• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 69 / 180 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.01.31. 20:24

Zeref Till

Az események zajlása, kicsit meg lep és lehűti kedélyemet, de valahogy rossz érzések fognak.

< Vajon késöbb még lesz belőle konfliktusunk, mert nagyon érdekesen hagyták itt a helyet, nem tetszik ez nekem. >

A bemutatkozásnál ha rám nézz Thrin: - Zeref Till // Egy kis nemesi családból nem túl messze inen. //-

< Egyelőre nem kell tudnia többet majd később, ha netán velünk tartana máshová is. >

Migrát meg tartom míg leeresztem kötélen a kútba, közbe hallgatom a társalgást ha van , meg meg nézem a törpék reakcióit az uj jövevény felé. Illetve néha még oda oda pislogok a sikátorokhoz.

< Remélem lesz másik bejárat, mert valahogy nem akardozik levennem a láncingemet. Amúgy meg ez a varázsló nem hiszem, hogy magával tudja vinni az én páncélom, úgy hogy elmondok egy fohászt hátha még meg lesz mikor vissza jövök, de a kardomat, meg pajzsomat biztosan magammal viszem. >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.31. 23:59

Tagrid di Gram

<…HARC!!!...>

*Ugrásra kész izmokkal várom a szembenálló csapat válaszát. Kezem már a kard markolatán nyugszik mikor a varázsló elbocsátja a három fegyveresét.

<… Ügyes… Már is szerzet három ellenséget… Most lesz harc vagy sem?!?!?!...>

*A három harcos döbbent kifejésén nem is csodálkozom. Magam is csatlakoznék a varázslót döbbentem bámulók csoportjához, ha nem az én javamra billent volna ezzel a mérleg.

<… Na vajon lesznek olyan bolondok, hogy kardot rántanak?... Oh. Kár. Úgy fest nem… Pedig már bíztam benne…>

*Tekintetemmel végigkövetem ahogy elhagyják a teret és még utána is abba az irányba tekintek amerre elmentek. A lassan feléledő párbeszédnek csak tompán vagyok tudatában. Eraman szavainál viszont visszafordulok.

Eraman
...Ők a legénységem, s hamarost kihajózunk, immár öten. -tárom ki bal karomat hogy megmutassak mindenkit (itt gondolom mindenki bemutatkozik)

*Kardom markolatát csak ekkor engedem el. Eraman szavai után meg is szólalok.

- Tagrid.

*Szűkszavú bemutatkozásom után visszaindulok a kút irányába. Hagyva ezáltal pár pillanatnyi időt, hogy bemutatkozzon az aki még nem tette és be kíván mutatkozni.

<… Lehet még össze fogunk futni ezzel a három harcossal… Nekem se őrködni, se ugyanitt nincs kedvem újra a felszínre jönni…>

*A bemutatkozások után szólalok meg legközelebb.

- Nos. Ahogy nemrégiben mondottam, még mielőtt félbeszakítottak minket. Szerintem menjünk le mind. Az úszni nem tudókat segítendő rögzítsünk kötelet a járat száraz része és a kút pereme közé. A vezető kötél mentén vígig mászhat mindenki. A felszerelésünket meg viasszal átitatott, vízhatlan zsákokban vigyük magunkkal.

*Amennyiben megfelel mindenkinek akkor én megyek bevásárolni. Esetleg Eraman is velem jöhetne. A varázslótól elkérem azt a pár ezüstöt amit anyagi hozzájárulás képen emlegetett. A barlangban én az utóvéd szerepét vállalom. Valamint felhívom mindenki figyelmét, hogy tartsa nyitva a szemét, hát ha még a közelben settenkedik a három harcos.

//Nos szerintem a kikötő környéki fogadókban is hozzá tudunk ilyesmihez jutni. De ha ott nem akkor valamelyik raktár vagy vegyeskereskedésben biztosan. Bárkit felkeltek szívbaj nélkül.
Kötél 20-40 láb 20-40 r
Szerintem nekünk 20 m-is elegendő, de ha hosszabb lenne az út a kútban akkor a 40 m-es biztos elég már.
Zsák db/20 r. 5db 100r(1e) a viaszosvászon métere 25r így az olyan anyag vagy abból készült zsák is hasonló áron mozog. Dupla ár fizetése esetén meg szerintem bármelyik kereskedő felkel a kedvünkért. Mint helyi lakosok bízok benne találok vagy találunk ilyen helyet. Netalántán ismerek, ismerünk.
Összegezve a korábbi tervemet támogatom.
Ha mégse ez kerülne megvalósításra inkább az őrszem szerepét vállalom.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.01. 12:01

//off: Miután Eraman az amazon nyakára köti a kötelet, egy hasba rúgással, e szavakkal küldi útjára: - EZ ITT SPÁRTA!!!!!!!!!!!!! :D //

A vaskos bőrruhájára csap a vörös szakállú törpe.

- Adgal, a vasverők Nelchak családjából. Ő itt Dún, Ő pedig Gór. A zsoldos társaim.

Egyértelmű, hogy a három törpe közt, a vörös szakállú a vezér.
Miután bemutatkoztak, mind a három a kút széléhez siet, és a mélységét fürkészi. Közben a nemes és az amazon kisebb „vitája” érkezik el újra. Előbb nézzenek körül, vagy előbb szerezzék be a szüksége dolgokat. (sikeres próba Hugilee: karizma+lélektan), (sikertelen próba Pelso: karizma+lélektan) Migra érvelése ésszerűbbnek tűnik. Először gyorsan leereszkedik, és ha a víz felett van a bejárat, akkor fölösleges bevásárolni. A törpék is egyetértenek, még, ha érződik is hangjukon, hogy nehezére esik nekik egy nővel egyetérteniük.
Migra oda is lép a kúthoz, míg Eraman előkészíti a kötelet a leereszkedéshez. Ám egy-két rántás után a „kapitány” a fejét csóválja. (sikeres próba Sirak: észlelés+csomózás) El is mondja a csapatnak, hogy biza ez a kötél túl megviselt már, hogy elbírja bármelyiküket is. Tagrid kihasználva a lehetőséget, gúnyos mosollyal jelzi, hogy még is csak muszáj beszerezni a felszerelést.
A törpék felajánlkoznak a vásárlásban, hisz minél többen mennek, annál hamarabb végeznek.

//off: Összesen 300 réz (3 ezüst) –be került a 40 méteres kötél, és az öt zsák. Jelezze, ki fizette ki, és vonja le magától. Ha Tagrid vagy Zeref használni akarja nemesi erejét, akkor ingyen volt minden.//

Egy órával később.

Még négy óra, és a két hold teljesen elveszti uralmát az égbolt felett, és örökös ellensége, a nap tér vissza jogos helyére.

Migra lassan forogva ereszkedik lefelé. Egyik kezével a kötelet foglya, míg a másikkal az égő fáklyát. Zeref, és Dún tartja a kötelet, így könnyedén eresztik le a nőt, miközben a többiek izgatottan lesnek a kútba. A víztükör teljesen sima, és olyan érzése van Migrának, mintha egy sötétségbe nyíló démoni kapu felett lengne. Talán 15 méter mélyen lóghat, úgy három méterre a víz felett, mikor észrevesz valamit. A kút kövekkel kirakott fala, egy méternél kicsit nagyobb részben be van szakadva.

Kicsit később

//off: Írjátok le, hogy a kötelet úgy hagyjátok, vagy kioldjátok mikor leértek. Eraman tud kioldó csomót kötni.//

Mindenki lemászott a kötélen, még a törpék is.
Egy három méter széles, és két méter magas, kövekkel kirakott folyosón áll a kis csapat. (sikeres próba Pelso: észlelés+nyomolvasás) (sikertelen próba Hugilee: észlelés+nyomolvasás) A fáklya fénye pár méterrel beljebb világít, utána csak a sötétség.
Tagrid érdeklődve figyeli a törmeléket, majd a kőpadlót, majd észrevételét hamar meg is osztja a többiekkel. Egyértelműen a kút felöl törték be a falat. És a nyomok azt mutatják, hogy legalább négy alak haladt a folyosón, de érdekes módon visszafelé nem vezetnek nyomok. A halott asszonyt négy napja találták meg a kút mellett.
A törpék babonásan dünnyögnek, hogy biztos egy démon falhatta fel azt a négy balszerencsést, és biza, hamar megtudhatják miféle szörny volt, csak lehet akkor már késő.
Minden esetre a varázsló érdekesnek találja, hogy milyen véletlen, pont egy ősi labirintus mellett ásták ki, és kövezték ki a kutat. És a kútásóknak fogalmuk sem volt, hogy miféle hely rejtőzik tőlük pár lépésre.
A falakat vizslatva semmi különöset nem találnak. Apró repedések jelzik a korát a köveknek. (sikeres próba Sirak: észlelés+mechanika+csapdakeresés), (sikeres próba Thrin: mágia érzékelés)

Eraman végig vizsgálva a környéket, jelzi, nem talál semmi csapdát, vagy veszélyt. És Thrin is jelzi, nem érez mágikus kisugárzást. Így végül a törpék is kissé megnyugodva, elindul a csapat. Elől a három törpe, utána a „kapitány”, majd mögöttük Migra és Thrin lépked, és hátul Tagrid és Zeref zárj a sort. A törpék nem használnak fáklyát, így a többiek kissé lemaradva haladnak, hogy a tűz fénye ne zavarja a három zsoldost.
Talán fél órát haladhattak, mikor a törpék jelzik, hogy látnak valamit.
Egy holttestet találnak. Vaskos prém ruhát visel, ember, férfi. Mellkasán hatalmas nagy sebbel. Tőle kétlépésnyire egy rövid kard hever. Az amazon és a varázsló a sebet vizsgálja. (sieres próba Hugilee: IQ+orvoslás+élettan), (sikeres próba Thrin: IQ+élettan+nekromancia) Migra a fejét csóválja. Mintha egy csapással tépték volna ki a szívét a férfinak, de a seb úgy néz ki, mintha elrohadt volna, miközben a test a hideg miatt még nem indult oszlásnak. A varázsló felegyenesedik, és az állát dörzsölgetve a folyosó sötétjébe tekint. Tapasztalata szerint ez csak is a fekete mágia műve lehet. E hatalommal birtokában képessé válik az életerő kiszipolyozásra. És ez a seb pont úgy néz ki. Ismer olyan teremtményt, mely dacolva a halállal élőholtként bolyong, és karmos kezével, ha megsebez valakit, az életét is kiszívja belőle. A lény neve Nariv, és nekromanták teremtik bizonyos helyek megvédésére. Szinte halhatatlan. A tűz, és a mágia képes végezni vele. Halandó fegyverrel majdnem lehetetlen.
A törpék ezt halva igen csak elfehéredik az arcuk, és rettegve nézik a folyosót, mintha most törne rájuk ez a szörnyeteg.

//off: Döntsétek el, hogy akartok e tovább menni. Aki ki akarja fosztani a hullát, vagy átnézni, az dobjon asztrál próbát, és csak siker esetén nézheti át a holtestet. (ez babonás félelem.) A varázslónak nem kell asztrál próbát dobnia. //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2014.02.02. 14:00-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.02.01. 19:15

Zeref till

// Gondolom akkor én páncél nélkül jöttem le nem? ha igen akkor csak a fegyver kabát van rajtam aminek 1 es az sfé je és 0 ás az mgt-je. :D Gondolom, mivel a kötél nem hiszem , hogy elbir engem meg még 70 kg ram páncél... :S //

A kútba utolsóként mászok le, de mielőtt, le megyek még alaposan körbe nézek nehogy valami meg lepetés érjen minket.

// ha lehet akkor a láncing vértemet a járat szájához leadom a kötélen egy zsákban amit a többiek vettek. Csak, hogy vissza mehessek érte. :D Illetve ha meg várják , akkor fel is veszem indulás előtt még a barlang szájánál amíg a többiek vizsgálódnak. :) Ha nincs rá idő akkor csak a ruhám van rajtam azt kész. //

A fizetésnél nem búvok ki a címem által okozta előnyökre hajazva és 1 ezüstöt bele adok a költségekbe.

A kútban én megyek utoljára és néha hátra nézek, mert úgy érzem, hogy még társaságunk akadhat a három korábbi harcostól.
A holtestek és azoknak a kinézete, kicsit rám hozza a frászt , hogy mi okozhatott ilyet és mikor a varázsló szóvá is teszi a gyanakvását, kicsit rossz érzés fog el.

< Akkor még is, hogy a fogjuk meg ölni azt az izét, tán valami isteni csodával??? hm tényleg, hisz miért ne? Egy kérdést meg ér... >

Majd Migrához szólok.

- Migra, ebben a reménytelen esetben nem kérnéd meg űrnőd, hogy áldja meg fegyvereinket a csatába, hátha segít neked , nekünk! -

Majd a kardomat a két kezembe fogva nyújtom neki oda ha bólint.

< Végül is az isteni csodában még bízhatok, a lény ellen... >

A holtesteket eszembe se jut át kutatni még rájuk nézek egyszer kétszer , majd meg rázom a fejemet, ha Migra meg áldja a fegyvereinket akkor azt meg várom.

Utána, ha nagyon nem akar meg indulni a három törpe akkor én indulok meg előre elsőként fáklyával a bal kezemben és kardal a jobban, a pajzsom pedig a hátamon van, olyan szíj féleséggel rögzítve.

< Elég hamar megijedtek a törpék ahhoz képest, hogy mennyire híres ez az ember. Lehet nem véletlenül, de én bízok az istenek erejében, és ha jól sejtem és mázlink is van Migra istennője talán ez alkalommal velünk lesz. >

Közben haladok előre és próbálok figyelni minden egyes kis mozgásra, nehogy valami meg lepjen!
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.01. 22:47

A csapat hamar túltette magát a zsoldosok távozásán, csupán a zsoldoson vettem észre, hogy feltűnően a sikátor felé pillantgat időnként mintha azt várná, hogy elő ront egy kisebb sereg bosszú álló zsoldos. A csapat elég szűkszavúan de letudta a bemutatkozást, így a kút kérdésére tértünk rá. Egy kisebb szócsata után a hölgy várni kényszerült míg a csapat egy pár tagja megvásárolta a szükséges kellékeket. A csapat tevékenykedését hozzá nem értő lévén kissé félre húzódva figyeltem. A nő a kútba ereszkedett és nemsokára fel is jött a hírrel, hogy nem kell úsznunk. Gyorsan és zökkenő mentesen jutottunk le a járatba, Ahol is többnyire szabályos menetbe rendeződtünk és sikerült is egy biztonságosabbnak látszó pontot kiharcolnom Migra mellett a csapat közepén.

A járat gyors fürkészése után biztonságosnak tűnt, még ha előzőleg a nemes el is árulta hogy nyomok vezetnek a mélyébe de kifele egy sem. Elindulásunk után talán percekkel egy holtestbe botlottunk, a zsoldosnak látszó alak egy csúf sebbel a mellkasán hevert. Én és Migra a test mellé léptünk és vizsgálni kezdtük, hamar fekete mágia nyomaira bukkantam a seb képében. Míg Migra a többieknek az elméletét osztotta meg én gyorsan le ellenőriztem fejben azokat a lényeket amik előfordulhatnak itt és ilyen sebet képesek ejteni.

Mikor végzett elő álltam az én gondolatommal, hogy mely lény lehetett a gyilkosa ennek az embernek, a szavaim látható döbbenetet okoztak a másik csapatnak.

~ Most már talán bánják, hogy nem fogadták be a vérebeket is.~

Mikor a Zeref a hölgyhöz fordul és áldás emleget kissé felhúzott szemöldökkel fordulok Migra felé:
- Egy pap? Melyik isten szolgáját lehet tisztelni benned? - kérdezem tőle megértve a mágia okot amit a fejdíszében láttam.

A válasza esetén csak tudomásul veszem és igyekszem nem kimutatni sértő érzelmeket, ha egy ismeretlen istent említ, (nem pyarr).

Ha a nő áldást mond a fegyverekre én nem tartok rá igényt, ha kérdezik (bár nem látszanak a fegyvereim ha csak nem figyelik direkt azt.

A hullát természetesen átkutatom, bármi érdekes és felhasználható tárgy érdekel (ha majd a nála lévőket felsorolnád kiválasztanám, egészen a törött kard szilánkig köszönöm) /Ezután szorgalmazom a hulla elégetését, indokként azzal szolgálok, hogy minél jobban össze ég annál kisebb az esélye, hogy valami mágia folytán feltámad, és erős ellenfélnek bizonyul/

Ha tovább haladunk a törpök elöl haladását szorgalmazom inkább mint az esetlegesen előre törekedő Zerefét, ha tudom le is beszélem róla, érvelve a törpök hatékonyságával a mélyebb régiókban. Igyekszem a törpöket is rávenni, hogy megértsék a fontos szerepüket, és biztosítom őket, hogy ügyelek a biztonságukra ha úgy adódik, hogy félnek elől haladni (ezt így fogalmazom meg xD).

Haladás közben a botomnak jelzek, hogy adjon jelt, ha érzékel valamit (ő a mágikus érzékeléssel pásztázza a környezetét így, minden mágikus zavart észlelni fog ami a zónába kerül) ezen felül minden mágikus tárgyról amiről tudok és érzem tájékoztatom, nehogy vaklármát csináljon.

/az a kötél még kellhet ha nem akarjuk szerencsétlen mágusra hagyni az összes ereszkedést és mászást/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.02.03. 8:59-kor.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.02. 14:17

//off: Ha el akarjátok égetni a holttestet, akkor vagy nagyon sok száraz fára lesz szükségetek, vagy hosszú ideig kell mágikus tűz alá vonni, mivel át van fagyva a test, és nehezen gyullad meg. Kérlek írjátok meg, miképp égetitek el, és ki teszi azt. Ha nem írjátk le, akkor nem égettétek el a holttestet. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.02. 17:39

/Eraman Argus/

Én mindenképp átkutatnám a hullát. /próba: 4/

A hulla látványa inkább tölt el boldogsággal mint ijedtséggel, hisz ez azt jelenti, hogy a kincs még itt van. Habár Thrin elemzése a félelem árnyát vetíti rám, minden erőmmel megpróbálok nem kiakadni. De aztán említi, hogy ezek védő szellemek, tehát tényleg itt van a kincs.
-Tehát a kincs létezik, és most is itt van! Mire várunk még? -húzom elő kardom a hüvelyéből.

Zeref: - Migra, ebben a reménytelen esetben nem kérnéd meg űrnőd, hogy áldja meg fegyvereinket a csatába, hátha segít neked , nekünk! -
Majd a kardomat a két kezembe fogva nyújtom neki oda ha bólint.

Thrin: - Egy pap? Melyik isten szolgáját lehet tisztelni benned?

Migra: [...]

Nekem nincs szükségem isteni áldásra, mert tudom hogy Antoh és Alborne mindig mellettem állnak. Az ő útjukat követem és apámét.

//Én azt mondom, ott hagyhatjuk hogy visszafele ne legyen ilyen problémánk, de ha paranoiások vagyunk akkor nem hagyjuk ott. Szóval én egyenlőre az "igen, ott hagyjuk a kötelet"-re szavazok//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.02. 21:23

Tagrid di Gram

*Mikor elmegyünk vásárolni. Oda megyek a varázslóhoz.

- Az imént mintha olyasmit említett volna, hogy kész anyagilag hozzá járulni a balhéhoz.
*Azzal tartom a kezem a korábban emlegetett ezüstökért.

//Mivel eddig csak Gorodak írta, hogy beszáll a holmik megvásárlásába így Thrin-t szaván veszem és a fennmaradó összeget az ő erszényére egyenlítjük ki.
- Sajnálatos módon nem értek a viaszos vászonnál összetettebb megüléshez szükséges tárgyakhoz, így azt másra hagynám, de felajánlhatok 5 ezüst pénzt akár többet is a felmerülő költségekre.

:D Gondolom nincs harag. :D :D //

//A kötéllel kettős érzéseim vannak. A három harcos miatt nem hagynám ott, de az esetleges menekülést tudja segíteni. Így magam is amellett vagyok, hogy maradjon ahol van.//

*Csendben haladok a sor végén. Minden apró rést megnézek magamnak ami mellet elhaladunk. Kardomat már a kút alján lévő járat szájában elő húzom.

//Gorodak. Szerintem a kötél elbírja ha a láncingedben mászol. A KM szolt volna ha nem. Valamint arról is szólt volna ha nincs időnk arra, hogy megvárjuk amíg fel vagy le veszed a láncinged.
Tehát teljes harci díszben vagy jelen.//

*A holtestnél eleinte még nincsenek balsejtelmeim. Viszont Migra és Thrin szavai hallatán, pár pillanatra haláfélelem jelenik meg az arcomon. Még szerencse, hogy én vagyok az utóvéd így míg mindenki a két „nekromanta szakértőre” és a hullára figyel erőt veszek magamon. Így legalább nem kell orrbeveréssel fenyegetnem senkit miközben a tagadok mindent.

<… :shock: Életerőt szívó hulla!?... HALHATATLAN!!!!?... :( halandó fegyver által szinte sebezhetetlen????!... Ajaj :? …>

*A korábbiaknál is feszültebben meredek a sötétségbe.
~ Most már talán bánják, hogy nem fogadták be a vérebeket is.~

*Thrin szavai kizökkentenek a sötétség fürkészéséből.

- Két dologra lennének jók ha itt lenének. Út torlasznak és, hogy előbb halljanak meg mint én 8) . A járat alacsony. Nem emelhetem a fejem felé csapás előtt a kardom, csak oldalirányú vágásokra vagyok képes. A volt zsoldosai is kardot használtak. Itt viszont három dolog jönne jól, pajzs, rövidkard, lándzsa. A törpék jártak a legjobban. Nekik ez hazai terep.

*Miközben beszélek, közelebb megyek a testhez és ezáltal Thrin-hez is. Kardomat elteszem. Mellé érve bizalmaskodón vállára teszem a kezem. :)

- Ha valóban csak tűz és mágia sebzi, akkor a legjobb döntés volt, hogy magát is lehoztuk és nem csak Migrára hagytuk a szörny elintézését. Mivel mi többiek, csak feltartani tudjuk a szörnyet míg ti megölitek. Ehhez nem kell még három hullajelölt, hogy az esetleges zsákmányt még hárompár kéz közt osszuk szét.

*Megeresztek egy mosolyt és barátilag egyszer a vállára „csapok” :) :D

- Na, nézzük meg dicső elődünket közelebbről.

*Azzal csatlakozom Eraman mellé, aki szintén megnézi magának közelebbről még egyszer a hullát. Én mondjuk nem akarom át kutatni. Egy nehéz kőt/köveket keresek tekintetemmel, amit rá lehetne rakni. Ha ilyet nem találok akkor elő veszem a tőröm. Megragadom a fejet és a tőr segítségével levágom. Direkt ott vágok ahol a legkevesebb izmot kell átvágni. Majd a fejet az ölébe teszem és teszek az erszényemből egy – egy réz érmét a szemére és a szájába. Az égetést leszavazom. Zárt tér és mivel nem akarjuk magunkat kifüstölni így nem támogatom a mágiaforgatónk erőit feleslegesen pazarolni.

//Nos asztrál próbadobásom: 4 Ez vétés. Ezért kérdezem a KM-et az élettan 3-as mait kaphatok e +1 pontot? Ha nem engedi a vétés miatt a nyak precíz levágását, akkor egyszerűen bezúzom/szétzúzom. Kölcsön is kérek a törpéktől erre a célra egy harci kalapácsot, vagy bárdot.//

*A részemről ezt követően mehetünk tovább a korábbi felállásban. A tört el teszem és a kardomat előrántom.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.03. 8:50

PFF ez így mocskosabb de ha máshogy ne hát így:

Levetkőztetem a harcost igyekezvén minden súlytól megfosztani, Számításba veszem hogy bár egy harcos, de már napok óta itt szikkad(hidegben is) és az életszívás is amortizált darabkákat belőle.

Mikor úgy ítélem meg, hogy elég súlytól fosztottam meg 10 Mp-ért légiességet alkalmazok rajta és a (mágikus) botom segítségével bele nyomom a testet a sziklába) Ez 60 kg ha ennél is többe kerülne a súlya miatt, akkor megelégszem azzal, ha valaki lecsapja a fejét. Ezután feltöltöm az elmém Pszí segítségével indulás előtt) 5 Pszí pont mínuszal jár ez a cselekvés a mana ismét teljes.

5 ezüstöt ad át Thrin mikor vissza jössz:
- Most már egy csapat vagyunk, remélem nem sért meg vele, hogy vissza adja az aprópénz mikor ott van előttünk a kincs.

Ja és PELSO, én mindenhol úgy láttam, hogy a hullámjel ~ a gondolati szövegek, - a kimondott szó ezt ösztönből így jelölöm nem az általatok használt kacsa csőrrel igyekszem át állni de amire te válaszolsz az gondolat.

- MI :shock: egy siopa???
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.03. 9:50

//off: A férfi 60-80 kg közt lehet ruha nélkül, fény korában 80-100 kg között lehetett.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.02.03. 10:13

//off: Thrin, szerintem elegendő az is, ha színnel különbözteted meg. Kicsit engem is megzavar, hogy mit mondasz/gondolsz.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.02.03. 13:22

//Elnézést, hogy csak most fogok posztolni , de a mail nem értesített , hogy írtatok .//

Migra

A hullát látva, egy kicsit elszörnyedek, hogy milyen szörnyűségekre képesek egyes . Megbontják az élet rendjét és szörnyeket teremtenek …
Miután megállapítom a halál okát, jobban megnézve a sebet, én hátra is lépek , látom, hogy a haláli ügyekben egyesek járatosabbak….és mivel a veszélyes hullát is elintézik , szerencsére nem égetéssel, ezért inkább a védelmünkre összpontosítok, s ahogy kedvenc lovagom felém nyújtja a kardot , nem is habozok , hisz én magam is erre gondoltam:

„ Föld Anyának kedves voltál már egyszer, remélem most is elfogad.”

Gondolataim már máshol járnak, így Thrin kérdése el sem jut hozzám…legalább is nem olyan erősen, hogy válaszoljak is rá .
Felveszek egy kis földet, a tenyerembe, gondolom vizes is kellőképpen, megfújom, egy pár szál hajat veszek a fejemről és előhúzom ruhám alól, a nyakamban lógó szent szimbólumomat. Bal kezembe veszem, jobbal kihúzom a kardomat és átteszem a másik kezembe, élével lefelé lógatva és Zerefhez lépek . A kardot, az ő kardjával és kezével együtt a mellkasához tolom finoman úgy, hogy kezem hozzáérjen a kezéhez a páncélzatához és a kardjához egyaránt

//1 kör 4 kegypont a kardokra, Zerefre , a páncélzatára és magamra //

Jobb kezemet a fejére teszem, homlokom a homlokához érintem ( úgy teszem a kezem, hogy mindkettőnk fejéhez hozzáér )és anyanyelvemen kezdek bele az imába.

// a félreértések elkerülése végett ezt a következő szöveget mondom hangosan , csak legfeljebb nem értitek :) //

-„Drága Föld Anya
Te, aki minden élőt szültél,
Áthatsz, gondozol, ápolsz
Tekints felénk , vegyél védelmedbe
Minket!

Hogy az élet győzzön
Élettelen felett, hogy aki halott,
élőnek ne árthasson már .
Óvj meg minket az ártalmaktól!
Érints meg minket, ezt a páncélt és e
pengét, hogy védelmezzen , s élhessünk
a Te szolgálatodra a neked tetsző módon.

Fogadj be óvó karjaidba , s a te szereteted
Fényeskedjék a sötétben! „

A hevenyészett szertartás végeztével, hátralépek nagy levegőt veszek , elteszem a szimbólumot vissza a ruházatom biztonságos rejtekébe . A kardomat már nem teszem el, hanem a kezemben tartva megyek majd tovább.

//Ha a férfinép bámulna, mert túl intimnek találták az előbbi jelenetet, tudni kell , hogy az Amazon habozás nélkül cselekedett , természetesen, és nem gondolta végig, hogy esetleg ez túlságosan „zavaró” lehet a többieknek ezért ha ilyen reakciókat tapasztal , azt csodálkozva fogadja majd. S ha leesik neki a célzás esetleg, akkor csak sóhajt és fejét enyhén csóválva, annyit mond lemondóan a saját nyelvén: - Hímek… De azért magában mosolyog majd )) //

Útra készen várom, hogy induljon az eleje.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2014.02.03. 18:18-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.02.03. 14:34

A gondolatok mostantól ~ jelen felül mondjuk sárgával színezem, hogy nehézséget jelenten (fehér háttérnél a gondolataimat olvasni)
~ Milyen problémás.

Ha meghaladja a férfi a kritériumokat (60 kg) akkor nekem megfelel, ha Pelso felfedi a rejtett vadálat énjét és szétbarmolja a testet: :lol:
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.02.03. 16:02

//Off.
Igen akkor ez egy szerencsétlen félreértés volt. Mindegy így jártunk.

Én az oldal hivatalos jelöléseit használom. Emlékeim szerint mind ezeket az alap jelöléseket használjunk.

Játékon kívüli írás KM és egymás részére valamint harcértéket és egyéb infók közlésére.: // INFÓ (szöveg) //
Általános cselekvés, beszéd, hozzáállás, a jelenet során körülbelüli tevékenység leírása.: *SZÖVEG
Beszéd.: - SZÖVEG
Gondolatok.: <...GONDOL...Gondol...gondol...>

A színkiemelés szerintem akkor jó ha nem hagysz szünetet a részek között és a tömött bekezdések közt megbúvó fontos részt vagy beszédet kívánod kiemelni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.02.04. 22:00

//off: Gorodak, a karaktered teljes harci díszben van :D . Hugilee, nem 4, hanem 5 mannapont az áldásod (KM könyvelés :) ). A kötél ott maradt a kútnál kikötve. Pelso, ez babona, így nem mersz hozzá érni a hullához. Az élettan ilyenkor nem segít.//

A varázsló lehajol a hullához, majd átkutatja a testet. Egy tőrt húz ki az övből, és egy bőrerszényt szakít le. Mást nem talál nála. Tagrid türelmesen megvárja Thrin tevékenységét, majd tőre felé nyúl, hogy a hulla fejét eltávolítsa a testétől, de megtorpan. Végig néz a rút seben, és úgy dönt, inkább nem nyúl hozzá. Nehogy valami átkot magára szedjen. Szerencsére ezt a habozását senki nem vette észre. Inkább a törpék felé indul, hogy kölcsön kérje a kalapácsukat.
Ám mikor eléjük áll tervével, a törpék makacsul elhúzzák fegyvereiket, és nyelvükön köpik elé a szavakat.

//off: Itt van idő még reagálni//

A lovag kérésére az amazon kedves mosollyal illeti a férfit, majd bele kezd a rituáléba.
Lehajol, és a kőpadlóról némi földet vesz fel, és közben hajából pár szálat tép ki. Majd elővesz egy medált a ruhája alól, és a lovag által felé nyújtott kardot és saját kardját, gyengéden Zeref mellkasához nyomja. Majd megérinti másik kezével a lovag fejét, és lassan az amazon és a harcos homloka összeér.
Mindenki érdeklődve figyeli mi fog történni. Ekkor Migra áhítattal teli hangon imába kezd. Szavai, mint forró szellő a fagyos télben, úgy hatol mindenki fülébe, mi által kellemesen végig fut hátukon a hideg. Igaz nem érti senki, mit is mond, de azt érzik, ahogy a levegő kezd megtelni energiával. Majd sárgásan felizzik a medál, mit tart kezében, és gyönyörű fényjáték kíséretében áramlik át beléjük az isteni erő. Nem tart sokáig az egész ceremónia, de mikor alább hagy a fény a két alak már nem úgy fest mind pár perccel ezelőtt. A lovag szinte szikrázik az erőtől. Páncélja, kardja, mint királyok fegyverzete. Szemében nyoma sincs kételynek, legyőzhetetlen. Az amazon levetve vadász auráját, mint küldött áll ott, és szívében isteni hatalommal fenségesnek tűnik.

A három törpe tátott szájjal bámul, és teljesen kővé dermednek, oly hatással volt rájuk a rituálé.
(sikeres próba Pelso: asztrál) Tagrid érezve a mérhetetlen erőt, mely a levegőt belengi, nem részegíti meg, ám mosollyal az arcán nyugtázza, hogy az istenek nem hagyták el őket. (sikertlen próba Sirak: asztrál) A „kapitány” döbbenten áll, és mikor az amazon felé néz, akaratlanul is meghajol előtte. (sikeres próba Thrin: asztrál) A varázsló nagy levegőt vesz, de egyáltalán nem a meghatódottságtól. A fura ózon illat, mely a mágia velejárója, jó érzéssel tölti el, de úrrá kell lennie az érzésein, még ha isteni csoda szemtanúja is volt, hisz a gyenge akarat elgyengíti az elmét.

Ám nem tart sokáig a boldog pillanat. Fagyos szellő söpör végig a folyosón, magával hordva a halál szagát. Kínok közt haldokló sikolya bénítja egy pillanatra a halandók elméjét, majd csontok szenvedő recsegése jelzi, közeledik a vég. A törp harcosok remegve néznek a sötétbe.
A fáklya fényébe egy torz lény lép be. Bundás bőre több helyen lyukas, és szakadozott. Alóla csontjai látszódnak, melyről elszáradt húsdarabok lógnak. A már rég halott medve fejéről teljesen leszáradt a hús és a bőr, csak a félelmetes koponya néz a csapatra. Agyarai hatalmasak, és csontos mancsuk végén félelmetes karmok meredeznek. Négy kéz láb érkezett, és így is olyan magas mint egy ember.

PM: Mindenki

//off: Légy szíves dobjon mindenki asztrál próbát. A nekromancia bónusz hozzá adódik. Akinek nem sikerül, az a félelem harcmódosítókkal cselekedhet. Mostantól körökre osztott reagok lesznek. A lény természetesen támadni akar. A medve előtt két lépésre a három törpe áll, utána Zeref, mögötte Tagrid és Eraman, majd hátrébb az amazon és a varázsló. KÉ-t mindenki dobjon, még ha 1 szegmenses a cselekedete, akkor is. Ugyan is ez a reakció gyorsaságát jelenti.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 69 / 180 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján