</Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)/>
//Off mindenki.:
Az előző írásomban felvetettem, hogy a toroni érméken felesleges osztozkodnunk. Egyvalaki tegye el. Adeus – ra vagy jómagamra gondoltam.
A talált tollat, papírt és tintát magamhoz veszem. Meg a többi hasonló holmit.
Akkor ha jól értem a toroni nekromanta lován a nyakláncon kívül mást nem találtam?//
*Ahogy így merengek az elmúlt órák eseményein szinte nem is hallom a kínzást. Egy rövid időre el is nyom az álom. Így mikor a vallatás durvább részeihez ér már mély álomban ülök a szikla tövében. Álmomban újra is újra tiszt lelke és a nekromanta kavarognak. Valamint a manna kavarodása és hullámzásai a csata során.
Durván akkor riadok fel álmomból mikor Marion felszólal. Szemem felpattan. Arcomon kiütközik némi veríték de nem kiáltok fel. Veszek egy mély levegőt és lassan felegyenesedek.
- Szerintem is jobbak az esélyeink az alagúton keresztül. A kapun keresztül nem szívesen mennék. Mindösszesen ketten beszélünk az ellenség nyelvén. Arról nem is szólva, hogy csak egyikünkről tudom, hogy meggyőzően tudja másnak kiadni magát.
*Egy pillanatra tekintetem megáll Meeker – en. Aztán tovább hordozom körben mindenkin.
- Az biztos, hogy a várba csak a kapun keresztül vagy az alagúton tudunk bejutni. Az is biztos, hogy az egyetlen esélyünk az észrevétlenség. Lelepleződés esetén végünk. Így fontos, hogy óvatosak legyünk. Fő a pontos felderítés. Keressük meg először az alagút bejáratát. Majd nézzük meg az alagutat és azt, hogy hol lehet az alagút bejáratának közelében észrevétlenül közlekedni, várakozni, elrejteni valamit. A lovamat én sem szeretném hátra hagyni. Valamint a lovag úrnak is szüksége lesz egyre. Szerintem legjobb az lenne ha el lehetne rejteni a lovakat az alagútban. Utána le kell ellenőrizni, hogy az alagút másik vége tiszta e? Az alagút a vár tömlöcébe vezet az egyik cellába. Ha szerencsénk van akkor a vár tisztjeit a tömlöcben tartják a lovaggal együtt kit keresünk. Ha nem akkor ....
*Két szívdobbanásnyi időre elhallgatok.
- ... be kell járni hangtalan a várak. A börtön a föld alatt van. Egy szites és lépcső vezet fel ami az udvarra visz ki. Ahol most egy teljes toroni sereg állomásozik. A járat felderítését szerintem Meeker és Aedus tudná a leg jobban megoldani.
//Off.: Szeretnék még tervet készíteni a várral kapcsolatban így még ne szaladjunk annyira előre. Egy kicsit tervezgethetünk még.//