Moderátor: Admin
HugiLee írta:Heddax Olaf Tich
Megtermett, izmos ( 213cm magas, 120 kilós) de mégis gyors, mozgékony nem túl vaskos ember. Világos barna haja rövidre nyírva, kék szemek,frissen borotvált arc és napbarnította bőr ( a nadrág alatt viszont hófehér )
Erős, jóminőségű anygaból készült ruházatot visel, ami alkalom adtán a védelmet is szolgálja. Csizmája bőr, sötétbarna, lóra és sziklára egyaránt alkalmas. Vászon a nadrágja, amin egy külső bőr lábvédő is van (mint a cowboyoknak csak nem olyan béna hanem a nadrággal hajlik)
Vászon ing alulra (sötétzöld), fölé bőrmellény alkarvédő és bőr felkarvédő is. Inkognó, sötétzöld (majdnem fekete), vastag fekete bőröv, rajta körben 3-3 dobótőr tokban, többnyire láthatatlan, kis szütyők és egy kahrei nyílpuska. Két hosszúkard a hátán.
Előző este, mikor barátja meglátogatta, hogy „invitációt” közvetítse, Olaf már úgy készült, hogy vissza sem jön egy darabig, tehát teljes menetfelszerelésben indult neki, a kedvenc utazólovával.
Belépve a szobába:
Roppant kellemetlen érzést kelt bennem ez a fajta „utazás”, de természetesen a szemem sem szabad, hogy rebbenjen, miután megérkeztünk. Kihúzom a hátam, fejet fel, hogy összeszedjem magam, és úgy folytassam a lélegzést, mintha mindennap így utazgatnék fel, s alá.
// off : Mindez lezajlik nagyjából az első másodpercben. Feltételezem, hogy ebben a szobában /teremben, még nem jártam ezelőtt, ezért a továbbiakban ehhez mérten cselekszem, mérem fel a környezetet, ha mégis ismerem a terepet, akkor csak a különbségekre figyelek. //
Körbeviszem tekintetem a falakon, bútorokon, hogy látok e valami különöset, valami kirívót, ami nem illik a megszokott képbe, még a festmények jeleneteit is megnézem egy pillanatra, és mindent igyekszem megjegyezni, hogy később, ha kell, visszaidézzek minden részletet. Ez a fajta megfigyelés már rutin nálam, nem a gyanakvás jele, csupán megtanultam, hogy sohase bízzam el magam, főleg ha idegenekkel találkozunk, és utólag is bármi lehet fontos…
A környezetet kívülről befelé haladva memorizálom, figyelem, így végül és legalaposabban a szobában ülő nőt figyelem meg. Ruháját, testtartását, az almáját, a mozdulatait, hogy milyen érzéseket kelt bennem, vagyis milyen hatást gyakorol, és hogy ez őszinte e, vagy leplezni próbál valamit, vagy manipulálni.
// dobások: lélektan 1; udvari etikett: 4 ; színészet ; 1 ékesszólás: 10 //
Miután körbevizslatok, leülök az egyik székre, egyenes háttal maradok, nem helyezem magam nagyon kényelembe. Meghallgatom a nő mondandóját, de a beszédet egyenlőre Hieryasra bízom.
- Ez itt a leghatalmasabb sakktábla a világon. Nincs még egy olyan játék, ahol ennyi bábu lenne mozgatva, és ennyi játékos mozgatná a szerencsétleneket. Képzeljétek el, ahogy a sakkmesterek lépéseikkel országhatárokat változtatnak, hegyeket semmisítenek meg, vagy épp teremtenek. Az igazságból hazugságot gyúrnak, a hazugságot pedig mézédes kéjjel vonják be, hogy igaznak tűnjön. Tudjátok, ha az egyik sakkmester megtudná, hogy a másik mit akar lépni, könnyen felkészülhetne rá, és a válaszlépése akár halálos is lehetne. Ha minden fejvadász tudná feladatának valódi okát, vajon biztonságban lenne a titok? Még akkor is, mikor épp kín vallatják?
*Ekkor felétek fordul, és kissé bocsánatkérő szemekkel néz rátok.
- Bizonyára tapasztalatotok a világról sokkal nagyobb, mint én azt el tudnám képzelni. Még is azt kérem tőletek, hogy eme kevés információ birtokában segítsetek nekem. Mikor eljön az ideje, ha eljön, elmondom miért is indultatok útnak. És még valami fontos, én a fehér mágusok tanácsának a tagja vagyok, csak is Pyarron érdekei lebegnek a szemem előtt. Nem kell attól tartanotok, hogy ármánnyal fizetek segítségetekért.
- Igen, így van. És napfelkeltekor legyetek a torony kapuban a felszereléseitekkel együtt. Ott fog várni rátok egy mester. Ő fel fog ismerni titeket.
Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó