• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 95 / 180 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: revoltz » 2014.09.17. 20:15

Edwin Van Allen

Visszaérésem után egy ideig csak hallgatom a mondani valókat. Ezután megosztom a véleményem:

- Szerintem még hasznunkra válhat a lány.

Ezután megmutatom a láncot, amit találtam. (egy fekete kővel ékesített ezüst medál)

- Ezt az ork vezérnél találtam.

Ekkor a lányra nézek. Kíváncsian várom a reakcióját, hátha a barátjától származik a medál. Ha mégsem mond semmit vagy mutat ki érzelmet, akkor megosztom másik gondolatom a tárgyal kapcsolatban.

- Arra gondoltam, hogy esetleg az előttünk járóktól lehet. Ami azt jelentheti, hogy nincsenek messze vagyis, ha nem teszünk mindenféle kitérőt, akkor utol érhetjük őket.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.09.17. 21:15

- Nem válaszolt a kérdésemre Inkvizítor uram.

*Mutatok a bálványra.

- Milyen hatalom van abban a totemben, hogy egy valós hatalommal rendelkező démon ereklyéje helyet orkok hitvány és lopott babonája által egyben tartott valamire kellene vesztegessük a drága időnk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.09.18. 16:59-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.09.18. 1:16

Nagilla Ves Erhan

Miután össze szedtem magamat, meg kicsit körbe néztem,csak végig hallgatom a feletteseim beszélgetését és közben figyelem a köröttünk lévő homályt!

< Majd a parancsnokok el döntik, ha kérdezik én azért igennel válaszolok, hogy a lányt magunkal vigyük e vagy sem, végül is még hasznát vehetjük ha jó abban amit csinál. >

// Ha meg kérdeznek akkor arra szavazok, hogy a lány velünk jöjjön. A kitéröt Perlre bizom, mível ő a parancsnok. Mint hivő ha Marko megindokolja , hogy miért olyan veszélyes az a bálvány akkor mellé állok, ha kikri valaki a véleményemet... //

Ha nem kérdeznek meg a feletteseim, akkor továbbra is hallgatok egyenlöre, a többi információra amit MArko oszt meg velünk illetve kináncsian hallgatom az érveket.

De közben szüntelenül a mocsarat nézem, hátha még lez meglepetés.

Észlelés:
Dobás: 12

Ha a karimnak eszébe jutt valami esetleg amit a km jónak lát, vagy a karim úgy ondolná, hogy esetleg tanácsot adhat, illetve bele szólhat a vitába mint nemes...
De miel tudom, h csak katona vagyok, nem szólalok meg ha csak nem nagyon fontos a mondani valóm a dologgal kapcsolatban...
Inti próba:
Dobás: 6
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.09.18. 4:51

Celestius Clash

*A háttérből hallgattam végig az egész beszélgetést, ami lezajlott a gyógyulás és ének-zene előadás után.

//Őszintén szólva, elég gyorsan átléptünk a haldoklásból a vitatkozásba...//

*De én inkább Darlát figyeltem, hogy mik a reakciói a belső viszályokra. Nem feltűnően vizslatom, csak rá nézek, hogy lássam mi a véleménye.

//Lélektan 2. dobás: 19//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.09.18. 19:49

//off: Ez most beszélgetős rész, azért nem megyek tovább. //

Mindenki

*A nő csendben hallgatja a párbeszédet, mely a sorsáról dönt. Nem mozdul, és a földet fürkészi. Ám a két zsoldos, kik Solec csatlósaként jöttek, pár lépést tesznek parancsolójuk felé, majd a paplovag irányába fordulnak. Nem tesznek fenyegető mozdulatokat. Nincsen a kezük a kard markolatán. Ám jelzik, hogy Solecet szolgálják.

*Ekkor Edwin felemeli a fekete köves nyakláncot. Az eddig csendben ülő nő felnéz, majd felállva lép a nyakláncot tartó felé.

- Ez az enyém! -* Majd a kezét nyújtja felé, de nem próbálja el venni.

PM: Pelso, Sirak, Hugilee, Revoltz
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.09.18. 20:44

Marko Lestarn

- Nos ezt a talizmánt boszorkánymesterek, nekromanták és más sötét praktikákat űző mágiahasználók gonosz célra felhasználhatják. A világ és a ternészet egyensúlyát játsznyi könnyedséggel felboríthatják használói. Ez minen törvény ellen való. Szerintem senki sem szeretne régen elhunyt hozzátartozói ellen harcolni. Ezért hiszem azt, hogy fontos ezt a medált és ahonnan ez idekerűlt oszlopt használhatatlaná tegyük. Lehet, hogy amire most kérlek benneteket meghaladja majd képességeimet, de meg kell próbálnunk, legalább úgy, hogy visszakűldjük az orkokat teremtő démonaikhoz. Ráadásúl nem fognak a nyomunkban loholni. Nos ezek az érveim. Jut eszembe... -fordulok a lányhoz- milyen növényt kerestetek a megbízótoknak, hogy csak ez a mocsár felelt meg neki? És milyen nyakék ez?- mutatok a fekete köves nyakláncra, felfigyelve a lány reakciójára.( Érzékelés 11)

Hangomból lehet érezni a feszűltséget dühhel fűszrezve. Kinek van lélektanja láthatja, hogy nem kell sok, hogy higgadtságom szertefoszoljon.

Megváron a többiek reagcióját, közben meditativ légzésgyakorlatot csinálok, hogy a haragomon felülkerekedjek. Majd mondani valómat ezek után folytatom(ha kell).
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.09.19. 3:17

Celestius Clash

*Megfigyelem a lány reakcióját, amint Marko a nyakékről kérdezi.

(Lélektan 2; Érzékelés 17; Intelligencia 15; Dobás: 12//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.09.19. 21:17

Lovag Perl Lawarin Solec

<... Hmmm… kimutatja a dühét.... Hmmm….>

...Nos ezek az érveim. Jut eszembe... -fordulok a lányhoz-...

- Domvik-nak legyen hála!

*Kiáltok fel azzal egy időben ahogy a paplovag fordulna el tőlem, hogy a lánnyal beszélje. Ezzel megakadályozva, hogy feltegye a kérdéseket. A beszédben nem torpanok meg.

- A Hét Arcú mindig utat mutat híveinek!

*Ezzel egy időben tekintetem az égnek emelem és kezem is a magasba emelem. Majd karomat le eresztve újra a paplovagra nézek. Mindeközben nem hagyom abba a beszédet.

- Még ebben a hitehagyott tartomány mocsarában is csak egy démoni ereklyét enged megbújni. Ezzel megvilágítva számunkra az igaz ösvényt amin haladnunk kell!

*Ahogy tekintetem vissza tér az égről egyenesen a paplovag szemébe szegeződik. Határozottan. Nem ellenségesen, nem bántóan. Egyenesen és rezzenéstelenül. S közben nem hagyok szünetet szónoklatomban.

- Ami nem más mint az exterminus! Eretnek testvéreink nyomában kell tovább haladnunk mivel a magát istennek valló démon ereklyéjét nem a pajzsterem falára szánják. És abban is biztosak lehetünk, hogy nem azt a Sogron nevű valamit akarják Ynev földjére idézni a tárgy segedelmével. Hanem Ranagolt! Szentül megvagyok győződve, hogy minden egyes szívdobbanás amit az a tárgy egy eretnek pap kezében tölt, halálos veszedelmet jelent ránk. Ám az ork totem nem! Főleg, hogy egy része nálunk van, amit a Hét Arcú akaratából megsemmisíthet.

*Csak egy pillanatnyi szünetet tartok míg megtöltöm a tüdőm levegővel.

- Nem szabad hagynunk, hogy az ellenség praktikái megtévesszenek minket és tévútra csaljanak. Végzetes következményei lehetnek annak ha erőinket nem a megfelelő helyen vetjük be. Ám ami még ennél is végzetesebb következményekkel jár ha nem a legrátermettebb akarat irányítja cselekedeteink.

*Továbbra is egyenesen a paplovag szemébe nézve várom a választ. A pár szavas sértésére amivel parancsnoki méltóságomban kérdőjelezett meg nem is oly rég, egyenlőre csak ennyit mondok. Ám könnyedén kiolvashatja tekintetemből, hogy nem engedek a rangomból.

//Off.
Nos. Nem feledkeztem meg senkiről. Megvárom még a paplovag válaszát erre, utána reagálok az egyéb eseményekre. Mint a nyaklánc, a lány, meg a többiek.

Viszont fontosnak érzem tisztázni, hogy az ezredben ügye bár a karakterem a második ember rangban. Jelenleg meg a küldetés parancsnoka. Ráadásul nemesei származású.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2014.09.21. 20:31

Edwin Van Allen

Vetek egy pillantást a nyakláncra, majd átnyújtom a lánynak. Miután elvette ellépek mellőle és Rászimhoz fordulok.

- Mi az? - Kérdem érdeklődve, homlokom ráncolva.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2014.09.22. 14:26

Marko Lestarn
Mivel nem tudom befejezni cselekedetemet (mondanivalómat), mert csapatunk vezetője Perl nem hagyta, mondani valója közben behunyom a szememet, úgy figyelek. Közben mérlegelem döntésemet érveivel szemben. Miután Perl végzett és a reakciómra vár, kinyitom szememet és litánia (Hatalom szava 0 kegyp.) keretein belül szóra nyitom a számat.
-Marko Lestarn vagyok, Domvik felkent paplovagja és egyben inkvizítora. Fia Velír Lestarnnak, -/ off// Róla annyit lehet tudni, hogy jó hírű katonatiszt volt, aki a király engedelmével idő előtt leszerelhetett. Egy üzleti út során Gorviki rajtaütés áldozata lett feleségével együtt. /- ráadásul jogtudó és törvényszolga! –litánia vége. – Csakis az egyházi feljebbvalóimnak és a királynak tartozom magyarázattal. - Nyugodt hangnembe folytatom tovább. – Veletek mégis kivételt teszek. Tisztában vagyok küldetésünk fontosságáról, de ha sikerül is az előttünk járó csapatot beérnünk 20 fővel kell szembenézni. Viszont az orkok kiváló vadászok. Orruk kifinomult és még a sötét sem vet gátat a látásuknak. Ha nem végzünk velük a számukra szent helyen, akkor ránk fognak vadászni. Még ha nem is teszünk semmi azzal a totemmel, máris nyugodtabbak lehetünk, ha leszámolunk velük. Ennyit engedek döntésemből. Engedelmességgel tartoztok nekem mindannyian, mégsem akarok ezzel a hatalmammal élni. Amúgy is sok idő vesztegettünk már meggondolatlanságaink miatt. Remélem mielöbb indulhatunk.

A lányhoz fordulok, és most már tényleg megszólítom:

-Szóval mihez is értesz, és mi ez a nyaklánc?

Megvárom a válaszát majd a következőt teszem fel:

-Milyen növény kell a megbízótoknak, amiért idejöttetek?
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.09.22. 16:06

Triptipol Kopt

Mikor látom, hogy a lány a lánc után nyúl, csúnya gyanúm támad, s minden eddigi
viselkedését megkérdőjelezem magamban.
„nocsak de megélénkült hirtelen!!!....mi lehet az a lánc valójában?...” Kezem a kardomon nyugszik, hogy ha kell, egyetlen mozdulattal kettévágjam őt. Innentől kezdve nagyon figyelem a lány minden mozdulatát és szavát .

// érzékelés : 4;11;8 többet dobok, hátha többször kell //

Gondolom az //off: tintalátogató // Inkvizitor szavai kellő hatást gyakorolnak mindenkire, s vajon a lányra milyen hatással van?
Továbbra sem kívánok beleszólni a vezetőség vitájába, de ha megkérdeznék, bár úgysem fogják, én vinném a lányt ezek után meg pláne, és nem vagyok a kitérő ellen sem.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.09.22. 17:08

//Off.
Most fogalmazom erre a válaszomat.
Kérem a többi játékost, hogy várja meg a válaszomat.
Még a mai napon közzé teszem.
Köszönöm//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.09.22. 22:51

Lovag Perl Lawarin Solec

//off.
Szerintem a KM-nek kellet volna megírnod, hogy ki az apád. Ő meg megírta volna pm-ben annak aki a képzettségei alapján tudhat róla. Mivel én még abban sem vagyok biztos, hogy az én karakterem hallott róla. Az udvarból való távozását követő eseményekről nem is halhattam. Szerintem a karakterem legfeljebb arról hallhatott, hogy hivatalt töltött be korábban az udvarban.

Jobb esetbe.

Igaz ezt a KM-re bízom, hogy mit tudhatok.//

*Igaz látom, hogy beszédemet, egyházi méltósághoz méltatlan módon csukott szemmel hallgatja végig, még is megkapja tőlem azt a tiszteletet, hogy mikor válaszol végig rezzenéstelen arccal hallgatom végig. Nem szólok közbe.

<... Micsoda arrogancia… Hát a papságban Udvari etikettet már nem is okítanak?...>

*Mikor szakrális hatalmát kinyilvánítja és szimbóluma fényesen felragyog, a kicsi gyermek korom óta belém nevelt reflexek feltörnek és Domvik jelét rajzolom mellkasom előtt a levegőbe, mintha csak az imádság kezdetét jelezte volna a pap a misén.

<... Vajon Domvik szemében ez helyénvaló cselekedet volt?... >

- Világítsd meg a tévelygő lelkek előtt a helyes utat Domvik.

*Mondom félhangosan maga elé.

...sok idő vesztegettünk már meggondolatlanságaink miatt. Remélem mielőbb indulhatunk...

- Nem veszítettünk időt.

*Mondom, nyugodt, a korábbi szónoklatomhoz képest halk hangon. Ismét megakadályozva abban, hogy a lányhoz szóljon.

- Naponta csak kb 5 órát haladunk a mocsárban. Veszélyes terepen, kevés alkalmas pihenőhellyel, hiányos felszereléssel.

*Beszéd közben oldalra lépek, hogy Edwin Van Allen mellé lépjek aki épp a nyakéket adná vissza a lánynak. Ezt könnyedén megtehetem, mivel eddig is a lány közelében álltunk így van Allen kb két - három lépésre lehet most tőlem.
Ha már a lány kezében van akkor megeresztek egy határozott pillantást felé mikor vissza veszem tőle és vissza adom Edwin-nek. Ha még nem került vissza a lány kezébe akkor a lány és van Allen kezét is vissza tolom a mellkasukhoz.

- Ezzel majd később foglalkozunk.

*Mondom majd vissza fordulok a paplovaghoz.

1 Ha a szemét ismét lehunyja a paplovag akkor a következő mondatot mondom.

- Nézzen a szemembe Inkvizítor uram!

2 Ha ezúttal nem hunyja le a szemét akkor a fenti mondatot kihagyom. Mindkét esetben az alábbi mondatokkal fojtatom.

*Ahogy az előbb, mikor a paplovag tiszteletlenül lehunyt szemmel hallgatott végig, most is határozottan a szemébe nézek. Egyenesen. Kétségek nélkül.

- Feladatunk az, hogy felkutassunk egy magát istennek tartó démon ereklyéjét még mielőtt az exterminusra ítélt testvéreink rátalálnak. Ha rátaláltak akkor elvenni tőlük. Úti vezetőnk a mocsárban Darla, akinek testi épségéért én felelek. A parancsunkat Theun Sil Erhan-tól, ezredünk parancsnokától kaptuk akit rangban én követek. A küldetés vezetője én vagyok akit rangban Edwin Van Allen követ.

*Egy lépést közelítek a paplovaghoz.

- Attól, hogy forr magában a düh, ami még az arcára is kiül, megkoronázva azzal, hogy szemhéját lehunyva kerüli a szemkontaktust. Ráadásképpen még Domviktól ajándékba kapott hatalmát is arra használja, hogy tudtunkra adja azt amit már eddig is tudtunk. Még véletlenül sem teszik magát a küldetés vezetőjévé! Csak azért mert a pillanatnyi szeszélye úgy hozta, nem fogunk letérni a küldetésünk fő irányáról! Kalandozó csapatokban szokásos hozzá állása, miszerint aktuális érdeke mentén segít, hátráltat, támogat, gátol, utasításokat ad vagy követ. Helytelen belső értékrendet sejtett.

*Teszek még egy lépést a paplovag felé. Ezzel olyan közel lépve hozzá amit az udvari etikett megenged. Kb 1.5 - 2 lépésnyire, másként mondva megközelítőleg 40-60 cm.

- Mindaddig míg rangomban vagyok nem fog a küldetés önjelölt parancsnokok meggondolatlan szavai miatt csorbát szenvedni. Ha ezzel baja van, arra van a mocsár.

*Intek bal kezemmel a mocsár irányába.

- Torony iránt haladva előbb utóbb megtalálja a totem oszlopot. Vezetőül még a lányt is magával viheti.

*Intek bal kezemmel hátra a lány felé, aki alig fél órája menekült ki a mocsárból egy csapat orkkal a háta mögött.

//off.
El olvastam a Hatalom szavát és ott írja, hogy megismerjük hatalmad mibenlétét. Pl. megtudjuk hány kegy pontod van, meg ilyesmik. Ez éppenséggel le is maradt a listádról.

Amúgy csak kíváncsiságból, miért idézted meg a hatalom szavát?
A leírás szerint nincs kötelező érvényű hatása.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.09.23. 4:09

Nagilla vas erhan.

// nem akarok bele szólni, de meddig fogtok civakodni? Csak mert tőlem mehetünk egy kis kitérőre. Annyit nem vesztünk vele. viszont kezdem unni a vitatok. Beszéljetek meg skypon vagy valami. Tegyet közzé és menjünk. //

Csendbem vegig hallgatom a vitát hallgatva az eseményeket.

Mikor a hatalom szava is felhangzik a beszédben.
Asztrál dobás: 13
A km- re bizom hogy pluszban hogy nyilvánul meg.

Lassan a kezemet a kardom markolatara teszem és lassan ki is huzom azt. Majd a vállamra helyezem annak pengéjet. Nyugodtan állok tovább, de ekkor már ugrásra keszen.

Akarat erő dobás: 13
Még nagyjából uralom magamat, viszont már nem látszik rajta a korábbi nyugodtsaga...

< döntsünk el parbajban, domvik úgy is amelle áll majd akinek nagyobb az igaza. Gilla az én istenem ki domvik angyala e szerrint cselekedne...>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2014.09.23. 16:11-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.09.23. 13:51

//Pedig bele szóltál.
:lol:

Amúgy meg nem civakodom. Mindösszesen karaktert játszok ki.
A karakterem meg a jelen helyzetben nem hagyja szó nélkül, hogy "hobbi parancsnokok" figyelmen kívül hagyják jelenlétét és úgy utasítgassanak csípőből mintha ő nem is lenne.

A karakterem a megbízott vezető, nemes, lovag, rangja van a Shadoni seregben.

Pillanatnyi hangulatok alapján nem lehet utasítást adni nekem azzal, hogy "én vagyok az főnök" és utána mikor meg nincs hangulatom utasítgatni vissza vonulok a háttérbe.

Ha valaki vezet akkor vezessen.
Ha meg nem akkor ne sértegesse a vezetőt nyíltan addig míg nem kíván véglegesen a helyére lépni.

Amúgy a részemről is mehetünk tovább de előtte mindenképpen tisztázni kell kié az utolsó szó mivel mi most katonákat játszunk. Háborús helyzetben. Kárunkra válik a kaland későbbi részén ha van valaki aki úgy gondolja, hogy bármikor eltérhet a kapott parancstól vagy egyenesen nem is kell meghallania.

Hivatalos kötött parancsnoklási sorral rendelkező csapatban vagyunk.
Nem a játék során derül ki, hogy kire hallgat a csapat, mint egy kalóz bandában. Már induláskor adottak a rangok.

Még ha a paplovagnak vannak is "kiváltságai" inkvizítori minőségében. Attól még nem lesz a parancsnok. Rangban sem lép fölém. Mivel ha rangban fölöttem állna arról már a játék indulásakor tudnom kellet volna. Mivel egy hadseregben lét kérdés tudni ki kinek engedelmeskedik.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 95 / 180 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján