• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 27 / 180 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.15. 0:26

-----------------------------------------------------------------------
Hajdani Magyarország területe.
Erdő
3146. Május 9. Szerda 8:00-10:00
Játékos(ok): Mindenki

//off: Revoltz, légy szíves írd ki a karaktered nevét, hogy tudjam, mert nyűg utána nézni.//

A gyíklény hitetlenül méreget benneteket, miután Vajk beszélt.

Gyíklény: - És mivel tudjátok bizonyítani, hogy nem mocskosz rabsszolga kereskedők vagytok, hanem a Turul klán tagjai? Azok híresszek tudományukról.

Elég idegesen méregetnek benneteket szemeikkel. Ezek szerint meggyűlhetett már a bajuk a rabszolga kereskedőkkel.

„Revoltz”

Összpontosítasz, hogy észre vedd az esetleges rejtőzködő alakokat a sűrűben. Hunyorítva erőlteted szemed, mikor pár alakot megpillantasz a fák között. Talán még úgy 6-an lehetnek. ÉRZÉKELÉS.

Mindenki

Halkan odasúgja nektek „Revoltz”, hogy még páran rejtőznek a sűrűben, talán hatan.
Kissé feszültek lesztek a hír hallatán, hisz még néggyel elbántok, de tízzel nem biztos.

A gyíklények feszülten várják, hogy mit válaszoltok kérdésükre. Ti pedig lassan készültök a harcra. De ekkor „Revoltznak” eszébe jut valami. Egy szót morog az orra alatt, és ekkor a kezében láng lobban, mely rögtön örvényleni kezd, és egy tűzgolyóvá válik.
A gyíklények meglátva a csodát egy kis időre megdermednek, majd leengedik fegyvereiket.

Gyíklény: - Bocsásszatok meg nekünk, esszünk ágában sszem volt megsszérteni benneteket. Nem rég egy rabsszolga keresszkedő csapata járt erre, és pár tessztvérünket elragadtak törzsünkből. Ezért járjuk fegyverrel kezünkben a környéket.

Eközben előbukkannak a többiek is. Pontosan hatan voltak, így összesen tízen állnak most körülöttetek, de nem állnak az utatokba. Mind bőrruhát hord, és csontkardot tartanak a kezükben.

Mivel nem akarnak megtámadni benneteket, így tovább haladtok.

//off: Természetesen beszélhettek még velük, de mivel küldetésetek van, nem igazán segíthettek a testvéreik megkeresésében. Revoltz, 2 bónusz pontot vonjál le légy szíves.//

Erdő
3146. Május 9. Szerda 11:00

Hosszas lovaglás után végre megérkeztek a faluba. Fából készült házak állnak egymás mellet rendezetlenül. A fák már régen ki lettek vágva, és fű is le lett taposva. Ledöngölt föld mindenfele. A házak teteje szénával, vagy fakéreggel van fedve. Emberek járnak, kelnek és a munkájukat végzik. Láttok kovácsot, péket, hentes-mészárost, favágót és minden egyéb foglalatosságot művelő embert. Mutánsokat nem igazán láttok. Viszont mindenki megbámul titeket, főleg a lovakat. Igazság szerint nem is láttok hátas jószágot a környéken.
Körbe érdeklődtök, hogy a „Hordós” nevet viselő embert merre találjátok. Mindenki azt mondja: - A kocsmánál megtalálja fiatalember.”

Fából épült ház a kocsma is. Fakéreggel van fedve a teteje, és inkább néz ki egy istállónak, mint kocsmának. Előtte egy szekér áll, mely elé egy öszvér van kötve. A szekéren sok talán 10 literes hordók vannak felpakolva, illetve még nincs mind, most pakolja fel egy illető.

Ember kinézetű, úgy 150 kilós elhízott alak. Zsíros, tokás arca van, feje kopasz. Koszos vászonnadrágot és inget visel. Fegyver nincs nála, ami viszont utal kilétére, a bal hóna alól egy apró görcsös kéz nőtt ki valamikor. Elég groteszk látvány ez a mutáns.

Izzad, mint a ló, ahogy pakolja a hordókat, és büdös is, de valószínű ő lesz, akit kerestek.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.16. 19:35

Feri vagyok!!!!!

Sziasztok, nem fogok írni szombatig, mert suli táborba leszek, péntek délután érek haza, de egyből megyek barátnőmhöz, mert szülinapja van és szentem ott alszom nála, majd írok! sziasztok! (elolvastam a reagodat Thor)
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.19. 10:30

//Off. Elnézést, hogy én sem írtam ilyen sokáig. Ez a hét sajnos így sikerült.//

*A gyíklények szabadkozásán csak mosolygok. Biztosítom őket nem haragszunk. Mi is hasonlókét cselekednénk a helyükben. Mellettük elhaladva sok sikert kívánok nekik.

*A feltételezhetően „Hordós” nevű alakhoz léptetek a lóval. A Szekérhez érve rá nézek a többiekre kérdőn. Vajon jó emberhez irányítottak.
<… Ő lenne az vajon?...>

*Amennyiben nem veszi más magához a kezdeményezést a fickóhoz érve elsőként szólalok meg.
- Te vagy „Hordós” ?
*Igenlő válasz esetén.
- A turul klántól jöttünk. Mi leszünk a kísérőid. Mikor indulunk?
*Nemleges válasz esetén
- Nem tudod véletlenül merre találjuk?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.19. 16:19

<Udvardi Dzsin'zakk>

//off: most akkor nincs már meg az a karja a bal oldalán? csak mert nem igazán értettem most ezt a dolgot XD Az hogy így írtam a beszédet nem véletlen, próbálok bele vinni egy ilyen akcentust, a troll mivoltom miatt :D //

*A gyíklényeknél szemem sem rendül, büszkén ülök a lovamon és haladok el mellettük, rájuk sem nézek, azt sugallva hogy "mázlitok van, hogy nem mozdultatok".

*Mikor odaérünk és megpillantjuk "Hordóst", odaszólok társaimhoz, majd Vajk után megyek.: -Szentem ő lesz.

*Ha igenlő választ ad Vajknak és üdvözöl minket, én is üdvözlöm őt:
- Jo napo' Hordós!
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.19. 23:43

Erdő

//off: Bocsánat a rossz fogalmazásért. Még mindig ott van a kéz.//

A fickó nyögve pakolja fel a hordókat, mikor megszólítjátok. Felétek fordul, majd megriad, mikor meglátja Udvardit. Először szóhoz sem jut, majd félve válaszol.

Hordós: - Igen, én vagyok a Hordós.

Mikor elmondjátok, hogy kik vagytok, és miért is jöttetek, mosolyra húzza száját.

Hordós: -Ó, a rettenthetetlen harcosok. Mily nagy öröm, és boldogság nekem, hogy megérkeztetek. Mindig is tiszteltem a klánotokat.

Majd tisztelettudóan meghajol előttetek.

Hordós: - Az igazi nevem Háromkezű, de vannak olyan ügyfeleim, akik nem szeretnek mutánsokkal üzletelni, ezért is változtattam meg a nevem. És ha kell, el tudom rejteni ruháim alá ezt. - És megemeli apró, göcsörtös harmadik kezét. Talán egy nyolc éves gyereknek lehet ekkora. – De bizonyára nemes harcosok, nem azért jöttetek, hogy az én kezemről haljatok mesét. Az út veszélyes lesz, ezért van szükségem a segítségetekre. Sajnos egy héttel előrébb hozták a „Borok hétvégéje” nevű eseményt, ezért nincs időm a hosszabb, de biztonságosabb úton haladni. Ezen az eseményen több hasznot tudok hozni, mint négy hónap alatt. Ezért megéri a kockázat. A rövidebb út talán két napig fog tartani, és még lesz két napom, hogy elrendezzem a dolgokat a városban. Nos, hamar megérkeztetek, későbbre vártalak benneteket, de sebaj, így nem kell várnom. Mindjárt készen vagyok, és akár indulhatunk is. Ha valamit még be akartok szerezni, akkor természetesen tegyétek meg, de tőlem indulhatunk.

Látjátok, hogy a fickó nagyon sokat beszél, ha nem kérdeztek, ő akkor is válaszol. Míg a „beszélgetés” folyik, észreveszitek, hogy pár alak közelít felétek. Öt férfi, és érdekes módon ugyan olyan ruhát viselnek.

Bőr nadrág, és vászon ing. Rajta vaslapokkal lemezelt bőrvért. Oldalukon mind a négynek egy közepes hosszúságú kard, és vastagpengéjű tőr van. Odalépnek hozzátok, és mindenféle udvariasság nélkül, közbeszól az egyikük. Erős testalkatú a fickó, csapzott hosszú barna haja van. Arca borostás, és elég gyűrött. Dühösen szólal meg, szavait a Hordósnak intézi, akin egyértelműen látszik az ijedség.

Bőrvértes: - Hordós, mi folyik itt? Azt ígérted, hogy minket bérelsz fel, nem holmi hitvány söpredéket. – És ekkor felétek int, de nem néz rátok, mintha csak szolgák lennétek, és folytatja a monológját. – Megígérted te hájas disznó, azt hiszed, hogy csak úgy lerázhatsz minket. Na most meglátod, hogy ezt nagyon elcseszted. Fiúk! Rúgjátok szét a seggét, és a hordókat is verjétek szét! Ez jár annak, aki engem átvág.

Ekkor röhögve elindul a négy fickó, hogy eleget tegyenek a szószóló parancsának. A Hordós riadtan néz a vaskos öklök felé, és nagyot nyel. Veletek nem is foglalkoznak, mintha ott sem lennétek.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.20. 13:37

<Udvardi Dzsin'zakk>

Amikor folytatja monológját a bőrvértes, odaszólok Hordósnak és közben leszállok a lovamról:
-Ne féjj Hordos, megvéddünk!

Előveszem a pajzsomat, majd használom a fegyverrántás képzettségem (gyorsaság 5+fegyverrántás 2) és bele dobok egy dárdát a 4 közeledő közül a jobb középen lévőbe, pontosabban a fegyverforgató kezének a vállába, majd ebben a pillanatban pajzsomat előre mutatom, mintha védekezésre készülnék és közben egy mágiát mormolok, : -Mozgás!

A kiszemelt áldozatom szemébe nézek, gyilkos vigyorral, de ahogy kimondtam a szót, ő már nem látja szemem; hirtelen zöldes energia járja át testem minden porcikáját, szemem zöld füstben látszik, és mint akit kilőttek "repülök" oda futó ember sebességével a jobb szélsőhöz, mikor odaértem megint a fegyverrántás képzettségemet használom, és a dárdámat beledöföm ellenfelembe.

Mágia:
Beszéd: 0.5
Távolság: 0.2=2 méter (biztos ami biztos, mert távolságot nem mondtál :D )
Tömegmozgatás: 1=100 Kg
Saját magán létrehozott mágia: 0
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.20. 13:51

!!!HARCÉRTÉKEK!!!
//off: szerintem kéne egy olyat is csinálni hogy Sárgadinnye méret és az +3 VÉ lenne//

CÉ: 16
KÉ:7
TÉ:14
VÉ:9
SP:3
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.20. 14:00

Vajk

*A felénk közeledő társasággal nem is foglalkozom. Vígig szemmel kisérem őket. A gyeplőt lazán tartva lovam nyakát paskolom. Hordós arcán olvasható felismerés és enyhe aggodalom kezd csak egy kicsit éberebbé tenni. Figyelemmel kisérem mozgásukat. Próbálom kitalálni mit akarnak és ki a vezetőjük. Mintha a lovamat nyugtatgatnám egy kicsit el is távolodok a szekértől; néhány lépésnyit. <… Szóval tel lehetsz az…> Csap belém a felismerés mikor megszólal a csapzott hajú. Mivel nem figyelnek rám nem kapkodok. Leszállok a lóról. Kezeimmel egy kört rajzolok magam köré.
- Hipp-hopp jön Vajk
*A kört megrajzolva hangosat tapsolok. A taps pillanatában a kezemből kiinduló fehér fénygömb nyel el. A fénygömb fehéren izzó porrá oszlik szét, és pillanatok alatt semmivé enyészik. Velem együtt. A szószóló beszédének végére időzítve.

// Trémágia 3P 3s
Térugrás 2,1P (70kg) Távolság 0,3-0,9 P (3-9m) Aszerint menyi kell. Önmagam 0P//

*Közvetlenül a zsíros hajú előtt jelenek meg. Abban az esetben, ha minimálisan is képes a védekezésre akkor a figyelmét egy fejeléssel vonom el. //Nem áll szándékomba befejezni a fejelést, ha kell ki is térek a feje elől.// Valamint, hogy kezét és testét megragadom, enyhén előre és lefelé rántom meg. Ezt követően ágyékon és arcon térdelem. A szószóló mögé lépve nyaka és feje köré csavarvarom a kezem. Mint a satu ráfogok a nyakára és nem eresztem. Nem engedem meg neki, hogy biztosan álljon a lábán. A fejét úgy tartom, hogy bármelyik pillanatban eltörhessem a nyakát.
- Egy rossz mozdulat és vége.
*Társait végig szemmel tartom. Ha látszik rajtuk, hogy nem érdekli őket a szószólójuk él e vagy hal; el töröm a nyakát és előrántom a tőröm. Védő állást veszek fel. Viszont, ha érdekli őket és első rohamunkra meg állnak tovább beszélek.
- Dobjátok el a fegyvert.
*Megvárom, hogy mindenki engedelmeskedjen.
- Akkor had haljam menyit is ér nektek, hogy ne végezünk veletek az előbbi sértésért? „Selejtek!”
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.20. 15:29

Harci statisztika

Erő, Ügyesség, Gyorsaság, Pusztakezes harc, Akrobatika, Piszkos harcmodor Össz: 16P

Teleportálás után.:
KÉ:5
TÉ:8
VÉ:3

Abban az esetben ha védekeznem kell.
KÉ:0
TÉ:0
VÉ:10
Marad 6P a következő körre.
A tőrömet elővezem.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.05.20. 16:45

Mikor odaérünk a Hordóshoz leszállok a lovamról. Nem sok kérdésem akad a fickóhoz, hisz a tabletben is tisztán le van írva minden a küldetésünkről és ő is elmondta, amit most érdemes volt tudni.
Viszont egyből nem lenne szerencsés indulni, hisz két napi élelmet még be kellene szerezni valahonnan, s ezt szóvá is tenném, de az idegenek megjelenése belémfolytja a szót.

A zsíroshajú idegen kötekedése nem idegesít fel, higgadt maradok, viszont megleckéztetlenül nem hagyom! Nem beszélek egyenlőre, csak a mágiám szavai hagyják el ajkam.

//csak beszéd 0.5p, magamon hozom létre 0p, 10 másodpercig tartom fenn 1p, 2-es sebzés 2p, összesen 3,5p, 2 méter átmérőjű gömb 0,2p //

A testemen kis villám kisűlések kezdenek cikázni, körülöttem a levegő felhevül az elektromos kisülések hatására, szemem izzó fehérre változik.

A varázslatot a Hordós mellé állva mormolom, s ott maradok mellette, hogy megvédjem vele őt. Odasúgom neki, hogy:
- Ne mozdulj mellőlem, itt nem fog együkik sem hozzád érni...

//Erő: 1, ügyesség: 2, Gyorsaság: 2//

Ha látom rajtuk, hogy megijednek akkor mély dörgő hangon megszólalok:
- Takarodjatok innen!
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.21. 17:10

<Feri vagyok>

//off:Nem azért hogy bele kössek, de mi az hogy te azt mondod hogy ha védekeznem kell? hát így énis tudok reagot írni, hogy támadok és mindent TÉ-re rakok, de ha védekeznem kell akkor inkább vedd úgy hogy VÉ-re raktam...most ez mi? Bocs hogy Pelsoén írok, csak hát Emesénél vagyok és nem tudom fejböl a jelszavamat XD//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.21. 23:06

Erdő

//off: Légy szíves nézzetek emailt, változások vannak a rendszerben. Nagyon tetszik, hogy leírtátok miképpen is néz ki a mágia, amit létre hoztatok. Ennyivel kevesebbet kell írnom. :D //

Udvardi Dzsin'zakk

//off: A két féle harcértéket természetesen elfogadom, de a következő körben az új szabályoknak megfelelően írd, ha célzol és támadsz ugyan abban a körben.//

Nem teketóriázol. Előrántod dárdádat és a fickó felé hajítod. Az illetőt teljesen meglepted a támadásoddal, esélye sem volt félreugrani. MEGLEPETÉS GYORSASÁG Csont reccsen, ahogy a férfi vállába fúródik a fegyver, mire az felüvöltve dől hátra, de te már nem foglalkozol vele. Szemébe nézel a következő áldozatodnak, az riadtan már a kardjához nyúl, ő még azt hiszi, van ideje. Kimondod a mágikus szót, mire zöldes energia csóvaként repülsz a férfi elé. Előrántod a második dárdát, és döfsz. A fickó próbálna félre ugrani, de a dárdád mélyen a bal oldalába fúródik. Az acél hegy könnyen felhasítja a húst, és a lágy részeket. A férfi hörgő hangon rogy térdre, és görcsösen fogja meg a dárdát.

//off: A kör végén kiránthatod belőle a fegyvert, nem kapsz érte a következő körben mínuszt.//

Vajk

Befejezed a mágikus szavak mormolását, és jelek írását. A térmágia azonnal a férfi elé „dob” Az meglepődik, hisz a társad támadása elvette a figyelmét. Nincs ideje védekezni, könnyen beviszed az ütéseket. Görnyedten hajol előre, mire pillanatok alatt mögé kerülsz, és satuként fogod meg a nyakánál. Fuldokolva érzékeli az erős szorításodat, de ekkor meglepődsz. A fickó elkapja a karodat, és a puszta erejével lefejti nyakáról a kezed, és félre lök. ERŐ Ott álltok egymással szemben. Nem sokat veszel ki az ellenfeled szeméből, így fogalmad sincs, hogy megadja magát, vagy támadni fog. LÉLEKTAN

//off: Nem maradt 6p a következő körre, mivel támadtál. És ilyen nincs, ha támadnak más a harcértékem!!!//

Revoltz

Látod a kiéleződő helyzetet azonnal a Hordós védelmére kelsz. Mellé állsz, és kimondod a mágikus szavakat. Az energia parancsod szerint cselekszik, és cikázó zabolázatlan villám nyalábok járják át testedet, és a körülötted izzik a levegő. Hordós a látványtól tátott szájjal térdre esik. Az ellenfeleitekre nézel, és látod, hogy Dzsin'zakk már kettőt harcképtelenné tett egy ügyes trükkel, míg Vajk a szószólóval játszadozik. A harcképes másik kettő karddal a kezében ámul az eseményen. Te rájuk förmedsz.

Mindenki

A két harcképes férfi egyértelműen adja jelét, hogy nem kíván tovább harcolni. Eldobják kardjukat, és üvöltve rohannak el tőletek. A két sebesült sem akar harcolni tovább, nem is tudnak. Egyedül a szószóló áll ott harcra készen.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.22. 8:14

//Nincs semmi gond feri. A másdik szàmhsorhoz elkel olvasni a reagom. Ott írtam, hogy ha nem hatja meg a bandát szószólójuk elvesztése kitöröm a nyakát és védekezem addig amíg előveszem a tőröm. Tehát az egy második kör statiszrikája már. Mivel az elsőt felemésztette varázslat és a támadás. Abban az esetben ha lesz második harzi kör a második szásor mindjárt értelmet nyer.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.22. 10:44

//off:Pelso, légy szíves csak egy kör eseményt írj le, ha harc folyik, mert zavaró. Köszönöm.//
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.22. 19:05

<Udvardi Dzsin'zakk>

//off: Oké, akkor a fegyverrántás az akkor úgy müxik, értettem :D Tetszik amit kihoztál ebből hogy több ellenfél támadása :) Az én dárdám akkor -2nek számít úgye?//

Kihúzom a dárdámat ellenfelemből és odalököm a csávót akiből kihúztam a szószólóhoz, majd odasétálok a másikhoz aki földre esett és ráteszem a lábam a mellkasára, hogy kihúzzam a dárdámat a vállából. A 1 dárdát elrakok, és ott maradok Vajk közelében, hogy ha bármi van tudjak egyből ugrani. Nem szólalok semmit, csöndben figyelem mit fog reagálni a zsíroshajú. Közben azért egy pillantást vetek Hordósra, hogy lássam milyen arcot vág, <nem csalódtam a csapatban, mindenki tette a dolgát.> és egyet a kettőre akik elmenekültek, majd figyelem tovább az utolsó ellenfelünket.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 27 / 180 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján