• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 33 / 180 • 1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.08.03. 22:56

-----------------------------------------------------------------------
Hajdani Magyarország területe.
Csótánytaposó
3146. Május 16. Kedd 06:03-11:20
Játékos(ok): Mindenki

//off: Email :) .Igen, mind a kard, mind a saját kristályod meg van, és mindenkinek meg van a saját cucca. Vajk a 4 órás meditálás belefér, de az erő növelését, ha megcsinálod, akkorra fejezed be, mikorra a többiek kelnek. Így az erőnövelést majd később tudod megcsinálni. A kard értékei amit Vajk szerzett: K 1 T 3 V 2 S 3//

Míg Vajk a ruhákat szerzi be, Felisz az útra valót intézi. Szerencsésen elkerülnek minden feltűnősködést, és gond nélkül visszatérnek a többiekhez, kik már készen állnak az indulásra. Vajknak 6 kristállyal rövidült erszénye, míg Felisz 4 kristályt hagyott ott a piacon. Kis ár a harcmentes kijutásért, és így nem kell útközben még a vadászattal sem foglalatoskodni.

A fejvadász elrejti Dzsin'zakk arcát egy jókora csuklyás köpennyel, és kesztyűt is ad neki, hogy semmi ne látszódjon belőle. De Felisszel is foglalkozik, hisz ő is feltűnő. Nem sok macska nőt lehet látni a városban. De egy bő kabát, és egy méretes csuklya eltünteti a kíváncsi szemek elől. Az öltözetek színe nem feltűnő. Barna, és szürke keverék, amit az itteniek hordanak. Még Sephia is kapott ruhát. Túl feltűnően szép, kicsit rondítani kell rajta. A mester teste pedig vastagon be lett tekerve, így sima úti holminak, sátornak tűnik.

Most már tényleg készen állnak. A kis csapat, mint sima utazó társaság. A szépség, a macskanő, és egy varázsló. Míg velük szembe egy harcos, és egy fejvadász.

Vajk mosolyogva szólal meg:

- Konrád, mi lesz velünk az irányításod nélkül?

A varázsló csak legyint.

- Nem kell titeket félteni. Inkább a várost féltem tőletek.

Ezután hátat fordítanak egymásnak. A lovakkal haladó csapat a déli kapu felé igyekszik, míg a másik kettő az árnyak világába lép be. Még hallótávolságból Felisz szól vissza két társának.

- A szerencse kísérje utatokat!

Mire a varázsló alig halhatóan:

- A miénket is.

Dzsin'zakk, Vajk

Lassan haladnak, nem árt az óvatosság. Hordós sokat beszélt a város sikátorairól, és egyik története sem volt szívmelengető.

A harcos keserű mosolyra húzza száját:

- Sajnálom a Háromkezűt, már kezdtem megkedvelni.

Vajk hümmög egyet, de nem mond semmit. Meg áll, majd figyel. Ezek a kis labirintusok, sokszor veszélyesebbek, mint a kinti vadon. Dzsin'zakk is meg áll. Teljesen a fejvadászra bízza magát. Ez az ő terepe, majd ha harcolni kell, akkor előre lép, de most még ő sem kívánja a küzdelmet. Keserű száj ízzel nem lehet harcolni. Bár, ha a Varjak emberei lennének itt, azokat élvezettel zsigerelné ki.

A fejvadász koncentrál. Lassan kezd elhomályosodni körülötte a világ, de közben egy másik érzéke egyre erőssebbé válik. Hírtelen messziről jövő szívdobogást hall, sőt inkább érez. Mintha eggyé válna, azzal a másik testel. Vajk kissé megrázkódik az érzéstől, de hamar úrrá lesz magán, és figyel.
Eme ügyes trükknek köszönhetően mindenkit el tudtak kerülni a sikátorokban. Viszont érdekes dologra figyelt fel. Mintha ezt a labirintust felosztották volna, és megadott helyekre tucatjával állították fel embereiket. Nem tudni miért, hisz nem mentek a közelükbe, de legalább egy csapatba biztos bele futottak volna, ha nem használja az élet érzékelést.
Hosszas kerülőkkel, de elérték céljukat, a falat.

Vajk előző este hosszasan meditált, és most kiderül, hogy volt e értelme. Int a harcosnak, hogy maradjon. Közelebb lép a falhoz, majd megkapaszkodik, és elindul felfelé. Meglepődik saját magán. Kezei automatikusan a jó kiszögeléseket keresi, míg lába biztosan tartja súlyát.

MÁSZÁS

Szerencsére a falat is úgy rakták, hogy szinte lépcsőket készítettek az építésekor. Látszik, hogy nem értő kezek alkották.
A harcos megáll, és a környéket vizslatja. Nem szeretné, ha az utolsó pillanatban meglepnék. Keze fegyveréhez közel, ha kell, azonnal végzetes csapást tud mérni. Ekkor a fejvadász int, hogy mehet. Dzsin'zakk megkapaszkodik és elindul felfelé. Koránt sem olyan kecsesen, mint társa, ki macska ügyességgel haladt felfelé. Mivel a harcos nem képzett mászó, így az erejét használta a felfelé haladásban, minek az lett a vége, hogy mire a tetejére ért, már patakokban folyt róla az izzadság. Megáll. A szíve hevesen ver, és a levegőt is erősen követeli tüdeje. Társa már lefelé halad. Ő még kicsit pihen, és a környéket vizslatja. Mező, amíg a szem ellát. Balra tőle a déli kapu, ahol talán már a barátai szerencsével átjutottak. Az út távolodva tőlük kanyarog keleti irányba. Az a hosszabb út, néhány karaván, és utat taposó gyalogos kavarják a port.
Dzsin'zakk köp egyet, majd elindul társa után.

A fejvadász könnyedén leszökken a fal aljáról. Míg jön a harcos, a környéket vizslatja. Nem lát járőröző katonákat. Ezek szerint a szerencse még is velük van. Remélhetőleg társaik már a városon kívül vannak. Ekkor hangos puffanással talpra érkezik a harcos.

- Kevesebbet kellene enned, nem gondolod?

Viccelődik Vajk.

- Ha kevesebbet ennék, gyerek testem lenne, akár csak neked.

Válaszol a harcos, és röhögve hátba veri a fejvadászt, majd nevetve hagyják itt ezt a velejéig romlott várost.

Felisz, Konrád, Sephia

Kantáránál fogva vezetik a lovakat, nem akarnak rá ülni, azzal is túl kitűnnének a városi tömegből. Fura mód a polgárokon semmilyen félelem nem látszik, mintha nem is történt volna semmi. Pedig vezetőjük tömlöcben, és több tanácsos is halott. Vagy csak tudják, ők ebben a játékban nem vesznek részt, ez a nagyok játéka. Talán igazuk van.
Viszont a városi őrség komolyan veszi a munkáját. Meg kettőzött őrségek mindenfele. Tucatjával masíroznak az utcákon, és a gyanús alakokat azonnal megállítják.
És ami biztos, hogy a katonák a polgárokkal ellentétben félnek. Viselkedéseik erre utalnak.
Épp egy kisebb téren halad át a csapat, mikor észreveszik, hogy egy kis fiút üldöznek. Talán ha 10 éves lehet. Kezében valamit szorongat, és úgy rohan. De nem jut messzire. Egy elhajított dárda célt ér, és a gyermek élettelen kezéből egy cipó gurul ki. A katonák oda mennek, és látva, hogy tévedtek, csak a vállukat vonogatják.

Konrád fejét csóválja a látottakkor.

- Nézzétek. - Szólal meg halkan, hogy csak Felisz és Sephia hallja. – Tetteink szörnyű fodrozódását láthatjuk. Van, mikor kegyetlen dolgokat kell tennünk, mert meg kell tennünk. De fogalmunk sincs, hogy igazából cselekedeteink visszhangjai néha még szörnyűbbek, mint maga a tett.

Ezután csendben folytatják útjukat, kerülve az ellenőrző pontokat. Szerencsére senki nem állítja meg őket, és hamar elérik a kaput.
A hatalmas vaskapuk tárva, viszont mikor meglátják azt a rengeteg katonát, kissé tétován lépdelnek arra felé. Vagy 30 felfegyverzett, bőrvértes katona vesztegel, és a kifelé haladókat ellenőrzik. Megnézik a szekerek, és kocsik tartalmát, és elég alapos munkát végeznek. Sephia rémülten néz társaira, és a másik kettő is azon gondolkozik, hogy vissza kellene fordulni, de riadtan veszik észre, hogy az egyik katona felfigyel rájuk, és feléjük int, hogy jöjjenek csak. Ha most megtorpannak, és visszafordulnak, akkor az egyértelműen feltűnő. Felisz a varázslóra néz kérdő tekintettel. Mire Konrád fejével int, hogy tovább.
Borostás képű bőrvértes katona lép eléjük, és még két társa követi, oldalukon karddal.

- A városban gyilkosságok történtnek. – Mondja a borostás képű a varázslónak. – Ezért most mindent ellenőriznünk kell. Nem láttak véletlenül egy nagydarab, zöldbőrű mutánst? Akkora agyarai vannak, mint egy tigrisnek.

De meg sem várja a választ, már is elnéz a varázsló mögé, és a másik kettőt nézi összeráncolt homlokkal.

- Hé, vegyétek le a csuklyát! – Mondja parancsolóan.

- Minek, hisz egyik sem egy nagydarab harcos kinézetű? –
Szól oda a másik.

- Azért, mert nem egyedül volt az a gyilkos, csak a te borsónyi agyad nem képes ezt felfogni. Egy másik mutáns is volt vele, és állítólag az ujjaiból karmokat tud kiengedni, mint a macska. Az egyik katonának teljesen végig hasította a bőrvértjét, és az arcát…

A „macska” szó hallatán mindegyik ereiben megfagy a vér. Felisz idegesen néz körbe. Ennyi fegyveressel nem biztos, hogy el tud bánni. De elmenekülni sem nagyon tudnak. Konrád ökölbe szorítja a kezét, és elméje hevesen jár megoldást kutatva.

- Na, le azokkal a csuklyákkal! – Utasít a katona.

Sephia lassan lehajtja a ruhát, mely szépséges arcát takarta. A három katona nem erre számított. Mikor meglátják a nő arcát, szó szerint nyitva marad a szájuk. Talán ez a kis döbbenet elég időt ad a cselekvésre.

//off: Rengeteg katona van a környéken, és van közöttük íjász is.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2012.08.04. 9:54-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2012.08.03. 23:26

[color=#BF00BF] <Felisz>

[color=#008000]// Off: Kedves nagy zöld barátom. Az, hogy egy hatalmas tiszta izom kő kemény harcos odáig jut, hogy sír és a földet vagy falat veri , az nagyon durva . Ez azt jelenti, hogy ha valakinek , aki ilyen kemény harcos ekkora fájdalma legyen ( lelki ) Az nagyon megrendítő, sőt lehet ilyesztő is. Szerintem nagyszerű ötlet volt ez a jelenet , amit leírtál Dzsinz-al, és igen életszerűvé tette a karaktereket ...úgy érzem mindegyikünknek sikerült reagálni rá, és ez nem baj , hogy nem párbeszédesen történt. Felisz konkrétan teljesen kiakadt és , amint a gondolataiban is megpróbáltam visszaadni, annyira megrendült a látványtól, hogy még jobban tiszteli, és jobban szereti Dzsinit, mint eddig. Annyira meghatotta , amit látott, hogy majdnem maga is elvesztette az önuralmát . Neki ugyanis, amit ezt szintén leírtam , a problémája, hogy heves érzelmekkel bír, amit ha nem tart kordában akkor esztelenségeket is csinálhat.
Én , mint Hugi , ha azt látom, hoyg valakinek ekkora fájdalma van , két eset lehet: 1 odamegyek és hagyom , hogy a vállamon sírja ki magát , ha képes elfogadni a közeledést, mert van rá esély, hoyg még engem is megüt, vagy elküld a sunyiba vagy magára hagyom, hogy tanúk nélkül zavartanul élhesse meg , amit meg kell élnie...nekem volt már hasonló helyzetem és nagyon zavart volna ha valaki hozzám szól . Néha a feszkónak csak utat kell engedni és befelé figyelni , hogy mi is történik, s ilyenkor nagyon zavaró , ha valaki hozzánk szól , vagy hozzánk ér. Felisz ezért reagált úgy, ahogy , s főleg azért ment el, mert neki is nagyon fáj és a saját fájdalma mellé nem bírta elviselni Dzsinz fájdalmát is , ez sok volt neki egyszerre.
A kinézete, pedig ...hát kb 160-168cm magas, csabinak elküldtem egy képet , ami pont olyan, mint , amit elképzeltem róla, kivéve, hogy az arca emberibb, a keze tömzsibb kicsit, mint a képen látható lénynek . Felisz tulajdonképpen egy ..:) macskanoid ember. nincsenek születetten különleges képességei , csak jobb adottságai egyes dolgokhoz, a testalkata és macskasága miatt. A szeme ...zöld és nem kerek , mint az embernek, hanem olyan, mint egy cicának , ha jól emlékszem így írtam le Attilának, de most nem otthon vagyok , nem tudom csekkolni . Van visszahúzható karma, aminek nem számolunk külön harci értékét , hogy ne legyen tápos, és nem is olyan erős, mint egy valódi nagy macska tehát ezért sem ér annyit a karom . A cicamozsdás egy kifejezés, ammit én magam is szoktam használni, amikor csak úgy felfrissíti magát az ember , tehát arc mosás stb , olyan felületes mosakodás..szóval semmi különleges, igazából, olyan, mint mikor Dzsini udvariatlan :)
A mágia részt még tanulom, de természetesen a felgyorsított növekedésre gondoltam , csak rosszul írtam le ...Volna ehhez kérdésem, majd átbeszéljük élőben és mailon :) //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.08.05. 12:53

Konrád

„Franc..”

Tör elő belőlem az első gondolat. Gondoltam, hogy lesz ellenőrzés, de hogy ilyen méretű…

„Most már nem lehet vissza fordulni. Csak normálisan kell viselkedni és hamar túl leszünk rajta.”

Győzködöm magam folyamatosan…
Amikor az őr kéri, hogy vegyék le a csuklyát, mert vannak a nagydarabnak társai és az egyik egy macskaszerű, rögtön megfagy bennem a vér. Csak a magas színészi tudásom és akaraterőmnek köszönhető, hogy ez nem látszik rajtam.

„Tudtam, hogy neki is falat kellett volna másznia…”

Nincs mit tenni. Ezt nem úszhatjuk meg csak, ha mágiát alkalmazok. Nyálcsorgatásukat Sephiára kihasználom a koncentrációmra és kicsit megpróbálok a perifériás látásukba kerülni, hogy tényleg ne rám figyeljenek míg megcsinálom a varázslatot.
Elme mágia az akadékoskodóra. Erősége: 4 = 4p, mutogatás: 0,5 p. Időmágia: 10 percre = 1p.

Ha sikerült átvenni felette a hatalmat, a következőket mondatom vele:

- Ilyen szépség biztosan nem tartozhat egy nagy undorító zöld mutánshoz. – Majd felröhög és megböki a barátját, hogy ő is nevessen. – Jól van, menjenek csak…
Mikor nevet én is mosolygok, majd bólintok feléjük és meghúzom a ló kantárját, hogy mozgás. Az őrnek a következőkben azt parancsolom, hogy tegyen úgy, ahogy eddig tett a többi emberrel.

Ha sikerült kimenni a kapun, sóhajtok egyet…
- Ez meleg volt… - Súgom oda Felisznek.
Majd tovább megyünk az úton a találkozási pontig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revoltz 2012.08.06. 11:39-kor.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.08.05. 15:25

<Udvardi Dzsin'zakk>

//off: Nah, kezdjük ott hogy amikor Off-ot írunk, akkor nem zárójelben beszélgetnek a karaktereink, hanem MI akik írányítjuk őket hozzá szólunk a másikhoz, amit egyébként nem tudunk megtenni. Szóval ilyenkor kérlek ne említs úgy mintha én lennék a karakterem. Hát így hirtelen úgy érzem max az én karakteremet tette életszerűvé, Pelsót konkrétan hidegen hagyta az "előadás", te pedig csak becsmérlő szavakat mormogtál a fejedben, amit enyhén szólva bántó volt végig olvasni. Nem csak párbeszéddel lehet kommunikálni. Én egyszerűen amit csináltatok úgy éreztem, hogy egyrészt le se szartok, másrészt meg lebecsméreltek. Ha neked szimpatikus valaki, akkor nem hívod gyengének. És ha van egy barátod, akkor nem 10 perc múlva mész vissza hozzá hogy na, vajon még üti a földet? Egyébként Thor, szerintem mivel alapból nem tudtuk hogy Hugi karaktere gyakorlatilag hogy is néz ki, szerintem ezt simán vissza csinálhatnánk, mivel egyikünknek sem mondott konkrét leírást, mindig mikor valami macska izét mondtatok, néztem egyet hogy: "mi a franc?" Ennek fényében Unfair ha nem csinálhatnánk vissza, persze ha mindenki ezt szeretné. És igazság szerint a macskának nem behúzható körmei vannak, csak az utolsó ujjperce visszafelé hajlik, és a sok szőr eltakarja a karmait. Valamint a második ujjpercén több a hús, tehát ki van párnázva, mert gyakorlatilag azon jár.//

Amint leértünk kifújom magam és szaladunk a megbeszélt helyre. Ott várok.

Ha engeded hogy vissza játszhassuk akkor: -Feliszt is fel fogják ismerni! Jöjjön velünk, Konrád tud magára és egy lányra vigyázni. Nem lesz gond!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.08.05. 21:44

//off: Sirak, nem engedem visszajátszani a kalandot. Mindenki, aki figyelt az asztali játéknál, az tudta jól, hogy Hugi karaktere macska. Ha esetleg neked nem esett le, akkor meg kellett volna kérdezni. Természetesen voltak hibák a karakterrel kapcsolatban, de ne felejtsd el, hogy ott helyben kellett összeraknia. Neked mennyi idő egy karaktert összerakni? A másik, hogy Hugi most játszik először neten szerepjátékot, ezért légyszi, legyél kicsit türelmesebb vele. Neked is idő kellett mire belerázódtál, most meg már milyen jól megy.
A reagálásokkal kapcsolatba: Vajk nem az a fajta karakter, aki oda megy vigasztalni. Hugi még csak ismerkedik a játékkal, de ettől függetlenül ne felejtsd el, hogy amit írt, azt csak gondolja a karaktere, így nem sértett meg vele senkit. Az életbe pedig ne vidd ki a játékot, az-az ne sértődj meg igaziból. Konrád pedig vigasztalóan lépett oda hozzád.

Annyit szeretnék kérni tőled, ha ezzel kapcsolatban vannak még észrevételeid, vagy problémáid, akkor emailon írj, mert így az itteni játék kicsit veszít a lényegéből. Köszi. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.08.05. 22:19

//off: oké, annyit még hozzá adnék hogy leginkább azért vagyok megsértődve mert mindenki úgy írta a reagját hogy csúnya szóval, leszarnak engem. Miután beszéltem revoltz-al, csak utána másította meg a reagját, igaz ő azt hitte hogy nem lesz ott amikor azt csinálom. de a lényeg hogy ez esett nagyon rosszul, hogy mindenki figyelmen kívül hagyott gyakorlatilag.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.08.06. 7:15

//Off. Én egyértelműen az vagyok akinek nem eset le asztalinál Felisz kinézete. Természetesen nem kérem, hogy visszajátsszuk az időt; de azért meglepet az események ilyetén fordulata. Nem kicsit. Asztaliról úgy rémlett, hogy csak Dzsin’zakk az aki feltűnő, mindenki más kedve szerint masírozhat fel alá és Félisznek is csak ruhát kel váltania a tömegbe olvadáshoz. Igaz, hogy ha ezt előre tudom karakterem sohasem javasolta volna, hogy Felisz a kapun menyen ki. Most már igaz mindegy.//

*Miután lemásztam a falról megigazítom felszerelésem és alaposan körbenézek. Miután Dszin’zakk is leért ismételten körbetekintek az életérzékelés segítségével, hogy biztos nincs e valaki vagy valami a közelben mikor elindulunk. A találkozóhely felé menet igyekszem a magas fű, bozótosok és szórványos fák takarásában tartani magunkat az esetleges őrszemek miatt.
//Ha minden igaz Konrád-ék kapus jelenete idején mi még el se hagytuk a várost mivel igen lassan haladunk. A városból kijutva is lassan haladunk így a találkozó helye mindenképp ők érkeznek meg elsőnek.//
*Abban az esetben, ha a találkozó helyre érve nem látok senkit rögtön gyanakodni kezdek.
<… Már rég itt kellene lenniük… Hol lehetnek?!... Az nem lehet, hogy utánunk hagyták el a várost…>
- Valami itt nincs rendjén. Már itt kéne lenniük. Menjünk vissza.
*Egy ideig az úton haladunk vissza hát ha még is csak kijutottak de utána vissza térünk a fű közé és megcélzunk egy üres falszakaszt. A behatolás hasonló szisztéma szerint mint a kijutás. Lassan körültekintően és ismétlődő életérzékeléssel.
//Abban az esetben viszont, ha kijutottak akkor a fentiek semmisnek minősülnek.//
*A többieket látva a találkozóhelyen egy kósza mosoly fut át az arcomon, és csatlakozok a többiekhez.
<… Helyes… Kijutottak…>
- Kifele menet minden rendben ment?

//ui: Utólagos elnézést a hosszas írásszünetemért.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2012.08.06. 15:47

<Felisz>

Mikor a kisfiút látom meghalni újra elszorul a szívem , az értelmetlen halál láttán, s Konrád megjegyzése sem javít a helyzeten. Viszont azt is tudom, hogy a múlton már kár rágódni, ami megtörtént az megtörtént ...
"Tovább kell lépni és tanulni hibáinkból ..."
Ha másra figyelek az elterelheti a figyelmem a feladatról ...
Amikor meglátom az őrséget , hogy mennyien vannak egy kicsit kényelmetlenül kezdem érezni magam és gyógyítást csinálok //off: azt a varázslatot, ami a harc közben visszagyógyít // , mikor a macska szót meghallom, ( ha nem lenne rajtam ruha most láthatnák a felálló szőrt a hátamon...) megrettenek kicsit , de mikor le akarják vetetni a csukját :) kutyaszorítóban érzem magam. Konrádra nézek és bármennyire is bízom abban, hogy valamit nagyon gyorsan kitalál azért mégis lopva, rejtve a kardomat és tőrömet kézközelbe helyezem egy pillanat alatt . Amikor Sephia látványa természetesen lefogalalja a katonákat már majdnem kitörök , de előbb egy pillantást vetek Konrádra, s látom, hogy csinál valamit , ezért várok ...és eszembe jut amit tanultam:
"A váratlan helyzetekben ússz az árral .....ússz az árral ..."
Konrád tud valamit .biztos vagyok benne, hogy az őrséggel próbál valamit tenni , de mi van , ha nem sikerül ?
//off: még nem vettük át pontosan, mit tehetek és mit nem , de ha lehetőségem van rá, akkor megkísérlem uralni a lovakat//
B terv: megkísérlem uralni a lovak elméjét, arra az estre, ha mégis meg kell mutatni magam .
Ha sikerül a terv az , hoyg amikor fel kellene fednem az arcomat,hogy ne kelljen harcba bonyolódni , akkor a lovakat arra utasítom, hogy ágaskodjanak , és törjenek utat a várból kifelé, mint ha tűz elől riadnának és menekülnének el ,s én akkor , majd a helyzettől függően , vagy utánuk szaladok óbégatva hogy elszöknek a lovaim, vagy úgy teszek , mint ha beakadt volna a kantár és annál fogva a megbokrosodott ló magával ragadt volna , így próbálnék valahogy kijutni a városból , lehetőleg a csukjám fenntartásával :)
Ha sikerül Konrád terve és kijutunk a városból , még akkor sem veszem le a csukjámat jó sokáig :) biztos , ami biztos.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.08.07. 21:09

Hajdani Magyarország területe.
Város
3146. Május 16. Kedd 11:20-12:42
Játékos(ok): Mindenki

//off: email //

Felisz, Konrád, Sephia

A macskanő homlokáról izzadság csepp folyik le, és közben lassan kardja felé csúszik jobb keze. Tudja jól, ha le kell vennie a csuklyát, abban a pillanatban megkezdődik a halálos tánc. Szemeivel a menekülő útvonalat fürkészi, és sajnos arra kell rádöbbennie, ha futni kell, még a saját életét is alig tudja megmenteni, nem hogy a többiekét. A másodpercek óráknak tűnnek, de Konrádnak pont erre van szüksége.
A varázsló kissé a háttérbe lép, és kezeivel teste takarásában mellkasára teszi tenyerét, és ökölbe szorítja majd a szószóló felé mutat, alig láthatóan. De ekkor rájön, nagy hibát követett el. Ujja hegyéből fehéres szikrák pattannak ki, ahogy az időmágiát létre hozta. Az akaraterejét már nem tudta beleplántálni a mágiába, mert a másik kettő látva a fehéres fénycsóvát, azonnal felkiáltanak, és előrántják kardjaikat. Nem jut semmi hirtelen az eszébe, ezért parancsot ad a katonának, melyet közben uralma alá hajtott.

- Védj engem!

Felisz testét forróság önti el, ahogy látja a fegyvert rántó két őrt. Csak a magas akaratereje tartja vissza, hogy azonnal kardot ne rántson. Közben a szószóló is fegyvert ránt, de ahelyett, hogy feléjük támadna, a két társának rohan.

Körülöttük az összes katona feléjük fordul, és meglepetten nézik, ahogy bajtársaik egymásnak rohannak. Hirtelen hatalmas káosz támad a kapu előtt. A katonák mind a megőrült társaik felé rohannak, és megpróbálják lefegyverezni mind a hármat. De az uralom mágia áldozata nem enged. Halálos csapásokkal illeti azokat, kik megpróbálkoznak a közelébe férkőzni.

Konrád látva a helyzetet azonnal a lányhoz lép, és felfigyel arra, hogy Felisz is cselekszik, mintha egyre gondoltak volna. Ki használni a felfordulást. A lovakra felpattannak, és kikerülve az üvöltöző katonákat, kivágtáznak a városból.
Nem állnak meg hátra nézni, gyors vágtára fogják a lovaikat. Sajnos sem Sephia, sem Felisz nem tudnak jól lovagolni, így a varázslónak visszább kell vennie a tempót. Ha szerencséjük van, felnyársalják a fickót, és nem fognak utánuk vágtázni. Ugyan is miután a mágia alól kiszabadul az a szerencsétlen, tudni fogja, hogy Konrád tett vele valamit, és akkor lehet, hogy az egész város utánuk fog loholni.

Elérik a megbeszélt helyet, lovaik hangosan felnyerítenek a kemény vágtázás miatt, és habzó szájjal hörögnek. A lovasok is hevesen lihegnek, és meredten kémlelik a város irányát, hogy látnak e porfelhőt, mely a katonák közeledtét jelezné, de semmi.

Udvardi Dzsin'zakk , Vajk

Udvardi Dzsin'zakk és Vajk nyugodtan sétálva érnek a megadott helyre. Szerencsére semmi gond nem volt útközben. Még vad málnabokor is akadt útjukba, melyből kicsit csemegéztek. Társaik már mind ott vannak, és lovaik mellett a fűben ülve várakoznak. Ahogy hozzájuk érnek, felállnak a többiek, és a fejvadász azonnal felismeri szemeikben az aggodalmat.

- Kifele menet minden rendben ment?

Kérdezi tőlük a fejvadász.

//off: Itt lehet dumálni, de a fő szálat tovább viszem, kivéve, ha a mostani beszélgetésetek befolyásolja a tovább haladást.//

Az úton

Normális tempóban haladnak, és néha Felisz és Konrád is a hátuk mögé tekint, de szerencsére nem közeledik semmilyen csapat a város felől.

Talán úgy 3 órája lovagolhatnak. A levegő meleg, de nem elviselhetetlen. Amerre a szem ellát csak a pusztaság, néhány facsoporttal. Viszont az egyik ilyen kis mini erdőből hirtelen ujjongás, és üvöltés tőr elő, és riadtan veszik észre, hogy tőlük úgy 600 méterre egy nagyobb csapat vágtázik ki a fák takarásából. Hatalmas gyíklényeken lovagolva kurjantanak. A gyíkok akkorák, akár egy orrszarvú, szinte érezni lehet, ahogy remeg a föld nehéz súlyuk alatt. A lovasaikat még innen nem lehet látni, mifélék, de humanoid kinézetük van.
Udvardi Dzsin'zakknak azonnal leesik, kik ezek.

Sokat hallott a pusztai rablókról, de azok közül is a legveszélyesebbek a káoszbanda. Ők nem hagynak soha hátra túlélőket. Természetesen ezek rohamoznak feléjük. A többiekhez szól:

- Ezek a káosz banda, ne várjatok irgalmat tőlük.

Ekkor a fejvadász szól közbe.

- Igen hallottam én is róluk. Hogy húsevő hátasaik vadak maradjanak, az életben maradt áldozatokat eléjük vetik, hogy belőlük lakmározva jussanak véres húshoz.

Ezt halva Sephia felsikkant, és csodás arca falfehérré válik.

Mind a négy klán tag tudja, hogy most kemény harc elé fognak nézni, és a végkimenetel kétes.

//off: 600 méterre vannak tőletek. Úgy 40-en lehetnek. //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2012.08.11. 23:16-kor.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.08.08. 18:58

<Udvardi Dzsin'zakk>

Konrád, menekülünk vagy harcolunk? A lovak mindenképp elfutnak, ahogy most vagyunk lovak nélkül plusz felszerelés nélkül magamon kívül még 2 személlyel tudok repülni elméletileg. (300kilót tudok reptetni max.)
Megvárom Konrád válaszát, aztán ha harcolunk:

-Konrád, Felisz! Ti ketten háttérből varázsoltok! Vajk, mi megvédjük őket! - mondom hangosan és érthetően.
Felkészülök a harcra. Körbenézek, hogy hátha van valami hely ahonnan jobb lenne az esélyünk. Ha nincs, akkor Konrád, Felisz, Sephia áll középen. Én és Pelso a két oldalukon. Amint elhelyezkedtünk, 1 dárdát a földbe szúrok hogy gyorsan elő tudjam kapni, a másikat a kezembe fogom és közben a pajzsomat is elő veszem. Amint támadás közelbe kerül az ellenfél, már dobok is 2 dárdát. Olyat szemelek ki aki irányító ember lehet. Vagy íjászt. És közben üvöltök is a többieknek: -Az íjászokat! A támadási távolság azt jelenti, hogy ha az én CÉ-mmel el tudom találni az ellenfelet, tehát kb 14 pontal, akkor akkor támadok. Ezután: emlékszel még arra a kör izére amit csináltam a hídon a rabszolga kereskedők ellen? Na, ugyanezt csinálnám, azzal meghintve, hogy amikor ez végig fut az ellenfélen, vágások jelennek meg rajtuk. Ezzel a támadással úgy támadok, hogy viszonylag közel legyen az ellenfél, nagyjából 2-3 méterre, és akkor engedem ki, minél több ellenfélre.

mágia: - Fájdalom csóva!
- Sebzés: 2=2
- Távolság: 0.4=4 méter
- Síkban kőr: 0.4=2 méter átmérő
- Összpontosítás: 0
- Idézőből kiáramló: 0.2

//off: szólj ha valami nem okés a mágiába mert nem otthon vagyok, csak bemásoltam amikor elakartam sütni ezt a mágiát. Ha nem írnak a többiek és te felnézel, nyugottan írj offba hogy mi nem okés!!! Harci módosítókat kitaláltál már? pl: harc dühben, stb...//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2012.08.10. 15:13-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.08.08. 21:45

Konrád

Amikor meghallom a furcsa zajokat rögtön a forrásának irányába fordulok. Meglátva a hordányi vérmes gyíkot és azok lovasait kissé elfog a félelem és az sem nyugtat meg, amit Dzsinzak és Vajk mond róluk. Dzsinzak szavai „menekülünk vagy harcolunk?” hirtelen szokatlanul érint, hogy miért engem kérdez, de csak egy pillanatra… Kissé nehéz megszokni, hogy én vagyok a csapat vezetője és nekem kell a döntéseket meghoznom és az ilyen pillanatokba is. Nem habozom hát csapom rá válaszom.

- Nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne velük szembe szállni… és a menekülésnek sincs értelme, hisz nincs hova. Egyszerű népek ezek, s biztos nem láttak még mágiát. Egy kis tűz és mind menekül fejvesztve…

Majd minden bátorságom összeszedve nagyot nyelve szállok le a lovamról.

- Ha nem sikerül megfélemlítenem őket, akkor meneküljetek. Később utánatok megyek!

Majd feléjük futok körülbelül 20 métert hagyva társaimtól, s koncentrációba kezdek.
Egy hő és elektromos mágia keverékét alkotom meg.
Erősségük: 5, 5p
Térmágia: 20 méter átmérő, 0.1 x 20 = 2p.
A mágia egy hatalmas tűz orkán mely körbe-körbe kering körülöttem, s villámok cikáznak benne, amik hatalmas dörgő hangon termenek, s tűnnek el a tűz rengetegben.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2012.08.10. 10:06

<Felisz>

Amikor meglátom a lényeket felénk robogni,
„azta ku..”
Gondolom magamban és automatikusan a kardomhoz nyúlok, és mormogni , koncentrálni kezdek , hogy átvegyem az irányítást a lovak felett . Még mielőtt kihúznám a kardom , Dzsini szavai meglepnek egy pillanatra …
„menekülni! ..tényleg azt is lehet ! …”
És már a következő cselekvésen gondolkodom , miközben hallom Konrád szavait .
"Tehát ha neki nem sikerül, akkor merre megyünk?"
Körbetekintek gyorsan és megkeresem az útirányunknak megfelelő legközelebbi facsoportot, s ha menekülőre fogjuk, a lovakat majd arra irányíthatom.
Figyelem, ahogy Konrád varázsol és úgy érzem jobb ha kissé hátrébb állunk még, így néhány métert curikkoltatom a lovakat , vagy ha ez külön pontba kerül , akkor csak a sajátomat és szólók a többieknek.
-Dzsinz, Vajk ! A lovakat uralom, nem fognak elszaladni, ha menekülünk , arra
// ha találtam facsoportot , akkor a fejemmel arra felé intek //
viszem majd őket. De ha harc lesz , felhasználom, úgyhogy kapaszkodjatok , vagy száljatok le róluk .
// ezt az utóbbi dolgot, csk akkor mondom, ha az összes lovat uralom, ha csak az enyémet , akkor csak azt mondom, hoyg a facsoport felé menekülhetünk, ahol lehet még esélyünk . //
//off: Term.M: 4 ,időM: 2 érintés , a saját lovamhoz eleve hozzá érek,hisz ülök rajta vagy ha külön meg kell érinteni akkor a szabad kezemmel megérintem , ha nem kell megérintenem külön, akkor egy közeli lovat érintek , ha nincs közel , akkor közelebb megyek egyhez , Ha megoldható , úgy is , hogy egy bizonyos körön belül lévő lovakat elérjem , akkor igyekszem az összeset belevonni , ha nem akkor csak az érintetteket .)
A célom, hogy uraljam a lovakat, egyrészt, hogy az ijedtségtől nehogy megugorjanak , másrészt, hogy ha harcra kerül sor, akkor támadólag léphessenek fel . ( itt olyasmire célzok, hogy a gyíkokat átugorva lerúghatják, lesodorhatják a lovasokat, vagy , ha háttal állnak egy gyíknak , azt fejbe, vagy oldalba rúghassák.Tudom ez nem tarthat sokáig, hisz a halálfélelem bizonyára hamar felülemelkedik, és mindenképpen elfutnak ,egy darabig elterelik néhány gyík figyelmét rólunk. ) Ha nem lesz harc , akkor a lovakat nem szerteijesztem, hanem módszeresen egy közeli facsoport felé szeretném irányítani. //
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.08.10. 15:07

mégse
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.08.10. 21:55

Kiss Vajk
*A kis facsoport rejtekéből előtörő útonállók láttán a fejemet ingatom.
<… Na szép egy perc nyugtunk sincs…>
*Dzsin’zakk szavai után csendben várom Konrád döntését. Viszont szavai meglepnek. Szint szóhoz sem jutok míg le nem szál a lovához, hogy végrehajtsa tervét.
- Nem gondolod komolyan, hogy itt hagylak. Vagy futunk mind vagy harcolunk együtt. Amúgy ügye tudod, hogy begyújthatod a mezőt köröttünk. Akkor már inkább csak gyújtogassunk és futás míg lehet. Mind együtt.

//Holnap reggel írom meg mit tesz még a karakterem.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.08.11. 0:45

//off: Olvassatok emailt!!! Ha minden jól megy, akkor ma, az-az szombat este írok :) //
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 33 / 180 • 1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján