• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 24 / 180 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.03.26. 10:44

Armon

//OK, csak annyit akart kideríteni, hogy nem régen halott tetemeket dobtak a pókok elé, akkor valószínűbb, hogy a csapdát aktiválták

A látottakat igyekszik az elméjébe vésni, hogy később békés pihenőidőben mgiscsak ihletet meríthessen belőle, és beleszője egy történetbe vagy dalba. A pókokat legszívesebben tanulmánnyal vésné az emlékezetébe, de ahhoz perceken át úgy kellene bámulnia, hogy közben ne harcoljon.
A kalitkák látványa nem tetszik neki, de a verem akár illúzió is lehet. Az ember is közülük származhat, de vajon ők miért nem tudták/akarták kiszabadítani? Ráadásul ha a másik csapat, akik szintén fel voltak készülve, egy embert elvesztett így, akkor mi is így járhatunk könnyen.
- Vajon hogy került bele?
- Ha ilyen szépen kéred, hogy segítsünk rajtad, nehéz ellenállni, de azért sikerülni fog.
- mondja irónikusan a férfinek.
- Inkább itthagy megdögleni és szívem marad helyén.
- Lehet, hogy a verembe esőt a mágia beteleportálja egy kalitkába? És a verem közepén átvezet valami híd, ami nem látszik? Talán ki lehetne tapogatni.
- mondja bizonytalanul a társainak és nem erőlteti, hogy ő menjen előre.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.26. 16:40

Neji

Amíg sétálunk a következő terembe, azon gondolkodom valyon milyen keskeny lehet az a híd amelyen át kéne kelnünk, vagy milyen megpróbáltatás lehet az, ami azt mondja hogy csak a terem közepén tudunk átmenni.
Mikor odaérünk:
-A közepén kell átkelnünk? De hát nincs is semmi sem a közepén. Még is hogy kelhetünk át ezen? Talán repülni kéne?

-Háháháhá! Nagyon igazad van, azthiszem mind megtudjuk állni hogy ne segítsünk! :lol:
-Ha igazad van, akkor talán dobjunk valamit a hídra. Bár az is lehet, hogy a mágia még ezt is érzékeli és tényleg bezár egy ilyen kalitkába. Te mit gondolsz Pelso? Mit kéne tennünk?

Szememmel keresek gyorsan egy kavicsot amit rádobhatok a "hídra". De még nem próbálkozom meg, megvárom Pelso válaszát. Egyenlőre csak felveszem a földről és a kezembe tartom.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.26. 20:17

Intelligencia:5
Egészség:10
Akaraterő:4
Asztrál:7
Érzékelés:5

//Ha jól tudom a Toron hivatalos nyelve a Kyr valamint a köznép által használt köz Toroni is a Kyr – en alapul. Mivel a Kyr ősi nyelvben jártas vagyok érdekelne, hogy biztosan nem értettem e semmit a kalitkában senyvedő szavaiból aki feltehetően szintén toroni mint a két halott. Természetesen tudom, hogy az ősi kyr és köz toroni nem ugyan az de, mivel egyik a másikból ered hasonlóságok vannak.//

<… Mindig lenyűgöző látni a mágia gyakorlati alkalmazását… A kivitelezés egyenesen elsőrangú, hogy íj hosszú ideig kibírta… Jó döntés volt ezt választani a könyvtár helyet…>
*A kriptában haladva mindent alaposan megnézek magamnak. Minden egyes új folyosószakaszt és termet még mielőtt belépnénk alaposan megvizsgálok a mannaháló rezdülésein keresztül. A Mágikus csapdákat még annál is alaposabban megnézem magamnak. Hátha látok számomra ismeretlen jeleket is.
<… Még jól fognak jönni ezek az emlék képek... Ezután majd úgy szánni fogok rá egy kis időt, hogy papírra vessem az itt látottakat…>
*A lánccsörgéses teremnél még mielőtt befordulunk a folyosón még egyszer megnézem magamnak a térképet, hogy tényleg jól értelmeztem miszerint középen kell átmenni a termen. Ezután a csapat közepén haladva befordulok magam is a folyosón. Azon mód át is váltok mannalátásra. A kalitkába zárt fickót látva meg is álok a terem felmérésében. Már - már a kiszabadításán kezdenék gondolkozni mikor megszólal.
<… Hmm… Ostoba toroni… Így biztos nem fogsz onnan kijutni… Akkor nyugodj békében őseid mellet… Vagy legalább is őseid szomszédjai mellet…>
*A fickó felet hamar napirendre térek és folytatom a terem átvizsgálását szitkait hallgatva. Közelebb is lépek a terem bejáratához, de a terembe nem lépek be. Alaposan átvizsgálom a terem mágikus vonalait. Valamint a terem közepén futó vájatott alaposan megvilágítom a lámpám segítségével aminek fényét feljebb csaparom. Vizsgálódásaim során mintha nem is hallanám amit a többiek mondanak, csak dolgozom tovább. Látszik is rajtam, hogy elmerültem a gondolataimban és az erővonalak tanulmányozásában.

//A karakterem csendben marad addig amíg ne tud meg többet a teremről. Utána már hajlandó megszólalni.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.27. 6:45

Neji

//off: Nem biztos hogy vannak hasonlóságok, mivel te sem tudsz ó-magyarul. Bár az ó-angolt valamennyire megérti az aki a mostani angolt tudja. És bizony az az ember használhatott olyan szlenget amelyet nem ismersz, vagy csak egyszerűen "tájnyelven" beszélt és ezért nem érted.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.28. 4:44

//Ezzel én is tisztában vagyok. Azért jobb ha tudod, hogy az "Ó-Angolt" a mai angol nem érti mivel sokkal nagyobb a különbség az angol nyelvben 1000 éven mit a magyarban. Ha már példát kéne felhozni a latin és az olasz sokkal jobb példa lenne. A két nyelvben viszont meg vannak azért hasonlóságok. Csekély de akad.
A szlenges érveben igazad lehet. Szitkokat ritkán tanítottak nyelvészeknek a történelem során.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.03.28. 19:23

A folyosón csendben haladok a többiekkel. Az egy óra bandukolás alatt kicsit felhagyok a nyomok olvasásával, hisz nem lehet örökké a földet pásztázni, másrészt kijelölt utunk van.
A terembe érve, eléggé meglep a szakadék a terem közepén, de végülis logikus, mi nehézség lenne abban, ha csak simán áttudnánk menni.
A botor harcos szidkozódásait figyelemre sem méltatom...Egy bezárt, hátrahagyott félkegyelmű fenyegetése nem tud meghatni.
Az ötlet, hogy híd van a közepén nem hülyeség, de akkor látnánk lebegő port vagy követ a verem közepén, hisz már elöttünk is jártak itt.

- Hagyd a követ barátom, inkább a port hitsd oda, jobb hatást érsz el vele a szem számára észrevehetetlen hid felfedezésére, ha ugyan van ilyen.

Majd megfigyelem a vermet hátha meglátom az előző csapat által a híd megtalálására szánt tárgyat(port, követ). Ha nincs akkor csöndbe maradok és várom a varázsló szavait.

(Ezek csak akkor hangoznak el, ha találok valamit a lyuk felszínén, ami kiemeli a trükkel eltüntett hidat.)
Ha van, akkor azt már a többiek figyelmébe is adom, oda mutatva a következő szavak kiséretében.
- Az elöttünk lévők már kijelölték számunkra az útat, de a biztonságos átjutást csak az biztosítja, ha megöljük azt a félkegyelműt. A végén még megpróbálna minket belökni a kalitkáját lengetve...
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.03.29. 21:25

- Nokips -

- Nos szerintem az embert nem véletlenül hagyták hátra és nem véletlenül hagyták itt olyan mint valami áldozat, hogy a többiek át tudjanak menni a hidon...-
< hm és szerintem a csapda a hőt is érzékeli nem csak a tömeget. Egy probát meg ér azért. >
A táskámban van száritott hus azt rongyba csavarom és miután beszéltem pelsoval meg probálhatjuk felgyujtott hust oda dobni hátha reagál rá valamit Persze ha a többiek ötlete nem váll be és benne vannak.

Az uton nem igazán szólalok meg jobban leköt a csapdákra való figyelés meg a térképen való ki igazodás. Természetesen a mágikus csapdáknál meg várom a többieket, meg ovatos vagy mindehol.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.03.29. 22:35

Helyszín: Erigowtól északra, Kars város alatti kripta
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava és hatodik hete, evir napja a mithrill órája, és a vöröslunír órája közt (08.00-09.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

A szitkozódó férfiról tudomást sem vesztek. Nem nehéz, hisz számotokra érthetetlen nyelven beszél.

Armon Vilonio, Neji, Nokips, Revoltz

Figyelemmel kíséritek, ahogy társatok a terem bejáratát, és magát a termet vizsgálja, fürkészi. Magában motyog, kezével mutogat, vagy éppen gondolkodóan az állát dörzsöli. Néha boldogan felnéz, mint aki megtalálta a megoldást, majd visszazuhan a gondolataiba. Néha az-az érzésetek, hogy csak a teste van veletek, lelke messze járhat.

Míg a megoldást keresi a maga módján, ti is azt próbáljátok. Közben Revoltz a nyomokat fürkészi. Mutatja nektek, hogy egy nyom a terem jobb szélén lévő peremre vezet, majd megszűnik. A többi nyom középen a tátongó lyuk felé vezet, majd a lyuk szélén vége. Nem árulkodik semmi olyan nyom, hogy lezuhantak volna, vagy egy láthatatlan híd lenne középen. A túloldalra sajnos nem láttok olyan jól át, hogy meglássátok az esetleges nyomokat.

Közben a térképet is nézegetitek, mely Nokipsnál van. A rajz szerint már nincs messze az a terem, mit kerestek. Viszont abban a teremben van mágikus, és mechanikai csapda is. Az írás szerint a mágikus csapda beindítja a mechanikus csapdát is. Szerencsére egyszeri mind a kettő. De azt nem írja le, hogy mi indítja be a mágikus csapdát.

Pelso

Próbálod megfejteni a férfi beszédét, de hamar rájössz, hogy semmi köze nincs az ősi kyr nyelvhez. Ezek már az új kor új trágár szavai.

De nem ez a legfontosabb most neked. Erősen koncentrálsz, hogy érezzed a mágia irányított áramlását. Hihetetlen dolgot látsz. Még Doranban sem tapasztaltál ehhez hasonlót. Nem csoda, hisz a mágiák nagy része rejtett. Itt viszont hatalmas energiaáramlások kavarognak előttetek. Mintha egy tornádó örvénylene, mely mindjárt beszippant benneteket. Gyönyörű, és egyben félelmet keltő.
Egy ideig csak ámulsz a terem mágikus aktivitásán, majd a rúnákat próbálod megfejteni. Izgatottan nézed a rúnákat, hisz ez már nem a táblára rajzolt jelek, melyet meg kell fejtened, hanem réges-régen egy mágus által vésett rajzolat. sok idő, míg kiigazodsz rajta, de sikerül. izgatottan értelmezed a jeleket, mígnem rájössz a nyitjára.
Ha a terem szélén a fal melletti peremen haladtok, a mágikus ketrecbe teleportál a rúna. És biza, ha nem tud teleportálni az illető, vagy a mágikus anyagot lebontani, akkor ez már az ő sírja is.
A rúna szerint ahhoz, hogy át tudjatok menni a termen, hangosan ki kell mondani ezt a szót: eweylan

Ez a régi kyr naptárból a „hétfőt” jelenti. Nem érted, hogy miért ezt a szót vésték bele, de az biztos, hogy ezt kell hangosan kimondani.
Kirévedsz az elmélkedésből.

Mindenki

Idővel a férfi is belefáradt az ócsárolásba. Csak csendben ül a kalitkájában, és fáradt szemekkel néz titeket.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.03.30. 0:09

- Nokips -

Ha Pelso meg osztja az információt és sikerült át jutnunk.
Akkor félve de én is ki mondom a szót és átlépek rajta, ha senki nem akar első lenni én leszek, de csak akkor ha nem sikerül engem nem hagynak itt, inkább löjenek le mint, hogy az éh halál végezen velem.
Nos, ki mondom a szót amit Pelso mondott és félve de elindulok középen.

Miután át értem felajzom a nyilpuskám és meg várom a többieket, majd ha indulhatunk ovatosan megyek előre a többiek elött lopozva, hogy ha a végállomásnál várnának minket akkor mi lephessük meg öket, bár az igaz, hogy már a 7 emberből már csak 4-en vannak, ami kis mosolyt csal az arcomra, de még okozhatnak nekünk meglepetéseket, aminek nem biztos, hogy örölünk.

Miután át keltem épségben le lövöm a fickot egyenesen a fejébe, hogy több hangot ne adjon ki, de csak az után, hogy a többiek már át keltek, ezt csak akkor nem teszem, ha Pelso erre kér különben zok szó nélkül fejbe lövöm ujra ajzom a nyilpuskát és elindulok.

< Nem kenyerem a gyilkosság ha nem muszály és nem is adok irgalmat senkinek aki nem érdemlimeg, de itt rohadni egyedül, talán rosszabb a halálnál... és ki tudja egyel kevesebb ellenség. :d >

// bocs a helyes íeásért, de nics idöm kijavitani. Csáó //
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.30. 11:42

Neji

<Talán jobb is így hogy lelőtte Nokips azt az embert, legalább nem szenvedett>
Ha elmondja Pelso az egészet erről a helyről, elgondolkodom, vajon én kitudnék törni a ketrecből. Hát nem fogom kipróbálni az egyszer biztos.

Amíg belefeledkezem gondolataimban, Nokips el akar indulni a "hídon", de meglálítom.
-Inkább nekem kéne mennem, a te tudásod fontosabb!
Kimondom a szót és elindulok, kiírtok magamban minden félelmet, felkészülök rá hogy ha leesek el kell kapnom mögöttem a peremet. <Bár én is egy vagyok a szlanok közül, ha leesnék esélyem se lenne túlélni. Nem, át fogok menni, nem halhatok most meg!>

Megteszem az első lépést és...[azt hiszem innen már Thor folytatja :D]
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.03.30. 17:56

Armon

Amíg a varázsló elmélyül a rúnák tanulmányozásába, addig ő a falakat és a a megmunkálás aprólékosságát vizsgálja. Végül jobb híján a szerencsétlen kalitkalakóhoz fordul és szánalommal kérdezi:
- Cimbora, azt vágod, hogy itt fogsz éhenhalni? Vagy szerinted a többiek visszajönnek érted? Még ha ezt mondták is, nem kellett volna már megérkezniük? Meg ha lett volna hatalmuk kiszabadítani, nem tették volna meg, mielőtt továbbmennek? Nem volt rád szükségük? Hősnek érzed magad, vagy vesztesnek? Megérte idejönnöd?Próbálja lassan és szemléletesen mondani, hogy a fickó akkor is megértse, ha nem ért minden szót. Hátha kétségbeesésében megoszt valami információt, meg egyáltalán, gyakorolja a lélektan ismereteit és próbálja megérteni az idegen érzés- és gondolatvilágát.
Ha megnyílik az út, megy a többiek után.
Amikor Nokips lövésre készül, csak annyit kérdez: - Miért?
<Minden élet kioltása egy újabb sebet nyit az ember lelkén, mégis sokan akkor is vállalják ezt a terhet, ha nem kényszerülnek rá. Nem hinném, hogy eltántoríthatnám, de legalább tudja a véleményem.>

//Gorodak, azt kellett volna írnod, hogy "Bocsi, de most szóltak, hogy el kell hagynom a Sándor-palotát, ezért nincs időm átnézni :) (nehogy hozzámvágj valamit, csak ugratlak :wink: )
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.30. 20:30

Neji

//off:Mivan? Én ezt a Sándor-palotás dolgot nem értettem :S //
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.31. 5:14

//" :lol: :lol: :lol: "
Sándor palota.
"vicces"
Lehetne hogy még vicc szintjén se politizáljunk.
Előre köszönöm.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.31. 5:32

<…. Hm…. Eweylan… Vajon miért ezt a szót kell kiejteni?... Na mindegy… A rúnákba ez van írva…>
- Mikor átmegyünk senki se hagyja el a terem közepét különben úgy jár mint ez a szerencsétlen. Amíg átjutunk a termen maradjunk együtt. Ne egyesével haladjunk és ne széledjünk szét. Nej akkor ha már felvetetted nyugodtan menj elől én közvetlen mögötted megyek.
*Kisseb szünetet tartva mindenkin végignézek.
- A varázst aktiváló szót mindenki jegyezze meg ha még se engedne át minket egyszerre; és semmiképp se térjetek le a terem közepén lévő egyenesről.
*Ezután vissza fordulok a terem bejáratához. Lassan és jól érthetően artikulálok minden egyese betűt és szótagot, hogy hallás útján a többiek könnyedén megértség és utánam mondják.
- Eweylan
*Ezután megvárom mi történik. A mágikus vonalakat végig szemmel tartom. Miután biztonságos az áthaladás intek Neji-nek, hogy mehetünk. Utána én is elindulok.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.31. 5:32

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2012.04.01. 5:52-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 24 / 180 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján