• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 60 / 180 • 1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.06.25. 0:45

Dink Meeker

Mikor elindulna, még utoljára odaszólok Marionnak. Egy félmosollyal az arcomon, a szemébe nézve.

- Heeey... A gyilkoláshoz nem kell lélek.
S az , hogy részvét van benned jobbá tesz nálam, de részvét miatt meg is halhatsz, ezt ne feled.
Pihenj gyorsan sokat! Szükséged lesz rá! -

< A részvét, számomra nem megengedtethető luxus... De ő nagyon jó, jobb mint én a zárnyitásban és jól is lő, bár az ő szakmájában kevésszer kell ennyi embert megölni ha így megviselte ez a sok halál. hm... Mindig is tiszteltem azokat akik tisztelik az életet. Remélem kicsit megnyugszik és sikerül kipihennie magát, gondolom ráfér... Vajon nekem is ilyen nyúzott fejem van??? >
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.06.25. 13:14

Aedus

A börtönnél én nem fűzök egyebet a dolgokhoz. Elég volt az az egy mondat is és a lovag is eléggé megtette a hatását.
"Mágia védi-e a levelet vagy sem, akkor sem értem, hogy milyen logika vezette Mariont a következtetésére, vagy hogy kimondja azokat. Egy okos tolvaj, besurranó vagy fejvadász nem száll szemtől szembe az ellenfelével, hanem megvárja a megfelelő és legváratlanabb pillanatot, hogy lesújtson. Ha elegendő türelme lett volna, akkor előbb vagy utóbb kimutatta volna a foga fehérjét, ha ellenség lett volna és ha elég ügyes lenne a színjátékba akkor az előbbre siettethette volna."

A tábornál én őrködöm másodikként, de nem is alszom, amíg nem kerülök sorra, sajnos nem vagyok jó alvó. Helyette megtisztítom és megteszem a megfelelő karbantartási eljárásokat a nyílpuskámon, amelyek már esedékesek. Szépen alaposan takarítom és közben a majszolgatok valamit a táskámból.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.06.26. 20:31

Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), első hete, tar napja, a kéklunír órája és a feketelunír órája közt (06:00-20:00) (egy nap 20 óra, egy hét 5 napból áll. Evir, Higr, Asor, Emor, tar)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker, Zul'Khugal ________________________________________________________

A börtönnél

//off: Jk-Jk közti próbadobásnál a nagyobb értéket kidobó győz. Mivel jelen esetben a JK joga eldönteni, hogy megbánta e, vagy sem, így kérlek Hugilee dobj karizma próbást, és írd le Pelsonak, hogy megbánta e a karakter, vagy sem. Persze ha te dobtál nagyobbat, akkor írd azt neki, amit Pelso hallani szeretne. Revoltz, nem dobtál állóképesség próbát, kidobtam helyetted. Pelso, a pókokat csak akkor vittétek magatokkal, ha Sirak rábólint.//

A varázsló közelebb lép a megcsonkolt holttesthez, majd szavakat suttog, és közben jeleket ír a levegőbe. Csak az veszi észre, ki nagyon közel van hozzá. A dorani miután befejezte a mágiát, nagy levegőt vesz, mintha így eggyé válna a mana áramlással. Majd lehúzza a gyűrűt a halott ujjáról, és letépi az erszényt az övről. Keze a férfi nyaka felé mozdul, de ekkor megtorpan. Összeráncolt homlokkal nézi az ezüstösen csillogó medált.

Lassan indulásra készek, mikor Pelso felveti, hogy el kellene tüntetni a nyomokat. A kyr lovag körbe néz, majd legyint.

- Fölösleges. Van boszorkánymester a várban, és úgy tudom, megérzi a helyet, ahol a halál aratott. Inkább induljunk mihamarabb.

A kis csapat így útra kell.

A barlangban

Csendben elfogyasztja mindenki a kis vacsoráját. Lassan csúsznak le a falatok. Az étel finom, és ehető, de most még is mintha homokot kellene enniük. A kyr lovagot és az írnokot hamar elnyomja az álom. Zul'Khugal csendben ül, és a többieket figyeli, de nem telik el 10 perc, és már mélyen alszik. A dorani is elvackolta magát, de még nem alszik. Pár csecsebecsét nézeget, és megpróbálja a mágia segítségével kifürkészni, de a harmadik próbálkozásnál egyszerűen bealszik. Marion és Meeker a nyomok eltüntetésével foglalkoznak, illetve csapdaállítással. Hosszú, és keserves munka. Minden cselekedet ötször annyi időbe kerül, mint kipihenten. Az ágak kicsúsznak a kezeik közül, a madzagon a csomó mindig kioldódik, de végül sikerrel járnak. Aedus a fegyverét szemlélgeti. Egy két helyen kissé sérült a farész, illetve az idegre is ráférne némi kenegetés. Ahogy néha célzásra emeli nyílpuskáját, akkor veszi észre, hogy remeg a keze. Ez csak egy dolgot jelenthet, nagyon fáradt.

…

- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Fájdalmas kiáltásra ébred fel a fejvadász. Egy pillanatig azt sem tudja, hol van. Úgy 10 másodperc telik el, mire szeme hozzá szokik a sötéthez, és látni kezdi a hőt.

<Micsoda? Hisz reggel feküdtem le, most meg este van?>

Ekkor döbben rá, hogy bealudt őrködéskor, és nem ébresztette az utána jövőt, Aedust. És az egész napot átaludták, azt sem tudja, aznap este van, vagy következő nap hajnal.

Aedus nyílpuskával a kezében riad fel, és csak a koromsötétség fogadja, illetve a barlangon kívülről jövő fájdalmas üvöltés. Legalább 10 másodpercnek el kell telnie, hogy rájöjjön, átaludta az egész napot.

Marion ijedten pattan fel, és a heves szívverése mellett csak olyan hangot hal tőle nem messze, mintha arany és ezüstpénz esne le a kőre, meg persze a messziről jövő üvöltést. A koromsötétség viszont nem enged látni semmit. Időbe telik, mire a kyr nő tudata jelzi, hogy átaludta a napot.

Zul'Khugal ösztönösen felpattan fegyverrel a kezében, de azon nyomban megszédül a hirtelen mozgástól. Egy pillanatig áll, és tudata jelzi, minél tovább áll, annál biztosabb a halál. De egyszerűen az agya az eltűnt nap rejtélyét próbálja megfejteni, és nem tud mozdulni egy tapodtat sem. Hamar rá eszmél, hogy átaludta az egész napot.

Pelsot mintha rémálom ébresztette volna fel, úgy zakatol a szíve. Fél füllel halja a pénzcsörgést, mely a kezéből kieső érmék okoznak, de tudata nem foglalkozik vele. Riadtan tekint körbe, de semmit sem lát, éjszaka van.

PM: Mindenki

//off: Este van, kintről gyenge holdfény szűrődik a be a barlang száján. Meekeren kívül mindenki bent van a barlangban. Kipihentétek magatokat, és minden FP-t visszakaptatok. Kintről kutyák csaholását haljátok, illetve mintha vadászatot tartanának, egyáltalán nem lopakodva közelednek a barlang felé. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.06.27. 18:53

Aedus

Amikor leesik, hogy éjjel van egy kissé kétségbe esek, de nem vesztem el a fejem. Őszintén nem is csodálom, hogy így kidőlt mindenki. De most gyorsan kell reagálnunk különben nagyon rábaszhatunk.

Látva, hogy mindenki felkelt csak a lovag nem kezembe veszem a nyílpuskám és így szólok:
- keltsétek fel a lovagot és szolgálóját, kimegyek Meekerért. Addig várjatok és készüljetek, mert sietősre kell fognunk.

Félve nézek ki, remélve, hogy még azért kellő távolságba vannak, hogy a még egy nyúlfarknyi előnyt megtarthassunk.
Ha a fényeket messzebbről látom, akkor suttogva kiszólok Meekernek.

- Meeker! - Majd várom a válaszát. Ha nem kapok, akkor megpróbálom gyorsan megkeresni, de nem időzök sokáig. Ha nem találom visszatérek nélküle a rejtekhelyre.

Amint Visszajöttem, így szólok:

- A várból jöhettek és bizonyára nem egy vérebbel, szóval itt nem maradhatunk.
- Ekkor a lovagra nézek - Remélem bírni fogod a vágtát!

Ha túl közel vannak, akkor még hozzáteszem a következő ötletem:
Én és Meeker a lovag ruhájának egy-egy kis darabkájával egy másik irányba kezdünk vágtázni, hogy minket vegyenek észre és még a kutyák is minket kövessenek. Ha nem is könnyen, de mi ketten le fogjuk tudni rázni az üldözőket, így esélyt adva a lovagnak a menekülésre. És majd egy megadott helyen, adott időben találkozunk.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.06.28. 8:11

-Marion-

Kiáltásra riadok fel, és én magam lepődöm meg legjobban két dolgon:
Egy , hogy állok. Kettő, hogy azt hittem kinyitottam a szemem és mégsem látok semmit.
Reflex szerűen ellenőrzöm is a kezemmel, hogy tényleg nyitva van e szemem. Oké ! Pénz csörgés, ez Pelso volt, onnan jött a hang…. Valaki mozdul….
Mire Aedus megszólal már nagyjából képben vagyok, hogy mi a helyzet.És a beszűrődő gyenge holdfényben még alakokat is kitudok venni , szóval nem fogok nekimenni a lovaknak :) .

„Lehet, hogy Dink nem váltatta le magát ? !!!!!!!!..ajjaj…de akkor ők nem is tudják, hogy ….”
-Várj Aedus! Csapdákat állítottunk, jövök veled!
Amennyire tudok ebben a sötétben emlékezetből lépkedek, kibotorkálok Aedus mellé, nyílpuskával felszerelkezve. Gyorsan elmondom neki a csapdákat, milyet és hol rejtettünk el, és hogy Meeker melyik fán ült fenn, közben betöltöm a nyilat. Ha csak Aedus mást nem mond, elindulok Meeker felé nagyon halkan lopózva, természetesen az esetleges csapdákat kikerülve gondosan, hisz végül is én állítotam őket … félig, és keresem az ellenséget, vajon melyikbe lépett bele.Közben szítom magamban a harci lázat ...//Off: Nem a képzettséget ez csak egy szófordulat. ! //
"Elmúlt már a tegnap ! Felhúztam magam, és ha kell a puszta kezemmel szedlek szét titeket !!!!! "

// Off: Ha kell Lopózás 5 : 36 //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.06.29. 19:37

Pelso (Pekar Eravisc Lars Sul’oserit)

//Na, visszaolvastam a barlang leírását. Tehát a lovak velünk vannak bent egy 5 m magas 13 méter széles és hosszú szabálytalan körszerű vagy kocka tárnában. A bejáratott gyökerek és moha, bokrok, meg fák ágai takarják.
Egy valamit nem találtam az pedig a nyílás mérete. Mivel ha az is 13 m akkor a hold megvilágítja a termet a gyökereken beszűrődve, szerintem. Ami nekem baj. Ha kisseb, akkor már kedvezőbb a tervemre.
Így sem vagyok, előrébb mivel nem tudom a méreteit. Milyen széles? Milyen hosszú? Milyen magas?
Gondolom, legalább 2 m különben a lovakkal már bajosan férnénk be.

Ha nem akkor az írásom semmis!!! Mivel nem jön ki, amit akarok.//

*A zajra felriadva verejtékben úszva meredek a sötétbe. A zajokat csak lassan fogja fel az agyam. Viszont mikor végre felfogja riadtan tekintek a barlang kijárata irányában.

<... AZT A ROHADT...... ... BAJ VAN!!!!!!...>

*Botomra támaszkodva feltápászkodom. Közben néhány igét suttogok.

//Érzékélesítés. Ez pszi. Van 6/4 potom rá. Attól függően mivel számolok. Erősség nem fontos. A cél hogy lássam a sziklák körvonalát, míg a barlang szájához érek.//

*Botommal megütöm az öreg írnok lábát. Azt haladok is tovább.

Dwoon Suttogva.

- Beértek minket!!!

*Képességeimhez mérten halkan megindulok a barlang kijárta felé. Szemem lesütve haladok. Tudom most bármilyen hirtelen fény veszélyt jelent a látásomra, de nem számít. Ki kell, érnem a bejárathoz még mielőtt még késő lenne. Kifelé haladva, ahogy a hold megvilágítja a sziklákat és a diszciplína nélkül is látnám, már a sziklákat felhagyok vele. Ki érve Meekere, Aedus és Marion mellé halkan suttogok nekik.

Erv suttogva.:

- Gyertek beljebb a barlang szájából! Még nem vágtázhatunk el! A lovag még gyenge! Van egy ötletem.

//Visszaolvastam Meeker a kinti nyomainkat eltüntette képességeihez mérten.//

*A barlang szájánál földhöz érintem a botom és igéket hadarok.

//Hipnózis 1 Parancs.: Menj É – ra.
Időtartam 3 Pont. 2,5perc
Bot 1 pont 1m- es gömb.
3P +2,5perc
Nos mivel a kutyák úgy is eljönnek a barlang bejáratáig előbb utóbb bele lépnek a gömbbe. Így hatással lesz rájuk a varázs. A szagunk nem tüntettük el. Tehát pont a bejárathoz jön a kutya. Bele a gömbbe.//

*A pár sietve elsuttogott szó után, kicsivel beljebb megyek, de még mindig a bejárat közepén vagyok.

Erv suttogva.:

- Álljatok hátrább. Lezárom a barlangot.

//Bot 4 P 4m gömb.
Magas mágia őselem teremtése föld. 6 P. 20E
30 s-om a varázslat megidézése. kb 6kör
(gondolom kb ennyi idő alatt találnak rá a barlangra. Esetleg valamivel később.)
Az ellem, elsőre köröttem jelenik meg laza homok formában. Aztán a gömb közepébe gyűjtöm, hogy lezárja a barlang bejáratát. Egy síklap. E miatt már elég sűrű, hogy tömör legyen. A kinézeténél figyelek rá, hogy kövesse a barlang formáját. Lehetőleg a színét is.
Terv szerint, aki félre tolja gyökereket a bejáratnál csak egy szila falat lát. Miközben a kutyák északra akarnak mindenkép menni.
Az anyagra folyamatosan koncentrálok az esetleges alakváltás céljából.
Mágia fenntartása koncentráció.
Folyamatosan fülelek a kinti zajokra.//

*Ahogy a szavak elhagyják a számat porszemcsék jelennek meg köröttem. Ahogy megjelennek, mind centiméterekkel elém gyűlik össze, hogy lezárja a bejáratott. A fal előttem körkörösen terjed a barlang faláig, míg teljesen összeáll. Mikor kész a többiek felé fordulok.

Erv suttogva.:

- Legyetek készen hátha nem jön be. Valaki készítse elő a lovakat.

*Hegyezem a fülem, hogy mi folyik a falon túl. Mikor hallok valamit összpontosításomban elmélyülök. Szemem lehunyom.

// Akaraterő próba.: dobás értéke 37
Szeretnék végre hajtani egy tudat nyitást.
1 P Arra hogy kinézek az asztrális világra.
7 P a távolságra. 6 m –es gömb. A közepe tőlem 3 méterre van. Így az egyik széle a cipőm orrán vagy a másik vége odakint 6m-re.
Csak akkor kezdek bele az igékbe, ha érzem, tudok erre is koncentrálni a fal fenntartása mellet. Ha nem akkor csak a fal marad. És csak a hallásomra támaszkodok a kinti események kémlelésére.

Sikeres próba esetén figyelem a kinti érzelmek változását. Valamit távoznak e? Merre mennek? Éreznek e csalódottságot? //
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.06.30. 16:40

<Zul'Khugal>

//Akaraterőpróba: 43//

//off: Jó lenne, hogy ha JK-tól akartok valamit, akkor azt fogalmazzátok meg és szóban fejtsétek ki. Nekem nem elég az hogy "Zul-t kérem meg". Írd meg, hogy kérsz meg, hogy tudjak reagálni. Így nem tudok. Ezért hiába dobta meg az Akaraterőpróbámat, nem írom meg hogy reagálok. De azért a pókokat elvittem, ebbe bele egyezem. Előre is köszi.//

Felpattanok, s elsötétül előttem minden, ahogy hirtelen ugrottam fel, megszédültem és nem látok semmit. De hamar kezd tisztulni a kép, ahogy arról is, hogy bizony már megint éjjel van s túl aludtuk magunkat.
Értetlenül keresem az ellent, hogy hogy történhetett ez.
Az a fránya pók marás lehetett az oka, hiába erős a testem, azért még is túl kerekedett rajtam.

Hamar felkapom a sisakom, s Marion után én is kinézek, de nem megyek ki. Keresem a szememmel azt, akit majd meg kell ölnöm.

Pelso:
"- Álljatok hátrább. Lezárom a barlangot."

Hátranézek Pelsora, de csak a fejemet fordítom. Sisakom alatt borzolt szemöldökkel egyetlen gondolatom "Hogy mi?".
Kis gondolkodás után, leesik. Ő egy magiszter.

Gyorsan hátra is állok, inkább megyek foglalkozom a lovakkal (már amennyit látok belőlük) és próbálom csukva tartani a fülemet. Idegesen kissé kapkodva próbálom felszerelni a hátasokat. Minden erőmmel arra törekszem, hogy nyugodt maradjak, s ne veszítsem el a fejem.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.06.30. 18:45

-Marion-

Már épp indulnék kifelé, amikor Pelso szavai megállítanak.
"- Gyertek beljebb a barlang szájából! Még nem vágtázhatunk el! A lovag még gyenge! Van egy ötletem."

-Meeker még kinnt van , de nem messze .
Mondom suttogva , de közben csendesen hátrállok vissza a barlangba, addig, míg legalább másfél méterrel nem leszek Pelso vonala mögött. Azután felkészülve de kíváncsian várom mit csinál . Közben fülelek és minden érzékemet nyitva tartom. Kicsit örülök, hogy nem ugrunk ki , mint nyúl a bokorból. Jobbszeretek rejtőzködni , cselezni , és ha lehet összetűzés nélkül elosonni az ellenség háta mögött .

" Dink remélem időben viszaérsz...futás haver futás ...."

Zul'Khugal viselkedése kicsit furcsának tűnik nekem .... egy pillanatra utánanézek, amikor visszamegy a lovakhoz. Már amennyit látok belőle .
"vajon mi baja lehet ? "
//off: Szeretném megérteni mi lehet a fura viselkedés jelentése - lélektan 4: 31//
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.01. 6:34

// Lehet, hogy én értettem félre az eddig írtakat de én ébredtem fel utoljára. Mint mágia használó szerintem a reakció időm ilyen téren igen lassú. Ráadásul még varázsolok és oldalba is bököm az öreg írnokot még mielőtt ki indulok.

Szerintem én érek ki utoljára. Meekert meg csak beér hozzánk addigra. Annyira kint csak nem lehet a barlangtól. Úgy még is hogy figyelmeztetne minket a veszélyre ha neki is vissza kell még lopóznia a barlangba ehhez?!Szerintem a barlang szájában a bejáratánál kell lennie. Igaz még nem írta meg mit is akar csinálni.

Off. Sirak.: Átsiklottam véletlen ezen a részletes kérés megírásán. Utána, meg is feledkeztem róla. Mikor felhívták a figyelmem a pókok szállíttatására irányuló kérésem hiányosságaira meg már úgy voltam vele, hogy mindegy. Ha tényleg magaddal hozok akkor köszönöm, de ne élet halál kérdése. Meg vagyok nélküle is.

Legközelebb igyekszem nem megfeledkezni róla.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.07.01. 20:16

Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), második hete, Evir napja, a feketelunír órája és a higany órája közt (20:00-01:00) (egy nap 20 óra, egy hét 5 napból áll. Evir, Higr, Asor, Emor, Tar)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker NJK, Zul'Khugal ________________________________________________________

//off: Gorodak, a karakterednek dobtam IQ próbát, és az alapján cselekedett. Mivel sok mindent leírtál PM-ben, így a dobás szerint cselekszik Meeker . Bocsánat a barlanggal kapcsolatban, úgy 3 méter széles és 2,5 méter magas a nyílás.//

A fejvadász a távolt fürkészi, és meglepetten látja a megszámlálhatatlan fáklyák fényét. Az első gondolat, ami végig fut a fejében, „ennyire fontos lenne a kyr lovag?” De nem töpreng rajta sokat, hisz nincs sok idő, talán pár percre lehetnek tőlük, és mintha egyenesen erre jönnének. Szíve szerint levadászná mindet egyenként, de a sok kopó nem könnyítené meg a dolgát. Nem foglalkozik a kiabáló fickóval sem, valószínű jól működött az egyik csapda. Mosollyal az arcán siet vissza a barlanghoz.

Aedus tétován lépked a kijárat felé, és mire a barlang nyílásához ér, már biztosak a léptei. Nem is időzik sokat. Kitekint, és messziről jövő kutya ugatások, emberi kiabálások és a fények egyértelműen jelzik, hogy megtalálhatták a nyomaikat, és most erre jönnek. Nincs sok idő, azonnal szólni kell Meekernek. Gyors léptekkel leindul, a sötétben nem sokat lát, de a körvonalak is elegek egyelőre. Ekkor háta mögött meghallja Mariont: -Várj Aedus! Csapdákat állítottunk, jövök veled!

Megtorpan a csapda hallatán, de ahogy jobb lábát leteszi, tőle balról kötélsúrlódást hall. Azonnal az irányba néz, de hirtelen valami neki megy, és hanyatt vágódnak mind a ketten. A vadász azonnal a kése felé nyúl, de ekkor Meeker ismerős hangját hallja.

- Ne akarj megnyúzni, csak megkíméltelek egy hosszú gyógyulási időszaktól. – És egy kihegyezett karó felé mutat, mely srégen felfelé mutat, abba az irányba, ahol előbb még Aedus jobb combja volt.

Ez után a kezét nyújtja a vadásznak Meeker, hogy felsegítse a földről.

…

A varázsló lassú léptekkel halad a barlang bejáratához. Az öreg írnokot már felébresztette, az pedig a lovagot kelti, de ezzel már nem foglalkozik Pelso. A hasadék előtt megáll. Meeker, Aedus és Marion siet vissza kintről. A vadász jelzi, hogy nem rózsás a helyzet, és Meeker csak megerősíteni tudja. Érezhető a feszültség, és talán egy kis félelem szaga is belengi a barlangot. A varázsló nagy levegőt vesz, majd kifúja. A csapat érdeklődve figyeli, mit akar tenni a dorani, de a biztonság kedvéért előkészítik a fegyvereket, Zul'Khugal pedig a lovakat nézi át.

A mágikus szavaktól enyhe bizsergés fut végig mindenki tarkóján. A levegő mintha megmozdulna, és ahogy a botját a talajhoz üti Pelso, mintha egy hipnózis állapotba kerülne mindenki. Ezután új rituáléba kezd, és a többiek döbbenten veszik észre, mintha a holdfényben valami megmozdulna. Csak akkor látják meg, hogy a varázsló körül életre kelt a föld, mikor a barlang nyílásában lassan kőfallá áll össze a por és a homok. Először mintha a szél fújná oda, majd sáros egyvelegként bugyogva emelkedik fallá, ami kővé szilárdul.

A varázslás után nem hátrál Pelso, még mindig ott áll és koncentrál. Ezek szerint, ha abba hagyná az összpontosítást, lehet, összedőlne a fal, mit akaratával épített.

A kyr lovag is ébren van, és a többiekhez lép: - Úgy látom eddig tartott a menekülésünk. De legalább úgy halok meg, hogy tudom hősök mellett harcoltam.

Ekkor kintről kutya ugatás, és nyüszítés szűrődik be, majd hallani, ahogy vadul tovább futnak az ebek. Nem sokkal utána léptek zaja és emberi káromkodás és kiabálás féle hangok halhatók. A csapat pattanásig feszülten nézi a mágikus falat, készen arra, ha harcra kerülne sor. De ahelyett, hogy karddal a kezükben, nyálat fröcsögve, üvöltve törnének rájuk, észak felé távolodnak a hangok, míg végül nem lehet hallani őket.

- Ezek szerint nem halunk meg. – Mondja kicsit jó kedvűen a fejvadász.

A lovag előre lép egyet, bár a sötétben csak kőrvonalait lehet látni: - Szép munka, varázsló! Nem tudom mennyi időt kaptunk így, de mennünk kell. Toron vadászebeit nem lehet sokáig becsapni. Viszont van egy kisebb patak nem messze innen, a kutyák onnantól nem tudnak szimatot fogni.

PM: Marion, Pelso, Meeker, Aedus

//off: Lóval kell menekülnötök az éjszakában. Mindenki dobjon legyetek szívesek észlelést és lovaglást. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.07.02. 20:53

------------------------------------------------------------------------
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.07.03. 18:36

Pelso (Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)

*Lovag dicsérő szavait egy biccentéssel és egy mosollyal fogadom, de gyanítom ebből a sötétben nem lát senki semmit. Még az orromig sem látok. Kezeimet leengedem, és közben kifújom a tüdőmből a levegőt. Ezzel egy időben szertefoszlik a fal is.

- Nem csaptam be a kutyákat. Utasítottam őket!

*Hátat fordítok a barlang bejáratának és megindulok vissza a fekhelyem irányában.

- Az idő viszont tényleg szorít. Úgy három percig rohannak a kutyák északnak. Utána nem tudom mennyi időbe telik újra szagot fogniuk, de gyanítom nem sokba.

//A vissza úton is használnám az érzékélesítést. Nem szándékozom orra bukni. Valamint a nyergelésnél is szeretnék látni. Ha nem okoz nehézséget lovaglás közben is fenntartom. //

*Felkapom, a földről az elejtet medált, gyűrűt és az erszényt/erszényeket. Miután elnyelte őket a köpenyem egyik „feneketlen zsebem”. Felkapom a lófelszerelésem és a lovamhoz megyek. Gyors mozdulatokkal, de körültekintően helyezem fel a nyerget és húzom meg a szíjakat. Azt megindulok a kijárat felé.

//Gondolom Zul’Khugal három perc alatt egyedül nem tudja felnyergelni a lovakat.
Na meg csak nem felejtettük őket egy egész napon át felnyergelve a barlangban. Gondom én.
Vagy még is?//

- Mostanra biztosan szertefoszlott a varázs a kutyákról.

<... Csak maradjatok minél távolabb tőlünk...>

*Felpattanok a lovamra kiérve és követem a csapatott.

//Tehát mint már írtam, ha lovaglás közben tudok koncentrálni, akkor, élesítenék a látásomon.
Tuti, ami tuti: Akaraterő: 7k10: 50
Lovaglás: 3k10: 22
Érzékelés: 5k10: 29
Az érzékélesítés ad pluszt ide? Ha igen akkor van 4 P hipnózis (érzékélesítés) a távolságra meg 4P bot.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.07.03. 20:01

Dink Meeker

< Mekkora mázli, hogy Pelso velünk van! Ezt most meg usztuk egyenlőre, remélem elég időt nyertünk, hogy gyorsan eltudjunk pucolni inen... >

Oda fordulok a lovaghoz.

- Pontosan merre és milyen messze van a fólyó? Csak mert én látok a sötétben és csak pár percel később csatlakoznék még hagynék nekik egy kis meglepetést amivel időt nyerünk. -
A
kérdéseim közben már a lovamat nyergelem minnél sebesebben, és elő keresem a kis alkoholos üvegemet.

Mindenkinek: - Miután kivezettelek a csapda ővezetből minnél sebesebben menjetek, 3 perc után én is ott leszek a folyonál, de ne várjatok meg, menjetek majd utol érlek titeket. -

Miután kivezettem őket a csapda ővezetből minnél gyorsabban, fogom a kulacs tartalmát és egy félkörivben a fákra a levelekere a bokrokra öntöm a csapdák közepe felé, hogy ha valaki arra jár fáklyával akkor lángra lobantsa az egészet...

< Remélem jó páran megégtek és remélem jó füst is lesz belőle ami meg zavrja a kutyák szaglását. Nagyon remélem, hogy mostanában nem esett az eső... :D >

Majd amilyen gyorsan csak tudok, de még csendben vissza megyek a lovamhoz, figyelve a csapdákra és ígyekszem utolérni a töbieket. Az elején még halkan igyekszem lovagolni, majd ha felgyuladt a tűz vagy már elég messze vagyok akkor sietősre fogom a dolgot, hogy minnél előbb utol érjem a többieket!ű

Érzékelés:8 dobás: 3+8+8+8+8+6+6+7=54
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2013.07.04. 20:12-kor.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.07.04. 0:12

-Marion-

Tátott szájjal bámulom, amit Pelso a porból csinál. De hamar visszazökkentem magam, és óvatosan elbotorkálok Mazsolához, és a holmimhoz. CSendben és minél gyorsabban felrakok rá mindent , és még ott a barlangban felülök, hogy kifelé menet már ne legyen torlódás, ráadásul ő jobban lát , mint én. Én hátul megyek a sor vége felé, mert a csapdákat én is tudom hol vannak , és nem kell Meekert figyelnem, hogy elkerüljem őket. Végig csendben vagyok és nagyon figyelek minden "fűszálra"...már amit látok a környezetemből. Igyekszem inkább Mazsola ösztöneire hagyatkozni , és jobb látására, s csak akkor irányítani , ha valóban kell. Igyekszem összeolvadni a lóval , ezért és, hogy nehogy beverjem a fejem valami kilógó ágba, ráhajolok a nyakára és úgy figyelek előre .

Észlelés : 45
Lovaglás 1: 8 kapaszkodom cefetül :)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2013.07.05. 0:28-kor.
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.07.04. 16:25

Aedus

Mint mindig, most is ámulatba ejt, hogy mily csodára képes a varázslat. A földből sziklává keményedett fal előttünk és ahogy a kutyákkal elbánt az nem volt semmi. Már szinte tapsra emelném a kezem, amikor megszólal a lovag.
Rögtön a lovamhoz sietek, hogy felnyergeljem, hisz valóban nincs túl sok időnk. A lovagnak, ha kell segítek felszállni a lovára.

Az újabb csapda állítás ötletét Meekerre hagyom, szerintem már így is eleget raktak ki nem hiszem, hogy kéne még egy, de ártani nekünk biztosan nem fog.

Óvatosan lépkedek a többiek nyomában Meeker mögött. Miután Meekert hátrahagytuk csapdaállításra időnként hátra nézegetek, hogy vajon merre jár.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 60 / 180 • 1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján