• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 26 / 180 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.04. 21:24

-----------------------------------------------------------------------
Hajdani Magyarország területe.
Hasadék vár (Törökugrató teteje)
3146. Május 2. Szerda 10:13
Játékos(ok): Misi

Itt az idő, de nem szaladsz fejjel a falnak. Egy pillanatra körbe tekintesz, mélyen a levegőbe szimatolsz, mint vadászkutya, ki prédáját keresi, majd szavakat mormolsz, és jeleket vésel a levegőbe. Izmaid megfeszülnek, szemed fehéresen felizzik, tested zsibbadásnak indul, és úgy érzed magad, mint aki a vágtázó lovat is lehagyná. Hátra veted magad a mélybe. Zuhansz a vár fala mentén, sebesen közeledsz a fák lomkoronája felé. Ekkor a kötél mellé kormányzod magad, és lábadat beleakasztod, majd lefékezed magad.

A puha avarba ugrassz, és érzed a forró nadrágod, és véresre dörzsölt lábad, de most muszáj áldozatot hoznod, hisz a másik is ezt teszi.

Ahogy tüdődből telik futsz. A mágia segíti iramod, de most a kitartásodon van a hangsúly. Bokrokon ugrassz át, kisebb ágakat törsz testeddel, karmos tüskék szakítják ruhádat és bőrödet, de te mit sem törődsz velük, csak futsz. Egyre gyorsabban veszed a levegőt, de megpróbálod egyenletesen tenni azt.

Megérkezel a fához, de sehol senki. Nem tétovázol. Szavaiddal meggyengíted a teret és bele veted magad a rángatózó fehér energiába. Egy pillanat alatt a fa ágai közt találod magad. Még egy két fehéres szikra pattog körülötted, majd a tér is visszanyeri nyugalmát.

Egy kopottas láda van felkötve pontosan a fejed feletti ágra. Ne foglalkozol vele, újra varázsolsz. Nagy levegőt veszel, és gyengéden megérintve a fát, szavakat suttogsz neki, mintha a szerelmed lenne. Lassú lüktető sárgás fény áramlik át kezedből a fa törzsébe. érzed, ahogy kezd felébredni a fa, és hamarosan a segítőd lesz.

Léptek zajára figyelsz föl. Egy átlag testalkatú férfi jelenik meg. Fején barna kendő, még az arcát is eltakarja vele. Ruhája vékony barna bőr, cipője könnyed. Kezében egy rövidebb kard. Nem vett észre téged, a környéket fürkészi, és közben lassan feléd tart.

Ostoba módjára lép bele a csapdádba és már későn eszmél fel hibájára. A fa, hangos recsegések közepette megmozdul. A gyökerei kiszakadnak a földből és lefogják a fickó lábát, mire az mozdulni sem bír. A hatalmas ágak ujjakként fonódnak köré, és kíméletlen szorításba kezdenek. A férfi felnyög a kegyetlen fájdalomtól, majd csontjai recsegése után elhallgat.

//off: Nem írom tovább, mert nem tudom, mit akarsz csinálni. Ha a fejet a ládában visszaviszed, akkor a következő reag neked is érvényes. Sok karcolás és mélyebb vágás van a testeden, de még nem okozott komolyabb sérülést. Viszont a lábadon kicsit sántítasz a köteles bravúrod miatt. //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.04. 21:25

3146. Május 2. Szerda 21:00
Játékos(ok): Mindenki

//off: Írjátok le egymásnak, hogy néztek ki.//

Csend honol a hatalmas teremben. Talán 100 klán testvér is összegyűlt a nagy alkalomra. Három új fivér lép soraikba. Sikerrel végezték be a próbát, nem adták fel a küzdelmet. Megérdemlik, hogy a Turul klán családtagként fogadja őket.

Egymás mellett álltok. Ki megsérült a próba során, azt már Erzsébet a természet hatalmával meggyógyította, persze kivéve, aki nem kérte.

Roland mester áll előttetek. Díszes ruhája barna és zöld színekben pompázik. Oda lép hozzátok.

Roland mester: - Győztesként álltok itt. A bajnokok ereje folyik véretekben. Igaz, a próba során volt, ki csúfos halált szenvedett, de az élet a harcról szól, és mindig lesznek vesztesek. Testvéreim! Ti mától a győztesek mellé álltok, és mi bajnokokként fogadunk titeket. Mostantól fogva ti is a családhoz tartoztok. Ha kell mind feláldozzuk életünket értetek, és ha kell segítségeteket kérjük.
És most kezdetét veszi a rituálé!

Egy egyszerű tőrt vesz elő, és megvágja a kezét, majd véréből egy fakupába csöpögtet, melyben vörösbor van. Átnyújtja a kést nektek, és ti is csepegtettek véretekből a kupába.

A mester átveszi a kupát és iszik belőle, majd átnyújtja nektek is. Isztok belőle. A bor szerencsére elnyomja a vér ízét, csak egy kicsit érződik, mintha vas lenne a borban.

Miután befejeztétek nagy üdvrivalgás tőr ki, és másnap reggelig mulattok.

//off: Mindenki kap egy 7-es képméretű tábla pc-t. A tokja fából van, és érintő képernyős. Benne egy kristály adja az energiát. Erre szükségetek van, ebbe írjátok bele, hogy mi a küldetés, illetve magatokról és a testvériségről is van kép és egyéb, hogy ne feledkezzetek meg róla. A 3164-es Magyarország térkép is rajta van. Illetve még az van rá töltve, amit ti akartok. //

Egy héttel később

3146. Május 9. Szerda 8:00

A vár istállójában vagytok. A lovatokat nyergelitek mit kaptatok (A ló értéke kb: 1500 kristály/ló). Hamar feladat ért utol benneteket. Innen nem messze egy falu van. A tábla pc-ben be van jelölve, hogy merre. Egy kereskedő kér védelmet az útra, mely a faluból egy városba vezet. A kereskedőről nincs képetek, de a nevét tudjátok: „Hordós” Borral és pálinkával üzletel. Az idő kellemes, bár néhány eső felhő mutatja magát. Normális tempóban úgy 3 óra alatt a faluban vagytok.

//off: 1000 kristályt kaptok útiköltségnek összesen, és ha a munka véget ért fejenként még 1200 kristályt kaptok. A küldetésre kérhettek fegyvert és egyéb szükséges dolgot a raktárból. Természetesen csak normális keretek közt.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.05. 19:54

<… Hát ennyi lenne…>

*Csontjainak recsegését halva biztos ami biztos a fa egyik ágával torkon vágom, hogy a gégéje és lehetőségek szerint a nyakcsigolyái is porrá törjenek.

- A túlvilágon szolgálni fogsz.

*A testet a fa gyökereivel megragadom és miközben a fát vissza állítom az eredeti helyére a testet is behúzom a fa gyökerei közé/alá úgy, hogy a feje, nyaka kilógjon a felszínre.

- Köszönöm. Ígérem egyhamar nem zavarom meg a nyugalmad.

*E szavakkal le mászok a fáról a ládával együtt. A fejét eltávolítom a helyéről, belehelyezem a ládába. A test kilógó részét homokkal és avarral behintem. Kezemen, ruhámon homokkal vagy földdel itatom fel a vért. Tőrömet ronggyal gondosan megtisztítom. A ládát bezárva hónom alá csapom. Indulás előtt körbetekintek a tisztáson.

<… Hová eshetett a kardja?...>

*Tekintettemmel az ellenfelem fegyverét keresem. Néhány percet szánok a megkeresésére és csak utána indulok vissza a várba.

//A fojtatást majd holnap reggel írom meg, a várban történtekkel kapcsolatban.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.06. 6:11

*A várba visszaérve átnyújtom a ládát mesteremnek. A sebeim ellátását igénybe veszem és megköszönöm. Utána megmosakszom.
A szertartáson.
*A szertartás során mikor rám kerül a sor, gondolkodás nélkül vágom meg magam. Arra viszont ügyelek, nehogy túl mély legyen a vágás. Nem szándékozok ütőeret vágni. A szertartás után felszabadult hangulatban csatlakozom a mulatságba.

//Kinézet: Kb 1 70 magas 70 kg átlagos testalkatú, rövidre nyírt barna haj pelyhedző szakáll, barna szem.
Ruházatom huszáros. (Felső rész alatt ing, kalap nincs.) A ruhán csak a gomboknál van minimális díszítés. Hagyományos magyar minták. A madárábrázolás viszont turulmadár. A ruha barna színű, a minták zöldek. Övemben jobb oldalt található a tőröm bőrrel bevont mintázatlan fa tokban. Övemben bal oldalt első ellenfelem kardja található (természetesen csak akkor, ha megtaláltam.) bőrrel bevont fatokban. A kard markolatához közel található rajta egy turul karmai között egy fej. Sípcsont közepéig érő puhatalpú lábbelit hordok.
A rend raktárában feltöltöttem orvosi készletemet 4 ember ellátásához szükséges mennyiséggel és egy ceruzát megy egy tollat. Valamint ha van kértem egy zsebórát. „Antik” „Ősi” kinézetű számlapos (12órás) Réz, arany vagy ezüstóra. Mutassa a dátumot, legyen rajta stopperóra (ezek már lehetnek digitálisak). Valamint eső esetére egy bőr esőkabátot//

*Az istállóban gondosan rendezgetem a holmimat valamint a ló felszerelést. A nyereg mögé helyezem a hálózsákom és a kabátot. Az egészségügyi holmival teli oldaltáskámat vállamon keresztben átvetve hordom hátracsapva.

//Gondolom az elmúlt egy hét során már összeismerkedtünk már egy kicsit. Ha máskor nem a mulatságon biztosan. Off: A karakterem nevén még gondolkozom//

*Amennyiben mindenkinek megfelel el is indulhatunk. A karakterem részéről utazhatunk a faluig csendben vagy a beavatás utáni mulatság részleteit felidézve beszélgethetünk is.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.06. 8:52

<Udvardi Dzsin'zakk>

-Köszönöm, testvér.
Ránézek vérbe fagyott ellenfelemre <azt hittem nagyobb kihívás leszel> majd Tamás mesterrel megyek.

2 méter magas, az átlagnál izmosabb és szívósabb testalkatú vagyok. Agyaraim alsó „szemfogaimból” nyúlnak ki a számból egészen az orrlyukaim magasságáig, ajkaim vastagok, szájam széles, állkapcsom durva és kissé nyúlt. Orrom hosszú, kampós, szinte leér a számig. Szemöldököm sűrű és durva, a csont kissé kiáll az arccsontomból, homlokomnak enyhe szöge van. Füleim hosszúak és hegyesek, mind kettőben fültágító, a bal oldali fülem nyúlt részénél 2 arany színű fülbevaló helyezkedik el. Hajam durva és erős, 10 centi hosszú a fejemen, tarajba van vágva és a tarkómnál kb. 40 centi hosszúra meg van növesztve és 3 „lófarokra” van csinálva. Szövettel vannak összefogva a „lófarkak”, úgy, hogy a szövet szinte egész végig tekerednek rajta, úgy néznek ki, mintha oroszlánfarkak lennének, csak hát haj és szövettek van összefogva, a kb. 30-35centi hosszan, a végén kikandikál a hajam, ezért hasonlít oroszlánfarokra. Ja és a hajam vörös színű. Bőrös durva és enyhén halvány kékeszöld. Szemem méregzöld színű.

Fehér trikót hordok, azon zöld pulóver, aminek le vannak tépve az ujjai és olyan kapucnija van, hogy ha azt felhajtom és előrebillentem a fejem, nem látható az arcom, az agyaraim se, talán csak az állam. Természetesen, ha behajolnak az arcomba látnak mindent, csak így ránézésre ne lehessen kiszúrni a nem éppen átlagos arcom. A pulóveren Bőrmellvértet hordok, elég masszív kis páncél bőrhöz képest. Valamint alkarvédőkkel is rendelkezek, szintén bőrből. Egyszerű szövetnadrágom és utazó csizmám van. Kardom bal oldalamon a hüvelyében lóg a derékszíjamon. Pajzsom a hátamon nyugszik, 2 dárdám pedig a hüvelyében a hátamon.

A dárdám úgy van kiképezve, hogy könnyű lehessen dobni is, és egy kézben is lehessen forgatni. Dárdám pengéje 20 centi hosszú és 1 élű, a nyele 1 méter hosszú. Életlen részéből 2 fog áll ki, annak érdekében, hogy kihúzni is fájdalmas legyen. Kardom 1 élű, 60 centi hosszú a pengéje, szablya szerű a kialakítása és keresztvasa szinte nincs is, viszont a kard markolatának gombja (ami nem is gomb) összekapcsolódik ívesen a keresztvassal, valamennyire védi a kezemet. Pajzsom teljes egészében fémből van, igaz így nehezebb, de erősebb is.

-Még nem volt alkalmunk bemutatkozni, én Udvardi Jin'zakk vagyok. Erősségem a fegyverharc, középtávolságú harcos vagyok. De nem ez minden erőm.
Kezet fogok mindkét társammal.

-Ha készen vagytok, én készen állok az indulásra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sirak 2012.05.13. 12:24-kor.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.05.08. 8:19

Megkönnyebbülés fog el, hogy a nyílzápor abba marad, majd büszkeség...sikerült, a testvériség tagja vagyok mostantól. Annyi sok munka, verejték és vérbe került, de végül meghozta a gyümölcsét.
A sebeim nem szeretném, hogy ellássák, szeretném, ha magamon tudhatnám a próba sebhelyeit, hogy mindig emlékeztessen ki vagyok és mit is érek.

Hogy a ceremónián most végre én állhatok beavatottként hatalmas megtiszteltetés. Büszkeség tölt el. Az ünnepségen szórakozom, ahogy azt kell!

Másnap a reggelim közben ránézek a tábla PC-mre és llátom az első küldetésem! Izgalmamba gyorsan fejezem be a reggelim és máris felszerelkezek, hogy egy pillanat alatt lent is legyek indulásra készen! Miután megkaptam a kristályokat és a lovat indulásra készen várom a többi új testvérem!

- Én az villámok, a tűz és a fagy, a téridő és az ember manipulálásának tudója vagyok! Örülök, hogy megismerhetlek bennetek! Az én nevem Kemencei Konrád!

Én is kezet fogok új társaimmal, majd bólintok Jun'zaknak, hogy én is készen vagyok az útra.

- Felőlem is mehetünk!
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.08. 12:16

//A karakterem kinézetében 2 dolgon változtatok.
1. 1 60 magas mindössze
2. 65 kg
Ha már mindenki a mellet van, hogy most ismerkedünk akkor nem lógok ki a sorból.//

- Az én nevem Vajk. Kardforgató vagyok. Szót tudok érteni a Természettel, a térrel és idővel valamint magam is értek az elme irányításához.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.05.08. 21:02

3146. Május 9. Szerda 8:00-10:00

//off: A reag során mindig írni fogom milyen passzív képzettséget, vagy tulajdonságot használtatok ( ha csak el nem felejtem :) ). Ha piros színnel írom, akkor nem sikerült a próba, és rengeteg bónusz pontot kellett volna felhasználni, ha kékkel, akkor csak kicsi kellett volna hozzá, és bónusz ponttal javítható, ha akarjátok. Ha zölddel írom, akkor sikerült a próba. Ha az életetek múlik rajta, akkor automatikusan felhasználódik a bónusz pont. Természetesen a megtörtént eseményt már nem lehet megváltoztatni. //

//off: Vajk, a kard értékei: egykezes rövidkard, vékony pengéjű, gyors mozdulatokra készült. Ké: 4 Té: 3 Vé: 2 Sebzés: 2. Az órát megkapod, egy kristály ad energiát benne. Analóg, de van benne digitális rész is. Naptár, stopper, iránytű.//

A lovakat felnyergeltétek. Furán érzitek magatokat, hisz gyerekkorotok óta itt éltek, és még nem mentetek el ilyen messzire a vártól. Bár felnőttetek, és kitűnő képességekkel rendelkeztek, még is gyerekszerű gyomorideg tőr rátok. Az izgalom, és újdonság varázsa.

Lassan lovagoltok ki a várból. Már a testvériség tagjai vagytok, és büszkén egyenes háttal néztek az őrökre, mikor a kapun áthaladtok. Azok bólintanak felétek, és tovább engednek titeket.

Nem erőltetitek a lovakat. Lassan poroszkáltok némán, csak a környéket figyelitek. Jó fél óra is eltelhetett, mire felolvadtok. Először a feladatról beszélgettek, ki mihez ért, miben a legjobb. Bár nem ismeritek egymást annyira, mégis megbíztok egymásban.

Már egy órája lovagoltok. Egyre sűrűbb erdő vesz körül titeket. A földút mostanra vékony csapássá zsugorodott, és már csak egymás mögött tudtok haladni. Egyre nagyobb fák mellett haladtok el, van, amelyik tetejét nem is látjátok. A virágok is vaskosabbak, nagyobbak, de közben átlag nagyságú növényeket is láttok.
Zümmögésre figyeltek fel, és ekkor egy házi macska nagyságú szitakötő repül el előttetek. Még a lovak is megálltak. És ti is nagy szemekkel bámultok. Mesélték, hogy milyen állatok vannak a világon, de élőben teljesen más, mint elképzelve.

Az út során még sok hasonlóval találkoztatok. Fél méteres pincebogár, emberfej nagyságú katicabogár. De szerencsére egyik nagyobb lény sem szemelt ki titeket ebédnek. Elég nyugodt utatok volt.

Két órája haladtok már. Az út nyugodt, és ha minden igaz nagyjából még egy órát kell lovagolnotok a faluig. Nagy a meleg, de szerencsére a sűrű erdő hűvösen tartja a környéket. Elől Vajk lovagol, utána Konrád, míg a végén Jin'zakk zárja a sort. Ekkor Vajk előtt 6-7 lépésre egy mutáns lép ki az erdő sűrűjéből, majd még három követi. Vaskos testalkatú, humanoid lények. Magasságuk nem éri el a két métert, de nem maradnak le sokkal tőle. Bőrük pikkelyes, mint a gyíkoknak, ujjaik vége karmokba végződnek. De nem állatok, mert ruhát viselnek. Durván szabott vaskos bőr ruha takarja törzsüket és ágyékukat. Arcuk kissé előre nyúló, de még nem annyira, mint a gyíkoknak. Oldalukon csontból faragott kardféleség, melyet elő is húznak jelezvén, hogy nem barátok, legalább is egyelőre. Jól rejtőznek, mert nem vettétek észre őket. ÉRZÉKELÉS. Előfordulhat, hogy még van pár belőlük az erdőben.

Az egyik megszólal: - A Viperák földjén haladtok át! Sz mondjátok, mi dolgotok van erre? Kik vagytok? Válassszoljatok!

Vajk és Konrád látjátok rajtuk, hogy ha kell, megtámadnak benneteket. Feszültek, de nem akarnak mindenképpen harcolni. LÉLEKTAN
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.09. 19:13

Vajk

*Csak ámulok és bámulok az erdő sok csodája felet.
<… Úgy fest a klán szállásterületét még az álatok is igyekeznek messze elkerülni… Hm mi mindent nem látni a vár közeli erdőségekben…>
*Az utat nagyon élvezem még ha nem is nagyon beszélünk. Látszik rajtam, hogy hajt a küldetés és a bizonyítási vágy. Annyira belefeledkezem a tájba, hogy szinte észre se veszem a három útonállót. Mikor észreveszem őket rögtön meg is állítom a lovat. Meglepetten nézek rájuk.
<… Hát ezek meg mit akarnak… Most komoly?...>
- Vajk vagyok a Turul klánból. Átutazóban vagyunk.
*Egy pillanatra el hallgatok, hogy mondanom kéne e még valamit esetleg.
- Álljatok félre az utunkból és hagyjatok békében továbbmenni.
*Több mondanivalóm már nem akad hozzájuk kivéve, hogy ha látszik rajtuk megelégszenek azzal ha megmondjuk a pontos úti célt és tovább engednek. Abban az esetben megmondom, hogy a szomszéd faluba tartunk üzleti okokból. Miután félre álltak lovamon el ügetek mellettük. Folyamatosan szemmel tartom őket és kezem a tőrömön. Fél szemmel a bozótra is rá-rá tekintek, hogy van e ott valaki. Miután túl haladtunk rajtuk tovább ügetek egy kicsit gyorsabban mint eddig.
<… Biztos ami biztos távolodjuk el minél előbb…>
*A legkisebb gyanú esetén ha még is meg akarnának támadni, lepattanok a lóról. A támadótól távolodva a ló testének takarásába ugrok le. Földet érve előveszem, a tőröm Elmormolok egy gyorsító igét. A ló kengyelén és a nyergen keresztüllépve emelkedem a levegőbe és támadok a legközelebbi ellenfélre. A harcot a lentebb részletezettek szerint folytatom le.

Ellenben viszont ha tovább kötekednének és ne adtán még úthasználati díjjak is kérnének.:

*Az úthasználati vagy áthaladási díj hallatán elmosolyodom.
<… Ezek azt hiszik, hogy akárcsak egy halvány kristályszilánkot is kiadok a kezeim közül… Betegek…>
- Rendben. Gondolom a lovam és minden egyéb ingóságom is megteszi, ha nincs annyim.
*Leszállok a lovamról. Közben odasúgok kondásnak.
- Fedezetek. Hát ha vannak még a bozótosban.
<… 6-7 lépés… 1-2 szökkenés kb 1 másodperc…>
*Miközben leszállok a lóról a ball oldalamat mutatom az útonállóknak így a jobbomon tartott tőrt észrevétlenül elő tudom venni. Miután elő vettem rögtön az ellenfeleimre rontok.
- Egyik lábam itt a másik ott.
*A várázst még a tőr előrántásánál kezdem. A hozzám legközelebbi ellenfelet célzom meg. Közvetlen előtte pont kardvágás távolságon kívül tűnök el. Megjelenés közvetlen a feje felt. Lábaimmal megvetem magam a vállain mikor rá esek. Ball kezemmel megragadom a fejét és előre tolom a mellkasába, hogy a nyakcsigolyák szét nyíljanak ezáltal szabadá tegyem az utat a gerincvelőhöz.. Jobb kezemben lévő tőrrel felvágom a nyakát hátulról. Cél a csigolyák közötti gerincvelő. (kb egy 2 cm mély vágással keresztül is nyesem. //Off. Ha minden igaz ebbe bele kell halnia//)
//Tér idő mágia: Önmagam 0 P Fele annyi idő beszéd 0,5 P Térugrás 70kg 2,1 P Távolba hatás 4m 0,4 P Össz. 3 P Létrehozási idő 2s//
- A túlvilágon szolgálni fogsz.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2012.05.10. 11:28-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.09. 19:59

Harci stat.:

Erő, Gyorsaság, Ügyesség, Fh., Akrobatika, pusztakezes Össz.: 19 P
Alap Fegyver Össz
KÉ: 7 + 5 = 12
TÉ: 12 + 3 = 15
VÉ: 0 + 0 = 0

fegyver sebzése 2
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.09. 21:19

//Off el is felejtetem. A tőrt hegye a talaj irányába néz, miközben fogom harc közben.//

*Időmet nem vesztegetem. Ahogy átvágtam a gerincvelőt és a test el kezdett zuhanni a föld felé már is bel kezdek egy újabb igébe.

- Gyorsulj testem.

//Tér idő mágia: Önmagam 0 P Fele annyi idő beszéd 0,5 P Gyorsítás +2tul 2 P Mágia idejének növelése 5p. 0.5 P Össz. P.: 3p mágia létrehozásának ideje 2s időtartama 5p.//

*Ahogy földet értem már mozdulok is abba az irányban ahol még ketten álnak egymás mellet. A közelebbi a következő célpont. A támadásomat a meglepettségükre alapozom. Rögtön belépek nekem megfelelő harctávolságra //belharc//. Szinte lényegtelen hogyan támad vagy védekezik. Támadása elől ellépek és közbetámadok. A támadást nekem jobbról indítom. Megvágom a hüvelyk úja tövében a csukló környékén //cél az ínszalag átvágása//. A vágással egy időben enyhén balra lépek az ellenfél jobb oldalára. A kézfejét enyhén eltolom jobbra. A fegyverforgató kezét a könyökénél fogva megragadom. Ebben a pillanatban vágom végig az alkarján a markolásért felelős ínszalagokat. //Cél: a fegyverhasználat megszüntetése. Figyelmének kezére irányítása. Sok hatás// Bal kezemmel a megragadott könyököt az ellenfél mellkasa felé megcsavarom. Ezzel párhuzamosan a tőrrel felvágok a nyaka irányába. //A vállgödör és az álkapcsa közötti területet célzom. Fő cél az ütőér és a bólintó ideg.// A felvágás után azonmód visszarántom a kést. Az idő közben kicsavarás közben megfelelő helyzetben lévő alsó tricepsz izomba vágom a tőrt és egy rántással vágom le a csontról a húst. A vágás megkezdésekkor elengedem a bal kezemmel a fegyverforgató kezet. Elől található lábam körül elfordulok 90-180 fokot. Vállammal neki ütközök az övének és kibillentem az egyensúlyából. A tőrrel ferdén hátra és lefelé irányozva csapok ki. //Cél, hogy a karján minél hosszabb részem vágjam le a hús a csontról. Lehetőleg a csuklóig. Megelégszem a könyökig is.// A vágás végén szemtől szemben kell legyek a következő ellenfelemmel. A Kinézett páros másik tagjával. Kitérésre koncentrálva védekezek.

//Ez így kb egy 3-4s-os technika. Erősen kétlem, hogy harcolni fog még, ha végig csinálhatom. Abban az esetben, ha nem tudom végigcsinálni a technikát, kitérek a támadás elől és egy kőr, védekező harc.//

*A védekező kőrt kihasználva felmérem a környezetem. A felmérés végeztével támadok. //Persze csak, ha él még.// Védekezés közben közlöm vel hogy: - A túlvilágon szolgálni fogsz.

*A második körben a kitérésre összpontosítva várom a megfelelő pillanatot. Az utolsóvágása vagy szúrása elől kitérve ismét belépek a nekem megfelelő távolságba. Fegyverforgató kezére, mint a sáska ráfogok. A tőr és az alkarom közé szorítom a csuklóját. Ezzel párhuzamosan a bal kezemmel alátámasztom és megragadom a könyökét és megemelem. A súlypontomat enyhén hátra és lefelé éthelyezem. Ezzel megfeszítve az izmait és a könyök ízületét, valamint enyhén kiemelve a helyéről a vállát. //Cél a hónaljban található ütőér könnyebb elérése.// Abban a pillanatban, ahogy megfeszülnek, az izmai a tőrrel felvágok a hónaljába. Mivel a csuklóján a szorítást nem enyhítem, a vágás pillanatában a mikor felvágok a hónaljába a csuklóját is felvágom egyben. A vágás után visszakézből belevágom a tőrt vese magasságában. Ismét a sáskákhoz hasonló módon rántom a tőrt az alkarom irányába az ellenfél testén keresztül. A testsúlyomat az ellenfél testétől távolodva helyezem át. Egy lépést még távolodok is. Még ha nem is sikerül kirántanom a tőrt a hasfalán keresztül nem zavar. Visszalépek a szúrás irányában és arra húzom ki. Ezzel végezve ismét körbetekintek, hogy van e még ellenfél. Kitérésre összpontosítva védekezem.
//Ez szintén 3-4s-os//

//Abban az esetben, ha bármikor megakasztják a támadásom visszalépek, a védekező körbe Felmérem a terepet és újra támadok a Védekező kör utáni statisztika szerint.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2012.05.10. 11:21-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.05.10. 11:21

Harci statisztika: A Gyorsaságom kap +2 p-ot.
Erő, Ügyesség, Gyorsaság, Fh., Akrobatika, Pusztakezes harc +2p (gyorsító mágia)=21P
1.Kör. Első ellenfél. 21P
KÉ:6+5=11
TÉ:8+3=11
VÉ:7+0=7
Fegyver sebzése 2
2.Kör Második ellenfél védekezés. 21P
KÉ:0+5=5
TÉ:0+3=3
VÉ:13+0=13
Maradvány pont 9
3.Kör. Második ellenfél védekezés után. 21+9P
KÉ:8+5=13
TÉ:16+3=19
VÉ7+0=7
Fegyvere sebzése 2
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.05.10. 21:12

Amikor azt a hatalmas szitakötőt meglátom első gondolatom, hogy:
"Jézusom...nem szívesen lennék a kiszemelt áldozata..."

Az út egyben kis félelmet és izgalmakat is tartalmaz...ezek a fura élőlények gyakran megrettentenek.
Szerettem a vár falain belüli dolgokat, de kell az új, kell a felfedezni való az embernek, s nekem még inkább, hisz csak új szomjazom a kalandra, amióta csak megszülettem ebbe az ezerarcú világba.

Az útonállók láttára lelassítom és megállítom a lovamat, s meghallgatom mondandóját.
Épp válaszomat adnám kérdésére, de Vajk megelőzött ebben a tervemben, így csöndben hallgatom szavait és nyugtázom egyetértésem jelét a hallgatásommal. Megvárom, hogy mit lép erre a gyíkpofa, s közben körülnézek (felhasználom azt a kevés bónusz pontot az érzékelésre, hogy sikerüljön).

Miután a gyík válasza elhangzott Vajk szavaira, odasúgom a többieknek, hogy mit vettem észre (hogy vannak-e még az erdőben, vagy nincsenek), mintha megvitatnám velük a következő lépésünk.

Ha nem akarnak megtámadni és egyszerűen továbbengedni, akkor tovább lovagolok barátaimmal, s közben figyelem az erdőt, hátha követnek...

Ha fizetni kellene és ellenségesen viselkednek, akkor és vannak az erdőben:

Távolságra annyi pontot (x*0.1), amilyen messze vannak+1 méter, hogy bőven benne legyenek a lángcsóvába. A lángcsóva átmérője 2 méter (0.2 pont). 3 másodpercig tartom fenn a mágiát (0.3 pont). A maradékot pedig a tűzvarázslat erejére teszem.

Ha nincsenek többen az erdőben:
Akkor egy egyes erőségű tűz gömböt teremtek a kezembe (amit 10 másodpercig fenntartok 1pont) és ha kell megzavarásként egyikőjükbe beledobom, s így szólok:
- Jobban teszitek, ha félreálltok, s hagytok szabadon továbbmenni az utunkon!
Ha így is ránk akarnak támadni szertefoszlatom a tűzgömböt és egy erősebb létrehozásába kezdek.
Csak beszéd által varázsolom: 0,5 pont és az erősségébe 4 pontot teszek, majd ezt az egyikbe belédobom!

Célzás: Ügyesség(2)+Érzékelés(3)+Intelligencia(3)+tűz mágia(5)=13.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.13. 15:45

<Udvardi Jin'zakk>

Nem szólok semmit, 3 méterre megközelítem az ellenfeleket ha messzebb lennének, de ha nincsenek meszebb akkor odamegyek Vajkék mellé a lóval.
Nem szólok semmit, ha megtámadnak valakit vagy ha az ellenfél cselekszik valamit, bele dobok egy dárdát az egyikbe (természetesen ha Vajk vagy Konrád támad, akkor olyat támadok amelyiket egyikse).

Amennyiben, ha valaki felém közeledik és van 2másodpercem, akkor:

Létrehozok egy olyan mágiát amely eltaszítja tőlem -Taszítás! utána (természetesen fegyverrántás képzettséggel) előveszek egy dárdát és azzal megdobom.

Mágia:
Belőlem kiáramló(0,2), Beszéd, jelírás a levegőbe(0), Távolság(0,4=4méter), Tömegmozgatás: (1=100Kg)
Futó ember sebességével fog hátra fele "lökődni"

Ha nem támad meg engem senki, viszont valamelyik társamat támadját, ugyanezt csinálom amit fentebb leírtam, viszont ha nem történik semelyik eset sem, akkor még egy dárdát eldobok valakire, aztán leszállok a lórol és előveszem a kardom, azzal harcolok tovább.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.05.13. 15:47

CÉ: 16

(gondolom ebben az esetben nincs olyan, hogy VÉ-re is kéne pakolnom)
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 26 / 180 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján