• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 74 / 180 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.26. 18:11

//off: Én elméleti érvekkel ellenkezem a lélek elűzésének ügyében. Ugyanis, a lélek nem túlvilága lény, mivel e-világon született, hiába vándorol át egy másik síkra a test elhagyása után. Az a teória pedig, hogy a lélek új testbe költözik egy másik élet kapcsán, a MAGUS-ban nem szerepel és nem létezik. (Egyébként az én hipotézisem az, hogy a lelkek az isteni síkra vándorolnak, ahol elfogyasztják őket és ezzel erősödnek, illetve ezért végtelen a hatalmuk. Ez persze nem gyors folyamat, ezért lehet lelkeket visszahozni az életbe.)
Szóval, minek után a túlvilági lényeg elűzése szerintem nem működik a halandó lelkeken, és az e-világi lények elűzését törölték a papi mágiák közül, úgy érzem, a vállalkozás lehetetlen. Még ha létre is jönne a mágia, nem történne semmi.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.26. 21:03

//off: Én mondtam, hogy a túlvilági lények elűzésével sikerrel járhat. A mágus törvényei szerint a lélek, ha nincs mi itt tartsa, akkor vissza kerül az örök körforgásba. Ha onnan ide idézünk egy lényt, akkor nem e világi, hanem túlvilági. Azok a lelkek, kik egy halhatatlant szolgáltak, az ő síkjára kerülnek, és őt szolgálják. Ezeket a lelkeket nem lehet megidézni. Tehát innentől kezdve a lélek lehet idősebb, mint egy-két isten. Az élőlényekben lévő lélek természetesen túl szorosan kapcsolódik a testhez, így nem lehet elűzni ilyen formában. Természetesen az ezzel kapcsolatos gondolatokat mindenkitől szívesen fogadom. De mivel ezt megengedtem Hugilee karakterének, most ez működik. //

A papnő felvetéséhez, miszerint ez egy szakrális hely, vegyes érzések kavarognak a fejekben. Először jó, hisz egy papnő van a csapatban, de az, hogy egy élőholt medve szaladgál a folyosón, hamar elfolytja a nem rég feltörő örömöt. Zeref a fejét ingatja, hogy nincs jól ez így. Talán magát az istennőt kellene megkérdezni, ám Migra figyelmezteti a harcost, hogy nem lehet egy halhatatlant néhány halandó kénye kedvére ugráltatni. A papnő úgy érzi, valami fontos dolgot rejt ez a hely, és most nem a kincsre gondol, ám sem a varázsló, sem a nemes nem tud a falba vésett ábrákról mit mondani.
(sikertelen próba Sirak: IQ+vallásismeret) Eraman lép közelebb a vésetekhez, és kis ideig csak kutat szemeivel. Kisvártatva megfordul, és azt javasolja, hogy nézzék meg a titkos ajtót, hátha többet megtudhatnak. Ezzel egy kőlap mellé áll, melyre azt mondta, azzal nyílik a járat. Kérdőn néz végig a csapaton, és mindenki bólintásával jelzi, hogy a csapóajtót választják. Ám mielőtt kinyitná, a varázsló megkéri, várjon. Újra beszél a lélekkel, hátha tud erről valamit. Jó ötletnek tartja mindenki. Mikor Thrin odalép a lelket markolászó kéz elé, a papnő még utána szól. Megkéri, kérdezzen meg egy-két dolgot. A varázsló bólint, de jelzi, van amit hiába kérdez, már előre tudja a választ, és ezzel visszafordul a lélek felé. Kis ideig meditál, koncentrál, és közben a botba két kézzel kapaszkodik.

Visszatér a csapathoz. Nem tudott információkkal szolgálni neki a lélek a titkos ajtóról. Viszont vissza lehet térni a térkapun, ám azt nem tudja a lélek, hogy hová jut a kapu használója.

Így marad a titkos járat. Migra még egy kis ideig imádkozik a csapattól távol, és a varázsló is csendben koncentrál, mintha valamit láthatatlan hatalmával keresne. A többiek ezt türelmesen végig várják.

Ekkor a mágikus bot felvillan egy pillanatra, és a varázsló rémült tekintettel pördül meg a papnő felé. Migra fél trédre ereszkedve áll, szavai belengik a termet. Csak pár sornyi a fohász istenéhez, de a halhatatlan így is válaszol a felszenteltnek. Fehéresen felizzik a mellkasa Migrának, majd pillanatok alatt kisebb szélvihar kavarodik a teremben. (sikertelen próba Sirak, Pelso, Gorodak, Thrin: asztrál) A három harcos hamar, fedezékként kihasználva a szarkofágokat, mögé guggolnak, és még a varázsló is fedezéket keresve kapaszkodik. Egy fehér csóva csapódik a plafonról a kőkézre, majd a szélvihar amilyen gyorsan jött, oly hamar el is illan, és a fény is kihuny a papnő mellkasánál. Pár pillanat eltelik, mire a többiek előbújnak. A három harcos kérdőn néz a papnőre, míg a varázsló odasiet a kőkézhez. (sikertelen próba Thrin: asztrál) Meg áll előtte, majd végig simítja kezét rajta, és mint akit rútul becsaptak, úgy fordítja tekintetét a papnőre. – Miért tetted?

(sikertelen próba Pelso: észlelés) (sikeres próba Gorodak, Sirak: észlelés.) Tagrid nem érti mi történt, de a másik két harcos észre veszi, hogy már nem pislákol a kékes fény a kőkézben.

//off: Nem tudom folytatni a csapóajtós résszel, mert ez egy eléggé szerepjátékos helyzet. Természetesen folytatom, amint jelzitek, befejeztétek ezt a részt. //

PM: Migra, Thrin, Zeref
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.26. 22:01

/Eraman Argus/

Talán sejtem hogy mi történt, de azért még is felteszem a nagy kérdést.
-Miért, mit tett?
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.26. 22:30

Mikor elfordulok a kéztől sirakra nézek:

- Ez - színpadias mozdulattal Migrára mutatok - ez a szánalmas bolond elűzte a vezetőnket, a lelket és így el zárta a lehetőséget hogy megtudjuk a mi is van térkapu túloldalán - kiáltok lángoló haraggal.

Majd elfordulok és szemem lehunyva igyekszem a lélek után nyúlni.
/ezt még egy óráig tehetem meg /

Lélek kötés:
30 mana 15 E A lélek (csak) a tudat alatti TME-jével védekezhet 15+1k10 ellen asztrál mentál egyaránt, ha nem sikerül egy óráig még visszatér hozzám.

Hangos kántálásba kezdek, a bal kezem a levegőbe emelve, ha bárki közbe akarna avatkozni igyekszem hátrálni, vagy pillantással esetleg fejrázással vissza tartani, miszerint nem nem migrát készülök apró cifit-cafatokká átkozni.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.26. 23:04

//off: Nem rossz gondolat, Thor. Azonban én kitartok amellett, hogy a lélek e-világi, hiszen ezen világ gyermeke, és nem más dimenzióból vagy síkról jött át.//

-Ó, tehát a fény az alagút végén, az igaz... -pillanatra elgondolkodom, de inkább csak fázis késés, mire leesett, hogy mi is történt- hmm, érdekes...várj, MI VAN?! Nem úgy volt hogy a lélek kapu izé lesz a második esélyünk? -nem igazán dühöt, inkább enyhe kétségbeesést és zavart tartalmaz a hangom.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.27. 0:02

Migra

// Az első posztban talán kissé zvarosan fejeztem ki magam , de hát nekem is zavaros volt a szitu, , hogy a két "okostojással" és ez most pozitív jelző, megbeszélném, hogy mi legyen a lélekkel, s mikor írtál Thrin, hogy jobb lenne még várni ezzel a lélekűzéssel , akkor épp válaszolni készültem , hogy abszolúte meggyőzhető vagyok, de a sors ( KM) közbeszólt és már nem maradt idő a vacakolásra, így hát megtörtént a lélek elküldése ...sajnálom , de a felsőbb hatalmakkal (KM) nem lehet vitatkozni :D A lélek pedig szerintem sem evilági, mert ezen a világon csak tettel együtt képes létezni , és nem e világról jön a testbe, hanem máshonnan, szóval a test e világi , test és lélek e világi , de önmagában a lélek nem e világi, bár egy lelketlen test sem e világi talán na mindegy hát megint ott vagyunk , hogy felsőbb hatalmakkal (KM ) nem vitázunk , és én amúgy is egyet értek vele. :)))) //

Csak egyetlen dolog jár a fejemben, hogy ez a hely Földanyának talán felszentelt tere volt valaha , s ez a sok halál-mágia megszentségteleníti, beszennyezi a teret. Minden erőmet összeszedve fohászkodom istenemhez, hoyg megtisztíthassam a teret , s így talán újra felragyoghasson az ő tiszta fénye, és segíthessen utunkon. Ha e lélek nélkül nem tudunk átlépni a térkapun, akkor nem is kell átlépnünk rajta .

a kérdésre, hogy miért tettem úgy válaszolok, hogy lassan felállok, kihúzom magam , emelt fővel állok meg a varázsló előtt. Mély levegőt veszek és minden erőmet összeszedve , határozottan , magabiztosan , teljes hittel és erőteljesen beszélek:

- Ez a terem itt Földanya megszentelt területe volt. A nekromancia, a lelkek fogságbaejtése, szörnymedvék teremtése nem méltó e helyhez. Ha ilyen fortélyok nélkül nem jutunk át a térkapun, akkor nem is kell, hogy átjussunk rajta.

Eléggé elfáradtam így nem érdekel a varázsló szitkozódása és sértegetése. Felőlem beszélhet , amit akar, és megpróbálkozhat vele, hogy visszahozza a lelket, de biztos vagyok benne, hogy nem fog sikerrel járni , mert ezt a lelket a Földanya szabadította meg fogságából és immáron hozzá tartozik. Egy férfi, aki ilyen tisztátalan cselekedetre vetemedik nem érheti el ! Lassan kimért léptekkel odasétálok a falhoz , amin a rajzot láttam , leülök és megpihenve , imádkozom. ( hogy visszatérjenek a kegypontjaim, )
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.27. 9:03

Én nem értek egyet Thorral azon az alapon, hogy ha egy zombit hozok létre, vagy gólemet és lelket kötök belé akkor megtehetem a már fentebb le írt módszerrel is. Lélekkötés így nem lesz túlvilági. A magus szerint az túlvilági amit már vissza hívtak egy másik síkról.
Viszont ha Thor elvét követjük akkor minden lélek túlvilági és az én mozaikjaim amik a nekromancián belül bármilyen módon hatnak az evilági holtakra és csak azokra azok feleslegessé válnak mert hisz csak evilágiakra hatnak.
Ezen túl mint kérdést tenném fel, hogy a lélekbörtönből csak úgy kiszabadítható egy lélek egy fohásszal? Nem kell erősítettnek lennie? Mert én nem tudom dezintegrálni egy pap varázslatait mert nem ismerem de egy pap képes erre?
Én úgy képzelem el, hogy a pap parancsol a léleknek hogy távozzon, de az bele ütközik a lélekbörtön akadályába és így elkezdődik egy erő próba a varázslat E-je és/vagy mana pontjai közt és fohász ereje közt. Mert még ha Migrán keresztül az istene is nyúlna át, csak X kegypont erősséggel teszi azt. Elolvastam azt írja a lélek nemképes elhagyni a tárgyat az űzés meg olyasmit takar nálam hogy a lelkez mint a szavaiddal elűzöd és távozni kényszerül, de hiába űzöl valamit egy ablak és ajtó nélküli szobában maximum megkattan.

EZT VÉLEMÉNYT: Darton(Thor) akaratából jegyezhettük fel, az égi fény....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.02.27. 9:20-kor.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.27. 9:06

//Off.:Egyet kell értenem a KM érvelésével. A lélek szerintem is túlvilági. Viszont hozzá tenném, hogya a Túlvilági lényel elűzése megfogalmazása elsősorban a démonokra vonatkozik az UTK-ban. Tehát a KM dönt.

Viszont szerintem nem jó ötlet a lélek békjó, mivel az egy órán át még itt marad a halál beálta után számolatndó. Ez a lélek meg már időtlen idők óta itt van. Az őt fogva tartó pecsétek megsérülése után is rögtön távozna. Ha nem is feltétlen a fátyolon túlra.

Tehát szeitem a lelket és a térkaput buktuk.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.27. 9:26

Tagrid di Gram

//Off. Nos mivel a KM nem küldöt pm-et nekem és nem írta, hogy érdemben hozzá tudtam vólna szólni Hugee kérdéseihez úgy tekintek magamra aki nem tudot érdemben hozzá szólni.//

*Mikor Migra a term építésének célját és a vésetek értelmét velem is megkívánja vitatni én válaszul csak széttárom a karom.

- Nem tudom, sosem voltam az a nagy templomba járó. Amikor a betüvetést tanultam meg nem az ősi írások élveztek előnyt.

*Ezt követően csendben várok a csapóajtó mellet. Mikor a szél feltámad ilyedtemben még a karomat is újra előrántom. A szélorkánban oda is üvöltök a varázslónak.

- EZ MEG MÉGIS MI A FENE?!

*A szél elültével óvatosan hagyom magam magam mögött a fedezékem, de nem távolodok nagyon messze. A lassan kibontakozó párbeszéd közben értetlenül nézek hol a varázslóra, hol a papnőre. Mikor végre Thrin és Migra beszélgetése odáig jut, hogy már nekem is leesen, hogy mi is történ döbbenten nézek rá.

<... Hogy MI VAN?!...>

- Azt hittem te is át akarsz menni a térkapun.*Hangom a döbbenetől elhaló.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.27. 9:30

A karakter Thor kegyéből elvétett egy asztrál próbát így szerintem érthető ha hirtelen cselekedetekbe kezd. És remélem hogy sikerül is mert érdekel hogy mi van a térkapu túl felén.

Ezentúl szerintem, az hogy egy lélek frissen kiszakadva a testből egy órán át nem leli az átvezető kaput az egy olyan lélekre is vonatkozik aki még nem volt a körforgás része mikor bezárták.

Mert bűnt követett el így megölték és bezárták, nem meghalt és vissza idézték.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.27. 10:04

//Egy biztos a KM dönt a kérdésben.

A másik, hogy szeinte PM formában fojtassuk a további Off társalgást.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.27. 18:26

//off: Hugi, a mágusban nincs lélekvándorlás (legalábbis én nem tudok róla), tehát a lélek születik, márpedig e-világon. innentől kezdve e-világinak számítom. Egyébként az én elméletem sokkal helyesebb, hogy a lélek születik, él és az istenek elfogyasztják.
Mégpedig azért, mert ha lélekvándorlás van, és a lelkek állandóak, mivel magyarázod a szaporodást. Honnan lesz több lélek, ha az eddigiek jutnak újra és újra testhez. És ha több lélek lesz, miért lesz több lélek? Nincs sok értelme a lélekvándorlásos teóriának. Az én elméletem viszont sokkal logikusabb és megmagyaráz sok minden mást is.//

((Bocs, ezt muszáj kiemelnem, de ez annyira jó, hogy szétröhögöm az agyam :D "Ha e lélek nélkül nem tudunk átlépni a térkapun, akkor nem is kell átlépnünk rajta . " Értem én hogy miért írtad ezt, de ez akkor is röhejes :D Egyértelmű, a hívő emberek szeretnek takarózni azzal, hogy más rendeltetést szánt nekik isten/sors, de ezt te csináltad, nem Igere :D ))
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.27. 19:22

// Ha lehet, Feri különböztesd meg , hogy mi az , amit te mondasz nekem , mi az amit te mondasz az amazonról , és mi az amit a karaktered mond, gondol mert ezt most nem jelölted egyértelműen.... a vallási, filozófiai vitákat pedig szerintem ne hozd be ide , mert nem ez a helye , a technikai dolgokról pedig mint azt PElso mondta PM-ben tárgyalhatunk//
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.27. 21:42

//off: offot írtam és dupla zárójelbe raktam a közlendőmet. mi nem érthető belőle hogy játékon kívül szóltam? a vallást meg azért hoztam fel, ugyanis hívő a karaktered, ergo logikusan kikövetkeztettem, hogy nem hülyeség sőt nem rossz amit írtál, csupán vicces volt. és ennek adtam hangot.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.27. 22:13

/Egy fontos kérdés, az amit fel is teszek Migrának hogy ide írhassam xD/

- A folyosón korábban miért nem űzted el a medvét hisz veszélyben volt mindenki? /mert ha a levelem ellenér úgy gondoljátok hogy túlvilági lény akkor a medve főleg túlvilági és a papnőnek csak 5 szegmens ki írtani egy ilyen lényt?/
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 74 / 180 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján