• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 72 / 180 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.15. 21:52

Migra

Amikor a szörny megöli a törpöt, azonnal elengedem a koncentrációt és hozzálépek, s bár messziről is egyértelmű volt, hogy mit tett vele, mégis úgy hajolok fölé, hogy azt várom, hátha Földanya csodát tesz és még lesz benne élet.
Mikor látom, hogy a legendás hírű törp nincs többé, rövid imát mondok hűlő teste mellett , s közben jobb kezemmel gyengéden lezárom a szemét , ballal pedig a nyakamban lógó szent szimbólumot nyomom hozzá a bőrömhöz.

( amazon kyr )
" Jóságos Földanya, minden életnek szülője!
Fogadd magadhoz e bátor harcost, aki életét adta,
hogy társait védelmezze a gonosz teremtménytől.
Te , ki mindent áthatsz mi él , vezesd őt olyan vidékre,
ahol már nincs többé fájdalom és félelem, csak
derűs nyugalom van és tartsd őt ott , hogy
többé ne használhassa őt egyetlen varázsló sem
a saját önző céljaira.

Fogadj be óvó karjaidba, s a Te szereteted
fényeskedjék a sötétben! "

Ezután felállok és azonnal Zerefhez lépek ( nem foglalkozom a törpökkel , mert fontosabb dolgom van) , félrevonom az útból egy nyugodtabb "sarokba" , leültetem, mellétérdelek és megvizsgálom a sebét. Miután felmérem a súlyosságát előveszem a szimbólumot , a sebhez tartom és belekezdek anyanyelvemen a fohászba .

// Gyógyítás 1 KEgy/ segmens/ E / fp szóval nem tudom hány fp-t vesztett, remélem nem sokat mert nem szeretném elhasználni minden kegypontomat , 5 pontot simán áldozomrá , ha ezen felül is kell még , akkor addig gyógyítom, amíg már nem akadályozza a harcban, és gyógynövényekkel egészítem ki a kezelést. Mivel épp most lett megáldva , biztosnak mondható a siker. //

Ezután én a továbbhaladás mellett vagyok, hisz végl is ezért jöttünk, de mindenképpen szeretnék néhány percet pihenni, imádkozni, meditálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2014.02.16. 8:27-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.16. 6:43

/Eraman Argus/

//off: Na, úgy látom senkiben sem hagyott nyomot az a felvetés, miszerint "halandó fegyver nem sebzi, vagy csak alig". Valószínűleg mások minden nap sebezhetetlenné válnak egyesek mellett és természetfölötti lényeket szabdalnak, így bizonyára nem idegen ez a helyzet a számukra.//

Teljesen lefagyok, miközben azt nézem, ahogy kámforrá válik a bestia. A kardomra nézek, majd a kezemre, azt találgatva, vajon a varázsló tévedett, s ez még nem az a szörny amit keresünk, vagy füllentett, a franc tudja miért...és ami a legvalószínűtlenebb, hogy képes vagyok legyőzni azt, melyet átlagos halandó még legőrültebb álmában sem lenne képes.
Álom, ez az, most már biztos, hogy elájultam és az egész csak a fejemben van.
Megpróbálom megvágni az ujjam, hogy a végére járjak a dolognak.

Ráhelyezem a pengét az ujjamra, de már ekkor érzem, hogy valami nincs rendben, mintha nem is érné el a hegye a bőrömet.
Végig húzom a kardot, de mintha valamiféle akadályba ütközne, elsiklik felette.
-Egész biztos hogy elájultam, és most álmodok... - sóhajtom az orrom alá.
[...]
//off: ha nem baj, innen a párbeszédet a KM-re bízom, egyrészt, mert nehéz kitalálni hogy mit mondanának mások, másrészt pedig hogy gyorsabban haladhassunk. PM>>Thor//

Akárhogy is alakul, 2 dolog még szöget üt a fejemben.
1: A KINCS!
2: A kötelet nem hagytuk ott, a törpék hogy lépnek le?

Ezekre még ki akarok térni mielőtt tovább haladunk, viszont a Thrint érő vádaskodás engem is érdekel, beleszólni viszont nem nagyon fogok.
(Bocs, játékosi lustaság, meg ha jól emlékszem igyekszünk pörgetni a hasonló történéseket)
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.16. 8:55

//off: A kötél ott maradt, mivel hárman írtatok afelől. És egy nem, kettő igen szavazat mellett :) ott maradt a kötél. Aki nem hiszi nézzen utána :D . Siraknak igaza van abban, hogy bár 5-ös szintűek vagytok, nem minden nap találkoztok élőholttal. (kivétel varázsló) Illetve mindenki látta Eraman csodáját, hogy sértetlenül megúszta. Lehet nem írtam külön le, de amit leírok, azt mindenki látja, aki a közelben van. Extra infót úgy is csak PM-ben szoktam közölni.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.16. 10:04

Mi előtt bármit is csinálhattam volna a két harcos elpusztította a medvét. Az egyetlen negatívum a törp vezér halála, volt ami után a segítői kijelentették, hogy távoznak:

/törp/
- Ez esetben vigyétek magatokkal a testet, mert vezéretek úgy jár, mint az ami végzett vele, áldás ide vagy oda. - intek az amazon felé.

Ezután kissé távolabb lépek és megütközve hallgatom a felém lépő társam, felszólítását, és igyekszem vissza fojtani a sértő válaszomat.

<Laikusok>

- Nem kértél tüzet a füst miatt, így ne panaszkodj ha nem is kapsz - válaszolom nyugodtnak szánt hangon.

Ezután kissé sértődött arckifejezéssel odébb vonulok és meglátom, amint a kapitány a pengéjét próbálgatja, a tekintete kissé révedező mint aki még mindig az őt ért támadás sokjának utóhatását éli át.
Oda léptem mellé, és a finoman ki próbálom venni a pengét a kezéből:

- Megnézném, ha szabad.

Ha nem akarja átadni mert, elréved és nem figyel, vagy csak egyszerűen nem akar megválni tőle:
Csak a tapintását vizsgálom meg, a hangját egy pénz érme segítségével, majd a harmadik szememmel is rá pillantok.

Közben halkan beszélni kezdek a kapitányhoz, hogy kizökkentsem a traumából:

- Szép munka - csapok a vállára - ezt mesélésből el se hittem volna, olyan volt akárha valami védő isten nyúlt volna le érted, hogy markába fogva védjen a csapásoktól. Lehet hogy pont ez történt és migra istennője figyelt fel rád.
Majd kis szünet után közelebb hajolok és úgy súgom felé:
- Köszönöm hogy csatlakozhattam, úgy érzem leróttam a tartozást.

Mikor migra kijelenti, hogy pihenne és imádkozna én is időt kérek:

A nemesnek felemlítem az előbb elmondott mondatát, miszerint minden hatalmamra szükségünk lesz.
Ha hajlandóak várakozni annyit, akkor felrajzolok egy pentagrammát és bele ülve meditációs energia gyűjtésbe kezdek, (előtte természetesen a botba helyezem az elmémben lévő manát) 10 mp a felrajzolás.
Aktuális mana: 37 botban: 20 Aktuális pszi pontok: 25 max pszi: 29
/ez a formula 40 percet venne igénybe, és addig zavartalan nyugalomra lenne szükségem) Igyekszem ezt kicsikarni)/

Ha nem hajlandóak várakozni rám, akkor energia gyűjtést alkalmazok ami 6 körbe kerül és:
akutális mana: 30 Botban 20 Pszi aktuális: 14 max: 29

A meditációs formula után feltörlöm a pentagrammát és azután indulok el.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.16. 17:42

Tagrid di Gram

//Off. Juj. Teljesen meg is feledkeztem Sirak „csoda” tételéről. Látod kedves KM ez van ha folyton grandiózus sztorikat mesélsz. Az embernek már fel se tűnik, hogy átsiklik felette. :lol: :D
:wink: :rotfl: :wink:

Amúgy igaz ezt benéztük. Négyből hárman biztos.

Akkor egy kicsit ki is egészítem az előző írásom.//

*A varázsló monológomra adott válaszát egy pillanatnyi értetlen arccal fogadom de hamar magamhoz térek.

- Amíg idelent vagyunk nem is kérek.

<… Főleg nem ilyen gyermekded szikrakezdeményeket…>

*Mikor Thrin szól, hogy majd egy órán keresztül helyben kíván maradni, az arcomra kiülő döbbenetet nem is kívánom palástolni.

- Bármikor máskor vagy máshol szívesen őrködök míg meditál Magiszter, de szerintem ez a hely egyáltalán nem alkalmas rá. Nem biztonságos! Meg szerintem nem engedhetünk meg magunknak egy órányi helyben maradást. Nincs véletlenül valami rövidebb módszere elméje frissítésére?

*Amíg Thrin meditál beszélgetésbe elegyedem Eramannal, miközben a sötétségbe bámulunk az esetleges újabb bestia felbukkanásától tartva. Arról faggatom, hogy hogyan úszta meg a halálos csapást.

//Akkor, mint korábban írtam a továbbhaladás mellet vagyok. A 40p-es meditáció ellen vagyok. (Off: én a kinyerést javaslom.) Viszont ha mindenki más rajtam kívül a meditálás végigvárása mellet van akkor végigvárom magam is.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.16. 21:35

/Eraman Argus/

A kardot nem szívesen mutogatom, az istenes teória pedig egyáltalán nem győzött meg. Az istenek nem szoktak csak úgy megvédeni bárkit is, nem szólnak bele halandók dolgába. Még akkor sem, ha egy pap/papnő is van a közelben.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.17. 0:28

Zeref Till

Mikor épp indulnék vissza a csatába, hogy újabb halálosnak szánt sebet üssek a bestián, látom, hogy társam Erman ketté szeli a bestia gerincét.
Ekkor teljesen meglepődök a lény szerte foszlásán mely ki ül az arcomra is néhány másodpercre míg magamhoz térek.

A törpék beszédére, csak bólintok.

Elteszem a kardomat, majd a pajzsomat vissza rakom a hátamra a bal kezem segítségével, majd meg nézem, hogy a vállam mennyire sérült meg és hogy mennyire folyik még belőle a vér.
Ami még nagyon érdekel, hogy a láncingem mennyire eset szét a vállamon.

Majd mikor Migra oda jön, hogy megvizsgálja a sebet, természetesen hagyom neki.

- ÁÁÁ ugyan ez semmiség, de ha akarod nézd meg legalább nem fogom össze vérezni a ruhámat. :D -

Thrin és Tagrid beszélgetését csak végig hallgatom miközben körbe nézek.

Magamban egyet értek Tagriddal, hogy ennyi időnk nincs egy-helyben állni, egy ilyen helyen.
< Remélem van gyorsabb módszer is , mert ennyi időnk nincs akkor már ki is mehetünk, de én inkább tovább mennék, ha már ennyit szenvedtünk meg minden. >

Ermant aki a fegyverét vizsgálja észre sem veszem. Mivel engem épp megvizsgálnak...

Ahogy meg volt a bekötözésem egyből egy fáklyáért megyek és amíg mindenki meg beszéli a dolgokat előre sétálok pár métert a barlangban és őrködök, mert ez engem meg nyugtat, illetve igyekszek fülelni is már egy emberhez képest!!!!

< Remélem hamar indulhatunk tovább, de fáj a vállam, nem gondoltam, volna, hogy egy medvének ilyen élesek a fogai... >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.17. 22:19

A papnő lassan feláll a holtest mellől, és az élő megsegítésére siet. Zeref örömmel veszi a törődést, bár azzal nyugtatja az amazont, hogy csak kisebb karcolás. Migra óvatosan megnézi a sebet, és közben próbálja palástolni arcán a döbbenetet. (sikertelen próba Hugilee: karizma+lélektan) (sikeres próba Gorodak: észlelés). De a lovag babonás félelem helyett, mosolyogva mondja:

- Ezek szerint kénytelen leszek a kardforgatást balkézzel megtanulni.

- Meg fogsz gyógyulni, - Válaszol a papnő – csak nehéz elviselnem, ahogy a fekete mágia mindenütt megjelenik, mint a penész a falakon.

Majd imába kezd, mely erővel tölti meg a kis csapat szívét. Igere most is válaszol papnője kérésére, mely büszkeséggel önti el az amazont. A mágikus fények életet ajándékoznak a lovagnak, és lassan a seb felszívódik teljesen.

//off: 5 kegypontot használtál el. Így a seb majdnem teljesen begyógyult. Pontosan 1 ÉP és 8 FP-t gyógyítottál a lovagon. A szféráid miatt dupla erősségű a gyógyításod :) //

Zeref megmozgatja jobb vállát, és már csak kis kellemetlen érzést tapasztal, mely egyáltalán nem akadályozza a harcban.

Thrin egy ideig még a lovagot fürkészi, mintha nehezen telne be az isteni hatalommal. Talán vágyik hasonló erőre, kitudja. (sikertlene próba Trhin: asztrál)
Ám elfordítja fejét, és Eramanhoz lép. Kéri, had vizsgálhassa meg e csodálatos fegyvert, de a harcos nem akar megválni egy pillanatra sem tőle, ez érthető. A varázsló azért még is megérinti a fegyvert, és mosollyal nyugtázza, hogy remek darab.

Közben lefoszlik a láthatatlan védelem a kapitányról, és véletlenül megvágja a kezét a kísérletezés közben. Már tudja, nem álmodik. Rá néz a varázslóra, és csendben csak annyit mond: - Köszönöm.

Igaz, nem látta, ahogy Thrin ráolvassa a rúnákat, de nem az-az istenfélőfajta, így nem hiszi, hogy valamelyik halhatatlan óvta volna meg.

A csapat csendes pillanatait a törpék hangja töri meg, ahogy elbúcsúznak tőlük. A varázsló felvetésére a fejüket ingatják.

- Átkozott szörny öl. Mi nem visszük átkozott test.

Majd szó nélkül elballagnak, és eltűnnek a járat sötétjében.
Tagrid indulásra sarkalja a népet, de Migra egy kis pihenést kér. Az istennő hatalma végtelen, de az övé nem. (sikeres próba Hugilee: karizma+lélektan) A nemes nem örül neki, és a másik két harcoson is látszik, hogy most már mihamarabb végét akarják venni a dolognak, de végül rábólintanak. Thrin is a pihenés mellett van. (sikertelen próba Thrin: karizma+lélektan), de nem tudta rábeszélni a bandát, hogy elvégezhesse a rituálét.

Míg a felszentelt, és a tudós meditál, addig a három harcos fegyverrel a kézben mered a sötétségbe. A nemes, hogy kicsit gyorsabban menjen az idő, a „kapitányt” faggatja, miképp úszta meg sérülés nélkül a szörny támadását. Zeref nem szól közbe, de azért őt is érdekli a válasz. Eraman a csendben meditáló varázsló felé int fejével: - Hatalmában állt, és megmentett.

Nem beszéltek többet róla. És mikor mind a kettő mágiatudó befejezi a meditációt, a három harcos kissé megnyugszik, igaz, ezt talán még maguknak sem ismernék be.

//off: Hugilee: 25 kegypontot imádkoztál vissza. Thrin, az energiagyűjtést tudtad alkalmazni. 6 percet várakoztatok. //

A most már csak 5 főből álló csapat, csendben folytatta az útját, otthagyva a szétzúzott fejű halottat. Lassan haladnak, hisz nem akarnak sem csapda, sem egyéb mágia áldozatává válni.
Talán 10 perce törik meg a sötétdég erejét. A járat nem kanyarog, egyenest kúszik a földben, mikor is a fáklya fényében két holtestet pillantanak meg. A szerencsétleneket biztos a medve téphette szét, a sebek erre utalnak. Mind a kettő harcos féle. Vaskos bundában vannak, fegyvereik szétszórva. (sikeres próba Hugilee: észlelés+nyomolvasás) (sikeres próba Pelso: észlelés+nyomolvasás) Egyértelmű, hogy a három harcos itt találkozott a szörnnyel, majd kettő halálát lelte, míg egy elmenekült, de csak késleltette sorsát, taglalja Migra és Tagrid. Észre sem veszik, de egymás mondatait egészítik ki, mint egy igazi csapatban. Eraman a varázslóra néz, gondolja, megint át kutatja a holtakat, de Thrin mást vizsgál. (sikertelen próba Thrin: asztrál) (sikeres próba Thrin: IQ+rúnamágia) Fáklyával a falat világítja, melyen idegen írások vannak. Látszik a varázslón, hogy teljesen hatalmába kerítette. Ujjával lassan halad a rúna értelmezése alatt, és közben halkan morog valamit. Talán 5 perc is eltelhet, mire kiréved a kutatásból. A négy társa nem akarta megzavarni, így csendben várakoztak. Thrin végig néz a csapaton, majd oly halkan, mintha más is meghalhatná, elmondja, hogy ez egykoron hatalmat sugárzott. Ám valaki, vagy valami értő módon elvette az erőt belőle. Ami érdekes, a jelek nem azért voltak itt, hogy meggátolja bárki bejutását, hanem, hogy ne engedje ki. Sajnos nem tudja megmondani az írásból, hogy kit tartott fogva. Tagrid gondolkodóan dörzsöli meg az állát. Talány számára, hogy kifelé nincsenek nyomok, de a kút káváját még is összekarmolta valami. Ami biztos, nem medve nyomai voltak. Zeref és Eraman szinte egyszerre teszik fel a kérdést. Mi az, ami nem hagy nyomot, és karmokkal rendelkezik? A kérdés hallatán mindenki a tudósra néz. (sikeres próba Thrin: IQ+nekromancia) Ami biztos, nem élőhalott. Ezek a jelek a falon nem holtak ellen lettek felrajzolva. Ám túl ősi írás, így napokba telhet, mire megfejti. A sors nem hagyja a varázslót kibontakozni. Zeref, aki eddig a sötétséget kémlelte, felfigyel valamire. (sikeres próba Gorodak: észlelés) Tőlük talán 30 méterre mintha valami haloványan világítana. Túl gyenge a fénye, hogy megállapítsa mi is az. Azonnal szol társainak, kik hunyorogva néznek a mutatott irányba, és pár pillanat múlva ők is felfigyelnek a jelenségre, de nem tudják mi az. Végül a kíváncsiság győz, és elindulnak a megadott irányba. Pár lépés után veszik észre, hogy egy terembe érkeztek. A fáklyát magasra tartva úgy 10-15 méter szélesre saccolják, magassága, mint a folyosónak 2 méter. Jobbra és balra rendezetten kőszarkofágok sorakoznak egymástól fél méterre. Ám mind fel van törve, és valamiért tulajdonosaik csontjai hevernek szétszórva a hideg kőpadlón. A csapat óvatosan lépked a halottak közt, félve, hogy megzavarja örök nyugalmukat. Ekkor a varázsló felemeli a kezét, és megállnak. A terem közepén lehetnek, előttük 20 méterre a pislákoló fény. (sikeres próba Thrin: IQ+nekromancia). – Ez egy bezárt lélek. - Mondja csendben Thrin.

Kar vastagságú, egy méter magas kőoszlop, melynek a tetején egy összezárt kő kéz van. A pislákoló fény az ujjak közt áramlik kifelé. Az oszlop mögött egy érintetlen kőszarkofág van, mely meglepő módon a falnak döntve áll, és nem fekszik.

//off: A terem nagyjából 40 méter hosszú. Nem láttok tovább járatot. A szanaszét heverő csontok közt kardokat is láttok heverni. A fényt tartó oszlop úgy három méterre a mögötte lévő, álló kőszarkofág előtt van. Ti most úgy 20 méterre vagytok tőle. Halvány kékes fény áramlik ki. //

PM: Thrin
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.18. 19:38

//off: légyszi érzelmeket ne felejtsetek el belevenni a szövegekbe. úgy értem, gondolatjellele elválaszta, hogy milyen érzések párosulnak a kijelentések/kérdésekhez.
Pl: Vajon mikor lesz már vége? -kérdem kiváncsian.
Vajon mikor lesz már vége? -sóhajtok fel, unottan.

Ez kicsit megkönnyítené, hogy mit is akarsz sugallni egy-egy mondattal. És igen, azért írom le, mert én magam nem értettem Thrin szarkazmusát.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.18. 22:17

Zeref till

Mikor oda érünk a terembe kicsit meglepődök a feltört koporsókon és , hogy innen nincsen tovább út....

< Tényleg a semmiért jöttünk el ilyen messze, várjunk csak ott még van egy épp hátha titkos ajtó, talán a többiek ki tudják nyitni, de ez itt nekem nagyon nem tetszik ennyi csont szanaszét. >

Közben meglátjuk a fény forrást amitől kicsit lefagyok, hogy vajon ami az ördög is lehet ez még Ermannal is össze nézzek.

Mikor Thrin kimondja, hogy : ˇbezárt lélek... ˇ
< Az meg pontosan mi lehet és meglehet ölni??? Mennyire kell tőle tartani ? >

- Mond Thrin és ez ránk nézve mennyre veszélyes? Mert ha be van zárva akkor nem is bánthat minket ügye? -
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.19. 10:50

Gyorsan körbe pillantottam az új teremben felmérve a mágia forrásait, de mint arra számítottam csak a lélek börtöne és a mögötte rejtőző, szarkofágból sugárzott a mágia.

Miután elárultam a többieknek is a helyzet állását, egy tudat nyitást végeztem amivel felértem a bezárt lélek tudatát és miután megállapítottam hogy védelemmel rendelkezik csak utána válaszoltam a harcos feltett kérdésére:

- Ez sajnos nem tudhatjuk, de úgy érzem, hogy a lélek rendelkezik bizonyos tudattal így lehet védelmező szerepe, így jobb ha óvatosan mozogtok a teremben. De az is lehet, hogy csupán figyelmeztetésnek van itt, hogy így járhatunk mi is. - fordultam a többiek felé - Tartsátok kézben a fegyvereiteket. - Intettem a lovag felé, majd a kapitányhoz fordultam,:
- Lennél szíves azokat a fegyvereket egy kissé vissza vinni a járatban - intettem a földön heverő fegyverekre - jobban érezném magam.

- Megpróbálhatom felvenni a kapcsolatot a lélekkel, és kommunikálni vele ezzel lehet, hogy a továbbjutásunkat segítem, de az is lehet, hogy egy védelmi mechanizmust indítok el, így egyedül nem dönthetek erről, ha ti is úgy gondoljátok megteszem, ha viszont nem egyeztek bele akkor megpróbálom megtörni a börtönének varázsjeleit, de ha így teszek a lélek elszáll, és ha bármi szerepe is van az esetleges továbbjutásunkban mint a szarkofág elmozdítása stb. , akkor csak nagy nehézségek árán juthatunk tovább.

Ezután ha abba a folyamatba kezdek amit mindenki helyesnek ítél, ( természetesen a kommunikációnál a fegyveresek gyűrűjében szeretnék lenni).

Kommunikáció:
Pszí telepátiával próbálom elérni, ha így nem megy, mert elzárkózna esetleg ettől, az ősi nyelven (kyr) próbálom elérni, hogy kommunikáljon velem.
Ha békésen reagál vagy kíváncsian. Tudatom, hogy a város védelmezői vagyunk kik, a mélység veszedelmét igyekszenek megfékezni.
Ha támadólag reagál vissza vonulok és várom a reakcióját. Pszi : az időtartamtól függ 1/kör

Ha a szabadon eresztést választjuk, akkor mágikus csapdákat keresve hatolok a börtöne felé, ha biztonságosan elérem a véseteket igyekszem megtörni.

A reakciótól függően igyekszem a társaim védelmébe, vagy maradok a helyemen.

A botot utasítom, hogy bármilyen mágikus tevékenységet is érzékel az én és Migráén kívül jelezzen azonnal.

/Mindenki szavazzon valamit, a többség viszi, ha nem szavaz mindenki akkor mindenképp felveszem a kommunikációt vele,
Migra, ha van jobb ötleted és kifejted elfogadhatom azt is, esetleg te is segíthetsz a kapcsolat felvételben, ha ezt jelzed elmondom mit szeretnék átadni a léleknek és együtt kezdünk neki (a nyelvek miatt jó lenne hátha csak az amazonok rejtett nyelvjárásait beszéli) :) /
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.19. 22:12

/Eraman Argus/

Körbetekintek, és az első gondolatom, akaratlanul a számon köt ki.
-Hű!
Aztán átgondolom, hol is lehet elrejtve a kincs, hol kéne keresgélnem. Az álló koporsón mindenképp megakad a szemem, és mikor közelebb érünk, elkezdem megvizsgálni, nincs-e valami titkos retesz/csapda, akármi körülötte.
Közben Thrin és Zeref beszélgetésbe elegyedik.

Zeref: Mond Thrin és ez ránk nézve mennyre veszélyes? Mert ha be van zárva akkor nem is bánthat minket ügye?
Thrin: Ez sajnos nem tudhatjuk, de úgy érzem, hogy a lélek rendelkezik bizonyos tudattal így lehet védelmező szerepe, így jobb ha óvatosan mozogtok a teremben. De az is lehet, hogy csupán figyelmeztetésnek van itt, hogy így járhatunk mi is. - fordultam a többiek felé - Tartsátok kézben a fegyvereiteket.

Na erre az utolsó mondatra, akármit is fogdostam éppen, azonnal elvettem a kezem és hátraléptem párat, majd kardot húztam.

Thrin: Lennél szíves azokat a fegyvereket egy kissé vissza vinni a járatban - intettem a földön heverő fegyverekre - jobban érezném magam.

Na erre azért nem számítottam, hogy majd a legénység engem ugráltat. Először csak olyan arccal nézek Thrin, mint aki azt kérdezi: "Ezt most komolyan gondoltad?"
Aztán a többiekre nézek, akik meg sem moccannak.
-Mi van, moha lepte a fületeket? A fegyvereket! -fordultam oda a többiekhez, hangomban nem voltak negatív érzelmek. határozott, és parancsoló volt.

-Próbálj meg dumálni vele először, addig körülnézek.

Titkos helyeket, átjárókat, csapdákat keresek.
Dobások
Csapdakeresés: 70
Rejtekhelykutatás: 15
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.20. 0:35

Zeref Till

Végig hallgatva Thrint és Ermant.

< Remélem ezt nem nekem szánta... >

- Szerintem is probálj meg vele beszélni. -

< Mondjuk egyet értek Ermannal én is pislognék egyet, ha nekem parancsolná ezt az újonnan csatlakozott. Mondjuk Migrának kellet volna szólni, hogy szólj az embereidnek, hogy vigyék ki a fegyvereket... Persze értem én a, hogy mi baja, de ja... >

Majd az Migrára nézek és biccentek felé a fegyverekkel kapcsolatban, hogy akarja , hogy kivigyem vagy nem...
Ha nem mond semmit meg nem mozdulok, csak a kardot fogom a kezemben, ezúttal a pajzsomat a hátamon hagyom, mivel úgy érzem ebben a helyzetben nem sok hasznát venném, ha úgy hozza a sors.

< Remélem tud vele beszélni és hamar tovább jutunk, mert nekem ez nagyon nem tetszik, vajon azt hogy értette, hogy mi is erre a sorsa juthatunk, remélem nem gondolta, komolyan, mert a hideg futkos a hátamon, attól, hogy így itt kéne poshadnom az idők végezetéig... >

Közben folyamatosan figyelem a terepet, hátha észre veszek valami változást. Illetve meg nézem magamnak a fegyvereket hátha rájövök milyen korból valók vagy mennyire rozsdásak esetleg honnan származnak kik csinálták.

Fegyver ismeret: 3
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.20. 9:52

/nem tudom mennyire érezni de igyekszem bevetni a lélektant és az ékes szólást/

Kiegészítés:

Erman reakciójára csak pislogok majd elfordulok és hozzá teszem:

- Meghajolok bármely kapitány előtt a saját hajóján, így előtted a tieden, Zeref előtt a harc mezőn, Migra előtt az isteni kérdésekben, de az én hajóm a tudás és a mágia így ha a helyzet úgy adódik hogy fogadd meg a tanácsaimat, helyesen teszed mert elragadhat a vihar! - hangom színtelen mintha egy idézetet olvasnék a könyvből.

Ezután ha nincs más reakció folytatom a mit csinálok épp.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.20. 22:11

Tagrid di Gram

*A terembe elsőként lépve lassan és óvatosan lépkedek. //Mivel, korábban írtam most én megyek elől.// Nem szólok semmit. Kardomat kézben tartom és távolról megszemlélem a fegyverek típusait és állapotát. Ahogyan a csontok állapotát is megnézem. Közelebb még se megyek feléjük míg a két mágia forgató azt nem mondja, hogy mehetünk. Mikor Thrin a megkötött lelket említi kérdőn tekintek vissza rá? Közben felrémlik, gyermekkorom rémmeséi. A falakon átsétáló kóbor lelkek és a sziklaszirten fel - feltűnő szűz, ki bolond szerelmes ifjakat ragad magával a viharos tengerbe.

- Lélek? Azt meg még is hogyan vágjam meg?!

*Az erre kapott válasz, miszerint egyszerű acéllal sehogy nem derít jobb kedvre.

//Mindenki engedelmével átugrom a válaszolgatás hosszú sorát és magam válaszoltam meg ezt a kérdést.//

*A terv viszont, hogy kapcsolatba lép vele már jelentősen javítja a közérzetem. Így a helyemen maradva várom a jelet a továbbhaladásra.

//Off.: Na igen jó kérdés, hogy most ki kinek ad utasításokat. Én most magamra mint szabadúszó tekintek. A hierarchiánk finoman szólva kidolgozatlan most. Esetlen erre PM formában később visszatérhetünk.//

*Eraman „parancsára” hasonló arccal tekintek mint ahogy ő az előbb Thrin-re nézet.

<… „Ezt most komolyan gondoltad?!”… Ennek a közembernek elmentek otthonról…>

*Thrin, Eraman-nak adott válasza után meg már hátat fordítok a szarkofágnak és hol egyikre, hol másikra nézek. Végül Thrin-en állapodik meg a tekintetem.

<... Ennek a kettőnek elmentek otthonról... Az egyik nem mond semmit és azt hiszi tanácsadáson kívül mást is tehet... A másik meg... meg... kalóz :twisted: ...>

- Biztos, hogy fenyegetést jelentenek azok a rozsdás fémdarabok a csontok között? Van esély arra, hogy megmozdulnak és ránk támadnak a holtak? Van esély arra, hogy a lélek megdobál minket mindazzal amit a kriptában talál?

Ha a válasz igen. Akkor.:

- Legközelebb ezzel kezdje Magiszter, mondja el a rosszérzésének az okát is. Ne csak azt, hogy balsejtelme van. -*Azzal kardomat elteszem és elindulok összeszedni a fegyvereket.*- Zeref segítesz összeszedni a fegyvereket?

*Miközben összegyűjtöm a fegyvereket, távolabb rúgom a csontokat egymástól. A fegyvereket én viszem visszább a járatban. Zeref-nek mondom, hogy inkább maradjon itt, amíg visszatérek. Ezzel át is veszem tőle azokat a fegyvereke, amiket ő gyűjtött össze. Jó 50-100 m megyek vissza.

Ha a válasz nem. Akkor.:

- Koncentráljuk akkor inkább a fontos dolgokra. Jobb ha nem válunk szét és nem vonjuk el a figyelünk ilyen kis semmiségekkel. *Hangom határozott.

*Várok amíg a mágia forgatók nem adnak jelet a továbbhaladásra.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2014.02.20. 22:28-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 72 / 180 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján