• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A tartomány úr.

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 18 / 54 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54

Re: A tartomány úr.

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.08.03. 21:38

Markard Oxbaren

A hajóba belépve nem kell nagy tengerésznek lenni, hogy megállapítsam, nem ajánlatos sokáig itt tartózkodni, hisz egy nagyobb hullámzás is elmozdíthatja ezt a roncsot, és akkor vele süllyedünk el.

- Az igazat megvallva barátaim, nem sokat időznék itt. Még a végén maga alá temet ez a roncs.

Ekkor jelennek meg a matrózok, meg a kapitány. A fényben meglátva a cápát kissé elfeledkezem az előbbi mondatomról, és gyermeki kíváncsisággal nézem a halat.

- Ily közelről még soha nem láttam a tengerek retteget egyedét, egy cápát. Sok hajós históriában írják le vérengző vadállatnak, amint vízbe esett matrózokat tépnek szét. Sőt az egyik könyvben oly hatalmasnak írja le egy kapitány, idézem „ Hossza talán 6-7 láb is lehetett, pofájában több sorban tűhegyes fogakkal.” Bár ezt kicsit nehéz elképzelni. Nos visszatérve a jelenlegi problémához, ha a jelenlévő kapitány uram nem tud egy könnyed módszert a cápa elriasztásához, jó magam képes vagyok az úr segítségével befolyást nyerni e teremtmény felett.

Ha nekem kell a cápát elintézni

A cápa felé mutatok jobb mutató ujjammal, és fennhangon szólalok meg:

- Uram, halld kérésemet. Én csak egy egyszerű híved vagyok, ki mit sem ér végtelen erőd nélkül, ezért esedezem, adj hatalmat e rettegett fenevad felett, had uraljam elméjét, hogy békében útjára engedhessem. Nem akarom vesztét, hisz csak egy egyszerű teremtmény, ki maga is csapdába esett.

Türelmesen várok, míg meg nem érzem a mágia által keltett fura ismerős érzést a mellkasom környékén.

//off: Vadak irányítása. //

Siker esetén a hajótól messzire irányítom a dögöt, hogy könnyedén kipakolhassuk a rakományt.

Örülök, hogy láthatták nem csak a tűz felett van hatalma Sogronnak. Ezt ki is fejtem a matrózoknak.

- Mint látjátok Sogron hatalma halandó ésszel fel sem fogható. A tüzet kedvére formálj még is a víz egy teremtménye felett is képes hatalmat szerezni. Nos, tengeri rókák, mi ez, ha nem korlátlan hatalom? Még is sokan kerülik a halhatatlanok segítségét. Nem tudom miért.

A kipakolászásban nem igazán tudok segíteni, de szívesen részt veszek, mikor átnézzük a tartalmát. Nem zsákmány szerzés céljából. Talán többet megtudhatunk a hajó történetéről.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.08.07. 15:57

A tartomány úr.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KM: Pelso
D – Ynev, Gályák tengere. Háromnapnyira Új Pyaron partjaitól. Ismeretlen szigeten.
Pyr.sz. 3690
Revoltz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Mikor kikászálódsz, a csónakból a matróz valóban megkérdi mit csinálsz. Hova készülsz, de nem tartóztat. A válaszodra csak annyit mond, hogy:

- Legyen óvatos uram. Vigyázzon, nehogy feldöntsék a hullámok.

//A próbadobást köszönöm. Azért egy ügyesség próbának is örültem volna. Megdobtam helyetted.//

*A sziklákon átszaladó hullámok igen megnehezítik az utad. Háromszor majdnem le is döntöttek a lábadról. Végül elérsz célodig. Alaposan megnézed magadnak. Majd gondolataidba merülve botladozol vissza a csónakig.

- Minden rendben uram?

*Kérdi a matróz, de te rá se hederítve gondolataidba merülve felnézel a nap állására.

//11 Abbit órája van
pm//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.08.07. 16:28

A tartomány úr.

D – Ynev, Gályák tengere. Háromnapnyira Új Pyaron partjaitól. Ismeretlen szigeten.
Pyr.sz. 3690
Thor, Flame, Gorodak

*A kapitány megvakarja a fejét.

- Hát .... Magam is csak megölni tudom. A hajón vannak szigonyok. Azok az ilyen álatok ellen vannak. Próbálkozhatunk azzal is, hogy hálóval kifogjuk, de a siker nem garantált. Az ön javaslata viszont jobban tetszik atyám. Szóljon, ha segíthetek valamiben.

*Azzal a kapitány és a matrózok is tisztes távolságból nézik, ahogy Sogronhoz imádkozva Oxbaren kiterjeszti hatalmát a cápára. A magasztos szavak után az állat még tett egy félkört a hajófenékben, de a résen keresztül kiúszott a nyílt tengerre. A rakodó nyílásnál áll matrózok csak ámulnak a „csoda” láttán. Oxbarent szónoklata végén még meg is tapsolják.

*Mindeközben Nasszírt Lord Beltlin leereszti, hogy feladja a leeset ládát. Ezt követően a kapitány parancsba adja embereinek a hajó kiürítését. Jó-maga és két embere további túlélők után néz a hajón. Sajnálatára nem járt sikerrel. A Hajó rakományát kötelek segítségével elkezdték leereszteni az időközben a tatfedélzet mellé irányított másik két csónakra.

*Minthogy a hajón nincs túlélő és a matrózok az északi ládáit a többi megmaradt rakománnyal együtt a másik két csónakra eresztették. A hajó orrában gyűltök össze. A rakodásban úgy is csak útban lennétek.
Az orrban két dolgot vesztek észre.
Egy.: Az északi. Edwin nincs a csónakban. Kb 10 m-re tőle épp most állt fel az egyik halott mellől, ami a sziklákon hányódik. A hullámverésben kicsit bizonytalan léptekkel elindult vissza a csónakhoz.
Kettő.: Sína és Viniel még nem tért vissza. Ahogy a fák közt keresitek őket, végül meg is látjátok. A fák mögött található szikla mellet beszélgetnek éppen.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.08.07. 17:30

// Nem indulok vissza a csónakhoz!!!!! //

Edwin Van Allen

A halott megvizsgálásának végeztével még néhány pillanat erejéig elmélázva tekintek le rá. Habár lehet, hogy valójában több is elrepült az időből, de nekem nem tűnt fel. Arcom gondterhelté válik, borostámat vakargatva állok fel és nézek a hajó irányába.

Épp meg is indulnék arra, amikor meglátom Markardot és a többi hajóst. Intve nekik odakiáltok nagyjából számukra hallható hangerővel.

- Jobb ha lejönnek, ezt meg kell nézniük!

Amíg lejönnek egy másik hullához is odasétálok, hogy megbizonyosodjak róla, hogy az is hasonlóképpen lelte-e halálát. Mivel valószínűleg az is úgy veszthette életét, mint a másik és a harmadik, ezért ott várom meg a többieket töprengve az eseményeken a hajón tátongó lyukat bámulva.

Amikor mellém érnek a holttestre mutatok, pontosabban arra, ami átsegítette a túlvilágra (A mellkasán keresztül egy ujjnyi széles fekete vonal található.), majd várok egy pillanatot, hogy valakinek az arcán felismerő pillantást lássak. Markard számomra papnak tűnik a szent jelképe miatt, így ezt tőle várom. Majd a nyerteshez szólok, ha nincs akkor pedig Markardhoz.

- Láttam már hasonló sebet, melyet egy pap okozott. Azon a hajón, amin én magam is voltam egy pap is utazott. - Egy kis szünetet hagyva az ő hajójukra tekintek, s vizsgáló szemeim rajta hagyva folytatom. - Körülbelül 10 órája juthatott a hajó a sorsára... - a szememmel végignézve a társaságon fejezem be szavaim - De önök, ahogy látom igen szerencsésen megúszták a vihart.

Az utolsó mondatom természetesen egy kis fejtörőnek szántam, így a megfejtést is megvárom.

- Na már most a kérdéseim mégpedig a következőek: Ez valami célállomás lehetett és ha igen - egyébként minden bizonnyal az volt tekintve, hogy tudatában volt azzal, hogy mit okozhat tette - akkor mi van itt?...És mit akarunk tenni?
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.08.07. 17:31

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2013.08.10. 15:25-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.08.07. 21:44

A tartomány úr.
D – Ynev, Gályák tengere. Háromnapnyira Új Pyaron partjaitól. Ismeretlen szigeten
Pyr.sz. 3690
Sirak , Hugilee,

*A szikla tövében ösztönösen is halkabbra veszitek szavatok. Vér, mágia, egy emberi kéz, amihez valószínű egy test is tartozik. Elég ok, hogy kíváncsivá tegyen titeket. Kíváncsivá, de óvatossá is egyben. Sína megelégedett volna azzal ha Viniel bakot tart neki, de neki nem fülöt hozzá a foga. Helyette a hatalmához nyúlt.

//JK-val folytatott megbeszélésre aludnom kell egyet még. Holnap leírom a fojtatást.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.08.08. 2:00

Nasszír Tassen

Miután végeztünk a rámolással és mi is lassan mennénk vissza, felfigyelek a többiek távol létére.
Körbe is nézek majd akik velem vannak a barátaimból azokhoz szólok:

- Szerintem nézzük meg hol maradnaka többiek hátha találtak valami fontos dolgo miatt nem tértek még vissza! -

Majd elindulok a többiekhez, hogy meg nézzem mi van ha kell segitsek nekik.

< Vajon mit néznek annyira a hulákon, mi lehet olyan érdekes, remélem nincsen gáz. >

Ha nem történik semmi amig oda érek, akkor az első barátomat elérve meg kérdezem.

- Mi történt, mi olyan érdkes? -
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.08.08. 4:08

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2013.08.10. 15:25-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.08.10. 9:29

Sína Ar Ta

Viniel mellé érve, csendesen beszélek.
-Két hulla van még odébb, nagyjából egy naposak lehetnek. Viszont itt még a halbűzön át is érezhető a vér szaga.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2013.08.10. 16:31-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.08.10. 16:17

<Viniel Vinidus>

//off: szeretném ha semmisnek tekintenétek előző 2 hosszászólásom, mert azért írtam azt amit, mert nem olvastam el hugilee hozzászólását, mert Pelso írásából nem jött le nekem úgy, hogy közelemben lenne. Ezért úgy gondoltam hogy mókásabb ha nem is tudom mi történik ott. Bocsánat, a figyelmetlenségért.//

Mikor meglátom a kezet a szikla tetején, kötelességemnek érzem, hogy megnézzem, kihez is tartozik. De ami fontosabb, vajon ki rajzolta a mágikus kört? és ott van-e még az illető?
-Igen Sína, én is érzem. De mást is érzek. Rajzoltak a közelben egy kirekesztő varázskört. Valószínűleg ez a fal vagy emelvény takarja el tőlünk az igazságot. Nem tudom kit vagy mit akartak távol tartani, közelebb kell mennem hogy meg tudjam.
Mivel számomra esélytelen, hogy fel tudjak mászni, eleget teszek Sína kérésének.

Hogy ez után mit cselekszem, az a következő reagomban kiderül...
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.08.10. 16:58

Sína Ar Ta

-Rendben Viniel, akkor tarts bakot,vagy inkább csak állj ide , hogy a válladra léphessek, megpróbálok feltűnés nélkül a szikla fölé nézni.

Lassan és óvatosan , kardomat készen tartva egyenesedem ki, nézek körül, hogy mi van odafenn.

// Próbák: mászás:12 , lopózás:07 , rejtőzködés: 45 intelligencia: 13 észlelés: 9,//
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.08.10. 21:01

Markard Oxbaren

Szomorúan állok a hajóroncs orrában. Bár örülök, hogy van egy túlélő, de rossz érzés tölt el, hogy csak egy. Két kézzel kapaszkodok meg a hajókorlátba, és a messzeséget fürkészem, miközben magamnak mondom, és nem önzőségből, de meg sem hallom, amit Nasszír mond:

- Nem egy jó vég a tengerbe fulladni. Sajnálom, hogy az óceánok ura ily kegyetlen véget választott nekik. De ha megadnánk nekik a végső tiszteletet? Tisztességes temetést érdemelnek. Igen, el kell temetnünk őket. – És ekkor már határozottan fordulok társaim felé. – Megérdemlik, hogy méltó vége legyen életüknek e világban. Nem hagyhatjuk őket itt így.

Ekkor veszem észre, hogy Nasszír Edwin irányába indult, mert valamit mutatni akar a nemes.

- Gyere Lord Beltlin, nézzük meg, hogy mi van ott. – És már indulok is le a hajóról társaimmal, hogy megtudjam, mit talált.

Odaérve bólintok a nemes felé, majd a mutatott irányba nézek. Először keserűséget lehet levenni az arcomról, hisz egy halott fekszik előttünk, de azonnal észreveszem, mit is akar mutatni nekünk Edwin. Összeráncolt homlokkal guggolok le a halotthoz, majd lassan a fejemet csóválom. Felnézek a többiekre, majd felállok.

- Reménykedem abban, hogy nem az, amire gondolok.

Ekkor a nemes kifejti, hogy szerinte mi lehet, és egy papról is beszél.

- Nos, létezik egy rituálé, mely a papot felfegyverzi egy túlvilági fegyverrel. E halál eszköze még démonok megölésére is képes. Általában egy kaotikus, fekete kard formájában jelenik meg, és saját erővel bír. Még ha a pap nem is lenne képes forgatni, a tárgy a fegyver használatának tudásával vértezi fel birtokosát. Veszélyes tárgy, mert még a békés lelkű halandót is gyilkossá változtatja. Akkor képzeljétek el, mit tesz azzal, ki könnyedén vesz el életeket. A fegyver neve „Káosz kard”, és általában ezt a mágiát a hatalom éhes papok használják. De remélem, hogy tévedek, mert ha nem, akkor egy olyan illető tette, kinek a lelkét befonta már az őrület, és csak önző célját látja maga előtt, minden mást eltapos. – Ekkor kicsit elgondolkozom, majd Edwinhez szólok. – És mire emlékszel arról a papról? Kit szolgált, és milyen céllal utazott a hajon? Milyen volt a szimbólum, mit viselt.

Csendben végig hallgatom a válaszát, illetve amit utána kifejt, majd meglepetten nézek körbe az ott lévőkre.

- Tíz órája? Bocsáss meg, ha kételkedem abban, mit mondasz, - És ekkor kissé meghajlok felé. – de utunk során még csak jelét sem láttuk viharnak… – Ekkor csendben maradok, hisz feleszmélek a problémára. – Nem vihar miatt futott zátonyra a hajó.

Végig hallgatva a hajótörött nemest falfehérré változik az arcom. Azonnal az erdő felé nézek, és ijedten szólok a többiekhez.

- Walt és Viniel lehet, épp a pap felé mennek. Azonnal utánuk kell mennünk, nincs idő maradásra, hisz fogalmuk sincs arról, hogy egy őrült van a közelben, akit egy isten is támogat hatalmával. És Waltot én küldtem oda… Szólok nekik az elme hatalmával, majd menjünk utánuk.

Pszi:

- Oxbaren vagyok. Egy velejéig romlott pap van a környéken, Vigyázzatok! Elindultunk utánatok.

//off: Waltnak és Vinielnek is küldöm a pszi üzenetet. Szerintem ez 7 pszi pont szorozva kettővel, tehát 14 //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.08.11. 3:59

Nasszir Tassen

< Ez egyre jobban nem tetszik nekem a végén még nagy bajban leszünk akár ezek a szerencsétlenek itt akik éketüket veszteték. Gonosz pap, ez egyre rosszabb és rosszabb, még hogy káosz vegyver... Vajon az ketté csapja a fegyvereimet ha meg probálnék kivédeni egy csapást vagy nem? ha a mágikus fegyverből indulok ki akor nagyon nagy szarban leszünk, ha jó kard forgató és még csak nem is védekezhetünk ellene fegyverel, csak kitéréssel... >

- Mond Oxbaren a fegyvert ki lehet védeni egyszerü haladó fegyverel anélkül, hogy kárt tenne a fegyveremben? -

< Gondoltam, nagy bajban vagyunk asszem, de talán egyedül van és akkor mázlink lesz! >

Miután Markard Oxbaren kifejti a helyzetett a kezeimbe veszem a fegyvereimet és amennyire, csak tudok sietek a többiekhez, hogy segitsek nekik ha nagy baj lenne.
Ha Oxbaren szerint futnunk kéne akkor igyekszem futva minnél előbb oda érni a többiek előtt!
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.08.11. 21:20

Edwin Van Allen

Egy pillanatra elmélázok a rám zúdított kérdéseken és megpróbálom feleleveníteni a hajón töltött napokat. Főleg, amelyeket a pap társaságában tölthettem. De sajnos szinte egy sem jut eszembe, már nem azért, mert kihagy az agyam hanem, mert nem volt egyetlen hosszabb időszak, ami alatt egy helyen tartózkodtam vele nemhogy beszédbe elegyedtem volna vele.

- Sajnos nem tudok választ adni ezekre a kérdésekre. Egyrészt, mert nem vagyok ismeretes a vallás tudományában, másrészt pedig igen magának való volt. Nem sokat láttam a hajó fedélzetén.

Amikor Markard elharapja mondatát a felénél, akkor akaratlanul is egy mosoly jelenik meg az arcomon a helyzet komolysága ellenére. Ha egy pallérozott elme elé tárod a megfelelő kis morzsákat egy kirakósból, akkor lehet látni annak lángolását. Élvezem a jó társaságot.

Ezután a mosoly a megszokott arcba forr vissza és a harc gondolata végül megkomolyítja azt. Nem szeretem a harcot és ha lehet kerülöm a vérontást, de ha olyasvalakit állítok meg vele, aki az erőszaknak él, akkor nem vetem meg, ahogy most sem vetném meg. Ezeken a szegény holtan fekvő matrózokon végignézve kissé fel is lángol bennem a harci szellem, de nem annyira, hogy ez látsszon.

- Magam is jó kardforgató vagyok. Segíthetnék! Ennyivel igazán tartozom.
- Már csak egy kardra várok, ha van egy felesleges valakinél.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.08.16. 0:38

Nasszir Tassen

HA senkinél nincs fölösleges kard akkor én oda adom a rövid kardomat Edwin - nek.

- De kérem vissza, miután vissza értünk!

Mondom ezt nyugodt, de enyhén nyomatékos hangon!
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
808 hozzászólás • Oldal: 18 / 54 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján