• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 25 / 54 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.05.03. 0:00

Guray.

Nos a meg beszelesen.
- koszonom. S mond gwon az eloholtakon kivul szamithatunk valami masra is? Minden estere ez is sok informacio es meg probalom felkesziteni a katonakat ra.... -

A megbeszeles utan egybol felkeresem a fopapot a varasoban varban es a helyzeteunkre valo tekintetel
Meg probalom meg gyozni hogy a papsag aldha meg katonainkat es azok fegyveret. A batorsahuk meg tartasaban az elohaltak es meg ki tudja milyen remsegek elleni harcra.
Van lelektanom, szonineszetem es udvari eriketem erre a celra.

Majd ossze hivom a katonakat, h a templomban megaldhassak oket es fegyvereiket. Majd osze hivom a tuszteket egy meg beszelesre.
Ahol elmafyarazom nekik, h keszitsek fel es mafuarazzak el az embereknek hogyan harcoljanak majd jelentsenek nekem
Ha a jelentesukbol az derul ki jogy nem igazan eryik a jatonak akkor csinalok egy kis gyalorlatot.
Ahol a 3 vagy 4 tuszt fig meg kuzdeni velem nekik fa fegyvereik lesznek. A parncs pedig addug utnek mig elnem ajulok!
Itt viszont nem fogom vissza nagam semmenyire sem.
Addig utom oket mig szufla van bennem es addig harcolok mig mar nem birok mozdulni.
Mivel en jatszom a zombit.
Probalom hiitelesen hatszani. Szineszet 2.
Ha biztosak a tisztek h mindenki meg ertete akkor nem keritek sort erre!

// ha lehet akkor magamal vinnek ugy 10darab halito landzsat az utra es en magam is megaldatom a feegyvereimet. Illetve indulas elott ellenorzom a keszleteinket az utra, h mindenbol eleg van. //

Igyekszem azert megfigyelni a jatonakat es ki ismerni oket, ha ugy hozza a helyzet batorsagot adjak nekik mikor eles lesz a helyzer.

A taborban mikor felfigyelek Thrin viselkedesere kicsit furcsan nezek majd korbe nezek hatha en is eszre veszek valamit ha nem akkor en is elindulok arra fele amerre Trin indult meg kezemet a rovid kardom markolatan tartva.
Utkozben pedig szolok egy tisztnek, keszitse fel a csapat felet harcra a biztonsag kedveret .

^ vajon mit vett eszre es miert nem szolt, valami meg babonazta volna.... remelhetoleg nem....^
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.05.04. 12:52

* Lassan mentem a jelenség felé, de mikor eltűnni láttam hirtelen a mellém csatlakozó emberekre pillantottam kissé dühös tekintettel, mivel első gondolatom az hogy ők űzhették el. Viszont hamar félre teszem az indulatot és a fák közé iramodok, ahol kissé idegesen és türelmetlenül járkálok fel s alá, valahogy rájönni próbálva merre is lehet, mikor megláttam a távolban amint egy vastag fa mögött épp eltűnik.

* A társaimra tekintek és rövid gondolkodás után röviden sürgetően szólok hozzájuk:
- Láttam valakit, talán egy menekült, egy leány a túlélők közt, az biztos hogy nem élőholt. De sokan megriaszthatjuk, ha mégis csapda akkor is elegen lehetünk hárman - bökök Gwonra és a harcművészre. Az előbbit az erdei jártassága miatt választva, az utóbbit pusztán a kardja és kevésbé félelmetes megjelenése miatt mint egy átlagos katonának van.

Ezután a tőrömet meglazítva a hüvelyében el is indulok a fák felé, hátra sem pillantva.

Ha valaki még is megpróbál megállítani esetleg figyelmeztet valami veszélyre akkor, türelmetlenül igyekszem tovább jutni és megértetni hogy ha még is egy bajbajutott akkor nem habozhatunk ha meg csapda hármunkat nem veszejthet el egykönnyen.

// Ezen túl felnyitom harmadik szemem és úgy pásztázom varázslat után a tájat.//

Ha meggyőznek a dolog veszélyéről alkalmazok Pszi: 6. érzéket PP: 3 / meditáció 10 szegmens /időtartam 1 perc. De ebben ha rossz elő érzetem is van kíváncsiból követni akarom a jelenést persze csak bizonyos távolságig ahonnan még hallják ha kiáltok.

Abban a esetben ha nem meggyőzőek az érvek akkor csak ösztönösen figyelek a veszélyre Veszély érzék próbát dobva, és lehetőleg óvatosan sietve a jelenés után.

// Veszély érzék 23% /dobás: 12 / Lopakodás: dobás: 13 / 59%-ra /Csapda keresés 35 / 44%-ra//
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.05.04. 20:29

Mitaboshi Fuutame

*Thrin szavaira bólintok, egy rövid meditációt megengedek magamnak, s a leány nyomába iramodok. Arra indulok, amerre a lány eltűnt a fa mögül, utána pedig megpróbálom megtalálni, merre mehetett, vagy talán meg is pillanthatom őt.

//Meditációk: Belső idő: 1segmens, ezzel 1 kört adva magamnak (10pp), Érzékélesítés(hallás) +3 (3pp) 1kör (ez 6körig tart, de megduplázom a pontot hogy tovább tartson, azt hiszem ez lehetséges, ugye? így 6pp-be kerül majd és 2 percig tart.//

Próbák:
Gyorsaság: (20) 7
Érzékelés: (13+3) 14
Veszélyérzék: (37+30%) 46
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.05.05. 19:55

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam. Sueso város. Palota. Tanácsterem.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame NJK (Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tanácsos átgázol a „bővizű” csermelyen a túlpartra. Nyomában Mitaboshi és Gwon, néhány méterrel lemaradva Guray is követi. A hátra hagyott táborban megnő a feszültség. A lovakat a víz mellől a tábor közepébe vezetik. A katonák mind az erdőt kémlelik.

Ahogy beljebb hatoltok az erdő sűrűbb részén megkerültök egy több öl széles tölgyet. Takarása mögül egy kisseb mélyedés bukkan elő. Egy kb 3m szer négy méteres. Közepén egy kb 0,5-0,75 m magas kőszikla. Mögötte egy 14-16 éves lány néz felétek.
Thrin
- Hogy hívnak?
A lány
- Nefrith
Ebben a pillanatban ágreccsenést hallotok tőletek jobbra, az erdősűrűsödő része felől. Ahogy mind arra néztek tőletek kb 30-50 méterre emberek csoportját látjátok közeledni a fák irányából. Ruházatuk kissé szakadozott, mozgásuk darabos, enyhén nehézkes.14-en vannak.

Mikor visszanéztek a lány felé őt nem látjátok sehol.

//Kérem, dobjon mindenki kezdeményezést és, hogy mit akar csinálni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.05.06. 12:08

Mitaboshi Fuutame.

KÉ: 3+65

Acélakarathoz kapok, s az élőholtak irányába fordulok.
-Menjetek, keressétek meg a lányt! Én elbánok velük.

Pszí üzenet Gwonnak:
-Találtunk egy lányt, de egy tucat halott támadtak ránk és elmenekült, Thrint és Gurayt utána küldtem, készüljetek fel egy esetleges horda érkezésére.

Választ nem várom meg, zárom a csatornát, majd fölkészülök a harcra.

Megvárom míg a zombik 5 méteren belülre gyűlnek, majd

Pszí diszciplina alkalmazása:
Stílus kombináció
-Viharfelhő, A kos rohama!
//5 körig tartom ezt fenn, 20 pszí pontba kerül így.//
Sárkány tánca //4körig, ez még 8 pontba kerül//

Amint kimondtam ezeket a szavakat nekik rontok, folyamatos mozgásban tartva magamat és a kardomat is.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.05.06. 16:45

Gwon Malor

//off: Sirak, ott vagyunk mind a négyen:Thrin, Guray, Te és Én is.//

*Ahogy utolérem Thrint, meglepődve látom dühös tekintetét, és felhúzott szemöldökkel nézek vissza rá. Majd ahogy jelzi, hogy csak mi hárman menjünk, és ha csapda, akkor sincs gond, akkor már én nézek kissé mérgesen rá.

<Ha visszatértünk a táborba, majd kissé rendbe rakjuk a dolgokat.>

*Épp szólnék hozzá, amint már halad is be a sűrűbe. Egy-két másodpercet késlekedek, majd mordulva egyet a többiek után megyek.
A lányt látva lejjebb engedem a nyílpuskát, ám a sors nem hagy időt a beszélgetésre, hisz társaságunk érkezik, és sajnos a rosszabbik fajtából. Pár pillanatig a mozgó holtakat vizsgálom.

<Fura érzés, hogy 20 évvel ezelőtt félelemmel a szívemben álltam volna itt látva a sok borzalmat, ahogy közeledik felénk. Ám most könnyen uralhatnám mindet, így egy csepp félelem sincs bennem.>

//off: A KM-t kérdezem, hogy mid tudatlan élőhalottnak néz ki? érzékelés: 14+3 nekromancia bónusz=17, dobás 4 d 20-al//

Ha tudatlanok

*Bízok Fuutame képességeiben, így nem ellenkezek vele, hiszen könnyen végez a tudatlan csapattal. Ám rossz előérzetem van a lánnyal kapcsolatban, ezért nem rohanok azonnal a keresésére.

//off: Gondolom, nem én kapom a pszi üzenetet, hisz ott állok mellette. Így a szerint cselekszem, hogy nem kaptam pszit. Bocsi Sirak//

*Guray-ra nézve mondom neki.

- Menj vissza a katonákhoz, és készüljetek fel több élőholt érkezésére!

*Ezután Thrinhez lépek, és megragadom a vállát, majd határozottan szólok hozzá.

- Ne rohanj úgy! Így csak a barmok mennek a vágóhídra. Legyünk óvatosak, ahogy a lányt keressük.

*Thrint előre engedve, kezemben a nyílpuskával indulok a lány keresésére. Ha a tanácsos megint nem törődve semmivel rohan előre, nem sietek utána, odafigyelve a környékre lassan haladok.

//off: Ha valaki, vagy valami támadna, kérdés nélkül belelövöm a nyílvesszőt. Ha személyiséggel rendelkező élőhalott támad rám, akkor a kezemen lévő villámot küldöm belé. KÉ: 29+9= 38 CÉ: 60+3= 63, VÉ: 84 sebzés: 14, villámvarázs: CÉ: 48+23= 71 sebzés: 12. A sólymot előre röptetem, hogy jelezzen nekem, ha valaki, vagy valami támadni akarna.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.05.06. 21:35

//off: semmi gáz, én csak azt hittem hogy végül csak mi hárman indultunk el. akkor nem indítok pszí üzenetet.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.05.07. 23:44

Guray.

A többiekkel együtt megyek egészen a a lányig. Ami igazán meg lep, h egyedül ennyi ideig életben maradt egyedül.

^vajon hogy maradt életben ennyi ideig egyedül egy ilyen helyen valahogy nem tetsuik ez nekem.... ^

Majd látom, h thrin tanácsos már menne is a lany után.

Mikor észre veszem a közeledő zombikat egyből fegyvert rantok es épp mondanám a többieknek, j jobb lenne vissza menni a táborban. De látom hogy csak én gondolom így.

Majd Gwon parancsára bólintok.
- vissza jövök egy csapattal ahogy lerendeztem a katonákat. -

Majd olyan gyorsan ahogy csak tudok vissta futok a taborba.
Mikor oda érek egyből kidam a parancsokat.

- készenlétbe mindenki! -
Üvöltöm.
- első csapat ( osztag ) 2 percetek van utána megyünk a többiek után. . -

^ talan fölösleges ez, moat még de jobb ha hozzá szoknak mert kesobb az életünk mulhat rajta talán már most is.^

Még kiadók néhány rutin parancsot ahogy figyelem őket ahogy kell.
Hadvezetes 3.
A tábor védelmére is kiadok par ésszerű utasítást ha kell.
Majd kb a 2 perc elteltevel ha látom, hogy a parancsnokok a helyzet urai és noncs káosz akkor fogam a csapatot és elindulok a többiekhez. Ha tudok és a helyzet engedi akkor előbb is.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.05.09. 12:01

//Mivel halkan lopózva mentem eddig a cél felé, nem veszem figyelembe Gwon szavait//

*A hullák feltűnésekor kis hezitálás után úgy döntök hogy nem vagyok szükséges a kivégzésükhöz és a harcművész szavai csak megerősítenek a döntésemben és látom hogy hogy Gwon is velem tart, így tovább haladok amerre a lány mehetett. Ezt természetesen csak akkor teszem meg ha nem látok aktív varázslatot arra fele, és a kő mellett ahol eltűnt sem fedezek fel látható nyomot, vagy jelet hogy esetleg a kő mögötti kis üregben rejtőzik stb.

- Gwon te jobban értesz a nyomok olvasásához, felmérnéd hogy tényleg itt állt e nem csak érzék csalódás volt, és ha itt állt merre indulhatott tovább? - *Intek sürgetően a szikla felé, figyelve a közeledő hordát.

// KM. Pm-et megkaptad??//
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.05.09. 14:10

Gwon Malor

*Meglepődöm a tanácsos kérésén. Azt hittem képes megtalálni a lányt, hisz úgy neki indult. Ám mivel nincs idő a gondolkodásra, így kérdés nélkül arra a helyre megyek, ahol a lány lehetett, természetesen óvatosan. És fél szemmel figyelem a holtakat is, hátha szüksége van Fuutame-nak segítségre.

PM:KM
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.05.10. 20:58

KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam. Sueso város. Palota. Tanácsterem.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)

Guray

A sűrű erdőrész nyugtalanít, mivel könnyen lehet tőletek alig pár lépésre bárki és bármi. Ez még se riaszt vissza. Óvatos léptekkel haladsz a többiek nyomában miközben tekinteted az erdőt járja. A lány láttás nem tudod hibáztatni a tanácsost, hogy ennyire sietet, hogy mihamarább a segítségére siessen.

A holtak feltűnésénél egy „Na, megmondtam” gondolata suhan át az agyadon. Ennek a helyét viszont hamar átveszi egy újabb gondolat. Mégpedig az, hogy hova lett a lány. Sokáig nem merengsz ezen mivel Gwon parancsának engedelmeskedve sietsz vissza a táborhoz.

A táborhoz érve egy pillanatra megtorpansz a csermelynél, de utána elégedetten mész tovább. A katonák többsége védelmi állást vet fel a tábor körül. Készen állva, hogy megvédjék a tábort. A kisegítők meg már az utolsó sátrakat csomagolják el. Szükség esetén a század indulásra kész. Ami a legjobban kivívta elégedettséged, hogy 10 katona a vízmosás szélén vár rád.
- Mi a parancs uram?
//A tíz katona kész a vezetéseddel vagy anélkül Gwon után menni az erdő sűrűbb részére.//

Mitaboshi
//Köszi, hogy leírtad az egyéb harcértékeidet is.//
Ahogy haladtok a fák közt, hasonló érzéseid vannak mint Guray-nak. Neked sem tetszik, hogy alig pár lépésre bármi vagy bárki lehet a közeletekben. Nefrith láttán már gondolatban sem jut eszedbe korholni a tanácsot, hogy íj sietősen sietett a segítségére.

Mikor a holtak felütnek szinte fel sem tűnik neked, hogy a lány eltűnt. Gondolatban már harcolsz. Tested és lelked harmóniában egyesül, ahogy kardodat kivonva átadod magad a küzdelemnek. Lassú léptekkel közeledsz feléjük, hogy eltávolodj a többiektől. Mikor 5 lépésre megközelítettek támadásba lendülsz.

Csapásra emeled a kardod és lesújtasz az elsőre. A lépést viszont elrontottad. Ahogy a halott elé állsz, hogy egyetlen vágással ketté szeld lábad megcsúszik azon az ágon, amire ráléptél. A csapás ennek ellenére talált, viszont erőtlensége miatt megakadt a kulcscsontban. Elsőre nem is tudod kirántani. Ez kifejezetten dühít, ahogy még négy hulla gyűlik köréd. A maradék melletted elhaladva tovább halad.

Végül sikerül kiszabadítanod a kardodat és öt néhai paraszt testével nézel farkasszemet.

Gwon,Thrin.
A közeledő halottak láttán kevéske aggodalom fog el bennetek, leginkább a tanácsost. A csapat vezetője Gwon hamar napirendre tér felettük és vissza is küldi Guray-t a táborba, hogy intézkedjen. Majd Thrin kérésére tüzetesebben megnézi a helyet ahol az imént még a lány rejtőzött, aki Nefrith-ként mutatkozott be.

A mohában találtatok //sikeres vadonjárás Thor.// lenyomatokat, amik könnyen lehetnek lábnyomok. Viszont, hogy merre és hogyan tűnt el a lány, arra vonatkozóan semmit nem találtatok. Egy szerűen nem látjátok. Még a bokrok se remegnek, hogy mutassák valószínűleg arra futhatott el.

Keresgélésetekből egy újabb reccsenés hoz vissza kettőtöket a valóságba. Pár méterrel arrébb Mitaboshi öt halott által közrefogva áll miközben kb 10 csoszognak el mellette felétek.
//Vége az első körnek. A harc körönként megy.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.05.11. 11:10

Guray

^ Szép munka. Ugy tűnik h mind tudják mi a tét ha nem vagyunk résen. ^

A parancsban amit adok kihallhato az elégedettség, de nincs idő dicséretekre.

- ti velem jöttök a többiek legyenek készen ha indulni kellene. Ha nem vagyunk itt 10 perc mulva a fele csapat tovább indul a másik pedig utánunk jönn , óvatosan ! -

Majd sarkon fordulok és a 10 katonával a nyomomban vissza sietek a többiekhez. Ahogy csak tudunk de ügyelek a csapat együtt maradásara.

^ remelem nem lesz komoly ez a helyzet. Meg ertem thrint de legközelebb óvatosabbak kell legyünk.
Mert most még talán mázlival megússzuk. Remélem könnyű dolgunk lesz nem szeretnék embert vesziteni ilyen hamar... ^

Ha oda értünk és estleg látom h sokan vannak Fuutamen akkor én sietek a segítségére a katonákat pedig Gwon es Thrin hez küldöm a megsegitesukre. // mégis csak Gwon a vezető //

:-)
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.05.11. 13:12

//off: bocs Gorodak, de a középkor világában vagyunk, ahol 10 percet nem igazán mérünk...tudod, nincs karóránk.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.05.11. 15:03

Gwon Malor

//off: A tíz perc helyett lehet azt is írni, hogy egy fertály óra múlva. Ez 15 percet jelent :) . A fertály negyedet jelent. Két fertály óra múlva, az fél óra stb. :) //

- Nem látom merre ment. -*Mondom magam elé. Majd felegyenesedek, és nem törődve tovább a lánnyal, az élőholtak felé fordulok. Látva Fuutame-t az élőholtak gyűrűjében, egy pillanatra végig fut a fejemen, hogy nem lesz képes végezni az átkozottakkal, de láttam eleget harcolni, és tudom, hogy kitűnő harcos. Így úgy döntök, nem segítek egyelőre neki. Ám látva a felénk közeledőket, már kezd a fejemben összeállni egy mágikus metódus, mellyel mindet az uralmam alá szólítom, de ekkor egy ötlettől vezérelve nem kezdek bele a mágiába.

<Most kiderül, tanácsosom, hogy mennyire tudsz helytállni.>

*Thrin felé nézek mit sem törődve a felénk sétáló holtakkal, majd határozottan szólok hozzá.

- Tanácsos, képes vagy elbánni velük? -*Mutatok a holtakra. Egyértelműen látszik rajtam, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy több átkozott közeledik felénk a vérünkre szomjazva.

//off: Ebben a körben Thrint, és Fuutame-t figyelem egy helyben állva. Nem a halálukat kívánom, hanem kíváncsi vagyok, mire számíthatok később.//

PM:KM
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.05.11. 22:23

Guray.

// bocsi és köszönöm a segítséget Thor. Akkor fertaly órát mondom , ha igy megfelel. Akkor ez igy kb 15 perc... //

// legközelebb irj pm et. Köszi. ugyan is a km külön kérte h ilyenkor pm ben irjunk egymásnak. Köszi. //
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 25 / 54 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján