• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 75 / 180 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.27. 23:35

Migra

A varázsló gondolom, hogy csak azután kérdez, miután némi időt eltöltöttünk , feltöltődéssel.
Addig semmire nem fordítok figyelmet, amíg a megfelelőképpen fel nem töltődtem. Ez után ha megkérdezi válaszolok neki , csendben , nyugodtan.

- Egy veszélyes harci helyzetben nem engedhetem meg magamnak, hogy minden erőmet egyetlen lapra tegyem fel. Ha nem vagyok elég erős , a medve tovább harcol, meg sem érezve szinte , a támadást.

További vitatkozás helyett elindulok a lejárat felé. Ott megállok és mindenkihez szólok:
- Talán nézzük meg mi van erre. Ha ez az út nem válik be,még mindig ráérünk tanakodni, merre tovább.
Elsősorban a lovagra nézek, ha ő elindul, talán a többiek is könnyebben mozdulnak.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.28. 0:32

Zeref Till

Amikor Migra elkezdi a szavakat mondani istenéhez, hirtelen meg lepődők és rá nézek, majd a hirtelen jött fénysugár lebénított , így csak egy helyben álltam.

< Ez meg mi volt??? >

Majd a hirtelen fény után, túl nagy lett a sötét és a fáklyák fényében elkezdtem hiányolni valamit, ekkor veszem észre, hogy a fény csóva ami a lélek volt eltűnt.

< Vajon mi oka volt a papnőnek, hogy ezt tegye, de nézzük a jó oldalát, legalább amíg lemegyünk nem túd át jönni senki erre az oldalra a kapun, aszem, ha jól értetem a varázslót! >

Mikor látom, hogy thrin mérges és ha látom, vagy a beszélgetésből arra következtetek, hogy vissza akarja hozni a lelket...

- Mond thrin meddig tudsz utána nyúlni, csak mert ha a lélek nélkül ide senki sem juthat, akkor megnézhetnénk mi van oda lent és utána , ha vissza hozod a lelket akkor még talán azt is meg nézhetnénk, hogy mi van a másik oldalt, ha akarjuk???

Természetesen , ha valaki kérdezi én amellett vagyok , hogy menyünk le először.

- Amíg meditáltok, szerintem mi meg nézhetnénk hárman mi van oda lent, nem hiszem, hogy nagy baj lenne, ha nincs itt a lélek vissza nem tud ide jönni senki, más lény meg csak lentről jöhet, úgy , hogy ha gondoljátok akkor induljunk aztán majd vissza jövünk, csak , hogy ne veszítsünk időt, ha nincs sok a lélek vagy minek a vissza hozatalára... -

< Remélem jól fogalmaztam, ez a lélek kérdés nekem kicsit magas, még jó hogy soha nem foglalkoztattak a misztikumok, mert már így is bele fájdul a fejem ebbe, hogy mi merre, meg csak a egy lélek darab , és vajon az mi és hogy lehet egy lelket ketté vagy több darabra törni???? Biztos isteni kéz lehet benne, bár még lehetne valami nagy varázsló is... Na nem maradok ahhoz amihez értek, inkább bele sem gondolok, legalább nem fog megfájdulni a fejem! Most de jól esne egy jó ütős ital... hm... >

Ha a többiek benne vannak akkor meg is indulok velük illetve figyelem a beszélgetést, meg néha körbe körbe nézek, hogy minden a helyén van e és semmi sem moccant vagy bármi.

Ha lemegyünk és a többieknek nem baj akkor én mennék elől! Illetve én megyek elől ,kivéve, ha valaki a nem tetszését fejezi ki ebben az esetbe széles mosollyal az arcomon mondom neki, hogy csak utánad !
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.28. 7:52

/ja feltöltődés: /

Ha sikerül a lelket vissza hívnom akkor energia gyűjtést alkalmazok és elköltök 15 pszít hogy feltöltsem az elmém 30 mana ponttal. Most így hirtelen nem tudom így mennyi pszím van mert a kommunikációra is felhasználtam egy keveset a mit csak Thor tudhat, ha nincs 15-nyi pszím akkor a botból nyerek ki 6 pszít és úgy csinálom, ha marad ezen felül időm akkor meditálással szerzem vissza a pszí pontjaimat 2 perc /1 pszi.

Ha nemsikerül akkor ezen felül a portált veszem szemügyre alaposabban és erre időt is kérek, ha valaki kérdezi azt válaszolom, hogy lélek pótló megoldást keresek.

Jelzem a többieknek, hogy semmi érdekeset így élet, vagy élethez hasonló mágikus kisugárzást nem éreztem a túloldalon, csak mechanikus csapdákkal kell számolniuk.

/Zeref az ütős ital itt van nálam/
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.28. 18:09

Arról viszont beszámolok, hogy mechanikus csapdától sem kell tartanunk.

- Egy veszélyes harci helyzetben nem engedhetem meg magamnak, hogy minden erőmet egyetlen lapra tegyem fel. Ha nem vagyok elég erős , a medve tovább harcol, meg sem érezve szinte , a támadást.

-Nem mintha amúgy tettél volna bármit is -dünnyögöm félhangosan.

- Talán nézzük meg mi van erre. Ha ez az út nem válik be,még mindig ráérünk tanakodni, merre tovább.

-Aha, ha a másik utat nem pont te zártad volna el előttünk. Ismételgetni pedig nem érdemes, pontosan ezt akartuk, te hátráltattál minket megint az imádkozásoddal. -fenyegetően közel megyek hozzá, majd tovább megyek a "gomb"hoz. Hangomban megvetés lakozik.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.28. 18:15

Tagrid di Gram

//Hugilee szerintem meg Thrin folyamatosan tartja veled a párbeszédet. Én is a párbeszéd fenntartása mellet vagyok. Az off nem számít várakozásra szánt időnek. Mivel Thrin nem írta, hogy kérdését az után teszi fel, hogy meditáltál így ezt közvetlen utánam és utánad kérdezte még a meditációd előtt. A meditáció rá ér aztán, hogy mindent megbeszéltünk.//

Hugilee
A varázsló gondolom, hogy csak azután kérdez, miután némi időt eltöltöttünk , feltöltődéssel.
Addig semmire nem fordítok figyelmet, amíg a megfelelőképpen fel nem töltődtem. Ez után ha megkérdezi válaszolok neki , csendben , nyugodtan.

Thrin
- A folyosón korábban miért nem űzted el a medvét hisz veszélyben volt mindenki?

//Ez a rész csak akkor él ha a KM úgy dönt Migra ránk sem hederítve elkezd meditálni.//
*Ha a papnő kérdésinkre nem figyelve el kezd meditálni arcomon neheztelés ül ki és ez a hangomra is igaz.
- Papnő! Azért ennél egy kicsit többet is mondhatnál. Meg igazán mondhatnál arra is valamit, amit a varázsló kérdezett az imént.

Hugilee:

Sirak
-Nem mintha amúgy tettél volna bármit is -dünnyögöm félhangosan.

*Ha viszont a papnő Thrin legutolsó kérdésére rögvest felel, akkor Migra válaszának hatására enyhe értetlenség jelenik meg az arcomon. Sirak dünnyögése után rögvest szólok is.

- Egy veszélyes harci helyzetben pont, hogy mindent be kell vetni és mindent egy lapra kell feltenni. Nincs idő mérlegelni, kivárni, előkészíteni. Legjobb tudásod szerint azonnal kell cselekedni. Ami elsőre eszedbe jut. Az életed másodpercek töredéke alatt meghozott döntéseken múlik. Döntésed egy törpe harcos életébe került! Nekünk meg három fegyverforgatót kell nélkülöznünk az esetleges veszélyekkel szemben.

*Az arcomon az értetlenséget a döbbenet veszi át. Majd kardommal a lelket valaha magába foglaló kőre mutatok.

- Erődet, most mikor nem forgott veszélyben az életünk használtad, csak azért mert úgy érzeted a kőbezárt lélek megszentségteleníti a helyet ahol a padló kövét talán lábukkal érintette pár Igere pap vagy papnő?! Több mint hatezer évvel előttünk?!

*Kardommal ezúttal a csapóajtóra mutatok.

- Ha abban a járatban is szembe jön majd egy hasonló medve mint amivel az imént küzdöttünk. Talán majd vele szemben sem fogod bevetni hatalmad, hogy megkíméld fegyvertársaid életét és testi épségét kik gondolkozás nélkül vetik magukat közéd és a veszély forrása közé?! Hát, ha egy újabb csatorna lével töltött tárnáról véled azt hinni, hogy valaha templomnak használták és neked muszáj újra szentelned?

*Akkor tömören ennyi a karakterem véleménye a kialakult helyzetről élőszóban. Nagyon az én karakterem sem akar hosszasan vitatkozni. Szeretne már mihamarább a csapóajtón átmenni. Viszont tény, hogy a papnő döntése megdöbbenti. Istenében, tudásában és helyzetfelismerő készségében bizonytalan, már – már alkalmatlannak érzi a mostani tette miatt. Úgy érzi mivel hatalmát tartogatta mikor szükség lett volna rá és használta mikor hatalmának gyakorlását későbbre is halaszthatta volna. Egy valamit bizonyít. Még hozzá, hogy megbízhatatlan fegyvertárs. Ennek a véleményének hangot is ad a karakterem. Azt már csak mellékesen említi csak meg, hogy azt is nehezteléssel veszi tudomásul, hogy nem szólt mire is készül. Mintha azt hinné, hogy megakadályoztuk volna benne. A bizalmatlansága fáj.*Az utolsó mondat egy csipetnyit cinikus hangvételű

*Az, hogy a térkapun még se megyünk át azt a karakterem túléli, egy vállrándítással elintézi.

- Azért kár. Szívesen láttam volna hova is vezet.

//Egyéb. A karakteremmel továbbra is a csapóajtón való tovább haladás mellet vagyok. Valamint, hogy én menjek át rajta először. Először lámpával bevilágítok és csak miután biztonságosnak ítélem indulok előre.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.28. 19:31

- A kapun egy talán gonosz és erős hatalom haladt át a lélek szerint és így a talán templomba, ha átmegyünk azt is meg kéne szentelni, mondom kissé barátságosabb hangon a papnőnek mikor a jelek felé fordulok hogy meg vizsgáljam a jelekbe foglalt parancsokat (a pm szerinti célból)
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.03.01. 0:03

Zeref Till

// Csak úgy mondom, hogy én támadtam meg a medvét először Pelso, úgy, hogy nem tudom Mire fől szólsz be Siraknak. Amúgy szerintem mindenki jól cselekedet a csatában! Ez meg hm... Így alakult... :D //

- Tagrid Erman, akkor mi indulhatunk lefelé körbe nézni mi van a csapó ajtó alatt, aztán majd meg várjuk a többieket, vagy még vitatkozunk egy sort! -

Majd Migrára nézek:
- Amúgy a frászt hoztad ránk egy percre! Legközelebb szólj kérlek mielőtt egy kriptában akarod a szívbajt hozni ránk. -

Hangom egész végig humoros hangzású, mintha csak kicsit érc-elődnék a történteken, bár látszik rajtam, hogy nem őrülök neki és már mennék tovább a meg maradt úton a kincsért....
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.01. 0:58

Migra

// Pelso! A varázsló , azt írta, hogy azonnal a lélek után próbál nyúlni, tehát azonnal hókuszpókuszolásba , koncentrációba kezd. Biztosan nem az lesz az első neki , hogy engem kérdezgessen, így , amíg ő varázskodik , amint az látszik is a papnő kimerült ezért nem áll és bámul, hanem leül és magához próbál térni. Ez az első lépés. Az imádságot nagy bunkóság lenne megszakítani s ezt szerintem mindenki tudja, a varázsló is, aki ha végez hamarabb végez, talán, mint a papnő, és a harcosok is tudják. Ezért minden párbeszéd ez után következhet csak véleményem szerint. //

Imádkozás után feltöltődve // remélem legalább is // állok fel. Leporolom a ruhámat és szembenézek a többiekkel.
„Látom, hogy nem értik mi történt miért tettem, amit tettem. Otthon a főpapnő jobb kezeként, s majdan kijelölt utódaként nem voltam hozzászokva, hogy Főldanyán és rajta kívül bárkinek is joga legyen elszámoltatni, vagy egyáltalán eszébe jusson megkérdőjelezni tetteimet. No pláne nem, hogy ezt egy hím merészelje megtenni. De most nem otthon vagyok, és ezek itt „kalandozók”. Nem kéne meglepődnöm a bárdolatlan viselkedésük miatt!”

~„-Nem mintha amúgy tettél volna bármit is -dünnyögöm félhangosan. „ ~
~- Egy veszélyes harci helyzetben pont, hogy mindent be kell vetni és mindent egy lapra kell feltenni. Nincs idő mérlegelni, kivárni, előkészíteni. Legjobb tudásod szerint azonnal kell cselekedni. Ami elsőre eszedbe jut. Az életed másodpercek töredéke alatt meghozott döntéseken múlik. Döntésed egy törpe harcos életébe került! Nekünk meg három fegyverforgatót kell nélkülöznünk az esetleges veszélyekkel szemben.
*Az arcomon az értetlenséget a döbbenet veszi át. Majd kardommal a lelket valaha magába foglaló kőre mutatok.
- Erődet, most mikor nem forgott veszélyben az életünk használtad, csak azért mert úgy érzeted a kőbezárt lélek megszentségteleníti a helyet ahol a padló kövét talán lábukkal érintette pár Igere pap vagy papnő?! Több mint hatezer évvel előttünk?!
*Kardommal ezúttal a csapóajtóra mutatok.
- Ha abban a járatban is szembe jön majd egy hasonló medve mint amivel az imént küzdöttünk. Talán majd vele szemben sem fogod bevetni hatalmad, hogy megkíméld fegyvertársaid életét és testi épségét kik gondolkozás nélkül vetik magukat közéd és a veszély forrása közé?! Hát, ha egy újabb csatorna lével töltött tárnáról véled azt hinni, hogy valaha templomnak használták és neked muszáj újra szentelned?~

„ Ha amazonok lennének ezért a beszédért alaposan megleckéztetném őket , bár ha azok lennének ilyen értetlenek sem lennének , s pláne nem ennyire alpáriak, mint ez a sivatagi matróz is pff , Méghogy megfélemlítés, mint valami tollaborzolt kakas , nevetséges..mit mond?!!!... ...méghogy a törpe harcos ??! ….”

Szálegyenes tartással mozgok, büszkén és egyenesen a nemes szemébe nézek, és határozott hangon mondom :

- Úgy gondolom , hogy nem vagytok oly nagy tudói a világnak , a szféráknak , az isteneknek, hogy jogot formálhatnátok engem elszámoltatni a döntéseimről! Netalán azt gondoljátok, hogy az isteni kegyet minden málnabokor mögött találni?! Hogy a felsőbb hatalmat minden szíre-szóra meg lehet idézni?!Következmények nélkül? ! Ha jól emlékszem a csata előtt Zerefet kivéve egyikőtök sem lépett oda, hogy elfogadja az áldást…. Nem kértetek a segítségből, most hirtelen mégis én felelnék a csapatért és a veszteségért ?!!!

Ráutaló magatartással jelzem, hogy nem kívánok tovább vitatkozni. ( pl ellépek onnan ezt már a KM re bízom)

Zerefhez lépek egész közel . Mosolygok rá vállára teszem a kezem és úgy mondom , hogy szinte csak ő hallja :
- Rendben van , legközelebb szólok előre, ha lehetséges. A Földanya áldása rajtad van, Ő vigyáz rád és én is itt vagyok. Keressük meg azt a kincset! - ezzel jelzem, hogy már én is mennék tovább.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.03.01. 9:24

/nincs vallás ismeretem így minden szívbaj nélkül megszakítanám az imádságot, és a még is sejtem takarózhatok azzal hogy nincs vallás ismeretem,
Thor azt írta, hogy csak akkor ír, ha jelezzük, hogy vége a párbeszédeknek, és mivel hugi lezárta, én már a megoldást keresem a többiek meg aranylázban égnek(el) és sietnek lefele (bár én azért jelezem hogy vizsgálódok így ne rohanjanak gyorsan messzire.) ÍGY LEZÁRTNAK TEKINTEM EZT A RÉSZT/
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.01. 10:15

/Eraman Argus/

- Úgy gondolom , hogy nem vagytok oly nagy tudói a világnak , a szféráknak , az isteneknek, hogy jogot formálhatnátok engem elszámoltatni a döntéseimről! Netalán azt gondoljátok, hogy az isteni kegyet minden málnabokor mögött találni?! Hogy a felsőbb hatalmat minden szíre-szóra meg lehet idézni?!Következmények nélkül? ! Ha jól emlékszem a csata előtt Zerefet kivéve egyikőtök sem lépett oda, hogy elfogadja az áldást…. Nem kértetek a segítségből, most hirtelen mégis én felelnék a csapatért és a veszteségért ?!!!

- Zeref sem ment túl sokra az áldásoddal, hiszen még a páncélját is átütötte a szörny foga. Ellenben velem, akinek még a bőrét sem bírta felszakítani. És még is, miféle földről jött szentanya vagy te, hogy a hibád belátása helyett másokra mutogatsz, míg amióta lejöttünk ebbe a fertőbe, folyamatosan ellenünk cselekszel, mintha azt akarnád, hogy ne találjunk rá a kincsre?! -felemelem a hangom, kezdek egyre dühösebb lenni.
- Akárhogy is, ez a világ nem az, ahonnan jöttél és nem fogunk minden rögtönzött ötletednek fejet hajtani. Nem vagy a papnőnk, a társunk vagy! És mint így, nem tűrök több olyan magánakciót, amikor a csapat egyértelműen döntött, de te mindenki ellen cselekszel! És asszem ezzel mindenki egyetért. Most, hogy ezt leszögeztük, akár indulhatunk is tovább, reménnyel a szívünkben. -körbetekintek a beleegyező arcokat vizslatva, majd megnyomom végre a gombot.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.01. 10:38

//Gorodak nem Sirakna szóltam be hanem Hugilee-nek.
Annál a résznél amúgy azért nem mentem előrébb, mivel úgy gondoltam, hogy jól jönn ha van még egy védelmi vonal a varázslók és a rém között.

Hugilee
Szeritem a varázsló kb három segmes alat rájön, hogy nem tudja elkapni a lelket. De ezt majd a KM eldönti.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.03.01. 13:15-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.03.01. 10:55

Tagrid di Gram.

*Mikor a papnő a szemembe néz és elszavalja válaszát, megszrul a kezem a kardomon, tűrtőztetve indulataim.

<... Nem ütönk meg nőke... Nem ütünk meg nőket... Nem ütünk meg nőket...>

*Válasza pont olyan döbbenettel tölt el mint ediggi teteinek tálalása. Így Eraman meg is előz válaszadásba.

- Eraman jól szólt. Te viszotn rosszúl választod meg szavaid. Elvakít a gőgöd. Észre sem véve, hogy nem istenedbe vetet hited, vagy a szférák feleti hatalmad vonjuk kétségbe. Hanem döntéseid. Az, hogy a törpe meghalt, valmint két társa távozot csak a legjelentéktelenebb következménye döntésednek. Ennél sokkal fontosabb, hogy mint az imént beismerted, még saját védelmeződ élete sem ér anyit számodra mint ezek a csatornalével fedet kövek. Hát még a miénkre. Mind közéd és a rém közé áltunk, hogy védjünk titeket míg erőtöket szólítva a csapat oldalára bilentsétek a harcot. Annak elenére, hogy hatalmadban ált nem léptél. Ráadásul erre - *Itt ismét a kőre mutatk ami az imént még a lelket zárta magába.* - vesztegetted a felsőb szfáráktól ajándékba kapot erőd. - *Most a papnőre mutatok* - Döntéseddel elérted, hogy ne bízzon bened senki. Én biztosan nem bízok benned. Nem számíthatunk rád. Nagyobb veszéj forrás vagy most számunkra mint a medve votl.

- Régmult idők letünt isteneivel, és távoli vidékek nevesincs hatalmaságaival meg ne nagyon hozakodj elő. Itt csak te vagy istenfélő lélek. Hatalmad ezen a vidéken semmi. Kisérőd és vedelelmező lovagod nagyobb tekintéjnek örvend a vidék lakosai előt mint te.

//Off. Hugilee csak, hogy tisztavizet öntsek a pohárba. Tisztában vagyok velek, hogy a medvénél azért nem varázsotad ezt mert még akkor nem tudtad, hogy ezt is lehet. Így az írásunk nem a játékosi döntéseid ellen vannak. Viszont amit a varázslónak válaszképpen írtál az olyan képet fest a papnődről, hogy egy kör alat lerendezhette, volna a medvét de nem tette mert "méltóságán" alulinak érzete a karaktered. Ezt mint harcosok nehezen tudjuk megemészteni. Már csak azért sem mert a karaktede nekünk senki és semmi.

Amúgy szerintem rendesen feladtad magadnak a leckét ezzel a papnővel. További sok sikert a papnő karakterének kijátszásához.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.03.01. 15:45

//off: Örülök, hogy ennyire sokat írtok. :) Ami fontos, az indulatok csak a játékon belül legyenek, mert különben nem lesz élvezhető tovább. Viszont a karakterek reagálása teljesen jó. A papnőé is. A lelket nem tudtad visszahozni//

A varázsló hangos kántálásba kezd, de pár pillanat múlva szentségelve hagyja abba. De egyáltalán nem a dühöt lehet kivenni a szeméből, hanem a megoldások kutatását. Ám mielőtt belekezdene további tervébe, ő is csatlakozik abba a vitába, mely most a papnő cselekedetéről szól.

Nem tart sokáig az érvek felhozatala, de annál hevesebb. Tagrid csak a nemesi neveltetésének köszönhetően őrzi meg hidegvérét, míg Eramant talán a babonás félelem tartja vissza, bár ezt soha nem ismerné el. Zerefet is érzékenyen érintették az események, de ő kitart döntése mellett, és Migra mellé lép jelezvén, hogy az ő védelme alatt áll.

A papnő hite túl erős, hogy egyéb világi nézetek megdöntsék akaratát, így nem hajol meg a többség nyomásának. Nem esküszik fel rá, hogy mostantól az aranyat, és egyéb kincset emeli Igere szent akarata fölé. Hátralép, jelezvén nincs kedve folytatni a vitát, és imádkozásba mélyed.

(sikeres próba Thrin: IQ+rúnamágia)(siketelen próba Thrin: asztrál) A varázsló hamar kilép a vitából, és a térkapunak vélt szarkofág elé áll.

Zeref kihasználva a pillanatot a két harcos elé lép, és arról győzködik, hogy míg a varázsló és a papnő a saját módjukon segítik elő a további utat, mi lenne, ha benéznének a csapó ajtó mögé. (sikeres próba Pelso: IQ) Ám a nemes óva inti a lovag buzgóságát, miszerint lehet, hogy szükség lesz a hatalmukra odalent. Eraman is egyetértően bólint. Nem örülne, ha szétválna a csapat. Így muszáj várniuk, de ekkor meghalják ahogy a varázsló a boldogság mámorától kissé elragadtatja magát, és hangosan felnevet. Kicsit később odasiet a többiekhez. A papnő is megjelenik az imádkozásból, mely után mintha kevésbé tűnne fáradtnak.
Thrin boldogan ecseteli, hogy a térkapu még működik, és az energia sem veszett el, mely élteti. Már csak meg kell találnia a megfelelő módot, hogy működésbe hozza biztonságosan. Ám ez órákba is beletelhet, így azt ajánlja, hogy előbb a csapóajtót nézzék meg.

Mindenki rábólint, és mivel már Eraman tűkön ülve várja a lehetőséget, rá is lép a kőre. A súlyos kocka lassan lesüllyed, és abban a pillanatban tompa lánccsörgés, és kősúrlódás zaja tőr fel alulról, és a „csapóajtó” el kezd süllyedni, míg egy lépcsővé nem alakul, mely levezet a sötétségbe. A harcosok egymásra néznek, hogy ki induljon előre, de Zeref fáklyával a kezében már lép is lefelé.

//off: Mivel nem ellenkeztetek a lovag kijelentésén, ő megy elöl, utána Eraman, azután Tagrid, majd Migra, és végül Thrin. //

A lépcső nem sokáig visz lefelé, talán négy méterrel lehetnek lejjebb. A fáklya lángja feketére nyalja a kőből kirakott alacsony plafont, és szélességben is nehezen lehet elférni. Így a csapat libasorban halad tovább.

10 perccel később.

Thrin állítja meg a csapatot. Úgy érzi, mágia van a közelben. Így kisebb küszködés után előre kerül a sorban, és lassú léptekkel haladnak tovább. Hamar megálljra inti újra a csapatot. A földön érintetlenül szétterülő pórréteget félre fújja, majd a fáklya fényében az elől állók rögtön meglátják a komiszul kicsire készített rúnákat. (sikeres próba Thrin: IQ+rúnamágia+lélektan) Thrin álmélkodva nézi az ősi jeleket. Halkan meséli mi is történik azzal, ki e jelek felett ellép.
A balga, ki nagy ostobasággal ezt megteszi, elméje elhomályosul, és saját kezűleg vet véget nyomorúságos életének. A többiek akaratlanul egyet hátralépnek, míg a papnő csak Igere nevét suttogja. Ám nagy mosollyal az arcán, a varázsló, kisebb magasztossággal szavaiban nyugalomra int mindenkit, ugyanis képes megszüntetni az átkot, csak egy kis időt kér.

(sikeres próba Thrin: IQ+rúnamágia)Hosszú percek telnek el, mikor Thrin csak annyit mond: - Ez az!

A rajzolaton valamit csinál, és hirtelen kisebb széllökés fújja el a port a földről, majd ózon illat lengi be a szűk folyosót.

Elsőként a varázsló lép el fölötte, ezzel is bíztatva a többieket. (sikertelen próba: Gorodak, Sirak: asztrál)(sikeres próba Hugilee, Pelso: asztrál) A lovag és a „kapitány” kicsit még ódzkodik, hisz egy varázslót eleve nehéz mágiával megtörni. Ezt látva, Tagrid előre furakodik, és átlép a pecsét felett. Nem történik semmi. Ekkor a papnő is előre lép, de ezt látva Zeref, hogy ne essen csorba becsületén, azonnal átlép a rajzolat felett, így végül Eraman indul el utolsóként.

A csapat pár méterrel arrébb egy kisebb szobába jutnak. Mivel ez magasabb, mint a folyosó, Zeref feljebb emeli a fáklyát, hogy jobban belássák a szobát. (sikeres próba Pelso: észlelés+nyomolvasás)(sikertelen próba Hugilee: észlelés+nyomolvasás) Tagrid a bejáratra mutat, hogy a rozsdás vasdarabok a falban egy valaha itt állt ajtóra utalnak.

Maga a szoba 5x5 méteres lehet. A közepén egy két méter hosszú, egy méter széles, és egy méter magas láda fekszik. Fekete színű, faláda, de mintha nem festet lenne, hanem maga a fának lett volna ilyen színe, melyből készítették.
A szoba falának tövében, körbe végtelen mennyiségű könyv hever összevissza, de sem polc maradványok, vagy egyéb dolog nincs körülöttük. (sikertelen próba Thrin: asztrál) A varázsló lelkesen lép oda a hozzá közel lévő bőrkötéses kódexekhez, majd felvesz egyet, de izgatottsága félelembe megy át, ahogy a könyv szinte elporlad a kezében. Arca elfehéredik a kétségbeeséstől, ahogy ujjai közt kifolyik a tudás, és csak pórként ér a kőpadlóra. (sikeres próba Pelso: karizma) Tagrid lép mellé, és vállára teszi kezét: - Ne oly hévvel varázsló, még szükségünk van a tudásodra.

Thrin ránéz, és olyan arcot vág a nemes, mely egyértelműen jelzi, Tagrid, a mágiatudó életét félti, és nem a tudását.
A varázsló elmosolyodik, és a láda felé összpontosít. A bot egy pillanatra felvillan, majd Thrin jelzi, hogy nem érez mágiát a ládából.

//off: A ládán lehet látni kulcslyukat.//

PM: Thrin, Migra
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2014.03.02. 0:06-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.03.01. 16:09

//Már ne is haragudj Pelso de nagyon nagy tévedésben vagy velem kapcsolatban . a medvénél is tudtam, hogy létezik ez a varázslat képzeld el, :D :P ugyanis van könyvem és utánanéztem ,( bi bi bííí) viszont amint azt a karakter is elmondta , ha nem elég az erőm , hogy elűzzem , akkor csak annyit érek el , hogy kifáradok és a harc további részében teljesen használhatatlan sőt !!! védtelen leszek .....ha a karakternek beszéltek akkor oda beszéljetek lécci és ne a saját nevetekben, hanem a karakteretek nevében, az ő szavaival ( mert kicsit úgy érzem mintha a határok elmosódtak volna, pl a kapitánynál.... nem hiszem , hoyg egy pappal szemben valóban ennyire lekezelően mernének beszélni, még ha nemesek és még ha kalandozók is . A karakter nem tudhatja mire képes az amazon tehát nem is igazán értem mire alapozva kéritek számon, hogy mit tesz meg és mit nem .
ismét elmondom :
Az hogy a lelket elűzte az egy írástechnikai hiba volt , mivel természetesen én magam sem azelőtt kívántam elűzni , hogy használtuk volna , hanem utána , az csak egy szerencsétlen félreértés volt, hogy a KM előbbre tette. De ha már így történt hát így történt . Evvel kell tovább játszani. :) Örömmel venném, ha abbahagynátok végre mind az én mind a papnő döntéseinek a megkérdőjelezését, és haladhatnánk végre tovább.

Pelso köszönöm a segítő szándékot , tudod , hogy élni szoktam a lehetőséggel és használom a jó tanácsokat , most is így lesz , és így van , nem hagyom figyelmen kívül, amiket mondtál. ;) Még csak annyit szeretnék kérni, hogy mielőtt úgy gondoljátok, hogy tudjátok , mit miért csinálok, az ítélkezés előtt kérdezzétek meg , hogy tényleg úgy van e, vagy esetleg rosszul gondoljátok. Így elkerülhetőek lennének a félreértésekből fakadó kellemetlen és így értelmetlen párbeszédek , offolások.Nyilván nem vagyok hiba nélkül való. Amikor bizonytalan vagyok egy döntésben, majdnem mindig egyeztetek a Kedves Mesélővel és az ő tanácsainak megfelelően írom meg a posztjaimat. ÉS nem véletlenül nem kötök mindent a többi kalandozó és játékos orrára, mert szerintem ha kevesebbet tudunk a másik döntésfolyamatáról , az jóval életszerűbbé teszi a játékot és könnyebben kijátszhatóvá. Szeretek veletek Játszani , és kedvelem a váratlan izgalmas helyzeteket , hisz ez a lényeg ebben a játékban, hogy minél izgalmasabb helyzetekbe sodorjuk magunkat. A karakterek okés , hogy ki vannak akadva , de azért nem kell kinyírni egymást . :) Haladjunk! Játszunk és élvezzük!
Puff, beszéltem :) //

Migra miután Zereffel beszélt a további szövegelést ignorálja. Érzi, vagy látja is, hogy a varázsló, még meg szeretne vizsgálni valamit , ezért amíg várakozik rá a térkapuhoz lép és koncentrációba kezd// 6.érzék: Mi vár ránk , ha átlépünk a kapun? 3pszi pont azaz 1 percen belül .
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.03.01. 16:28

//off: Hugi, én nem homályosítottam a határokban semmit. Az, hogy mi tudjuk játékosként hogy mire vagy képes és mire nem, vagy te tudod ezt, attól még a karakterek nem tudják, így hát egyértelműen ki vagyunk akadva, hogy azt is elűzhetted volna, de inkább nem tettél semmit. Szó szerint. Amiből nem lett volna vita, ha később nem használod az erődet (mindegy hogy KM-i vagy játékosi hiba volt) arra, hogy akadályozz minket.
És miért féljek egy olyan paptól, aki még arra sem volt képes, hogy egy élőholtat legyőzzön, miközben ÉN megöltem azt.
Ez a párbeszéd és offolás pedig szerintem csak neked volt kellemetlen, és az, hogy nem kötsz az orrunkra mindent, az nem zavar sőt, nem is érdekel. Úgy cselekszel ahogy és amit akarsz, de az, hogy ha a cselekedeteddel erősen hátráltatsz minket, az már ránk és így rám is vonatkozik. (nem érdekel most sem, hogy milyen hiba miatt történt és ezzel kihangsúlyozom azt is, hogy miután tudatában voltunk játékosként hogy mi történt, karakterben maradtunk és folytattuk a "párbeszédet", mert így cselekedtek volna karaktereink.) Tehát ha valamire készülsz ami fontos a továbbiakban, akkor légyszives azt vitasd meg velünk, ahogy mindenki más is tette, rajtad kívül. Ne játssz önző módon.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 75 / 180 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján