• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 24 / 54 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.04.20. 21:50

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM.: Pelso
Riegoly városállamok Sueso állam. A határban. Az őrgróf várától nem messze.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame (Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahogy lassan magatok mögött hagyjátok a falu maradványait, a lobogók büszkén lobognak a szélben hirdetve a király akaratának közeledtét mindenki számára. A távoli megfigyelők nem tudhatták, hogy ebben a percben a „király akarata” megosztott. Gwon Malor a király szeme és füle, akaratának tolmácsolója és végrehajtója az egyik elátkozott kiásásán gondolkozik. Mitaboshi Fuutame Tiadlanból hozott, lelke legmélyéről jövő reflex, hogy a holtakat nem bolygatjuk felszínre tőr. Néhány pillanatig egy arra lebegő asztrál lény azt is hihette volna, hogy a távolról jött harcosa a csapat vezetője mivel a többi lélek is érezte szavainak igazát.

//Guray nem dobot karizmát így dobtam helyette. 19+12karizma=31//

A harcos nyersen fogalmaz, hisz ő nem ért a meggyőzéshez, de a tiadlani is érzi szavai után minden tudásra szükségük lehet, hogy életeket merhessenek. Mitaboshi tartása, ami eddig megfeszülni látszott a dactól Gwon és Sab’dagharn szavai nyomán, most ahogy Guray-ra néz az enyhülés jeleit mutatja.

A csapat döntését végül Smaragdszemű összegzi a tiadlani tartásának enyhülése nyomán.
- Akkor már csak a grófné engedélye kell mindössze az illem kedvéért.

//Sirak, ha a karaktered nem akar jelen lenni, akkor nem kell ott lened.//
Másnap a grófné engedélyével és a pap jelenlétében felbontjátok a tömegsírt. Gwon az egyik elátkozott koponyáját veszi a kezébe és leül meditálni a sír mellé vele. Hosszas meditálás után pattannak fel végül a szemei. Önmagához képest is elfehéredett az arca, szinte már halotti maszkot öltött ahogy megpróbált talpra állni. Már majdnem talpon volt mikor megszédült, hogy el ne essen Guray rögtön utána kapott és támaszt nyújtva neki mellé állt.

A koponyát visszatette a pap a sírba és miután a katonák újra földel borították be a sírt ismételten megáldotta az elátkozottak nyughelyét.

Miközben visszatértek a várba az eső elkezdet esni.

A földszinti páncél terem kandallójában vidáman pattog a tűz miközben a csapat esti megbeszélésre összegyűlt a vacsorát követően. Gwon már vissza nyerte erejét és bőre már sokkal élettel telibb. Odakint az eső kitartóan öntözi a tájat.

//Ha kérhetném a megbeszélést, hogy mit is tudtok eddig azt írjátok le újból. Köszi.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.04.21. 12:01

Gwon Malor

//off: Kinézet: Itt kapott ruhát viselem. Nincs nálam dobótőr, csak egy tőr az oldalamon. Az övre három kicsi bőr tömlő van felkötve. //

*Az ablaknál állok, és a kinti tájat figyelem. A párkányon a sólymom áll, és a neki adott húst csipegeti, miközben én a tollát simogatom.

//off: Bocsi KM, csak segíteni próbálok, hogy ne kelljen mindig az njk-mal foglalkoznod.//

*Az esőt nézve azon töprengek, vajon vannak e a várban kémei az ellenségnek. Hisz ha képes az élőt, holttá átkozni, akkor bárhol lehetnek kémei. Hallom, hogy a társaim megérkeznek. Nem fordulok azonnal feléjük, egy kicsit még átadom az eső melankóliájának magam, majd pár pillanat múlva megfordulok. Bólintással üdvözlök mindenkit, és utána kissé rekedten szólalok meg.

- Hála a szakácsnak, a test már megkapta a jussát. Most már csak az elme követeli azt, ami jogosan az övé. Ám mielőtt belekezdenénk, pár szót ejtenék a mai nézeteltérésről. – *Ekkor kissé megköszörülöm a torkomat. – Nehéz eldönteni, mi az, ami még az istenek törvényein belül vannak, és nem sértik meg őket. Jó magam nem egyszer találkoztam igazán kegyetlen sarlatánokkal, kik vágyták az isteni hatalmat, és mindent megtettek érte. Most ilyen gondolkodású az ellenfelünk. Nehéz ellene úgy harcolni, hogy a szív tiszta maradjon. Így nagyra értékelem, hogy van olyan közöttünk, ki lelkünk üdvérére is vigyázz. -*Ekkor Mitaboshira nézek. – Köszönöm barátom. Tudom, hogy számodra a mai napon bűnt követtem el, ám megérte, még ha ezzel a belém vetett bizalmad csorbult. Mert tudom, hogy így a ti, és más itt élők életét mentettem meg. -*Ekkor végig nézek mindenkin. – A halott lelke megjelent előttem, és megmutatta nekem, mi történt, és mit érzett, mintha velem történt volna. Ám egy kikötés volt. Bosszújuk meg családja halálát. Nos, láttam a magiszter várát messziről, ahogy hatalmas energia robban szét belőle. Ez az erő végig süvített a környéken, és árnyak ezrei rebbentek szét. Ezután az átok elérte, és kitépte lelkét testéből.

*Ekkor abba hagyom, és fáradtan leülök egy székre. Még mindig túl erősen tőr rám az érzés, mintha velem történt volna mind ez.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.04.21. 15:58

Guray.

A terembe erkezve elsokent latom gwont az ablakban. Mikor ram nez csak bolintok fele majd leulok az asztalhoz
s kozben varom a tobbieket.

// a varban vagy a kapitanytol ha meg tudtam valamit akkor az meg osztom a tobbiekel
Ha a km ad nekem infot amit mef tudhatam. Akar a kiluldot katonaimtol akikkel korbe nezettem a kornyeket.
Mar ha viszatertek :s //

^ vajon mi tortent vele a sirnal mit larhatott mely ennyire meg viselte...^

A tobbiek meg erkezese utan csendben vgig hallgatom gwont.

^ igen mitabushinal igaza volt az erkolcsel kapvsolarban? H meg kell
Huznunk egy hatart es jo magam is efyet ertek, de harcban es a haboruban
Saknos nem az nyer aki becsulettel kuzd...^

Gwon szavai utan felmerul bennem egy nagy kerdes amit rogton meg is kerdezek.

- ha jol ertetem baratom amit mondtal akkor a varazslat a varbol indult ki es meg
Csak nem is a kornyekrol?
Lehetsegesnek tartod h aki feleloa mind ezert az -

S ekkor hallkabban folytatom.

- lehet, itt tartozkodik velunk egy fedel alatt? -

^ nagyon remelem h kerdesemre nemleges valszt kapok mert kulonben ngyobb a vaj minr gonsoltam.
^

Kozben a tobbiekre nezek es vegig hallgatom velemenyeiket.

^ remelem gwon hamar magahoz ter szellemileg is. Gondolom h mwg vesilte es amit a lelek kert
Igyan meg egyezik a terveinkel. De vajon melkora hatalna lehet ellensegunknek? ^
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.04.23. 8:21

Gwon rituáléja még mindig egyfajta tisztelettel tölt el, és kicsit értetlenkedve hallgatom Gwon bevezetőjét a terembe lépésem után nem sokkal.

< Nem értem hogy a többiek miért is viszolyognak tőle, hisz ez most szükséges volt, de ahogy le írja az eseményeket úgy hangzik mint egy mentális emlék olvasás, így nem kényszeríti a holtakat semmire csak megosztozik az emlékeiken, és ez annyira nem bűnös dolog szerintem, akár napi szinten is használhatnám sok utána járást venne le a napi rendemből. >

* Mikor bejezi kérdéssel fordulok hozzá:
- Mint a holtak tudományának beavatottja bizonyára tisztában vagy ezzel..ezzel a halál hullámmal amit a sötét varázsló alkalmazhatott, és információval tudnál esetleg nekünk szolgálni, hogy is működik ez a dolog. Ez alatt azt értem, hogy a sötét mágus képes ezt rövid idő alatt is létre hozni, vagy hosszú békés meditálás után tudja csak a mozaikokat össze rakni egy pentagramma esetleg egy túlvilági lény segedelmével? Ha alkalmazza tudunk valamiképp védelmet nyújtani egymásnak, valami rúna mágikus tárgyal, vagy mentális védelemmel?

* Mikor választ kapok és lefuthatott ez a szál elő állok azzal amit én tudtam meg a grófnőtől:
- Információim alig többek mint amivel már alapvetően is rendelkeztem a grófékkal kapcsoltban, a hölgy igen zaklatott és nem akartam illetlenül sokat kérdezni, főleg az említett procedúra előtt * intek Gwon felé * - de esetleg amit meg tudtam is segítségedre lehet a jövőben valamire.
Tehát a grófnő olyan 35 körüli és a városba látogató Gróf neje, gondolom ezzel még nem mondtam újat, a Grófot egy hét múlva várják haza mert addigra végzi el azokat a dolgokat amik maradásra kényszerítették. A grófék igen szapora család 7 gyermekkel is megajándékozták őket az istenek A legidősebb a fiúk aki 20 éves és a hátárban járőrözik a csapataival, hogy az újabb falvak elvesztését akadályozzák meg, utána következő 19 lány és 3 éve a szomszédos grófságba házasodott be, a kisebbek viszont mind 16 éven aluliak, így még a háznál tartózkodnak és harcban sem számíthatnak rájuk a határon.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.04.24. 10:00

Mitaboshi Fuutame

//off: bocs, de én abszurdnak érzem, hogy az én karakterem nem ért a térképészethez, és még is ő van elküldve erre a feladatra, plána hogy a KM nekem le is írja PM-ben hogy mit tudtam meg. Ugyanis bocs, nem tudtam írni, de mindenkinek jeleztem akinek ehhez köze van, hogy én nem fogok oda menni. Úgyhogy én most leírom amit megtudtam, de úgy gondolom jobb lenne, ha ez más szájából hangozna el. Ja, és a Mitaboshi a családnevem...de azt hittem ez elég egyértelmű.//

Gondolom ez mindentől függetlenül elhangzott, habár nem lett kiemelve, ahogy Pelso-t kértem:
- Holnap megkérem a grófnét, hogy engedélyezze egy hulla kiásását. Lehet, hogy csak úgy engedi meg, ha titokban tesszük meg, mert a jónép lázadozna miatta. A papokról meg ne is beszéljünk. Nos, még lenne valami. Ha sikerül meggyőzni, és elvégezhetem a vizsgálatot, akkor nektek is lenne pár feladatotok. Thrin tanácsos. Kérlek beszélj a grófnéval, és amit lehet tudj meg tőle. A magiszterről, a családjáról, főleg a férjéről és az idősebb fiáról. Guray, Zebrin. Keressétek fel a helyi egyházfőt, és beszéljetek velük. Minél többet tudjatok meg tőlük az esetről, és a régmúltról. Hátha éreztek, vagy hallottak valami furcsát. És még valami. Guray, kérlek, pár katonát adj mellém, szükségem lesz rájuk. Mitaboshi, keresd fel kérlek a várparancsnokot, hátha ő is tud valami használható információt. Ha mást nem, akkor a helyi adottságokról mondjon pár szót, esetleg hasznát vehetjük.

Akkor íme a válaszom:
-Csalódást kell okoznom Gwon, a kiszabott feladatot nem tudom elvégezni. Hogy is mondjam...nem igazán értek a térképészethez. Azt hiszem jobb lenne, ha Guray menne a főparancsnokhoz, mégiscsak ő van itt a katonaság képviseletére.

Amit elvileg megtudtam a főparancsnoktól a térképtúráról:
A kapitány nem tud többet mondani a terepről mint a térkép.

Sok a völgy, szurdok, és kisebb medencék és völgyek amiknek csak egy ki és bejárata van.

A vadászok többsége most kint van a határban, ahogy a katonák többsége, de ha gondoljátok azért tud mellétek adni egy vadászt. Igaz nem jár ő sem arra felé ahol a magiszter vára található de azért a terepet és az erdei ősvényeket ismeri amiken elindulhattok. A parasztok is azokon az utakon mentek fel.

*Ha a rituálét nyíltam végzi Gwon, akkor természetesen én is ott akarok lenni, de minden tudomásom szerint, azt titokban, egyedül szerette volna elvégezni.

*Ha jól sejtem a kiszabott terembe és időbe nagyjából egyszerre érkezünk meg, én még is az utolsó érkezők között vagyok. Kicsit elkalandozhattam az úton idefele. Belépek, bólintok a többiek felé, és helyet foglalok. Majd meghallgatom, mi az, amit megtudtunk.

//off:
- ha jol ertetem baratom amit mondtal akkor a varazslat a varbol indult ki es meg
Csak nem is a kornyekrol?
Lehetsegesnek tartod h aki feleloa mind ezert az -

S ekkor hallkabban folytatom.

- lehet, itt tartozkodik velunk egy fedel alatt? -

^ nagyon remelem h kerdesemre nemleges valszt kapok mert kulonben ngyobb a vaj minr gonsoltam.

Asszem itt egy kis játékosi hiba van, nem ebből a várból, hanem a varázslóéból indult a mágia. Szóval a válasz egyértelműen nem.//

*Gwon szónoklatára a válaszom:
-Engem nem a túlvilági lét milyensége hajt, hanem az e-világi. A túlvilág túlságosan ismeretlen előttünk, viszont ahol most élünk, ott kell a rendet fenn tartanunk, hogy bármikor azt mondhassuk: Amiért az életemben meghoztam azokat a bizonyos döntéseket, azért vagyok most itt, ezért nem bánom egyiket sem. -pár másodpercre megállok, hogy körbetekintsek a társaságon.
-Ez a te szertartásod is ilyen. Ha úgy érzed, ezzel sokakat megmenthetsz, és meg is fogsz, akkor ez számodra, és így számunkra is a helyes döntés.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flame » 2014.04.24. 13:32

< Smaragdszemű Zebrin >

A találkozón:
- Barátaim. Gwon tettei és mágiája nem igazán ért meglepetésként. Sőt. Onnan, ahonnan én jövök bármelyik magiszter hasonlóan cselekedett volna. A lélek a válaszáért cserébe egy kéréssel fordult hozzánk. Nevezetesen azzal, hogy bosszuljuk meg a családját. Ez egy egyszerű paktum. Segített nekünk a segítségért cserébe. Amelyeteknek meg erkölcsi aggálya adódik a tettekkel kapcsolatban, annak csak azt tudom mondani, hogy mindent több oldalról lehet, és kell szemlélni. Nem mi voltunk azok akik kárhozatra ítéltek egy lelket akképp hogy kitéptük azt a testből, de mi leszünk azok akik e léleknek megnyugvást, és üdvözülést hozunk Sogron kegyelméből úgy, hogy hóhérát szembesítjük torz istenével.

Amikor elhagyjuk a várat, akkor a szokásos, bár már tiszta úti öltözékemet viselem. Reményeim szerint az eddigi út során elhasznált készleteimet sikerült pótolnom. A határig úgy gondolom biztonságban leszünk, de remélem annak átlépése előtt még sikerül találkoznunk a Gróf legidősebb fiával, és annak csapatával. Talán tudnak számunkra újabb információkkal szolgálni.
" Nemcsak a győzelem és a részvét, hanem a számít ami fontos ... "
Flame
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 51
ZK Karakter: Lord Beltlin Tretry con Dreatson
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.04.24. 16:35

Gwon Malor

//off: Nem tudtam, hogy az a vezeték neve, akkor mostantól úgy írom. A feladattal kapcsolatban most már mindegy, mert valószínű Gorodak karaktere is ennyit tudott volna meg.//

*Guray kérdésére a fejemet csóválom.

- Nem ez a vár volt, melyet láttam. A magiszter vára, mely innen több napi járóföldre van. Ettől függetlenül magam is gondoltam rá, hogy lehetnek az ellenség szövetségesei itt köztünk a várban.

*Majd végig hallgatva Thrint, kicsit elgondolkodva válaszolok kérdésére.

- Olvastam egy rituáléról, melyet legelőször egy Toron i boszorkánymester esetében jegyeztek fel. A fekete mágia kiszipolyozza a környék életerejét. A fák elfonnyadnak, a föld kiszárad, és minden élő elpusztul, majd halálával örökre ott kísért. Ezt a mágiát hosszas előkészületekkel lehet végre hajtani, és csak az igazán elvetemültek próbálkoznak vele. Ellenszere az, hogy nem lépünk az átkozott földre. Illetve papok is képesek istenük hatalmával megszüntetni az átkot. Ám nem tudok olyan dologról, mely pajzsként védene ez ellen. És még valami. Amit a lélek szemén keresztül láttam, az csak végeredményben hasonlít arra, amit most elmondtam. -*Ekkor kissé szégyenkezve magyarázkodom hiányosságomat. – Nem tudom mi történt ott pontosan, soha nem olvastam efféle mágiáról. Ez nagyobb erőről árulkodik, mit valaha is tapasztaltam. Ám két dolog is van, mely előnyt adhat nekünk. Az egyik, hogy láttam mi történt, és nem barátként gondolunk a magiszterre. A másik, a holnapi nap folyamán hosszas meditálásba kezdek, és megfürkészem a magiszter várát, és környékét. Így többet is megtudhatunk.

*Végig hallgatom, mit is tudott meg a nemesi családról, de sajnos közelebb nem jutottunk ellenségünkhöz. Ettől függetlenül megköszönöm Thrinnek fáradozásait.

A kardművész és a tűzmágus beszédét végig hallgatva bólintok mind kettő felé. Bár nyelvemen van, hogy ezzel kapcsolatban szóljak, de végül visszakozok, és nem bonyolítom tovább a kérdést. Viszont hiányérzetem van. Így kérdőn nézek a tűzmesterre, és Fuutame-re.

- Sikerült megtudnotok valamit a helyi egyháztól?

//off: Engedelmetekkel még megvárom a KM-et, mert lehet egy raeg alatt lerendezzük, hogy mit találtam míg fürkészek, illetve az indulást.//

PM:KM
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.04.26. 16:01

Riegoly városállamok Sueso állam határában. Shanice-Hegység lejtőin.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame (Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)

//Köszönöm a JK türelmét. Nehéz két nap áll mögöttem. Elnézést, hogy nem írtam ki egy kicsit csúszok.//

//Gorodak írtam pár sort pm-ben, hogy kb mit tudtatok meg. Telefonról is meg lehet nézni. Nekem általában sikerül.//

//Sirak. Kérlek a jövőben mellőzd a pm üzeneteim egy az egyben történő bemásolást. Azt kélek a te szavaiddal illeszd be a reagodba. Köszi.//

A hősi feladattal megbízott csapat vacsora utáni frissítőit fogyasztja a kandalló melegében. A tűz melege tán az egyetlen pozitív érzelem most a teremben. Mind úgy érzik, hogy helyben topognak. A leginkább Guray-ról rí le, hogy így érzi magát mivel a várkapitánytól nem tudott meg többet, mint amit a régi térképekről olvasott le. Az sem tudja hangulatát javítani, hogy bejelentette a hegyekbe szerzet egy vezetőt.

- A vadász ismeri az ösvényeket, de nem járt a határtól 30-40 km messzebb, valószínű. A vár meg légvonalban is messzebb van.

Gwon szavai nyomán a két megszólított rögtön magához tér, félre dobva nyomott gondolataikat és a jelentéstételre koncentrálnak.

Fuutame
- Mint azt eddig is tudtuk az egyház helyi képviselője Kyel felkentje. A két fa harangtornyot és az őket összekötő fedet sétányt ő újítatta 20 éve. A grófság előző három főpap Dreina felkentje volt.
Zebrin.
- A körtemplom kora ismeretlen. A főpap-se tudja. Pont, mint amennyit az esetről tud, az se több mint amit eddig tudtunk.
Fuutame
- Pontosan. Ő is csak annyit tud mint mi. Tavaly ős is ahogy a gróf is megelégedett azzal, hogy a magiszter követe kijelentette képesek végezni a hegyekben rejtőző sötét mágussal.

A csapat két napot töltött a várban Gwon-ra várva, míg ő a meditálással volt elfoglalva. Nem is zavarta meg meditációja során senki, mivel tudták jól, hogy irdatlan távolságot kell leküzdenie akarata segítségéve.
Harmadnap reggel Gwon összehívja a csapatott indulásra. A lovagteremben gyűlnek össze és ott elmondja mit tudott meg meditációja során.

//Mivel jobban szeretem ha a JK írják le amit pm-ben küldök ezt most Thor-ra bízom.//

A század egy órán belül már úton is volt. Az élen egy negyvenes évein járó határvadász lovagol. A gróf egyik katonája. Robág-nak hívják. Segítségével keresgélés nélkül az ösvényen találtátok magatok. Az eredi csapás amin haladtok elég széles, hogy akár szekérrel is végig lehessen menni. A parasztok is ezen az úton mehettek fel a hegyekbe, de míg nekik több hetes akár egy hónapos kínkeserves út volt addig ti a lovakon kevesebb mint egy hét alatt könnyedén felértek majd.

Első nap könnyen és gyorsan haladtok fel a hegyen. Tisztások, vízmosások, mohoz, zuzmós tönkök bújnak meg az ős-öreg fák között. Éjszakára egy a katonák által csak tündérlaknak elkeresztelt tisztáson pihentek meg. A tisztás közepén egy kék tóval és körötte a legzöldebb színben pompázó mohaszőnyeggel.

Másnap is jól haladtok, de a terep már nehezebb és meredekebb. Egy vékony csermely mellet vertek tábort napszállta előtt nem sokkal. A katonák inni viszik a lovakat, a kisegítők meg neki látnak a tábor felállításához. Az őrszemek is a helyükre állnak. A pataktól nem messze elkezdik felállítani a ti sátraitokat és tüzet raknak, ahol már el is kezdték forralni a vizet a vacsorához.

Ahogy így koré álltok arra lesztek figyelmesek, hogy (Sab’dagharn Thrin Mechil) Thrin a csermelyből ivó lovak felet elnézve meredtem bámul a fák közé.

//A pataktól kb 10 m-re állítják fel a sátratok. A tábor közepe ti vagytok. A katonák sátrait félhold alakban körétek állítják fel. A lovakat a katonák fele itatja. A másik fele vagy segít a sátrak állításában vagy a tábor körül foglaltak el őrposztot. A talaj tőletek a patak medréig lejt. A patak medre U alakú és sziklás, 3 m széles. Középen a csermely most kb 20-30 cm-es lehet. A fák itt eléggé ligetes elrendezésűek a patak partjától számított 20-30 m –ig. Utána újra szinte átláthatatlanná sűrűsödik.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.04.26. 17:03

//UI.:
Ha valamit szeretnétek magatokkal vinni azt most tudjátok utoljára magatokhoz venni (felírni a felszerelés listára)//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.04.27. 16:56

Gwon Malor

Csendben ülök a szobában, bal vállamon a sólymom rendezi tollazatát. Kezemben egy kupa, mely tartalma kellemesen ellazít. A társaim sorra érkeznek, és én mindegyikőjüket borral kínálom. Mikor mind megérkezett, kiiszom a kupám tartalmát, és az asztalra rakom, majd a többiekhez szólok.

- Köszönöm, hogy türelmesen vártatok, higgyétek el, megérte. -*Ekkor kis szünetet tartok, majd folytatom. – Először a magiszter várát fürkésztem meg. Látszanak az energia robbanás nyomai. A tornya romokban hever. Ám a várat nem élőholtak vigyázzák, és teljesen el van sáncolva, mintha még az ellenség nem tudta volna bevenni. Ami aggasztó, hogy ezek szerint komoly ellenállásra számíthattak, hisz úgy kiépítették a vár körüli védelmet, mintha Toron dühétől tartanának. -*Ekkor fújok egyet. – Sajnos a varázsló védelme túl erős volt, hogy pár nap alatt áttörhettem volna, így őt nem láttam. A vár közelében a falú leégett, tőle csak messzebb van lakott falu. Több erdő is teljesen leégett, de nem véletlen tűzvész okozta. A fákat direkt kivágták, majd ott fel is gyújtották őket. Ami még érdekes, hogy a vár mellett, hol a falut lerombolták, most három máglya égett, melyet emberek vettek körbe, és imádkoztak. A lángokban mintha embereket láttam volna, de sajnos nem tudtam jobban megfigyelni. Lehetett boszorkányégetés, legalább is remélem, hogy nem emberáldozat volt. A vártól messzebb lévő faluban, mely majd útba esik nekünk, ott is hasonlót láttam, csak ott egy máglya volt.

Ezután elhallgatok, és öntök magamnak még egy kupával.

Az úton

//off: kinézet: Az útra vaskos bőrből készült utazóruhát viselek, minden cicomától mentesen. Barna bőrnadrág, hosszú ujjú barna bőring, sötét barna lovagló csizma, barna csuklyás bőrköpeny. A hidegebb időkre egy fekete medve bunda köpenyt terítek magamra. Bal oldalamon egy tőr lóg a szíjamról, míg jobb oldalamon egy barna bőr oldaltarisznya. Mellkasomon keresztben egy vastag szíjon 4 tőr hüvely van felerősítve, melyből a tőrök markolatai lógnak ki. Akinek van fegyverismerete, az láthatja, hogy dobótőrök. Hátamra egy tegez van felszíjazva, mely tele van nyílvesszőkkel. A lovam oldalán egy vadásznyílpuska lóg.//

*Az úton csendesen lovaglok, és folyamatosan a problémán rágódok. Idegesít, hogy alig tudtunk meg valamit, és mindig is utáltam, ha nem készülhetek fel rendesen. Néha elmosolyodok rajta, hogy lehet, egy egyszerű kis klán kifüstölése lesz a végeredmény, de hamar árnyékot vet jókedvemnek a ösztönöm, hogy bizony tévedek. Néha felnézek a gondolataimból, és akkor azt vizsgálom, vajon mennyien fogunk vissza térni. A sólymot sokszor röptetem az út során.

*Este letáborozva a vacsora elfogyasztása közben, kedvesen megkérem Thrin-t, hogy derítse jó kedvre társaságunkat hangszerével. Természetesen csak, ha kedve van hozzá. Most nem hozom fel témának a célunkat, inkább csak próbálom élvezni a szabadságot, mely körbe vesz minket. Majd hamar elvonulok aludni.

*Másnap is csendben ügetek a csapattal. Természetesen, ha beszélnek hozzám, nem utasítom el társaságát, de magam nem kezdeményezek beszélgetést. Dél lehet talán, mikor elő jön egy érzés bennem. Én vagyok a csapat kinevezett vezetője, és még is visszavonultan lovaglok, mintha csak egy testőr lennék. Ez valószínű annak köszönhető, hogy sokat jártam egyedül. Kicsit erőt veszek magamon, és beszédbe elegyek a többiekkel. Próbálom összébb kovácsolni magunkat.
A tisztásnál megállva, bólintok, hogy ez megfelelő. Leszállok a lóról, majd a sólymot repülésre ösztökélem, hagy élje szabadságát.
A vacsorát figyelve meg kordul a gyomrom, és csak reménykedni tudok benne, hogy hamar ehetünk. Vágyom a főtt ételre. Ahogy a gyomrom dühét próbálom csillapítani, észre veszem Thrin tekintetét. Rögtön az irányba nézek, és ha nem látom mi az, akkor érdeklődve kérdem:

- Tanácsos uram, mit látsz?

//érzékelés próba: d20-al 4, érzékelés 14//

PM:KM
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2014.04.28. 14:22-kor.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.04.28. 0:24

Gurey.

Amig a varban vagyunk addig alaposan szemugyre veszem a rerkepeket amiket kaptunk es egyeztetem az utvonalat a vadaszal akit mahunk melle kaptunk.
A maradek idomben pedig letesztelem az embereket akiket magunk melle kaptunk, hogy tudjam eles helyzetben mit varhatol el tolul es mit nem, milyen csata rendszert ismernek( taktikat)
Mennyire gyorsan reagalnak meg ilyenek. Mrg figyelem oket a gyakorlat soran
Illetve a tisztekkel lulon beszelel tervezem meg veluk az utat az orseget a szallitmanyt, mirr van szuksegunk ok h latkak a dolgokat, a ko otletekre vebo is vagyok.
A tiszteket kulon le tedztelem egy olyan kis parbajosdival, h tudjam mennyire jol.
Az ellenfeluk termeszetesen en vagyok
Egyesebel kuzdok meg veluk. De nem becsulom ala oket es mem is alazom meg okat a celom csak a bizonysag szerzes mennyire jok.
Harc kozben oda figyelel, arra nrjogy komoly serulest okazzak neki.
Csak sima gyakorlo vagy fa fegyvereket hasznalunk

A megbeszelesen en is iszom egy kis frissitott. Koszomtom a tobbieket illem szerint.

Utkozben igyekszem oda figyelni az emberekre, s mikor tabort verunk arra, az elso dolog az legyen , h az orol elfoglaljak a helyulet.
A felszerelesre es az elletmanyra. Igyekszem a parancsnokokkal beszelni minden nap.
Utkozben is.
Ha ugy van neha ellenorzom az ejjeli orseget loran reggel vagy valamikor az ordeg kozepen. Figyelve arra is, ne legyek en se faradt.
Csak diszkreten ellenorzok semmi gorombasag. Csak tudno akarom mennyire eberek s hogy komolyan vegyek a dolgukat.

A megbeszelesen kerdezek valami nafyon fontosat gwontol ami mae jo udeje nem hagy byugodni...

- mond gwon ezek az eloholtak mennyire sebezhetok?
Azert kerdezem , mert szeretnem felkesxitemi az embereinket az estleges ossze csapasokra
Ire erdemes oda figyelnunk, a fegyverek ugyan ugy hatnak rajukint az elokre?
Illetve mit gondolsz indulas elott erdemes meg kernem a papokat, h aldjak meg fegyvereinket a kuldetesre, h a katonaink batrabbak legyenek a holtak ellenni csatakban?

Utlozben szivesen beszelgetek barkivel foleg a thrinnel vagy gwonnal es futumeval is. Barmirol.
Barmit amit ok akarnak tudni rolam azt szivesen elmeselem nekik hiszen nincsen aemmi takargatni valom.
Szivesen kerdezem okat az o miltjukrol ha akarnak beszelmi rola, de akar azidojarasrol is beszelek veluk. Hogy kicsit jobban meg ismerjuk efymast, hiszen hamarosan az eletink fog fuggeni attol, h mennyire bizunk meg egymasban!!!

A taborban a szokasos korom utan oda erkezem a tuzhoz a tobbiekhez es a sultetnezve ossze gyulik a nyal a szamban. Majd nagyot sohajtok.

- hamarson mar nem lesznek ilten nyugodtak az ejszakaink ahogy lozeledunk. Talan meg egy napig elvezhetjuk a csendet.-

Maj csondesen nezem a tuzet es neha fel a tobbiekre.
Licsit el is merulok a gondolataimba... s csak gwon kerdesere eszmelek fel.
Gyorsan korbe is nezek mokozben varom thrin valaszat neha ra nezve es neha arra amerre o is nezhet hatha eszre veszem.
Elosszor a lovakat figyelem meg hatha a vizzel van a baj. Ami kicsit kezd nyugtalanitani is.

^ remelem nem a vizzel van gond , mert inkabb kuzdok meg az eloholtakkal mintsem elveszitcsuk a lovainkat. ^

Dobnek eszkelesre ha nem gond. Dobas:5

// veletlen kitoroltem az osszes pmet amot kaptam ha valaki kuldit az legyszi kuldje el meg egyszer. Koszi. //

A kinezetem az uton. Egyszeru ruha kicsit hasonlit a csapat egyen ruhajahoz de egyszeru.
Oldalamon egy rovid kard lathato. Barba utazo kopenyemen pedig kozepes kor pajzsom van( a hatamon).
Alkar es labszar vedok melyeknel mind van egy enye csucsos kis meg hosszabitas ...( szurashoz konyoklesnel vagy terdelesnel.)
Egyszeru sodrony ing van rajtam...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.04.28. 8:57

*Az erődben töltött időt nagy részt pihenéssel és a könyvtár látogatásával töltöm már ha van olyan, a művek amikben igyekszem elmerülni, azok inkább helyi jellegű leírások, amik segíthetnek a helyi környezetben való túléléshez, így például olyan könyveket amik a helyi különlegesebb állat világot írják le, herbalista könyveket.

*Az indulás előtt a lovagteremben végig hallgatom a vezetőnk monológját, de mivel nem tudok érdemben hozzá tenni így hallgatok.

/Az úton a már le írt ruházatban és felszereléssel utazom, azzal különbséggel, hogy elteszek egy váltás ruhát, ha szükség lenne rá./

*Az úton csendben lovagolok csak ha valaki mellém csapódik akkor társalgok egy keveset, az egyetlen valódi célpontom a testőrkapitány akinek múltját színesebb megismerés céljából beszélgetésbe elegyedek vele viszonylag hosszan.
A táborozások alkalmával szívesen zenélek, előnyben részesítve a kocsmai bordalokat, és ha nem látok túl sok rosszallást akkor az általam ismert pajzánabb kikötői nótákat is szívesen megtanítom, hogy ne csak a dallam fusson.

*A következő napi lovaglást is igyekszem hasznosan tölteni, beszélgetek egyre többet, igyekezve Gwont halkan az élőholtakkal kapcsolatos minden fajta tudása átadására rávenni, ha épp nincs ott senki aki hallhatná nehogy ezen járjanak a gondolataik.

*Az esti tábor felállításánál tevékenykedtem majd mikor kifogytam a tenni valómból a lovam felé indultam aminek a lábánál hagytam a nyeregtáskámat, benne a hangszeremmel, viszont alig tettem meg pár lépést valamit hirtelen megláttam a fák közt.

*Egy ideig meredten nézek az erdő irányába el sem tudom szakítani a tekintetem, a távolból hallom mintha valaki szólna hozzám, de nem figyelek rá* - Gyönyörű - * Mondom halkan és óvatosan elindulok a fák felé, hogy meg ne riasszam a jelenést a szememet le nem véve róla, pislogni se merve nehogy elveszítsem szeme elől.

<Még is mit keres itt, talán egy menekült? Vagy... talán csapda, *villan át a tudatomon*, nem hiszem>

Ezután a fák irányába tartok és óvatos mozdulatokkal sietek a jelenés irányába, a kezemet a ruhám alatti tőrön tartva a biztonság kedvé ért.

Ha tényleg az aminek látszik akkor hozzá lépek igyekszem megnyugtatóan szólni hozzá, és a táborba kísérni. Egyéb esetben nem tudok mit reagálni hisz nem ismerem.

// KM: Ha úgy ítéled hogy elvéthetem az asztrált, és így hatás alá von xD 8 a dobás 14 asztrálra, ez esetben védelmezőn lépek fel a többiek elől védelmezve még ha esetleg indokolatlan is, és igyekszem magam mellett tartani mást nem oda engedni, (viselkedésbeli változások szerintem)//
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.04.29. 0:55

Mitaboshi Fuutame

*A grófnál a következő időket meditálással és olvasással töltöm, ami éppen megtetszik a szememnek. Szóval ha jól sejtem, így Thrinnel is gyakran össze futok. Habár nem számítok meleg baráti beszélgetésekre, azt hiszem mindketten csak élvezzük a könyvtár csendjét.

*Majd a találkozón érdekes dolgokat mond Gwon, amire a fülem felfigyel.
-Tűzvészt okoztak? Ugyan miért tennék? Csak úgy erdőket égetni még Sogron hívei sem vetemednek. Jobban belegondolva, ha visszaemlékszünk a falura amin áthaladtunk, ott is mindent felégettek az élőholtak miatt. Talán itt is ez történhetett. Ennek lenne értelme.
[...] *Egy kis gondolkodásnyi szünet után újra megszólalok.
-Na de mi van a máglyákkal? Kihez imádkozhattak? Nem tudok nem Sogronra gondolni... (Vallásismeret dobás: 14) Zebrin, te mit gondolsz?
(Démonológia dobás: 3) //off: Nos, erről természetesen nem tudok nyilatkozni még, de a következő reagomban mindenképp közzé teszem hogy mi jut eszembe//

*Az út során észre veszem, hogy Gwon mennyire külön világban van a csapattól, így minden nap mellészegődöm egyszer-kétszer egy-egy beszélgetésre. A fő téma természetesen a találgatás, hogy mire számíthatunk vagy mitől kell tartanunk.
-Szerinted képesek ezek az emberek elbánni egy újabb horda élőholttal? Te is tudod, mennyivel erősebben térnek vissza.
-A varázslóval még sohasem találkoztál? Mit tudunk róla?

*A pihenések alkalmával a zenének nagyon örülök, igazán tetszik Thrin játéka. Sőt, hamar partnerre talál bennem a nóták megtanulásában és "előadásában", hogy úgy mondjam. Tartom magam ahhoz, hogy ne igyunk túl sokat meg ilyenek...de egy kis szórakozás mindig belefér. Amúgy sem Tiadlanban vagyunk, és ennyi tragédia után ránk fér az öröm.

*Örömről beszélve, nem kerüli el a figyelmemet Thrin elbambulása, s hogy a "gyönyörű" szó kimondásával elindul az irányba. Megnézem magamnak most már így én is, mi vonzza ennyire a bárdunkat. Ha nem látok semmi érdemlegeset, követni kezdem Thrint, nem akarom megzavarni, így nem keltem fölösleges zajt, de azért megkérdem: -Mi az, mit látsz?
Ha egészen elsétál a jelenségig, követem odáig.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.04.30. 19:14

Riegoly városállamok Sueso állam határában. Shanice-Hegység lejtőin.
Pyr.sz. 3707
Thor(Gwon Malor) Gorodak (Guray) Sirak (Mitaboshi Fuutame)Flame NJK(Smaragszemű Zebrin) Thrin(Sab’dagharn Thrin Mechil)
//A könyvtár olvasók figyelmébe ajánlom, hogy ha nem írjátok le pontosan mit kerestek a könyvtárban akkor két napig csak születési anyakönyveket olvastok. Jobb esetben olyan gyógynövény leírásokat vagy lovagok hős történetét elmesélő eposzokat olvasnátok amiket amúgy már ismertek.

Ez most így is történt.

pl.: A helyi környezet sajátosságai jó kérdés lenne ha nem helyi lakosok lennétek. Valamint a környezet nem klasszikus európai lenne.//

Ahogy mind arra néztek amerre Thrin néz, nem láttok semmit. Pár pillanatig értetlenül néztek a fák felé miközben a tanácsos is értetlenül és kutató tekintettel néz ugyan arra. Talán ha három szívdobbanás telik el mikor valamivel beljebb ahol a fák sűrűbben állnak egy bokor mozdul meg. Mintha egy alak elsuhanó körvonalait pillantanátok meg mind.

Thrin a lovak mellet elhaladva megindul a csermely túlpartjára. A tábortól kb 30 m-re a fák között meg áll és fel alá járkál. Keres kutat a tekintetével azon a környéken ahova az imént meredtem bámult.

//Elnézést a tömörségért de nem írom tovább míg nem tudom biztosan ki merre megy.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.05.01. 12:47

Gwon Malor

Még a megbeszélésen

Guray kérdésére késséggel válaszolok.

- Nos, az élőholt nem érez fájdalmat. Hiába is hasítod fel a mellkasát, vagy ontod ki beleit, nem fog meghátrálni. Erre készítsd fel a katonákat. Csak igen erős, és pontos csapásokkal lehet végezni velük, ám a fejlevágás nem öli meg őket. Teljes pusztulásról akkor beszélhetünk igazán, ha már nem kapnak az élő hús felé, és mozdulatlanok maradnak. Mert míg egy szikrányi erő is dolgozik bennük, nyughatatlanul szomjaznak az élők vérére. Tehát addig üssék az átkozottakat, míg mozognak.
A papi áldást pedig mindenképpen ajánlom.

Fuutame sogronra gyanakszik, és ahogy Zebrint megkérdezi, én magam is érdeklődve nézek rá. Hisz szerintem nincs köze hozzá, de a tűzmágus többet tud mondani erről.

Az úton

A tanácsos érdeklődése a nekromancia után egyre jobban kezd érdekelni.

<Vajon mi célja van ezzel? Csak tudásvágy, vagy egy újabb hatalom éhes varázsló?>

Mondok néhány dolgot róluk, de semmi olyat, ami komoly tudást jelentene, egyelőre.

Örülök, hogy Fuutame újból a társagába fogad. Talán már megbékélt a sorssal, és velem. Találgatásaira nem válaszolok azonnal, először végig nézek a katonákon.

- Csak kevesen mondhatják el magukról, hogy nem rettegnek a haláltól, és ezek nagy része őrült. Ha szerencsénk lesz, csak kevés bolyongó élőholtakba botlunk, kit számfölényben legyőznek a katonák. Ám könnyen csorba ejthető a bátorságukon, ha látják, amint társaik húsába harapnak, vagy vérüket isszák. Ezt nem szabad engednünk, különben végük, és akkor nekünk is. Meg kell tartani azt az illúziót, hogy mi irányítunk. Predig mi is csak úszunk az árral.

//off: A magiszterrel kapcsolatban a KM-et kérdezem, hogy ismerem e?//

A táborban

Látva Thrin különös viselkedését, felajzom a vadászszámszeríjamat, és belehelyezve egy nyílvesszőt, majd intek a katonáknak, hogy figyeljenek, és utána eredek, de csak óvatosan, kimérten, figyelve mindenre.

//off: hadvezetés: 3,démonológia: 2, érzékelés: 14 dobás 2, Ha támadna a valami, akkor belelövök kérdés nélkül. KÉ: 29+dobás: 6= 35 CÉ: 60+dobás: 33= 93, VÉ: 84//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 24 / 54 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján