• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 30 / 54 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.26. 1:44

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam határától 80 km-re, légvonalban. Shanice hegyei közt. Névtelen település. Az acél órája (13-dik óra.)
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A fiatal pap a kamrából előhoz mindenkinek poharat és egy kancsóban bort.

Thrin
- Ez egy telepes falu hova és miként tűnt el a maradék lakosság?

A falu vezetője.
- Tavaly az erdőket ellepő holtak inváziójában sokan oda vesztek. Néhány család halva, hogy a mágus a várába gyűjti a magányos tanyák és a falvak lakóit még azelőtt összepakoltak és útra keltek, hogy a katonák értük jöttek volna. Ez a falu van a legmesszebb, a többi település és tanya legfeljebb háromnapnyi gyaloglásra vannak a mágustól. Lóval egy napnyira. Mi lóval is egy hétnyire vagyunk. Gvendhor atya nem tartotta jó ötlenek így a többiek maradtak.
A fiatal pap
- Több mint százan a hóolvadást követően döntöttek, úgy hogy csatlakoznak a mágushoz költözőkhöz. Úgy gondolták a tavalyi három égetés után ott talán jobb, hogy a katonák majd harcolnak helyettük. De sajnos őket kellet elégetnünk a negyedik nagy égetésnél két hónapja a szurdokban.

Miközben beszél hozzátok mindenkinek tölt. A falu főnöke ahogy kitölti a pap az ő adagját, egy húzásra felhajtja.

A falufőnök.
- Sosem értek célba. Pár család inkább a királyi földek felé próbálkozott. Néhányukat láttuk a tavaly elégetett halottak között. A „Gonosz lélek” nem hagyja az élőknek, hogy elhagyják a hegyet.

Meg sem várja, hogy a pap újra töltsön neki. Magához veszi a kancsót miközben beszél, tölt és egy húzásra felhajtja a második adagot is. Aztán az üres kancsóval megindul a kamra irányában. A fiatal pap ezzel nem törődve felemeli a maga poharát a feje fölé áldomást mondani.

A pap.
- A királyra ki az istenektől kapott bölcsességében segítséget küldött meggyötört alattvalói védelmére.

A falufőnök.
- Éljen soká a király.

Majd nem sokkal később, hogy hallottátok hangját a kamrából egy újabb kancsó bórral tér vissza.

Thor
- Látom, hogy ég ott a falu déli részén az a máglya, mi okból?

A pap és a falu főnöke szomorúan néznek egymásra.

A pap
- Még a két napja az egyik változó lidércet égettük ott. Gvendhor atya hite elég erőt adott a tűznek, hogy megtisztítsa a szerencsétlent. Ma viszont…

Hangja elcsuklik és nem is szólal meg. A falu főnök, aki eddig csak szemezet a kamrából kihozott harmadik adag borával most egy húzásra felhajtotta.

A falufőnök.
- Most magát Gvendhor atyát égetjük ott, meg három falusit kik éjszaka álltak őrt. Az éjjel „Holtakká” lettek.

Thor
- Milyen sűrűn támadnak meg benneteket a holtak?

A pap
- Eddig négy horda járt erre. A falut nem támadták meg mert eddig Gvendhor atyának hála lecsaltuk őket a szurdokba, hogy ott égessük el őket.

Thor
- Van bármiféle fogalmatok, hogy mi történt itt?

A falufőnök.
- Nem sok. Gvendhor szerint a Magiszter és a barátja valami hatod kori titkot, „Gonosz lelket” zavarhattak fel az egyik elhagyatott bányában. Arra is gondolt, hogy a sok lélek kelthette fel álmából kik a közelébe költöztek. De négy éve még azt néhány eltüntet még valamiféle vadnak tulajdonítottuk, ami a hegyekben kószál és az elhagyott barlangokban vackolta be magát. A Magiszter és a Toroni az egyik tárnába alászálltak, miután feltűntek az erdőkben az első „változó lidércek”, három - négy évvel ezelőtt.
A pap
- Azokban az időkben gyújtották a falvak papjai az első máglyákat. Másképp nem nagyon lehet velük végezni. Az elsőt maga az atya áldotta meg hitének erejével a várban.
A falu vezetője
- Senki sem tudja mit találtak lent, de nagyon veszélyes dolognak kellet lennie, a Magiszter barátja az esetet követő hetekben elhagyta a várat a lányával együtt. Megírta a lányom. Ő a kisasszony társalkodó nője. Megírta, hogy neki is csomagolni kell mivel a lány ragaszkodott hozzá, hogy vele menjen. Azóta sem hallottam róla. Remélem még él.

Mikor a lányáról beszélt büszkeséggel a hangjában mondta, hogy társalkodó nő. Viszont, hogy nem hallott semmit a lányáról az óta, azt már aggodalommal és bánattal, némi reménykedéssel a hangjában mondta.

A pap.
- Nem is tudom. Lehet, hogy a gonosz lélek szolgálatába ált hisz toroni. Az atya is erre gyanakodott.
A falufőnök.
- Lehet, de a lányom már biztosan haza szökött volna, ha erről lenne szó. Biztos már Toronban szolgálja a kisasszonyt.
A pap.
- Te is tudod, hogy az atya látta még a várban a toronit mikor maga is a várban járt az első máglya gyújtásakor. Az meg fél évvel a lányodtól jött levél után volt.

Ezt követően még rövid ideig egymásra néznek csendben. Majd a borukból kortyolnak és újra felétek fordulnak. Látszik rajtuk, hogy erről nem most beszélgetnek először és már nem tudnak újat mondani egymásnak.

Thor
- A mágusról hallottatok mostanában valamit?

A pap.
- Még él. Katonái az erdőket járják. Tavaly a világos éjszakát követő héten jött egy lovas katona és át adta a Magiszter üzenetét. Ami így szolt.

„Az erdőkben rejtőző gonosz megtámadta az új telepeseket. Kárhozattól vezérelt ösztöneire hallgatva mindet járkáló halottakká változtatta. A saját biztonságotok érdekében elrendelem, hogy mindenki pakoljon össze és leljen menedéket a vár falai között. Azok, akik a vártól messze élnek zárkózzanak be, emeljenek sáncokat, erősítsék meg a falu falát és várják meg míg a katonák eljönnek értük, hogy a vár óvó falai közé kísérjék őket.”

- Gvendhor atya közölte a katonával, hogy nem költöznek be a vár falai közé. Messze vagyunk és itt is elég biztosságos. A katona ezután távozott. Azóta se láttunk többet a falu határában. Az ezt követő hetekben ért a falu határába az első horda.

A házban tapintható a szomorúság és az elkeseredettség, amit a két falusi áraszt magából. A feltett kérdésekre azért sorra válaszolnak. Gwon töretlenül fel is teszi őket, miközben a többiek csak csendben hallgatják a beszámolókat. Fél perc csendes ücsörgés után Thrin töri meg csendet.

-Meg kérdezem, hogy papi hatalmával vont e a faluköré vagy legalább egy kis része köré mágikus védelmet, vagy ne számítsunk semmi ilyesmire.

A pap
- Pontosan miféle védelemre gondol?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.26. 9:13

- Istened, szakrális hatalmának védelmére, de hát nem tudhatom te vagy a Pap ha te se tudod akkor biztos nincs.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.26. 19:16

Gwon Malor

<Szóval egy toroni. Talán valamilyen ősi kyr helyet szentségtelenítettek meg, ki tudja. Ám, az, hogy a magiszter a toronival kötött szövetséget, semmi jót nem jelent.>

*Leöblítem torkomat a kapott borral, remélhetőleg nem túl rossz, majd halva a tanácsos válaszát, megköszörülöm a torkomat, és utána megszólalok.

- Sajnálom, hogy az atyát is elérte az átok. Ami még szomorúbb, hogy a pyarroni istenek neheztelhetnek ránk, ha engedik híveik lemészárlását. Tudom, hogy nehéz idők járnak most rátok, de nem maradhatunk soká. Az átok megtöréséhez nekünk tovább kell haladni, csak ma éjszaka alszunk itt, és nem hagyhatunk egy katonát sem itt, mert szükség lesz rájuk, hogy lemossuk a szennyet a tartományról.

*Egy pillanatra elgondolkodom, majd egy kérdést teszek fel: - Mit jelent a világos éjszaka?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.28. 19:38

Mitaboshi Fuutame

Nem csinálok semmi érdemlegeset, hallgatom az eseményeket.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.07.01. 22:16

Riegoly városállamok Sueso állam határától 80 km-re, légvonalban. Shanice hegyei közt. Névtelen település. Sárgaréz órája (12-dik óra.)
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)

- Istened, szakrális hatalmának védelmére, de hát nem tudhatom te vagy a Pap ha te se tudod akkor biztos nincs.

A pap egy pillanatig elgondolkodva tekint vissza a tanácsosra.

- Azt hittem, hogy a varázslók arról híresek, hogy előttük semmi sincs rejtve. Legalább is én úgy hallottam, hogy mindenkinek ezzel dicsekszenek. De…

Kiüríti pohara tartalmát. Majd egyenesen a tanácsos szemébe néz.

- Engem még csak két éve avattak fel papnak. Hitem és tudásom nem elég mély és erős az olyasmire, amire célozgatott az imént. De még ha lenne is ilyen „védelmünk” azzal nem mennénk sokra. A gonosz szellemet és a szolgáját a nekromantát nem tudnánk távol tartani vele.

Rövid csend után Gwon töri meg a csöndet.

- Sajnálom, hogy az atyát is elérte az átok. Ami még szomorúbb, hogy a pyarroni istenek neheztelhetnek ránk, ha engedik híveik lemészárlását. Tudom, hogy nehéz idők járnak most rátok, de nem maradhatunk soká. Az átok megtöréséhez nekünk tovább kell haladni, csak ma éjszaka alszunk itt, és nem hagyhatunk egy katonát sem itt, mert szükség lesz rájuk, hogy lemossuk a szennyet a tartományról.

*Egy pillanatra elgondolkodom, majd egy kérdést teszek fel: - Mit jelent a világos éjszaka?

- Hogy?

Kérdez vissza egy pillanatnyi értetlenkedéssel a falufőnök miközben a negyedik adag bort tölti éppen ki magának.

- Rúfusz és Bettina esküvőekkor.

A falufőnöknek végigfut a felismerés az arcán a pap szavai nyomán.

- Jaaa. Hogy az - az este. Az egy igen különös éjjel volt. Mondhatom. Az ifjú pár már a nászágyban volt és a falu java is követte példájukat, de azért még jó néhányan a főtéren mulattunk még. Éjfél tájékán a vár irányából hatalmas fényesség árasztotta el a hegyeket. Pár pillanatra fényesebben ragyogott, mint a hold és fénye mellet pislákoló gyertyának tűnt csak a tábortűz. Az eget és a hegyeket beborító világosságot pár szívdobbanással később a csontjaim mélyéig hatoló sikoly rohanta meg a fülem és az agyam.

Megborzongott, ahogy szavaival visszaidézte az aznap történteket és kortyolt egyet a poharából. A pap veszi át a szót.

- Ez körülbelül egy héttel az előtt lehetett, hagy a katona meghozta a hírt a várból. Még épp időben. Gvendhor atya már alig tudta fékezni a faluban a pánik hangulatot. A katona megjelenés megnyugtatta az embereket. Tudták, hogy a varázsló még él és így van ki szembe szálljon az olyan veszedelmekkel amiket az egyszerű földműves lelkek el sem tudnak képzelni.

//Mindenki írja le mit szeretne csinálni még a faluban a holnapi indulás előtt. Amennyiben valaki valamivel szeretné kiegészíteni a felszerelését az kérem tételesen sorolja fel mit és menyit kér.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.07.03. 19:08

Gwon Malor

- Köszönöm, nagyon sokat segítettetek. -*Mondom kedvesen, majd az udvari etikett segítségével kimentem magam, és kimegyek a házból. Lassan sétálva elindulok a lakrészünk felé, és közben magamban gondolkodom.

<Egyre jobban nem tetszik ez nekem. Egy démonszerű lény, melyről még soha nem hallottam. Toroni fattyú a közelben. Egy mágus, aki összeszövetkezik a fattyúval, majd segíteni akar az elátkozott vidéken. Nagyon nem tetszik ez nekem. De túl fáradt vagyok, hogy ezen gondolkodjak most. Előző este szinte semmit nem aludtam. Ideje lepihenni.>

*Miután megérkeztem a szálláshelyemre, bevackolom magam. A madarat a szoba/sátor egyik részébe reptetem, majd előveszek egy fiolát. Az égő gyertya lángja elé emelem, hogy magával ragadjon az illúziója, ahogy a fény átvilágítja az üveg begyét, és annak tartalmát.

<Hatalom. Kis üvegcsébe zárt erő. Mily fájdalmat kell kiállnom, hogy megkapjalak.>

*Megrázom a fejemet, majd erőt veszek magamon, és egy mozdulattal felhajtom. Miután úrrá leszek a fájdalmon, elteszem magam holnapra.

//off: Nem kérek semmilyen különleges felszerelést, csak annyi élelmet, amit nélkülözni tudnak. Megiszok egy hatalom italát. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.07.04. 23:02

Mitaboshi Fuutame

Ahogy a vezetők mesélnek a történtekről, kezd össze állni a kép, hogy mi is történt. De még mindig csak spekulálunk, muszáj mihamarabb a varázslóhoz érjünk, hogy fény derüljön az igazságra.

Ahogy Gwon elhagyja a termet, úgy kívánok én is mindenkinek nyugodalmas éjszakát, s térek magam is álomba.

Reggel megkeresem Gwont minél előbb.

-Túl sok minden újat nem tudtak mondani, csupán megerősítették azt, amit már eddig is tudtunk. Tovább kell mennünk, de nem maradhatunk óvatlanok.

//Nem kérek semmi extrát//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.07.05. 10:05

/Ha mindenki tanácsosként kezel és nevez, a pap honnan is tudja hogy varázsló vagyok? Mivel hogy a karakter jelleme nem engedi hogy ezt hangoztassa, így csak társaimnak árultam el./

- Nem is reménykedtem, hogy ön képes rá - válaszolom kedvesen - az elődjére gondoltam, vagy ő sem volt igazi pap, de hát honnan tudhatnánk hogy ki igazi és ki nem, vagy hogy amit imádnak tényleg isten nem egy eszme hisz ekkora hatalommal ruházza fel követőit. - Fejezem be gúnyos éllel, majd kivonom magam a beszélgetésből és hagyom, hogy Gwon tevékenykedjen.

A falut elhagyva felszerelés:
- 2 rőf viaszkos vászon ( bár méterre gondolok nem tudom mennyi egy rőf)
- Toll, tinta 3 dl, kis fa tégelyben
- 4 ív pergamen, tekercs tartóban ha lehet
- És valami gyúlékony anyagot is javasolnék a hogy vigyünk el, mert ennek a tüze sokat segíthet a katonáknak. 1-1 dl/főre gondoltam kulacsban vagy tömlőben hogy pl olajat így gyújtó bombaként hajíthassák a zombik közé, így tizedelve meg őket nagy összecsapásokban. (nem kell nafta gyúlékonyságú anyagra gondolni, elég valami olaj)
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.07.05. 20:37

Riegoly városállamok Sueso állam határától 80 km-re, légvonalban. Shanice hegyei közt. Névtelen település. Sárgaréz órája (12-dik óra.)
Pyr.sz. 3707

//Off.
Thrin
/Ha mindenki tanácsosként kezel és nevez, a pap honnan is tudja hogy varázsló vagyok? Mivel hogy a karakter jelleme nem engedi hogy ezt hangoztassa, így csak társaimnak árultam el./

A felvetés teljesen jogos és igaz. Egy kis KM hibának lehettél tanúja és mindenki más.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az elhangzottak törlődnének. Ami azt illeti van magyarázat arra, hogy honnan is tudhatja, hogy te varázsló vagy de még eddig nem is említettétek. Tehát ennek fényében megy tovább a történet.//

Thrin
- Nem is reménykedtem, hogy ön képes rá - válaszolom kedvesen - az elődjére gondoltam, vagy ő sem volt igazi pap, de hát honnan tudhatnánk, hogy ki igazi és ki nem vagy, hogy amit imádnak tényleg isten nem egy eszme hisz ekkora hatalommal ruházza fel követőit. - Fejezem be gúnyos éllel…

Ahogy elhagyják, a tanácsos ajkát e szavak a két falusi körül szinte megfagy a levegő. Még az asztrális és mentális mágiában járatlanok, süketek és vakok is megérzik az asztrális világon beálló döbbenetet, majd haragot. Minden jelenlévő bőre libabőrös lesz ettől az érzéstől.

A falu vezetője akkor kortyolt az italából mikor Thrin szólt. A szavak hallatán először megfeledkezet még arról is, hogy iszik. A bór egyenesen a mellkasára folyik. Alig egy szívdobbanással később az agyagpohár hangos csattanással hasad ketté. Kezében tartott pohárral mit sem törődve vág az asztal lapjára, ahogy felpattan. A szék a hirtelen mozdulattól szinte már repült, ahogy vagy fél méterrel arrébb dőlt fel.

A fiatal pap arcáról már kevesebb érzelmet lehet leolvasni. Merev arccal néz előre. Érzelmeiről még is tiszta képet ad, hogy az elhangzó szavak nyomán a baljában tartott poharat egyetlen szorítással roppantja darabokra. Tartalma beborítja az egészasztalt és őt is.

Mikor a falu vezetője felpattan, jobbját felemeli és megragadja annak balját.
- TE TALÁN NEM HA…
- Hallottam.
- De…
- Hallottam.

A falu vezetőjének hangja betölti a kicsin házat, ahogy még „féken tartott” dühe a torkán keresztül talál magának utat a teljes robbanás előtt. A pap ezzel szemben nyugodt és halk hangon szól. De ez a két szó is elég volt, hogy kihaljátok a hangjában a féken tartott düh remegését.

Tekintetét Gwon-ra emeli és egy pillanatnyi szünetet sem hagyva fojtatja.
- Királyi lobogó alatt lovagolt be, hogy a vidéket sújtó kárhozat ellen harcoljon. Nincs jogod, hozzá.

A pap még mindig nem tart szünetet és nem is ereszti a falufőnök kezét. Hangjában ott remeg a már korábban hallott vissza fojtott harag. Miközben a fiatal pap beszél a falufőnök nem Gwon-t hanem Thrint nézi meredten. Ha tudna, a tekintetével ölni a tanácsos már biztosan nem élne.

- Falusi pap vagyok, hatalmam és hitem nem mérhető össze a prófétákkal vagy az igaz és teljes lelket átjáró hittel megáldott szerencsés kevesekkel. De PAP vagyok! Ahogyan GVENDHOR atya is az volt.

A pap lassan felemelkedik a székről, ahogy beszél és a tanácsosra fordítja a tekintetét. Minden egyes szóval, amit kiejt, egyre jobban betölti a szobát az akarata. Érzitek, ahogy lelkének ereje megmutatkozik.

- Nem vádolhat a házamban ERETNEKSÉGGEL és BÁLVÁNY imádattal!
//A csupa nagybetűs részt a pap nem ordítja, csak megnyomja. A hangsúllyal nyomatékot ad ezeknek a szavaknak.//
- Távozzon a házamból!

Hangja határozott. A tanácsos pár szívdobbanás erejéig meredten néz a két emberre. Látszik, rajta teljesen le van döbbenve. //Thrin sikertelen karizma próba.// Talán ha négy vagy hét szívdobbanás telhetett el a szobában teljes csendben mikor Thrin egy kicsit magához tért és csendben kisétált a házból.

- Bocsássanak meg nekem. Nem tűrhettem szó nélkül, hogy az atyát csak úgy démonimádattal vádolják. Még akkor, sem ha azt a király megbízásában járó ember teszi is.

//Ha valakinek van hozzá fűzni valója az megteheti még. A beszélgetés Gwon és a pap között a világos éjszakáról csak ezután zajlik le.

Holnap írom meg a faluból való kivonulást. Most megyek aludni mivel holnap dolgozom.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.07.07. 22:05-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.07.06. 12:14

Guray

// Hali. Most mar tudok irni rendesen. Bocsi. de meg nem állítottam be a magyar billentyűt még rá kell jönnöm. :) //

Csendesen végighallgatok mindent és közben figyelek a részletekre....

< vajon mi történhetett a mágus várában, amiért olyan hatalmas fény árasztott el mindent... S ki tudja mi történt a fiatal pap mesterével odakint? Talán több élőholtba botlott bele a kelleténél... esetleg összefuthatott egy olyan lidérccel is mint Fuutome, de ha igen, istene hogy hogy nem védte meg??? hm.. talán nem volt ideje szólítani istenét???? >

Mikor Thrin leszólja a papot, kicsit furán nézek rá...

< Ezt nem kellett volna... Lehet nincs nagy hatalma ennek a papnak, de ezt nagyon durván fogalmaztad meg... Barmi is volt a célod vele!!! >

Mikor Thrin távozik még maradok.

- Mond atyám, mikor a pap elhunyt, mi történt odakint? Esetleg volt vele valaki, aki túlélte és látta, mi történt vele? -

A válsz után

- Köszönjük a segítséget és az informáciokat. -

Majd csak a falu főnök felé fordulok:

- Mond, nem tudsz valakit aki esetleg velünk jönne? Olyasvalaki, aki jól ismeri a környéket? Védelmet és élelmet tudok neki biztosítani ha találsz valakit, és persze némi pénzt.... -

Majd bólintok és távozok. Még lefekvés előtt ellenőrzöm a őrséget, a falakat, a katonáimat. Beszélek a tisztekkel, majd járok egyet a faluban, s közben a jövőn gondolkodom el, hogy mi vár még ránk.

//off: a betűket javította( hogy olvasható legyen : Hugi //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2014.07.07. 12:03-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.07.06. 18:19

Gwon Malor

*Nagy levegőt veszek, és mikor a pap befejezi a mondandóját, és Thrin kilép az ajtón, felállok, és megbánó hangsúllyal szólalok meg, miközben a papra nézek.

- Bocsáss meg atyám, az én bűnöm. A tanácsos majdnem az életét vesztette, mikor egy élőholttal találkozott, és még nem heverte ki. Azóta ő maga sem tudja, mit beszél. Nem gondolkodtam, rá ért volna másnap összeülni, és megbeszélni a dolgokat. Reménykedem benne, hogy bölcsességed szemet huny e hiba felett.

<Nem juthat olyan hír az udvarba, hogy nem vagyok képes a kezemben tartani a dolgokat. Inkább hajbókolok egy falusi szerzetes előtt, mint hogy szégyent valljak apám előtt.>

*Mikor a parancsnok itteni helyismerettel rendelkező vezetőt keres, csak bólintok elismerésként, nekem nem jutott eszembe.

//off:kultúra 3, udvari etikett 2. karizma 12 dobás d20: 11 //

//off:Ha nem firtatja tovább a pap a dolgokat, akkor az előző reag a további cselekedetem.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.07.07. 7:59

Én mikor kifelé megyek és Gwon megszólal megfordulva, még hátra szólok mielőtt kilépnék az ajtón.

Minden esetre, ha mágikus védelmet szeretnétek, állok rendelkezésetekre, ha neki kezdünk elég hamar a falu egy igen nagy része köré tudnék egy védő falat emelni, hogy nyugodtan alhassanak a népek.

Ha elfogadják akkor 20 mp rá áldozásával a kijelölt terület köré, amit megbeszélünk hogy ésszerű legyen tehát hogy végre tudjam hajtani még a mai nap folyamán húzom a kört.

A falusiakkal ha lehet az adott terület köré egy árkot ásatnék és az árok mélyén húznám meg a védőkört, hogy még véletlenül se törje meg senki azt, bár ha csak a templom a kijelölt terület akár tartósabbra is lehetne csinálni mint a kőbe karcolás, csak az ugye sokkal kisebb területű lenne.

Egyéb esetben a szállásra sietek, majd másnap leírt készleteket szerzem be.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.07.07. 17:42

Mitaboshi Fuutame

Nem lep meg a magiszterünk kitörése, már észre vettem, hogy nehezen kezeli a verbális csipkelődést, és nem éppen jól reagálja le őket. És ez elgondolkodtat azon, hogy vajon hogy lett tanácsos, vagy ilyen magatartással, hogy lehet még tanácsos? Valakinek biztos megéri hogy ott van ahol van, különben már rég egy karón lenne a feje. De az elmélethez hozzá kell tenni azt is, hogy megrészegíti a felelősség a küldetésünket illetően, minden esetre, valami nincs rendben a fickóval.

Örülök, hogy a papnak több esze van, és civilizált módjára volt képes kezelni a helyzetet. Meg is mosolygom, ahogy beszél a tanácsossal. Egyáltalán nem rejtegetem az érzelmeimet, látszik rajtam a káröröm.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.07.07. 23:27

Riegoly városállamok Sueso állam határától 100 -110 km-re, légvonalban. Shanice hegyei közt. Szikla tövében megbúvó kunyhónál. Bronz órája (5óra) napkelte. / Zöldlunír órája (15óra) napnyugta.
Pyr.sz. 3707

//A kért felszerelést írja fel az aki kért.
Az élelmi szer készlet nem szorul feltöltésre. Több mint egy évesre van méretezve és fel lett öltve még a hegy lábánál az őrgróf várában.

A faluban gyertya és fagyú segítségével világítanak, de találtak négy agyag korsóban viasszal lezárt lámpaolajat. Korsónként 20 l.

Pergamen nem volt. Helyet rongyvászon papírt adtak.//
Még a pap házában.
Gorodak
- Mond atyám, mikor a pap elhunyt, mi történt odakint? Esetleg volt vele valaki, aki túlélte és látta, mi történt vele?

- Gvendhor atyát a saját házában érte a vég. Még tegnap éjjel. Pirkadat után találtunk ré a saját házában. Rajta kívül még az éjszaka őrt álló négy falubeli változott át élőhalottá. Most ők égnek a máglyán. Imádkozunk, hogy a lelkük zavartalanul térjen vissza az örök körforgásba és a tűzre is az istenek áldását kértük, hogy testük megtisztuljon a kárhozat érintésétől.

A pap nem firtatja tovább a tanácsos viselkedését. Úgy néz ki bőven megelégedett azzal, hogy távozott a házából.

Másnap reggel.

// Nos ha csak nem maradtok varázskört rajzolni, akkor gondolom indultok.
Ha maradtok varázskört rajzolni a falu egy részén, akkor csak holnap indultok tovább.//

A katonák hozzá látnak a teherlovak felmálházásához. Szerencsére az út során elég élelem fogyott ahhoz, hogy ne kelljen új málhás lovat kérni a falusiaktól, így könnyedén találtak helyet a négy korsó olajnak.

Egy óra lat készen is álltak az indulásra. Ahogyan a csapat új vezetője is. Az egyik pásztor szegődött mellétek. Ő és az őrgróf vadásza haladnak elől, felderítve és mutatva az utat.

A falusiakon látjátok, örülnének, ha maradnátok, de nem tartóztatnak titeket. A pap lép oda hozzátok mikor felsorakozott a század induláshoz.
- Imádkozunk majd az istenekhez, hogy az önök pártjára tereljék a sors folyását.

Még megvártátok, míg a pásztor elbúcsúzott a családjától, majd ezt követően a lobogókat kibontva büszkén lovagoltok ki. A falusiak némán állnak sort a falu kapujáig.

Mikor a nap a delelőre hágott elértétek a fennsík szélét. A hegy innen tovább emelkedet, de nem felfelé haladtatok, hanem a magasságot tartva az oldalán haladtok egy hegyi ösvényt követve. Napszálltára egy hatalmas szikla oldalában megbúvó kunyhóhoz értek.

A szikla körül egy széles terasz nyúlik ki a hegy oldalában a mélység fölé. Elég széles, hogy a század kényelmesen tábort verjen. Mag a szikla is sötét szikla. Néhány csomóban elszórtan akad némi hegyi virág rajta, de ezt leszámítva nincs rajta növényzet. Fa, bokor és fű csak a meredeken lefelé lejtő hegy oldalában kapaszkodnak. A szikla és a terasz mentes mindenfajta egyéb növénytől. A kunyhó sötétbe burkolódzik a szikla tövében.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.07.08. 18:41

Gwon Malor

*Reggel felkelek, és egy kis időt szánok magamra. Megmosakszom, megborotválkozom. Ki tudja mikor lesz rá lehetőségem legközelebb. Később, a rúnák felrajzolását elvetem.

- Nincs most erre időnk. Míg az árkot kiássák, az több napba kerülne. Pakoljatok össze, indulunk!

*Majd odalépek Thrin elé, és kimérten szólok hozzá.

- Tanácsos, még egyszer ne hozz ilyen helyzetbe!

*Nem mondok többet, tudja jól, miről beszélek. Ha nem reagál rá semmit, úgy veszem megértette. A parancsnok felé veszem az irányt, hogy segítsek nekik az indulásban.

*A pap szavaira kedvesen bólintok, és azt válaszolom:

- Remélem érdemesek leszünk az istenek kegyeire.

*Majd előre kaptatok a lovammal, és emelt fővel hagyom el a falut.

Az úton

*Lovaglás közben többször felreptetem a sólymot, és hosszasan nézem, ahogy az eget hasítja. Unatkozva poroszkálok a csapat élén. Ha nem szólnak hozzám , akkor csendben teszem meg az utat.
A hegyet látva kis felüdülésnek élem meg, és ennek hangot is adok.

- Már nagyon unalmas volt ez az egyhangú táj. -*Mondom annak, aki épp mellettem lovagol. - Bár az is igaz, hogy itt kissé lassabban fogunk haladni.

A kunyhót meglátva, a paraszthoz ügetek.

- Falusi! Ki lakik itt?

Ha senki, és üresen áll

*Guraynak intek, hogy pár katonával nézzen körül, addig a többiek kezdjenek tábort verni.

//off:Ha él ott valaki, akkor megvárom a KM-t, és úgy folytatom.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 30 / 54 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján