• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 28 / 54 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.09. 8:55

Mikor végzek a mágikus felderítéssel jelentem, Guraynak ha még ott van, ha nem akkor a csapat rangidősének, hogy mágikus veszélyt nem érzékelek a közelben. Így ha nem is mondhatom hogy teljes biztonságban vagyunk erről az oldalról azt kijelenthetem, hogy zombik nincsenek itt.

Csatlakozok a túlpartot figyelő katonáknak
/Látom hogy a harcművész kivégezte a holtakat, de gondolom mire én végzek Gwon is már bőven oda ér/
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.09. 13:00

//Látom történt egy kicsi félre fogalmazás a részemről.

A test ami eldől az a menekülő.
A támadòra rátámadt sirak de most farkas szemet néznek egymással.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.10. 1:52

Mitaboshi Fuutame

//Először is, elnézést kérek amiért eddig még nem írtam. Mostanában több dolog is lefoglal, de igyekszem hogy egyik se tudja befolyásolni negatív irányba a másik menetét.//

*Tökéletes vágás, egy csapás, mely az igazságot fedi fel. Ezek azok az irányelvek, melyek szerint a legtöbb hozzám hasonló él. Meglepő, hogy ezek a szavak mennyire leírják a most történteket. A támadás hibátlanul sikerült, mégis úgy érzem, mintha átsuhantam volna az ellenfelemen. Valami nem stimmel.

*Megfordulok, de ezúttal mást vetek be. Valamit, ami egy ajándékkal van megáldva. Különleges erő, mely kivételesen az ügyességemet, és nem gyorsaságomat veszi igénybe. Amilyen gyorsan csak tudom, átteszem a kezem Acélakaratról Villámpengére, majd egy gyors mozdulattal előrántom, hogy aktiváljam a benne lévő hatalmat.

KÉ: 2+65+10=77
CÉ: 20+27+29=76
Sebzés: 8
//a könyv azt írja a villámvarázshoz hogy ad +20CÉ-t bónuszban, ám nem tudom hogy hozzáadhatom-e. Ha úgy gondolod hogy nem, akkor vond le az értéket//

*A leopárd tánca stílushoz híven, amilyen gyorsan rántottam elő Villámpengét, olyan gyorsan teszem is el. Azonban mielőtt újabb támadásba lendülnék, bal kezemet nyitott tenyérrel emelem magam elé, majd hirtelen mozdulattal balra rántom, mintegy ívet leírva. A akarat síkján nézve látható lenne, ahogy a kezemből hirtelen energia szabadul fel s hálózza be egész testem, hogy megerősítse azt.

Sárkány ébredése:
Költség: 9 pszípont
Időtartam: 3kör
Meditáció ideje: 1 szegmens

*Újból támadásba lendülök, de ezúttal nem a gyilkolás a célom. Bal kezemmel megragadom a valamit, hogy tudja, tudok rá hatni, és hogy ne tudjon csak úgy elmenekülni. Közben Villámpengét felé szegezem, hogy ha valami váratlan történik, le tudjak sújtani rá.
Egy kérdést teszek fel neki: -Mi a célod?

TÉ (pusztakéz): 93+10+95=198
TÉ (Villámpenge): 111+10+84=205
VÉ: 177
Sebzés: (Csak azért dobom ki, hogy ha mégis támadnom kéne rá, akkor tudjak.) 12
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.10. 18:46

//off: Ebben az esetben a "B" verzió érvényes, tehát sietek a harcművész segítségére :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.11. 18:00

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam határától 40-60 km-re. Shanice hegyei közt. Hegyi tó partján. Éjközép utáni első fertályóra.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahogy a tiadlani és az ismeretlen alak egymás felé fordul mindenkiből elillan az előbbi elismerő gondolatok Mitaboshi tehetsége iránt. Elsőnek Gwon lép a cselekvés ösvényére. Rögtön utána Guray cselekszik. A tó másik oldala felé futva induló Gwon után siet a közelében álló katonák kíséretében.

- Szakasz lóra!

Adja ki a parancsot a hozzá legközelebb álló katonáknak. A nyereggel mit sem törődve szőrén megülve a lovat vágtatnak ki a táborból.

- Tábort bonts! Nyergelni!

Sab’dagharn Thrin Mechil tanácsos döbbenten néz a kilovagolók után pillanatokkal azután, hogy mágiát kutató koncentrációját megzavarták a mellette elvágtató katonák. Felismerése, hogy Gwon és Guray után most ő a rangidős a táborban, szintén váratlanul éri. Az viszont nem, hogy a katonák vele mit sem törődve teljesítik a kapott parancsot és felnyergelik a lovakat.

A tó túlpartján felvillanó lilás fényre csak Gwon figyel fel, de ő sem törődik vele. A lovakkal mellé érő katonák és Guray hoztak magukkal plusz egy lovat. Belátva, hogy így hamarabb oda érnek ő is felpattan és vágtára sarkalja a lovát.

A több száz méteres kerülőt pillanatok alatt maguk mögött tudják, még is mikor útközben odapillantanak Mithaboshi felé, hogy hogyan áll a harc nem látnak mást csak a tó partján föl s alá toporgó tiadlanit.

- Eltűnt.

Kapják meg a fel nem tett kérdésre a választ a többiek.

//Nos ha kartok indíthattok hajtóvadászatot utána az erdőben és akkor a most következő bekezdés semmis.//

A szerencsétlen, akit az ismeretlen alak üldözött egy paraszt lehetett. A ruhája alapján legalább is erre tippeltek. Bőre pergamenszerű, és mint egy aszalt szilva (múmia) össze van aszódva. Torkát fekete foltok borítják.

Pirkadatig már nem tért nyugovóra senki. Az egész század átment a paraszt holttest mellé. Felnyergeltek és felmálháztak minden lovat míg Gwon megvizsgálta a testet. A nap első sugarai már az emelkedőn érte a csapatott.

A nap már majdnem elérte a zenitet mire megpillantottátok a falut. Földből és fából emelt fallal kerítették körbe. Jó nyíllövésnyi távon minden fát eltávolítottak. Minden bizonnyal tavaly vagy tavalyelőtt még felvolt szántva a föld, de most parlagon hever gyomokkal benőve.

//A faluba bemenetelt majd akkor írom le ha megírjátok, hogy mit akartok még csinálni a tó mellet és annak közelében.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.11. 19:38

Gwon Malor

*Lovamnak megálljt parancsolok, és hosszasan nézek a messzeségbe. A többiek azt látják, mintha összpontosítanék.

//off: Mágiaérzékelésre koncentrálok, a két körösre. Így nem csak a létrejövő mágiát, hanem a varázstárgyakat, és a lelkek által tároltakat is megérzem.//

Ha nem érzek a közelemben semmilyen gyanúsat.

*Leszállok a lóról, és lassú léptekkel, sólymommal a vállamon a halott mellé lépek.

- Meg sem kell vizsgálnom -*Mondom kissé nyugtalanul. – Innen érezni a fekete mágia szagát. A lény mohón szívhatta ki a szerencsétlen életét, mint a sivatagban kóborló bolond, ki egy vízzel teli kulacsot talált.

*Ekkor Fuutame felé fordulok.

- Hála az égnek barátom csak a büszkeségeden esett csorba, azt pedig könnyen orvosolhatjuk. Mond, milyen volt az ellenség? Bőre akár a páncél, melyen fegyvered éle kicsorbult? Vagy átestél rajta, mintha szellem kísértene? Fontos lenne tudnom. -*Majd kisebb türelmetlenséggel a szememben várok válaszára.

//off: A választól függően folytatom, de a halottat majd átkutatom, hogy találok e nála valami fontosat, illetve azonosítást hajtok végre rajta. 15 MP egy perc. Főleg az érdekel, hogy ő kicsoda, mit keresett itt éjszaka, mit látott a támadójából, illetve tudja e ő, hogy kicsoda?//

*Mivel éjszaka van, semmiképpen nem támogatom a hajtó vadászatot.

A falunál

//off: Még a falu előtt felküldöm a sólymot körbe nézni, hogy lát e élőholtakat a környéken.//

<Talán még emberek lakják e helyet.> Gondolkodom miközben lovamat lassabb ügetésre fogom, majd Guray mellé irányítom hátasom.

- Parancsnok, nem biztos, hogy túlélők lakják e falut, kérlek, készítsd csatarendbe a katonákat.

*Ezután Thrin tanácsoshoz ügetek. – Tanácsos uram, kérlek, maradj a katonák védelmében, nem tudhatjuk, hogy mi vár ránk.

*Végül Fuutamehez megyek. – Barátom, ha nem haragszol melletted maradnék, úgy érzem, ha támadás érne minket, melletted nagyobb esélyem van a túlélésre. -*Majd csendben ügetek tovább a harcos mellett a falu felé.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.11. 22:11

Mitaboshi Fuutame

//intelligencia próba, nekromancia: 11 Azt sejtem, hogy ez valami asztrális lény. Tudom azt, hogy a teste légies, Életerőt szipolyoz és az arca kék. //

Tudatnyitással próbálkozok, az asztrálvilágot szemlélem meg, hátha még látom a lényt. Ha még látom, akkor egy újabb diszciplinát alkalmazok.

//stílust váltok//
-Viharfelhő...EZER PENGE!

//Viharfelhő: +1 támadás a körben
Ezer penge:
Költség: 5
Meditáció ideje: a kimondott szavak.
Bónusz: +30TÉ meglepetésből.//

KÉ: 6+65=71
TÉ1: 02+30+111=143
TÉ2: 80+30+111=221
TÉ3: 18+30+111=159
VÉ: 189
Sebzés1: 12
Sebzés2: 6
Sebzés3: 9

A támadás után megbizonyosodom róla hogy milyen állapotban van a lény, majd azonnal kikapcsolom a Tudatnyitást. 3 másodpercet, majd újra bekapcsolom, hogy lássam mi van vele.
Ha még ott van, akkor újra támadok rá. //Nem írok még egy támadást//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.12. 7:23

//Bocs egy apróságról meg is feledkeztem.//

Kiegészítés a tó melleti eseményekhez.

A katonák, Gwon és Guray is leszál a lórol. Tekintetükkel az elenséget kutatják de nem látják sehol.
Ekkor mozgásra lesznek figyelmesek a tópartjának irányából. Ahogy oda néznek látják, hogy a paraszt mocorog. Megkísérel talpra állni.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.12. 8:11

Épp sikertelenül kutakodtam mágia veszélye után a táborban, mikor a táborban zaj támadt és lovak vágtattak el. Mire oda értem már a tábort is bontani kezdték. Mivel nem volt kedvem egy vágta során leesni a nyeregből és csontom törni, inkább gyalog indultam a tó túlpartja felé. A mana érzékelést folyamatosan fent tartom út közben is.

Mikor oda érek kicsit vizsgálódom hátha látom varázslat nyomait. Ha a mocorgó paraszt zombi akkor a katonák védelmébe vonulok vissza, ha esetleg még él, akkor javaslattal élek:
- Át kutathatnánk a tudatát, az emlékei után kutatva, hátha találunk valamit.

A hajtóvadászat gondolatát is nevetségesnek tartom, és ellene vagyok.

A falu felé menet folyamatosan figyelek mikor elérjük a falu határát egy tudat nyitással pásztázom át a környéket.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.12. 17:48

Gwon Malor

Még a tónál.

- Most már tudjuk, miképp támadnak fel átkozottként. -*Mondom rekedtes hangon, majd pár szót mondok hangosan.

//off: Élőhalott parancsnoklás 1E. Kíváncsi vagyok, hogy tudatlan e. Amit parancsolok: ne mozdulj. A leírás szerint soha többé nem fog mozdulni, kivéve, ha újra parancsolok, mert mintha beleégetnék ezt a parancsot.//

- Katonák, pusztítsátok el a szerencsétlent, most már ártalmatlan!

//off: A többit az előző reaghoz képest teszem. Azonosítás, stb. Még nem zárnám le ezt az idősíkot, hisz pár dolgot meg kellene beszélnünk. Köszi KM.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.12. 20:52

Akkor ha már tényleg tudok ilyet akkor kiterjesztett érzékelést alkalmazok, még a tónál sima pásztázgatás helyett.

/Mágia érzékelés: 1 mana pont
távolba hatás 20 mana pont 100 m sugarú gömb/

Ezután én a katonákkal ellentétben igen is szándékozom aludni.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.06.12. 22:07

Mitaboshi Fuutame

A támadás nem történt meg, mert amit láttam nem a kék arcú volt.

*Amikor megjönnek a többiek, hozzájuk szólok.

-Gwon, Guray. Szedjük össze Thrint, ülésezzünk, négyen.

*Miután a katonák készen állnak az indulásra, mi négyen pedig végre magunk vagyunk, megnyitom a beszélgetést.

-Láttam a lényt. Az arca kék, teste fekete, légies. Mint egy lidérc, úgy szipolyozza az életet az emberekből, majd változtatja át őket. Saját szememmel néztem végig, ahogy a paraszt átalakul. A Kékarcú kitépte a lelkét a testéből, tömény gyűlölettel és gyilkolási vággyal mérgezte meg, majd miután az egész lénye megöltődött a sötét energiákkal....embert még nem láttam így kapaszkodni az életéért, ahogy ez a lélek tette. Oly erősen ragadta meg a testét, hogy azt hittem ő szakítja majd szét. De végül, ahogy az eredmény is mutatta, eggyé váltak. És biztos, hogy a Kékarcú elteleportált. Nem találtam semmi nyomát a tudatának vagy lelkének.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.06.13. 9:52

Még a tónál:
Megbeszélés:
- A teleportálást megtudom erősíteni, a túlpartról letapogattam az egész környéket, varázslat nyomai után kutatva, és érzékeltem is aktív pillanatnyi tevékenységet mielőtt eltűnhetett. A veszélyhelyzetben való elteleportálására talán tudok megoldást. Az egyik változatban egy mindössze 20 méter sugarú gömböt tudnék viszonylag biztonságosan leárnyékolni, így azon belül se ki se be nem teleportálhat a lény, sőt még a távolból sem alkalmazhat varázslatot, közelről persze igen de akkor felaprítjátok.
- A másik megoldás egy varázs jel ami egy sokkal kisebb területen nem akadályozza hanem be vonzza az adott lényt és varázslatot, ezen esetben a karművészünknek ajánlanám fel, mert a lény közelében maradva az nem tudna el teleportálni mert mellé érkezne vissza, a menekülés meg nem opció vele szemben.
- Mind a két verzió elkészítése viszonylag gyorsan legyártható de igen költséges a sokszorosításhoz.

*Ezután kis csend után Gwon felé fordulok:
- Azzal hogy ezeket a jeleket legyártom azokon keresztül igen támadhatóvá válok, ezért ne hagyjátok el. Lenne egy olyan ötletem is amin már rég gondolkodtam, de nem tudom hogy hatásos lenne e. A holt szemén keresztül láttad hogy a varázsló várából kilométerekkel kicsapó mágia tömegesen változtatott élőholttá. Szerintem az is távolba hatás lehetett, tehát ha mindegyikőtöknek rajzolnék egy mindössze 1 m sugarú védelemmel ellátott leárnyékolót az igen erős védelmet jelentene efféle mágia ellen ami a távolból gyilkolna megkockáztatnám, hogy egy nálam sokkalta erősebb varázslónak is meggyűlne vele a baja.
*Ekkor veszem egy mély levegőt és a kardművész felé fordulok:
- Akármit is választotok nálad mindenképp szeretnék elhelyezni egy Zóna jelet, így nem okoz problémát ha így hirtelen el rohansz, mert gond nélkül tudok védelmet, vagy támogatást nyújtani.

*Hátra dőlök és míg várok a válaszukra, meghúzom a kulacsom.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.06.15. 19:40

Gwon Malor

//off: Mivel elvégeztem az azonosítást, így nem rögtön, hanem csak később tudtunk összeülni.//

*Csendben ülve hallgatom végig társaim beszédét. Fáradt vagyok, hisz egy igen komoly mágián vagyok túl, de megérte. Fuutame csak igazolja, mit a halott mutatott nekem, csak ami zavar, hogy fogalmam sincs arról, hogy mi lehet az.
Thrin felajánlásán elgondolkodom.

<Védelem a támadásoktól? Hasznos, de valahogy kiráz a hideg attól a gondolattól, hogy idegen varázslatok kavarogjanak körülöttem. >

- Az ötletet nem tartom rossznak, -*-Veszem át a szót. – de én nem tartok rá igényt. Viszont a csapda gondolata fészkelődött el a fejemben. Mivel képes vagy tanácsos úr, ily módon gátolni, talán a legokosabb az lenne, ha általunk felkészített terepen kapnánk el ezt a valamit. Ám volna még itt más is. A halott lelke feltárt előttem egy másik dolgot. Jelen volt, mikor a mágus tornya leomlott. Egy őszes hajú alak lépett ki a romok alól, és folyamatosan foszlott le róla a hús. Az egyik embert megfogta, és kiszívta belőle az életet, mire visszanőtt rá valamennyi hús. Nem láttam még ilyen lényt, így azt tudom mondani, hogy vagy maga a mágus volt, ki egy átok áldozatává vált. Vagy a mágus nekromanta. Ezért bármit is találunk a faluban, nagyon legyünk óvatosak. Hisz, ha a magiszter nekromanta, lehet, hogy a katonái nem a barátaink. Persze az is lehet, hogy a magiszter már nem él, és ez a lény egy másik világból érkezett. Démon, túlvilági lény.

*Szavaim inkább a fáradságot mutatják, nem az elszántságot.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.06.17. 15:41

Szeretnétek még egymás közt valamit megbeszélni?
Mert ha nem akkor holnap este írok.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 28 / 54 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján