• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 42 / 180 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.01.05. 4:10

- Dink Meeker -

// 175 cm fekete bőrű félelf, ha látja valaki a fülét. Rövid, de nem tüsis haj. A jobb szeme alatt és fölött van egy sebhely ami egy vágás lehetett. Fekete szövet ruhába burkolózik, és egy fekete utazó köpeny borítja meg a hozzá tartozó fekete csukja. Fegyvert nem látni nála ( álcázva van nálam egy skorpi meg a rövid kardom.) Aki figyelmes az látja, hogy fekete brigantin visel ( fegyver kabát szegecsekkel ) valamint egy vas ököl szegecsekkel szintén fekete még a fém is , alkar védő könyök, térd és váll védő, melyek szintén feketék- Utazó csizmát hord, mely a térdéig és, és lábszár védőként is szolgál a vas lemezeknek hála, melyek feketék, a csizma orrán, pedig egy acél van , amely enyhén csúcsos és ez is fekete. //

Az ablakban higgadtan állok és tekintetem kifelé pásztázza a környéket és néha be be tekinget a szobába és újra és újra végig nézi a tárgyakat benne, amíg meg nem érkezik a tiszt! Utána rá szentelem a figyelmemet...

<hm... érdekesen hangzik, de hogy ostrom alatt menjünk be egy várba majd valószínűleg jöjjünk is ki onnan, persze élve és gondolom úgy gondolta, hogy mind ezt észre vétlen, de a ruháknak nagy hasznát vehetjük, ha netalán elesett a vár, vagy ha úgy hozza a szükség, persze, lehet másra is szükségünk, van.Ja hatalmas jutalom, gondol, kapok egy fasz kitüntetés némi aranyat, meg egy baromi nagy áll veregetést, de majd meg látjuk mit hoz a sors >

Miután mindenki kikérdezősködte magát és meg tudott, mindent amit fontosnak tartott én is meg szólalok, de nem kérdezek csak kérek.

- Uram, szeretnék, mindenkire megfelelő egyenruhát, ha van ellenséges varázsló ruhája és felszerelése azt is meg köszönném, ha lehet akkor az egyik egyenruha legyen valami magas beosztású tiszti egyenruha, valami hasonló rangú mint ön, ha meg oldható, a maradék felszerelésről, amire szükségünk lehet, csak mondja meg, hogy kivel kell beszélnem és a többit intézem.
Valamint ami még nagyon fontos lenne, kaphatnánk egy részletes térképet a helyről , valamint ha birtokában van szeretném ha a birtokunkba bocsájtaná a vár részlete tervrajzát. a vár csatornázásának tervrajzát, ha van vagy a városét. Köszönöm... -

A hangom higgadt és nyugodt, semmi reakciója félelemnem vagy bármi más aggodalomnak.
Az ablak sötétebbik oldalán állok, de így is lehet látni az arcomat.

< Nem biztos, hogy tudja , de ezeken a térképeken fog múlni az életünk amíg be nem jutunk a várba, már ha még tartják. Nagyon remélem, hogy van térképe mindenhez... >

Miután vége a megbeszélésnek fel vetem, hogy talán vizsgáljuk meg azt a térképet, már ha kapunk még frissiben, mind a várét és a környékét.

Gondolom a többiek is akarnak valami tervet, mielőtt el indulnánk
// Mennyire vagyunk joban? Illetve mennyire ismerjük egymást? erről kérnék egy pm-et. Köszönöm. :D //

// Leírnám az én tervemet, amit a megbeszélésünk közben vetnék fel csak , hogy gyorsabban haladjunk, várom mindenki ötletét, vagy nem tetszését az én vagy saját tervével kapcsolatban... //

- Nos szerintem, csak egy valaki találkozzon a fickóval, hátha elkapták és csapdába csalnak minket és utána mennyünk csak vele.
Talán paranoiás vagyok, de az ott az ellenség területe! -
Veszek egy nagy levegőt, majd folytatom.
- Meg javasolnék egy gyors terep felderítést az érkezés után, majd ha sikeresen találkoztunk a"segítőnkkel -
Itt kicsit kétes arcot vágok, ami azt jelenti, hogy ki tudja, hogy jó vagy sem...
- - infókat kéne kérni az ellenséges csapatok nagyjából elhelyezkedéséről valamint, hol vannak.
Illetve amíg nem jutunk be a várba addig én nem gyújtanék tüzet sehol sem, nehogy leleplezzünk a helyzetünket!
- Arra gondoltam, hogy ha az öreg tud valami titkos bejáratot, azt használnánk, ha nem tud akkor, kénytelenek leszünk bejutni valahogy...
Ez már kérdéses, mekkorák a falak, hol van az ellenség, milyenek a vár falak stb..
Ezt csak a helyszínen tudjuk, majd meg beszélni, és ott is látjuk majd meg!
De.... Nincs kedvem már az elején meg halni!
így arra gondoltam, hogy mehetnénk, mint katonák, köztünk egy magas rangúval, hogy ha úgy alakul, ne piszkáljanak minket és inkább mi dirigáljunk nekik , mint ők nekünk, ami a szabad csapatuknál még előnyünkre válhat...
Persze a saját cuccainkat is vinnénk, csak nem akarok lebukni, ha úgy van. :D
A cuccainkat, meg eldugjuk, de nálunk lesz.
Ti mit gondoltok??? -
Majd Pelsora nézek!
- Valamint ha varázslónak van infója az ellenséges mágusok kinézetével kapcsolatban az segítene az álcázásunkat. :D
Illetve ha van egyéb infója ami fontos tudnunk, a mágiával kapcsolatban egy ilyen ostromnál kérem, ne habozzon meg osztani velünk. Bármilyen apróság fontos lehet, most... -

A meg beszélés közben vagy végén...
- Ja nagy szarban fogunk gázolni azt hiszem. :D

// Ha mindenki benne van az álcázásba én valami alacsony rangúbbat választok a századost meg hagyom másnak, a rangok jelzéséről , persze ki kérem a tiszt tudását, hogy ne keverjük össze és hogy írja meg rajzolja le a jelzéseket, amiket szükséges tudnom tudnunk, csak ami szükséges. //

A karakterem, ez után el megy és beszerez 2* 20m- er kötelet, kb falmászáshoz felszerelést is. Illetve össze pakolja a legszükségesebb dolgokat amelyekre úgy gondolja szüksége lehet. Ha pedig átöltözünk katonáknak akkor segít mindenkinek az álcázásban, hogy minden tökéletes legyen...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.01.05. 15:32

Aedus

Bort öntök a kupámba, hogy csillapítsam szomjam, majd helyet foglalok én is Pelso mellett. Másik kezembe apám talizmánját szorongatom. Ez gyakori és önkéntelen cselekvés nálam, olyankor teszem, amikor izgalom kerülget. Küldetések előtt, mielőtt áldozatom életét veszem stb.
Mikor belép a katona rávetem pillantásom és végigmérem jellemét. Látom rajta mennyire nem fűlik a foga, ahhoz hogy velünk kell tárgyalnia. Arcom továbbra is kifejezéstelen marad, nem fűzök semmilyen gesztust ehhez, egyszerűen végighallgatom mondanivalóját. Közben néhányszor belehörpintek boromba.

Nem szeretem a háborúkat, talán ezért is vállaltam a küldetést; segíteni szeretnék, hogy minél előbb vége szakadhasson, hogy ne kelljen a háború áldozatainak tovább szenvedni.
Mikor meghallom, hogy ez a levél és a lovag megsegítése közelebb hozhatja a háború végét enyhén felkapom a fejem és még izgatottan gyűröm, csavarom talizmánom zsinórját. Persze nem bízok vakul a sikerben vagy, hogy ez mindenképp megállítja a háborút, de majd kiderül, hogy jó úton haladok-e.
Mire elmondja a mondani valóját a katona, teljesen kifogyott a kupán, így fel is állok, hogy egy újabbal kitöltsek magamnak.

Amikor elhangzik Meeker szájából a térkép, hozzáteszem, hogy egy iránytű sem ártana mellé.

- A térkép mellé egy iránytűt is hozzon.

Miután elhagyta a katona a szobát és Meeker ötlet áradatát is végighallgatom, megosztom ötletem vele és egyben a többiekkel is, amik Meeker beszéde alatt születtek.

- Szerintem a fickó egy csapatot vár és nem egy embert, a további részletekről pedig elég, ha ott gondolkodunk.

Ezután kiiszom a poharam tartalmát, felállok és leteszem az asztalra, ahonnan egy gyümölcsöt leveszek, majd szép nagyot beleharapok és várok a további agyalásra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revoltz 2013.01.05. 17:36-kor.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.01.05. 17:05

<Zul'Khugal>

Remélem mindenki elolvasta hogy a félvértezet hogyan is épül fel, mert pontosan azt hordom. Ezen kívül térdig érő csizmám van, erre tökéletesen passzol a lábszárvédő, ugyanis annak térdig nyúló hozzátoldása van, és ugyanolyan stílusú a csizmám is. A láncingem a karomon csak a felkart takarja. Az alkarvédőm mint a lábszárvédő, felér a könyökömig. Az alkarvédő alatt ki ruhaneművel és bőrrel van kibélelve, tehát szőrme lóg ki a 2 végén. A fegyverkabát nem sokkal ér tovább a láncingnél mind a karon, mind a combnál. Közel térdig lóg a fegyverkabát, középen elválasztva hogy könnyítse a mozgást. Valamint szegeccsel megerősített bőrszalagok futnak le a térdemig közel egymáshoz. A sisakom teljes fejemet eltakarja, elől-hátul, nyak irányban vastagodik az átmérője, elöl vékony T alakú kivágás "látórés" van és nem teljesen oldalt, nagyjából 20-20 cm-es bika szarvak vannak hozzá erősítve.
A mellvért alól egy nagy garbó emelkedik ki (fegyverkabáthoz tartozik), amely eltakarja az arcom egy részét, és mivel általában mindenki "alulról néz", akár a felét. Ezen kívül egy maszk takarja el az arcom alsó részét, ahogyan Kakashi-nak a Naruto c. sorozatban (nézzetek utána aki nem ismeri). Egy vágás is ékeskedik az arcomon, szinte vízszintes, az orrom nyergéig fut végig a fülemtől. A bőrszínem fehér, napsütötte barna árnyalattal, szemem zöld mint a méreg, a hajam pedig fekete, ápolatlan, zsíros és koszos.
Oldalamon egy tőr lóg és hatalmas 1 oldalú csatabárdomat mindig a kezemben tartom és vállamon pihentetem. A súlya a fegyvernek olykora, hogy a legtöbb ember a felemelésével is küszködik. Kezemen kesztyű, bár inkább vasokon, fémlapok sorakoznak egymáson, a csuklómtól az első ujjpercekig (a kézfejen 3 egész darabból áll, aztán 1-1 fedi az első ujjperceket)

Mindenképp egyből Meeker után szeretnék megszólalni, addig csöndben hallgatom a monológokat és párbeszédeket (amik esetleg lezajlanak) s közben a gyümölcsökkel babrálok unalmamban (nem eszek belőlük, hiszen a maszkom akadályozna és nem fogom levenni).
Kétkezes csatabárdomat kezembe fogom mint egy botot, melynek a nyele is tömör fémből van amire bőr van rá erősítve, azzal állok fel s így is hatalmas termetem még nagyobbra nő, több mint 2 méteres magasságommal és körülbelül 1 méter széles vállammal, melyen a páncél és vállvédő mégjobban fokoz. (a sisak nincs rajtam, az asztalon hever)
-A nevem Zul'Khugal. - s biccentek a lovag felé.
Majd félig Meekernek, félig a lovagnak beszélve - Ha lenne is a méretemben öltözék, akkor se kell. -hátrafordulok, immár teljesen Meekerhez szólok- Te sötét... -itt kis szünet ahogy végig mérem Meekert- ...harcos, ha félsz hogy meghalsz, inkább ne is gyere.
Azzal vissza ülök és várom a fejleményeket.

A hangomban inkább az erő hallatszik, de semmiféle gyűlölet. Az enyhe lenézés is csupán a szövegkörnyezeten érződik.
//off: igazság szerint úgy gondolom hogy nem ismerjük egymást, úgyhogy nem leszek közvetlen senkivel sem//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.01.05. 21:25

//Off.: Azt, hogy ti mennyire ismeritek egymást azt nem tudom, de én biztos külsős vagyok még. Ennek fényében írok most.//

*Csendben ücsörgök a helyemen. Kedvenc gyümölcseimből is csak egyet- egyet veszek magamhoz. A bórból töltök, de alig iszok belőle pár kortyot; míg a tiszt megérkezik, hogy tájékoztasson ittlétem miértje felől, no meg, hogy miért kerültem négy ismeretlen fegyverforgató körébe.

<... Szép társaságba kerültem... Úgy fest ők sem tudják miért itt hívták őket össze... Tán nem is ismerik egymást... De mit keres itt egy nő?... Pláne egy kyr nő... Vajon honnan származik?...A többi se egy faluból származik az már biztos... Tán csak egy közös van bennük, hogy mindhárman emberek... Ohh bocsánat. Kettő. Fegyveres mind...>

*Örömmel fogadom, hogy végre megérkezik a tiszt, hogy tájékoztasson mindnyájunk. Nem is szakítom félbe.

<... Magán megbízás... Még nem tudni mi... Úgy fest nem is tudunk meg egy ideig többet... Ostromzár alatt tartott vár, benne leendő parancsnokunkkal... Bernard De Montchrestien gróf vár ura... Raim Marses... Jelszó: „kérdezzék meg tőle, hogy: Miért időzik itt ily későn?. Erre őneki azt kell felelnie, hogy: A békességhez vezető utat keresi.” ... Hmm bemenni vagy a várat felmenteni... Öt emberrel... Hmmm.... Vajon hányan vannak az ostromlók...>

*Mikor a tiszt befejezi mondókáját észre sem veszem. Gondolataimba merülök. Az ablaknál álló idegen szavaira térek vissza a valóságba. Őt sem szakítom félbe.

<...Tervrajz?!... Hát ő meg honnan jöhetett... A Dwoonok a szövetségeseink de nem olyan ostobák, hogy ilyesmiket fűnek fának osztogassanak... Egy íj jelentéktelen váracska esetén sem... Vajon a grófnak van tervrajza a saját váráról egyáltalán?...>

A tisztnek. Erv nyelven

- Magam is örülnék neki, ha vethetnénk egy pillantást egy hadi térképre a környékről.
- Valamit tudunk az ostromló erők vagy az ostromlott bajtársak létszámáról?
- Körülbelül milyen messze van a legközelebbi szövetséges seregtest?
- Lehet e arról tudni valamit, hogy van e a közelben nagyobb méretű ellenséges vonuló, vagy pihenő sereg?

A megbeszélés során mindenki. Erv

//Remélem egy hadi térkép felet beszélgetünk erről.//

*A baljós küllemű idegen //Meeker// szavait csendben hallgatom. A nagydarab harcos szavai után viszont magam is szólok.

- A beöltözésnek én sem látom sok értelmét. A botomat nem tudom el rejteni, és hátra sem hagyom. Aztán meg ötünk közül ketten beszélhetünk biztosan az ellenség nyelvén.

*Itt a kyr nőre pillantok.

- Az ellenséges segédcsapatok tagjai hitelesebbek lennénk de az ő nyelvükön én nem tudok. Jelentkezzen aki a fenti nyelvek bármelyikén beszél.: Köz toroni, Asszisz, Rowon, Korg esetleg Quiron-i közös. A démonikus nyelvjárások is szóba jöhetnek.

*Az utolsó mondat után elmosolyodom, és várom a „vicc” hatását. Bármilyen hatást is vált ki, pár szívdobbanás után folytatom mondókám.

- Én két lehetőséget látok. Vagy mi öten felmentjük a várat az ostrom alól vagy belógunk. A belógáshoz jól jöhet a ruha, de én az észrevétlenségben jobban bízok. Viszont a várat így vagy úgy de fel kell menteni az ostrom alól. Mivel még ha be is jutunk előbb vagy utóbb a még ismeretlen célú parancs miatt ki kell, hogy jöjjünk.

*Két három szívdobbanásra ismét el hallgatok.

- Ennek a kidolgozását inkább rátok hagyom. Ti jobban értetek szerintem a hadakozáshoz. Viszont a várat körbeölelő mágikus gátak felszámolását tudom vállalni. Tán ezzel is kéne kezdeni mi után felmértük az ostromló erőket. A mágikus fölényük felszámolása után egy kevés zavart kell kelteni és a várban ragadt lovagok tán maguk is elűzhetik az ellent. Az viszont biztos, hogy ezt csak ott tudjuk megbeszélni miután többet tudunk már.

*Bökök a térképre. Ha nincs térkép akkor abba az irányba bökök a levegőben amerre a Dwoonok országát sejtem.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.01.06. 16:09

-Marion-

Külső : kb 170 cm magas, sportos testalkatú, fiatal kyr nő. Haja ennek megfelelően hófehér , de néha úgy tűnik ,bizonyos szögből mintha kékes színben játszana. Két oldalról indulva hátul egy fonatban egyesülve , hosszan lelóg a haja és egy ezüst színű szalag van belefonva .
Tekintete tiszta , állát enyhén felszegi , tartása egyenes .
Csizmája igényes munka , finom bőrből. Sötétbarna és szára eltűnik a rálógó fekete nadrág szára alatt. Ami szintén igényes , finom , de mégis strapabíró anyagból készült . Két oldalán alig észrevehetően ,(szintén fekete), díszként kereszt fűzés fut végig egészen a csípőig. A derekán a csizmával összhangban barna bőröv fut körbe amit egy nagy arany , vagy sárgaréz ( ránézésre nehezen megállapítható) övcsat fog egybe . Ez is igen igényes ötvösmunka , mint egy dombormű . Messziről nem pontosan kivehető , mit is ábrázol. A nagy, fekete, kapucnis köpeny miatt , ami egész a földig ér, és körbeveszi a nőt amúgy is árnyékban van. Néha elővillan az a tőr is , ami baloldalon van az övre fűzve, s csak a markolata látszik jobban , ami fehéres barnás , talán csont , s mintha megfaragták volna s a gombnál , azaz a markolat végén egy nagyobbacska csillogó vörös drágakő van. Jobb oldalon pedig a kabát rejtekében , de nem láthatatlanul egy kisebb nyílpuska ( inkább csak nyílpisztoly :) )lóg . blúza szép vonalú, bő ujjú egészen sötét zöld , majdnem fekete finom anyagból készült. Felette sötét barna ( a csizmához illő) díszes, bőrmellényt visel. A mellény gombsora szintén, csontból faragott, és nem középen, hanem kissé jobboldalon húzódik végig. Kezén finom barna bőrkesztyűt visel, olyat, ami csak az ujjak tövéig ér, onann indulva hosszan eltűnik a széles blúz ujjának takarásában. Így aztán jól kivehető jobb kezén egy nagyobbacska arany gyűrű, ami mintha pecsétgyűrű volna de tetejét kis gyémántkövek díszítik. Nyakában egy arany láncon ,női tenyérnagyságú kék medál lóg le nagyjából a szíve magasságáig. A medál alatt továbbér a lánc két vége még 4-5 cm lelóg s egy-egy kis kék , a medálhoz illő pici ovális gyöngy zárja . Két fülbevalója szintén a medál színvilágát, s mintázatát hordozza , és oválisak, kissé szögletesítve , mint a két záró gyöngy . ( méretük akkora, kb, mint egy üdítős kupak )
A lány összességében elegáns, kedves , nőies jelenség .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HugiLee 2013.01.06. 19:03-kor.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.01.06. 18:21

-Marion-

<<Off: gondolom köszöntünk egymásnak , amikor összegyűltünk a teremben . >>

A gyümölcsökhöz lépek és eszek belőle.
Jólesik néhány gyümölcs, így kevéssel dél után, főleg, hogy ma még semmit nem ettem. Az éjszakai kis „kirándulásom” után kellemesen kialudtam magam, de mire a reggelim után néztem volna már jöttek értem .

<Néhány szem szőlő, banán, narancs, épp elég a boldogsághoz most . És igen jól néz ki ez a kis borocska is .>

Töltök magamnak, majd leülök egy fotelba, úgy, hogy jól lássak mindenkit . Miközben a borocskát iszogatom , jól megnézem magamnak a többieket. Különös tekintettel a fekete fickóra. Nagyon érdekes számomra a fekete bőr, mivel én ritkán találkozom hasonlóval, izgatja a fantáziámat.

Amikor a katona bejön és beszél , látom, hoyg nem tetszünk neki , valamiért. De jó katona és végrehajtja, amire utasítják.

< Háború . Nem szeretem a háborúkat . Koszos, büdös , és a sok véres hulla …..áh . De ha be kell jutni valahová , hát itt vagyok . Ez izgalmas lesz . Na perzse jobb mókát is el tudnék képzelni. >

Ha e küldetés miatt hamarabb vége a vérontásnak , akkor szívesebben megyek . És ezzel öregbíthetem klánom hírnevét is .
Úgy látom, hogy a többiek is elég jók lehetnek a maguk területén. Ez azért bizakodással tölt el, hisz most majd velük egy csapatban kell dolgozni.

<A térkép jó ötlet …… alaprajz …milyen aranyos . Bárcsak ilyen egyszerű lenne  >
A katonához intézem szavaim:
- szükségem lenne egy nagyobb nyílpuskára nyilakkal, és 50 méter kötélre csáklyával a végén. Egy erős lóra , nagy nyeregtáskával és egy mászó csákányra.

A többiekhez :

- Úgy vélem, hogy az ellenség bőrébe bújni biztonságos, talán adódik olyan helyzet, amikor elkerülhetetlen, ezért hát a véleményem, hogy a poggyászban elfér az egyenruha.

Ezután ha kapunk magam is kíváncsi vagyok a térképre.
A varázsló beszéde közben:
<Ez azt hiszi minden kyr tud toroniul? >
A "vicc" után enyhén elmosolyodom:
.<.....démonnyelv mi ? nahát egy varázsló mókamester, ilyet se láttam még , aztán nehogy csak úgy heccből mókussá változtasson minket . ...>
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.01.06. 19:11

- Dink Meeker -

< hm.. úgy látom, nem tetszett senkinek az ötletem, kár, de ez van... Talán az a hölgy Merion, talán ő dijazza, egy kicsit, lehet, hogy ő is valamio klánból jött, meg kéne tudni honan, Akkor majd csináljuk úgy ahogy ők akarják, de én nem nyíratom ki magam miattuk, ha lesz ötletük segíteni fogok, mindenben amiben csak tudok, de ha öngyilkosság, akkor én biztos szólni fogok, hogy esélytelen. De ki tudja talán, még jól jövök ki a helyzetből, meg látjuk milyen ötletük, lesz a terepen, ha már ott leszünk. :D Ahogy tudok , majd segítek nekik.>
A női karaktert a szobában jobban szemügyre veszem hátha felismerem.
Alvilági ismeretek: 7+2+7

Végig hallgatom, mindenkinek a válaszát az ötletemre.

< Úgy fest a térképben mindenki egyet ért, meg, hogy fontos tudni hol az ellenség, legalább egy valamiben egyet értünk. >

Zul'Khugal sértésére, és szavára, egyetlen arc rándulással sem felelek. Csak annyit mondok, neki válaszul.

- Meekernek hívnak , ha esetleg máskor is szólnál hozzám hasonló kedves szóval... -
Hangomban a gúny semmi jele, csak a közöny hallatszik ki belőle...

< Ha félnék nem lennék itt, sőt valószínű már az élők sorában sem lennék, de azért remélem, a harcban is jeleskedni fogsz nem csak abban , hogy engem cseszegetsz, mert akkor nagyon nem leszünk jóban... De ez még a jövő zenéje.. :D
Remélhetőleg, most már mindenki tudja a nevem, legalább. >

Zul'Khugal alt amikor nem figyel égig mérem magamnak a páncélját a fegyverét, milyen minőségű a fegyvere páncélja, milyen fém és esetleg, hol vannak a gyenge pontjai, vagy esetleges sérülés a páncélon régebbről.

A varázsló kérdésére, csak meg rázom a fejemet.
Ha valakinek lesz még hozzá fűzni valója, akkor azt meg hallgatom, de már nem válaszolok senkinek még akkor sem ha kérdez. Ha csak nem tartom fontosnak a választ, akkor természetesen válaszolok!!! Mindenre!

A parancsnoknak.
- Meg tudná mondani, hol találom ezeket az egyen ruhákat, azért át nézném őket ha nem gond. Még lehet szükségünk lesz rá ki tudja -

< Ha nekik nem is, de nekem lehet szükségem lesz rá, hm tényleg, lehet pár szóra is szükségem lehet, na majd privátban a varázslót meg kérdem, hátha tud segíteni>

A megbeszélés végeztével elhagyom a szobát, ha tudom utoljára, de előtte, gyorsan vázlat rajzot készítek a térképről, magamnak a többit megjegyzem és majd a szobámba be fejezem a rajzott. Indulás előtt, a fal mászáshoz beszerzem az eszközöket: mászó vas,csáklya: kalapács az egyik csákány a másik fele, néhány tartó vasat, csáklyát, ha nincs a birtokomba a kötél végéhez, ha fel tudunk dobni esetleg... egyszer 20m és egyszer 30m er kötél.

Ezen kívül össze szedem a maszkoló, és az álcázó felszerelésem, ha úgy érzem akkor még beszerzek egy két dolgot, még át nézem a felszerelésem, majd mindent, összepakolok,majd a lovammal a találka pontra, megyek, az út hátra lévőrészében csak figyelek é nem szólalok meg, a környéket pásztázom, amikor, már közel vagyunk a találka ponthoz, akkor szólok, hogy ha nem gond akkor én kicsit körbe néznék. A lovamat a többiekre bízom és elmegyek az úthoz, ahol találkoznák
rejtőzködve vagy lopódzva, majd ha a közelben van egy fa annak a tetejére fel másznék és onnan venném célba a találkozó pontot a vadász számszeríjammal, meg kérnék a többiektől 5 perce előnyt!

Ha nem adnak vagy nem akarják, hogy körbe nézzek úgy én le maradok a társaságtól úgy 10m -ert és úgy követem őket tovább a vadász számszeríjammal töltve!

Lpodzásrejtőzködés, ha kell , majd: 10+10+4+3+3+9+10
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorodak 2013.01.06. 19:37-kor.
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.01.06. 19:26

<Zul'Khugal>

//off: azt hiszem fölösleges lenne megvárni a KM-et a beszélgetések miatt, jobb minél előbb lezavarni őket, ha lehet a többi esedékes beszélgetés is zajlódjon le a reagot tömegétől, főleg ha itthon vagyunk éppen :D//

Azt hiszem mindünk közül Marion szólal meg elsőként, cselekedeteim és szavaim nem változnak, csupán annyiban hogy bemutatkozásom után mindenek előtt Marionhoz fordulok :

-Csáklyám és hozzá Nyílpuskám van, de kötelem csak 20méter. Erősebb lovat pedig nem találsz az enyémnél az országban.
(Ugye, Thor!? :D)

Majd folytatom a mondattal melyet Meekerhez intéztem (a sötét szó sem az intelligenciájára értődött hanem a külselyére)

Egyébként Pelso viccére nem reagálok meglepődéssel vagy nevetéssel, úgy veszem mintha komolyan mondta volna és azon mosolyodott el, hogy biztos benne hogy ha ő nem beszéli őket, mi sem. Habár nem értem miért emelte ki a botját, az csak egy bot. Na mindegy. Majd miután végigmondja a 2 elméletét hogyan juthatnánk be és mi az ötlete, elmondom az én verziómat (egyébként ha jól sejtem az egész csapatból csupán nekem van hadvezetésem):
-Jó alkalom lenne az úton kis zűrzavart kelteni mikor megérkezünk, ha nem is beszél egyikünk sem az adott nyelveken, -itt Pelsóra nézek- az ostromgépeket meglehetne rongálni, és pár sátrat vagy posztot különböző helyeken is fel kéne gyújtani hogy eléggé lefoglaljuk őket, ezután könnyűszerrel besétálhatunk a várba. De jelenleg fölöslegesen beszéljünk erről, induljunk el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2013.01.06. 19:38-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.01.06. 19:35

Dink Meeker

- Ezt elismerem jó ötlet, csak, ha észreveszik azt aki csinálja azt halálra ítéltük azzal, hogy beküldtük az ellenséges sátrak közé, ha pedig mázlija van vissza tér és együtt jutunk be a várba. De ha csapat ennél a tervnél marad, akkor én megyek be az ellenséges táborba és egyedül!Nem mert meg akarok halni, csak szerintem egyedül jobban, megy az észre vétlen be jutás. -
Itt Marionra és Aedusnézek néhány pillanatnyit közben folytatom...

- Már ha nem sértek meg senkit és a csapat többi tagja pedig épségben be juthat a várba a végeredménytől függetlenül, amíg én elterelek adig ti meg tudjátok mászni a falakat, én pedig be tudok mászni egyedül is,
remélem, de ha gondoljátok várjatok meg a kötélnél, már a falon lévő végénél, és ha úgy van akkor gyorsan fel tudtok huzni...
de ha valaki jobbnak érzi magát, nyugodtan át adom a helyemet, csak azt mondom, hogy egy ember csinálja, szerintem -

// Igen szerintem csak neked van hadvezetésed : Nekem csak térképészet, építészet, van amit itta várnál és a térképeknél tudunk használni. :D ja meg mászás. :D Tényleg van valakinek még ilyen képzesége esetleg? :D hm... ?//
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.01.06. 20:03

Aedus

A varázsló kérdésére csak egy szóban felelek, miután lenyeltem a számba lévő falatot.
- Toroni.
Ezután még egyet beleharapok a gyümölcsbe, lassan azt is megrágom, majd ismét megszólalnék, de a kyr nő mondata felkelti a figyelmem (a nyílpuskával kapcsolatban). Ekkor tekintetem rákerül és néhány pillanatra még jobban megfigyelem, mint első találkozásunk alkalmával, hogy vajon mi féle szerzet lehet (lélektan 4).
„Még egy íjász?... remélem tehetséges, ha valóban így van, mert csak kolonc lenne a nyakamon… Azzal én bizony nem sokáig dolgozom együtt”.

Miután szépen elcsámcsogtam a falatot, nem túl hangosan, de hallhatóan, látható közönnyel a témával kapcsolatban megszólalok, mivel nem is nagyon figyeltem a tervre, amit szőttek, hisz én már az elején hangoztattam, hogy szerintem nem itt kéne gondolkodni a részleteken, maximum a szükséges felszerelésen.
- Én megyek szedelőzködni.

Majd elveszem az asztalról a maradék kancsó bort, sarkon fordulok és szavaim szerint teszek. Az indulást a szobámba várom meg.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.01.06. 20:40

Marion

Amikor Zul'Khugal megszólít:
-Kedves Zul'Khugal! Örömmel tölt el, hogy önnek ily csodálatos ló van a birtokában. Talán félreértett . Esetleg arra céloz ezzel , hogy egy lovat üljünk meg ketten?
< mondom ezt mosolyogva kedvesen és nem gúnnyal >
Az én jelenlegi lovam , nem alkalmas arra , hogy harctérre vigyem. Nem is szívesen tenném. Ezért van szükségem egy erősebb harcedzett lóra. Az egyéb felszerelésben , pedig úgy vélem, hogy nem árthat ha van egy plusz .

Ha szétszéled a csapat magam is elmegyek a holmimért , és eladom a lovamat .
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.01.06. 21:38

<Zul'Khugal>

-Ha téged bíztak meg azzal hogy csapatunk boldogságát fenntartsd, akad egy hely. Szólok Marionhoz.

Mondom ezt anélkül hogy rá néznék, majd ahogy látom hogy Aedus kimegy, követem a példáját:

-Igaz, ideje indulni. -állok fel- És pakolni.

Majd vállamra dobom a csatabárdot és kisétálok készülődni illetve várni a többiekre.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2013.01.06. 21:48-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.01.06. 21:42

- Dink Meeker -

< Hely mindig akad, a temetőben is. De azt hiszem mindent meg beszéltünk... >

Lemásolom a térképet, majd én is az utamra megyek , beszerezni a fontos dolgokat. :D

< Tul sok is a hely a temetőkben. :D >
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.01.06. 22:00

<....NÉV...>
*A tiszt válaszait érdeklődve várom kérdéseimre. Fontosak lehetnek.
Tiszt. Erv:
- Köszönöm.
//Plusz felszerelés nem jut az eszembe most. Szerintem elég lesz a felszerelés listám.//
*Remélem kapunk térképet és megtudjuk nézni a terepviszonyokat.

*Sajnálom, hogy a viccem nem értették de nem zavartatom magam. Csendben végighallgatom a felvetett tervet. Terveket. A kis civódásokat is.
Mindenki Erv:
- Akkor ha másban nem abban már mind egyet értünk, hogy tervet már csak a helyszínen fogunk tudni kovácsolni. A várat szerintem majd az összes ismert és gyakran járt utat elkerülve közelítsük meg. Nem akarok őrjáratokba kerülni.
*Miután végeztünk a beszélgetéssel vissza térek szálásomra és összepakolom a cucom.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.01.07. 0:23

Helyszín: Eren
Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava, első hete, asor napja, a vas órája (10.00)
Résztvevők: Marion, Pelso, Aedus, Meeker, Zul'Khugal

Mikor még a tiszt a helyszínen van.

Miután befejezte a beszédet a tiszt némán vár. A szobában pár pillanatig csend honol, míg végül Marion kezdi felsorolni, hogy mire van szüksége. Nem sokkal később a többiek is követik példáját. A láncinges katona türelmesen végig hallgatja a kéréseket, majd amint alkalma nyílik rá, válaszol is. Először a kyr nőhöz szól. Hangja kissé rekedtes, és inkább katonai hangvételű, mintsem udvarias:

- Kérései nem tűnnek megoldhatatlannak. Délutánra a katonáimmal beszereztetem a holmikat és a lovat.

Majd Meeker felé néz:

- Kérését a tervrajzzal kapcsolatban mondhatni lehetetlen lenne teljesítenem. Nincsen sem nekem, sem a feletteseimnek a birtokában a gróf úr várának rajzai. Viszont térképet a helyről tudok adni. Az ellenségtől szerzet ruhákat természetesen átnézheti, és amelyik tetszik, magával viheti.

Aedus kérésére az iránytűvel kapcsolatban bólint egyet, majd a dorani felé néz, de hamar meggondolja magát és a varázsló kérdéseire, mindenkire nézve válaszol:

- Én magam nem vagyok tisztában a vár és környékén lévő hadi mozgásról. De akik megbíztak engem, hogy beszéljek önökkel, azzal az utasítással küldtek el, hogy nem tudhatnak önök a csapataink helyéről, és mozgásáról, sem az ellenséges csapatokról. Az ok nagyon egyszerű. Ha elkapnák önöket, a tökéletesre csiszolt kínvallatásukkal hamar olyan információ kerülhetne a birtokukba, ami mindannyiunknak végzetes lehet akár, főleg katonáinknak. Gondolom, ezt megértik. Azért magukat kérték fel a feladatra, mert jó problémamegoldó készséggel rendelkeznek.

Miután minden kérésre, kérdésre válaszolt, végig néz a társulaton.

- Az élelmet és a 100 aranyat délután megkapják, ahogy a holmikat is, amit kértek. Vigyázzanak magukra. Krad bölcsessége, és Kyel ereje kövesse önöket útjuk során. És ha a sors úgy hozza, minél több férget küldjenek a másvilágra.

Ezután biccent, és ott hagyja a csapatot. Léptei határozottak, és gyorsak.

Nem sokkal később egy inas térképet hoz a szobába, mely a vár környékét mutatja. Tisztelettudóan hajol meg a kis csapat előtt, mintha az itt lévők mind nemesek lennének. Ez a csapat egyes tagjainak kifejezetten jól esik.

Pár perc múlva, már az asztal körül áll mindenki megtöltött rézkupákkal. Egyedül a nagydarab harcos nem vesz a kezébe, ő inkább fegyvere közelségét szeretve támaszkodik rá. Egy háromágú gyertyatartó, benne égő gyertyákkal áll a kitekert térkép mellett. A vár egy dombra épült a Dwyll Unió északi határán fekvő hegységtől délre, Menna városától 140 mérföldre, nyugatra. Elég részletes a térkép. Erdő csak messzebb van délre. Keletre, és nyugatra mezők, északra mezők és a Daibol-hegység. Folyó nincs a közelben. A vártól észak-nyugatra a hegy felé több kisebb, nagyobb falu terül el. Egy fő út vezet a várból ki, ami délebre kettéágazik Keleti irányba Menna felé, és déli irányba a lejjebb fekvő városok felé. Kisebb utakat jelez a térkép a hegy felé északra, illetve a falvak felé.

Később a kéréseknek megfelelően megkapta mindenki, a holmiját. Iránytű, ló, felszerelés, egy heti élelem ötötöknek. 100 arany, amit el kell döntenetek hol lesz. A ruhák vegyesek. Harcosok, papok, varázslók ruhája, illetve tiszti ruhák. A nagydarab zsoldosra nem találtatok rávalót. Az ellenség rangjelzéseit egy papírra vetették.

Helyszín: Eren
Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava, első hete, asor napja, a fekete acél órája (17.30)
Résztvevők: Marion, Pelso, Aedus, Meeker, Zul'Khugal

Induláskor

Készen állnak, de az idő eléggé borús. Talán az istenek könnyes búcsúval indítják útjára őket, vagy csak megtréfálják a kedvetlen csapatot? Ki tudja. Viszont még el sem indultak, de már változás történt. A fekete bőrű fickó nem vállalta a küldetést, helyette egy ember harcost küldtek. Az illető már most az ellenség ruháját viseli. Fekete köpeny takarja testét, fejére csuklyát húzott. Testalkata átlagos, nem igazán az a nagy harcos fajta.

Az úton a várostól kifelé.

Nagy cseppekben esik az eső. Az utcákon kisebb patakok csörgedeznek, ahogy a házak ereszei az útra terelik a vizet. A polgárok, ha tehetik, hamar menedéket keresnek az isteni áldás elől. Aki még is az utcákat rója, bőr csuklyáját az arcába húzza, és sietős léptekkel halad úti célja felé. De mivel nincs hideg, a kocsmák ajtaja nyitva, és sokan pöfékelnek pipájukkal a hosszú eresz alatt, és csendben szemlélik a nyüzsgő várost.
Öt lovas halad a városból kifelé az utcákon. Az útjukba senki nem áll. Ezt az élen lovagló hatalmas lovasnak és lovának köszönhetik. Vértezete, fegyvere félelmetes, akárcsak démoni testalkata. Lovának pedig párja sincs, talán egész északon. Patái alatt szinte remeg a város. Az utána lovagló másik négy, szinte eltűnik a nagydarab harcos árnyékában. Mindegyik fejére húzva csuklyáját lovagol az esőben. Amerre elhaladnak, a népek összesúgnak, de nem mernek hangosan beszélni róluk, míg el nem mennek, mert érzik, hogy ez a csapat nem átlagos.

A város kapujához érve a katonák is félre állnak az útjukból, és akadálytalanul ügetnek a főúton. A hosszas esőzések miatt az utak eléggé járhatatlanok, de a lovaknak nem okoz gondot. Patáikkal nagy sárdarabokat kiszakítva a földből haladnak, merre gazdáik nógatják. Igaz néha hangos fújtatással jelzik, hogy inkább a száraz istállóban lennének szívesebben.

Viszont Marionnak kissé meggyűlik a baja újonnan szerzett lovával. Elég erős, nagy lovat sikerült beszereznie, de még nem igazán szokták meg egymást. Ráadásul a kyr nő inkább gyalogos, mint lovas. Így lassabban haladnak az úton. Igazából fogalmuk sincs, meddig kell menniük, és ebben az esős időben még rosszabbak a látási viszonyok. Főleg, hogy közben besötétedett. Szerencsére annyira nem esik az eső, hogy a fáklyát eloltsa.

Talán fél órát lovagoltak a sötétben, mikor fényre lesznek figyelmesek a távolban. Közelebb érve egy érdekes képtárul eléjük. Az út mellett lévő fákra úgy 5*5 méteres bőr van kifeszítve úgy 2 méter magasan. Alatta egy alak ül egy széken, előtte egy kisebb asztal melyen egy olajlámpás világít, illetve egy vaskos könyv, melyet az alak olvas. Ruházata csuhának tűnik, akár a papoknak. Kék, és a vörös dominál. Nincs a fejére húzva a csuklya. Rövidre nyírt, őszes haj, és rövid, őszes szakáll.

Mikor oda értek hozzá, felnéz. Marionnak a lovát kissé helyre kell tennie, mert fordulna vissza a város felé. Az idős férfi nem áll fel, csak álmos tekintetével koslatja végig a csapatot.

- Érdekes látvány. Míg a környéken minden élőlény menedéket keres az eső elől, ti lovasok elhagyva a várost, ily időben vágtáztok a sötét estében. Az élet kegyetlen játékot eszelhetett ki nektek, ha muszáj most úton lennetek. De mivel a sors ellen senki nem tehet, így én lennék a legnagyobb ostoba, ha megkérdőjelezném ügyetek fontosságát.
A nevem Meribo Jerik, és tekintetükből olvasva bizony nem csak a kíváncsiság állította meg önöket. Miben segíthetek?

//off: Mindenkinek PM. A csapat akarva, akaratlanul hallgat Pelsora. A karizmája körbe lengi a csapatot :) . Viszont a harcos Zul'Khugal, eléggé vezetőként viselkedik, mintha már irányított volna csapatot. Ezért azt kérem tőletek, hogy harcban Zul'Khugal—tól várjatok utasításokat, egyéb helyzetben Pelso a mérvadó.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 42 / 180 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján