• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 62 / 180 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.16. 20:51

Dink Meeker

Ha végeztünk kicsit messzebb leülök a foglyunktól és nézelődöm kifelé, hátha tartogat még valami meglepetést az időjárás számunkra.
A kikérdezés után, ha maradunk, átnézem az álcázó felszerelésem és közben gondolkodom, hogyan tudnám álcázni a csapatunkat.
A kikérdezés után, ha nem maradunk akkor továbbhaladok a többiekkel.

< Sajnos meg kell várnunk az eső végét, mivel nem gyújthatunk tűzet sem a hideg miatt vagy azért mert bőrig áztunk, és utána rögtön indulnunk kell, ha le akarjuk rázni az üldözőinket. Remélem a Lovag jól ismeri a környéket, mert ha nem, akkor sürgősen be kéne szereznünk valami térképet. >

A álcázófelszerelésem nézegetése közben gondolkodom... < Vajon a Lovag legyen a nemes, mi meg a talpnyalói meg rabszolgái, hogy ne tűnjünk fel Toronban, vagy inkább legyünk valami zsoldos csapat vagy hasonló?? .... >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.07.20. 21:12

Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), második hete, Evir napja, a higany órája és az ólom órája közt (01:00-02:00) (egy nap 20 óra, egy hét 5 napból áll. Evir, Higr, Asor, Emor, Tar)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker NJK, Zul'Khugal ________________________________________________________

//off: Elnézést, hogy ilyen sokáig nem írtam, de 12 órázom, így kissé fáradt vagyok mostanában. //

Az eső kérlelhetetlenül hull alá, nem kímélve semmit. A sok víz, ahogy lefolyik a kőperem tetejéről, vékony esőfüggönyként takarja a sötétségbe boruló erdőt. Csak néha villan fel a távolban az istenek haragja, majd késve követi az ég robaja. A kis vízesés, mint kapu nyílik meg, ahogy a termetes harcos, és a kyr nő átlép rajta. Marion köpenyének köszönhetően megúszta a bőrig ázást, Zul'Khugal-t pedig vértje óvta meg. A lovag lép eléjük, és érdeklődve tekint rájuk, de ők csak nemet intenek, nem láttak senkit a környéken. Raim bólint egyet, és ebben benne volt a köszönöm is, hogy ilyen esőbe kimentek kérésére. Ezután a törpe nőhöz lép, és faggatóihoz.

Aedus és Pelso épp befejezték a kikérdezést. Mivel nem lehet látni a törpén semmi plusz sérülést, csak amit a fejvadász okozott, úgy látszik a megfélemlítés működött.

- Nos, ki ő, és mit akar? – Kérdezi a lovag.

A vadász késséggel elmondja, amit kiszedtek a nőből. Az igazi neve Idona, és azért jött ide, mert reménykedett egy ki zsákmányban. Gyalog járta az erdőt, a felszerelését innen messzebb rejtette el. A varázsló pedig bólintással jelezte, hogy igazat mondott a nő. A lovag arca látványosan elvörösödik a dühtől. Elfeledkezve magáról gyűlöletes hangsúllyal hordja le a törpe nőt.

- Átkozott tolvaj? Egy átkozott tolvaj hullott közénk? Nem elég, hogy a káosz söpredékei elveszik az anyuktól gyermekeiket, az asszonyokat meg özveggyé teszik. Tucatnyi ártatlan hal meg a halált hirdető horda rozsdás pengéitől, köztük törpék is. Te pedig lopsz, rabolsz? Okádni tudnék tőled. A néped és fajod szégyene vagy. – Ekkor csöndbe marad, elgondolkodik, majd a csapatra néz. – Tudom, hogy felesküdtetek nekem, de vannak kérdések, melyben nem dönthetek egyedül. Ez most ilyen helyzet. A kérdés az, hogy mi legyen a sorsa ennek a jellemtelen törpének? Normális esetben megkötözve vinném a bírák elé, de most háború van, így mi döntünk sorsa felöl. Jómagam acéllal a szívében az istenek elé küldeném lelkét, hogy ők ítélkezzenek örök létéről. – És gyűlölettel a szemében néz a törpére, mire az akaratlanul is összehúzza magát.

Egy pillanatra csend telepszik a hirtelen választott táborhelyen. Bár sokat próbált csapatnak kell döntést hoznia, ez még is merőben más, mint harc közben vérét venni valakinek.

PM: Marion, Aedus, Pelso
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.20. 23:53

Dink Meeker

- Talán még hasznunkra lehet, ha ilyen ügyesen megmaradt egy ellenséges övezetben, talán tud valmi jó ösvényt ami elvezet minket a célunkhoz észrevétlen, és ezáltal kiérdemelheti az életét, de ha halállal szavaztok én válalom a piszkos munkát! -

Majd a cucaimhoz lépek és átnézem az álcázó felszerelésemet amig a többiek meghozzák a döntést.

< Lássuk csak mim van, és mim nincs, hogy jó álcánk legyen majd az ellenséges területen és vajon mire lehet még szükségem, hm... talán az arcunkat is álcázhatnám valamelyest, esetleg én lehetnék majd valakinke a kis szolgáloja vagy zsoldos, de ez még elválik. >

Majd össze pakolok, és körbe is nézek kicsit.

< hm.. Lassan indulnunk kéne, talán az esőben is nem is tudom, akkora előnyünk talán azért nincs, föleg, mert elaludtam őrködés közben. Remélem a többiek azért nem nagyon neheztelnek, végül is a csapdák meg mentetek minket, na meg Pelso hatalmas varázs tudása... >
Közben várom a többiek válaszát, hogy mi legyen a törpe nővel, miközben átnézem a felszerelésemet, fülemmel hallgatom az eseményeket.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.21. 9:31

-Marion-

Kissé meglep a lovag vehemenciája a tolvajokkal szemben.Én is sokat loptam már másoktól, főleg ha sokból lehetett elvenni. Tágabban értelmezve, akár rám is mondhatná , hogy tolvaj vagyok.Remélem nem jut eszébe.

-Egyetértek Meekerrel. Nem csak azért, mert nem szeretek mások életmódja felett ítélkezni, hanem , mert nagyon is valószínű, hogy hasznunkra lehet. Nézzetek csak rá! Két nyamvadt kis tőrrel, egyszál magában az erdő közepén ?!! Vajon hogy élt túl akár egy napot is ?! Nem az a harcos fajta , hisz majdnem maga alá piszkít félelmében.Csakis elkerüléssel élhette túl. Biztos, hogy tud olyan utakat, olyan helyeket , ahol mi is kikerülhetünk a ránk vadászók látóköréből.

Várom a többiek ítéletét. Közben félrenézek Meekerre, hogy mit babrálhat ?
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.07.22. 17:28

Aedus

"Bűnök alapján ítélkezem élet és halál felett és ha megérdemelné életének kioltása nyugalommal töltene el... Azonban ez nem az a helyzet."

- Én a lopást nem ítélem halálos bűnnek. És Meeker sem mond butaságot.
- Mondom teljes nyugodtsággal, tudva, hogy nem csak én vagyok, aki szerint sem kéne elvenni szerencsétlen életét.

Ha eldöntöttük, hogy életbe hagyjuk, akkor még átkutatom mielőtt újra elindulunk és elveszek tőle mindent. Majd megkötözöm kezeit a kötél másik végét pedig a lovam nyergéhez kötözöm(a vadászat képzettségbe szerintem benne van egy alapszintű csomózás a csapdákhoz és az állat hordozásához). Mivel lovon vagyunk és egyikünknek mindenképpen vinni kéne ezért elvállalom ezt a feladatot.

Ha mindenki induláshoz kész van, akkor én sem késlekedem. Felrakom a törpét a lovamra és miközben felszállok mögé ,kezemben fogom a kötelet. Egy óvatosat húzva a kantáron pedig a többiek után indulok,
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.23. 8:49

-Marion-

// Nekem viszont 4 es a csomózásom //
Ha megegyezünk abban, hogy életben maradhat és indulásra kerül a sor , akkor odalépek Aedushoz és ha elfogadja , segítek megkötni a foglyot:
- Megengeded? Ismerek egy trükkös kötést. Ez a csomó elég biztonságos, hogy ne tudjon kijönni belőle , de nem szorítja el a kezét teljesen.
Olyan kötést alkalmazok rajta, hogy a kezei elötte vannak , de a testéhez kötve , s csak 30 cm-re tudja elemelni őket.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.07.25. 10:34

<Zul'Khugal>

-Saját életéről mindenki maga dönt. Azt, hogy mikor s hogyan hal meg, más nem bírálhatja. Mindenki bele megy a kockázatba, bármiből is éljen. Kardjából, testéből vagy ügyes kezéből. Mi sem mutathatja jobban egy ember életrevalóságát, mint a harc?

Miközben beszélek, egy-egy szónál rápillantok a nőre, félig hozzá is beszélek.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.25. 19:05

Pelso (Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)

*Miközben a többiek arról tanakodnak, hogy megérdemli vajon a halált. A törpe arcának változásait fürkészem, ahogy sorra hangoznak el a kegyelmet szorgalmazó szavak.
<... Való igaz ő ismeri a környéket mi nem...>
- Valóban mindenki maga dönt, hogyan él. De, hogy hogyan veszti el azt...
*Még a törpe érzelmeit fürkészem az arcán miközben szólok. A gondolatot nem fejezem be. Megfordítom lovam, hogy újra a lovaggal legyek szemben és ne a törpével.
- Meeker-nek igaza van. Önt leszámítva a törpének van egyedül bármiféle ismerete a környékről. A jelenlegi ellenséges csapatmozgásokról viszont biztosan többet tud.
*Miközben szólok nyugtatólag megpaskolom és simogatom a lovam nyakát, hogy a köröttünk tomboló vihar ellenére is nyugodtan álljon egy-helyben. Beszéd körben tekintetem körbe járatom mindenki.
- Megkötözhetjük és magunkkal vihetjük, de akkor én a szavahihetőségére annyira sem fogok adni mint most. Szerintem fegyvertelenül, de szabadon jöjjön velünk. Ahhoz, hogy szavára adjak, szeretném esküjét is fogadni. Önkéntes segítségében már lehet bízni. Egy kicsit, ha nem is teljesen. Viszont amíg megkötözve tarjuk én azt sem hiszem el neki, hogy kék az ég; addig, míg nem ellenőrzöm a szellemének tisztaságát!
<... Hazudni, félrevetni, megkötözve is lehet... Még szökni is lehet... Ahogy rabságban is lehet tartani valakit bilincsek nélkül is...>
- Szerintem, ha már úgy is élni akarunk a tudásával, akkor előtte tegyünk róla, hogy ne tudjon és ne is akarjon félre vezetni minket.
*Lovammal kicsit visszább fordulok, hogy oldalra nézve a törpére tekintsek.
- Vagy megszökni.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.25. 21:47

-Marion-

"tetszik ez a gondolatmenet. vajon mi van még a tarsolyában ? láthatatlan köteléket tesz a törpére ? erre nagyon kíváncsi vagyok ..."
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.07.27. 22:12

Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), második hete, Evir napja, a higany órája és az ólom órája közt (01:00-02:00) (egy nap 20 óra, egy hét 5 napból áll. Evir, Higr, Asor, Emor, Tar)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker, Zul'Khugal ________________________________________________________

//off: Lehet jövő héten nem fogok tudni írni, mert nem tudom mikor lesz netem.//

A lovag csendben végig hallgat mindenkit, és közben látható, ahogy dühe, visszahúzódik. Mikor a csapat egyértelműen az élet mellett döntött, Raim bólint egyet, és megszólal. Hangja nyugodt, és talán kicsit meglepett.

- Rendben, az ítélet megszületett. Állj fel Idona!- A törpe nő lehajtott fejjel feláll, és csöndben vár. – Meghagyjuk életed, de szabadságodat elvesszük, míg jónak látjuk. Egyelőre vegyetek el tőle mindent, és kössétek meg. Meg kell beszélnünk pár dolgot, mielőtt visszatérünk az ő feladatához.

A törpe nő megkötve ül a csapattól távolabb, míg a lovag halkan folytatja mondandóját.

- Igaz, hogy a törpéknek nem adtak jó hallást az istenek, de azért csendesebben mondom tovább, mit e nő félbe szakított. Nos, mint mondtam Shulurba kell mennünk, onnan egy „Szigony” nevű hajóval kell keleti irányba haladnunk. A hajó vár ránk. A kapitány nem tudja mi a feladat, de hű az északi szövetséghez, és kész cselekedni. A neve: Drogtul. A Quiron-tenger és a Sinemos-tenger találkozásánál lévő szigetcsoporthoz hajózunk. Ott nem lesz semmi más teendőnk, mint megvárjuk a kalandozó csapat érkezését. Mágia útján fognak megérkezni, és a hajó lesz a célirányuk. Ha sikerrel járnak, északnak visszaindulunk.

Ekkor végignéz a csapaton.

- Mindenképpen szükségünk van valamilyen álcára, hogy könnyedén bejuthassunk a városba. Nem tudom mennyire ismeritek Shulurt, és Toront, ezért pár dolgot elmondok róla. Az országot Thar papok és nemesek uralják. Ha egy nemessel találkoztok, mindig figyeljétek meg a környezetet, hogy miképp viselkednek. Ha leborulnak a földre előtte, akkor az nagyhatalmat jelent. Egyedül a katonáknak nem kell térdre borulni az urak előtt. Aki van oly botor, hogy nem alázkodik meg, általában ott helyben felkoncolják. A birodalomban gyűlölik a törpéket, elfeket… - Ekkor elgondolkodik-. – Igazából, aki nem ember, kyr, vagy udvariork azt megvetik. A törpéket és elfeket csak vasra verve, vagy holtan tudják elképzelni. A városban erős a katonaság, ezért ne vegyétek félvállról a helyőrséget. Néha papok, vagy boszorkánymesterek is besegítenek a városvédelemben. – Egy kis szünetet tart, majd folytatja. – A tervem a következő. Feltűnés nélkül el kell jutnunk Toronba. Ott ismerek egy nemest, aki eléggé távol él a császári udvartól, ahhoz, hogy felismerjék Shulurban. El kell mennünk a nemeshez, és az ő bőrébe bújva fogunk a városba menni. Azért muszáj felkeresnünk, hogy a pecsétgyűrűjét megszerezzük. Így nemesként nem kell a katonák zaklatásától tartanunk. Viszont addig el kell jutnunk. Mi most jóval északabbra vagyunk. Ha kikerülve a hegyet a toroni-síkságon át, vagy a Dassi –alföldön keresztül megyünk, biztos, hogy őrjáratba fogunk ütközni. Így muszáj lenne a hegyen át menni, de én nem ismerem az utat, keresztül rajta, így pedig öngyilkosság lenne, ha neki vágnánk.

Ekkor csendben marad, mintha válaszra várna…

A törpe nő

Idona kifosztva térdel a kis csapat előtt, és a kérdéseket várja. Látszik rajta, hogy retteg, főleg azután, amit a varázsló fejtett ki. Valószínű abban a hitben van, hogy a dorani engedelmes kiskutyát csinál belőle. A csendet a kyr lovag töri meg:

- Ismered a Pidera-hegységet?

A nő egy bólintással felel.

- Tudsz átjárót Toron felé?

Idona meglepetten néz fel, de hamar le is süti a szemét, és remegő hangon válaszol: - Igen tudok, de tele van veszélyekkel. Rengeteg arra a hegyi nomád, és állítólag sziklaóriások lakják azt a vidéket.

A lovag nagy levegőt vesz, majd végig néz a csapaton.

- Toron boszorkánymesterei és lovasai, vagy sziklaóriások és hegyi nomádok? Egyik jobb, mint a másik.

Látszik a kyren, hogy komolyan gondolkodóba esik, majd megszólal:

- Idona, ha elvezetsz minket a hegyig, majd azon keresztül, szabadon engedünk téged. De ha csapdába viszel bennünket, akkor a varázsló átka fog reád súlytani. – Ekkor a csapatra néz. – Döntöttem, a hegy felé vesszük az utunkat. Készüljetek az indulásra, nem várjuk meg az eső végét. Aedus, a te dolgod lesz a törpe nő. Varázsló, tégy kérlek meg mindent, hogy a mágiád megvédjen minket a törpe nő esetleges árulásától.

Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), harmadik hete, Tar napja, a vas órája és az abbit órája közt (10:00-11:00) (egy nap 20 óra, egy hét 5 napból áll. Evir, Higr, Asor, Emor, Tar)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker, Zul'Khugal ________________________________________________________

A szerencse ugyan úgy útitársuk volt a kis csapatnak, mint a szerencsétlenség. A törpe nőnek hála minden ellenséges erőt kikerültek, de egy mérges gombával teli mezőn áthaladva minden hátas állat odaveszett, így kénytelenek voltak gyalog folytatni az útjukat. Lassan haladtak, és a lelkesedésük egyre jobban apadt. Csak a kyr lovag szavai, és a frissen vadászott vad sült húsa melengette a lelket.

Úgy másfél hete haladhatnak. Hajuk csapzott, ruhájuk mocskos és szakadozott. Már rég nem élvezhették az ágy és a meleg fürdő kényelmét, mikor a távolban egy házat pillantanak meg, és néhány lovat. A kyr lovag megállásra inti a csapatot.

- Meeker, Marion. Nézzétek meg, kik vannak annál a háznál! Aedus, kösd Idonát ahhoz a fához, és kösd be a száját. Pelso, kérlek, nézz körbe, nincs e varázsló a közelben. Zul'Khugal, te pedig készülj a harcra.

PM: Marion, Pelso, Aedus, Meeker

//off: Erdős, mezős részen vagytok. A ház úgy jó 100-150 méterre lehet. Talán fogadó, mert egy út mellett áll. Messziről már lehet látni a hegységet, amerre tartotok. Úgy két napnyira lehet a hegy lába tőletek.//

//off: A törpe nőnek köszönhetően sok harcot úsztatok meg. Ezért 20 TP jár nektek.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.29. 23:51

Dink Meeker

Meg várom míg a lovag abba hagyta a mondandóját és utánna szólok.

- Nos álcázni tudom magunkat, csak néhány helyi ruhára lesz majd szükségünk, Szerintem mindenkit fogok tudni álcázni tökéletesen, de én mint félelf, hogy is leszek a csapattal? Mondjuk lehetek láncra vert rabszolga vagy valami? De az álcát azt rámbizhatjátok. A Nemestől mondjuk majd tudunk kölcsönözni némi ruhát, ha már a gyürüjét is meg kell szereznünk. -

< Remélem a hajós nagyon meg bizható, és az életét is rá merné bizni, mert én egy kicsit azért kételkedek benne. >

Majd várom a többiek válaszát és utánna el is indulok a többiekel.

Utközben, figyelek mindenre, amikor csak tudok. De már nem állitok csapdákat, csak ha huzamosabb ideig maradunk valahol pihenni.

Miután elvesztetük a lovakat, csak a legszükségesebb dolgokat hozom magamal, mint a fegyvereim étel és az álcázó felszerelésem legszükségesebb dolgait. Illetve a zárnyitáshoz az álkulcsokat.

A tisztásnál.

< gondolom meg nézzük magunknak őket és majd utánna dönti el, hogy csak a lovakat visszük vagy meg is őljük a bent lévőket. Vajon kik lehetnek...>

A kezemen még ellenőrzőm a pengéket, hogy be vannak e töltve , ha nincsenek gyorsan meg teszem ha igen akkor higadtan és csendesen indulok.
Ígyekszem minnél csendesebben a házhoz juni, és keresem az árnyékok takarását, illetve az utvonalnál meg figyelem a szél irány, hogy az állatok ne érezzék meg a büzünket. MAjd elindulok a ház felé.

Lopodzás:7+1+9+8+3+3+10=41
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.07.30. 9:36

Aedus

Amikor meg kell kötözni a törpe nőt azt Marionra bízom a megbeszélés helyszínén.

Egyik kezembe a kötél, melynek másik végén a tolvaj, a másik kezemben pedig a hátamon nyugvó nyílpuskám bőrpántja. Nem nagyon lassítok, így a nőnek tartania kell velem a tempót, ha nem akar orra esni és csúszni. Szeretek erdőkben sétálni. A természet ölén mindig kellemes érzés fog el, így nekem az út sem hosszúnak, sem pedig fárasztónak nem tűnt.

Amikor a házhoz érünk a lovag parancsára kikötöm a törpét. (4-es vadászat, dobás: 28)
Ezután parancs nélkül teszem magam hasznossá. Leveszem a nyílpuskát a vállamról és keresek egy jó lövő állást és onnan figyelem a terepet.

Habár véleményem szerint semmi veszélyt nem tartogat valószínűleg ez a kis házacska, annak ellenére, hogy ellenséges területen vagyunk. De ha szerencsénk van egy kis meleg ház, puha ágyak és meleg fürdő vár majd minket benn harc helyett.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.30. 10:07

-Marion-

Először is szemügyre veszem a házat. Egy szintes e, vagy van esetleg emelet, vagy tetőtér, vagy sima padlás. Van e felül ablak? Az ilyen erdei házikóknál sokszor láttam már, hoyg tüzifa van a ház oldalához rakva szép sorban, ahonnan egyszerűbb feljutni a tetőre, emeletre, padlásra stb. Ha van emelet vagy van valamilyen lehetőség felülről bejutni , akkor , ha a főbejáraton nem lesz biztonságos a bejutás hát felülről fogom megcélozni, kivéve, ha menet közben észreveszem, hogy van hátsó bejárat is, mert akkor azt próbálom .

Lopózva közelítem meg a házikót, ügyelve arra, hogy az ablakokból, ne lehessen látni, még véletlenül sem, hogy ott vagyok. Közben ügyelek arra is, nehogy csapdába botoljak és figyelem , látok e valahol mágikus aktivitást ( csapdát, jelzőt, tárgyat, bármi mágiát) . Ha sikeresen odaosontam a házhoz, akkor, ha van lehetőségem, besandítok az ablakon óvatosan, megpróbálok valami infót kapni arról, mi ez itt, kik vannak benn. Ha valami fogadó akkor
Körbejárjuk a házat, hátha van hátsó bejárat.

Ha van hátsó bejárat vagy nagyobb ablak hátul, ahol csendesebb a terep. :
Ha magától nem nyílik az ajtó , akkor segítek neki jobb belátásra térni a szerszámaimmal,
Remélhetőleg Meeker segít és addig figyeli a környezetet.

Ha nincs hátsó bejutási lehetőség, akkor, alkalmas helyet keresek és felmászom a tetőre, vagy emeletre és ott keresek óvatosan bejutásra alkalmas nyílást.

Ha teljesen egyértelmű, hogy fogadóról van szó , megkérem Meekert, hogy ha ő is egyet ért szóljon a Többieknek, hogy mi a helyzet, én addig felmegyek a tetőre és onnan figyelem a jelet , hogy elöl megyünk e be, vagy folytassam és menjek be fenn és nézzem meg jobban.
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.08.01. 22:43

---
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.08.07. 15:39

Pelso (Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)

A szikla fedezékében a zuhogó esőtől védve. Megbeszélés.

*Mikor végre dűlőre jutottunk a törpével kapcsolatban újra elé léptetek lovammal. Botommal elkezdem kavarni a levegőt. A mozdulat nyomán egy kő emelvén jelenik meg a nő előtt. Nem nagy. Úgy 1m-es kör. Erre állok, rá mikor leszállok a lovamról. Ezt követően egy bő fertály órás esketést és hókuszpókuszt hajtok végre. Az esketésnél szaván veszem, hogy elvezet oda ahova kértük, nem szökik meg és nem tör az ártalmunkra.
Az esketés során a szemem elfelhősödik. Lényegében fehér lesz az egész. A hangom elmélyül és kettős szólamra vált. Egy kicsit megmozgatom a levegőt a közvetlen közelünkben. Az egyetlen lényeges varázslat ami varázslantnak is számít az egy újabb hipnotikus mágia. Egyetlen célja van, hogy meg tudjam az esküje őszinte és valóban nem akar ártalmunkra lenni.
A figyelem eltereléssel végezve a legvégén adok meg egy kegyelemdöfést. Az eskü végén a gravitáció segítségével zöldes derengéssel, fénnyel veszem körbe kettőnket. leginkább őt. Egy kicsit meg is emelem, majd leteszem. A szemébe nézek.
- Megvagy!
*A hangom egy árnyalatnyival mélyebb, mint az esketés alatt. A tejfehér szememben a mágia kékes árnyalattal fénylik fel egy pillanatra. Azzal visszaszállok a lóra. A kőemelvényemre koppintok a bottal. Az erre semmivé foszlik. Az út folyamán szemmel tartom. Rendszeresen ellenőrzöm az auráját. Aedusnak viszont nem engedem, hogy megkötözve a lova után rángassa menet közben. Félrevonva beszélem meg vele, ha ez zavarja.
- Megkötözve is a halába vezethet minket. Most önként vezet minket. Ártani se akar. Ahhoz túlzottan is fél. Ha még is, legalább ő sétál be a csapdájába elsőnek. Valamint mindkét kezed szabad. Ha szökni akar, lődd le. Éjszakára nyugodtan kötözzétek meg.
*Az aurájában bármikor azt veszem észre, hogy rosszban sántikál akkor szólok a többieknek.

A házikónál.
//A Pataknál még mielőtt tovább állunk gyűjtök magamnak legalább egy tucat lapos tenyérnyi követ. Vagy bárhol ahol látok útközben. Mindig gravitáció segítségével emelem fel.//

*Mikor a lovam kidőlt eléggé elkeseredtem.
<... Most meg még is hogyan menjek tovább!!!!.... Csak nem GYALOG!!!....>
*Azért egy jó óra, vagy kettő kesergés után azért összeszedtem magam. A holmimat gondosan elrendezetem a nyergemen. A többieket kértem meg, hogy kössék, oda mit nem lehetett hozzá kapcsolni. Majd varázst mondtam rá.
//A nyergem a ló felszerelésem, valamint az a pár holmim amit nem az oldaltáskámban hordok az szerintem nincs 50 kg Nem jelenthet gondot megemelni. Időmágia 5P(50mp) 1 órás ráolvasás 1 nap a mágia időtartama. Ezt a ló kötőféke segítségével magam után húzom. Ha van még olyan holmi amit magunkkal kel vinni de nem tudjuk cipelni akkor 80kg-ig jó vagyok.//

*Mikor megérkezünk, a házikóhoz szemem végigjáratom a tájon. Mikor a lovag szól csak biccentek. Oldaltáskámból kiveszek egy lapos követ. Az egyik oldalára egy zóna varázs jelet a másik oldalára egy kémszemet rajzolok. A kémszemet mozaikban használnám a mágiaérzékeléssel //5E 5MP 0,5P// Mindezt leplezéssel rajzolom fel.

//Nos nem igazán tudom ezek időtartamát. A mágusban törvénykönyvben időtartam nélküliek. Én most tuti ami tuti akkor egy perces ráolvasás. 4,5P(45MP) 5órán át élnek a jelek.//
*A jelek felrajzolásával végezve újabb igéket mormolok.
//Telekinézis a kavicsra. A zóna varázsjelen keresztül varázsolok így szerintem ez olyan mint ha önmagamra varázsolnék. Így nincs távolság.
Azért a telekinézist használom mert az törvénykönyves és nincs színe. Súlyt meg azért nem írtok, mert a kavicsnak elhanyagolható a súlya.

A mágiát koncentrálással tartom fen.//
*A kaviccsal oda lebegek a házikóhoz és körbe nézek. A házig talaj magasságban lebegtetem a követ. A háznál elsősorban többieket kövezem. Mindig rejtve tartva a követ a felület közelében. Ha van varázsló a házban meg kell, hogy érezzem a zóna varázsjel zónájában. Ahova a kémszemmel nézek ott meg már szinte biztos.

*Házikó ablakain be nézek.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 62 / 180 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján