• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 67 / 180 • 1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.23. 19:35

Migra

// Pelso ! Igazad van , valóban nem jeleztem ,hogy a lemerülést nagyjából lebeszéltük ...Argussal. ..Apropó ! Thor! Melyik a keresztneve Argusnak? Viszont a reagok nyilván valamilyen sorrendben történnek , de attól még a karakteremnek van lehetősége előbb cselekedni, mint a másik karakternek. Ezt inkább csak kérdezem Thortól, hogy akkor most hogyan legyen ? Argussal mi skypon beszéltünk erről , de ha le kell játszani , akkor azt mondanám , hogy : //

Mikor Argus jelentkezik, hogy majd ő lemegy , akkor a szavaimat hozzá intézem , miszerint megkérem rá ,hogy ezt most engedje nekem csinálni, mert ugyan biztos vagyok benne, hogy ő is kiváló úszó, de a tenger is más, mint a kút vize és volt már részem hasonló helyzetben.

Mielőtt felmelegíteném magam , új barátunkra a nemesre mosolygok :
-Tagrid ! Ha ragaszkodsz hozzá , beszerezhetjük előre a felszerelést, bár megjegyzem, nem tudjuk, hogy milyen lesz a bejárat, de ezen nem veszünk össze.

Ha mindent megbeszéltünk és beszereztük, és eljön a merülés ideje , csak akkor kezdem a koncentrációt a testhőmérsékletem emelésére. És csak ezután megyek le a kútba.

Hogy a többiek végül , hogy döntenek azt nem tudom, de ha merülünk én nem szeretném fennhagyni a holmimat , bár nincs túl sok . a köpenyem és a szinte üres táskámon kívül amiben a gyógyításhoz fontos apróságok vannak , ami talán csak nekem bír értékkel.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2014.01.23. 20:58

//off: Elméletileg angolos a név, tehát az első a keresztnév, de Sirakra bízom, melyik megoldás tetszik neki. A mostani reagtól Thrin is játszik. Üdvözöllek a játékban.Kérlek írd le, hogy néz ki most a karaktered. Egyébként a vitás kérdéseket mindig próbadobásokkal oldom meg, hisz a karakter meggyőző képessége a lényeg :) //

A csapat egyetért abban, hogy le kell mászni a kútba, de az már némi vitát okoz, hogy miképpen. Eraman már készül is neki a fagyos úszásnak, mikor az amazon szól felé, hogy engedje, hogy ő végezze a kutató munkát. A „kapitány” végig gondolja, majd egy vállrándítással átadja a lehetőséget. (Sikeres próba Hugi: karizma+lélektan). (sikertelen próba Sirak: akaraterő+lélektan)Viszont a nemes hajthatatlannak tűnik a sürgős beszerzéssel kapcsolatban. Migra szép szavakkal érvel, hogy először derüljön ki, mi is van odalent, de Tagrid érvelései győzedelmeskednek. Hisz, ha valami ok folytán a fagyos vízbe kerülne a felderítő, a hosszú percek az életét is vehetik. (sikeres próba Pelso: karizma+lélektan), (sikertelen próba Hugi: karizma+lélektan). De nincs idejük ezen sokat vitázni, mert a törpék kifejezetten dühbe gurultak a nemes megjegyzése miatt. Adgal folyamatosan arról papol, hogy megegyeztek a kincs szétosztásán, és ez így nem jó, hogy menetközben változtatni akar. A két társa természetesen a pártjára áll.

Miközben győzködik egymást, Zeref, ki nem vett részt a vitában, hanem őrködött, felfigyel valamire, mintha közeledne valami a sikátor sötétjében. Azonnal csendre inti a bandát, és a sikátor felé mutat. Az évek tapasztalatai rögtön elnémítják a csapatot, és a közeledő problémára koncentrál mindenki, mint jól összeszokott banda.

A kútnál lévő kis csapat észrevételei:
Hamar kibontakozik az éjszaka homályából egy kisebb csapat. Négy alak lép ki a kis térre. Három fegyveres, vaskos bőrruhát viselő ember férfi, és egy negyedik, kin egyértelműen látszik, hogy nem kardforgatásból keresi a kenyerét.

A térre érkező kis csapat észrevételei:
Hét alak vár harcra készen a kút mellett. Négy ember, melyből egy nő, és három sodronyinges törpe, kétkezes harci kalapáccsal.

//off: a négy kalandozó kinézete két oldallal visszább olvasható. Bocsi, KM lustaság :) //

Találkozás:

A vörös szakállú törpe (Adgal) azonnal átveszi a csapat szószólója helyét, és megálljra inti az érkezőket. Hamar kiderül, hogy ők is a katakombákba tartanak. A törpék hevesen tiltakoznak, hisz ők voltak itt előbb, de az egyik harcos, kinek vastag bőr csuklya védi kopasz fejét a hidegtől, gúnyos mosollyal ecseteli, hogy csak egy varázsló segítségével lehet a kincset megszerezni. Közöttük van egy. A törpék összeráncolt homlokkal fordulnak társaik felé segítségért a döntésben.

PM: Mindenki
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.01.24. 0:21

/Ezúton üdvözlök mindenkit.
Karakter, sötét incognós alak (földig érő csuklyás utazóköpeny, kicsit leharcolt állapotban van amit az utazás okozott, (kb. mint a képen) de azért még takar, köpeny nincs össze zárva így egy jó megfigyelő fém villanását láthatja a ruha alatt. A csukja a fenén, de alatta : Gesztenye szín haj, mélyzöld szemek, bőre enyhén nap barnított, vékony testalkat, nem sokkal, de izmosabb egy írnoknál. Olyan huszonévesnek néz ki. Jobb kezében magával egy magas botot fog, ez egy majdnem fehérbe hajló világos barna bot melynek csúcsát unikornis szarv szimbólum díszíti tövében 4 db rubint díszíti a botot (olyan újpercnyi darabok) és számos faragás található rajta. Hátán hátizsák egy kisebb fajta./

Erigow városát Télközép idején értem el, utam a legközelebbi fogadóhoz vezetett, hol nemsokára már egy szobával és a helyi pletykák özönével rendelkeztem. Az egyik különösebben megragadta az érdeklődésemet, a helyiek két halálesetet is említettek, és egy katakombát a mélyben mely kincseket rejt, de nekromancia által kreált lények védik. Ezt és a halálesetek helyét egybe vetve úgy gondoltam, hogy érdemes lenne körül nézni.
Az egyetlen problémám az volt, hogy ha a pletykák nem túloznak akkor én igen csak rászorultam volna pár harcosra. Darton kegyéből csupán egy napomba telt, hogy meg is találjam a három tulkot és egy kis győzködéssel rávegyem őket a kincs felkutatására, sőt még azt is sikerült elérnem, hogy fizessenek az egyenlő osztozkodás mellett a segítségemért.
Újdonsült tárasaimmal, vagy inkább vérebeimmel Arcoral, Odannal, és Singarral hamarjában el is indultunk az egyik haláleset helyszínére, egy térre. Utunk a sikátorok erdején át vezetett, én hamar eltévedtem volna, de vérebeim valószínűleg egy jó ideje itt lehettek, mert gyorsan meg találtuk a teret. A tér ahogy egyre jobban kibontakozott előttünk lehangoló képet tárt elém. Egy kisebb, bár a miénknél népesebb szám szerint hét főt számláló kompánia állt velünk szemben a kút mellett, és láthatóan felkészültek, hogy meg védik amik az övéké.
Elsőre nem értettem, de Arcor és egy heves természetű törp harcos beszélgetéséből kiderült, hogy a törp és csapata is a katakombákba igyekszik és bizony már meg is találták a lehetséges lejáratot.
~ Milyen szerencsés alkalom bár kevesebben lennének, úgy talán biztosabb lenne az egyesülés lehetősége, vagy a harcban a győzelemé, így marad a remény hogy nem kell megcsapolnom nagyon az energiáimat még a leereszkedés előtt.
Végig pillantottam a társaságon és hamar elvetettem a lehetőséget, hogy a törp legyen a vezető, rajta kívül még két törp volt jelen, ezen felül egy súlyos sodrony inges férfi, valószínűleg zsoldos féle, egy könnyedebb ruházatú alak, akit míves pengéjének alakjáról tengeren szolgált férfinak tippeltem. Volt velük egy nő, bár nem az a törékeny fajta és nem is a szimpla zsoldos féle, volt a megjelenésében valami más, talán a kisugárzása és mikor a harmadik szemem is rá nyitottam mágiát észleltem a fején lévő pántban. Végül egy a viselkedéséből és öltözékéből, meg a címerre hasonlító díszítésről nemesnek véltem így őt ítéltem meg vezetőnek, bár tudtam ha ez egy kalandozó csapat nem feltétlenül vannak vezetőik, de reméltem csak egy egyszerű zsoldos bandával van dolgunk.
Mikor a törpök segítség kérően fordultak társaik felé biztossá válik, hogy nem vezetők így elő lépek, és a nemes felé nézve használva mi az etikettből reám maradt meghajtom magam:

- Üdvözöllek uram, téged és nemes kompániádat, a nevem Thrin, és mint társaim említették a mágia forgatás nemes művészetét űzöm.
Megvárom, hogy mit válaszol a nemes, és ha nem jelzi senki, hogy tévedtem továbbra is neki címzem a mondandómat. Ha valaki más válaszol akármikor is változtatok viselkedésemen és a tömeghez beszélek, felváltva pillantva a kalandozókra, kiben lelhetek némi rokonszenvet és így lelhetek egy kiskaput.

- Én és társaim a katakomba rejtelmeit kutatjuk, úgy a kincs, mint a lent rejtező bestiák után, melyeket ismerek, és hatalmamban áll elűzni, vagy megsemmisíteni - húzom ki magam hátha szerzek némi tekintélyt a megjelenésemmel.
Kérem őket, hogy ha nem szükséges ne ontsunk vért és haladjunk együtt tovább célunk felé együtt, hisz ennyi felé osztva is még elég szép a lent lévő vagyon, és nem is biztos, hogy megéri mindeni a szét osztást, viszont biztosabb a túlélés ha mind együtt megyünk. Bár a nemes láthatóan nem déli, azért felajánlom neki nemesi becsület szavamat, ha ez számít neki és ismeri a családom.

/egy könyvben olvastam ilyet: Kisebb fajta zsákmány paktum ilyesmi neve van, azt takarja, hogy a kalandozók ideiglenes szövetséget kötnek még akár ellentétes vallásúak is és a kincs megtalálásáig együtt harcolnak és a gyorsabbik viszi a kincset, így mind a ketten oda teszik magukat mert az adott szó köt, ha lehet akkor ilyet is felajánlok nekik, ha nem hajlandóak az osztozkodás miatt szövetkezni./

Ha semmiképp nem sikerül meggyőzni a csapatot akkor végső megoldásként felajánlom, hogy vagy a láthatóan nem a csapat szerves részét képező törpöket, vagy az én vérebeimet hagyjuk hátra, de ezt ha van rá lehetőség kerülöm, hogy ne tűnjek olyannak aki a társait hamar eldobja a célja érdekében.
A harcot igyekszem végig kerülni, és vérebeimet rendre utasítom, ha az érkezéskori gúnyos hangnemet fent tartják, persze csak udvariasan (bár remélem átlátják a helyzetet).

Abban az esetben, ha egymás közt tárgyalnak és így elvonulnak, vagy súgnak, az én csapatom esetleges zúgolódását igyekszem elütni.
- Ne tartsatok ettől ez csak ideiglenes és mint mondtam meg is halhatnak - súgom diszkréten elfordulva a beszélgetőktől.

/bocs per pillanat nincs nálam a kockás pakk így nem tudtam dobálni/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.01.24. 11:48-kor.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 121
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.24. 11:28

// Szia Thrin! Üdv a bandában ! :) //

Migra Refron

Mikor megjelenik az újabb csapat "kincsvadász" tartok tőle kicsit, hogy megint verekedésbe kezdenek. De mikor meghallom, hogy egy varázstudó az, akivel jöttek, félelmemet a kíváncsiság váltja fel. Oly sok történetet hallottam otthonomban azokról a férfiakról, kik az istenek hatalmát lopva kívánják, kik hit nélkül törnek a magas szférák felé. A történetekben, mind gonosz és dölyfös hímek voltak, kik semmire sem használhatóak , mert minden figyelmük saját büszkeségük és "mágikus " erejük növelésére fordítják, s izomzatuk oly satnya, hogy még igavonónak , sem valók, nem hogy utódnemzésre...
Ezeket a történeteket mindig is túlzónak találtam. S miután megtapasztaltam, saját bőrömön, hogy népem túlzottan elfogult a férfinéppel szemben , alig vártam , hogy közelről lássak egy ilyen "főgonosz" varázslót. És most itt van . Itt áll előttem és semmi különlegesen gonoszat nem látok rajta ....talán csak a szakadt köpenyét . :) Az is inkább csak koszos, mint gonosz . Ahogy megszólal láthatóan nem törekszik a vérontásra , ez meglep engem és nagyon de nagyon kiváncsivá tesz. Ezért az első mondata után közelebb lépek hozzá , bár figyelek és nem mondok semmit . Kicsit mulattat , ahogy a nemest hiszi vezetőnek...egy nagyon halvány mosoly meg s jelenhet a szám sarkában.
"Ebben a világban el sem tudják képzelni, hogy nem az övék a vezetés ...milyen vicces "

// Félreértések elkerülése végett , nem hiszem , hogy én vagyok a vezető , mert tudom, hogy csapat vagyunk és nincs vezetőnk, attól függetlenül, hogy úgymond az amazon köré épült fel a csapat . //

Alaposabban megnézem magamnak ezt az ...embert...és talán a sleppjére is rápillantok.
//Elsőre a szememmel nézem meg magamnak , pl , hogy hány éves lehet , mert ezt nem látom a leírásban. Pszi : Tudatnyitás , 1 perc , 1 pontért//

Miközben beszél, igyekszem jobban felmérni őt. A szememmel , a fülemmel , s mikor arról beszél, hogy társuljunk , hisz van elég kincs, hogy jusson mindenkinek, akkor még közelebb lépek hozzá ( úgy megyek közel, hogy azt semmiképp ne lehessen fenyegetésnek venni , ez egyszerű kiváncsiság) , szemtől szemben állunk és nem feltűnően mély levegőt veszek, hogy megérezzem az illatát /szagát ( gondolom a hosszú úton , amiről a köpenye árulkodik alaposan megizzadhatott ,tehát nem rózsaillatra számítok :D , de ki tudja …? ! )
Az ékesszólásomat és a jó modoromat elővéve udvariasan szólok és megvillantok egy szerény mosolyt is .
- Örömmel hallom, hogy van olyan férfi, aki nem a karjában hordozza eszét , és elég bölcs ahhoz, hogy igyekezzen elkerülni a vérontást , s az élet fontosabb neki , mint a magamutogató öncélú büszkeség.
Ezután már nem csak neki , de még mindig felé nézve beszélek de közben lassan elállok előle miután megnéztem magamnak 8) de nem fordítok hátat nekik :
- Magam is úgy vélem, hogy ha a legendáknak csak a fele igaz, márpedig legtöbbször így van, akkor is lesz elég kincs ott, hogy mindenkinek jusson belőle.

// lélektan 6, észlelés 2 , legandaismeret 10 hátha :) . A beszédhez: etikett 4, ékesszólás 7, lélektan 2 a szagláshoz esetleg herbalizmus 1 //

// A harcot szeretném elkerülni, és egyáltalán nincs ellenemre, hogy közelebbről megfigyelhessek egy varázslót, s akkor már inkább a magam oldalán, mint ellenségként. //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.01.24. 13:35

/Eraman Argus/
//Üdv a fedélzeten//

Már akkor közbeszólok a beszélgetésbe, mikor a kopasz harcos megemlíti, hogy varászlóra van szükség odalent. Elősétálok, és..

-Ó igen, a varázslók sok mindenre képesek -mutatok rá Thrinre, majd magam mellé húzom a kezem, s ujjamal az ég felé meredve meglengetem azt-, főleg az embereket befolyásolni, s maguk javaira használni. De had mondjak valamit erről a kincsről én is. Ez a kincs, az enyém lesz, Eraman Argusé! -bökök a mellkasomra- Úgyhogy nyugodtan térjetek vissza abba a ólba ahonnan jöttetek, mert ebben a kútban az egyetlen kincs amit amit találni fogtok, az a farkatok lesz.

Biztos vagyok benne, hogy ez földühíti majd őket, és az ilyen szövegeket addig folytatom, míg le nem lécelnek, vagy nem támadnak ránk.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.24. 13:55

//hát ez merőben más színben fogja mutatni a dolgokat kedves Sirak barátom :DDDDD //
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2014.01.24. 17:54

Tagrid di Gram
//Üdv a kalandban.//

*Mikor a törpék és a zsoldos is kicsit félre értik a szavam akkor elmosolyodom.
- Senki sem akar új alkut kötni. Mindössze jobban szeretném, ha önök is lent lennének. A holmim meg felőlem koldusok ágyává is válhat. Ami kell az velem jön a…
*Ekkor meghallom Zerif figyelmeztetését és közvetlen után a léptek zaját a sikátorok irányából. El is hallgatok. A közeledő alakokat alaposan megnézem magamnak.
<… Na szép újabb jelentkezők… Már csak ez kellet… Az nem egy ? Mit keres itt egy Dorani?... Igaz öltözete alapján alig rí ki …>
//Semmi harag Hugee én amúgy is szabadúszó vagyok //
*Ahogy a közelbe érnek a „vetélytársak” nem ragadom magamhoz a szót várom a fejleményeket. Ész re is veszem ahogy a dorani alaposan megszemléli a csapatunk. Ahogyan azt is, hogy rajtam állapodik meg a tekintete. Szinte már látom ahogy szólni kíván mikor Eraman megszólal.
<…Hmm … Hát igen nem is vártam tőle mást, de igaza van már így kezdünk túl sokan lenni… habár néhány feláldozható bábú sosem árt…>
*Eraman szavait követően
-
Folyt köv. Írom még csak most el kell mennem és nem tudom befelyezni.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.01.24. 21:51

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.01.24. 22:01-kor.
A gyávákat tisztelni kell. Ők tudnak a legjobban fájdalmat okozni. Vigyázz, ha a gyávát sarokba szorítod!
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.01.24. 21:52

/Sirak nem lát szívesen vagy csak Darton szeretné megtréfálni? Ugyan olyan következményei lehetnek mint egy mágust dühíteni, mert ha most el is fut (alá írás) xD/

Ja és ez esetben kérek akarat erő próbát a Km-től, nem szeretném, hogy valaki megsérüljön vagy a törzsfejlődés alacsonyabb fokára kerüljön. Esetleg ha elvétem az akarat erő próbát, akkor szópárbajban igyekszem a kapitányt elverni.

Ha nem megy másként és katonáim támadnak, én vissza lépek és figyelem amint lemészárolják őket, ha ezután sem megy elmegyek várok és utánuk megyek xD.

Ezt abban az esetben ha az amazon után teszi amit tesz (mert gondolom nem húzod direkt keresztül egy társad posztját semmissé téve azt.):

Segély kérően nézek az egyetlen szövetséges szerű kalandozóra az amazonra:

- Már értem, hogy miért szomjazod a józan észt, de szükséges ez tényleg?

~ Vajon mennyire jó barátok észre vennék ha össze roppantanám a tudatát ennek a hetvenkedő alaknak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thrin 2014.01.24. 22:08-kor.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.01.24. 22:01

áá ezek nem törölhetőek?
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2014.01.25. 0:09

//őszintén szólva az írásomban leírtam, hogy igen, azt szándékozom tenni, hogy "semmissé" tegyem a posztját" ahogy te fogalmaztál. //

Bocsánat, nem fogalmaztam meg kellőképpen az előző reagban egy fontos momentumot. A monológomban leginkább a harcosokra koncentrálom a figyelmemet, Thrinre csak akkor nézek, mikor rámutatok, de aztán tovább is siklik a tekintetem, leggyakrabban a kopasz szóvivőre nézek.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.01.25. 1:01

Zeref Till

// Szeva Thrin üdv a játékban és jó mulatást. A karakterek cselekedeteit neved személyesre, általában mindenki a kariját próbálja kijátszani a előtörténet és a jellem alapján. Hogy az adott helyzetbe a karakter mit csinálna. :D //

// heraldika : 3 as, ha ismerem Thrin nemesi házát légyeszi írj róla adatokat. //

Ahogy mozgást észlelek a sikátorban rögtön szólak a társaimnak, hogy vendégeink vannak.
- Asszem, mást is meg hívta magát a mi kis bulinkba. -
Majd az arcommal a sikátor felé bökök.
Miközben közelebb jönnek a kezem akaratlanul is a kardomra téved és megszorítja azt, hogy ha harcra kerülne a sor egyből támadhassak.
Míg oda érnek hozzánk felmérem az ellenfeleket, különösen a botosat figyelem meg, és hogy a társainak milyen fegyvereztük és páncéljuk van.
Fegyver ismeret: 3, lélek tan: 3, heraldika : 3,

Miközben folyik a társalgás a gondolataimba mélyedek, de a három harcosról és thrinról egy percre sem veszem le a szememet.

< Érdekes kis csapat azt meg kell hagyni, de a varázslónak még hasznát vehetnénk, ha lent tényleg olyan démonok vannak mint azt hallottuk, de ahogy nézem ezeket a szerencsétleneket mellette, ezeket egymagam is agyon verném, mit érnénk velük oda lent az első adandó alkalommal elfutnának és azt sem tartom kizártnak, hogy hátba szúrnak, ha úgy hozza számukra a sors. Bár mondjuk próbára tehetnénk ezeket. A varászlón meg jobb ha rajta tartjuk a szemünket még akkor is ha velünk jön ha meg nem akkor főleg! >

Egy ideig várok, hátha lesz megegyezés...
Amikor Eraman Argus közelebb megy én is közelebb megyek a csapathoz egy kicsit, csak , hogy én nem sétálok vissza, hanem viszonylag közel maradok a másik csapathoz!
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2014.01.25. 6:32

Migra

// Az előző posztom akkor az elhangzottak fényében sutba vágom , és újabb hosszú órák munkájával írok egy másikat :DDDDD //

Ahogy megjelenik az újabb csapat "kincsvadász", tartok tőle kicsit, hogy megint verekedésbe kezdenek, aminek vérontás lehet a vége, bár tudom, hogy ez olykor természetes folyamat. Mikor meghallom, hogy egy varázstudó az, akivel jöttek, a kényelmetlen érzést kíváncsiság váltja fel.

Oly sok történetet hallottam otthonomban azokról a férfiakról, kik az istenek hatalmát lopva kívánják, kik hit nélkül törnek a magas szférák felé. A történetekben, mind gonosz és dölyfös hímek voltak, kik semmire sem használhatóak, mert minden figyelmük saját büszkeségük és "mágikus " erejük növelésére fordítják, s izomzatuk oly satnya, hogy még igavonónak, sem valók, nem hogy utódnemzésre...
Ezeket a történeteket mindig is túlzónak találtam. S miután megtapasztaltam, saját bőrömön, hogy népem túlzottan elfogult a férfinéppel szemben, alig vártam, hogy közelről lássak egy ilyen dorani "főgonosz" varázslót. És most itt van. Itt áll előttem és semmi különlegesen gonoszat nem látok rajta ....talán csak a szakadt köpenyét. :) Az is inkább csak koszos, mint gonosz.
Amikor végigmérem, a kezében lévó botról eszembe jut, hogy mennyit viccelődtek azon nővéreim, hogy nemes botjukat is a nadrágjukon kívül hordják. Önkéntelenül is mosolyognom kell ezen.

// Tartok tőle, hogy hamarabb ugrik a társaságnak Sirak karaktere, mint hogy nyugodttan hagyná megszólalni a varázslót, de gondolom , hogy hasonlóképpen beszélne, úgyhogy ezt veszem alapul a következőkben . Ha mégis harciasan szólna, akkor mást cselekszem majd //

A kalózunk harcias fellépését látva , és mivel ismerem már rég Zeref Till vérmérsékletét , s tudom, hogy a tiszteletlenséget sűrű pofoszkodással torolja meg, biztos vagyok benne, hogy a jövevények vagy elkotródnak , vagy csúnya véget fognak érni, akár az erdőben a ragadozók csapatai, olyanok vagyunk most mi is . Aki levadászta a zsákmányt, az dönti el kinek ad belőle és ha kell megküzd a tolvaj dögevőkkel , amíg jól nem lakik…ez Földanya törvénye küzdj meg az életedésrt , mert csak addig élsz , míg van benned erő. Ezért nem is bánom, most ha kicsit kakaskodnak . Zeref Tillre nézek és egy szemvillantással jelzek, hogy takarítsa el a söpredéket az útból ...egyedül a varázsló az, aki gondot okozhat, ezért most felé fordítom figyelmemet .
Ahogy megszólalt láthatóan nem törekszik a vérontásra , ez meglep engem és nagyon de nagyon kiváncsivá tesz. Ezért az első mondata után közelebb lépek hozzá, bár figyelek és nem mondok semmit.
Kicsit mulattat, hogy a nemest hiszi vezetőnek...
"Ebben a világban el sem tudják képzelni, hogy nem az övék a vezetés ...milyen vicces "

// Félreértések elkerülése végett, nem hiszem , hogy én vagyok a vezető , mert tudom, hogy csapat vagyunk és nincs kifejezetten vezetőnk, attól függetlenül, hogy úgymond az amazon köré épült fel a csapat . //

Alaposabban megnézem magamnak ezt az ...embert....

//Elsőre a szememmel nézem meg magamnak , pl , hogy hány éves lehet , mert ezt nem látom a leírásban. Pszi : Tudatnyitás , 1 perc , 1 pontért//

Ha láthatóan nem kötődik nagyon a mellette lihegő zsoldosokhoz akkor jó eséllyel nem kell összecsapni vele.
Igyekszem jobban felmérni őt. A szememmel, a fülemmel , s mikor arról beszél, hogy társuljunk , hisz van elég kincs, hogy jusson mindenkinek, akkor még közelebb lépek hozzá (úgy megyek közel, hogy azt semmiképp ne lehessen fenyegetésnek venni , ez egyszerű kiváncsiság) viszont kösse le a figyelmét annyira, hogy ne akarjon beszállni a kakaskodásba. Szemtől szemben állunk talán csak egy láb távolságban és nem feltűnően mély levegőt veszek, hogy megérezzem az illatát /szagát ( gondolom a hosszú úton , amiről a köpenye árulkodik alaposan megizzadhatott ,tehát nem rózsaillatra számítok , de ki tudja …? ! )
Az ékesszólásomat és a jó modoromat elővéve, udvariasan szólok és megvillantok egy szerény mosolyt is.

- Örömmel hallom, hogy van olyan férfi, aki nem a karjában hordozza eszét, és elég bölcs ahhoz, hogy igyekezzen elkerülni a vérontást, s az élet fontosabb neki, mint a magamutogató öncélú büszkeség.

// lélektan 6, észlelés 2 , legandaismeret 10 hátha  . A beszédhez: etikett 4, ékesszólás 7, lélektan 2 a szagláshoz esetleg herbalizmus 1 //

// A harcot szeretném elkerülni, és egyáltalán nincs ellenemre, hogy közelebbről megfigyelhessek egy varázslót, s akkor már inkább a magam oldalán, mint ellenségként. Úgy érzem mind egyetértünkebben, így viselkedésemben egyértelműen látható, hogy külön kezelem a sleppjét , mivel nem figyelek rájuk tovább és külön őt . //

KM: pm )))))
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2014.01.26. 0:16

Zeref Till

Csöndben figyelem az eseményeket, bár a három harcos beszolását egyre nehezebben bírom elviselni, s mikor Migra rám pillant egy elég egyértelmű jelzéssel, már tudom, hogy mit kell tennem, de nem rontok egyből fejjel a falnak, kicsit közelebb megyek vele, mintha a testőre lennék vagy valami ilyesmi.
< Kik ezek a férgek, na majd most a helyére teszem a dolgokat! >
Majd enyhén meglépődök, mikor felismerem Thrin nemes családjának címerét...

- Thrin nemesi családja Predoknak a negyedik zászlós hadurát szolgálja! -
Mondom Migrának, nem halkan, de nem is csendesen. Enyhe meglepődéssel mely érezhető a hangomban.

< Remélem Thrint lefoglalja Migra, mert a varázsló ellen nekem esélyem sincsen, de ezeket a másvilágra küldöm ha úgy hozza a sors! >

Mikor már elég közel érek a magam megítélése szerint, nem tétovázok tovább és a hozzám legközelebb lévőt támadom meg, ahogy csak tudom, olyan erővel ahogy csak tudom!

Tám/ kör: 2
Ké: 57+1= 58
TÉ:86+91=177
Té:86+21=107
Vé:133
Sebzés:12
Sebzés:7

:D
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thrin » 2014.01.26. 12:12

(xD nem kéne bevárnunk az ork kmet?)

/Én igyekszem csillapítani a vitát, ha kialakul, így nem tudom hogy az én vérebeim vissza ugatnak e ( 8) ), de ha megteszik és Till, tényleg nekik ront:

Tekintetem az amazon szemébe mélyed, és egy lemondó sóhajjal hátrább lépek és kissé oldalra sétálok a harctól, véletlenül sem érve a fegyvereimhez.

- Ennyit a baráti megbeszélésről - teszem hozzá - ember tervez, Darton pedig... ahh Darton kiszámíthatatlan tréfákat űz velük.

Ha valaki fenyegetően lép fel még is velem szemben és nem hatnak az ékes szavak vissza vonulok és valahonnan távolról figyelem tovább a teret, lesve a lehetőséget a bizonyításra.
Thrin
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 67 / 180 • 1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján