• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 22 / 180 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.02.28. 21:40

<Neji>

<Hát, akkor Armon elintézi a dolgot...Remélem be tudunk menni, nincs kedvem sokat fagyoskodni a hidegben>
Követem a többieket és nem feltűnösködök. A katonákhoz pedig nem szólok.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.01. 7:02

//Sejtettem. Azért úgy illet, hogy elgondolkozzak rajta és megdobjam a próbákat.//
*Mikor Revolts mondja az orvosnak, hogy küldessen akkor papért helyeselek és magam is sürgetem minél előbb érjen ide a pap.
<… Sosem kedveltem a papokat amiért azt hangoztatják, hogy az istenek mondják meg életem minden másodpercét, de gyógyítani azt tényleg tudnak… Szavamra ha hamar ideér Krad papja a mai naptól fogva áldozni fogok a tiszteletére…>
Revolts
- Rendben menjél csak de siess vissza. A többieknek szólj, hogy az eddigieknél is óvatosabbak legyenek.
*A míg a Revolts távol van az ajtóval szemben álok meg a mesterem mellet. Az őr továbbra sem engedhet be senkit előzetes bejelentés és az engedélyem nélkül. A város urán, az orvos, a Krad pap és Revolts-on kívül a belépés mindenkitől meg van tagadva. Míg várok a Papra odahúzok egy széket a mesterem mellé és előveszem a két varázstekercsemet. Mindkettőt a mesterem mellé teszem.
<… Nem mintha nagyon tartanom kéne valakitől, de sosem lehet tudni, hogy itt vannak e még azok akik a mesteremre támadtak, valamint hol vannak figyelő szemeik…>
*Mikor Revolts elhagyja a szobát ellenőrzöm az ablakokat, hogy rendesen be annak e zárva. Utána ülök le a mesterem és a tekercsek mellé.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.03.03. 16:50

Helyszín: Erigowtól északra, Kars város
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, ötödik hete, tar napja a fehérarany órája és az óezüst órája közt (16.00-19.00)
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

Armon Vilonio, Neji, Nokips

A katona vagy még a füst, kábító hatása alatt van, vagy esetleg kicsit felöntött a garatra, de homályos, bamba tekintete azt sugallja, hogy nem sokat értett meg Armon beszédéből, neki ez túl cifrának tűnik. Az utolsó mondatot megértette.

- Jó van ma’. Ne utasítsál engem semerre. Tudom én ám a dogom.
Különben meg, mivel nem vagytok nemesek, biza tudtok várni.

Nem örül egyikőtök sem a várakozásnak, de nem akartok most itt komolyabb összetűzésbe keveredni. Esetleg majd később beszélgettek vele. Ekkor a kapu hangos nyekergéssel kinyílik. Már azt hiszitek, hogy mégis elég volt Armon beszéde, de látjátok, hogy csak kiengednek valakit. Egy fiú ül lovon, ifjú még, talán a 15 évét töltötte idén. Megsarkantyúzza lovát, és elvágtázik mellettetek, mire kis hóval takar be titeket. Egy katona áll a kapuban, sodronying fedi bőr ruháját, oldalára kard van felszíjazva.
Meglát titeket, és oda szól az őrnek, kivel eddig beszéltetek.

- Wik, ezek kicsodák, és miért állnak a kapuban?

Wik tisztelettudóan és kissé idegesen szólal meg.

- Őrmester úr, hát ők ide jöttek, ő, valamilyen varázslóhoz, azt mondják. Épp most gyünnék utánanézni.

- Engedd őket, majd én foglakozom velük.

Az istenek kegyesek lehetnek hozzátok, mert az őrmester segítőkész, és Armon már könnyen szót ért vele. Elvezet benneteket az istállóhoz, hogy lovaitokat kikössétek, majd ha készen vagytok, azonnal a varázsló elé fog vezetni benneteket.
Meglepődtök, úgy viselkedik, mintha Pelso lenne itt az úr. Bár az is lehet, van egy másik varázsló is a várban.
A vár egyértelmű védelemre szánt. Vaskos falak, kicsi udvarok, és folyosók.
Az istállóhoz érve meglepődtök, de leesik a kő szívetekről. Revoltzal találjátok szembe magatokat. Épp egy katona mellett sétált az istálló felé.

Késő este. Mindenki.

A vár konyhájában ültök, és finom sült húst majszolgattok, tisztán és borotválva, ruhát is kaptatok, míg a tiétek szárad. A konyhás és inasaik már elmentek aludni, de külön kértek benneteket, ha bármire szükségetek van, költsétek fel őket nyugodtan. A sarokban tűz ég, kellemes meleget ad. A fényt asztalon égő gyertyák adják, melyek csak simán rá vannak tapasztva az asztalra. A varázsló mesterre vártok, kit már felgyógyított egy Krad pap, és most épp a vár urával tárgyal.
Míg várakoztok finom borral és étellel töltitek időtöket. Armon, halkan a hegedű húrjait pengeti. Meg is lepődtök. Nem gondoltátok volna, hogy így is lehet használni, és milyen jól szól.

//off: Természetesen nyugodtan beszéljétek át az információkat, amit esetleg valamelyikőtök nem tud.//

Az ajtó kinyílik, és az idős varázsló lép be rajta, vállán a varjúval. Barna varázslócsuhát visel. Hosszú őszes haja és szakálla fésült. Pelson kívül mindannyian meglepetten látjátok, hogy nem szorongat botot kezében, mint tanítványa.
Leül közétek, és elmeséli mi is történt.

- Talán a legegyszerűbb, ha előbb a köszönettel kezdem. Megmentettétek az életemet, és ezt soha sem feledem. Köszönöm mindannyiótoknak. Egy dorani varázslómester tartozik mostantól nektek.
Pelso, nem csalódtam benned. A feladatot, mit rád bíztam bevégezted, pedig nem volt veszélytelen, és olyan társakat gyűjtöttél magad mellé, kiknek szívük még érintetlen. Nem fertőzte meg a politika, ármány, és talán a legveszélyesebb, a mindenek feletti kapzsiság.

Hízelgő szavai atyainak érződik mindannyiótok szívébe, jól esik.

- Ynev északi népei békében élnek, és ebben a békében ellustultak. Idejük jó részében csak magukkal foglalkoznak, és nem veszik észre a közeledő veszélyt. Toron háborúra készül.

Itt kicsit meg áll, és meglepődik rajta, hogy szemetekben nem a meg lepetettséget látja.

- Szerencsére vannak, kik nem csukott szemmel élik rövid életüket. Erigow ura már készül a veszélyre. Az adókat megnövelte, mert sok pénzbe kerül egy erős hadsereg felállítása, mely megállítja a káosz hordáit. Mesteremberek reggeltől estig dolgoznak, mert tudják, a családjukért teszik, és az országért. E vár urával is beszéltem, és már ő is másképpen látja a történéseket. Már a törpék és más országok is készülnek a háborúra.

Ekkor kezébe veszi a kis faszelencét, és kinyitja. Nem kellett semmilyen trükk hozzá. Egy sárgás összehajtogatott papírt vesz ki belőle, és kihajtogatja, a gyertya fényében. Egy térképet láttok, valamilyen labirintusféleséget ábrázol.

- Ez a térkép utat mutat egy régi kyr kriptában. E nélkül esélye sincs a botor kalandornak. Bármerre is halad, csapdák tucatjai várnak arra, hogy vérét kionthassák. Ezért is voltam a sikátorban, hol Revoltz talált rám. Ha minden igaz arra van a kripta bejárata. Megértem kérdő tekinteteket. Mi köze van a kriptának a toroniak elleni háborúban?
Mint bizonyára tisztában vagytok vele a hadurak, kik vörös, vagy fekete zászló alatt egyesülnek, nem egy sima posztó zászlót tudhatnak magukénak. Hatalmat birtokolnak ezek a tárgyak. Ha elég erős akaratú a hordozója, képes lesz a zászló hatalmát használni, és bizony, akár a csata végét is jelentheti, vagy akár a háborúét.
Nem sokan voltak képesek a teljes hatalmat kinyerni belőlük, de még a csekély erővel is csatákat nyertek. Egy fekete hadúr zászlaja még régebben eltűnt, azóta sem találták meg. Nappalokat és éjszakákat töltöttem kutatással, és ha minden igaz e kripta eldugott folyosói rejtik az információt, mely a zászló hóllétét mutatja. Úgy gondoltam, míg megérkeztek a térképpel, megkeresem a bejáratot, de sajnos megakadályoztak a felderítésben. Nos, ha ezt a zászlót nem szerzik vissza a káosz csatlósai, akkor a háború sem tör ki. Ellenben, ha még is megkaparintanák, akkor tűzbe fog borulni Észak- Ynev.
De nektek hála, egyre messzebb sodródik a háború szele.
Élvezzétek a vár urának vendégszeretetét. Addig maradtok, míg jól esik, ezt ő maga mondta nekem. Én elbúcsúzom tőletek, mert holnap korán kell kelnem.

Elcsomagolja a papírt, és bele teszi a ruhája belső zsebébe.

Ekkor nektek eszetekbe jutnak az Arel papnő szavai:

„- Menjetek hát Doranba, és beszéljetek a mágussal, ki a szelence tartalmát kereste már évek óta, és adjátok át neki. Ne nézzetek bele a dobozba, mert csak akkor állhattok tiszta lélekkel elé. Kínáljátok fel a segítségeteket, és meglátjátok, hogy el fogja fogadni. És ami a legfontosabb, nem tudhat senki a köztetek fennálló láthatatlan kötelékről.”

//off: Mindenki kap 20 KAP-ot. A mester tartozását felétek kérhetitek pénzben, de meg is tarthatjátok későbbre.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.03. 22:25

*A kandalló mellet üldögélve gondolataimat rendezgetem, közben kutyám mellettem heverészve élvezi a kandalló melegét.
<… Ki nem akarhatta vajon, hogy a mesterem bóklásszon a városban… hmm… hmm… Noir papnője miért küld rajtam keresztül olyan üzenetet a Dorani tanácsnak amit ő maga is előadhatott volna élőszóban vagy levélben is… Arról nem is beszélve lehet, hogy a tanács már rég tisztában van már vele… A legfontosabb viszont mit nem mondott el a mesteremmel kapcsolatban?... Nem ártana majd szót váltanom még vele… Holnap… Az éjjel már nem lenne illő…>
Mindenki. Még mielőtt a Mágus csatlakozik hozzánk.:
- Akkor úgy tűnik ezzel is megvolnánk. Nincs más hátra mint a jól megérdemelt pihenés.
*Kortyolok az italomból, utána mikor letörlöm arcomról a pár csepp bórt ami rajta maradt végig simítom frissen borotvált arcomon is.
<… Meg aztán a város ügyes bajos gondjaihoz semmi körünk… Míg nem kérik a segítségünk…>
- Itt a várban nem hallottam semmit amihez közünk lenne, és még ne oldottuk volna már meg. A fogadóban halottatok valami érdekeset esetleg?

Mesterem beszéde után.
- Mester. Kérlek enged meg, hogy csatlakozzak a zászló felkutatásához. Amiben tudok segítségedre lennék és gondolom társaim is.
*Végig tekintek a többieken, hogy lássam mit szólnak hozzá. Bízok benne, hogy senki sem mondja azt, hogy inkább haza megy. Valamint remélem mesterem is elfogadja a segítségem.
<… Biztos sok érdekes tapasztalattal gazdagodhatok, ha most vele tartok…>

Akkor, ha mindenki benne van és a mester is bele egyezik mikor távoznak körünkből, hogy nyugovóra térjen.
- Mester kérlek had kísérjelek el egy darabon.
*A kutya oldalát megpaskolom, hogy kövessen. Remélem jön velem. A szobájához vezető úton halkan beszámolok neki az erigowi városőrséggel történt incidensről. Utána megemlítem, hogy a minap meglátogatott a város Noir papnője. Valamiért balsejtelmem van vele kapcsolatban.

// A mester tartozását elteszem későbbre.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2012.03.06. 6:58-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.03.04. 20:27

Armon

Pelso kérdésére:
- Az emberek zsörtölődnek a magas adók miatt, félnek a felperzselt falu hírétől és tudni vélik, hogy szögletes pénzzel fizettek a tettesek. Valamint hogy a varázsló eltűnésében egy pap is szerepet játszott.

Az öreg varázsló szavai után:
<Aztamindenit! Küszöbön a zászlóháború? Még csak ez hiányzott.>

Közvetlen Pelso a varázslóhoz intézett mondata után:
- Nem gondoltom volna, hogy lókötő barátom a zászlóháborúk kitörésének megelőzéséért bízta rám ezt a ládikát, de ha így volt, hát örülök hogy jó célt szolgált és nem egy új gyilkos főzet receptjét cipeltünk. Magiszter, ha bármiben a segítségedre lehetünk, ne habozz újabb feladatot adni. Azt hiszem, az elkötelezettségünket semmi nem bizonyíthatja ékesebben, minthogy elhoztuk hozzád a térképet érintetlenül. Jól esik a meleg, a pihenés és a finom falatok, de ha közben a következő világégés kitörése áll küszöbön, hát inkább munkálkodnánk még a hidegben a békéért, minthogy kényelmes melegben várjuk a vérfürdőt. Gondolom ezt a többiek is így gondolják. - nézek a társaimra.
- Nos nem állítom, hogy nem tudnék kellemesebb helyet elképzelni egy kriptánál, de amíg nem engem fektetnek bele, addig oda is benézek ha kell. Elvégre az igazán érdekes dolgok ritkán történnek kényelmes hálószobákban...

- Érdekes dolog, hogy míg a köznép szemében a magas adók felesleges népnyúzásnak tűnnek, a teljesebb kép ismeretében inkább bölcs belátásnak.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Jomadar 2012.03.06. 8:08-kor.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.03.05. 14:27

- Nokips -

* Ha Revolts meg osztja az infókat és tudok valamit a rajzról ami az ember kezén volt akkor meg osztom, hátha láttam már ilyet, az alvilág bugyraiban... ha nem akkor nem.
Meg elmesélem amit a kocsmában a helyiektől tudtunk meg, meg persze azt is , hogy a fosztogatok valószínű Toroni pénzel fizetnek, úgy hogy nem kizárt, hogy van talán a városban is Toroni származású... S ha itt vannak, akkor már a fülükbe is juthatott, hogy meg menetük a varázslót, és hogy nem kizárt hamarosan az életünkre fognak törni. *
* Csendben végig hallgatom az öreg varázslót. *
< hm... kapzsiság, na persze. Pénzért vagy bármi másért, de valamiért mindenki meg vehető, csak tudni kell az árat és már is a tiéd... hm már egy ideje sejtettük és az arel papnő is ezt mesélte, de most már biztos a háború a küszöbön és bizony ott még több embert meg lehet majd venni valamiért. A többi meghal, a maradék meg ujjá építi a romokat ha szerencséjük van. >
< Most szerintem tévedsz drága uram, a háború mindenképpen elkezdődik, csak az a kérdés, hogy mikor és, hogy még nyerhetünk időt a felkészülésre a zászló meg szerzésével. A toroni csapat is keresett valamit nem véletlen gyújtották fel azt a kis falut, és ki tudja talán találtak is valami nyomott... Jobban körbe kellet volna nézni ott. Viszont valami okuk biztosan volt a gyújtogatásra, más különben nem hiszem, hogy ennyire felelőtlenek lettek volna, s a pénz érmék is, vajon ennyire óvatlanok voltak, hogy nem váltottak valahol máshol pénzt... hm...>
Amikor Pelso megkérdezi, hogy segítünk e, természetesen határozott bólintással jelzem, hogy igen.
* Ha esetleg nem emlékszel a tetoválásra vagy nem ismerném fel meg kérem Pelsot, hogy nézzen bele a fejembe hátha meg találja valamelyik emlékemben , hisz utunk során olyan sok embernek bele nézet már az elméjébe és sok infót szerzett belőle..
Az infók után meg kérdezem Revoltsot, hogy nincs e kedve esetleg terepszemlére menni, hogy holnap ne érjen minket semmi meglepetés a környéken, illetve, hogy legyen egy kis terep ismeretünk ha még is. Természetesen semmi örültségét nem terveztem, csak körbe akarok nézni ennyi az egész.
Ha benne van akkor , meg próbálom magunkat úgy álcázni, hogy bele olvadjunk a környezetbe. Körbe néznénk ott ahol a varázslót találta, majd vissza térnénk.
< Tényleg körbe kéne nézni, most, hogy tudjuk a zászlót keresik, szinte biztos, hogy csapdát állítanak nekünk, fölég, ha tudják a bejárat hol létét és, akkor már csak a tekercs kell nekik, de lehet már most sem vagyunk biztonságban. >
Meg kérem Nejit, hogy amíg elmegyek Revoltsal körbe nézni ha jön persze akkor addig vigyázzon az öreg mágusra, mert lehet éjszaka váratlan vendége lesz ha itt is úgy szállnak a pletykák mint a legtöbb városban.
Álcázás/Álruha: 4 ,ha kell kérek anyagot a szolgálóktól.
Rejtőzködés: Dobás: 61
Lopódzás: Dobás:56
Zárnyitás: dobás: 10 ha szükséges...
Meg kérem Pelsot, hogy ha tud szerezzen egy városi térképet is...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.03.06. 21:16

Boromat kortyolgatom és élvezem a meleget és a kellemes fogadtatást, amiben részesedtem. Rég volt ilyenben részem és azt hiszem nem is lesz ezután egy jó ideig. Amikor Pelso azt mondja, hogy már megvolnánk kicsit felköhécselek, majd kupán az asztalra teszem.

- Én nem hinném, hogy mindennel megvolnánk. Ki akarta megölni mestered és mi célból? Kihez tartozik? A mellkasán lévő jel forrását még mindig nem tudjuk. Miután átadjuk neki a dobozt lesz még dolgunk, ahogy azt a papnő megmondta. A jól megérdemelt pihenés csak a ma éjszakára érvényes, s nem tovább.

Mondandóm befejeztével ismét megragadom kupám, hogy igyak belőle, majd hirtelen félbehagyom az ivást. Leesresztem kezem és kicsit előre dőlök.

- Igen, ha már itt tartunk nem jártas valamelyikőtök klánok jelei terén?

Várok egy kicsit a válaszra, majd, ha jártasak, ha nem elmesélem, hogy néz ki, illetve, hogy mit is tudok a fickóról.

- Illetve, mivel valószínűleg itteni a fickó és egy hirdhedt átutazók voltak a városban rajtunk kívül, érdemes a Toroniakra gyanakodni. Ők bérelhették fel. A gyilkos kilétét pedig kérdezgetéssel megtuthatjuk.

Miután meghallgattuk a mestert.

- Én sem állok tétlenül! Segítek!
- Bólintok a mester felé tiszteletem jeléül.

"Hm...pár kérdésre azonban válaszolt imént szavaival. A papnő szavai félreérthetlenek voltak, csak egy kis homály fedte a segítségnyújtás részletét. Szóval most már tudjuk, hogy miért akartak végezni a mesterrel és hogy mi van a dobozban és hogy mit kell tennünk!"
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.08. 18:55

<Neji>

Nekidőlve állok az egyik falnak, a karjaimat össze kulcsolom, és hallgatom a beszélgetést, illetve a mester szavait. Revoltz kérdésére csupán megingatom a fejem, hogy egyáltalán nem konyítok hozzá, azután előrelépek és megszólalok:
-Sosem merném magam Tiadlan harcosának nevezni, ha ezekben a veszélyes időkben csak ülnék tétlenül...Ha valóban én akarok lenni a Nisen-nid-to legnagyobb mestere, nem várhatok amíg ki nem tör a háború, ha tudok tenni ellene. Bár valóban nem kizárt hogy a háború így is megkezdődik, de meg kell tennünk amit tudunk!

És miután megbeszéltük hogy akkor megyünk mi is:
-Ha meg fáznánk, max iszunk! HAHAHAHAHAHAAHHAAHH *hangosan nevetek*
Később Nokipsnek:
-Természetesen vele maradok egész este, rám bízhatjátok.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.09. 19:04

Mindenki. Még mielőtt a Mágus csatlakozik hozzánk.:

- Igaz. Még nem tudjuk ki áll a támadás hátterében. Ahogy azt sem itt van e még egyáltalán.
*Egy pillanatra elhallgatok. Enyhén merengő arckifejezéssel.
- Jobban járunk, ha még a kivárásra játszunk. Azzal, hogy vissza hoztuk a mesteremet felhívtuk magunkra a figyelmet. Az árnyékok mögött rejtőző lépéskényszerben van. Ha neki álunk most őt keresni csak hibázhatunk. Nincs is más dolgunk csak várni és figyelni. Úgy is jönni fog, és hibázik majd. Megleptük. Most kapkodnia kell. Nekünk nem.

Mesterem beszéde után.

<... Jó... Nagyon jó... Ezekben a válaszokban bíztam...>
- Akkor ebben mind egyet értünk. Segítségedre leszünk.

//A harmadik idősávomban marad az előző írásomban közétettek szerint.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.03.10. 8:55

Helyszín: Erigowtól északra, Kars város
Időpont: 3615. Hideg évszak, Gyökerek hava, ötödik hete, tar napja az óezüst órája és hatodik hete, evir napja, a kéklunír órája közt
Résztvevők: Armon Vilonio, Neji, Nokips, Pelso, Revoltz

//off: Megpróbálom kicsit színesíteni a játékot egy-egy képpel. Ezeket a képeket én szerkesztem, így fedni fogják a játék folyamát. Sajnos nem mindig van időm szerkesztgetni, ezért lesznek olyan alkalmak, mikor nem tudok képet beilleszteni.//

Sajnos egyikőtök sem ismeri fel a tetoválást. Ha helyi klán, és szinte biztos, akkor csak időre van szükség és Nokips utána tud járni.

Az idős varázsló meglepetten néz rátok. Ki jobban ismeri a lélek rejtelmeit, az láthatja az arcán a pozitív csalódást.

- Tehát élnek még Yneven igaz lélekkel élők, kik képesek egy jó ügy érdekében harcolni.

Mikor Neji megszólal, a varázsló arckifejezése csodálkozásra vált át.

- Megtisztelve érzem magam, hogy egy Slan harcos is része a küldetésnek. Mindig is nagy híve voltam ősi tudásotoknak.

És tisztelettudóan bólint Neji felé.
Ezután előveszi a térképet, és kihajtja újra. A jelekre, és mintákra mutogat, miközben folyamatosan magyaráz, mi-mit jelent. Megmutatja a csapdákat, és a termet, ahol az útjelzőt találjátok. Megjegyzitek legjobb tudásotok szerint, ki-hogy. Ezután elővesz két papírtekercset, melyek egy fehér selyemszállal vannak körbe tekerve, és az egyiken vörös viaszos pecsét van, míg a másikon fehér színű. Szavait ezután Pelsohoz intézi, de úgy, hogy mindenki halja.

- A fehér pecsétest a kezedbe veszed, és azon a helyen, melyet mindjárt megadok, mélyen koncentrálj, hogy elméd energiája éppen érje. Egy térkapu nyílik meg előttetek, és lépjetek át rajta. A vörös pecsétest a kezedbe veszed, és mélyen rá koncentrálsz ugyan úgy, mint a fehér pecsétesnél, és egy másik térkapu nyílik, mely egyenest Doran főtornya elé visz titeket. Vegyétek ezt magatokhoz, és keressétek meg az útjelzőt. Sajnos nem tudom, pontosan mit kell keresnetek. Olyat, mely a zászló hollétére utal. Bebizonyítottátok, hogy képességetek jóval az átlag felé magasodik, így nincsen rám szükségetek, igazából útban is lennék. – És ekkor elmosolyodik. – Még ma este a mágia útján Doranba utazom, így nem kell a védelmemmel bajlódnotok.

//off: Pelso minden tekercs használatakor vonj le 1 pszi pontot. Akinek van pszije, az tudja használni a tekercset és ezzel tisztában is vagytok, kivéve, akinek nincs pszije.//

A varázsló nem tud több segítséget nyújtani, így elbúcsúzik tőletek, majd Pelso a kutya és a varjú társaságában elmegy. Neji nem kell védened a varázslót, hisz hamarosan elmegy a városból.

Armon Vilonio, Neji, Nokips, Revoltz

Fáradtak vagytok, hisz már késő este van. Mivel kiderült, hogy varázslat segítségével tudtok bejutni a kriptába, így nem sok mindent láthattok, ha elmentek megnézni. Ráadásul, ha figyelik a várat, könnyen csapdába eshettek, ha most éjszaka közepén kóricáltok. Inkább úgy döntötök, elmentek pihenni, holnap nehéz napotok lesz.
Armon, Revoltz, ha van hangulatotok hozzá, mind a kettőtök összebújhat este egy fiatal szolgálólánnyal. Armon bármelyikkel, Revoltz téged egy fekete, hosszú hajú fiatal lány szemelt ki magának.

//off: Egyértelműen írjátok le, ha még is körbe néztek. Egyelőre úgy írom meg a reagot, hogy a fáradság legyőzött titeket. Ha akartok még este csinálni valamit, írjátok le, de lassan elmúlik éjfél. Ha Nokips és Neji is szeretne néhány pásztorórát, akkor nekik dobni kell karizma tulajdonságot, és a dobott értéket adjátok hozzá a karizmához, ha 14 fölé dobtok, akkor sikerült.//

Pelso

Mestered türelmesen végighallgat, majd megáll az ajtaja előtt és rád néz.

- Sok fura dolog fog történni az elkövetkező évben. Az ember azt sem tudja majd, hogy kiben bízhat. Ezért jól jegyezd meg, amit most mondok. Senkiben ne bízzál, és mindig a hideg logikára hagyatkozz! Sokkal megbízhatóbb, mint a szív hangja.
Az incidenssel ne foglalkozz, majd a diplomácia lerendezi, ha egyáltalán szükséges. A Noir pappal vigyázz, megpróbálok után járni, hogy mit tudhat a papság, de örömmel hallom, hogy számukra mi láthatatlanok vagyunk.
Vigyázz magadra, és társaidra.

Ezután belép a szobájába, felveszi oldaltarisznyáját, mosolyog feléd, és ahogy szertefoszlik a térmágia által, gyenge mágikus lökés éri a mellkasodat. A kutya idegesen vakkant egyet.

//off: Ha valamit akarsz még este csinálni, írd le, de már késő van. Veled nem mertek a szolgáló lányok kikezdeni, mert varázsló vagy.//

Másnap

//off: Találjátok ki, hogy mit visztek magatokkal. Sajnos a lovakat itt kell hagynotok, hisz nem tudjátok magatokkal vinni. Ha Doranba térkapuval mentek, akkor a lovak a várban maradnak jó ideig. //

Korán keltek, a mai nap miatt. Megreggeliztek, és megbeszélitek miképp is fogtok cselekedni. A hely, ahol a kaput kell nyitni, nincs messze attól, ahol a varázsló feküdt ájultan. Ha nagy biztonságban akarjátok tudni magatokat, akár katonákat is vihettek magatokkal, csak az feltűnőbb. Érdemes mihamarabb elindulni, hisz lehet, már rég versenyben vagytok másokkal. A szolgák tisztelettel teszik kötelességüket. Hogy most ez a varázslónak, vagy mindannyiótoknak szól, nem tudjátok. Pelso megérdeklődöd, merre találod a Noir papot, de ő már tegnap elhagyta a várat, és nem jött vissza.

A sikátorban

Sajnos nem javult az idő, de szerencsére a sikátorokban nem kavar annyira a hideg szél. A hulla, ki a varázslóra támadt, már nincs itt, a katonák elvitték. Sajnos cipelés közben letört pár végtag és ujj. Megérkeztek a megadott helyre. Egy kietlen sikátor, hóval és törmelékkel. meglepetésetekre nyomokat láttok a hóban. Talán heten lehettek, de ami fura, a nyomok a falba vezetnek.
Egymásra néztek, és Pelso előveszi a fehér viaszos tekercset. Mélyen koncentrál, majd hírtelen vakító fény jelenik meg az omladozó falon. A kutya idegesen ugrik hátra, de nem fut el, ezek szerint a papnőnél már megszokta a fura dolgokat.

Térkapu

//off: Tőletek függ a belépés sorrendje, a kutya Pelso után megy. A térkép szerint ebben a folyosóban nincs csapda.//

Belépve a térkapuba fura hideget éreztek, de nem a bőrötökön, hanem mélyebben, csontotokig hatol. Ki még nem lépett ilyenen át, kissé húzódozva teszi azt, de muszáj, már csak a becsület miatt is.

Kripta

Áporodott, de melegebb levegőt szívtok be, de ami inkább foglalkoztat titeket, hogy égnek az olaj fáklyák, és vizes nyomokat láttok lefelé a lépcsőn. Revoltz megvizsgálod, és csak egy-két órája járhattak erre. A térkapu kis idő után bezáródik, és egy zsákutca végében vagytok.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2012.03.11. 19:42

Nem tudok és nem is akarok ellenállni egy szép fiatal leányzó felhívásának és ezt természetesen tudtára is adom. A lánnyal töltöm kellemesen az éjszakát.

Reggel korán felkelek és ahogy elterveztem egy kicsit gyakorolgatok a pajzsommal, hogy minél előbb mesterien forgathassam. Majd felszerkelkezem rendesen, hogy meglepetés ne érhessen minket. Egy kis hátizsákot veszek magamhoz melybe egy kötelet teszek, tűz szerszámot, a papnőtől kapott italokat, egy kis csáklyát, amit a kötél végére lehet erősíteni és egy fáklyát is bepakolok. A pajzsot is hátamra kapom, habár nem tudom még használni rendesen, de azért jól jöhet. Ezek után kényelmesen elfogyasztom a reggelim a többiek társaságában.

A sikátorba érve rögtön felfedezem a nyomokat, habár ezt a többiek is kapásból meglátták, mégis informálom róla őket és persze hozzáteszem azokat az információkat, amiket viszont csak én fedezek fel bennük.

- Úgy heten járhattak itt és, ha jól látom ugyan azzal a céllal érkeztek ide, ami minket is hajt.
- Hangomba érezhető, hogy ennek nem igazán örülök, de szerintem a többiek sem repesnek, hogy már vannak itt főleg, hogy elöttünk értek ide. Bár kétség kévül mindanyian számítottunk erre.

A térkapun nem akarok elsőként bemenni, kiráz tőle a hideg, persze nem kell noszogatni, hogy átlépjem a küszöbét. A térkapu átlépése különlegesen hat viszont rám. Egyszerre rémisztő és izgalmas is. Olyan, mint egy hétköznapi ajtó, csak nem egymás mellett fekvő szobákat köt össze...érdekes. Miután a túloldalt kilyukadtam még néhány pillanatig ennek a gondolatnak a rabjaként állok mereven, majd kirévedve megrázom, magam, mint akinek a hideg végigfutkos a hátán és újra a nyomok után eredek.

- Néhány óra előnyük lehet velünk szemben, ha sietünk utol érhetjük őket.
- Szólok ösztönző hangon és a többiekkel együtt tovább haladok a zsákutca egyetlen irányába.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2012.03.12. 11:33

Armon

Ha a várban összefutott olyan lánnyal, aki megdobogtatta a szívét (nem olyan, aki felkínálkozik neki, hanem olyan, aki valamiért felkeltette a figyelmét), azzal szívesen megismerkedik közelebbről is, egyébként nem tartja a dolgot kihagyhatatlannak.

Reggel inkább a katonák nélküli verziót támogatja, egymást már ismerik, a katonák több kockázatot hordoznak, mint előnyt jelentenek.

Amikor meglátja a falban végződő nyomokat:
- Hát bárkik is járnak előttünk, nem veszélytelenek, szemlátomást bejutottak.
Elsőként nem szívesen lép be, de akár már másodiknak is.

Revolts mondatára csendben:
- Vajon tudnak rólunk? Ha utólérjük őket, jó lenne ha az nem nekünk lenne nagyobb meglepetés.

Mivel a kriptában vizes nyomok vélhetően nem tartanak sokáig, időnként megáll és hegyezi a fülét, hátha meghall valami gyanúsat. És persze mindent jól megfigyel, hátha kiszúr valami érdekeset.

<Ha a kripta csapdáit jelezheti is a térkép, az előttünk járók azért hagyhattak nekünk meglepetéseket.>

Észlelés 15 1k10+10 = 2(+10) [12]
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2012.03.12. 19:47

- Nokips -

A térképet este szeretném még elkérni Pelsotól, hogy lemásolhassam, mivel a barlangban szeretnék én menni a csapat előtt, mivel én vagyok a leghalkabban mozgó, és nekem sok éves rutinom is van a felderítés és a besurranásokban. Ha a Pelso bele egyezik, akkor egy szolgálótól kérek papírt meg tintát, és lerajzolom. Utána az eredetit vissza adom Pelsonak.
Térképészet: 3
Karizma: 9 Ha esetleg észre veszem, hogy van esélyem valakinél, akkor oda megyek hozzá beszélgetni, a többi meg jön magától.

Intelligencia:2
Egészség:10
Akaraterő:1
Asztrál:6
Érzékelés:5

Korán reggel kelek és átnézem a felszerelésem meg a térképet, hogy mennyi időt vehet majd igénybe a hely átnézése és e szerint csomagolok magamnak élelmiszert a konyháról, de mindenképpen viszek 1 napit.
Magammal viszem a kis hátizsákomban: 1 napi élelmiszer ( száritott hús, cipó, pár alma, ) kulacs vizel és, bórral, 20m -er kötél, mászó vas, tűz szerszám, 1fáklya. Meg az Arel papnőtől szerzett gyógy-- italok. Természetesen felöltözök a fegyvereimet is elpakolom, persze úgy, hogy azt mások nehogy észre vehessék fegyvereimet.
Mivel korán kelek találkozok a Revoltsal és ha gondolja szívesen gyakorlók vele egy keveset amíg többiek felkelnek.
A térképet amit tegnap rajzoltam magamnak, azt az alkaromra tekerem így közvetlen nézhetem, ha akarom. A csapdáknál, ha mechanikusa kkor van mechanikám: 4

Mikor oda érünk a helyszínre, hallgatom Revolts szavait, s bizony nem tetszik nekem. Mikor Pelso megnyitja a kaput, akkor ha nincs senkinek ellene kifogása én megyek előre.
< Nem tetszik nekem ez a térkapu, remélem nem lesz semmi komoly. Bár egy nagy hatalmú mágus csinálta, úgy hogy nem lehet semmi gond. >
Majd át lépek. Utána körbe nézek, meg várom a többieket, majd elindulok előre a folyóson, igyekszem, hogy lépteim halkak legyenek. Persze igyekszem minél gyorsabban haladni. Lopódzás dobás: 8
< A kripta miatt fel áll a szőr a hátamon és a gondolat sem boldogít, hogy csak akkor tudunk elmenni ha együtt átlépünk a másik térkapun, így nincs más hátra mint előre. >
Miután át értünk meg nézem a bal kezem lévő térképet, hogy hol is vagyunk, majd a szerint indulok tovább, igyekszem úgy jó 25 m-rel a többiek előtt haladni, ha úgy van meg várom őket, ha mechanikus csapdát találok azt meg próbálom hatástalanítani. Igyekszem ugyan előre, de az óvatosságom nagyobb így ha úgy van az győz , mint hogy gyorsan menjek előre... Lemegyek a lépcsőn majd óvatosan kinézek az ajtón ha úgy van körbe nézek, majd tovább haladok előre...
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.03.15. 17:48

Intelligencia:3
Egészség:10
Akaraterő:1
Asztrál:10
Érzékelés:2

*A térképet hagyom, hogy Nokips lemásolja. A szolgától aki, papírt meg tintát hoz magamhoz veszek néhány üres papírt és azokkal vonulok vissza a szobámba. Mielőtt nyugovóra térek készítek még két varázstekercset saját felhasználásra. Miután végeztem nyugovóra térek.

//Varázstekercs:
Mágikus aura varázsjel:13MP Egyszeri Varázsszóra0MP Tompítás7MP 21E+k10 6Körig +2Személyre20MP
Kivonás segítségével Feltöltöm Mp készletem -20ΨP
Mágikus aura varázsjel:13MP Egyszeri Varászszóra0MP Tűznyíl27MP 9E Sebzés 9k6
Meditáció 20p Max Ψp Kivonás -20Ψp Max MP Meditáció 20p Max Ψp//

*Másnap reggel Ellenőrzöm, hogy mindenem megvan e még amivel erre az útra elindultam.

//Hátizsák, legénységi sátor, hálózsák, kemény fedeles bőr könyv, tinta, rajzszén, 3tol, pecsétviasz, fémtükör, borotva, Tömlő (bórral megtöltve), kulacs 4l(víz), zsák, kova és acél, tapló viaszos vászonrongyban, Viharlámpás 2pint olaj, balta, 5adag étel, 4 varázstekercs//

<…Kár, hogy a lovamat itt kell hagynom… Még jó hogy az alkimista készletemet nem hoztam… Még a végén azt is itt kellet volna hagynom…>

//A lovamat és annak felszerelését a főúrnak adom. Nem valószínű, hogy egyhamar érte jövök. Tegyen vele belátása szerint.//

*Reggel sajnálattal értesülök a papnő távozásáról. Utána csatlakozom a többiekhez a reggelihez. A térkép eredeti példányát vissza veszem Nokips-től. Miután megreggeliztem a mihamarabbi indulás mellett vagyok, a lehető legkisebb fel tűnéssel.
- A tekercseket amiket az anyónál adtam nektek, tartsátok kéznél. Szükség lehet rájuk ott ahová megyünk.

A sikátorban.
*Végig tekintek a mannaháló szövetén és korábban használt varázslatok maradványait keresem. A szemlélődésből kirévedve végighallgatom a harcosok szavait a nyomokkal kapcsolatban. Megigazítom a táskám kötéseit. Ellenőrzöm a varázstekercsek meglétét a talárom könnyen elérhető zsebében. A viharlámpást meggyújtom és az acélt/kovát zsebre vágom; a botot markoló kezemben tartom a továbbiakban.
- Odabent legyünk óvatosak. Lehetőleg maradjunk együtt, átlag három-nyolc lépés távolságra így védeni tudjuk egymást viszont nem fognak tudni egy varázslat segítségével nagy kárt okozni sorainkban.
*Előveszem a tekercset és megnyitom a kaput. //-1ΨP//
- Odabent mindenki legyen nagyon óvatos. Nagy valószínűséggel egy Noir papnő lehet azok sorában akik előttünk járnak.
*Ahogy Nokips belépet a kapun már is indulok utána, látva a többiek bizonytalanságát.
- Ne féljetek a kapun átlépni.
*Ezekkel a szavakkal el is tűntem a kapuban.
<… Még jó, hogy Nokips nem habozott belépni… Ha fegyveres kardok várnának azok ellen én nem érek semmit…>
A kriptában.
*Látva, hogy égnek az olajmécsesek a fal mentén lejjebb csavarom a lámpást addig, hogy ne aludjon még ki.
- Körbetekintek, hogy biztonságos e. Addig nem mozduljon senki.
*Ezután ismét végigtekintek a mannaháló szövetén. Valamint előveszem az eredeti térképet és végignézek rajta, és ha minden rendben intek, hogy mehetünk. Nokipst induláskor megkérem 15 lépésnél nem mennyen előrébb. Annál messzebb nehezen segíthetek ha baj lesz.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2012.03.16. 11:32

Neji

Intelligencia:5
Egészség:1
Akaraterő:5
Asztrál:1
Érzékelés:7

Felszerelés amit magammal viszek: Hátizsákban: 2 napi élelem, 2 kulacs vízzel, mászűvasak, tűzszerszám, 2 fáklya (remélem a ruha egyértelmű).

Cseppet sem félek belépni a térkapuba, amikor Revoltz megemlíti hogy már jártak előttünk, attól sem ilyedek meg, sokkal inkább a kihívást érzem.
-Valyon időben érkeztünk még?
Bár nem félek belépni a kapun, mégsem én megyek be elsőnek, talán a csodálkozás, talán csak mert ismeretlen, de amint látom hogy Nokips besétál, kirévedek a habozásomból és a nyomába eredek. Odabent körbenézek, de csak pillantást vetek a környezetemre amíg sorban átérnek társaink is.
-Nos, úgy látom innen már nincs vissza út. Ha mindenki készen áll, akkor akár indulhatnánk is! Nokips, számítunk rád, mutasd az utat!
Ahogy a térkapun át is, Nokips nyomában haladok felkészülten bármilyen meglepetésre. Természetesen pár lépéssel lemaradva tőle.

//off: ne haragudjatok hogy nem írtam, de egyrészt ihletem nem volt írni, másrészt meg tegnap este 2x is elveszett az irományom, ami egy kissé felnyomta a pumpám és úgy döntöttem, akkor majd holnap megírom amikor jobban tudok koncentrálni.//
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 22 / 180 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján