.19. 21:40

Marko Lestarn

Ha sikeres a gyógyítás, akkor némi megkönnyebbülés jelei láthatóak rajtam.

Ha nem, szertartás szerűen elmormrolok egy imát halott társunk iránt.

Mindezek után fölveszem a földről pajzsomat és kardomat, majd a társaság felé (Perl felé) nézek.

-Uraim! Celestius Clash részemről nem fogoly. Akár el is oldozható. Shadonnak tett szolgálatai és Domvik közbejárásával kiérdemli azt a kegyet, hogy nem állatként kezeljük és meghalgassuk. Viszont, -tekintek a nagy darab harcosra- ha még egyszer felül kerekedik rajta a benne rejtőző kór, és honfi társaira támad, azonnal a véget vetünk életének. Sok megbeszélni valónk van és Dalrát is elvesztettük. Szükségünk van arra, hogy most mindenki mindenkit megismerjen. Nem szándékozom még egy embert elveszíteni. Remélem ezzel mind így vagytok. Azt javaslom, hogy az elkövetkező majd egy órát hasznosan töltsük el. Majd ha mindenki úgy gondolja a fennmaradó időt pihenésre fordítsuk váltott örséggel kettő szakaszban.

Ha mindenki beleegyezik, akkor "Szférák zenéi" megigézése után imádkozok, majd ezt követően elkezdődhet a teljes bemutatkozás.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.12.20. 1:55

// Engem nem zava ha Perl mérges, mivel én a karakterem játszom,illetve próbálom ki játszani, de amúgy úgy gondolom, hogy végig követtem Perl utasitásait a játék során legalább is 90 % -ban... Amugy meg elég sértő azt mondani a társadra, hogy fogoly, mivel nem áruló és tudtommal semmi nem bizonyitja, hogy ne hinne domvikban, Marko pedig nem bizonyitotta be, hogy Eretnek lenne! Már bocs srácok!//
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.12.20. 7:34

//Off. Gorodak.
Lehagytad a vigyori fejet. :)

Ezt akkor vehetem úgy, hogy a karaktered követi a kapott parancsot?//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.12.20. 13:11

Celestius Clash

//Én nem a karakteréra gondoltam, Gorodak. De neked ahogy látom nem esett le, hogy miért mondam. Mindegy, Pelsonak igen.//

*Ahogy Markot figyelem, szinte eltűnik minden körülötte, csak ő létezik és a bosszú szomjam.
<Miért kellett ilyen messzire elmennünk, hogy végre használd a képességeidet?!>
*Már tervezgettem a, hogyan büntessem meg a félrelépése miatt. Már-már éreztem a félelme ízét, ahogy könyörög az életéért, büszkeségétől megfosztva. Ítéletet akartam hozni az ítélethozó felett.

-Uraim! Celestius Clash részemről nem fogoly [...]

*Egy kissé megenyhül rajta a szívem, lazábbra eresztem a szorongatott mérget. De még mindig bosszant ez a sok fölösleges duma, mindenki csak beszél, de senki sem csinál semmit...
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.12.20. 14:25

Mindenki

*A két zsoldos a végtagjait masszírozva lépnek ki az erdőből, de szerencséjükre nincs komolyabb bajuk. A csapat elég jól túlvészelte az újabb harcot. Egyedül Mikar fekszik a piciny tisztás szélén mozdulatlanul. Jerardo a földön fekvő zsoldoshoz térdel, hogy megnézze él e még, de hamar tisztelettudóan helyet ad a paplovagnak. A felkent feszült arccal térdel a mozdulatlan mellé, és imában kéri az Urat, hogy segítse meg eme igaz hitűt csatájában a halállal. Ám Domvik nem válaszol, nem izzik fel ezüstfényben a szimbólum, nem kiállt fel senki, hogy az Egyetlen újra csodát tett. Csak Marko Lestarn keserves igyekezete lengi be a tisztást. Hosszú percek telnek el, mikor a paplovag nagy levegőt vesz, és egy szertartásos mozdulattal Domvik kegyelmébe küldi a halott lelket. Majd Solec lép oda, hol hű katonája pihen mozdulatlanul. Mellé térdel, és méltókép búcsúzik el tőle.
Rászim, és Lathan gyászos arccal lépnek egykori társuk mellé, és szótlanul néznek rá, mintha azt várnák, hogy csak szórakozik velük, ahogy mindig is tette. Kicsit később Darla mellé húzzák a zsoldos holtestét, és csendben temetik el mind kettőt. Mikor végeztek, Rászim egy karddal a kezében lép ahhoz a fához, ahol társa meghalt, majd a törzs mellé szúrja a földbe, és halkan, hogy ne zavarja meg a nemesek beszélgetését, egy északi tartományból elterjedt dalt énekel, mely arról szól, hogy az ember gyarló, és halandó. Ám ki itt életét vesztette, hősként állhat Domvik színe elé, hogy méltó képen szolgálja az örökké valóságig. Lathan is oda áll, és ő maga is becsatlakozik az énekhez, melynek utolsó sorai kis mosolyt csal mindenki arcára:

…Látta vala az Úr, hogy életében kedvelte a fehérnépet,
És nem vetette meg a bort sem.
Így hát halhatatlan bölcsességében,
Ekképpen jutalmazta:
Száz ifjú hajadon,
Száz kancsó bort visz neki,
Hogy százszor emelhesse poharát,
Az örökké valóságban,
Ránk.

http://kepfeltoltes.hu/141220/Sir_www.k ... es.hu_.png

//off: A kép azért ilyen sötét, mert este van. :) //

A tűznél

*Egy-két ágat rá kellett tenni a tűzre, mert már kezdtek alább hagyni a lángok, ám így megint kellemes meleget ont magából. Mindannyian körbe ültök, csak Rászim, és Lathan nincs köztetek, mert ők a sírt ássák, hogy Mikar is elférjen Darla mellett.

//off: A tábortüzes jelenetet nyugodtan játsszátok el, nem kell rám várni. Hugilee, utoljára kérlek, hogy ne csússz ki a három napos időtartamból, vagy jelezd, ha nem tudsz írni.//

PM: Pelso, Kieron
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.12.21. 0:13

Nagilla Ves Erhan

- Rendben, ahogy tudsz beszélnünk kell kettesben. -
Mondom normális hangon, semmi tiszteletlenség nélkül!

De arcomról igen egyértelműen leolvasható nemtetszésem!

Majd oda nyújtom Clasnak a kulacsom, amiben bór van.

- Nekem a társam vagy és nem a foglyom. -

Majd lehuppanok mellé. a fa tövében, miközben kifele figyelek.

< Már pont elég meglepetés ért minket. >

Majd csak Clasnak mondom. Míg a többiek a tűznél beszélnek.
Miközben az erdő felé nézek.

- A hatalmas Gilla meg kímélt, úgy gondolom okkal. -

Majd kicsit csöndben maradok. Közben pedig várom a parancsnokot Perlt, hogy beszélhessek vele.

Ha nem azért jönnek ide , hogy elvágják Clasnak a köteleit akkor, még mielőtt bármi kezdődne...
- Marko beszélnünk kell négyszemközt, Most! -
Ha esetleg Perl akarna közbe vágni,vagy bárki más, akkor éreztetem vele, hogy mint nemesnek jogomban áll ha ez nem elég!
// Na azt majd akkor meg írom. //

Ha úgy jönnek, ide hozzánk , hogy elvágják Clashnak a köteleit, úgy csak várok, míg Perl magához int , hogy beszélhetünk négyszemközt!
amíg el van foglalva segítek elásni a holtakat. Illetve megkeresem a rövid kardomat.

Kivéve ha valami fontos dologról van szó akkor maradok végig hllgatni a dolgokat és csak az után keresem meg a kardomat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2014.12.21. 22:23-kor.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.12.21. 6:23

Marko Lestarn

Amikor Nagilla megszólít, néma ólintással jelzem, hogy "rendben".

Körbepillantok a társaságon Perl-en és Clash-on kicsit megakad a tekintetem majd intek, hogy menjen előre, én követem.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.12.21. 23:11

// Hali, bocsi, lehet el írtam, ha eloldozzuk és úgy hallgatjuk meg akkor én nem akarok senkivel se beszélni, csak majd később Perlel a parancsnokkal! De azt majd megbeszélem vele pm-ben és utána elküldöm a km- nek is a dolgokat, vagy majd Pelso.
Semmi olyan lényeges, attól mehet a kaland ugyan úgy! Nem fogja azt a beszélgetés befolyásolni. Amúgy pedig Clash sorsába én nem akarok bele szólni, ha szabadon kötelek nélkül védekezhet,mesélheti el a dolgokat, akkor bármi is lesz a karimnak meg felel és elfogadja azt ! Bocs a félre értésért... Asszem el írtam csak már későn írtam, meg többször át írtam és átcsúsztam felette! //
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.12.22. 19:33

Lovag Perl Lawarin Solec

*Mikor Rászim rákezd a sirató énekre magam is csatlakozom hozzá. A dal után még egy perc néma megemlékezést tartok.

-Uraim! Celestius Clash részemről nem fogoly. Akár el is oldozható. Shadonnak tett szolgálatai és Domvik közbejárásával kiérdemli azt a kegyet, hogy ne állatként kezeljük és meghallgassuk. Viszont…
*Tekintek a nagy darab harcosra
- ... ha még egyszer felül kerekedik rajta a benne rejtőző kór, és honfi társaira támad, azonnal véget vetünk életének. Sok megbeszélni valónk van és Dalrát is elvesztettük. Szükségünk van arra, hogy most mindenki mindenkit megismerjen. Nem szándékozom még egy embert elveszíteni. Remélem ezzel mind így vagytok. Azt javaslom, hogy az elkövetkező majd egy órát hasznosan töltsük el. Majd ha mindenki úgy gondolja a fennmaradó időt pihenésre fordítsuk váltott őrséggel kettő szakaszban.

*A paplovag szavait követően oda lépek mellé és halkan szólok hozz. Halkan, hogy lehetőleg csak ó hallja. Ám nem suttogok. Így aki a közelben áll és hegyezi a fülét az akár hallhatja is.

- Én veszítettem el az egyik emberem. Nem ön. Remélem a temetési szertartás levezényléséhez elég erősnek érzi magát.

*Hangom halk ám határozott. Könnyen kihallani belőle, hogy kijelentést teszek csak és nem várok rá választ. A beszédben nem is tartok szünetet. Félig elfordulva a paplovagtól mindenkihez szólok hangosan, hogy mindenki jól halljon.

- Egy fertály óra és végrehajtjuk a temetési szertartást!

//Kb 15 perc//

- Jöjjön Marko Lestarn inkvizítor úr. Még meg kell hallgatnunk egy bemutatkozást a temetés előtt.

*Azzal elindulok a tűz felé. Menet közben még elhadarok pár parancsot az embereknek.

- Nagilla Ves Erhan a temetés után beszélhet velem. Clash-t ültesse fel ám további utasításig egyenlőre ne oldja meg a köteleit!
- Rászim, Lathán a számszeríjjak továbbra is legyenek felajzva és megtöltve! Álljatok készenlétben!
- Triptipol Kopt jól emlékszem, hogy ért az íj - hoz?
*Igenlő választ kapok.:
- Remek. Vegye kézbe, helyezzen egy vesszőt az idegre és tartsa szemét az erdőn!
*Nemleges válasz esetén.
- Kár. Ettől függetlenül tartsa a szemét az erdőn!

*Ezt követően oda megyek Jerardo Monter - hez és a tűz mellet meghallgatom a bemutatkozását. A tűz mellé érve első dolgom pár ágat rádobni és egy kicsit megpiszkálni a tüzet, hogy feléledjen. Majd teljes figyelmem a bemutatkozás végighallgatásának szentelem. Mikor felmutatja a medaliont megvárom míg Marko igazolja hitelességét. Egy biccentéssel nyugtázom, hogy ő is inkvizítor.

<... Remek már ketten vannak…>

- Értem és ön is bír Domvik kegyelméből szent hatalommal? Képes a poshadt vizet Domvik áldását kérve ihatóvá változtatni?

*Majd hallgatom tovább a bemutatkozást és a választ. Bemutatkozását követően magam is bemutatkozom.

- Perl Lawarin Solec lovag vagyok a Királyi seregek alezredese. Jelenleg ennek a csapatnak a megbízott vezetője. Ő Marko Lestarn lovag. Az egyház képviselője, jelenleg Dovik támogatásáról biztosítja csapatunkat jelenlétével. Ők az embereim. Shadlek irányába visz utunk. Ön merre megy tovább most, hogy célpontja távozott szeretet világunkról?

*Beszélgetés közben végig rá nézek. Majd a bemutatkozás és a két kérdésemre adott válasz után egy újabb kérdést teszek fel. Ám ezt mindkettőjüknek.

- Clash a farkas legyőzése során és után furcsán viselkedett. Alig tudtuk ártalmatlanná tenni. Mindketten sötét dolgokat emelgettek vele kapcsolatban. Most Marko még is azt mondtad az imént, hogy elég ártalmatlan ahhoz, hogy elengedjük. Valóban ártalmatlan? És biztos, hogy nincs ereje megtisztítani a lelkét a gonosztól?

//PM Thor, Gorodak, Paga Sker//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2014.12.22. 21:12

Jerardo Monter

A temetést kissé távolabbról figyelem, nem zavarok bele a jelenlétemmel. Később Solec lovag kérdéseire így felelek:

Én nem bírok az Egyetlen kegyével, csupán hideg vasat, a józan észt és a buzgó szerzetesek századokon át gyűjtött titkos tudását próbálom szembeállítani a sötét, külső világok szülötteivel. Feladatom végetértével általában megtérek a kolostorba, ám az itteni helyzetet figyelembe véve azt hiszem, ezen a vidéken is akadhat tennivalóm. Ha jól sejtem, nem egyszerű véletlen, hogy egy ilyen jól felszerelt, ám apró csapat az erdőben rejtezve tör előre az eretnekséggel vádolt földeken. Ha beavattok tervetekbe és célotokba, akkor talán segítségetekre lehetek, ha egybevág az én feladataimmal.

Mikor erre válaszolnak, figyelem a hozzáállásukat, kíváncsi vagyok, mik a reakcióik az ajánlatomra.

Az óriással kapcsolatban ezt mondom:

Azt hiszem, bármi is volt, ami rátört, most épp szunnyad, de legalábbis uralja a társatok.
Domvik különös látást adományozott nekem születésemkor, látok olyan dolgokat, amik a világok peremén egyensúlyoznak. És ez a látás azt mondja nekem, hogy a társatokban valami lakozik, ami idegen, nem való egy ember lelkébe - talán egy holt lélek * . Sosem láttam még hasonlót, nem is hallottam ilyenrő, így fontos lenne, hogy kiderítsük eredetét. Mind a ti megnyugvásotok, mind az Egyház tudásának érdekében. És mivel nem tudom biztosan megmondani, hogy ez-e a gonosz forrása, amit éreztem s hogy mint került belé, az óriásnak is jár egy esély, hogy méltósággal mondhassa el történetét.

//off: KM, a csillaggal jelölt részhez kérdem: ugye jól értettem, a Holtak szeme mutatta azt a fekete füstös-koponyás látomást Celestiusról? Ha nem, akkor majd átfogalamzom ezt.//
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.12.22. 23:49

// Nem tudom miért, de mióta hátteret váltott az OM egyáltalán nem kapok értesítőket , semmiről ami figyelmeztetne, hogy írt valaki , nekem a napok eléggé összefolynak így folyton elfeljtem, hogy hol tartunk....//
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 109 / 180 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján