• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 29 / 54 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.17. 18:21

//off: Részemről mehet tovább.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.17. 19:03

//off: igazából nem tudom hogy lett-e megegyezés Thor és Thrin között most akkor...de felőlem mehet tovább//

- Akármit is választotok nálad mindenképp szeretnék elhelyezni egy Zóna jelet, így nem okoz problémát ha így hirtelen el rohansz, mert gond nélkül tudok védelmet, vagy támogatást nyújtani.

-Nem akarlak megsérteni, kedves tanácsos magiszet úr! De kettőnk közül te igényled a segítséged és védelmet.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.18. 7:19

Gwon válaszán nem lepődök meg, de azért válaszolok:
- Gondoltam, hogy zavarna ha ott pulzálna egy varázslat körötted, de megjegyzem, hogy ez akkor is fenn áll, ha csak magam részére gyártok le ilyet (tudom nem mondtad ki de bárki gondolhatja, meg ha nem akarod elfogadni akkor 25 m-re fogsz lovagolni tőlem?).

*A harcművész válasza már egy kicsi fel idegesít:
- Elnézésedet kell, kérnem ez esetben pusztulj ott ahol akarsz, de a csapat érdekei nem engedhetik meg, hogy még egyszer elkontárkodj egy ilyen lehetőséget a lény meggyilkolására. Lehet hogy a mágikus segítségem csekély, de látva hogy közöd sem volt az eseményekhez, így bármi segítségedre lehet. De te tudod ha a büszkeséged előbbre való mint egy lehetséges győzelem ám legyen, szívesen halok meg olyan kétes értékű dolgok miatt mit a büszkeség. Most pedig elnézéseteket kell kérnem uraim, de megyek és lefekszem.
* Felállok és távozok.
<Bolond kardforgatók>
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.18. 20:17

Mitaboshi Fuutame

-Hogy merészelsz ilyen hangot megütni? Még hogy csapat érdekei! Te mit csináltál, amikor a leányt kajtattad és rajtunk ütöttek az élőholtak? Mit tettél mikor meg kellett volna találni merre ment, és mit tettél, mikor ez a lény felbukkant? Elkontárkodni?! Ha meg akartam volna ölni meg ölöm! De te ostoba azt sem látod ami magad előtt van! Jelenleg csekély információ is sok, hisz nem rendelkezünk jóformán semmivel! Életben akartam elfogni a lényt, hogy legyen lehetőség kikérdezni! De úgy látom már elfeledted, hogy mikor abban a formában voltál, mégis képes voltam sérülést okozni neked!
A gőgöd hozza a nyakunkra a bajt, egy varázslónak ennél több esze lehetne!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.06.19. 1:41

Guray.

// köszönöm a türelmet és elnézést kérek a hosszú távol létem miatt. Köszönöm !!! //

A lény után ellenőrzök mindent és valószínűleg utolsó ként lépek be a sátorba a megbeszélésre.
Ott csendben végig hallgatom az információkat.

- Nos igazatok lehet, de nekem lenne egy kérdésem. A lény mennyire lehet intelligens, mivel gondoljatok csak bele, ha csak gyilkolni és lelkeket akarna szerezni akkor mi elég sokan vagyunk arra a célra, vagy pedig tart tőlünk, legalább is valakitől, vagy a túl erőtől, biztosra veszem hogy intelligens és hogy amíg ide kint vagyunk biztosan fogunk vele találkozni.
Talán a lányhoz is köze lehet akivel találkoztunk... -

Majd Thrin tanácsosra nézek, miután Fuutame vissza szólt neki.

- Várj tanácsos. -

Mondom hangosan

- Nekem tetszik az ötleted, mond tudnád alkalmazni a technikát a táborban lévő tisztjeimen. Mivel meg eshet, hogy szét kell majd válnia a csapatnak és ha így alakul míg oda küldöm az erősítést, te tudnád támogatni vagy védeni őket hatalmaddal... -

majd kis szünet.

- Az asztalnál ülőknek bőven elég ereje van hogy ha kell megvédjék magukat, biztosra veszem , hogy neked is nagyobb a hatalmad mint amennyit mutatsz, de a katonáimnak minden segítség elkelhet, mivel ha meg kell ostromolni a tornyot vagy nagyobb ellenállásba botlunk valahol, minden egyes elvesztett ember után gyengébbek leszünk..

- HA tényleg aludni akarsz akkor adok melléd egy testőrt ha gondolod Thrin, de ha megtudnád csinálni azt a tisztjeimen még most kicsit nyugodtabban indulnék tovább. -

< Nekem nagyon is tetszik az ötlete, hiszen egy ilyen körrel vagy jellel vagy mivel bármikor tud védelmet biztosítani a katonáim számára. Remélem azért van pár trük a tarsolyába, és nem, csak szó mágus... >

Másnap:

Nos hajnalban a dombtetőn mélyet sóhajtok...

< Remélem ma csendes napunk lesz bár tartok tőle, hogy nem. >

A faluig nem nagyon szólalok meg csak figyelem a katonáim kedélyét.

A falunál Gwon parancsára, egyből csata rendet vezényelek el mely két csapatból áll egy a készletek körül ha van ilyenünk a másik pedig köröttünk mely készen áll mozgásra vagy támadásra ha kell...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.19. 8:13

- Mikor a leány kajtattam? *fordultam vissza dühösen - Tudod abban az esetben mint előbb említetted a védelmedre bírtam magam * bökök az arcomra ezzel adva magyarázatot.
- A ez előző eseményekről meg annyit, hogy ha nem egyedül mész talán segíthetünk ha én nem is Gwon biztosan, de te elkergetted, és még azt a szerencsétlent is hagytad meghalni, a semmiért. Furcsa hogy engem minden probléma nélkül megütöttél mint megemlítetted, de a lényen nem akartál kárt okozni mert féltél hogy... mitől is féltél, hogy meghal?

Majd Guray felé fordulok:

- A lehetőséget azért vetettem fel, csak nektek mert ez a jel ha ellenséges kezekbe kerül veszélyesebb lehet mint ha a véremből adnék nekik. De készíthetek a tisztjeidnek, abban az esetben, ha haláluk előtt, vagy elfogás esetén megsemmisítik ezeket.

* Másnap reggel készítek is egy varázsjelt pergamendarabra írva, és azt viaszkos vászonba becsomagolva.

/E:9 Hatótáv 20 m sugarú gömb ---29 manapontért, Ezek után távolabb vonulok és pszi energia gyűjtést alkalmazok.Kivonás maximumra töltöm a Mana pontjaimat 1 perc időtartam alatt. 15 PP költéggel jár a művelet összesen 6 percet vesz igénybe rajzolással együtt,/

*Majd Guray-hoz vergődök a lóval amikor épp ráér:
- Itt az első a védelem nem túl nagy amit kínál, áttörhető, de akkora erőfeszítéssel már inkább a katonáidra robbantja a fél erdőt az ellenség, szóval használják. Kösd a lelkükre, hogy ne veszítsék el, és ha kell semmisítsék meg. Ha szeretnéd, készítek majd számodra egy zónajelet, hogy feléd tudjak nyúlni könnyedén ha kell.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.19. 13:39

-Anyámasszony katonája...az csak egy karcolás, egyébként pedig csak magadnak köszönheted. Azt mondtam, hogy menjetek keressétek meg a lányt, erre ti csak ott álldogáltatok, mint marhák a vágóhídon. -förmedek rá lassan kiabálva

-És ha nem egyedül megyek, megvárom míg őméltósága kitörölje a csipát a szeméből, addig pedig hagyni meghalni azt a parasztot?! És ha meg is várlak, a paraszt ugyanúgy meghal, mit tettél volna? Végig nézed ahogy elmegy a kékarcú? Mert másra ugyan nem vagy képes! -mondom annyi megvetéssel a hangomban, amennyire csak lehetséges
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.19. 16:29

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam határától 80 km-re, légvonalban. Shanice hegyei közt. Névtelen település. Sárgaréz órája (12-dik óra.)
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//Na tudtam én, hogy nem lett minden megbeszélve még. :D
Bár igaz én nem erre gondoltam :( , de nekem ez is jó. 8)
Éljen a karakter kijátszása. Csak így tovább. :D
:) Már szinte láttam magam előtt a jelenetet a vásznon, ahogy csapat kezd szétesni a feszültségtől. :lol: //

Nincs sátor és nincs asztalka. Mind a saját lábatokon áltok körben a tó partján néhány méterre a katonáktól, akik a darabokra vágott szerencsétlent földelik éppen el.

A megbeszélés a paraszt halálának helyszínétől alig pár lépésre végül igen heves véget ért Thrin tanácsos és Mitaboshi között. Minden résztvevő érzi, a két ember között még feszülnek ki nem mondott szavak. Viszont Guray szavai, ahogy emberei épségért aggódva minden kis ötletet jónak talál és támogat. Pár pillanatra úgy tűnik tálán még a légkör is feloldódik de… nem így történt. Még egymáshoz vágtak pár nem túl kedves szót, még mielőtt Thrin tanácsos hátat fordítva a megbeszélésnek pár tíz lépéssel odébb letelepedik a tó partján és újra megkísérel aludni a számára oly szokatlan módon. A földön, ágy és ágyneműk nélkül.

A katonákon látszik, igyekeznek úgy tenni mintha nem látták és hallották volna az imént elhangzó beszélgetést, de azért igen sikeresek abbéli igyekezetükben, hogy úgy tesznek mintha nem érzékeltek volna vezetőik nézeteltéréséből semmit. Újra tüzet raktak három-négy helyen és korai reggelit készítettek maguknak. Valamint nektek is.

//Akkor ezzel ez a rész lezárult//

Másnap reggel a tanácsos kialvatlan szemekkel kutat a poggyászában.
- A francba, otthon hagytam.
Azzal bosszúsan visszazárja utazóládája fedelét.
//A térgát varázsjelet most nem tudtad elkészíteni. Az erre vonatkozót beszélgetés nem történt meg.//

Azzal a csapat felmálházva pirkadatkor útra is kelt. Lassú tempóban kaptattok fel az úton. Mivel igen meredek így nem siettek. Nem akartok megcsúszni és magatokkal sodorni senki, miközben legurultok a lejtőn. Felérve a talaj kiegyenesedik. A ligetes erdő miatt viszonylag messzire ellátok de a fennsíkot nem látjátok be teljes egésszében.

A nap már túlhalad a zenitet mire megpillantottátok a falut. Földből és fából emelt fallal kerítették körbe. Jó három-négy nyíllövésnyi távon minden fát eltávolítottak. Minden bizonnyal tavaly vagy tavalyelőtt még fel volt szántva a föld, de most parlagon hever gyomokkal benőve.
Gwon utasításának megfelelően Guray emberei élén előre lovagol. A katonák fele támadóékbe felfejlődve elől lovagol. A másik fele két sorba fejlődve közre fogják Gwont, Thrint és Mitaboshit. Utána követik a csapatot kettős sorban a málhás álatokkal a kisegítő csapatok.

Az aggodalom végül alaptalannak bizonyult. A falut élő emberek lakják, kik nagy lelkesedéssel fogadják a királyi lobogó alatt érkező csapatot. Még nyíllövésnyire sem értek a falut övező fal egyetlen kapujához, mikor már nyílik is a kapu és kitódulnak rajta a lakók.

Éljenzés és hálaimák közepette lovagoltok be a kapukon belülre. Egyszerű mohával és zuzmóval fedet, félig földbe süllyesztett, gerendákból, kavicsokból és sárból készült házak közt haladtok el. A falu közepén egy nagyobb tér fogad titeket. Középen a kút, az Északi végében egy fából ácsolt 10 m magas harangtorony előtte egy oltár, Déli végében egy máglya ég. Ti Ny-i irányból érkeztek a térre a falusiaktól körülvéve.

Hamar előkerül a falu elöljárója és a pap. Az elöljáró 40 év körüli testes ember, haja már félig megőszült. A pap fiatal talán még 20 éves sincs.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.19. 22:09

Ez esetben majd a tábori készletből szerettem volna vételezni hisz nekik készül, de akkor ha már itt ez a falu, és reményeim szerint kedvesen fogadnak és ott is tartanak, a pap segedelmét kérem hogy lásson el kellő ellenszolgáltatás fejében a hátra hagyott felszereléssel. Mint a tinta, toll, pergamen és viaszkosvászon 1 m hosszú darabka.

A faluban hagyom a vezetőt érvényesülni, mivel úgy is elöl van. Ha akarnék se nagyon tudnék közel férkőzni a katonák sorfala miatt.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.20. 19:33

Gwon Malor

//off: Sajnos a KM lezárta az idő síkot, így nem tudtam reagálni a vitára :( :P//

*Vállamon a sólymommal lovagolok be a faluba. Az élő emberek éljenzését jó néven veszem, kissé lejjebb is hagy a feszültség a gyomromban. Lassú lépésre fogom a lovat, nehogy valakit eltaposson. Mikor megérkezünk a falu elöljárójához, nem szállok le a lóról, a nyeregből intézem a szavaimat.

- Gwon Malor vagyok, és a király megbízottjaként jöttem! -*Ekkor pár pillanatig szünetet tartok, és körbenézek a falusiakon. – Azért jöttünk, mert urunk hallott az itteni szörnyűségekről, és meg akart bizonyosodni róla, hogy a népe tényleg veszélyben van e. Sajnos sok rosszat láttunk, míg idáig elértünk, ám azt most leszögezem. -* És ekkor kissé felemelem a hangomat. – Nem engedjük, hogy az átok tovább pusztítson e vidéken! Mindent megteszünk, hogy aki ezt tette, és csatlósai méltó büntetést kapjanak. -* Ekkor a falu vezetőjére nézek, és nyugodtabban szólalok meg. – A katonáim elfáradtak, kérlek, intézd el, hogy lepihenhessenek. És szeretnék veled és a tiszteletessel összeülni, hogy megvitassuk mi is folyik itt. A megbeszélésen még ott lesz Mitabishi Fuutame, Guray parancsnok, és Sab’dagharn Thrin Mechil. -* Ahogy a neveket mondom, a tulajdonosaik felé mutatok.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.06.21. 0:52

Guray.

Mikor oda lovagol hozzám Thrin.-
- Persze meg értem, de örülnék neki, mert így bármikor és bárhonnan tudsz majd reagálni az eseményekre anélkül , hogy az ellenség közelébe mennél ami neked is előnyös és persze nagyobb önbizalmat ad az embereimnek. szólj kérlek ha sikerült elkészíteni. természetesen az embereim lelkére kötöm a kérésed. -

Mikor a faluhoz érünk és annak a kapui magától kinyílnak, kicsit meg könnyebbülök.

< Megúsztunk egy ostromot talán. De Ki tudja min mentek keresztül az elmúlt években.??? >

Miközben haladunk körbe nézek és meg figyelem az emberek mennyire tápláltak vagy betegek. Mennyire látni, hogy a faluban még vannak e lovak vagy állatok amiket ehetnek vagy mennyire nincsenek.

A beszédet Gwonra bízom, mikor a nevemet mondja csak biccentek a papnak és a faluvezetőjének tiszteletem jele ként.

< Remélem thrin tanácsosnak itt meg lesz minden amihez szüksége lehet a védelmek rajzolásához. >

Ha Gwon is egyet ért akkor a fő téren állítanám fel a tábort és elrendelem a falakra az embereimet, hogy kezdjenek őrködni, és tartsák nyitva a fülüket, minden kis pletyka érdekel amit esetleg hallanak a faluban, de ne legyenek túl barátságosak és vigyázzanak mit és kinek mondanak...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.21. 20:05

A falu vezetője a szállással kapcsolatban azonnal tud intézkedni.

A falusiak kb 150-200 - an lehetnek míg a település durván 500 ember és jószágaik befogadására is alkalmas tűnik. Mivel sok az üres épület a faluban hamar találnak nektek jó néhányat a főtér közelében ahol a lovak és a katonák is találnak maguknak kellő helyet.

A falufőnök, az ifjú pap és ti a harangtorony mögött található épületbe mentek. Elégé szerény falusi paplak. Néhány elengedhetetlen kegytárgyon és egy félméter hosszú polcon sorakozó szent iratok és példabeszédek másolatát leszámítva csak a bútorzat található benne. Egy asztal körülötte négy szék, egy ágy, egy kályha és egy mosdó tál.

//Akkor szedjétek össze gondolataitok és írjátok össze miket szeretnétek kérdezni. A többit én rendszerezem.
Aki még nem reagált a faluba érkezésetek keltette öröm ujjongásra az tegye meg nyugodtan.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.21. 21:00

Mitaboshi Fuutame

A sok hulla, mészárlás, égett földek, szomorú, éhező arcok után felüdülés mosolygó embereket látni, kikben még él a remény, egy új kezdet irányába. Mint mindig, most is egyenes háttal, kihúzva magam baktatok be a lóval a többiekkel. Szóhoz nem kívánok jutni, hagyom hogy Gwon, a vezetőnk irányítsa a cselekedeteket. Az érkezésünk pillanatától kezdve Gwon mellett maradok, akár egy testőr.

Mikor Gwon a nevemet említi, biccentek a vendégül-látóink felé.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.21. 22:12

A kapunyitásakor, bár addig nem éreztem megszűnik a nyomás amit odáig éreztem, mikor a faluba be lovagolunk mégsem a biztonság érzése az amit érzek a falusiak öröm ujjongása láttán hanem a reménytelenség:
<Itt se lesz nyugodt éjszakánk>
/az anyag kérelmet nem írom le megint/

*Mégis mikor közel érünk, kihúzom magam a nyeregben és úgy vonulok végig az emberek közt ahogy otthon tenném a sajátjaim közt. Még pár mosolyt is integetést is megeresztek az emberek felé, olyan tekintettel nézve végig rajtjuk ami azt sugallja, megérkezett a hős most már nyugodtan alhattok parasztok.

*A várost felmérve és látva hogy sok hely van, egyrészt örülök, hogy ágyban alhatom részben rémülettel tölt e a kérdés, hogy a többiek éjszakánként tűnnek e el vagy elvándoroltak.

*A papi lakban ha úgy adódik, hogy fel tudom tenni a kérdést, fel is teszem miszerint:
- Ez egy telepes falu hova és miként tűnt el a maradék lakosság?

/Ezentúl figyelem mind lélek tannal és mind pedig varázs tárgyal hogy a pap az én és mások kérdésére igazat felel e hisz mindenki hazudik, vagy elhallgat részleteket/

*Meg kérdezem, hogy papi hatalmával vont e a faluköré vagy legalább egy kis része köré mágikus védelmet, vagy ne számítsunk semmi ilyesmire.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.22. 15:12

Gwon Malor

*Csendben követem a papot és a vezetőt, közben a falut figyelem.

<Érdekes a világ. Vannak, kik akár éveket is várnak, hogy megmentsék attól, amitől szenvednek, de maguk nem képesek változtatni saját sorsukon. Szánalmas.>

*Egyáltalán nincs együtt érzésem a falusiakkal. Gyáva, birka népség. Ezek csak arra valók, hogy szolgáljanak. A gondolataim folyamatosan a tónál történteken jár. Amit láttam a halott csontjainak múltjából, egyszerűen nem hagy nyugton. Mi lehet az?

*Mikor megérkezünk, a sólymot átvezetem a kezemre, és ott is tartom egész beszélgetésünk alatt. Az etikettnek megfelelően viselkedem, és hallgatom meg a kérdéseket és a válaszokat. Majd amikor lehetőségem lesz, magam is felteszek kérdést.

- Látom, hogy ég ott a falu déli részén az a máglya, mi okból?
- Milyen sűrűn támadnak meg benneteket a holtak?
- Van bármiféle fogalmatok, hogy mi történt itt?
- A mágusról hallottatok mostanában valamit?

PM:KM
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 29 / 54 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján