• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 37 / 54 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.10.15. 17:35

Mitaboshi Fuutame

-Ez csak karcolás, ne foglalkozz vele. Fontosabb kérdés, hogy akkor most mi a terv?

*Nem teszek semmit, amíg parancsot nem kapok rá.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.10.18. 1:42

Guray.

// Az előző reagomban szerintem le irtam mindent amit kellet, úgy, hogy úgy gondolom, nem rám várunk, de ha km úgy dönt irok új reagot.... //
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.06. 11:51

Akkor minden meghívott érdeklődőnek.

Januári kezdettel kalandot fogok indítani.

TSz. 10

Helyszín:É Ynev, A Kettős Hold országai, Erogow királyság Hesseby kikötőváros, A Mer'Daray tenger partján.
(A Nagy Fehér törvénykönyv térképén ezt a szakaszt a Marvinella-öbölnek hívják. Ha valakinek megvan a poszter Ynev térkép az megtudja nézni rajta)

Karakteralkotás:

Thor kalandjaiban a már megszokott módon. Akinek esetleg nem ismerős a 30 pontos karakter alkotás az ÚTK-ra alapozva az küldjön Pm-et és megírom neki a részleteket.

Ezzel kapcsolatban szeretném minden leendő JK figyelmébe ajánlani, hogy a képzettségek nagyon fontosak. Alaposan gondolja át mindenki milyen háttértudással rendelkező karaktert ír. Amivel kapcsolatban nincs képzettséged azt a karaktered nem ismeri.
A másik fontos dolog ami a Harcművész és Kardművész kasztot illeti. Nálam ez a két kaszt nem létezik önállóan. A harcművészet képzettség sem létezik. Mindenféle harci mozdulat amit a "harcművészt" tehát a távol-keleti bunyók sajátosságainak gondol mind lefedhető nálam a többi képzettség kombinációjából.
Pl: Akrobatikus elemeket akarsz használni mint amik Jecki Chen filmjeiben is előfordulnak. Szaltó, forgórúgás, bukfenc stb. Akkor rendelkezned kell az Akrobatika képzettséggel.

A másik, hogy korlátozom a játékban résztvevő mágiatudók számát. 2 főnél több ne értsen a mágiához. A szakrális mágiát is ide értve.

Mivel ez egy szerencsevadász kaland lesz így az állami szervezetek felé elkötelezett rendekben szolgáló karakter nem jöhetnek. Pl.: Uwel, Dreina hívő pap, paplovag vagy valami hasonló.
Ahogyan káosz-halál jellemmel sem lehet jönni. A halál-káosz jellemet sem nézem jó szemmel. A halál jellem viszont engedélyezett.

A karakter alkotás során vegyétek figyelembe, hogy a nagyon egzotikus származású karakterek is kivannak zárva. Így nem lehet származni: Kránbó, Niaréből, Sirenárból, Elfenderből, nem lehettek Orwellánusok sem. Lehetőleg ne legyetek Toroniak se de ez nem tiltott csak megbeszélős. Az elf, ork és goblin faj sem játszik nagyon a helyszín miatt (erre még alszom egyet.) Viszont a törvénykönyvben nem szereplő fajjal biztos nem lehet jönni.

Varázstárgyakra keretet nem adok. Csak az lehet nálatok amit a mágia forgatók eltudnak készíteni a saját mannapont készletükből. De erre még alszom egyet. Ha adok ilyesmikre keretet azt a későbbiekben megírom.

A karakter alkotás során mint jól tudjátok, a képzettségekhez tartozó tulajdonságoknak azonos szintűnek kell lennie mint ahányadik fokra felveszitek. Ezzel a részel ne törődjetek nagyon. Főleg ha egynél több tulajdonság tartozik hozzá, egykét kp-ért nem szólok. De legalább az egyik legyen azonos szinten. Viszont ahol csak egy tulajdonság tartozik a képzettséghez ott elvárom, hogy mindig azonos legyen a tulajdonság szintje és a képzettség szintje a végleges karakterlapon.

A másik hogy én a játék során a próbadobásokat D20-al fogom dobni és dobatni mindenkivel. Meglátásom így sokkal árnyaltabb játékot játszhatunk és az alacsonyabb értékek is hasznosabbak lesznek.

Vázlatokban a következők az előzmények.

Mind szerencsevadászok vagytok. Mind olyan okból tartózkodik a városban amit jónak láttok de a tél beköszöntött így nem tervezitek, hogy egyhamar tovább álltok. A tengeri közlekedés is igen visszafogott. Gyakorlatilag minden hajó a kikötőkben van mivel viharos a tenger. A már megszokott magas hullámokon kívül egy kitartó vihar is tombol a közelben. Az ég be van borulva. Kifejezetten életveszélyes kihajózni. Ám ti még is ezt tervezitek.
A kikötőből tiszta időben jól látható kis zátonyos szigetnél egy nagy hajó megfeneklett a múlthéten. Ti épp ezt a hajót tervezitek meglátogatni a gazdag zsákmány miatt. Az összemesélős részt, hogy hogyan verődött össze a csapat majd a jövőhét folyamán mint a kaland bevezető előtörténete kifogom még egészíteni. Mint például, hogy mi lett a hajó legénységével vagy, hogy honnan ismeritek azt az NJK hajóskapitány akinek a hajóján a szigetre mentek. Viszont ennél fontosabb, hogy miután mindenki eldöntötte, hogy mivel lesz a kaland indulásáig ide írt reag-ok segítségével ismerkedjetek össze. Ha úgy tetszik nyugodtan játsszátok le KM-i felügyelet nélkül ahogy a füstös kocsmák sötét sarkában megbeszélitek a zsíros haszonnal kecsegtető balhé részleteit.
Miközben ezt megbeszélitek majd a szükséges háttér-információkat amikkel rendelkeztek megosztom veletek.

A karakterek leadási határideje December 20. A karaktereket ellenőrzöm és véleményezem 22/23-ig. Aztán ünnepi szünet. A két ünnep között lehet írok még néhány háttér információt amit még fontosnak találok. Majd Január 3/4-én indul a kaland.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2015.12.07. 0:07-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.06. 23:25

Lehet írni most már.

A leadási címet majd pm-ben megírom mindenkinek
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.07. 12:30

Üdv!

Jelentkezem a játékra. (Igaz, ezt már Pelsoval megbeszéltem, de azért ide is írom. :) )

Karakter ötleteim magam részére:

Ha senki nem akar mágiatudó lenni, akkor egy jó kedélyű varázslóval lennék, aki a rúnamágia megszállottja.

A papi kasztot most kihagynám, ha nem gond.

Harcos kasztok közül:

1: Fejvadász ember, picit szolga lelkű. Szívesen elfogadja az utasításokat. "- Mutass rá, és a fickó már halott."
Bérgyilkos fajta, és erre is gyúrnék rá.

2: Törpe tolvaj-harcos. Jó harcos, de nem a teljes vértes harci kalapácsos fajta, hanem a láncinges, gyors fickó, aki a célzó fegyvereket sem veti meg. És ha azt mondják, hogy kincs van azon a hajón, akár el is úszik odáig. :)

Én azt tanácsolom, hogy régi jó cimborák legyünk. Viszont, ha ebbe mindenki bele megy, akkor amondó vagyok, hogy beszéljük meg, miképpen cselekszünk a harci szituációkban. Ez igen csak megerősítheti a csapatot.

PL: Míg a mágiatudó felkészül valami csúnya dologra, addig a harcosok védelmezik. Támadás esetén először az íjászok cselekednek, és csak utána van a roham. Pszivel parancsokat ad a csapat harci vezetője, így értékes időt spórolhatunk meg, és még az ellenfél sem fog tudni róla. (esetleg ezeket PM-ben egyeztetjük, hogy még a KM se tudjon róla :wink: :-D :twisted: )
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.12.07. 15:39

PM-be már írtam!

Én is szívesen jáltszanék ebbe a partyba. Most már tlépést tudok tartani a történésekkel. Igaz hátra van még 2 vizsgám, de ezekből az egyik jövő héten lesz.

Én szívesen hoznék egy dárd/pap (Alborne) karit rengeteg képességel, aki mondjuk Thor fejvadászának nagylelkű felbérlője/tálrsa is lehetne. A gyógyítást és a buffokat tudná ez a kari biztosítani. Rengeteg móka és kacagás garantállt (bálr ez játékfüggő).
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2015.12.07. 18:09

Sziasztok!

Én is szívesen jönnék az új kalandba, de ezt a 30 pontos karialkotást nem ismerem, ezért szívesen vennék valami útmutatást róla.

Csak ÚTK-s karik jöhetnek? Mert volna egy gladiátoros ötletem. Az ÚTK-s harcosból ezt nem lehet kihozni, hiszen a gladi lovagolni sem tud alapból, viszont van az a Hulla-Selmo -féle nem hivatalos kieg amiben ÚTK-ra alakítják ezt a kasztot. Az is számításba jöhet?

Ha engedélyezve volna, akkor ez egy rend-halál jellemű emberke lenne, aki az arénában kiverekedte magának a szabadságát. (aszisz, vagy toroni, de nem hű ezekhez a nemzetekhez, mert itt csak szolgaként élhetett). Valami szomorkás, mogorva vasgyúróféle aki 2 gladiust forgat mesterien, valami levethetetlen alázattal ami belerögzült a neveltetése során.

Ha a gladit kizárjuk, akkor is valami hasonló fegyverforgatót hoznék. Rendjéből kivetett szabad lovagot, vagy megfáradt harcost, rend – halál jellemben. Korát tekintve 40 körüli lesz, de a megpróbáltatások miatt 50esnek rémlik majd.

Egyenlőre ilyesmiben gondolkodom, kb ebben a sorrendben, aztán majd engedély szerint. :)
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.07. 20:58

Szevasztok!

Én egy szerencsevadásszal csatlakoznék a kalandhoz, pontosabban valami kalóz félével. S ezzel meg is magyarázva az NJK-t és a hajót. Ismeretség, s a kincs vonzalma.
A karakterről nagyvonalakban: Iszákos, szórja a pénzt ha van, s lop ha nincs. Vonzza a zsákmány mint az éjjeli lámpa a rovarokat, azonban okosabb annál, hogy holmi csapdákba beleessen. Sokszor játszotta már ki a városőröket akrobatikus képességeivel, s fegyverek helyet inkább az eszközeire vagy a környező tárgyakra hagyatkozik.
De legfőképp, Iszákos és hóbortos álarc mögé rejti zseniálisságát, ezzel már-már kiszámíthatatlanná téve magát ellenfelei s néha társai szemébe is.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.07. 21:16

Úgy látom, hogy két harcos féle, és egy bárd/pap féle lesz a csapatban. Így akkor bevállalom a varázsló szerepét.

Tehát varázsló ember. Nem a könyv moly féle, hanem a kicsit kalandozósabb típus. E mellett oda van a rúnázott cuccokért. Természetesen a társainak is szívesen alkot egy-két csecsebecsét. Szociális képességei elég gyatrák lesznek, nem a szószóló féle, de a tudomány terén nem lesz rossz. Fő profilja az őselemi mágia. A nekromanciát valószínű ismerni fogja, de csak picit. A démonológia is inkább ismereti tudás lesz. A drágakőmágia pedig az örökké dédelgetett álma, mely nagy eséllyel álom is marad. Az asztrál/mentál mágiát használni fogja. Egyáltalán nem törődik a nagy szent varázsló kódexszel. Akkor varázsol, mikor kedve szottyan, és volt rá már példa, hogy mások elméjét kicsit megkavarta, hogy megszerezze amit kívánt.

Élvezi a kalandot társai oldalán, kivéve mikor majdnem meghalnak.

Jellemét nézve halál rend. Itt a rend jellem nem a városok/országok törvényeinek a betartását jelenti, hanem a mágia megőrzését, és védelmét. Lehet, hogy előszeretettel varázsol, de a tudást mindig is megőrzi, és megvédi. Ha valahol ősi tudást talál, képes minden követ megmozgatni, hogy ne vesszen el örökre.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.08. 11:54

Egy olyan ötletem lenne, amit akár Paga Sker játékában is használhatnánk, meg persze majd itt is. Még pedig, mivel nem nagyon van lehetőség a szintlépésre, illetve nyűgös online-on, ezért szerintem bónusz pontokat kaphatnának a karakterek.

PL: A varázsló érdekes tekercseket, könyveket talált, ezért 2-vel nő a max mannája.

Sikeresen legyőzte a harcos a három ellenfelet, kap 3 HM-et.

A tolvaj kinyitott egy nehezebb zárat, kap 3%-ot a zárnyitásra.

A fejvadász sikeresen kivégezte a célpontot, kap 2 HM-et.

A pap megtérített egy hitetlent, 5-tel nő a max kegypontja.

A bárd bejuttatta a csapatot a nemeshez, 4-el nő a mannája.

A boszorkány fontos infókat szerzett meg mágiájával, 3-al nő a mannája.

A BM megszüntette a mérgezést a társa testében, 3-al nő a mannája.

STB.

Így a mágia tudók is jobban kutatnak a romoknál, a tolvaj is megpróbál harcolni, és a többi. Természetesen mindig a KM jogköre lenne, hogy éppen milyen pontot ad, és mire.

Vélemény?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.12.08. 17:44

Viszont akkor a kaland elején is kaphatnánk ilyen bónuszokat. Ahelyett, hogy írunk egy 10. szintű karaktert azt csoki. Meg szerintem jogos lenne legalább kultúrát ingyenesen felírni legalább, a háttértöri alapján, amerre a karakter járt vagy valami.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.12.08. 18:31

Látom én mire megy ki a játék.
Még el sem kezdődött a kaland és már mind ingyen holmikat szeretnétek.
:gugli: :off: :merci: :LOL: :lame: :teccikerteni:
Jól van, jól van.... Értek én a szóból de nem engedek a hordának! :morci:

Amúgy nem rossz felvetés. Életútnál még a törvénykönyv is mintha említene ilyen lehetőséget. Még gondolkozok ezen. :twisted:

Sirak viszont igazad van a kultúrával kapcsolatban.
Jól megírt előtörténetekért lehet felírni ingyen kultúra képzettséget. Az előtörténetek elolvasása után megírom milyen szinten.

Paka Sker
A karaktered hívő dalnok vagy pap lesz aki szeret zenélni?

Narxes
Remélem a karakteralkotási szabályokból jól látszik, hogy a karakter tervezeteddel nincs baj. Nyugodtan jöhetsz. Szóval hajrá.

Nos a héten a jelentkezés és az ötletelés hete van. Tehát ha van kérdésetek, kérésetek, ötletetek azt most írjátok meg és gondoljátok ki.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Narxes » 2015.12.08. 22:50

Pelso köszi a szabályleírást, így nagyjából világos a dolog.

Már csak egy-két kérdésem lenne. :D
Mennyire tagoltan szeretnéd látni a statisztikát? Mind a 10 szintet külön, hogy lásd mikor miben fejlődött, vagy jó lesz egybe a végeredmény?
Akkor helyismeret, kultúra, anyanyelvre is kell költeni az alap 30 pontból?
Vagyon háttér nélkül mi lesz a kezdő pénz?
Hmm.. volt még egy gladius dobáló ötletem is, de sztem hülyeség lesz mert nem fogok Cé-re költeni..
Nagyjából ennyi. :)
Sztem tele lesz a stat hibával ezért hamarosan nekilátok, hogy időben ki tudjam javítani. :lol:

Mondjuk a karimat is ismeri a társaság. Egyszer bajba kerültem és valamelyőtök kisegített, azóta barátság alakult ki. Am haverok közt el tud néha lazulni a karim, csak úriasabb társaságban jobban visszahúzódik a rabszolga előélet miatt.

Lehet már le lett írva, most nem nézem vissza, akkor bocs a kérdésért, az előtörit hova küldjem, milyen formában?
Narxes
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.09. 10:50

Az anyanyelvet és a hozzá tartozó kultúrát, helyismeretet 3-as fokon ingyen megkapjuk. (Legalább is eddig így volt)

A pénz engem is érdekelne.

Mondjuk mikor én mesélek, mindig az anyagi háttér alapján számolom ki, hogy most éppen mennyi pénz van a zsebedben. (de nem én vagyok a KM :) )

Kérdés:

Varázstekercs mennyi lehet nálam? Nem tápolás céljából, csak említettem, hogy rúna őrült lesz az illető, és ezért kérdem.

Próbálom majd a varázstárgyakat normális keretek közt tartani, de nem ígérek semmit. :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll:

Fontos kérdés:

Ha valamilyen tárgy egy illető kezében van, akkor azt már védi a személyes aurája, vagy nem?

Szerintem azt a tárgyat, amit már nagyon régóta hordoz magával, vagy valamiért nagyon erős érzelmek fűzik hozzá, azt védje az aurája. Ám amit csak nem rég vett magához, azt ne.
A tolvajnál az erszénye mindenképpen védett. :lol: :lol: :lol:

Kérdés a többiekhez:

Milyen varázstárgyakat szeretnétek? Még nincs kész a kari, de szerintem 100-120 mannája lesz.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.12.09. 12:24

Még egy kérdés. Előtörténetet hova küldjek?

A többieknek annyit, hogy majd beszéljük meg, miképpen ismerték meg egymást. Az én karim nem dorani varázsló, de egy klán tagja volt. Esetleg azon belül is megismerhettük volna egymást. Szívesen elküldöm mindenkinek az előtörténetet, ha a KM jóvá hagyja. Talán könnyebben össze tudjuk hozni a csapatot.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 37 / 54 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján