• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 77 / 180 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 9:26

- Zombivá változni? - nézek meglepődve Migrára - Nem, ettől a varázslattól nem, bár azok akik fekete mágiától, vagy csak szimplán erőszakos halált haltak, esetleg volt még valami nagyon fontos céljuk azok néha vissza térnek - Idézem fel a tanultakat kissé elkalandozva a kérdéstől.

Egy ideig figyelem amint tevékenykedik és néha elvélem kapni egy-egy lesújtó pillantását mik mögött ki nem mondott gondolatokat sejtek, de nem kérdezek rá.

Mikor bort említ, egy ideig habozok hátha előkerül valahonnan egy tömlő, de ha nem kerül elő és esetleg vádlón pillantana rám valaki (mert tudják hogy nálam van) akkor előveszem és egy jó nagyon húzva belőle oda adom. (tartalma olyan 1.5 liter predoci óbor 3-4 fürt ezért ne kövezzetek meg ha ezt mondom):

- Ha megitatnád vele lehet hogy többet segítene, még a fájdalmat is enyhítené. Egyébként lehetőleg hagyj belőle - bocsánat kérő pillantással nézek körbe és kissé mentegetőzve teszem hozzá - kellhet még.

A rúnás kérdésre:
- Úgy véled, hogy Erman olyan erős lélekkel van megáldva, hogy idáig vissza fogta az átok erejét? Vagy, hogy öngyilkos módon direkt kilökte az életerejét? - kérdezem cinikusan - Nem, nem sértegetném szerencsétlen kapitányt, de az az átok még engem is legyűrt volna, ha nem készülök fel mentális védművek ide, vagy oda. Ott helyben levágta volna a fejét, a csinos szablyájával, vagy kibelezi nem tudom kalózok közt hogy szokás -
vonom meg a vállamat.

/Az hogy a láda kinyitását Zerefre bízom az attól függ, hogy a zár mennyire esik szét, ha simán is felnyitható akkor kissé félre húzódva pszí telekinézissel igyekszem felnyitni./

Ha még is Zeref nyitja, mert a fedő még mindig tart és megkapom Migra kérdését:

< Huh mégis..>

- Migra - mondom neki kissé lenyugodva - természetesen mindenkit, így az egész kincs az enyém lehet, bár lehet hogy meg hagyok valakit hogy cipelje a kincseimet, - válaszolom maró gúnnyal - és igen leleplezted gonosz szándékomat, mindenkit úgy veszejtek el hogy azt állítom megvédi majd egy nagy és erős anya istennő, és csak mi ketten fogjuk tudni, hogy hazudok, mert az csak egy erdő szellem, egy hamis bálvány, egy fogalom amit az erdei asszonyok imádnak, hogy ne érezzék magukat egyedül, akinek semmi hatalma nincs semmi felett, és szolgáit a legkisebb védelemmel se tudja ellátni, - felelem miközben a gúny nem veszik ki a hangomból, de egyre feljebb emelem a hangomat a halk suttogástól egészen a majdnem kiabálásig.

Ezután egy kis szünetet tartok és figyelem, a reakcióját, a szemét, hogy mennyire sértette meg a felszólalás, majd mikor megszólalna le intem, vagy ha nem akkor csak folytatom immár erősen nyájas, majdhogynem negédes hang hordozással:
- Ha esetleg nem értesz egyet, és úgy gondolod, hogy lovagod még is biztonságban van csak szólj, hozzá teszem, mélyen tisztel Darton, vagy Domvik számára ez egy mindennapos cselekedet. - Nézek rá mélyen a szemébe nézve, szelíd mosollyal.

/Megjegyzés: Ezen az oldalon a válasz előtt az utolsó előtt is dobtam asztrál egy ki mínusszal amit az előző veszekedés és a mostani hibám miatt adtam magamnak és (elrontottam). :lol: :lol: Így nem lehetek teljesen hideg vérű./
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.05. 18:36

Migra

"Mivel néhány percel ezelőtt gyakorlatilag megfenyegettek , úgy érzem, hogy a gyógyítással hiába is próbálkoznék, Istenem megtagadja a közreműködést"

A többieknek szólok, miközben letérdelek Eraman mellé:
-Adjatok vizet, vagy bort és szalonnát, húst vagy magvakat vagy ami van nálatok, ha van !

Thrin:
„- Ha megitatnád vele lehet hogy többet segítene, még a fájdalmat is enyhítené. Egyébként lehetőleg hagyj belőle - bocsánat kérő pillantással nézek körbe és kissé mentegetőzve teszem hozzá - kellhet még.”

- „HA” megitatnám? Miért , szerinted mire használnám?- kérdezem inkább élcelődve, nyugodtan mint mérgesen, vagy duzzogva. Ahogy a kezembe kapom, megszagolom és elismerően szólok - főleg ha ilyen nemes nedűről van szó. Hát remélem rendesen iszik majd belőle, de sajnálom, ez a bor már nem lesz ugyanaz , még ha marad is belőle. Fel kell javítanom kicsit.

Ezután az előszedett gyógyfüveket egy erre a célra szolgáló vászon fölött összesodrom a két kezemben, majd a port a vászon segítségével a borhoz öntöm. Az egészet összerázom, előveszem a medált a ruhám alól és megáldom a flaska bort. Egy keveset a tenyerembe öntök , majd rákenem a halántékára és ha könnyen a mellkasához férek , akkor a szíve fölött is , és a homlokára is kenek .

// off: áldás 1 kegypont //
Thrin:
„A rúnás kérdésre:
- Úgy véled, hogy Erman olyan erős lélekkel van megáldva, hogy idáig vissza fogta az átok erejét? Vagy, hogy öngyilkos módon direkt kilökte az életerejét? - kérdezem cinikusan - Nem, nem sértegetném szerencsétlen kapitányt, de az az átok még engem is legyűrt volna, ha nem készülök fel mentális védművek ide, vagy oda. Ott helyben levágta volna a fejét, a csinos szablyájával, vagy kibelezi nem tudom kalózok közt hogy szokás -
vonom meg a vállamat.”

Thrin válaszát betudom annak ,hogy erősen koncentrál és ezért nem érti a szarkazmust.
- Én csupán a megbomlott elme részre céloztam … de nem fontos …

Thrin:
„- Migra - mondom neki kissé lenyugodva - természetesen mindenkit, így az egész kincs az enyém lehet, bár lehet hogy meg hagyok valakit hogy cipelje a kincseimet, - válaszolom maró gúnnyal - és igen leleplezted gonosz szándékomat, mindenkit úgy veszejtek el hogy azt állítom megvédi majd egy nagy és erős anya istennő, és csak mi ketten fogjuk tudni, hogy hazudok, mert az csak egy erdő szellem, egy hamis bálvány, egy fogalom amit az erdei asszonyok imádnak, hogy ne érezzék magukat egyedül, akinek semmi hatalma nincs semmi felett, és szolgáit a legkisebb védelemmel se tudja ellátni, - felelem miközben a gúny nem veszik ki a hangomból, de egyre feljebb emelem a hangomat a halk suttogástól egészen a majdnem kiabálásig.”

Mikor belekezd a mondókájába el kell mosolyodnom , mert eszembe jut egy régi történés, amit a falunkban éltem át. Egy férfit hoztak ,aki amolyan köpcös kereskedő félének látszott, vagy csak egy kalóz volt nem lehetett tudni. Pocakos és jó húsban lévő volt, de azért látszott, hogy kemény fából faragták, és erős mint egy bivaly. Borvirágos orrú pirospozsgás arcát még viccesebbé tette kackiás bajúsza és az állandóan mosolygó szeme. Kezét ugyan megkötözték , de a száját nem fogták be és bármilyen rendreutasító megjegyzést pajzán mókázássá változtatott. Egy órán belül az egész falu körülötte volt és csak nevettünk a sok sületlenségen , amit összehordott. Végül ez mentette meg az életét, mert a nagyanyó, a törzsfőnök anyja, magához vette , könnyű szolgálatra. Egy ilyen szavamra, mint a „kifektetni” már lecsapott volna , hogy zavarba hozzon. De ez nem az a szitu és Thrin csak egy varázstudó.
Elmerengve az emlékekben , szinte meg sem hallom a mondókája második felét, és igazából az sem érdekel, hogy kiabál. Még mindig mosolyogva szólok hozzá, hangom teljen nyugodt , semmiképpen nem gúnyos és nem is szándékom a gúnyolódás.:

-Kérlek nyugodj meg! Nyugalom! szedd ki a zabszemet ! Ne kiabálj! Még felvered a holtakat!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2014.03.05. 19:44-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.05. 18:37

Tagrid di Gram

//Off. Félreértések elkerülése véget közlöm nincs bajom egyikőtökkel sem de a karakterem a leírtak szerint éli meg a történteket.
KM részére.: Dobtam asztrál próbát sikertelen.//

*Lassú léptekkel haladva nézek körbe a terem, maradék részén. Mikor hallom a nyögést és a puffanást ahogy Ereman földet ér oda kapom a fejem. Rögtön mellé sietek, és a magiszterre nézek. Mikor mondja, hogy hozzá lehet érni és vigyük arrébb, alányúlok és a fal mellé viszem. Miután letettem hátrálok egy métert, hogy oda engedjem mellé Migrát és Thrint.

<… Hmm… Ez nem jó jel. Erősen védett, nem lesz egyszerű belenézni… Hmm????… Kicsit hibáztam?... Hogy KI KÉR SZÁMON KIT?!...>

*Eraman miatti aggódó arckifejezésemet először az értetlenség majd a harag veszi át. A két „mágia” forgató között lezajló beszélgetés hallatán elpattan bennem valami. A döbbenettől kiüresedő gondolatamiban egy halk, cérnaszál elpattanásához hasonló pendülő hang visszhangzik.

Thrin írta:
- Migra - mondom neki kissé lenyugodva - természetesen mindenkit, így az egész kincs az enyém lehet, bár lehet hogy meg hagyok valakit hogy cipelje a kincseimet, - válaszolom maró gúnnyal - és igen leleplezted gonosz szándékomat, mindenkit úgy veszejtek el hogy azt állítom megvédi majd egy nagy és erős anya istennő, és csak mi ketten fogjuk tudni, hogy hazudok, mert az csak egy erdő szellem, egy hamis bálvány, egy fogalom amit az erdei asszonyok imádnak, hogy ne érezzék magukat egyedül, akinek semmi hatalma nincs semmi felett, és szolgáit a legkisebb védelemmel se tudja ellátni, - felelem miközben a gúny nem veszik ki a hangomból, de egyre feljebb emelem a hangomat a halk suttogástól egészen a majdnem kiabálásig.

Hugilee írta.:
- Mégis hányunkat szeretnéd még kifektetni? - mutatok Eramanra- Biztos vagy benne , hogy ezúttal nem ez lesz a vége?
-Kérlek nyugodj meg! Nyugalom! Szedd ki azt a zabszemet a seggedből és ne kiabálj! Még felvered a holtakat!

Off.:Na Kb ezen mondatok után szólalok meg.

- NA MOST MÁR EBBŐL ELÉG LEGYEN!!! - *Hangom határozott, ellentmondást nem tűrő. Nem üvöltök, de a hangomból az erő és a még kordában tartott pusztító indulat érződik. Minden egyes hang kristálytisztán kivehető abból, amit mondok.

- Két ekkora, egymásra mutogató, sivalkodó csitrivel még nem találkoztam! A bajtársunk haldoklik, TI meg egymásra mutogattok. AKKOR MIKOR HATALMATOKRA LENNE SZÜKSÉG SEMMIT SEM TESZTEK?!!! Hát most ennek VÉGE!!! Ha még egy újjal mutogatást, vagy egyetlen szót is hallok a ládáról, avagy csak egy lépést is tesztek felé az istenek a tanúim! Kardélre hánylak MINDKETTŐTÖKET!

*Jelezve, hogy komolyan gondolom, a kardomat csapásra emelem heggyel feléjük. A viharlámpásom fénye által megvilágított eltökélt arckifejezésemet, tovább mélyíti az a tény, hogy alig egy méterre állok most tőlük. Mivel mind Eraman köré gyűltünk.

- És most minden hatalmatokat munkába szólítva a kapitány életének megmentésén fogtok munkálkodni. Bánom is én, hogy mivel. Áldással, isteni gyógyítást kérve, az átok megtörésével vagy erőtök egy részének átadásával. Nem érdekel! De amíg nem gyógyul meg ti nem fogtok mással törődni csak az ő életével. ÉRTHETŐEN FOGALMAZTAM!

*A karakteremnek minden türelme elfogyott a két mágia forgatóval szemben. Nem tűr ellentmondást, visszakérdezést, visszabeszélést, vagy bármilyen „..De…”-vel kezdődő mondatot.
Nem bízik bennük, de sejti, ha most ez a két amatőr nem segít újdonsült bajtársán, már nem lehet rajta segíteni. Túl messze van a segítség. És ami a legjobban zavarja az egészben, hogy még az ő élete is veszélyben van, ezen két személy mellet. Viselkedésük sugallja, hogy bármikor bárkit feláldoznak érdekeik szerint. Ráadásul azokon sem segítenek, akik készek feláldozni életüket védelmük érdekében. Nem engedem el őket addig míg Eraman életereje nem tér vissza. Addig csak vele foglalkozhatnak.

Arra az esetre, ha a lovag a papnő védelmére akarna kelni. Akár szóban akár kardal. De ha csak döbbenten áll, akkor is elmondom neki. Biztos, ami biztos.

- Jó lovag ereszd le fegyvered. - *Hangom határozott. De mégis érezhető rajta a békeség szándéka.* - Becsületedre válik hűséged, de tud, rossz célt szolgál. Mióta idelent vagyunk védenced másodjára bizonyította, hogy nem méltó védelmedre. Óvó lovagi becsületedre. Hazád dicső és példaértékű lovagja vagy. Mérhetetlen megtiszteltetés számomra, hogy íj kiváló nemes lélek közelében lehetek. Ezért arra kérlek, hogy kardod emeld hazánk igaz ellenségei ellen. Védelmező kardodat fordítsd el a méltatlanoktól, mivel hűségedért itt csak a felesleges halál a jutalmad.

*A lovag szemébe nézek.

- Bajtárs.

*Célom a lovag magam mellé állítása. Migra iránti hűségének megingatása. Nem engedek egyenlőre senkit sem a láda felé masírozni. Az most nem érdekes! Rá ér!

//Off.: Halálosan komoly vagyok. Vagy a karakterem fog távozni egymaga innen magatokra hagyva. Vagy kardélre hány akit csak tud, és aztán távozik. Vagy a két mágia fogató magába szál és azt teszi amihez ért.
ÉLETET MENT.

Csak azért írom mivel az első kettő kb a kaland végével egyenlő. Viszont ha benne vagytok, szívesen lejátszom azt is. Igen izgalmasnak hangzik.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 20:44

/Én is lecsaptam volna azt a magas labdát de sajnos a szerepjáték, 0 szexuális kultúra így a karakternek nem ez jut az eszébe elsőre/

A nemesre pillantok és felmérem a lelki állapotát:
- Ez esetben csukjátok be a szemeteket mert bele kezdek, - koppantok egy nagyot kettőn közé, és a botot elengedve (ami állva marad) a kapitány mellé térdelek.

< Istenek meg az ő csodáik..piha>

A kapitányt egy ideig figyelem és mérlegelem, majd a homlokára teszem a kezem:

Egy körig csak kántálok majd a kör vége felé hangtalan száraz villámok jelennek meg a bal kezemen, egy ideig csak szikráznak, majd hirtelen beborítják Eraman testét, és fel alá futkároznak rajta. Mikor abba marad nemes egyszerűséggel ráborulok a kapitány testére és elvesztem az eszméletem:

/dobtam állóképesség próbát, de csak 1-el vétettem el, így gondolom nem maradok sokáig,/ mikor felkelek:

- Kaphatnék egy kortyot a boromból? - kérdezem, száraz rekedt hangon. Kapitány felé:
Életért életet leróttam a tartozást.

Pár percet fordítok a lábadozásra, majd halk nyögésekkel a botomra görnyedve felállok:
- Egy kicsit azért még pihenhetnénk a láda kinyitása után. Természetesen Eraman miatt.

Ezután természetesen folytatni kívánnám a láda kinyitásának kísérletét. Az esetleges párbeszédek után persze.

//Elhasználtam 12 mana pontot, így már csak 18 mana pontom van aktuálisan. Elveszítettem 6 ÉP-t amit a kapitány megkapott//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.03.05. 21:04-kor.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.05. 20:53

Migra

Miután a nemes határozottan közbelép egy pillanatra kitisztul a tudatom , és elcsendesedik benne minden zavaró érzelem.
Örömmel fogadom, ezt a határozottságot , és azt leginkább, mikor csendre int minket , amilyen állapotban vagyok most , jobb is ha nem jön ki semmi a számon. Néhány perce Eraman gyakorlatilag megfenyegetett s ezzel nem csak engem , de Istenemet is megsérthette, s most itt fekszik élet és halál közt , s tartok tőle, hogy Igere nem lesz kegyes ha gyógyításra kérem. Úgy érzem kettéhasadok, s ilyenkor ráadásul buta viccekkel próbálom elütni idegességemet, ami természetesen olyan sután sikerül, hogy a végén még magam ellen fordítom az egész csapatot. Lám Thrin is számonkérésnek vehette szavaimat, vádlónak pedig nem annak szántam ez távol álljon tőlem.
Tagrid határozottsága helyre tesz és már tudom, mit kell tennem, lesz , ami lesz. Ha a bor segít is valamicskét, ezután mégis a földanyát kérem, hogy vegye óvó szárnyai alá Eramant. Mikor szenvedését látom , minden előző sértettségem és haragom , elszáll vele kapcsolatban és a többiekkel kapcsolatban is .

Egy csapat vagyunk , most ők a családom és össze kell tartanunk, még ha olykor hibázunk és félreértjük is egymást.

Minden további szófecsérlés helyett, egyetértően biccentek a nemes felé, és törökülésben leülök a szenvedő mellé. Előhúzom tőrömet és nekikezdek a rituálénak. Először áldást kérek
Eramanra s a litánia elmondása közben mellkasára helyezem szent szimbólumomat, tőrömmel felvágom a jobb kezem tenyerét és hagyom hogy a vérem lecsepegjen rá. A tőrt lefektetem hasára bal kezemmel megfogom a szent szimbólumomat és a szíve fölött úgy hogy a bőréhez érjen rányomom enyhén. Jobb kezem hüvelykujjára csorgó véremmel , homlokára rajzolom szimbólumomat majd a teljes vérző tenyeremet ráteszem és így kérem Földanyát, hogy fogadja el áldozatomat és emelje óvó karjaiba.
Ezután belekezdek a gyógyítás rituáléba. Minden erőmmel azon vagyok, hogy kérésem meghallgattassék.

//off: áldás 1 pont / gyógyítás annyi , amennyi szükséges, hogy magához térjen én 10re gondoltam, de ha kell akkor több is addig ,hogy 1 pontom maradjon meg//

Ha sikerrel járok, akkor fogom a bort és meghúzom a flaskát, majd Eramannak adom át. Én pedig örömmel a szívemben dőlök a falnak , egy biztonságos helyen , hogy kipihenjem magam néhány perc alatt. Óhatatlanul is a lovagra nézek és melegség önti el a szívem, hogy mindkettejüket élve láthatom.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 21:09

/hehe két gyönyörű gyógyítási kísérlet, de én voltam az első, és én szeretném végre hajtani még ha nem is teljes a gyógyulás, így végre tényleg leülhetek megrajzolni azt a varázskört :lol: :lol:. Persze ha migra tiltakozik, hogy ha megteszem boszorkány égetést tart akkor lehet hogy nem írj reagot/
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.05. 21:14

// off: tiltakozom , mert már az elején átadtad , hogy én gyógyítsam meg , s én már neki is kezdtem szóval , stipi stopi most már ne változtass ! hagyj esélyt rá, hogy a karakteremet viszaállítsam megfelelő szintre, hogy ne a bajkeverő kép maradjon meg róla és végre lecsillapodjanak az ellentétek lécci lécci //
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 21:21

/Ellen kell hogy álljak mylady a cselekvési sor, és a helyzet meg követeli, hogy cselekedjek (és mindenki mihaszna szemfényvesztőnek hisz pedig nem is vagyon szemfényvesztő :lol: a többit most korrigálnám) jelen helyzetben te elrévedsz én koppantok te lehajolsz én guggolok/

Ráteszem a kezem a homlokára, és felpillantok:

- Adj egy kis helyet. Belekezdek.

/A történet szempontjából mindenképp kell pár beszélni./

Vagy a KM-dönt karizma próbákkal, esetleg karizma asztrál próbákkal, mert le párbeszélni hosszú, de elkell rendezni.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 22:00

/Migra megoldása a hatékonyabb, így nyugodtan lehet kiabálni és könyörögni a mágus mesternek, vagy a sors dönti el naa háttérben álló méregzsákok tessék térdepelni :lol: :lol: /
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.05. 22:09

Migra

// jelzem, hogy Migra már belekezdett a gyógyításba, mikor a nemes leteremtette őket.
Mindenképpen szeretném ha a papnő próbálkozhatna elsőnek, remélhetőleg sikerrel jár .
Amikor Eraman megsérült a Thrin hátrébbvitette a testet, és átadta gyógyításra , amit Migra el is kezdett, és már a kezében a borral a gyógyfüvekkel stb váltott szót Thrinnel. Ekor lépett közbe a nemes , tehát Eraman most Migra "kezei közt" van. Nem engedheti oda a varászlót, hisz az ő tevékenysége szöges ellentétben áll Igere természetével , tehát ha most közbelép tönkreteheti az eddigi erőfeszítéseket. Elméje lenyugodott , így harag nélkül kéri meg thrint hogy ne jöjjön közelebb hanem tartalékolja erejét a ládára . Ha kell szemével jelez Zerefnek, hogy vigye odébb a varázslót és Tagridnak , hogy ő nem kíván veszekedni , de ketten együtt nem tudnak tevékenykedni , csak külön külön.
A KM -re bíznám minden érték kidobását , ha erre szükség lenne , a mellett hogy minden karizmát és lélektant és ékesszólást bevet , hogy meggyőzze a többieket de főleg Thrint, hogy ha ő véletlenül nem járna sikerrel , akkor még mindig ott lesz a lehetőség hogy megvillantsa tudását. :D :D :D //
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.05. 23:04

// Azért azt így utólag jelezném hogy Tagrid mester hangos szónoklata igazából csak akkor kezdődik meg (mert erre reagált legalábbis ezt másolta be), mikor válaszolok migrának, de a varázslatom már végbe ment tehát a láda zárja már megrongálódott ha teljesen akkor ez meg sem történt, ha csak részben akkor igen, de a láda már nyitva van részben/
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.06. 10:29

Tagrid di Gram

//Off. Thrin. A szexuál kultúrányak mi köze a magaslabda leütéséhez?
A "méregzsák" jelzőt ellen viszont hivatalosan tiltakozom. :D

Amúgy szerintem majd a KM eldönti melyik gyógyítás fog megvalósulni.

ui.: El felejtettem az előző reagomban írni, hogy a kimondot mondatomban szereplő csupa nagybetüs rész nem kiabálás. Mindössze a szöveg azon része amit nyomatékosan ejtek ki.//

*Látva, hogy a két mágia tudó végre azt teszi amit elejőtől fogva is kellet volna, elteszem kardom.

- Ezzel kellet volna kezdeni.

*Ezt követően várom a végkifejletett. A hosszas pihenésre szánt időt támogatom. Első őrséget vállalom.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.03.06. 21:01

//off: Thrin, kérlek a mesélést hagyd meg nekem. Az jó, hogy leírod mit, és hogyan teszel, de hogy mi történik, azt majd a KM. //

A lovag azonnal felkapja a haldokló társát a láda mellől, de úgy, hogy minél távolabb legyen a fekete fából készült tákolmánytól. Majd a papnő elé leteszi a földre. A varázsló kissé hibásnak érzi magát, de nem annyira, hogy a ládáról elvonja a figyelmét.

Koncentrálásba kezd, és pár szót ejt ki, majd izgatottan vár, de nem történik semmi. <Érdekes.> Gondolja magában, hisz mindent jól csinált, és a mannaháló is megkavarodott, de mégsem történt semmi.
Eközben Migra azonnal segítségére siet a kapitánynak. (sikeres próba Hugilee: IQ+élettan) Végignéz a szerencsétlenen, és döbbenten tapasztalja, hogy szinte alig lélegzik. Ám tisztában van vele, hogy a „kapitány” sértegette, és úgy véli Igere nem fog segíteni, ezért a hagyományos módon próbál gyógyítani. Bort kér a többiektől, és egyéb dolgokat, miközben oldaltarisznyájának tartalmában gyógynövények közt kutat.

A varázsló oda dobja a predoki ó-bort, majd újabb kísérletbe kezd. Elővesz pár ezüstösen csillogó golyót, majd ősi szavakat kiejtve eltűnnek a kicsiny gömbök a kezéből, majd hosszas kántálásba kezd.

(sikertelen próba Hugilee: IQ+orvoslás) A papnő sietve készíti elő a növényeket, és közben megitatja Eramant egy kis borral. A haldokló köhögve nyeli a kortyokat, de hiába a jó bor, nem segít rajta.

Hirtelen fém nyikordulás hallatszik a láda zárja felöl, de abba marad, és a láda még mindig zárva. A varázsló megelégeli a dolgot, és megkéri a lovagot, hogy áldott fegyverével nyissa ki a ládát.

Zeref meglepődik a kérésen, de mivel Migra rábólint, igaz csípős megjegyzéseket téve a varázsló felé, lassan elindul a fekete szörnyeteg felé. Ám a papnő álljt int. A lovag megtorpan, mintha démonokat látna. A felkent odalép a ládához, majd csak egy szót szól, és hirtelen kékes fény borítja be a termet. Mindenki megriad egy pillanatra, de aztán lenyugodnak. Migra egy ideig vár, majd jelzi a lovagnak, hogy kezdheti.

Az adandó alkalmat kihasználva Thrin válaszol a papnő megjegyzéseire, és egy kisebb csipkelődésbe kezdenek, egy pillanatra elfeledkezve a haldoklóról. Ezt látva Tagrid, így is feszült idegei, most elpattannak, és azonnal cselekvésre utasítja a papnőt és a varázslót. A sors fintora, hogy még ezen is marakodni kezdenek.

Zeref már rég unja a vitát, így belekezd a láda kinyitásába. Először pajzsával kezdi ütlegelni, de mintha acélból lenne a láda, meg sem nyikkan. Ezután a kardjával csap rá egy nagyot, és csodák csodájára, a penge mélyen bele hasít a fába. Ezt látva nem kíméli a fát, és erővel el kezdi csapkodni, mintha fát vágna. Az egyik ütés erősre sikeredett, és beszakította a láda tetejét.

Süvítve csapnak ki a lángok ripityára törve a ládát, és pár pillanat alatt forró pokollá változtatja a kicsin termet. A lángok hamuvá égetnek mindent, ami az útjukba kerül, és egészen a folyosóig kicsapnak.

A csapatot gyorsan eléri a halál, még fájdalmat sem éreztek. A tűz visszahúzódik, és csak a füstölgő szoba marad hátra, és a hamu tenger.

Vége a kalandnak.

//off: Félreértést elkerülve: Ez nem csapda volt. A ládán még volt mágikus aura jel, illetve leplezés varázsjel, plusz varázstárgyak benne. Az áldott kard megsértette ezeket, (kockával dobtam ki, hogy hol van) és felrobbant, mire a benne lévő mágikus tárgyak láncreakciója pokollá változtatta a helyet. //

//off: A rendszer úgy tűnik, működik. Elméletileg, ha akarunk még játszani, akkor Pelso fog mesélni, de ezt majd megbeszéljük.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.06. 22:05

Óh borzalom , mikor már épp megértettem , hogyan írjak, a sors ilyen fintora elvszi zsenge éltemet azaz az amazon zsenge életét...:))))
És mikor már épp izgalmassá vált , mikor már épp ...mittomén..

Thor Köszönjük szépen a kitalációt remek volt a kaland . Én nagyon élveztem, bár sokmindent elszúrtam ezért elnézést a többiektől.

..Pelso mikor kezded ?
Milyen karaktert kérsz ? mondd mondd mondd !!!!! :DDDD remélem Thrin is jön :)))
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.06. 22:41

Indítványoznék pár dolgot az új kalandhoz.

1: Thrin és Hugi lehetőleg ne legyenek mágia forgatókkal. (Bocs, de ez tényleg nem megy nektek. Ha még is varázstudóval lesztek, kevésbé arrogánsan játszatok és én vagy Pelso vagy Thor is biztosan azzal lesz.)
2: 1 ember maximum 3 reagot írhasson az éppenleges KM 1-1 reagjai között.
3: Történjék bármi, ragaszkodjunk a karakterek leírásához, tehát játékon belüli vitákat ne vigyünk ki (csak ha meg akarjuk beszélni az esetleges félre értéseket), és fordítva.
4: Karakterlaphoz ne csak jellemet (Rend-Halál-Élet-Káosz), de jellemzőket is írjunk. Legalább kettőt.
Ezt azért akarom, mert ha azt írod, hogy a karakteredet leginkább az a 2 dolog jellemzi, hogy önfejű és arrogáns, és te végül még is egy nyájas szolgát játszol, akkor a KM tudjon szólni, hogy kiestél a szerepből.
(Pl.: Vidám-Bajkeverő VAGY Kedves-Mélázó VAGY Dumagép-Szorgos )
Tehát az egyik jellemző a kommunikációdat befolyásolja leginkább, a második pedig a viselkedésedet.
Ezeket az információkat nem kell megosztanod senkivel, kizárólag a KM-el, vagy azzal a játékossal akinek a karakterével mélyebb viszonyban vagy.
5: Alapjáraton a reag sorrend azt is jelenti, hogy ki ki után cselekszik. De ha esetleg, lenne két vagy több olyan reag, ami egymásba ütközik, tehát egyiket nem lehet végrehajtani a másik kioltása nélkül, vagy átírása nélkül akkor esetleg lehetne kezdeményező értéket vagy valamilyen próbát dobni, hogy kinek a karaktere érvényesül első sorban.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy szopassuk a másikat és tegyünk KÉ-re 50-et 3. szintű karakterrel. Ezzel csupán megvédeném a gondolati szabadságot. És mindenkinek ugyanannyi esélye lenne, hisz van aki többet ér rá az oldalt olvasni, és van, aki kevesebbet.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 77 / 180 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján